2018-05-24 5250 瀏覽
佛𧩙放假一天,同班friends本來想去燒烤,但天氣實在太熱,所以取消啲個念頭,改咗韓燒放題,地點就是apm附近,上到去見到地方好寛敞,抽煙系統好暢通。有各種各樣琳琅滿目的食物同埋新鮮沙律菜。有我至愛嘅薑醋豬腳蛋,豬腳夠淋,蛋又入味,姜又唔會太辣,我哋個個都食兩碗😋👍。唔鍾意食燒烤又有多款選擇嘅韓國熟食,簿餅和韓國粉是我最喜歡的。甜品類都有多款,豆腐花夠曬嫩滑。合時生菓夠新鮮。

有各種各樣琳琅滿目的食物同埋新鮮沙律菜。

甜品類都有多款,豆腐花夠曬嫩滑。
合時生菓夠新鮮。

• 韓燒buffet
  • 韓國薄餅
2018-05-15 3859 瀏覽
最近工作忙碌,想食燒肉,不過中午午膳時間不多,所以就選一間比較就腳的韓燒餐廳。一來到原來他中午都有放題的,不過又唔想吃太多,還是選定食了。我選了雞肉定食,雞肉燒得剛剛好,嫩滑。我朋友選了牛肉定食,牛肉就有些偏老,但都仍然可以接受不過兩個餐份量都幾多,幾抵食,加餐飲一個人平均都是70元左右。

我選了雞肉定食,雞肉燒得剛剛好,嫩滑。

我朋友選了牛肉定食,牛肉就有些偏老,但都仍然可以接受

2018-03-22 6293 瀏覽
返返吓工, 同事話想食韓式自助餐. 之前就提意去亞太中心9樓間漢和. 為咗唔使排隊, 有計劃嘅人當然就係訂枱先啦! 呢間漢和除咗有韓燒自助餐之外, 仲可以叫午餐定食韓燒自助餐由11:30 - 15:30. 當然我無咁多時間, 但都盡力食盡我地個lunch hour! 任飲任食前菜 就有好幾款 - 芽菜, 雲耳, 青瓜, 泡菜, 乾魚仔等等! 沙拉 有3種菜可以選擇, 仲有蕃茄仔, 粟米等等炸物 都有好多, 薯條/多春魚等等其他食物有壽司卷, 煎三文魚腩, 菜, 仲有香辣海鮮湯 (足料: 有蝦, 墨魚仔, 魚等等), 估唔到會有豬腳薑醋同碗仔翅食!韓燒肉食好多款 - 雞. 雞翼, 牛, 牛舌, 豬, 魷魚, 魚塊, 金菇, 肥牛 (可自製金菇肥牛卷) 等等等等...... 太多....飲品 成個櫃自己攞甜品 除咗有雪糕, 仲有豆腐花, 桂花糕, 椰汁糕等等生果 都有幾款可以選擇我覺得佢啲肉食特別好食, 特別係西冷牛肉! 下次可以試下定食! 飽飽的好滿足!
返返吓工, 同事話想食韓式自助餐.

呢間漢和除咗有韓燒自助餐之外, 仲可以叫午餐定食

任飲任食
沙拉 有3種菜可以選擇, 仲有蕃茄仔, 粟米等等
炸物 都有好多, 薯條/多春魚等等
飲品 成個櫃自己攞
甜品 除咗有雪糕, 仲有豆腐花, 桂花糕, 椰汁糕等等
生果 都有幾款可以選擇

我覺得佢啲肉食特別好食, 特別係西冷牛肉!
下次可以試下定食! 飽飽的好滿足!
題外話/補充資料: 服務員態度好好, 不時會留意係咪需要換煎板. 仲會主動提出幫忙更換
2018-03-22
2018-03-19 3302 瀏覽
食物款式算多應該有的都有甜品生果飲品都算齊但三文魚刺身有骨食物新鮮但豬頸肉 雞翼 牛肉都頗入味用餐時間亦算合理地方大不用等位唯服務態度平平價格亦不算貴尚算抵食👍🏼
食物款式算多
價格亦不算貴
尚算抵食👍🏼
2018-03-10
2018-03-12 3057 瀏覽
主要係講 “人參雞湯“ 有湯料㗎成隻雞 夠火喉 追住飲幾碗湯有湯料....好奇咩!? 就係好奇......因為沙田 & 佐敦分店都係齋水仲要味道....有時怪怪味 仲會酸酸哋“漢和“ 分店多 午市118+10% 任燒任飲食物充足味道好有壽司 煎蔥餅 年糕 豆腐花 咸甜任擇(晚市至有牛仔骨 三文魚 虾 貝)間間分店供應食物 差唔多一樣嘅亞太呢間很大 近工業區 客多 非常嘈室內唔夠光線咁 比較暗 (柔和掛)坐得離食物區比較遠 要行出行入 “又冇托盤提供“ ...... 攞住碗熱湯 燙倒自己冇嘢講 最怕辣倒人觀塘亞太 泊車$16 都唔貴免費泊車要$300 1小時 / $500 2小時兩位就攞唔倒優惠啦
主要係講 “人參雞湯“ 有湯料㗎

成隻雞 夠火喉 追住飲幾碗
湯有湯料....好奇咩!?
就係好奇......
因為沙田 & 佐敦分店都係齋水

仲要味道....有時怪怪味 仲會酸酸哋

“漢和“ 分店多 午市118+10%
任燒任飲
食物充足味道好

壽司 煎蔥餅 年糕 豆腐花 咸甜任擇
(晚市至有牛仔骨 三文魚 虾 貝)
間間分店供應食物 差唔多一樣嘅
亞太呢間很大 近工業區 客多 非常嘈

室內唔夠光線咁 比較暗 (柔和掛)
坐得離食物區比較遠 要行出行入

“又冇托盤提供“ ......
攞住碗熱湯

人參雞湯
2018-02-27
人參雞湯
2018-02-14 3629 瀏覽
係觀塘,突然口淡淡,好想食個豆腐湯,然後發現其實觀塘係無乜好食嘅韓國嘢。午餐有set或自助燒兩款,我地就揀左set。大致ok,佢分左兩邊,燒嘢食嘅油煙味唔會飄過黎。呢個係鐵板羊肉餐,羊肉有小小羶,而且好油,湯普通左啲。泡茶湯飯,我唔食得辣嘅都覺得無乜味,味道一般。想話暖下個胃都無feel,唔夠熱上。滿心期待嘅炒粉絲,諗住好香口,但係好油,我食咗兩著就唔想再食,個種油唔係香口,係張住你個口。牛肉石頭鍋飯,都係麻麻,撈完無乜感覺,啲飯都濕左啲,加左辣醬都無料到。成餐飯認真麻麻,唔會幫襯。6x元一個人,都係算,我唔覺得自己食緊韓國嘢。

1996 瀏覽

午餐有set或自助燒兩款,我地就揀左set。

大致ok,佢分左兩邊,燒嘢食嘅油煙味唔會飄過黎。

呢個係鐵板羊肉餐,羊肉有小小羶,而且好油,湯普通左啲。

2018-01-10 4106 瀏覽
從未見過餐廳待應服務態度如此差,今時今日咁嘅服務,可以想像點解佢越做越沉,期待佢喺香港消失。食物質素一般,地方不乾淨,真係冇下次。總括而言係水準以下,食餐飯仲要受氣
食物質素一般,地方不乾淨,真係冇下次。
總括而言係水準以下,食餐飯仲要受氣
2018-01-05 3266 瀏覽
食物足够。猪,羊、牛、都有。服务态度都好好!值得去!生果、熟食都有。我幾鍾意多春魚。係熟噶。我都烤下熱熱地,好好食。烤菠蘿都好食。仲有韓國泡菜。人參湯,仲有個湯唔記得咩名。好辣。好好食。飲料啤酒任飲!反正全場任食!正!正!正!仲有八爪魚🐙我鍾意!仲有好多,我都未食!三文魚刺身!壽司🍣⋯⋯甜品🍮熱氣食涼粉降火!尼間主食就係肉類!鍾意嘅朋友都可以去!低食我兩個人消費499$好平,7點半去,慢慢燒到10點BB都可以食生果!果凍!甜橙🍊好好食我BB好鍾意!仲有芝麻雪糕!仲有好多好多。唔記得!燒爐窿左都可以叫服務業換哦、覺得服務態度真係幾好!仲有炒飯食!唔知有冇200個字啦!食飽開開心心。怪我太開心。跳左一下。我D手機跌左地下。屏幕壞左。整左兩千幾!⋯⋯⋯⋯⋯⋯
食物足够。猪,羊、牛、都有。服务态度都好好!值得去!
仲有韓國泡菜。人參湯,仲有個湯唔記得咩名。好辣。好好食。
飲料啤酒任飲!反正全場任食!正!正!正!仲有八爪魚🐙
我鍾意!仲有好多,我都未食!三文魚刺身壽司🍣⋯⋯甜品🍮熱氣食涼粉降火!尼間主食就係肉類!鍾意嘅朋友都可以去!低食
我兩個人消費499$好平,7點半去,慢慢燒到10點
BB都可以食生果!果凍!甜橙🍊好好食
我BB好鍾意!仲有芝麻雪糕!仲有好多好多。唔記得!

⋯⋯⋯⋯⋯⋯
2018-01-03
慶祝紀念
紀念日
  • 韩烧
  • 韩烧buffet
2018-01-03 2768 瀏覽
韓燒韓燒! 突然好想吃哦!可惜觀塘區很少韓燒餐廳!一想就想起這間"漢和"!1全場任飲🍻任食🍴! 2個人都是$500落樓!正哦!有多款前菜! 泡菜...菠菜...木耳...仲有銀魚!肉類🍖都有很多!笨爸最喜歡牛仔骨, 很入味!我就最喜歡爽口的雞腎🐔及墨魚仔🐙! 還有肥美三文魚! 另外還有熟食🍜!南瓜餅不錯! 多春魚🐟都很脆!海鮮餅就不太好😞!甜品有豆腐花! 桂花糕! 雪糕!食到的確飽飽飽😜!評分: 5⭐最好食物: ⭐⭐⭐⭐環境: ⭐⭐⭐⭐價錢: ⭐⭐⭐⭐服務: ⭐⭐⭐⭐
韓燒韓燒! 突然好想吃哦!
可惜觀塘區很少韓燒餐廳!
一想就想起這間"漢和"!1

全場任飲🍻任食🍴! 2個人都是$500落樓!正哦!

有多款前菜! 泡菜...菠菜...木耳...仲有銀魚!
肉類🍖都有很多!
笨爸最喜歡牛仔骨, 很入味!
我就最喜歡爽口的雞腎🐔及墨魚仔🐙!
還有肥美三文魚!

另外還有熟食🍜!
南瓜餅不錯! 多春魚🐟都很脆!
海鮮餅就不太好😞!

甜品有豆腐花! 桂花糕! 雪糕!

食到的確飽飽飽😜!

評分: 5⭐最好
食物: ⭐⭐⭐⭐
環境: ⭐⭐⭐⭐
價錢: ⭐⭐⭐⭐
服務: ⭐⭐⭐⭐
2018-01-01
2017-12-27 2333 瀏覽
約咗朋友喺嗰度聚舊 ,餐廳位於一幢翻新過嘅商業大廈 ,未上到去已經見到電梯大堂大排長龍。 呢間餐廳位於嘅樓層係扶手電梯到達唔到嘅樓層 ,所以一定要排隊,排咗大概十分鐘左右就有升降機。 出咗升降機轉咗就係個接待處,接待處位於走廊盡頭。 入咗餐廳之後第一個感覺係好寬敞,位置非常之多 ,枱與枱之間嘅距離亦都非常之足夠 。對正入口嘅就係自助餐區,有好多唔同種類嘅嘢食,包括餐前小食,刺身,湯,糖水,生果 。。。飲品亦都有好多唔同種類,有罐裝飲品,紙包飲品,甚至係啤酒亦都無限量供應 !食物質素不過不失,對於我嚟講 係合格之上 。喺燒緊啲嘢食未熟嘅期間,出面仲有好多款唔同種類嘅熟食。最鍾意嘅就係佢嘅燒雞翼! 亦都有糕點 。因為係自助形式,所以唔係太有機會同員工有交流,但係佢哋收碟同埋執枱嘅速度亦都係非常之有效率。 由於係閒日去到呢間餐廳到食飯,我哋四個人被安排一張可以坐6至八人嘅枱,有兩個爐頭 。十分入面我會畀佢八點五分。 建議大家喺閒日嘅時候去呢間餐廳到食飯。如果你哋有訂枱過話記得預早10至15分鐘 ,因為等電梯都需要一啲時間。 我會再幫襯!
2017-12-13
  • 雞翼
2017-11-17 4078 瀏覽
坐得舒服,食得開心燒肉任夾任食,而且我地早到,好多位揀,我地就揀左坐窗邊既沙發位,隔離有個好大既玻璃窗,環境都幾好既。野食方面,燒既又好味既係:西冷牛肉,魚柳,羊肉。但南瓜就無咩味,雞睥菇都一般。熱食都幾好食,包括豬腳薑既蛋,好入味,炒蜆都好食,但有少少咸,韓式炒粉絲都好好味,但太多油,必須減油,紅豆沙同豆腐花都幾正。雪糕方面就係雀巢,有朱古力,雲呢拿,芝麻味。價錢黎講都幾平,任食食到飽,所以到而家我都食左幾次。
坐得舒服,食得開心

價錢黎講都幾平,任食食到飽,所以到而家我都食左幾次。
2017-09-21 5433 瀏覽
The restaurant is at a pretty accessible spot, right next to apm.Lots of good choices for lunch, wish the bibimbap is a bit cheaper though. at least the vegetarian one! That's the whole point of being vegetarian no? Food is cheaper? Only a 4 dollars between beef and vegetarian one. Bummer.Picked the chicken soup, comes with pickled spinach and kimchi. Pretty good portion for lunch. And the price is ok.

2017-08-10 6557 瀏覽
心血來潮想食漢和,坐言起行,gogogo!walk in都仲有少量位,2個人計埋+10$414。先黎三文魚刺身,雜菜沙律開下胃先。開完胃就直奔主題!牛肉,雞肉,羊肉,牛仔骨,豬頸肉,墨魚仔,腸仔,火腿,樣樣試齊,真係啖啖肉。好正好有滿足感飲品方面有可樂,芬達,忌廉,人參雞湯等等!不得不提個人參雞湯,次次去最少飲2碗好正甜品有我最愛既桂花糕,奶凍,豆腐花!先講奶凍,奶味好香好濃,可以試下!桂花糕就啖口左啲,不過都夠桂花味!豆腐花同外面個啲冇咩分別,冇咩特別!總括黎講,可以再幫襯,1,2個月食1次都0k
心血來潮想食漢和,坐言起行,gogogo!
walk in都仲有少量位,2個人計埋+10$414。
先黎三文魚刺身,雜菜沙律開下胃先。
開完胃就直奔主題!
好正好有滿足感

飲品方面有可樂,芬達,忌廉,人參雞湯等等!
不得不提個人參雞湯,次次去最少飲2碗
好正

甜品有我最愛既桂花糕,奶凍,豆腐花!
先講奶凍,奶味好香好濃,可以試下!
桂花糕就啖口左啲,不過都夠桂花味!
豆腐花同外面個啲冇咩分別,冇咩特別!
總括黎講,可以再幫襯,1,2個月食1次都0k
2017-08-10
  • 韓燒
2017-06-12 6902 瀏覽
突然要在觀塘食韓烤,搵到這間,原來是自助餐,還是好多年前的任食模式。食物選擇錯了……除了肉外,還有熟食,多春魚,三文魚頭,一些前菜,仲有碗仔翅,豬腳薑……,生的有牛肉,豬肉,雞肉……等等等等雞亦好香牛也好味的,又夠薄,仲有牛仔骨,牛舌,雞腎還有魷魚,八爪魚,有辣同唔辣,都ok的煙肉切到十分薄身仲有韓式薄餅,粉絲,韓式海鮮煲……有甜品,椰汁糕,桂花糕等,雪糕係牛奶公司,呢個價錢這麼多選擇其實已經好好了!!

食物選擇錯了……

雞亦好香

牛也好味的,又夠薄,仲有牛仔骨,牛舌,雞腎

還有魷魚,八爪魚,有辣同唔辣,都ok的

煙肉切到十分薄身

2017-05-26
慶祝紀念
生日
2017-04-29 7509 瀏覽
Happy Friday!又係同老公出去覓食嘅好時機,今日下午同我媽媽加埋妹妹去觀塘睇開倉,行完都差不多夠鐘食晚飯,本身仲諗梗係APM可以食咩好,但諗諗下又怕happy friday 下APM會勁多人,應該好難搵位,我媽媽又慣左早訓,於是就試下去好耐冇食過嘅漢和。自從正宗嘅韓燒係香港流行之後,香港人人就少左去幫襯港式嘅韓燒,久違了的感覺,今日終於可以再試。好記得我細細個爸爸好鍾意一放假就帶我去食韓燒,一黎近屋企二黎夠多野,可以話係平價嘅buffet ,仲要係香口野,食港式韓燒最開心係有得自助形式選擇食物,仲要唔止係燒烤嘅食物,連熟食,魚生,湯類,甜品,生果都有,根本就係自助餐吧。先講返呢間漢和,地方夠哂大,仲有3間VIP房。接待員夠細心、眼見我有一個bb就安排左入VIP房坐女,bb唔會嘈到人又唔會比人嘈到,只係拎食物要行遠少少,但咁又有咩所謂?當做下運動。呢度有三文魚刺身同3款壽司,三文魚都夠肥美,而且refill得算快,壽司就係最常見嘅捲物同三文魚壽司,咁話哂三文魚係魚生中較平,呢點大家都明,170一個人仲想點?熟食方面真係多,有薯條、炒粉絲,炒菜,炒飯,多春魚,泡菜煎餅,仲有令人意

熟食方面真係多,有薯條、炒粉絲,炒菜,炒飯,多春魚,泡菜煎餅,仲有令人意外會有豬腳薑。每款熟食上面都會有一盞保溫嘅燈黎照住。
湯類有,韓式香辣海鮮湯,人參雞湯,中式老火湯同碗仔翅。
涼拌小菜有泡菜,芽菜,雲耳,青瓜,辣蘿蔔。仲有沙律菜。
甜品有豆腐花,涼粉,椰汁糕,桂花糕,牛奶布甸同雪糕。
燒烤配料都好多種類,有牛肉,牛脷,牛肋骨,肥牛,豬肉,豬扒.........
仲有魚呀,魷魚呀,香腸火腿同菇類等。
熟食我只揀左少少,多春魚唔會話整到太乾身或者散哂,不錯。
泡菜煎餅就反而食唔出有泡菜?!只食到有九菜。
薯條唔洗講啦,都係一pack pack個d啦。
涼伴前菜就覺得個泡菜唔錯,起碼唔會有陣怪味,芽菜夠入味,菠菜都唔錯。

燒烤方面我地燒肉類多,特別係五花腩。五花腩嘅皮被燒過會變得彈牙又唔會太肥。另外我個人好鍾意食牛脷,難得呢度嘅牛脷唔會好穌。牛肋骨就超入味,牛肉都淋,連我少食牛嘅媽媽都專攻牛肋骨。
但我試過個羊肉就超超超穌....完全頂唔順...............
甜品我迲食左椰汁西米糕,但明個層嘅椰汁唔知點解好咸?!
每次食左韓燒都會食少少野下下火,呢度有涼粉,解決左呢個問題。
湯我飲左韓式香辣海鮮湯,好夠辣但又幾香,我明明一路話好辣但飲左2碗。佢入面都足料,有魚肉、蝦,魷魚。
人參雞湯都幾好,有少少人參味(當然都係個句,百幾蚊仲想點?!),但都好正。
飲品方面,全部都係罐裝飲品 , 仲有韓國牌子嘅啤酒。
星期五晚就170左右一個人(未計加一)算係唔錯了,間唔中食一次滿足一下都唔錯。