2024-02-24 680 瀏覽
今日就同朋友黎到呢間日式居酒屋食飯門口好開揚 望到入面非常之有特色嘅裝修呢到有齊晒刺身,串燒,炸串,小食,鍋物 等食物 選擇多 梗有一款啱食 亦都係朋友放工暢飲嘅好地方先食前菜 煙燻豬肝豬肝無其事怪味 處理得好好口感係粉粉地 配左啲酸酸甜甜嘅梅子醬 係幾開胃 刺身 要左三點盛有赤蝦赤身帆立貝赤蝦非常之大隻 成隻虎蝦咁 肉質鮮甜唔會霉赤身 夠淋無根 淡淡魚味帆立貝厚身大粒三樣刺身都好新鮮高質 炸串日本白板魚旦 薄薄號炸皮配上爽口魚旦 幾夾鵪鶉蛋 第一粒蛋食到有少少流心蛋嘅感覺 後來 應該係蛋黃粉粉的 所以食落似流心雞脾肉 雖然係炸物 但係一啲都唔乾 咬落仲好嫩燒物原條燒魚 燒伊佐木 一擺上枱 覺得切左一格格 好得意 但原來係有特別 佢原格夾啲魚肉上黎 係可以無骨 魚肉好實 好有魚味雞心喉管 估唔到香港嘅居酒屋 都做得咁細緻 啲咁刁鑽嘅位 都有得食 雞心喉管咬落煙韌 係燒到過晒龍 特式燒飯團表面燒得焦脆 但又只係薄薄一浸 咬落去好似飯焦咁 表面脆米 入面軟糯嘅米飯而飲品分別叫左青蘋果梳打:非常之青蘋果 酸酸地 好解油膩感巨峰sewa酒:果酒比較易入口 甜甜地 女仔都啱飲呢度食嘢 真係好有日

今日就同朋友黎到呢間日式居酒屋食飯

不過 我坐地下就無特別上去喇
2024-02-22
  • 三點盛合
2024-02-01 592 瀏覽
去完姨媽傢俬去搵食更係搵吓周邊小店啦就近姨媽傢俬商場向香車街市方向有天橋原天橋一直行去再上多一條天橋就到近車房附近入面好有日本居酒屋設計唔一定返鄉下都可以望梅止渴🤣我地大約19:15入座只得反大枱平日來講都算多人高質👍🏻性比價高入座後介紹今日推介😋推介:燒榮螺 + 清酒煮大蜆👉🏻清酒煮大蜆🍶侍應姐姐直接係你面對即煮😍😋用清酒用火開鍋後再放大蜆好精彩當睇表演😱好香清酒香味大蜆好鮮甜👍🏻😋👉🏻燒榮螺👍🏻😋好少居酒屋有呢個食用清酒煮榮螺食完螺肉後飲埋d 清酒真係好鮮甜好細心安排黑白酒杯仔👉🏻三點盛(三文魚+油甘魚+赤身)好新鮮👉🏻串燒(自家手作雞肉棒+雞腳筋)😋好特別*生雞蛋+醬油*撈埋食👉🏻炸物(沙錐魚+牛蛙脾+鵪鶉蛋)👉🏻燒雞沙津😋👉🏻特色燒飯團🍙外脆內軟👍🏻👉🏻黑白啤👍🏻🍺👉🏻白桃特飲
去完姨媽傢俬去搵食

好細心安排黑白酒杯仔

👉🏻三點盛(三文魚+油甘魚+赤身)好新鮮

👉🏻串燒(自家手作雞肉棒+雞腳筋)😋
好特別*生雞蛋+醬油*撈埋食

👉🏻炸物(沙錐魚+牛蛙脾+鵪鶉蛋)

👉🏻燒雞沙津😋

2024-01-30
  • 清酒煮大蜆
  • 燒榮螺
  • 自家作雞肉捧
荃灣出名係美食天堂🤤今次黎到位於荃灣既日式居酒屋📍瀛燒居酒屋閒日6:30去到已經人頭湧湧🧐 好中意呢啲日式吊燈 ☺️上刺身盛盒🐟🐠 共5款刺身 每款2切(三文魚 油甘魚 赤身 赤蝦 帆立貝1隻) 刺身新鮮肥美 🥹 啖啖肉又夠大件! 好中意佢既wasabi 夠濃味 唔會太攻鼻~ 赤蝦手掌咁大隻🤤味噌廣島蠔鍋shabushabu🦪蔬菜配料有娃娃菜,菠菜,冬菇,杏鮑菇,金菇同薯粉啲蔬菜索哂啲味噌湯 熱辣辣好味😇廣島蠔4隻 (大大隻) 極重蠔味🥹 唔會比味噌搶哂啲味💕肉質飽滿爽口😛 海膽甲羅燒🦀 我最愛甲羅燒☺️☺️☺️仲要配埋勁鮮甜既海膽🥹🥹啖啖食菇肚都唔捨得🥹 好貼心咁配左個飯團 簡直係米飯小偷😝蟹肉蟹膏份量都好多 配埋蟹籽口感100分☺️炸串🍢碟上有 日本白板魚蛋 沙錐魚 鵪鶉蛋 三文親子串 😍 新鮮炸起上枱 熱辣辣 炸皮唔算厚 配埋炸串汁 惹味! 白板魚蛋極爽口陣牙 會想瘋狂食😂沙錐魚 外脆內軟 口感💎 三文親子串配埋沙律醬貼魚籽 ☺️ 呢個配搭永無出錯😝梅酒 ☺️ 夠冰凍入口 淡淡梅味 唔會太strong 🥰女士都ok🤤 以後食日本野又多個選擇🇯🇵😝☺️
荃灣出名係美食天堂🤤
今次黎到位於荃灣既日式居酒屋📍瀛燒居酒屋

閒日6:30去到已經人頭湧湧🧐

好中意呢啲日式吊燈 ☺️

刺身盛盒🐟🐠
共5款刺身 每款2切
(三文魚 油甘魚 赤身 赤蝦 帆立貝1隻)
刺身新鮮肥美 🥹 啖啖肉又夠大件!
好中意佢既wasabi 夠濃味 唔會太攻鼻~
赤蝦手掌咁大隻🤤

味噌廣島蠔鍋shabushabu🦪
蔬菜配料有娃娃菜,菠菜,冬菇,杏鮑菇,金菇同薯粉
啲蔬菜索哂啲味噌湯 熱辣辣好味😇

廣島蠔4隻 (大大隻)
極重蠔味🥹 唔會比味噌搶哂啲味💕

以後食日本野又多個選擇🇯🇵😝☺️

2024-05-13
外賣送餐
2024-05-09 34 瀏覽
上次聽朋友講荃灣有間非常唔錯嘅日式居酒屋,今次終於可以黎見識下啦。入到去已經滿滿居酒屋情懷啦。我地點左辛味噌牛筋肉鍋,呢個湯底香辣醇厚,牛筋肉煮得軟爛入味,每一口都充滿濃郁嘅牛肉香味同辛辣噴鼻嘅噌汁。鍋底入面仲有蔬菜同其他配料,令湯底更加豐富味美。刺身方面,佢地今轉有季節限定日本直送原條魴鮄刺身。魚肉鮮嫩,質感滑脆,鮮味十足。每一片刺身都保持住魚肉嘅原汁原味,令人回味無窮。加上擺盤好精美,令人好享受呢!串炸沙錐魚同串炸鵪鶉蛋都係炸得香脆美味。沙錐魚外脆內嫩,每一口都帶有淡淡嘅海鮮味道。鵪鶉蛋則炸得金黃酥脆,內裡蛋黃嫩滑,非常開胃。煙燻芝士竹輪係一個獨特嘅小食。竹輪煙燻得恰到好處,帶有淡淡的煙燻香氣,配上融化嘅芝士,味道濃郁香滑,絕對係一個令人驚艷嘅滋味。雞腳筋同串炸三文親子串都係居酒屋嘅經典小食。雞腳筋炸得酥脆,入口咬下去有嚼勁,味道鮮美。三文親子串嘅鮮味令人愉悅。飲品就點左青森蘋果sawa。味道清甜爽口,配搭日式食物好夾呢~呢度有多款精緻美味嘅小食同串燒,加上環境舒適,服務員態度亦好好,仲同我地傾計呀,好貫徹居酒屋嘅文化呢~

• 魴鮄
今日同班Friend去咗荃灣西站附近嘅瀛燒居酒屋食飯,呢間餐廳位置有啲隱世,但係裝修好有日本風味,牆上面貼滿晒海報,仲有好多日式燈籠,氣氛一流!一坐低就叫咗日本直送嘅金線鯛刺身。金線鯛肉質鮮甜爽口,魚油豐富,真係食得出係日本直送嘅新鮮貨,HK$348。另外,我哋仲叫咗飛魚籽玉子燒。玉子燒好鬆軟,味道香甜,配埋飛魚籽食落口感豐富,都係HK$88。清酒煮大蜆都好正,成鍋上枱,可以自己控制火候,大蜆好新鮮,肉質肥美,清酒湯底好清甜,呢個就HK$118,不過要小心個鍋好熱,唔好辣親手呀!上枱嗰陣仲會有火焰效果,好吸睛!串燒方面,我哋就叫咗蓮藕、秋葵同埋黑豚腩。蓮藕同秋葵燒得好爽脆,都係HK$22同HK$12;黑豚腩就肥瘦適中,唔會太油膩,HK$24串。飲品方面,我哋叫咗白桃特飲,味道香甜,好啱女仔飲,都係HK$29咋。最後梗係要試下呢度最特別嘅燒河豚酒!侍應會將河豚魚乾點火,再放入清酒入面,成個過程好有儀式感,而且味道都唔錯,帶有淡淡嘅魚鮮味,好特別,呢個都係HK$88咋!整體嚟講,瀛燒居酒屋嘅食物質素唔錯,環境同服務都好好,價錢方面就中規中矩,人均消費大約HK$200-300左右。如果想試吓
整體嚟講,瀛燒居酒屋嘅食物質素唔錯,環境同服務都好好,價錢方面就中規中矩,人均消費大約HK$200-300左右。如果想試吓特色嘅日本料理,呢間餐廳都值得一試!

2024-04-25 29 瀏覽
係荃灣搵間收得夜小小既餐廳食飯唔多選擇呢間居酒屋收2點, 可以同朋友坐耐D 同愎慢傾計都得我地打左電話book 位唔洗等位Book 位時講左係同朋友慶祝生日佢地安排樓上既坐位俾我地好有居酒屋既氣氛同佈置好靚 仲可以打機同擲鏢我地叫左串燒炸物同壽喜燒串燒:雞翼/ 豬腩肉/秋葵/一口和牛/黑豚腩/雞蔥串/雞腎串燒:雞翼/ 秋葵/雞蔥串炸物:海蝦/鵪鶉蛋雞肉棒 賣相幾好, 如果可以再濃味少少就更好壽喜燒 個湯底唔錯食完飯到最後上埋個蛋糕佢地會播日文版生日蛋糕同客人慶祝生日 場面都幾搞笑想讚讚幫我地上蛋糕既女職員, 佢真係好nice  好好人 下次會再黎幫襯

我地打左電話book 位唔洗等位

串燒:雞翼/ 豬腩肉/秋葵/一口和牛/黑豚腩/雞蔥串/雞腎

串燒:雞翼/ 秋葵/雞蔥串

炸物:海蝦/鵪鶉蛋

雞肉棒

雞肉棒 賣相幾好, 如果可以再濃味少少就更好
壽喜燒
壽喜燒 個湯底唔錯

食完飯到最後上埋個蛋糕

佢地會播日文版生日蛋糕同客人慶祝生日

場面都幾搞笑

想讚讚幫我地上蛋糕既女職員, 佢真係好nice  好好人

下次會再黎幫襯
2024-03-22
生日
雞肉棒
壽喜燒
  • 燒雞翼
  • 雞蔥串
2024-04-22 24 瀏覽
位於享和街嘅地鋪,裝修好有居酒屋風情👀無論係刺身、小食、熱鍋、炸物、酒類🍹都有好多選擇,店員好熱心👍🏻餐廳感覺好親民舒適✨三點盛合 $138三文魚3切油甘魚2切赤身2切刺身好新鮮👀厚切口感十足,三文魚有驚喜,好有鮮味同嫩滑,油甘魚嘅油份好高,入口充斥住魚油香氣,但好清爽唔會好膩👍🏻赤身都好甘香✨黑松露玉子燒 $98💯非常足料嘅玉子燒👀熱辣辣上,蛋非常嫩滑,黑松露味香濃🥹真心推薦,定價進取但質素有保證!✨味噌廣島蠔鍋 $178大大粒珍寶蠔🦪材料豐富,除咗有粉絲之外,亦有唔同蔬菜,滲滿味噌👀湯底偏濃郁,適合重口味人士✨自家手作雞肉棒 $45燒得非常香口,配上燒汁好惹味😋質感外脆內軟,雞肉口感好嫩滑,另有少少軟骨,淡淡唔同口感✨阿波尾雞胸軟骨 $38軟骨好有口感,非常脆軟,以鹽調味配上檸檬汁🍋👍🏻✨雞腳筋 $29平時比較少食雞腳筋,口感類似軟骨,值得一試!✨串炸沙錐魚*2 $36串炸鵪鶉蛋 $22串炸三文魚親子串 $38串炸拼盤皮薄料足,個人最鐘意三文魚親子串👀爆汁三文魚子同嫩滑嘅三文魚肉幾夾👍🏻沙錐魚炸完都好有鮮味✨白桃Chu-ha $58偏向果味重同甜,白桃味好香✨白桃Highball

三點盛合 $138
三文魚3切
油甘魚2切
赤身2切

黑松露玉子燒 $98

味噌廣島蠔鍋 $178

自家手作雞肉棒 $45

阿波尾雞胸軟骨 $38
軟骨好有口感,非常脆軟,以鹽調味配上檸檬汁🍋👍🏻

雞腳筋 $29
平時比較少食雞腳筋,口感類似軟骨,值得一試!

串炸沙錐魚*2 $36
串炸鵪鶉蛋 $22
串炸三文魚親子串 $38

白桃Chu-ha $58
偏向果味重同甜,白桃味好香

白桃Highball $58
呈金黃色,威士忌味頗重🥃
2024-04-08 32 瀏覽
首先,佢哋嘅三點盛合,包括三文魚、油甘魚同赤身,每一切都新鮮到不得了,食落去嘅感覺好清新。黑松露玉子燒呢,真係一個驚喜,黑松露嘅香氣同滑嫩嘅玉子燒完美結合,每一啖都係享受。照燒日本火簡就魚筒,呢個就更加唔使講,照燒醬嘅香甜同火簡就魚嘅鮮美,絕對係味蕾嘅盛宴。特色燒飯團,每一粒米飯都飽滿得嚟又香,真係好過癮。飲品方面,長野巨峰Sawa同白桃特飲,一杯清甜,一杯香濃,飲落去真係好Chill。串炸系列就更加唔得了,一口和牛、沙錐魚、鶴鶉蛋同三文親子串,每一串都炸得金黃酥脆,外皮脆卜卜,入口即溶,真係夠晒彈!煙燻豬肝香氣四溢,雞心喉管燒得剛剛好,味道濃郁。總括來講,呢間食店真係一個好適合打卡嘅地方,無論係食物質素定係潮流感覺,都係一流。下次你想食日本菜,記得要去,保證唔會失望!

煙燻豬肝香氣四溢,雞心喉管燒得剛剛好,味道濃郁。

2024-03-26 25 瀏覽
今次嚟到荃灣呢一間昭和風式嘅居酒屋,星期日 六點嚟到,店員好好安排我坐四人位非常舒服。店入面嘅裝修好精緻,一個個嘅燈籠好似置身於日本一樣。三點盛合-三文魚/油甘魚/赤蝦第一未上嘅係刺身拼盤,呢度嘅刺身解凍剛剛好,入口非常肥美,特別鍾意油甘魚本身怕腥嘅我都覺得好鮮味海膽甲羅燒呢一味相當尊貴,蟹蓋入面除咗有膏之外,仲有海膽,每一啖嗰種鮮味好似係個口爆發咁黑白啤(杯)Suntory 嘅黑白山啤唔係咁易搵到,同一般啤酒相比,加入黑啤令到味道嘅層次更加豐富,又唔會苦澀(串炸)鵪菓蛋+ 廣島蠔第一下咬落鵪鶉蛋差啲焫親嘴,證明真係啱啱炸起新鮮滾熱辣。蠔大大粒,相當足料。炸物配埋秘製嘅醬油,惹味upup 。總結而言,呢間屬於荃灣區高質,而且有心嘅居酒屋小店,附近有停車場,揸車朋友更加方便。
店入面嘅裝修好精緻,一個個嘅燈籠好似置身於日本一樣。

三點盛合-三文魚/油甘魚/赤蝦

黑白啤(杯)

(串炸)鵪菓蛋+ 廣島蠔

荃灣人氣居酒屋,裝修有Feel,星期六日行過同另一半試咗唔錯。環境店內貼滿有關日本嘅poster,又播住歌,幾有氣氛,餐廳仲有二樓。餐牌 雜錦海鮮米紙 $78 呢款算係crossover菜式?越式嘅米紙卷,入面係日式魚生,大量青瓜絲好Fresh,用嚟做頭盤啱哂。 日本直送原條季節魚-刺身 $298 是日季節魚係「魴鮄」,聽到個名內心笑咗笑😂 店員介紹白身魚本身魚味比較淡,附上酸汁,薑蓉唔洗點太多,彈性高,肉質紮實,味道清甜。 串炸 分別點咗日本白板魚蛋 $18、鵪鶉蛋$22、三文親子串$38,炸粉薄,每款都唔差,沾少少醬汁調下味勁惹味。 鱈魚白子半份 $88 自從食Omakase 食過白子之後,就夠膽食🤣 $88食到半份性價比高,入口滑溜鮮甜,酸汁又唔會蓋過鮮味。 手作煙燻豬肝 $48 另一半鍾意食肝,我就唔食嘅😂 呢款係凍食嘅冷盤,佢話質感做到好似Cheese咁又唔腥,鍾意食肝嘅朋友會愛上。 特色燒飯團 $58 以飯團作主食,入面如果加啲肉餡就更正啦! 白桃HIGHBALL $58 及黑白啤 $68 話明居酒屋點可以唔飲酒,價錢都唔算貴。

餐牌

手作煙燻豬肝 $48
手作煙燻豬肝

特色燒飯團 $58
特色燒飯團

以飯團作主食,入面如果加啲肉餡就更正啦!

白桃HIGHBALL $58 及黑白啤 $68
白桃HIGHBALL 及黑白啤

話明居酒屋點可以唔飲酒,價錢都唔算貴。
雜錦海鮮米紙
鱈魚白子半份
2024-02-18 45 瀏覽
最近我和朋友光顧了一家位於荃灣既居酒屋。這家居酒屋提供了多種燒烤同炸物選擇。我們點左飛魚子玉子燒、甲羅燒、時令燒伊佐木,以及三款精緻的炸物,包括鵪鶉蛋、沙錐魚和三文魚親子串。此外,我們還點了一杯生啤和一杯清心蘋果sawa。這頓用餐價格接近$800,非常抵食。飛魚子玉子燒係我地首選,這道菜以鮮嫩既玉子燒搭配飛魚子,口感豐富且味道鮮美。甲羅燒則是另一道令人驚艷既菜品,烤至金黃既甲羅帶來一種獨特既脆脆口感,搭配上嫩滑新鮮嘅海膽,成件事好夾。時令燒伊佐木則是根據季節提供不同既燒烤食材,保證了食材的新鮮度,而且魚肉肉質好鮮嫩!接下來是炸物選擇。鵪鶉蛋係我們推薦的一款炸物,鵪鶉蛋外皮炸得酥脆,內裡則帶有綿密蛋黃,搭配上醬汁調味,非常美味。沙錐魚是另一道令人驚艷既炸物,魚肉鮮嫩多汁,外皮酥脆。三文魚親子串則有三文魚鮮味!用餐過程中,我們還點左一杯生啤和一杯清心蘋果sawa。生啤口感爽快,帶來一種清爽的享受,與燒烤和炸物搭配得非常好。清心蘋果sawa則係一款非常清新既飲品,蘋果的香氣十足!優秀食物同飲品不僅係這家居酒屋既優勢,價格都非常抵食。我們只需要支付接近$800的費用,就能享受到如此豐富和美味既

優秀食物同飲品不僅係這家居酒屋既優勢,價格都非常抵食。我們只需要支付接近$800的費用,就能享受到如此豐富和美味既菜品,絕對係一個超值的選擇。

2024-02-15 38 瀏覽
今天和一個澳洲的朋友去了荃灣的瀛燒居酒屋品嚐了日式料理。這家居酒屋以其正宗的日本風味和新鮮的食材聞名,讓我對他們的菜單充滿期待。讓我來分享一下我所品嚐的幾道菜式吧。首先,我點了一份枝豆作為開胃菜。這些枝豆非常新鮮,剝開後的豆子嫩滑多汁,散發出淡淡的咸味。我喜歡它們的口感和清爽的風味,很開胃。然後,點了雞軟骨。燒雞軟骨外層酥脆,內裡多汁。每一口都散發出濃郁的雞肉香氣,配上微妙的調味料,讓人回味無窮。這是一道非常美味的小吃,絕對值得一試。在主菜方面,我點了燒飯團和鯖魚刺身。燒飯團是用炭火燒烤的飯團,外層烤得金黃酥脆,內裡則是蓬鬆的米飯和口感豐富的內餡組成。每一口都有著濃郁的炭火香氣,非常美味。至於鯖魚刺身,魚肉新鮮,切得非常薄,入口即化。搭配上醬油和柚子醬,味道更加突出,絕對是刺身愛好者的最愛。最後,我還點了兩款日本果汁汽酒,分別是長野巨峰和山梨白桃。這兩款汽酒都非常清爽,帶有淡淡的果香。餐廳還有擲飛鏢機和遊戲機可以玩總體而言,他們的菜式新鮮美味,不過吃了幾款菜好像不太飽,但很適合和朋友喝喝酒聊聊天。

在主菜方面,我點了燒飯團和鯖魚刺身

餐廳還有擲飛鏢機和遊戲機可以玩

2024-02-07 52 瀏覽
今個星期又開始涼番🥶食左幾次泰國菜之後都想轉下口味,今次去左親戚介紹既居酒屋,佢有幾款日式鍋物😋熱辣辣暖一暖身先,本身想揀壽喜燒鍋但近排食左,所以揀左辛味噌牛筋肉鍋同埋幾款小食,鋪頭唔算好大,但氣氛十足,每次去到咁充滿日式風格既居酒屋就好似番左我家鄉咁🇯🇵仲有我最鐘意既燈籠裝飾🏮🤩🔥辛味噌牛筋肉鍋 $168辛味噌牛筋肉鍋以濃郁噌味為主,牛筋肉軟嫩入味,吸收左湯底的味噌精華,辣味反而唔算好重,更加係有少少甜味😁搭配多款蔬菜及配料,有粉絲、冬菇、雞脾菇、娃娃菜、小棠菜、金菇、韭菜,超豐富,娃娃菜仲索哂湯汁,好入味🤓另外肉都有好多舊,粗略計都有十幾舊,兩個人食都好足夠,抵食👍🏻🔥海膽甲羅燒 $108海膽甲羅燒口感豐富,燒得剛剛好,有好香既蟹膏味之餘亦保留左海膽既鮮味,蟹子同蟹肉撈勻一齊食好有口感🤪蟹味同海膽味既配合非常夾,每一啖都配少少醋飯食,好過癮🔥日本直送原條季節魚刺身-燒伊佐木魚 $298燒伊佐木魚肉質鮮嫩,火候拿捏得宜,散發出淡淡的炭燒香氣,魚皮燒至微焦,伴隨著微咸既調味👍🏻醬汁係有柚子味既醋,我基本上每啖都有蘸醬汁,酸酸地好開胃。不過相對上貴左少少😳🔥牛蛙脾 $32依間炸野不錯,炸
辛味噌牛筋肉鍋

🔥辛味噌牛筋肉鍋 $168

🔥海膽甲羅燒 $108
日本直送原條季節魚刺身-燒伊佐木魚

🔥日本直送原條季節魚刺身-燒伊佐木魚 $298
三文親子串,牛蛙脾

🔥牛蛙脾 $32
依間炸野不錯,炸皮比較薄🫢外皮炸至金黃酥脆,裡面脾肉幾嫩,脾肉無腥味,每啖都是酥脆好味,配上適量調味,風味幾獨特。

🔥三文親子串 $38
三文親子串炸至金黃,外酥內嫩,咬落去濃郁既三文魚味,而且幾多汁,加埋三文魚子口感更豐富,幾好味而且唔膩口🤣串燒三文魚都係第一次食,唔錯唔錯❗️
青蘋果特飲,黑白啤

🔥青蘋果特飲 $32
記得攪拌完之後先飲,青蘋果味幾出,唔算好甜,好解渴🤤

🔥黑白啤 $68
黑白啤個味道偏向似黑啤多d,麥味比較重,有少少焦香苦味但又帶著苦中回甘既味道🤓

鍋物係我最滿意既菜式🥳絕對會再戰,下次可能試下壽喜燒鍋或者牛腸鍋,都非常吸引。串燒類則合理價錢🤝🏻但刺身就相對上貴左d,不過都好食的😌
2024-02-05
辛味噌牛筋肉鍋
日本直送原條季節魚刺身-燒伊佐木魚
三文親子串,牛蛙脾
青蘋果特飲,黑白啤
2024-01-29 50 瀏覽
又到放假時間~今次帶大家黎荃灣食居酒屋😋✨三點盛合$138🍣- 三點盛育-三文魚3切- 三點盛合-油甘魚2切- 三點盛合-凡立貝啲刺身好新鮮,睇落去顏色好靚好有光澤感,食落去柔軟有彈性,味道鮮美香甜!✨飛魚籽玉子燒$98🍳飛魚籽玉子燒呈現金黃色,外觀圓潤,有著微微的鬆軟質感。飛魚籽玉子燒的味道豐富而美味,結合了飛魚籽的鹹香和玉子燒的甜味。飛魚籽的鮮味能夠平衡玉子燒的甜味,並且在口中散發出一種獨特的風味。✨牛腸鍋$168🍲有牛腸、蔬菜、冬菇等。牛腸看起來乾淨、沒有明顯的血絲或雜質。牛腸的質地嫩滑而有嚼勁,不會過於柴硬或膠狀。很容易咀嚼並且不會太過纖維質。牛腸的味道鮮美而濃郁,帶有一些肉的香氣。它吸收了湯底的風味,吃下去帶有一點點的嚼勁,同時保持著嫩滑的質地,娃娃菜煮到最後很甜!✨(串炸)雞肶肉$24✨(串炸)鵪鷍蛋$22✨(串炸)三文親子串$38✨鱈魚白子$88🐟第一次吃,挺特別的~✨燒榮螺$78🐚吃完燒螺之後,把湯倒進小杯裏喝,很有趣!✨高知柚子$58🍹✨白桃特飲$32🍹味道:5/5環境:5/5服務:4/5性價比:4/5📍瀛燒居酒屋 (荃灣)荃灣享和街5-7號香城大廈地下1號舖
又到放假時間~今次帶大家黎荃灣食居酒屋😋

✨(串炸)雞肶肉$24

✨(串炸)鵪鷍蛋$22

✨(串炸)三文親子串$38

✨鱈魚白子$88🐟
第一次吃,挺特別的~

✨燒榮螺$78🐚
吃完燒螺之後,把湯倒進小杯裏喝,很有趣!

✨高知柚子$58🍹

✨白桃特飲$32🍹

味道:5/5
環境:5/5
服務:4/5
性價比:4/5

📍瀛燒居酒屋 (荃灣)
荃灣享和街5-7號香城大廈地下1號舖
2024-01-20 36 瀏覽
今天晚餐我點了他們的三點盛含,包括了三文魚、油甘魚和赤身。這些生魚片新鮮而美味,每一口都帶來了豐富的海鮮風味。另外,我嘗試了他們的蟹肉蟹榚米紙卷,這是一道非常特別的菜色。米紙卷裡面包裹著鮮嫩的蟹肉,搭配著榚米的香氣,味道絕佳。海膽玉子是我在瀛燒居酒屋的另一個喜愛。這道菜以其簡單而美味而聞名。玉子燒的口感綿密,配上鮮甜的海膽,絕對是一個令人驚艷的組合。接下來,我嘗試了清酒酒煮大蜆,這是一道烹飪精湛的菜色。職員在我面前烹調大蜆,大蜆的鮮甜與清酒的香氣相得益彰,令人回味無窮。瀛燒居酒屋還提供了特色飯團,這是一道精心製作的料理。飯團外脆內軟。我還嘗試了他們的鱈魚白子半份,這是一道非常特殊的菜色。鱈魚白子經過燒烤後,質地柔軟,口感豐富。最後,我點了提子Chu-ha和山梨白桃Sawa兩款飲品。提子Chu-ha清涼爽口,帶有淡淡的提子風味,而山梨白桃Sawa則帶來了濃郁的桃子香氣。