2013-07-03
昨晚在朋友的介绍下,我们来到天后潮民打邊爐,一早听问呢间铺都吾平,心怎唔通又好似个间()禁又貴又普通? 我地六条友先坐低睇menu,看呢到乾乾净净又播英文歌,心念吾知係吾係吃环境呢!後來我D在待應哥哥积极推介下就叫左個番茄蟹湯底一試,只蟹出来时好新鲜,膏又好多當湯刚滚開想放吃物时,有個待應哥哥走过来同我D講,要不要先整碗原味嘅茄湯试一试呀!禁我D就講好啊~當我D慢慢品尝时,發觉個茄湯真的很好饮所有味道都刚刚好,有D大自然清新气味,仲有好多细细粒番茄仔在湯面上在鍋里捞上吃物时 聊著聊著 吾记得點调味料就一口吃下去,正發觉吾使调味料,D吃物经個湯泡了一陣己经有好浓厚的鲜茄味在上面了真的好好吃...虽然有D人話呢到有D贵,但我D覺得D水準真係值li个價钱讚!!!
讚!!!