2017-07-03 336 瀏覽
蛋撻老板見銷量理想 即刻係隔離開多間茶檔舖位細細 得九張至十張枱唔計收銀老板 員工有成六個 塞爆 感覺好big無質素唔在講 老板員工 又無茶檔基本知識 西多食奶 都唔識 莫講話茶走呀 唔識寫單之外 張單仲好亂 叫咗4樣嘢 打咗5樣 小心要睇多眼 *餐點有問題* 套餐說明 但銀碼分開計 嬲爆 咁可為套餐呢?奶茶哩家嘢 好在無24味 不過 都唔掂 太多奶 無茶味㗎啡 酸嘅 太多奶蛋白厚西多 餐牌無寫 中間有查嘢 又走去加啲 咩麥 唔脆 係咁二煎下哩間都係 一次貨仔 *無下次*
蛋撻老板見銷量理想 即刻係隔離開多間茶檔
舖位細細 得九張至十張枱
唔計收銀老板 員工有成六個 塞爆 感覺好big

無質素唔在講 老板員工 又無茶檔基本知識
西多食奶 都唔識 莫講話茶走呀
唔識寫單之外 張單仲好亂
叫咗4樣嘢 打咗5樣 小心要睇多眼

*餐點有問題*

套餐說明 但銀碼分開計 嬲爆 咁可為套餐呢?

奶茶哩家嘢 好在無24味 不過 都唔掂 太多奶 無茶味
㗎啡 酸嘅 太多奶

哩間都係 一次貨仔 *無下次*
2017-07-02
2017-07-01 259 瀏覽
最近經常出入九龍城,見到門面咁過隱嘅「港嘢茶檔」就抱住試下嘅心態入咗去。裝飾係幾有味道,以舊香港做主題,仲有久違了嘅紅色膠燈罩、綠色皮嘅卡位、懷舊地磚等。舖位雖然細細地,勝在無好似其他茶記咁迫,坐得都尚算舒服。講食物喇~ 成個餐牌唔算多選擇,佢走懷舊路線嘅,梗係要試下佢嘅炸大腸啦!順手叫多個茄湯底牛腩粒出前一丁。皆因佢餐牌寫茄湯要加$8,加得咁上下錢嘅,應該有返咁上下味道,係咪先~(不過我叫嘅本身已經係茄湯,抵咗)除咗食物,當然唔少得茶檔嘅靈魂-奶茶!水吧出飲品都快,杯熱奶茶比平時茶檔大杯,但飲落唔夠香味,有點失色。而我叫嘅茄湯牛腩粒出前一丁,黎到變成了茄湯牛肉出前一丁⋯個麵其實都可以,但唔係平時食開嘅出前一丁⋯ 整體黎講都尚可嘅。而炸大腸喺三樣野中最好食嘅。雖然佢係炸,不過黎到枱係可以即食。其實睇佢個餐牌,晚餐上寫嘅肉餅款式都幾吸引,唯有等多啲人寫下食評先再考慮會唔會再去多次。

茄湯牛肉出前一丁
炸大腸頭
2017-06-28
下午茶
炸大腸頭
2017-07-01 243 瀏覽
未試過,就諗住試下啦!點知奶茶飲一啖已經唔想再飲!應該係茶葉問題❗️沙嗲公仔麵只得一碗(不是套餐❗️),沒有其他配料❗️一般煮法,需時25分鐘上枱,沙嗲味較一般淡味❗️馬友煎肉餅飯,需時10分鐘上枱,原全沒有馬友味,只是普通煎肉餅❗️都算喇~午餐跟送例湯,送到枱已經是半碗湯(睇材料),一睇就知爛蘿蔔,不用多說❗️飲落有陣酸味只能說我唔識"港嘢",只知道今次"瀨嘢"‼️
未試過,就諗住試下啦!
點知奶茶飲一啖已經唔想再飲!應該係茶葉問題❗️

都算喇~

只能說我唔識"港嘢",只知道今次"瀨嘢"‼️
2017-07-01