2024-05-13 172 瀏覽
今次又係去食兩餸飯,冇計,因為窮。添飯餸又係兩餸$34 ,今次比上次新開張嗰時候少人咗啲,所以好快1:00排隊就輪到咗我。見到都係因為店舖面積比較細,所以餸菜選擇相對比較少,同上次種類差唔多,可能食埋今次就轉其他兩餸飯。先講吓,今次我食咗啲乜嘢餸,我食咗牛仔骨同埋冬菇蒸雞。牛仔骨佢嘅煮法唔算太過入味,但係肉質比較腍,可能落咗好多鬆肉粉,但係牛仔骨嚟講肉鬆先可以咬得入,所以可以體諒佢落咗肉鬆粉來嚟整腍啲,但係會令到味道反而冇咁好。至於冬菇蒸雞不過不失,阿姐都俾咗好多肉俾我。$34算係咁。👍🏿👍🏿總括而言,佢嘅缺點就係餸菜款式太過少同埋經常相同,所以想選擇比較多嘅朋友可以選擇其他兩餸飯店舖,但係添餸飯算係不過不失。
今次又係去食兩餸飯,冇計,因為窮。

至於冬菇蒸雞不過不失,阿姐都俾咗好多肉俾我。
$34算係咁。👍🏿👍🏿

2024-05-11 76 瀏覽
早幾日見新開咗添飯餸,所以嚟睇睇有咩揀。見到佢兩餸飯賣$34 ,送嘅選擇唔算話十分多,因為可能店舖面積所限,另外佢有糖水同埋唔同飲品可以選擇,我就揀咗雲耳蒸雞同埋薯仔牛肉粒。雲耳蒸雞份量多,肉嘅份量都算多,同埋味道都算唔錯,至於薯仔牛肉粒,佢比牛肉粒嘅份量,我覺得太少,味道方面我覺得$34嚟講算係唔錯,當然佢牛肉粒係算比較乾身。整體嚟講我覺得$34可以買到呢個質素算係唔錯,會在嘗試翻食,佢嘅地點係喺宏利金業中心2樓。
早幾日見新開咗添飯餸,所以嚟睇睇有咩揀。

雲耳蒸雞份量多,肉嘅份量都算多,同埋味道都算唔錯,

外賣自取