餐廳: 添記麵皇
資訊:

2018-02-06 360 瀏覽
今次食新嘢,又再揾下有咩好食喇天氣咁凍,食碗熱辣辣既嘢先好清楚好簡單既menu ,適合有選擇困難的朋友,just like me💁🏻‍♂️講依間嘢係剛剛搬過嚟,無幾耐,佢話豬扒最出名好新鮮既豬扒,熱辣辣,調味做得好好,好重香矛味,又5會太鹹調得剛剛好,就米線湯底加左錢轉魚湯,魚湯好味,清甜,值得一試雞翼怪又出動,同樣地雞翼用左相同調味料整,香矛味重,都係熱辣辣,炸卜卜的,不過I think 豬扒整得好食d, 我估依排d菜5好食,個芥蘭好苦,可能天氣凍,凍死唒d菜,所以5好食😂😂💁🏻‍♂️叫左桂魚米線,好食丫,又無咩骨,細細粒,一啖食完,5錯,加埋小小蔥頭,好食總括而言,食個咁多間米線,暫時我認為依間個豬扒做得最好,加油丫小店
今次食新嘢,又再揾下有咩好食喇

天氣咁凍,食碗熱辣辣既嘢先

💁🏻‍♂️講依間嘢係剛剛搬過嚟,無幾耐,佢話豬扒最出名

好新鮮既豬扒,熱辣辣,調味做得好好,好重香矛味,又5會太鹹

鮭魚片米線

鮭魚片米線
  • 香矛豬扒米線
2018-01-29 302 瀏覽
來了這間搬舖後的新添記已幾次了,那可以食多幾款,試真味道。。。這裡出名的是豬扒及桂魚片,另外亦試了豬手,雞扒和墨魚片,小食炸鯪魚球。先論湯底,那白白的湯底是豬骨湯,伴了頗濃的胡椒味,不辣,不算濃湯也易入口。除了配桂魚片,才用上魚湯。魚湯也有胡椒味,淡淡的魚鮮,沒有打正旗號食用魚湯那幾間那麼濃香魚味,不過倘算不錯。豬扒夠入味,雖然是生炸,但不太肥膩,算香口。豬手應該炆在南乳當中,夠稔又夠膠口,食著筋腱位黏黏的,好有骨膠原。墨魚片很爽脆,鮮味,亦算係少見的配料。桂魚片,鮮,滑,無骨(比鯇魚片算冇骨喇),價錢比其他配料貴些,份量不多,但值得一試。雞扒,很香口,雞皮位香脆,都算入味,但只限在晚市出售。炸鯪魚球很一般,沒有特別。記得除了桂魚片是配魚湯外,其他都是配豬骨湯的,不要吃著豬扒米線時郤大叫“個魚湯好味呀“,人家店外是寫著豬骨湯的

豬扒夠入味,雖然是生炸,但不太肥膩,算香口。

墨魚片很爽脆,鮮味,亦算係少見的配料。

雞扒,很香口,雞皮位香脆,都算入味,但只限在晚市出售。

炸鯪魚球很一般,沒有特別。

墨魚片米粉
桂魚片米線
雞扒米線
炸鯪魚球
豬手粗麵
  • 桂魚片,豬扒,墨魚片