2024-08-27 791 瀏覽
放假來到愉景新城,整下野食真係拍拖的好活動,我地在隔離炑八烘培工作室整完麵包,等緊焗的期間,就去餐廳食個下午茶,款式都幾多樣化,可以揀窩夫/蛋糕做甜品,想食肉可以揀韓燒,我地就揀左個下午茶摩天輪入面有好多款小食,包括有蛋卷、飯卷、炸雞、紫薯條同紫薯餅,啱哂我們唔太肚餓,只係食下小食休息下,食物都係新鮮熱辣,炸得香脆好食。我們另外加左杯手打士多啤梨茶,酸酸地唔會太甜,好解渴。食得七七八八,導師就過來話我地聽個麵包出爐了,過去整埋d裝飾,就可以聽日做早餐啦!
我們另外加左杯手打士多啤梨茶,酸酸地唔會太甜,好解渴。

2024-08-25 656 瀏覽
服務非常差,帶咗四個小朋友去,除咗小朋友開心,食物一般,十問九唔應,唔會再有第二次,你要我燒烤,咁個盤燒到燶晒你都唔同我換,除咗埋單係快,其餘都非常慢,但係啲侍應扮睇你唔到,係最過分,仲要我係食五點,嗰陣時係冇人,一啲都唔親子嘅親子餐廳,叫一個兒童餐百幾蚊,但係唔熱嘅,雖然唔係要好好食,但至少你都俾啲服務,小朋友要把刀切雞,塊面黑到呢,一係你就自助形式俾我哋去拎配料,10分唔愉快嘅用餐,二千幾蚊我唔會再黎嚟呢度食,真係唔會再有下次,一年前嚟嘅時候係好愉快嘅,我都唔明究竟係忙啊,定係公司叫佢哋睇扮唔到客人呢?
2024-08-23 674 瀏覽
今次帶小朋友黎整開曲奇🍪就係度叫埋個蘋果柑橘窩夫雪榚比佢食😌窩夫有唔同嘅動物公仔點綴喺窩夫上面🐰仲要有大大舊蘋果🍎同柑橘🍊,仲要有小朋友最鐘意既雪榚係度,同小朋友一人一半真係都好夠食💕個口感仲要好脆卜卜❤️另外再叫咗一杯藍莓乳酸特飲🫐味道酸酸甜甜好易入口✨呢度好處係,就算小朋友食飽左,媽媽都未食完,佢哋可以安靜繼續坐喺座位填顏色❤️或者玩餐廳內既playhouse💕媽媽真係食得安樂晒😂

另外再叫咗一杯藍莓乳酸特飲🫐
味道酸酸甜甜好易入口✨

2024-08-10 1035 瀏覽
我之前睇過單張,炑八有烘焙坊暑假我地參加左炑八烘焙工作坊去整冬甩🍩一開始哥哥已經好興奮😆而且好主動同我講「媽咪我想自己試吓」媽媽我都好信任佢,放手被佢試一開波 ,打蛋🥚噢!好興奮既哥哥,爆到彈晒上衫好彩有圍裙🤪導師好有耐性引導小朋友🧒🏻輕輕力試多次,而哥哥又真係做到👍整個流程,由導師帶領都好留心跟到導師既進度仲同導師有傾有笑🗣️今次只要哥哥想我幫手做咩,我先落手幫佢成個主導權我都交俾小朋友整好上半part 要入焗爐啦係焗緊既時候呢小朋友係可以去入面個🧸playhouse 玩一陣到焗好左就可以返去做埋下半部分搽咩朱古力🍫落咩配搭都由小朋友發揮小朋友 好開心😊其間香氣四溢忍唔住口,一啖,兩啖⋯三啖⋯不停試味⋯滿滿歡樂😆同成功感整完就急急話要拎返屋企比妹妹同爸爸食整完我地就去食個窩夫🧇叫左個🫐水果窩夫上面有小朋友最鐘意食既水果都幾大個嫁👍我地一人一半就岩岩好賣相又精緻⋯飲杯野休息下小朋友就填下顏色得閒來坐底食個甜品都係一個開心既親子時光環境都好舒服👍啲凳仔仲係冬甩🍩形,好可愛小朋友都坐定定,家長食嘢又安心真係一個好玩又有得食親子餐廳呀☺️
我之前睇過單張,炑八有烘焙坊
暑假我地參加左炑八烘焙工作坊去整冬甩🍩

一開始哥哥已經好興奮😆
而且好主動同我講「媽咪我想自己試吓」
媽媽我都好信任佢,放手被佢試
一開波 ,打蛋🥚
噢!好興奮既哥哥,爆到彈晒上衫
好彩有圍裙🤪

導師好有耐性引導小朋友🧒🏻
輕輕力試多次,而哥哥又真係做到👍
整個流程,由導師帶領
都好留心跟到導師既進度
仲同導師有傾有笑🗣️

今次只要哥哥想我幫手做咩,我先落手幫佢
成個主導權我都交俾小朋友
整好上半part 要入焗爐啦
係焗緊既時候呢
小朋友係可以去入面個🧸playhouse 玩一陣
到焗好左就可以返去做埋下半部分
搽咩朱古力🍫落咩配搭都由小朋友發揮
小朋友 好開心😊其間香氣四溢
忍唔住口,一啖,兩啖⋯三啖⋯
不停試味⋯滿滿歡樂😆同成功感

飲杯野休息下
小朋友就填下顏色
得閒來坐底食個甜品都係一個開心既親子時光
環境都好舒服👍
啲凳仔仲係冬甩🍩形,好可愛
小朋友都坐定定,家長食嘢又安心

真係一個好玩又有得食親子餐廳呀☺️

2024-07-23
10 分鐘 (堂食)
午餐
2024-07-25 1319 瀏覽
同小朋友嘆個tea,順便俾佢去波波區放下電,又唔使燒烤咁麻煩,作為媽媽又可以chill下😆⭐️棉花糖窩夫 $102唔知漏單定要需時,等咗40分鐘以上,如果想食就要預時間早啲叫!份量都ok,有4塊窩夫,生果有士多啤梨🍓,都ok新鮮!小朋友最鍾意食棉花糖😋😋😋⭐️士多啤梨乳酸特飲 $52另外叫咗杯飲品,都係要等40分鐘以上,相信應該係漏咗單,如果可以注意下就更加好。特飲方面ok ,不過不失,最緊要小朋友開心

⭐️棉花糖窩夫 $102
份量都ok,有4塊窩夫,生果有士多啤梨🍓,都ok新鮮!
小朋友最鍾意食棉花糖😋😋😋

⭐️士多啤梨乳酸特飲 $52
特飲方面ok ,不過不失,最緊要小朋友開心
2024-07-25 1183 瀏覽
在【炑八烘培工作坊】渡過了充實又有趣的DIY烘焙時光後,我們來到相連接的【炑八韓烤親子餐廳】繼續享受這個愉快的下午時光食下午茶。😍❤️水果窩夫這個熱呼呼的窩夫表面上鋪滿了濃郁滑順的鮮奶油,再搭配各式新鮮多汁的水果,如士多啤梨、藍莓、菠蘿、鮮橙,可謂是視覺與味蕾的雙重盛宴。每一口都包含著奶香與水果酸甜的完美融合🧡糰子藍莓乳酸特飲特飲內有極多酸甜可人的藍莓,滿滿的鮮忌廉,再加上一點點乳酸風味,整體清新醒胃,非常適合作為下午茶的消暑整個就餐過程中,小朋友們都可以自由地跑到旁邊的playground盡情玩耍,確實是一個讓親子共享美好時光的好地方。👍

❤️水果窩夫

🧡糰子藍莓乳酸特飲

早幾日帶左大豬仔去炑八烘焙整麵包,整完小朋友覺得有啲肚餓,於是去咗隔離木八燒烤食少少嘢嘆下下午茶☺️我地點左一個摩天輪小食同芒果乳酸特飲🥰呢間餐廳係一間親子餐廳🍴有小朋友遊戲室可以玩☺️ 摩天輪小食造型可愛,有多款唔同小食,例如炸雞、飯卷、薯條、蛋餅等…小朋友話咁快食完去遊戲室玩😂入面有波波池、滑梯🛝岩曬小朋友放電,我呢個媽咪又可以叉下電😎下次要帶老公佢哋食埋燒烤🤤芒果乳酸特飲造型好吸睛,夏天炎炎,非常解暑🤩原來午餐餐牌都好唔錯~有好多唔同既野食~下次可以又試試午餐~😁#炑八韓烤親子餐廳 #韓烤親子餐廳 #香港親子餐廳 #親子餐廳 #韓系童心空間 #韓屋 #親子韓服 #親子假日好去處 #親子好去處 #小朋友放電之選 #邊食邊玩 #波波池 #滑梯 #KoreanBBQ #meokbangkidzone #babymeal #小baby粥糊餐 #兒童餐 #炑八烘焙工作坊

芒果乳酸特飲造型好吸睛,夏天炎炎,非常解暑🤩

2024-07-10 1736 瀏覽
愉景新城韓炑八烤親子餐廳真係一個好好俾小朋友放電嘅地方,入面有兒童遊戲室,仲有烘焙工作坊。家長可以一邊食野一邊望住小朋友喺活動室玩,而且又有韓國服飾試穿打卡菠蘿豬肋肉拼牛肋條原隻菠蘿上台拼伊比利亞豬肋肉同梨汁牛五花肉,肉質鬆軟入味,真係好好食。食完咗之後仲會幫手切開個菠蘿,甘就可以食燒菠蘿喇棉花糖朱古力迷你班戟小朋友實鍾意既甜品,又有棉花糖奐有朱古力醬,仲有D生果,迷你size,岩晒小朋友食😋整體食物質素:4 / 5💰性價比:4 / 5👍推薦指數:4 / 5

菠蘿豬肋肉拼牛肋條

棉花糖朱古力迷你班戟

😋整體食物質素:4 / 5
💰性價比:4 / 5
👍推薦指數:4 / 5
2024-06-30 1479 瀏覽
上網見到荃灣愉景新城有親子烘焙,有兒童遊戲室,仲可以食埋嘢!阿仔開始返半日,咁就book閒日下午去玩下,學下整個pizza,有得玩又有得食,小朋友一定好開心❤️去到見到仲有個媽咪同小女孩做緊macaron,咁我地就喺門口望緊啲甜品小食,阿仔已經話好想食棉花糖窩夫!店員好細心,佢話整完pizza會有少少時間要等佢焗嘅~到時就可以去食個下午茶再等出爐!傾左一陣佢見有位就安排我地入去整pizza喇!入到去見到啲嘢好整齊同好乾淨,導師亦第一時間要求我地清潔好雙手先開始!導師都好細心教小朋友搓個麵團,整好個餅底之後就開始鋪自己鍾意食嘅食物上去,過程中阿仔學識咗珍惜食物,佢話原來整一個食物都唔容易!導師話pizza比其他甜品容易整,所以好快我地就整好喇!之後就可以去隔離等焗好個pizza,我地因為仲未肚餓,所以只係叫左個棉花糖窩夫!小朋友仲可以去遊戲室玩住等添!❤️我仲發現到佢地有個「小Baby粥糊餐」,呢個我真係覺得好細心,完全係照顧埋比較細小嘅小朋友,媽咪唔需要自己預備就可以出門!牆上面嘅卡通仲好可愛,好吸引!❤️🍽️ 棉花糖窩夫好好食!因為阿仔有兩聲咳,所以我唔俾棉花糖同cream佢,但淨係個窩夫餅

🍽️ 棉花糖窩夫
好好食!因為阿仔有兩聲咳,所以我唔俾棉花糖同cream佢,但淨係個窩夫餅底都好夠甜,仲好軟熟添,唔會焗到太硬,啱晒小朋友食!👍🏻👍🏻👍🏻

食完就啱啱好,pizza出爐,阿仔好有滿足感❤️佢地仲用個好可愛嘅盒裝住比你拎返屋企享用添!

呢度真係可以滿足晒小朋友嘅願望吖!👍🏻👍🏻👍🏻
2024-06-26
下午茶
就快到父親節了👨各位小朋友怎樣同最偉大嘅爸爸慶祝?🎂佢爸爸平時工作好繁忙,一抽空時間仲會同仔仔周圍玩,可以稱得上為廿四孝爸爸我開心果仔仔今次就為爸爸預備了自家製少甜父親節啤酒蛋糕🍺因為仔仔知道佢爸爸好鍾意飲啤酒啊而青島啤酒更加係爸爸最愛今次整蛋糕真係由零到有架我哋去咗愉景新城嘅炑八韓烤親子餐廳有資深老師教我哋製作蛋糕就一定成功,好過自己整好有可能失敗仔仔先洗手,再穿上圍裙佢對製作蛋糕過程表現得相當投入倒如用攪拌器、篩麵粉或把自己溝嘅忌廉塗抹蛋糕爸爸放工返嚟仲對仔細蛋糕讚不絕口非常鬆軟美味! 仔仔好有滿足感😘仔仔好鍾意呢度食燒肉,因為有室內遊樂場玩,無懼日曬雨淋或下雨天我諗住父親節前夕,我同屋企人帶多次仔仔去多次炑八韓烤親子餐廳食燒肉啊!因為佢出咗我之前介紹父親節餐同兒童餐蛋糕名稱: 可與爸爸慶祝一番的適合3-6歲小童須由一位成人陪同報名必須先付100元訂金(必須網上付款)
就快到父親節了👨
各位小朋友怎樣同最偉大嘅爸爸慶祝?🎂
佢爸爸平時工作好繁忙,一抽空時間仲會
同仔仔周圍玩,可以稱得上為廿四孝爸爸
我開心果仔仔今次就為爸爸預備了
自家製少甜父親節啤酒蛋糕🍺

因為仔仔知道佢爸爸好鍾意飲啤酒啊
而青島啤酒更加係爸爸最愛

今次整蛋糕真係由零到有架
我哋去咗愉景新城嘅炑八韓烤親子餐廳

有資深老師教我哋製作蛋糕
就一定成功,好過自己整好有可能失敗

仔仔先洗手,再穿上圍裙
佢對製作蛋糕過程表現得相當投入
倒如用攪拌器、篩麵粉或
把自己溝嘅忌廉塗抹蛋糕
爸爸放工返嚟仲對仔細蛋糕讚不絕口
非常鬆軟美味! 仔仔好有滿足感😘

仔仔好鍾意呢度食燒肉,因為有
室內遊樂場玩,無懼日曬雨淋或下雨天

我諗住父親節前夕,我同屋企人帶多次仔仔
去多次炑八韓烤親子餐廳食燒肉啊!
因為佢出咗我之前介紹父親節餐同兒童餐

蛋糕名稱: 可與爸爸慶祝一番的
適合3-6歲小童
須由一位成人陪同
報名必須先付100元訂金(必須網上付款)

今晚和女兒到炑八烘焙工作坊整麵包。工作坊旁邊就是炑八韓烤餐廳。由於我們要等候麵包出爐,所以店員提議我們到旁邊餐廳吃晚飯。餐廳地方很大,佈置色彩繽紛,周圍充滿着卡通、氣球等可愛佈置,令人置身其中都充滿童真。甫坐下,店員便奉上四碟韓式前菜,有韓式泡菜、韓式芽菜、韓式紫菜和韓式薯蓉。全部都十分好吃,開胃爽甜。店員還不時上前問我們要不要添加,服務態度非常優良。柑橘鮮橙果茶我們坐在吧枱旁邊,看着店員把新鮮橙放在攪拌機內攪勻,然後端在我們面前。柑橘酸酸的,橙甜甜的,配上果茶,味道清新,飲落非常 refresh。棉花糖窩夫窩夫的size非常巨大,有整整一隻碟之大!窩夫烤得很香脆,上邊鋪上甜甜的棉花糖和香濃的朱古力醬,香脆美味!部隊鍋鍋內有午餐肉、年糕、腸仔、大蒜、娃娃菜等多種配料,芝士湯底惹味無比,湯底微微的辣,但又帶點鮮甜,加上麵條,麵條盡吸湯底的精華,十分惹味。估不到這裏除了好吃惹味的韓式食物外,甜點也十分好吃。棉花糖不太甜,配上脆脆的窩夫,非常配合,十分好味。大約20分鐘後,店員走過來叫我們回去,用朱古力醬在麵包上畫上眼耳口鼻。我們畫完後,店員又會幫我們把麵包裝入盒,再拿回餐廳給我們。我們又可
柑橘鮮橙果茶
棉花糖窩夫
部隊鍋

大約20分鐘後,店員走過來叫我們回去,用朱古力醬在麵包上畫上眼耳口鼻。我們畫完後,店員又會幫我們把麵包裝入盒,再拿回餐廳給我們。我們又可以舒舒服服的回到餐廳繼續吃晚飯。

我們兩母女過了一個愉快的晚上。
2024-05-31 699 瀏覽
我地參加左隔離既烘焙工作坊參加完活動 我地就緊係過黎呢邊食d野啦因為工作坊活動完左 有成品帶走呀女仲食左幾件 所以我地只係輕輕地點左個「窩心摩天輪」配「玫瑰奶凍特飲」摩天輪入面有5款小食有我最喜愛既韓式飯卷小朋友最愛既炸雞翼同薯條 炸雞翼真係炸得好鬆脆 咬落唔會成口油而且仲係單骨 好方便小朋友食「玫瑰奶凍特飲」 外表吸引 個cream唧得好靚飲落啖啖玫瑰香味 店員仲介紹飲法底部係奶凍 飲既時候兩種口感餐廳仲有個好大地方比小朋友玩有個area係有圍欄 for年紀較細既小朋友玩呢個設計真係好細心 照顧到唔同年齡層既小朋友環境舒適 地方又夠大 又乾淨店員都好有禮貌同愛心🧡
我地參加左隔離既烘焙工作坊
參加完活動 我地就緊係過黎呢邊食d野啦
因為工作坊活動完左 有成品帶走

呀女仲食左幾件
所以我地只係輕輕地點左個
「窩心摩天輪」配「玫瑰奶凍特飲」
摩天輪入面有5款小食

有個area係有圍欄 for年紀較細既小朋友玩
呢個設計真係好細心 照顧到唔同年齡層既小朋友
環境舒適 地方又夠大 又乾淨

店員都好有禮貌同愛心🧡

喺烘焙坊整完曲奇再喺餐廳呢邊食埋個晚餐呢度有好多兒童餐選擇,全部造型都好精美蜜糖炸年糕+薯條沾上蜜糖嘅年糕,又脆口又煙un! 牛助骨煲每舊都好厚肉而煮得好淰好入味仲有超過兩舊紅/白蘿蔔,大大舊,夠晒足料!韓式炒粉絲大人小朋友都會喜歡嘅菜式喜歡韓式粉絲口感煙un,好香麻油味,調味亦剛好唔會過咸~~水果窩夫好明顯呢個係仔仔女女之選,一上枱,已經俾兩個小朋友消滅晒D士多啤梨帶小朋友必點甜品!糰子奶蓋鮮奶特飲媽媽自肥飲品,加咗玫瑰花瓣後仲添加咗花香氣,好飲!

喺烘焙坊整完曲奇再喺餐廳呢邊食埋個晚餐
呢度有好多兒童餐選擇,全部造型都好精美

蜜糖炸年糕+薯條
沾上蜜糖嘅年糕,又脆口又煙un!

牛助骨煲
每舊都好厚肉而煮得好淰好入味
仲有超過兩舊紅/白蘿蔔,大大舊,夠晒足料!

韓式炒粉絲
大人小朋友都會喜歡嘅菜式
喜歡韓式粉絲口感煙un,好香麻油味,調味亦剛好唔會過咸~~

水果窩夫
帶小朋友必點甜品!

糰子奶蓋鮮奶特飲
媽媽自肥飲品,加咗玫瑰花瓣後仲添加咗花香氣,好飲!
2024-05-16 713 瀏覽
今日去咗愉景新城炑八韓烤親子餐廳玩Messy play玩之前當然要填飽個肚紫菜包飯脆脆嘅紫菜入面包住好多料有紅蘿蔔、青瓜、小黃瓜等等迷你班戟,仲有士多啤梨,藍莓同提子,小朋友食唔停口😋伯爵茶鮮奶蘋果汁Messy Play開始老師好有心機整咗好多感觀盤俾小朋友玩每一盤都好靚仲要大部份都係以食物做材料唔驚影響小朋友皮膚!而因為星期日係母親節所以有幾盤係以母親節做主題添最後仲要每個家庭都有一盤小花可以攞返屋企送俾媽媽真係好應節好貼心❤️
今日去咗愉景新城炑八韓烤親子餐廳玩Messy play
玩之前當然要填飽個肚

紫菜包飯
脆脆嘅紫菜入面包住好多料
有紅蘿蔔、青瓜、小黃瓜等等

迷你班戟,仲有士多啤梨,藍莓同提子,小朋友食唔停口😋

伯爵茶鮮奶

蘋果汁

Messy Play開始
老師好有心機整咗好多感觀盤俾小朋友玩
每一盤都好靚
仲要大部份都係以食物做材料
唔驚影響小朋友皮膚!
而因為星期日係母親節
所以有幾盤係以母親節做主題添

最後仲要每個家庭都有一盤小花可以攞返屋企送俾媽媽
真係好應節好貼心❤️
2024-05-10
下午茶
2024-05-03 717 瀏覽
在旁邊完成烘焙工作坊的活動後,我們幾對親子組合一起走到旁邊的用餐區稍作休息。地方寬敞,有較美的打卡區位置和比較闊落的卡位部分。上菜速度迅速,不怕小朋友們會捱餓。我們這次點選了復活節期間限定的旋轉甜品饗宴,幾款甜品放在旋轉木馬音樂盒上,一次過滿足視覺、聽覺及味覺,甜品以慕斯蛋糕為主,甜度恰好,焦糖布丁亦十分惹味,成人和小朋友都喜歡。另外我們點選了不同的飲品,個人覺得伯爵茶鮮奶和綠茶鮮奶很不錯,茶味充足。