餐廳: 灣景餐廳
資訊:

2006-12-15 16 瀏覽
形式好像商場的food court,但價錢就十分昂貴,售賣形式是先取食物後付款,我們六人取了墨西哥雞飯、鮮茄肉片意粉、日式叉燒湯麵、沙律和忌廉湯,找數要$300,真係狼過華秀狗,質素方面就犯了唔夠熱的大忌,就算是即煮的湯麵也是冷冷的,而味道屬一般,只是價錢帶結人驚喜,四個字去形容「貴夾唔飽」,食完還覺得肚空空唔夠飽,但環境不俗,炎炎夏天是避暑好勝地,但衰在當人羊牯咁劏,下次一定去食番麥記算數。
2006-10-11 33 瀏覽
以前同屋企人去親海洋公園唔係食快餐就食M記,又貴又唔好食,第一次同男友去,就選擇左呢間餐廳,一來舒服,唔駛同人迫,二來景觀一流,我坐窗邊位,睇哂成個海....一入到間餐廳,有個我估係帶位o既姐姐企係門口,但佢見到我地又冇問幾位,完全冇諗過招呼我地,咁我地唯有自己入去搵位啦~~ 入得黎就梗係坐窗邊位,我地行到最入,睇到海景,又睇到d吊車,唔錯........買野食係美食廣場方式,即入閘後先取食物,拎哂你要買o既食物之後,去到出閘位比錢,食物種類唔多,而且唔係樣樣都有標價,要到比錢先知......西瓜汁:OK啦,唔係好水,有西瓜味雞扒拉面:雞扒尚算可以,但D拉面唔得,好勁鹼水味,出前一丁果個豬骨湯仲好味過佢鮮什果:有菠蘿(夠甜)、藍苺(好酸)、士多啤梨(好酸)、西瓜(有沙,好甜)、火龍果(好甜)......** 環境一流(靚)、價錢一流(貴)、服務二流(冇服務)、食物二流(我煮仲好食) **

西瓜汁:OK啦,唔係好水,有西瓜味

2006-08-30 23 瀏覽
排完水母館成粒鐘真係累到不得了, 想坐纜車又排長龍, 見到呢間野就入去坐下休息先, 估唔到入面有個水母魚缸, 無咩人就坐左係水母魚缸隔離張出去諗住買d野食, 點知樣樣野都唔係好對胃口, 之後買了支果汁飲算, $20支就可以同水母排排坐, 抵
2006-07-24 30 瀏覽
我同朋友食左生果盒、西米甜品、煙三文魚、雞排飯等,論野食就一般,但個雞飯算唔錯的了,不過d野飲就好貴lor,但個境就值100分,感覺好好feel。
2006-07-14 20 瀏覽
第一次去海洋公園唔吃M記..食物選擇唔多..很多都辣..不過個view 真係值!! 180度海景..而且全年証有折都算抵食..今次吃了青咖哩雞飯- 微辣.. 咖哩雞好好味!! 喇沙- 一般.. 唔太好味3文魚冷面- OK!! 唯一唔辣的海踅- 超辣.. 友人受得辣都頂唔順支fresh juice 有點假友人的perrier 莓味水就好味!!出面買都十幾呢度都係廿蚊比迪士尼抵得多!!好奇怪地方係呢度有帶位但係買野食係自助形式.. 都唔知算唔算有service..
第一次去海洋公園唔吃M記..
食物選擇唔多..很多都辣..
不過個view 真係值!! 180度海景..
而且全年証有折都算抵食..

今次吃了
青咖哩雞飯- 微辣.. 咖哩雞好好味!!
喇沙- 一般.. 唔太好味
3文魚冷面- OK!! 唯一唔辣的
海踅- 超辣.. 友人受得辣都頂唔順

支fresh juice 有點假
友人的perrier 莓味水就好味!!
出面買都十幾呢度都係廿蚊
比迪士尼抵得多!!

好奇怪地方係呢度有帶位
但係買野食係自助形式.. 都唔知算唔算有service..