2023-02-07
呢間相信係觀塘其中一間好出名嘅餸子店,每次黎基本上都要排隊😂之前食過一次唔太記得個味道啦,突然間好想食餃子,所以黎再試多次。今次點咗煎餃雙拼+上海麵,lunch黎講好夠飽😂因為要時間煎,等咗20分鐘左右先有得食麵同湯底黎講,普普通通,特濃豬骨湯唔覺得有特別濃同鮮甜😂代表唔係味精湯?麵剛上嘅時候有啲透白,仲擔心會唔會唔熟太硬,但之後發現係應該嘅,因為食咗陣好快就變淋曬…一食就知唔係嗰啲有筋道嘅麵質。餸子黎講,款式係幾特別,揀咗黑松露+香菇。1. 黑松露芝士豬肉餃2款之中比較好食,黑松露味好出,芝士味比較淡,一咬第一啖好多汁爆出嚟1. 香菇粟米豬肉餃比較失望,香菇本應香味好出,但咬開望住入面包咗好幾粒大粒香菇,但就係食唔到有香味😂好神奇整體來講,味道真係除咗最特別嘅黑松露最出之外,咩味都食唔到,調味偏淡,辣菜莆都唔係啲人講到咁出色。皮煎得偏硬同厚身,只可以話還好,無驚喜💁♀️
餸子黎講,款式係幾特別,揀咗黑松露+香菇。
1. 黑松露芝士豬肉餃
1. 香菇粟米豬肉餃