2019-01-22 3014 瀏覽
香港韓國燒烤好多間,但漢和一直係比較喜歡,前兩日同朋友去觀塘食,裝修比較新同少人,真係抵讚,無限量供應既三文魚刺身冇得輸,係9點唔到就話豆腐花唔再有,搞到食唔到係美中不足
2019-01-19
2019-01-15 1892 瀏覽
與同事下午來食牛肉石頭鍋飯👍🏻真係好滿意,原本心大心細揀唔揀韓國炒年糕,但又怕濟,然後冇揀錯食呢個石頭鍋!味道濃郁,仲送埋湯,泡菜!最緊要係lunch time唔洗等位!得一個鐘食盡去!
2019-01-09 1542 瀏覽
上班時間午餐只得一小時, 那有時間慢慢吃呢, 不可能韓吧, 時間根本不夠, 叫套餐快靚正吧!這裡的中午套餐 由$4x-$7x, 價錢相宜,份量多, 套餐跟一碗湯及2小碟泡菜, 一般如果四個女仔生去吃, 叫三個套餐都份量也足夠。朝式炒粉絲 粉絲一條條少得好分明,不會黏住, 夠鑊氣!不過粉入面嘅肉絲少了點!牛肉石頭窩飯 窩底有脆卜卜嘅飯焦,十分甘香, 牛肉和配菜份量可以, 加入甜辣醬和生雞蛋混在一起吃, 天氣冷了吃呢個不錯,暖暖的呢!
2018-12-25
2018-12-13 3041 瀏覽
#LuBie觀塘係觀塘諗唔到食咩好 但求食餐飽 最緊要任食 唔太需要質素,同朋友食飯 兩個都係食肉獸 又諗起好耐無食過漢和 咁就二話不說就上左黎呢間漢和啦。🔽呢間漢和既間格個人覺得就幾唔錯 走廊幾有空間 枱與枱之間都唔會好窄 卡位幾多 個食物bar幾企理 食物分類都分得不錯。🔽食物種類都算多 除左用黎燒既肉類 菇同菜之外,仲有三文魚刺身同壽司 、熟食 沙律 湯類 糖水甜品 同埋飲品任飲。呢個價位任食就唔可以追求太多,呢度既未餣肉類都係雪到硬晒 未溶晒雪既 所以要早少少拎 等佢無咁硬,肉既質素正正常常啦 無特別。佢地啲熱食同甜品都可以既,特別覺得唔錯既有豬腳薑同涼粉。📍漢和韓國料理📍觀塘觀塘道414號亞太中心9字樓
#LuBie觀塘

🔽

🔽食物種類都算多 除左用黎燒既肉類 菇同菜之外,仲有三文魚刺身壽司 、熟食 沙律 湯類 糖水甜品 同埋飲品任飲。呢個價位任食就唔可以追求太多,呢度既未餣肉類都係雪到硬晒 未溶晒雪既 所以要早少少拎 等佢無咁硬,肉既質素正正常常啦 無特別。佢地啲熱食同甜品都可以既,特別覺得唔錯既有豬腳薑同涼粉。

📍漢和韓國料理
📍觀塘觀塘道414號亞太中心9字樓
2018-12-03 2341 瀏覽
漢和是一間營運了很長時間的韓式燒烤,以前跟上學的時候亦經常幫襯。今天跟朋友一起回味這間韓式燒烤。觀塘這間位於APM旁,鄰近地鐵站。由於週日關係,需要等候入座。環境方面,沒有了以往很濃烈的韓國燒烤味道。食物方面,比以往有更多的選擇。除了燒烤的生肉外,還有不同熟食。飲品亦有多種選擇。生肉除了基本的豬牛羊外,還有少量海鮮。亦有韓國出名的人參雞湯。最驚喜的是有朱古力火鎬,算是冬天的一點感覺。整體上,跟以往感覺差不多,在200左右的價錢下,性價比是值得一試。
環境方面,沒有了以往很濃烈的韓國燒烤味道。
生肉除了基本的豬牛羊外,還有少量海鮮。
亦有韓國出名的人參雞湯。
最驚喜的是有朱古力火鎬,算是冬天的一點感覺。
2018-12-02 1459 瀏覽
朋友相約觀塘逛街,曬完太陽落觀塘真係十分方便,小巴過去只需要短短二十分鐘路程。朋友今次一早訂位,任飲任食,決定食餐好嘅,七點半到達。如時準時入座,任飲任食90分鐘,食物方面有數十款任君選擇,但我最欣賞的竟然發現有特價時段和happy hours,價錢性價比更高,如果一早知道應該會喺嗰啲時段黎。食物方面,我最喜愛的是牛脷和牛仔骨,一來在街外購買價格比較高昂,而來是味道超水準。但可惜的是韓燒時會黐底的,所以控制火候是重要一環,而我不是一個專業的廚師,幸好店員願意跟我們更換鐵板,才能不用把致癌物,每次也吃進肚。下次再嚟食過,味道雖然唔係最好,但係有咁嘅服務,真係值得一讚。

2018-11-02 2293 瀏覽
觀塘區似乎較少韓式餐廳或烤肉店。這家位於觀塘亞太中心的是傳統自助燒烤店,與現在新穎時興有煙卥的韓烤店不同。這家是自助式取食物的,餐廳內有生肉區、前菜區、熟食區、甜品水果區及飲品區。各式各樣的生肉類任取任吃,豬、牛、雞、羊、魚、魷魚、芝士腸等,選擇種類繁多。當中牛舌非常好吃,推介 餐廳內亦有不同種類的前菜、啫哩、各式甜點及牛奶公司的杯裝雪糕任取任吃,選擇種類亦充足,連腳豬薑都有,必定讓食客吃個夠。總括來說,這是一家價廉物美的韓式餐廳,三五之幾聚會來說是不錯的選擇。

2018-10-28 1441 瀏覽
依間韓燒除左有好多款肉同海鮮可以選擇之外,亦都有唔同熟食可以選擇。所以性價比幾高。生肉方面:店入面有唔同既肉類提供,個人最推薦係燒羊肉同牛小排。兩款肉類味道都非常香濃。熟食方面:熟食就推薦豬手,依間鋪既豬手非常高質素,除左味道香濃,豬手咬落亦非常爽口。入黎唔食燒肉,整係食豬手都值得!環境:抽氣系統非常好,食完唔會有油煙味。服務:店員服務非常好,例如店員會主動問需唔需要換鐵板。整體:十分推薦依間餐廳。食物質素高,而且種類多。

生肉方面:

熟食方面:

環境:
抽氣系統非常好,食完唔會有油煙味。

服務:
店員服務非常好,例如店員會主動問需唔需要換鐵板。

整體:
十分推薦依間餐廳。食物質素高,而且種類多。
2018-10-27
2018-10-20 1386 瀏覽
番工放lunch只得一粒鐘,邊有時間慢慢嘆吖,入到漢和唔通仲玩韓燒咩,叫set當然先快靚正啦!呢度d lunch set 由$4x-$7x,價錢ok嘅,份量都唔少,個set跟碗湯同泡菜,一般如果四個女仔去,叫三個set share都會夠食。朝式炒粉絲粉絲一條條好分明,唔會一餅野,夠鑊氣!不過粉入面嘅肉絲就少左d,可能咁啱"不"唔到俾我啦!牛肉石頭窩飯底有脆卜卜嘅飯焦,幾甘香,牛肉同配菜份量都ok,放d甜辣醬同隻生蛋mix曬一齊食,天氣涼左食呢個好正,熱辣辣!
番工放lunch只得一粒鐘,
邊有時間慢慢嘆吖,
入到漢和唔通仲玩韓燒咩,
叫set當然先快靚正啦!

呢度d lunch set 由$4x-$7x,
價錢ok嘅,份量都唔少,
個set跟碗湯同泡菜,
一般如果四個女仔去,
叫三個set share都會夠食。

朝式炒粉絲
粉絲一條條好分明,唔會一餅野,
夠鑊氣!
不過粉入面嘅肉絲就少左d,
可能咁啱"不"唔到俾我啦!

牛肉石頭窩飯
底有脆卜卜嘅飯焦,幾甘香,
牛肉同配菜份量都ok,
放d甜辣醬同隻生蛋mix曬一齊食,
天氣涼左食呢個好正,熱辣辣!
2018-10-17 1023 瀏覽
這店已經是我每星期必到的飯堂。牛仔骨系列更是我每次的首選,牛仔骨年糕,湯麵。多汁又不會有雪味,而且不會太多肥油。不過近幾次來吃完,全日个身都充滿濃郁嘅燒烤味。希望店舖可以多改善抽氣系統。
不過近幾次來吃完,全日个身都充滿濃郁嘅燒烤味
。希望店舖可以多改善抽氣系統。
2018-10-01 1565 瀏覽
今日國慶,特別節目係政府放烟花,我們便放小火點,韓國燒烤透過侍應生告知,每1.5小時為一節,食客可於指定時間離座,收費上便擁有10%折扣優惠,大家不妨考慮一下了,當然我們趕不及呢!何解??因為實在太多熟食,甜品,燒烤食物,甚至飲品,選擇種類繁多,令人即時產生選擇困難症燒烤類當中,雞翼都有三種不同醃料,豬類牛類也有不同部位,其他有八爪魚,腸類,甚至冬菇,矮瓜等蔬菜類也有份兒。至於甜品,紅豆沙,泰國糕點,啫喱,豆腐花等。生果中,有西瓜,菠蘿等。熱食有,人参雞湯,碗仔翅,豬腳薑,多春魚,煎薄罉,炒飯,多不勝數~各色各樣,美味可口,食到手指公大動
今日國慶,特別節目係政府放烟花,我們便放小火點,韓國燒烤

各色各樣,美味可口,食到手指公大動

2018-10-01
2018-09-28 1528 瀏覽
今日2人大約11:45去食中午自助韓燒,可能還早,一入到去人不多,還比左個窗口位我地。好耐無黎過d間燒啦!d野食都幾多,一去到飲左人參雞湯,普普通通飲左二口。豬腳彊不錯👍,然後d冷菜麻麻地!(可惜夜晚先有牛仔骨)但佢西冷牛扒同雞肉都好好食,而豬扒就麻麻地好硬好乾,最重要佢有蒜頭,蒜頭配肉真係一流。最後食左豆花和雪糕,豆腐花太好吃啦整體黎講星期一至五午餐自助餐係無限時食到3:30很好,但我食唔到咁耐,2:00就埋單了。d服務員叫也會很快來換煎爐,收野很快。2個人食左260元很便宜一定會再來食,下次食晚餐先。(d度好過將軍澳popcorn個間韓燒多多倍,起碼服務員有禮貌唔會趕你走,食物又多又乾淨,價錢合理!)
,而豬扒就麻麻地好硬好乾
2018-09-28
  • 韓燒
  • 韓燒buffet
2018-08-01 11900 瀏覽
漢和可以話係我由細去到大食韓燒嘅地方,細個經常嚟,而家食肆選擇多,嚟少咗,但久唔久都會嚟幫襯,因為價錢平,二百蚊左右仲有三文魚任食,不限時,慢慢燒。我哋係五點半開始燒,早段人少,到大概七點左右差唔多坐滿客人喇,燒烤類醃到好多都分唔清,熟食我覺得幾好,服務方面亦唔錯,人手足,有禮,收碟快,抵食。觀塘分店近窗口位嘅卡座幾寬落,坐得幾舒服。自助沙律區有菜,有水果,前菜。三文魚新鮮,不停Refill.。煎焗魚頭,魚鰭都係我鐘意嚟嘅因素之一。韓式炒粉絲同炒飯新鮮炒好嗰陣攞,仲熱辣辣,都唔錯㗎。鹹豬手唔係炆到好淋嗰種,但唔會韌,煎蛋餅外面好脆,連唔食配料嘅我都接受到唔揀返出嚟,好味呀。煎炸熟食類。有墨魚仔,魷魚,鮮魷,羊肉,大腸。雞翼醃得幾幾好。肥牛,腩肉,牛脷,魚柳。西冷,豬頸肉,雞肉,豬扒,呢啲我已經唔係分得好清楚。牛奶布甸足料好味。豆腐花好滑,豬腳薑淋啲更好。飲品。雪糕。,
,因為價錢平,二百蚊左右仲有三文魚任食,不限時,慢慢燒

觀塘分店近窗口位嘅卡座幾寬落,坐得幾舒服

自助沙律區有菜,有水果,前菜。

三文魚新鮮,不停Refill
.。
煎焗魚頭,魚鰭都係我鐘意嚟嘅因素之一

韓式炒粉絲同炒飯新鮮炒好嗰陣攞,仲熱辣辣,都唔錯㗎

煎炸熟食類。

有墨魚仔,魷魚,鮮魷,羊肉,大腸。雞翼醃得幾幾好。

肥牛,腩肉,牛脷,魚柳。
西冷,豬頸肉,雞肉,豬扒,呢啲我已經唔係分得好清楚

牛奶布甸足料好味

豆腐花好滑
,豬腳薑淋啲更好。

飲品。

雪糕。
2018-07-31
2018-07-14 3675 瀏覽
之前去吃這間漢和時剛好是休息時間但我沒有留意就進去了。我入到去經過幾個員工看著我進去,但沒有人告訴我是休息時間。到我開始燒先有人同我講,我就和他們説我看不到休息時間我自己也有問題,不過如果下次再有類似的事能不能通知客人一聲?但是他們連一聲不好意思也沒有説,反而是説各種籍口推卸責任。我説下次能不能早點告訴客人不可進入,他們反駁因為看我不到。我説其實當時是經過幾個員工,他們看到我的,甚至我坐到位置上,有個員工看到我,與我四目交接,看著我坐下放低個袋。他們還反駁是以為我是埋單走人。原來我從大門口走入去,坐低擺袋,成個動作係埋單走人。我最生氣的一個地方是,他們作為飲食業服務業,居然整個態度是覺得都是我的錯,他們就算看到我也沒有告訴我是休息時間,他們並沒有任何責任,語氣和態度就是告訴我全部也只是我的問題,由頭到尾都沒有説過一句下次會早點通知客人的了,全程就反駁我沒有看到我,以為我是走人。幾個員工望到我行入去,我坐到埋位,仲有個係正我後面清楚咁望到我,都好意思話睇唔到我,以為我走人。我好語氣咁解釋,就只是反駁我的話。我由中學開始就經常去吃漢和,漢和的食物和價錢是可以的,但觀塘分店的員工的態度真的令
之前去吃這間漢和時剛好是休息時間但我沒有留意就進去了。

我入到去經過幾個員工看著我進去,但沒有人告訴我是休息時間。

原來我從大門口走入去,坐低擺袋,成個動作係埋單走人。

我好語氣咁解釋,就只是反駁我的話。

我由中學開始就經常去吃漢和,漢和的食物和價錢是可以的,但觀塘分店的員工的態度真的令人失望。
2018-07-09 2823 瀏覽
首先, 食午市較一般韓式燒烤餐廳便宜其次, 食物質素方面,款式多元化, 食韓燒的顧客可以進食店內擺放的食物, 亦有午餐選擇不一定要食放題, 適合男女老少。 味道 亦不錯(推薦食西冷牛扒、魚柳、 咖哩款式的食物)最後, 服務態度普通, 如果你燒燶咗食物, 想換勞的時候,亦有人幫你換, 與普通韓式燒烤一樣。我之前食過三次, 覺得食物嘅水準能夠保持一致, 但要記著last order嘅時間, 而且進食的時間最少有三小時俾你慢慢歎, 所以值得一食
首先, 食午市較一般韓式燒烤餐廳便宜