2015-08-26
去觀塘漢和係第一次,入到去眼見12:00入座人數不多(可能星期三係閒日啦),之後服務員好快就帶左我同bf入座入到去就樣樣都試下咁啦~咁一開始有拎前菜(芽菜, 青瓜,泡菜等)醬油只有兩種,個人覺得都ok啦~前菜中覺得芽菜幾入味同爽口, 青瓜覺得普通既。夾好哂野食就坐抵啦,食到途中想換個爐~服務員都好快手地換左,態度甚佳!冇西口西臉,冇唔理人既情況出現(≧∇≦)食物中覺得雞肉係幾滑,其他都冇咩特別😂到甜品方面~~我試左:人參雞湯,似渣渣既、雪梨湯水同碗仔翅,當中人參雞湯,碗仔翅係幾好既。人參雞湯好重參味亦整得好入味,飲番碗真係值回票價。碗仔翅入面好足料, 淡淡都有料,係幾正既!仲有啲果凍,芒果布丁,椰汁糕同桂花糕。呢四樣都係放得過多魚膠粉,四樣中桂花糕叫好啲!Ps~ 觀塘漢和愈坐愈凍,建議男男女女帶件嬲去唔好凍親
到甜品方面~~
Ps~ 觀塘漢和愈坐愈凍,建議男男女女帶件嬲去唔好凍親