2004-08-14 12 瀏覽
同男朋友食過一次,感覺都唔錯.不過唔係好記得食過d咩.印象中有米線同埋一個類似辣子雞丁物體.都幾好食.而且服務都唔錯.值得一讚就係全店禁煙
2004-06-16 11 瀏覽
如果想在沙田新城市廣場搵食晏好去處, 呢間一定係我個list 之內, 企理, 經濟, 用料不錯, 分量足, 基本上晏晝叫一碗米線餐加杯飲品(柚子蜜/鮮橙汁....)都係三十幾蚊又唔駛加一, 質素又有番咁上下, 仲可以清清地得o黎又夠飽喎, 真係算係咁喎!! 二人套餐都足夠三個人食, 酸辣棒棒雞好惹味, 仲有炒什菌, 二人午餐都係$123, ok 啦!!呢間已經係連城廣場既水準之作, 不妨一試!!!
呢間已經係連城廣場既水準之作, 不妨一試!!!
2004-06-12 0 瀏覽
前兩日黎食午餐,有米線有飯,選擇唔算多。有set $35-48,包餐飲,果汁等。個湯底唔錯,D酸菜好好味,唔同荃灣D米線鋪。重有D類似商務套餐,有小菜有湯咁,百零蚊,ok啦。下次黎開沙田做野可以黎食晏。
2004-05-29 20 瀏覽
選擇少
選擇少
2004-05-26 0 瀏覽
果supervisor 對自已D STAFF 要求好高咁, 個待應頭髮前面D 陰長, 佢就去用手整後佢!仲有一坐底就好似吹你快D 落單, 又走過黎問," 仲未唸到??? "魚片米線正, 炒菜心好入味, 但可能菜心唔係季節, SO 苦左D ! 佢地既SET 好唔抵! 而且選擇少, 散叫好D @麻單每位都要$80, (((只係叫左3樣野咋)))
佢地既SET 好唔抵! 而且選擇少, 散叫好D @
麻單每位都要$80, (((只係叫左3樣野咋)))
2004-04-25 1 瀏覽
師兄,滇家菜好似無片皮鴨食,你應該係去左申一棧喎!
師兄,滇家菜好似無片皮鴨食,你應該係去左申一棧喎!
2004-04-07 0 瀏覽
名稱:Le Bonbon地址:九龍尖沙咀海防道45號電話:23662422菜式:法國菜消費:$40以下
名稱:Le Bonbon
電話:23662422
菜式:法國菜
消費:$40以下
2004-04-07 2 瀏覽
有日發溫自己去左哩度食一個人order左一隻片皮鴨隻鴨唔脆超超超油咬落去淋pat pat成口都係油個餅皮重有一粒粒麵粉的! 垃圾!食左兩塊走人!
有日發溫自己去左哩度食一個人order左一隻片皮鴨
隻鴨唔脆超超超油咬落去淋pat pat成口都係油
個餅皮重有一粒粒麵粉的! 垃圾!
食左兩塊走人!
2004-04-06 4 瀏覽
連城的mini size美食坊,選擇雖多,有pizza(好似以前陽光一代),有元祿,domon拉麵,小籠包,stage cafe(係d咁嘈環境之中即刻降grade),越南野等等,間間店都細細,環境又嘈嘈,真係都幾難安安靜靜食餐飯.今次去了滇家菜,佢話係雲南美食,好多人,週六晚上七點幾排了成個鐘.佢有個二人餐,$150左右,都幾抵,但散叫價錢都係差唔多,所以自己order,叫了一個一人份量(有二人窩米線)雲南酸辣米線($28),都唔錯,有酸菜,芽菜,肉碎,雜菇,完全不酸辣(呢個好似係香港每間雲南米線都係咁),但味道清甜,份量ok,可以接受雲南醬燒骨($48)係用三色椒同菇炒排骨,味道ok,油多了點,但排骨好多骨,肉少個頭,一係就太多肥膏,扣分!!百合炒雜菌($48),炒百合應該係一味好清的小菜,但油用得太多,食唔到百合應有的甜味,百合又炒得太散,菌類有成四種,真係做到雜菌效果有d古怪,諗下諗下,點解款款菜都係用三色椒同雜菌做?唔通雲南菜真係咁,但都唔駛檯面三款菜都有呢二樣野架,好似好怪咁.....呢間算係幾抵食,但由於成層樓都採用開放式design,真係太嘈啦,我諗連城要諗諗計令個場唔好
呢間算係幾抵食,但由於成層樓都採用開放式design,真係太嘈啦,我諗連城要諗諗計令個場唔好咁嘈!
2004-04-03 7 瀏覽
兩個人叫左個清炒菜心苗(迷你仔,好多油,但係唔算好膩),類似生抄骨+飯(d肉數到幾多舊,d汁好大陣妃子味,唔酸),雞腿菇抄米線(夠味,但係都係果句,好多油)埋單一百五十幾..有埋$10coupon送服務ok...好快會自動加茶,但係好似趕人走咁,好快收晒枱面上d野!
埋單一百五十幾..有埋$10coupon送
2004-02-21 5 瀏覽
黑椒牛根丸米線, D丸好到味, , tea set 為起上黎都係$30一位都好抵!仲有糯米茶好正,熱飲正d ! 位唔多, 待應好好service ! 尤其是係果個男待應~ 不過佢地d 制服好似殘左d 咁囉!
仲有糯米茶好正,熱飲正d !