2024-01-10
撩起筷子,我準備好喇,要嚐嚐這間人氣嘅日式餐廳帶黎嘅一系列美食。首先點咗份油亮通透嘅燒牛舌,啖啖肉感超正,咸香中帶有少少的炭燒味,真係入口即溶,令人回味無窮!雞泡魚干配酒真係一絕,啲泡魚干脆口得嚟帶有海洋嘅鮮甜,邊嗌啤酒邊食,真係夠晒悠閒。緊接嘅串燒亦絕不遜色,特別係啲燒青魚,皮糊邊喀脆邊嘅口感加上魚肉嘅細嫩,🐟 要講就真係fresh到喊!同節目上見到嘅完全冇分別。燒雞皮又係另一驚喜,啱啱好嘅燒焦感,配合得宜嘅調味,令人一啖接一啖,食唔停手!🤤更加驚為天人嘅,係芝士酒盜同燒雞肉冬菇。特別係雞肉同冬菇嗰個組合,滋味豐富,啖啖肉香,醬汁更係點睛之筆,醇香得嚟又唔會蓋過主角。整體黎講,這家餐廳嘅氣氛舒適,啱哂悠哉地品嚐美食,當中嘅串燒選擇多樣化,有趣又好味,啱哂搵食嘅你同我嚟一試。零舍推介,下次仲要約多幾個臭口友伴一齊黎開開心心,食個夠!🍢