2008-05-29 15 瀏覽
我一向唔太o係街食中式甜品, 所以滿記進駐屯門咁耐都無試過。今日下午茶就來左, 叫左: 凍芝麻糊黑懦米($21): 我通常都食熱o既, 凍食第一次。但芝麻糊凍食無熱食咁香; 而黑懦米中間夾得太多芋頭, 我唔太鍾意。但滿記o既芝麻糊始終有水準, 稀杰適中又夠滑。凍腐竹意米白果($15): 係煲到溶晒, 都好夠腐竹味, 但意米白果落得太少, 唁夠喉oh

$18.5 (下午茶)
2008-05-17 38 瀏覽
在這幾天相信大部份人的心情都甚為難過,老鄉的我也不例外。這晚在電視上看到地震後的情景,真是令人極度心傷。作為中國人的我能夠做一些什麽呢?只有祝福那些在災害上生存而失去一切的同胞們繼續堅強地活下去。並向那些日以繼夜不顧一切在災場上拯救工作人員致敬!好了!雖然以上是不對題,但這是我心中的話,請各位見諒!昨晚沒心情晚餐,一個人衹隨便地跑進屯門滿記甜品,叫了一碗楊枝甘露。滿記的甜品是一定水準之作,故這碗楊枝甘露亦是很好吃的,只是材料稍為少了些。

好了!雖然以上是不對題,但這是我心中的話,請各位見諒!

楊枝甘露
$26 (其他)
楊枝甘露
2008-05-11 37 瀏覽
晚飯過後,兄弟姊妹來到這裡吃甜品。四人各點了一款甜品,另點了榴槤班戟和芒果班戟大家分享。我點的是楊枝甘露豆腐花,芒果甜甜酸酸,配上香滑而清淡的豆腐花,味道既豐富又清新。班戟外皮煙韌,內餡的水果很新鮮。弟妹們分別點了楊枝甘露、西米芋蓉布甸和白果腐竹薏米。我沒有試過他們的甜品,不過他們都覺得自己的甜品不錯。

西米芋蓉布甸 凍楊枝甘露
甘露豆花 白果腐竹 班戟
$36 (宵夜)
2008-03-29 19 瀏覽
食完dinner去食甜品黎左呢度今日又係要了個芒果白雪黑糯米好鍾意食黑糯米好有口感而且加埋d碎冰食落好好味如果夏天食會仲正不過個度既waiter係咁傾計講野仲大聲過d食客咁就唔係咁好
食完dinner去食甜品
黎左呢度