2024-10-29
呢間舖頭不嬲都好多人排隊,永遠都有一條人龍喺度,想食佢真係有啲難!今日剛好經過西營盤,見到有四五個人,馬上排隊!真係未試過可以排隊5分鐘就有得食!大開心了!嚟到潮州人,應該係食啲豬什,但今日反而好想食牛,所以嗌咗三餸配米粉,揀咗牛筋、牛腩同鮮牛肉!再叫咗一份鮮牛油多士,再配埋杯凍檸茶!就係一個完美嘅午餐!店員喺5分鐘後就即刻送上食物,份量都幾大碗!見到米粉上面鋪滿好多餸,最開心嘅係有西芹碎喺上面,我即刻加咗啲冬菜,再配埋佢秘製嘅辣椒油!真係好正!湯底飲得好舒服,加上濃濃嘅西芹香味,真係好好味!首先講吓啲牛筋,真係好正!軟腍腍得嚟,又醃得好入味!正!跟住就到牛腩,呢個反而有啲失色,有少少嚡口,下次可以叫第二樣。跟住就到鮮牛肉,呢個真係冇得頂,嚟到仲係有啲鮮粉紅色,證明啱啱淥起,啱啱熟,軟腍得來唔會過老,而且又好重牛肉味!呢個係值得推介!佢嘅辣椒油亦都係一絕,非常之辣!而且又好香!最後加埋鮮牛油多士,食到又熱又凍嘅感覺,真係好match!今日真係不枉此行!