2012-06-05 287 瀏覽
同行友人連自己4個,有人介紹所以就專誠黎搵依間餐廳!!可能串燒要即叫即燒比較耐,所以送菜速度都比較慢.菜式都幾多,我同朋友就叫左....燒牛舌介紹我黎依間餐廳道食既人都有推介燒牛舌俾我真係好正!!! $23/客叫左3份 唔算貴 入味又軟綿綿 值得一試!!鮮冬菇向來鍾意食菇類既我 依舊叫燒冬菇味道普通 但勝在燒得靚鹽燒鯖魚 好味道;DDD大蝦天婦羅我FD超迷蝦天婦羅 叫左份齊齊分好食係好食嘅...好似有D唔抵食咁囉燒雞腎好味抵食燒雞肝鵝肝成日聽 見到雞肝 好奇試下又香好軟 內臟誘惑其他野食既仲有:日式芝士奄列炒飯極上什錦刺身
菜式都幾多,我同朋友就叫左....

介紹我黎依間餐廳道食既人都有推介燒牛舌俾我

日式芝士奄列炒飯

極上什錦刺身

2012-05-27
2012-04-23 236 瀏覽
同友人共3人7:30到達, 呢間餐廳都幾難搵, 基本上喺The One行上小小, 一幢舊樓上面, 無招牌.我地叫左好多野食, 食物送來的速度好慢, 但起碼可以keep到每樣食物的熱度, 唔趕時間都可以既.刺生:牡丹蝦和海螺我就無食, 不過睇個樣好新鮮, 不過大家要問清楚價錢先叫, 因為分分鐘唔同餐牌價錢$98sake老闆娘不停問飲唔飲野, 最後叫了一枝最便宜的, 酒精不濃, 味道ok燒牛舌我一向唔食, 但試了都好難忘, 淋淋地, 軟硬適中, 味道唔錯.燒冬菇/雞翼好普通, 可以唔食.燒雞軟骨好好味, 好脆口, 值得一吃牛油焗雜菌味道一般, 可以唔食.雞泡魚干味道一般枝豆熱辣辣, 有些salt加上去好好味炸天婦羅好好味, 唔油膩, 值得一試]燒飯團好好味, 香口, 內有吞拿魚餐廳全由老闆娘招呼, 見佢走來走去都好辛苦, 但一得閒, 就會幫我地添茶. 小小餐廳都值得間中支持.

刺生:牡丹蝦和海螺

$98sake

燒冬菇/雞翼
好普通, 可以唔食.

燒雞軟骨
好好味, 好脆口, 值得一吃

牛油焗雜菌
味道一般, 可以唔食.

雞泡魚干
味道一般

枝豆
熱辣辣, 有些salt加上去好好味

炸天婦羅
好好味, 唔油膩, 值得一試

]燒飯團
好好味, 香口, 內有吞拿魚

2012-04-20
2011-11-27 175 瀏覽
有次想搵D特別D既鋪頭食野 聽朋友介紹落呢間OK上去試試成日行尖沙咀都唔知食咩好 都食到厭晒呢間就有少少PRIVATE D既感覺 同朋友傾計都唔錯本身諗住上去食日本野 不過見佢地出左個新既雞煲呢排個個都話雞煲好食我地就點左個試下啦!個雞煲係好好味!! 無expect過咁好味以為呢d係火鍋店/個d專食煲既先得sumi既雞煲都好香好好食 d雞都好滑好食好大煲 都算抵食!本身諗住嗌d串燒試下不過太飽啦 會再黎!
有次想搵D特別D既鋪頭食野 聽朋友介紹落呢間OK上去試試
成日行尖沙咀都唔知食咩好 都食到厭晒

呢間就有少少PRIVATE D既感覺 同朋友傾計都唔錯
本身諗住上去食日本野 不過見佢地出左個新既雞煲
呢排個個都話雞煲好食我地就點左個試下啦!
雞煲係好好味!!
無expect過咁好味以為呢d係火鍋店/個d專食煲既先得
sumi既雞煲都好香好好食 d雞都好滑好食
好大煲 都算抵食!
本身諗住嗌d串燒試下不過太飽啦
會再黎!
2011-06-24 121 瀏覽
朋友生日我地一班人就去左SUMI度食 今次包房要2000梗係要大吃大喝啦老闆,老闆娘好好人^^ 好有小館FEEL好WARM嗌左清酒同啤酒 之後就點左D串燒送酒喇基本上我地個個亂咁嗌都差唔多樣樣嗌D 因為預左即叫即燒既關係就真係要有耐性少少等 ,我地都好醒目咁叫左2個刺生拼盤食住先! 最愛牡丹蝦!夠晒鮮甜!!^^下ROUND當然係串燒啦!呢幾款特別中意燒牛舌,((正)燒雞肝雞軟骨 ((YUMMMMM)), 燒名太子秋刀, 冬菇/芝士雞肉捧燒雞翼煙肉蕃茄燒雞皮((YUMMMMM)) 我地之前仲訂左火鍋! 成班大食鬼 不過個HOTPOT真係一流! 本身只係expect一般既水準同出面個d差唔多都比合格佢 首先個湯底正我地嗌左魚湯 好甜好正!仲要勁多料 打邊爐必備既牛肉更加係無得彈 鮑魚同帶子都係一定要食!!!!食到呢度已經飽到郁唔到仲有自家甜品食 不過我就太飽食唔落喇 抵讚老闆同老闆好好人 餐廳唔大間但好有privacy小館feel!!下次打邊爐都會揀呢度順便食下d串燒!

老闆,老闆娘好好人^^ 好有小館FEEL好WARM

嗌左清酒同啤酒 之後就點左D串燒送酒喇
基本上我地個個亂咁嗌都差唔多樣樣嗌D

下ROUND當然係串燒啦!呢幾款特別中意
燒牛舌,((正)

燒雞肝
雞軟骨 ((YUMMMMM)),
燒名太子秋刀,
冬菇/芝士雞肉捧

燒雞翼

煙肉蕃茄

燒雞皮((YUMMMMM))

我地之前仲訂左火鍋
首先個湯底正我地嗌左魚湯 好甜好正!

食到呢度已經飽到郁唔到
仲有自家甜品食 不過我就太飽食唔落喇

下次打邊爐都會揀呢度順便食下d串燒!

2011-06-18
  • 火鍋
  • 串燒
2011-04-01 111 瀏覽
一直是 open rice 的讀者卻一直懶得寫食評,但食過這間之後覺得不寫對不住自己,固不辭勞苦特意開新 account,就是為了給這餐廳寫食評。一行三人想在尖沙咀食日或串燒,南亭好味但想試新餐廳所以上 open rice search,見這間私房餐廳幾多好評服務又好像幾好就決定去這間。我們叫了以下的東西:飲品:咸檸7 X 2罐裝梅酒梳打 (FYI ,吉之島$4罐)X 1食物:芝士雞肉棒 X3雞軟骨 X3牛油焗雜菌 X1蟹粥 X1牛舌 X1燒栗米 X2燒雞翼 X3刺生拼盤 X1首先,點了食物40分鐘亦不見有食物上來,千催百請下終於上第一道菜,但之後亦維持每半小時一道菜的驚人速度,慢得我們以為自己是在 fine dining!全餐廳得果4枱,其他枱仲要是打邊爐的,廚房忙得去邊?不過,如果食物質素好我們亦等得甘之如飴,現在就來談談食物質素。燒栗米﹠燒雞翼:不過不失芝士雞肉棒:有一種古怪的味道,不是正常的雞肉味,估計是肉雪得太耐牛舌:我沒吃,朋友說像午餐肉但可以入口雞軟骨:本來點了3串但只來了1串,老闆娘上菜的時候說,‘冇3串咁多,剩係得1串,你地就食呢串啦!’..... hum... 果然

飲品:

燒栗米 X2
燒雞翼 X3
刺生拼盤 X1

燒栗米﹠燒雞翼:不過不失

牛舌:我沒吃,朋友說像午餐肉但可以入口

雞軟骨:本來點了3串但只來了1串,老闆娘上菜的時候說,‘冇3串咁多,剩係得1串,你地就食呢串啦!’..... hum... 果然好 warm 好有家的感覺!味道方面,就像一團炸粉,只有粉味沒有雞軟骨味

牛油焗雜菌:只是金茹和幾小塊的冬茹,不明白有何雜菌可言,可幸可以入口

刺生拼盤:本來點了刺生拼盤($280),老闆娘回來說貨源不夠做拼盤,因為拼盤有7種刺生,今天只有4種:吞拿,劍魚,牡丹蝦和海螺。我們說不打緊,可以每種來一點。刺生等了很久才上菜已心知不妙,果然一吃下去沒有魚/蝦/螺的鮮味,只有濃濃的雪味。味覺比較敏感的朋友更形容這股味道像跌打酒味!吞拿魚更過份,上來的時候還是硬的!可以想像為甚麼刺生要這麼久才上菜>>因為要等結冰的刺生解凍!!!

這樣的刺生結帳的時候竟要$570!!老闆娘說我們這樣點是單點,不是把原來有7種刺生的刺生拼盤減3種給我們!!海螺時價$300加其他=$570!!Fine,我們點菜當時沒有確認清楚是我們苯,唯有硬食。

關於刺生在這裡我要埋下一個伏筆,牡丹蝦是付有蝦頭的,我們扔了兩個,有一個沒碰完整的放在刺生碟上,在上蟹粥前被收走。

環保蟹粥:上來後我們攪拌蟹粥打算分開3小碗,攪拌中途赫然發現一個蝦頭!!蝦頭的大小和觸鬚的長短亦跟之前沒碰的牡丹蝦頭不謀而合!!而且整碗粥就只得一個蝦頭!!蟹粥裡為甚麼會有蝦頭??? 看見這個蝦頭我真的甚麼食欲也沒有了!

結帳總數是$1277,三個女孩子還沒吃飽。如果你樂意付出$400 per head,你可以有很多美味的選擇!我不太懂打中文字,沒有手寫板,花了1.5個小時打這篇食評就是為了和其他 open rice 讀者分享!
2011-03-26
  • 刺生
  • 環保蟹粥
2010-09-20 89 瀏覽
上OPENRICE同我老死FAT CAT見到呢間餐廳,覺得D食評講得唔錯,同埋FAT CAT係邊爐王子(老板妹妹改的),咩火鍋都要試下,所以決定黎試一試,而我本身就想試串燒多D,一於同FAT CAT黎個豪氣慶生。呢間私房菜真係好難搵,我同女友去到加拿芬道,淨係見到39號同41號,但係中間搵唔到40號,原來係唔跟順序的,40號係格蘭中心對面,香港仔魚蛋隔離上,個時都以為自己搵錯左,去左人地屋企,之後再打電話先知原來真係係好似唐樓咁ge地方。FAT CAT話RESERVE左個$200的火鍋,我以為係5個人$200,份量好少,點知係每人$200,搞到我仲叫左其他串燒食唔晒不過個火鍋就係好正,我同女友都話一世人食過最正就係呢個火鍋,雖然呢餐都係我地一世人俾過最貴個餐不過我地貴都係貴在飲酒,因為FAT CAT係正宗酒鬼,飲左5支啤,2支SAKE同1支梅酒當然我都有份陪佢飲LA講下D食物質素先頭盤芝士酒盜︰第一次食,D芝士幾正,另外個個係魚子咁GE口感,我地都唔知係咩@@不過好咸,就係最岩送SAKE青瓜伴蟹膏︰D膏我女友話有D臭味,不過我覺得OK GE,冇乜特別。火鍋牛腩蘿蔔湯底︰超入味,D牛坑腩

,搞到我仲叫左其他串燒食唔晒

當然我都有份陪佢飲LA

講下D食物質素先
頭盤

火鍋
牛腩蘿蔔湯底︰超入味,D牛坑腩勁好味,粟米又甜,我食左好多湯料,仲飲左2碗湯TIM,一D味精都冇,同埋唔夠湯個時都係加返湯,唔會加水,抵讚!

鮑魚︰正常鮑魚味,梗係好食LA,我同女友都第一次打邊爐有鮑魚食

帶子︰超鮮甜,放落去碌一陣就得,超正

牛肉︰唔係一般GE肥牛,係美國薄切牛,口感唔錯!
冬菇釀蝦膠︰D蝦膠好彈牙

鵝腸︰正常味道,
雲吞︰雲吞皮薄,好味

生菜︰初初以為菜打邊爐都係咁ge味,點知d生菜就係超甜超爽,未試過打邊爐咁想食菜

菜心︰都幾好味,口感唔會硬
魚︰口感唔錯。

串燒,即叫即燒夠晒熱,正!
燒牛舌︰口感一流!

燒羊扒︰好味,我覺得如果可以蘇d仲好xd,不過我女友就岩岩好。

紫蘇雞肉︰雞肉好嫩,紫蘇我女友唔鍾意食,我就ok

煙肉蕃茄︰車厘茄好味,鮮甜

甜品,送ge
茶凍︰唔會太甜,唔錯

綠茶布丁︰綠茶味幾重,唔係好甜,岩晒我

飲品
梅酒︰一流!
sake︰同我之前飲過ge唔同,易入口,價錢都ok,$120/小樽
佢d杯好靚,全部放入雪櫃,唔會影響酒ge溫度,抵讚!

其實我諗住係咁食串燒,點知FAT CAT叫左個咁大ge火鍋飽到食唔落,不過下次同女友黎再食過=]仲有張$100 coupon俾返我地

雖然消費高,不過真係物超所值,環境一流,同埋好有家ge感覺,坐左5個鐘不停傾計,之後知道原來消費满$2000可以包房tim
其他客走晒,我地就同老闆同埋佢個妹吹水,仲請左佢地食我為fat cat準備ge starbucks生日月餅,傾下我地去旅行ge野,又交換facebook。可以食飯之餘暢所欲言識到frd真係好滿足
芝士酒盜
梅酒
鮑魚
超級鮮甜蝦
extra fresh scallop
  • 燒牛舌,蟹粥,火鍋(帶子,蝦,生菜,蝦膠)
2010-05-20 24 瀏覽
三月尾也突然來個寒流襲港,由二十多度驟降至十多度,除了要把衣櫃裏的大衣又找出來外,西打心中那團想吃火鍋的癮又浮了出來。城中的新晉名店,西打都慕名前往過了。在openrice找了很久很久,突然看到一家日式家庭小店,又有火鍋吃,又有日式串燒,非常特別的店。看了幾個人的評價,雖然只有幾個人,但看上了就是一種感覺。有時同事或朋友問西打為何常常可以在Openrice找到一些隱秘小店....著實很難解釋...就是一種感覺。有點像村上春樹「遇上100%女孩」那光景......地點還算非常隱秘,在加拿芬道的斜路上,香港仔魚蛋粉旁邊的一家小玉器檔走進去,再搭電梯到4樓。坐下西打看了餐牌,發現怎麼沒有火鍋?....細問下才知道如果想吃火鍋,是要訂位是先說好,店家才會準備所需材料。有點失望的西打只好專心的吃串燒和日式鍋物。前菜是清湯蘿蔔煮牛腩,牛腩很有肉味,蘿蔔燉煮得很入味,完全吃到清湯的味道。先來一串燒牛舌。大家有留意到前後兩片是兩個部位嗎?前頭的一片,用了簡單鹽和黑椒調味,肉的質感很軟嫰,有點像香港吃到的午餐肉的味道。第二片油份比較充足,咬下去彈性很足夠,每口都嚼到牛舌獨有的臊味,搭上鹽和黑椒,微辛又香

有點像村上春樹「遇上100%女孩」那光景......

先來一串燒牛舌。大家有留意到前後兩片是兩個部位嗎?

第二片油份比較充足,咬下去彈性很足夠,每口都嚼到牛舌獨有的臊味,搭上鹽和黑椒,微辛又香口,好好吃的牛舌串燒。

一貫重口味的西打最愛挑餐牌上古怪的東西吃。燒雞肝
雞肝用了蜜糖燒的方法,有點像中式燒臘。外皮的蜜糖經過熱力烤製後變得脆脆,雞肝中間還是粉嫰,又香又軟。果然,肉臟的吸引力有時真的無法抗拒。

雞頸肉串
同行的朋友聽到是雞頸肉就覺得很可怕,很怕會有打針時留下的藥。經過西打說服後才敢吃...
一吃就知道是妙品。用了醬燒的方法,甜甜的雞肉非常好吃。最精彩是雞頸肉的質感。最初有點像雞腿的質感,但雞腿肉咬下去比較鬆軟,雞頸肉卻是充滿彈性的。

燒鴨舌
燒烤的時間真的只能說剛剛好,外皮都脆脆的,好久沒有吃過這麼好吃的鴨舌。

燒雞皮
經過慢火烤製後,一點都不油膩。加了適當的鹽作為調味,咸咸香香,十分可口。

蟹粥
超好吃的一窩粥。不像廣東粥,米粒都煮得糜爛,有點像雜坎,米粒軟軟的。湯頭很清甜,拌著蔬菜,喝下去又清新又好吃。超大隻蟹,肉又多又甜。

蘿蔔燉牛腩
入味,牛腩和蘿蔔都吃滿了底下醬汁的味道。西打在吃時好想叫碗飯來吃...

牛肉稻庭烏冬

沒有難吃,只是有點普通。

原本想吃燒豬粉腸,但店家說剛好缺貨。西打就挑了個重口味。燒蒜頭。味道不會太辛辣,質感不是脆脆的,反而有點像馬鈴薯。很特別的一種串燒。

總計:HK$43X (2人)

不能不說,西打吃過很多不同的串燒店,大部分都是徒具串燒之名,一點都沒有神緒。這店每串串燒都是即叫即燒,有生到熟,等的時間雖然比較久,但吃出來每串都是店家精心水準之作。

鍋物也很不錯,那個蟹粥和牛腩煮,西打現在想吃來也有點留口水。

吃完這次,店家又送了一張coupon給西打,是吃滿四百元可以減一百元...不知甚麼時候會再去吃呢。

不然,同事或朋友有興趣,可以找西打噢!

延伸閱讀:
雞頸肉串
燒鴨舌
燒雞皮
蘿蔔燉牛腩
牛肉稻庭烏冬
2010-04-10 31 瀏覽
今日約了個朋友到此日本餐廳首次嘗試因之前好些friend推介,門口頗難找我地都行錯了隔離大廈,入到去感覺想算不錯因夠靜所以傾計係好OK好有privacy.我地看看餐牌首先order清酒,侍應拿了幾枝比我地選擇,由百多-幾百都有,我地最后要了枝幾百元來慢慢飲聊下天才叫嘢食,酒味好香..之后點了主打串燒,因為之前都問過啲朋友有咩必食...燒牛舌不可不試-因唔會太乾好諗,野味*燒雞翼-good*燒羊扒-好味都係啲肉好soft*雞泡魚干-正常冇嘜特別燒青魚-不可不試-因唔會太乾好諗,外脆內軟*芝士酒盜-第一次食,所以冇感覺燒雞皮-好脆好夠味*燒雞肉冬菇-不可不試,醬油甜甜地..good有度非提不可因地方靜靜地又有電視睇下坐下傾下想睡覺,啲嘢食都好味,另內裹還有自家制甜品及果醬買都幾有home feel..下次再來會試下多些其它款.....................................
燒牛舌不可不試-因唔會太乾好諗,野味*
燒雞翼-good*
燒羊扒-好味都係啲肉好soft*
雞泡魚干-正常冇嘜特別
燒青魚-不可不試-因唔會太乾好諗,外脆內軟*
芝士酒盜-第一次食,所以冇感覺
燒雞皮-好脆好夠味*
燒雞肉冬菇-不可不試,醬油甜甜地..good

2010-04-08
  • 燒牛舌
  • 燒雞翼
  • 燒羊扒
  • 燒青魚
2009-12-25 8 瀏覽
原本想去德x火煱打邊爐,但另外兩個朋友話不如試吓去澄打,未試過.老板為我哋準備咗肥牛/本地牛/帶子/魚頭等等,一個蕃茄湯底作火煱用,有炸魚皮.串燒有苦瓜養魚肉,雞軟骨同牛舌.醬料好豐富.火煱:最鐘意食清湯底既我,例如皮蛋言茜,覺得哩個湯底比較甜,不過不失. 牛肉反而覺得本地牛仲好食d,唔知點解,可能比個湯底搞到變哂味. 魚頭好有肉,正. 帶子夠大隻,又係正.反而唔係主要黎食既原因:串燒就最得我歡心,每款串燒都加d黑椒去調味,苦瓜夠林又唔太苦,我麻麻哋苦瓜既都覺得ok. 雞軟骨普通,都係燒咁既味. 牛舌唔錯,但口感變咗好似食豬頸肉咁.
串燒有苦瓜養魚肉,雞軟骨同牛舌.
醬料好豐富.

2009-12-21
2009-11-19 11 瀏覽
前兩日跟朋友一行6人打邊爐為慶祝完成新稿工作,乘機又食火鍋。本想去九龍城,但有一朋友推价此處像似在屋企打邊爐,好privacy便到TST因為拍檔愛此店。便試試他們已經是第2次惠顧了,食物水準都good 同 fresh﹗環境 - 中規中矩。尚算舒適。最好預早訂座,因為差不多天天也很滿。及新鮮訂侍應小姐話服務 - 好,貼心,也不會迫客人點貴價海鮮。侍應亦會推价食物 -A - 湯底 (蕃茄著仔蟹) - 冇嘜味精,因冇口喝食后,蕃茄又多,蟹好鮮甜,絕佳。 B - 配料(1) 雪花肥牛 - 脂肪均勻,有咬口。比上一次吃的極品和牛更好,因我個人不愛太「酥」。(2) 石班仔 - 好滑很鮮甜美味﹗(3) 九菜餃併手打魚丸 - 很好彈牙,不多不少,適合6人份量。九菜餃明顯精心包的,很好吃﹗而豆腐魚滑夠味,OK﹗(4) 鮑魚- 超新鮮,非常鮮甜及size都幾大只,一定要食(5) 炸魚皮 - 推推,水準之作﹗下湯也不會變「鯰」...好惹味脆口﹗(6) 帶子非常鮮甜,size並不細整體而言,各方水準也很不錯﹗價錢都算合理,是很好的火鍋勝地因食物新鮮及坐位不太迫﹗因試過在另一些店食差不多HK$350如有鮑魚,帶

服務 - 好,貼心,也不會迫客人點貴價海鮮。侍應亦會推价
食物 -

B - 配料
(2) 石班仔 - 好滑很鮮甜美味﹗
(6) 帶子非常鮮甜,size並不細

整體而言,各方水準也很不錯﹗價錢都算合理,是很好的火鍋勝地因食物新鮮及坐位不太迫﹗因試過在另一些店食差不多HK$350如有鮑魚,帶子班仔等,另外幾得意係可點些日式串燒試試:
推介菜式:雪花肥牛,蟹,,鮑魚,石班仔,九菜餃

是次消費: 每人約250 (晚餐)
2009-11-16
紀念日
  • 打邊爐
2009-10-21 9 瀏覽
朋友之前試過覺不錯, 所以今年生日晚飯特意選在這裡. 星期一的晚上我們共有8人,這家餐廳不容易找到.我們一入到去感覺好舒服好似一班朋友係屋企食飯feel.上到去都己差不多爆,好左我地book了檯,之前亦有朋友過這裹hotpot話好新鮮所以我地便第一時間問今日有冇hotpot同蟹粥,但最後都冇原來要預訂早一日.所以我地便開始點日本魚生,串燒,炸天婦羅等等.....首先我地叫了雜綿魚生加大因在坐有5個男士,刺身有多種款有些魚係另外日本餐廳好少見到,刺身都好身鮮,之后大食生嘢后便開始點串燒,侍應小姐推薦了多款受歡迎比我地.....因我地好多人所以每款都要double.燒牛舌-good好軟,野味(必食)冬菇雞肉捧-good,好味(必食〉燒牛粒-太咸雞泡魚干-oK燒雞翼-good燒雞軟骨-good燒名太子秋刀-good(必食)燒大蔥-good燒雞皮-好脆,香口因燒到冇油燒羊扒-因冇嘜人食羊所以叫了一份-唔知三文魚皮沙律-good炒雜菜-普通燒三文魚頭-good日式溥餅-good好啱女仔食因為裏面全部菜炸天婦羅-good炸槳唔太厚,值得一試炸南瓜番薯-good日式炒飯-普通日式炒烏東-good這裹
朋友之前試過覺不錯, 所以今年生日晚飯特意選在這裡

燒牛舌-good好軟,野味(必食)

冬菇雞肉捧-good,好味(必食〉

燒牛粒-太咸

雞泡魚干-oK
燒雞翼-good
燒雞軟骨-good
燒名太子秋刀-good(必食)

燒大蔥-good
燒雞皮-好脆,香口因燒到冇油
燒羊扒-因冇嘜人食羊所以叫了一份-唔知

三文魚皮沙律-good
炒雜菜-普通
燒三文魚頭-good
日式溥餅-good好啱女仔食因為裏面全部菜
炸天婦羅-good炸槳唔太厚,值得一試
炸南瓜番薯-good
日式炒飯-普通
日式炒烏東-good

這裹啲侍應值得一讚,因不停針茶及換碟,態度好nice...最后大家都坐到11:00幾才走好飽...臨走原來侍應話遲些佢地9:00后有特价.所以下次再來,overall都唔錯.....不過下次要試hotpot加串燒.

2009-10-05
  • 燒牛舌
  • 燒冬茹雞肉棒
  • 雞翼
  • 三文魚頭
2009-10-08 31 瀏覽
九月份有朋友生日, 而這餐廳的食評也看似不錯, 便選了這餐廳, 因我們大約都有十個八個人, 我們book了房。刺食拼盤, $280 五種剌身, 每種兩件, size 比元乜元物細一半,燒牛舌, 的確係不錯, 但都唔值個價錢,海膽, ok, 不過都唔係好新鮮基本上, 我地咩都叫晒, 因為佢地房min 要$2000. 但係佢地上菜極慢, 我地7 點開始食, 每半個鐘上一種野, 仲要係一份, 無論你order 幾多野, 佢都係咁慢, 最過份係佢地成間餐廳得我地同另一臺 四人臺, 最後食到十一點佢都未上得晒$2000 既菜, 而且質素一般.值錢與份量不合理, 不值一試

燒牛舌, 的確係不錯, 但都唔值個價錢,
海膽, ok, 不過都唔係好新鮮

值錢與份量不合理, 不值一試
2009-09-05
2009-07-26 21 瀏覽
尋日同老公係尖沙咀睇完醫生之後好肚餓,,,好有預謀甘走去食呢間雖然老公好想食韓國野但比我呃左去..間串燒店個位置好難搵,,行左成條加拿芬道打埋電話上去先搵到,,原來上到去係屋企,,環境感覺幾好,,九點幾仲要SATURDAY冇人我以為唔好食先冇人食,,,原來唔係,係大家走寶哈哈哈哈....服務態度好好,,個女仔好細心成日"針"水,,一開始有前菜螺仔幾好食...,叫左刺食拼盤,,,海膽,,,燒牛柳,,,河豚魚干,,,瑫庭烏冬,,燒黃花魚,,壽司..煙肉蠔卷..雞翼想食好多野但冇貨牛舌都冇酒煮硯冇刺食拼盤- 一定要叫$280唔貴又好食又FRESH海膽- 有海水味唔係叫太鮮甜燒牛柳- 冇味又痴牙河豚魚干- 老公話好味瑫庭烏冬- 咸得濟燒黃花魚- 推介!!!!!!!好食又嫩口又香壽司- 食刺食仲好煙肉蠔卷- 不好食雞翼- 又係咸得濟最後有綠茶ice cream 送一路食一路睇港男好好笑食左$826又會再去
雖然老公好想食韓國野但比我呃左去..

想食好多野但冇貨

壽司- 食刺食仲好
煙肉蠔卷- 不好食
雞翼- 又係咸得濟

最後有綠茶ice cream 送

一路食一路睇港男好好笑
食左$826又會再去

2009-07-25
  • 刺食拼盤
  • 河豚魚干..燒黃花魚
2009-06-05 19 瀏覽
飲過佢哋d魚湯好夠味,d湯又夠熱辣辣,又唔鯹爐端燒d水準都唔錯. 食過佢哋d牛脷就最印象深刻..魚生刺身非常之新鮮, 海膽食得出有海水味和鮮味. 炸物又夠脆口, 又唔會燶.環境比較柔和, 燈光偏暗, 適合三五知己慢慢享受.但價錢以一般比較有d貴,因為份量唔多,日本嘢既作風,但如果計較食新鮮日本嘢就覺值回票價.
飲過佢哋d魚湯好夠味,d湯又夠熱辣辣,又唔鯹

爐端燒d水準都唔錯. 食過佢哋d牛脷就最印象深刻..

魚生刺身非常之新鮮, 海膽食得出有海水味和鮮味.

炸物又夠脆口, 又唔會燶.

環境比較柔和, 燈光偏暗, 適合三五知己慢慢享受.

2009-05-23
2009-05-30 15 瀏覽
今次放工朋友講比我聽有間住家感覺日本串燒店好好味, 但一入到去見到幾得意原來有hotpot食. 真係有的驚呀 但我的朋友話今次係主打要食日本野,所以我地主攻日本野而我就試了一大堆串燒:雞腎,雞肝,雞亦,雞軟骨,銀杏, 雞肉棒,牛舌等等, 交足水準, 不得不讚牛舌好正-夠味好軟,一定要食.....再嚟燒羊架,牛柳粒,牛柳粒亦不會太硬...廚師燒工一流,火喉啱啱好,外脆內軟. 之後侍應推介酒煮硯,燒飯團,燒蠔及燒魚 味道亦相當好味,但酒煮硯酒味不夠濃....最後我又試了魚生刺身有三文魚腩,帶子,海膽,大硯都夠鮮美.及後又加了一個鮮魚湯,此魚湯內足枓紙菜豆腐粒...好鮮甜...真係好飽最後及估唔到食物真的好夠味....及環境都清潔舒服......但不足處上菜亦慢了少少值得一試,會再來.推介菜式:燒牛舌,雞軟骨,雞肉捧,雞亦,,飯團
.....再嚟燒羊架,牛柳粒,牛柳粒亦不會太硬.

值得一試,會再來.

推介菜式:燒牛舌,雞軟骨,雞肉捧,雞亦,,飯團

2009-05-27