炎炎夏日想食韓燒,今天我便相約好友了青衣一間主打韓燒餐廳-「炑八韓烤」品嘗是日晚餐❗餐廳寬敞,裝修精美,座位寬敞,店員殷勤有禮。我們一行2人點了以下餐點:1. 特級牛肋骨:這道特級牛肋骨絕對是肉食愛好者的天堂!牛肉肋骨經過精心烹調,肉質鮮嫩多汁,入口即化。2. 韓式豬皮配炒芝麻(6件):這道韓式豬皮配炒芝麻是一個絕佳的燒肉配菜。豬皮彈牙,口感極佳,搭配上香氣四溢的炒芝麻,增添了豐富的風味。3. 炑八厚切五花腩:五花腩的肥瘦搭配得恰到好處,肉質鮮嫩多汁,每一口都能感受到豐富的肉汁在口腔中爆發。4. 半份炸雞系列(無骨):這道半份炸雞系列(無骨)是一道讓人垂涎欲滴的美味佳餚。炸雞外皮金黃酥脆,內部肉質鮮嫩多汁這道炸雞搭配上適度的調味料,口味層次豐富。5. 夾心棉花糖配朱古力威化餅:朱古力威化餅的酥脆口感與濃郁的巧克力味道完美結合,散發出誘人的香氣。而夾心棉花糖則為這道甜點增添了柔軟的口感和甜蜜的味道。6. 馬格利生米酒(原味):馬格利生米酒(原味)是一款清爽宜人的飲品。這款米酒具有微微的甜味和淡淡的米香,帶來一種獨特的口感和風味。

餐廳寬敞,裝修精美,座位寬敞,店員殷勤有禮。

我們一行2人點了以下餐點:

1. 特級牛肋骨:

2. 韓式豬皮配炒芝麻(6件):

3. 炑八厚切五花腩:

4. 半份炸雞系列(無骨):

5. 夾心棉花糖配朱古力威化餅:

6. 馬格利生米酒(原味):
2023-08-31
5 分鐘 (堂食)
2023-08-31 42 瀏覽
坐到入鋪面收唔到網絡用佢舖頭嘅wi-fi, 失敗又叫我哋自己掃QR code 問店員串我網絡唔好(喺咁入嘅鋪面一定唔好啦😡)所以我咪用你Wi-Fi囉無法登入又再串我,用戶有限,係咪要佢叫其他客唔好用?大佬,我想落啫卒之我就企出個門口度,終於有自己網絡可以落單啦態度何其惡劣😡🤬我燒燒下嘢食話啲菜唔食得㗎咁你又放上嗰啲俾我點呢間舖頭乜嘢訓練嚟㗎?
坐到入鋪面
收唔到網絡
用佢舖頭嘅wi-fi, 失敗
又叫我哋自己掃QR code
問店員
串我網絡唔好(喺咁入嘅鋪面一定唔好啦😡)
所以我咪用你Wi-Fi囉
無法登入
又再串我,用戶有限,係咪要佢叫其他客唔好用?
大佬,我想落啫
卒之我就企出個門口度,終於有自己網絡可以落單啦
態度何其惡劣😡🤬

我燒燒下嘢食
話啲菜唔食得㗎
咁你又放上嗰啲俾我

呢間舖頭乜嘢訓練嚟㗎?

2023-08-31 634 瀏覽
唔食魚生,其實都可以食其他野滿足食慾,就例如韓燒,我一定唔抗拒~好耐冇去炑八,原來裝修都唔同晒,顏色鮮亮左,同以前黑色牆身相比,呢個感覺更和諧!韓燒最吸引地方就係,未食已經有豐富前菜放係眼前,加上爐邊蛋同粟米芝士,官感加分,而4款前菜味道都不錯~另外就係食完都唔會成身臭住出番黎,證明通風同抽氣都做得好~特級牛肋骨,韓燒控、牛肉控必點!肉質鮮嫩多汁,而且好入味,配上豆瓣醬同生菜食,味道依然好搶,肉香濃郁,十級推薦!韓式紅蝦,肉質鮮甜彈牙,啖啖肉,仲有蝦膏添,但口感略帶沙,呢到有少少扣分。炑八厚切五花腩,份量超大,腩肉肥瘦相間,口感豐富,外酥內嫩,香氣撲鼻!爐邊蛋,蛋黃濃稠滑嫩,帶有微焦香味,加上泡菜酸辣味,令人愛不釋手。半份炸雞系列(無骨),酥脆外皮包裹著嫩滑雞肉,無骨炸雞食起上黎好滿足,雞肉鮮嫩多汁,甜辣醬調味恰到好處,令人想一件接一件!夾心棉花糖配朱古力威化餅,有得食又有得玩~好似燒烤咁,將棉花糖放係烤爐上烤到溶溶地,柔軟綿密口感配上威化餅,係甜蜜滿足嘅感覺~青檸檬梳打,清新口感,帶微微酸甜感,特別解渴!菠蘿梳打,香甜菠蘿配上梳打水,鮮甜爽口,飲落幾過癮,裡面仲有菠蘿肉添!
另外就係食完都唔會成身臭住出番黎,證明通風同抽氣都做得好~
特級牛肋骨
特級牛肋骨,韓燒控、牛肉控必點!
韓式紅蝦
炑八厚切五花腩
半份炸雞系列(無骨)
夾心棉花糖配朱古力威化餅
夾心棉花糖配朱古力威化餅,有得食又有得玩~
青檸檬梳打,清新口感,帶微微酸甜感,特別解渴!
韓式紅蝦
炑八厚切五花腩
半份炸雞系列(無骨)
2023-08-23 57 瀏覽
最近一次送別朋友離港後,就乘機鐵離開機場,到了就近的青衣城覓食。逛著逛著看到炑八燒烤,記得這間烤肉店在社交平台上有不少推薦,所以決定試一試。【特級牛肋骨】牛肋骨油脂分布平均,肉質柔嫩。牛肋骨雖然經過甜醬油長時間醃製,但仍然保留牛肉本身的肉味。【韓式豬皮配炒芝麻】豬皮經過燒烤後慢慢膨脹至彎曲,入口超級柔軟具彈性,不會太靭,充滿膠質。配上炒芝麻和紫菜,層次更加豐富。【厚切五花腩】五花腩肉和油脂層次分明,層層相間。在特製的鐵板上高溫烤熟,外層金黃焦香,𥚃面肉汁依然豐富。五花腩肉還附上了醃蘿蔔,蘿蔔口感爽脆,配上五花籃肉更加解油膩。【甜辣炸雞】除了烤肉以外,炑八還有各式各樣菜式。甜辣炸雞外脆內軟,炸醬鬆化可口,甜辣醬味道平衡,讓人越吃越過癮。【馬格利生米酒】韓國米酒又甜又易入口,帶有淡淡米香,配上烤炸食品實在一流!【夾心棉花糖配朱古力威化餅】完全是一手一腳處理的smore! 具娛樂和味道的一個甜點,在韓式烤爐上燒棉花糖也是第一次~相信如果帶小孩來吃必定很高興!

【特級牛肋骨】

【韓式豬皮配炒芝麻】

【厚切五花腩】

【甜辣炸雞

【馬格利生米酒】
韓國米酒又甜又易入口,帶有淡淡米香,配上烤炸食品實在一流!

【夾心棉花糖配朱古力威化餅】

2023-08-22 45 瀏覽
✿╮❤╭✿✿雜感女生   好味日記✿˚*•✰。炑八.高質之選特別最愛。✰•*˚✿✿小資女的Dolce Vita✿✿❤餓底飯聚.食勻全世界❤❤吾係POL - Peggy On Line.Proof Of Life❤  ❤ 夏天,我們去吃韓燒這是一家令人心心念念的好店子裝修靚,格局大仲有任吃的爐邊芝士玉米與泡菜雞蛋這麼多的新鮮沙律菜仲有無限量的前菜開胃又平衡令人食肉都不怕 這裡的泡菜是我最中意食的醃得甜酸辣度剛剛好非常正斗而白蘿蔔就深得朋友心   我們點了一堆肉食實行肉食哈哈哈  -特級牛肋骨特長牛肋骨非常長條經特別醃製,味道香甜,燒出鮮香肉味微焦最正,肉質香口,柔軟又帶勁肉汁在口中爆發味力驚人  -韓式豬皮配炒芝麻經過韓爐烤熱豬皮香軟,入口滋潤感十足但不覺肥膩,再灑上紫菜芝麻口感好特別  -炑八厚切五花腩這個一定要有店員幫手此店店員都好主動的先更換鐡板然後放上五花腩燒到一定時間,剪開一片片再每邊慢慢燒令到邊邊位都是脆卜卜的焦香以火力攻出皮肉的出色口感加入泡菜、芝士以生菜包住食更具韓式風味  慢慢燒,放鬆食唔少得飲杯酒-馬格利生米酒今次飲到好開心 香甜米香入口舒服配燒肉特別滋味而且用碗仔裝

雜感女生   好味日記

我們點了一堆肉食

實行肉食哈哈哈

-特級牛肋骨

特長牛肋骨非常長條

經特別醃製,味道香甜,燒出鮮香肉味

微焦最正,肉質香口,柔軟又帶勁

肉汁在口中爆發

味力驚人

-韓式豬皮配炒芝麻

經過韓爐烤熱

豬皮香軟,入口滋潤感十足

但不覺肥膩,再灑上紫菜芝麻

口感好特別

-炑八厚切五花腩

這個一定要有店員幫手

此店店員都好主動的

先更換鐡板

然後放上五花腩

燒到一定時間,剪開一片片

再每邊慢慢燒

令到邊邊位都是脆卜卜的焦香

以火力攻出皮肉的出色口感

加入泡菜、芝士以生菜包住食

更具韓式風味

而且用碗仔裝

好有韓國風情呢

說到韓國美食

不能少的是炸雞

-甜辣炸雞(半份)

與朋友飲酒吹水

食住香脆又甜甜的炸雞

感覺特別爽

尤其提到要去韓國旅行的計劃

呢份甜辣炸雞

更加速了要實現計劃的欲望

希望9月可以請到假啦!

甜品時間

好玩又好食

餐廳的用料真的很不錯

主打韓國直送

難怪出品的味道特別好

炑八韓烤 (青衣城) (青衣) 📍青衣青敬路31-33號青衣城1 1樓119B號舖一講起韓燒,都會諗起「炑八韓烤」,絕對是韓烤界翹楚。青衣城分店估地面積大,坐得舒服又有卡位雅座提供,同朋友相聚一流。無限refill的前菜:爽脆清甜帶點微辣的泡菜、解膩酸甜蘿蔔、清新芽菜🌱、點少得泡菜爐邊蛋同拉絲芝士,就咁食前菜都飽😂炑八厚切五花腩:點少得一整條厚切五花腩,肥瘦相間,豬皮輕輕香煎,油花十足!店員烤至金黃色,香脆可口!所謂高手在民間,香脆扎實既肉同時享用到豬皮的軟糯。特級牛肋骨:今日MVP 🏆特長牛肋骨醃製過醬汁甜甜地,燒至半熟兩面輕輕煎香,內裏仲見到粉嫩的肌紅蛋白,食落柔軟不帶筋!分量多之餘豐富肉汁在口內溢出,十分驚艷。韓式豬皮配炒芝麻:豬皮燒完之後,表皮變得焦香金脆,同時帶點油脂軟糯,配上炒芝麻香氣十足,仲有紫菜增加風味。甜辣炸雞半份:即叫即炸的炸雞🍗是指定動作,外脆內軟爆曬汁,用上滑嫩雞胸肉,加埋面層均勻塗上的甜辣醬 甜多於辣,仲有誠意十足香脆薯條🍟估吾到炸雞都咁高質。馬格利生米酒🍶:用碗呈上米酒份外有儀式感,米酒香甜順滑易入口,帶點發酵香味,食燒肉必點。夾心棉花糖配朱古力威化餅:係火
炑八韓烤 (青衣城) (青衣) 📍
青衣青敬路31-33號青衣城1 1樓119B號舖

特級牛肋骨:

甜辣炸雞半份:

馬格利生米酒🍶:

夾心棉花糖配朱古力威化餅:係火爐邊慢慢烘至外脆內軟,燒到軟棉即把威化餅夾住,朱古力🍫半融狀態,好似去緊fire camp 🏕️ 咁。

總結:
高質韓式韓肉店 性價比高
環境服務一流 回再光顧
又食,又食,又再食~呢個6月食盡chill熱點今次去韓燒,特別重點係隻超大八爪魚🐙,最愛嘅韓國地道感覺~烤蛋+芝士粟米,完全食到停唔到口。唔飲酒嘅我,都忍唔住叫左茘枝米酒,真係好甜好好味🤤加埋肉🥩肉🥩真係冇得頂👍🏻
又食,又食,又再食~呢個6月食盡chill熱點
2023-06-09
2023-08-10 525 瀏覽
✅韓國醬油蝦配紫菜飯 $138醬油蝦超大隻呀 鮮味十足 而且仲爆晒膏添 拆肉撈埋落紫菜飯到食 好美味呀✅特級牛肋骨 $288今日MVP 🏆牛肋骨雪花分明 油脂分布平均肉質軟嫩 而且分量超多 用咗韓國醬油醃制高達10個小時牛肉軟腍 且帶有醬汁甜味及鮮味 豐富肉汁在口內四濺 ✅韓式豬皮配炒芝麻豬皮厚切 燒過後豬皮變得卜卜脆 加上有豐富既油膩 好張口 好野味✅炑八厚切五花腩$138真係超厚切呀 肥瘦均勻 一層肥一層瘦肉 啱晒用黎韓燒 ✅甜辣炸雞半份$118即叫即炸既炸雞 外脆內嫰 爆哂汁 好juicy , 配埋個甜辣醬 好開胃 加埋即炸粗薯條 大人 小朋友都鐘意食✅夾心棉花糖配朱古力威化餅有得玩又有得食 好有去camping 燒棉花糖嘅感覺🤭✅馬格利生米酒 $98食韓燒同炸雞 米酒是必須😊一大碗2個人清晒好鐘意呢間主打食韓烤嘅餐廳 一黎夠乾淨 二黎任食爐邊蛋 芝士粟米 泡菜 醃菜任食 性價比超高 推介👍📍餐廳資料餐廳:炑八韓烤(青衣店)地址:青衣青敬路33號青衣城一期1樓119B號舖
✅韓國醬油蝦配紫菜飯 $138

有得玩又有得食 好有去camping 燒棉花糖嘅感覺🤭

✅馬格利生米酒 $98
食韓燒同炸雞 米酒是必須😊一大碗2個人清晒

📍餐廳資料
餐廳:炑八韓烤(青衣店)
地址:青衣青敬路33號青衣城一期1樓119B號舖
2023-07-30 62 瀏覽
今日又同朋友去炑八韓烤食韓燒一入到去店員就上左多款前菜, 爐邊蛋, 同粟米芝士, 全部都可無限添加, 非常豐富 🤣我地就叫左特級牛肋骨, 超級大條,用咗啲燒汁醃, 肉質口感結實, 非常香口👍仲有原味牛舌, 牛舌厚薄度適中, 輕輕燒熱2邊就食得, 牛味香濃👍炑八厚切五花腩🐖 油脂分布平均, 先烤香豬皮, 將油份逼出來, 燒燒下嘅時候仲幾搶火, 食落外層香脆但肉質Q彈, 再沾醬食, 幾惹味飲埋馬格利生米酒, 由韓國新鮮釀造, 酒精濃度唔係好高, 味道非常清甜, 幾易入口另外我都叫咗韓國醬油蝦配紫菜飯醬油蝦好新鮮, 蝦肉爽甜, 一剝開超多蝦膏, 配埋甜甜地嘅醬油撈飯啱啱好👍同炒芝士年糕拉麵面頭超多芝士碎, 同埋魚糕, 年糕煙靭, 拉麵掛埋辣醬, 口感豐富最後仲叫埋夾心棉花糖配朱古力威化餅將棉花糖外層燒到金黃色再放上朱古力威化餅, 外脆內軟👍
今日又同朋友去炑八韓烤食韓燒

炑八厚切五花腩🐖

另外我都叫咗韓國醬油蝦配紫菜飯

同炒芝士年糕拉麵

最後仲叫埋夾心棉花糖配朱古力威化餅
將棉花糖外層燒到金黃色再放上朱古力威化餅, 外脆內軟👍
2023-07-26 51 瀏覽
父親節同新手父親去慶祝,近近地去附近食個烤肉。入到去環境都算寬敞,帶住個豆叮都唔洗閃右避,我地午餐牌叫左兩個套餐再單點兩碟韓牛,其中一好似係肉眼,價錢都等於一個午餐。當然會好有期望,因為好懷念去韓國馬場洞食韓牛,點知來到好似舊石頭甘未解凍…..食舊口完全無牛未又硬,好失望。相反午餐勝價比好高,得得得,杯特飲又好似,如果唔計兩碟單點韓牛,午餐兩大一細應該$400左右,絕對ok
父親節同新手父親去慶祝,近近地去附近食個烤肉。
食舊口完全無牛未又硬,好失望。
2023-06-18
5 分鐘 (堂食)
慶祝紀念
父親節
2023-07-19 573 瀏覽
韓燒界入面,炑八係我近期最愛,之前去完佢既親子餐廳覺得好正,今次唔帶小朋友,再黎佢青衣分店食,呢度坐得舒服食完冇油煙,抽風系統做得幾好。我叫左個醬油蝦配紫菜飯,隊友就叫左炒芝士年糕拉麵,另外再叫左燒肉豬同牛。我最鍾意食呢度既爐邊蛋,芝士粟米同前菜,由其係泡菜,醃得好好味,芝士粟米燒到燶燶地脆口惹味,攞黎包肉嗰啲菜又新鮮又靚,重點係無限添!特級牛肋骨-牛肋骨醃好咗,另外再有一隻大紅蝦,南瓜同菇,調味剛剛好,唔使再點其他調味料。隻蝦燒到啲殼脆脆地既時候勁香勁惹味。原味牛舌-牛舌都靚,輕輕燒下就食得。炑八厚切五花腩-店員提我地如果燒五花腩記得叫佢地換左鐵板,咁樣會好燒啲,唔會俾啲豬油搶火,舊肉好靚,一層一層肥瘦均勻。韓國醬油蝦配紫菜飯-啲蝦又大隻又多膏,鮮甜,撈飯一流,如果多啲紫菜會更加好,同埋個碗大就會好撈啲。炒芝士年糕拉麵-呢個要快快撈左佢然後襯熱食,精粹係個汁,又唔會太酸太辣。馬格利生米酒-食韓式燒肉必飲,米酒香甜易入口,裝酒既碗仲勁有feel。

原味牛舌-牛舌都靚,輕輕燒下就食得。

2023-07-18
2023-07-14 452 瀏覽
一來到餐廳就來了數碟前菜, 免費無限添加前菜, 有泡菜、涼拌豆芽、醃蘿蔔、涼拌海帶及爐邊泡菜蛋、粟米芝士, 非常豐富✨我們點了特級牛肋骨整條牛肋骨上碟非常吸引, 韓燒醃料比較濃郁, 肉類新鮮足料, 牛肋肉口感豐富結實, 油脂分佈平均, 肉味香濃嫩滑, 食肉獸的朋友必點推介😍厚切五花腩香氣十足、油脂夠香口但食落並不油膩, 肥肉同瘦肉的層次分明, 燒烤後微微焦香, 有脆脆的口感原味牛舌牛舌厚薄均勻, 經烤過香味十足, 牛舌爽滑有咬口, 表面輕輕燒一燒已經很軟腍, 非常惹味燒肉必食之選👍🏻韓國醬油蝦配紫菜飯四隻醬油蝦啖啖肉、調味略帶點甜, 鮮蝦肉結實且肉質爽口彈牙, 配上紫菜飯一流炒芝士年糕拉麵🍜韓國道地的經典味道, 年糕口感ǫ彈, 鮮香的魚餅, 香氣十足, 每啖沾上醬汁很開胃😍夾心棉花糖配朱古力威化餅店員隱藏玩味食法 將竹韱拮上棉花糖, 在爐邊慢慢烤著, 直至烤至外皮金黃帶脆, 再夾上兩塊朱古力威化餅, 脆口的餅乾配上熱辣辣溶化的棉花糖, 外脆內軟, 非常好味道😍飲品🍹馬格利生米酒是韓國米酒, 顏色帶奶白色、喝起來帶點甜, 還有淡淡的酸味, 味道很特別, 酒精不算太高非常適合女任飲用, 配

我們點了

炒芝士年糕拉麵🍜

店員隱藏玩味食法

飲品🍹
馬格利生米酒
是韓國米酒, 顏色帶奶白色、喝起來帶點甜, 還有淡淡的酸味, 味道很特別, 酒精不算太高非常適合女任飲用, 配韓燒真的很滿足

食物質素高, 環境寬敞舒適有空間感, 設多個卡座, 抽氣系統做得很好, 用饍完沒有沾上燒肉味, 很適合一大班朋友聚會, 性價比高, 店員招呼親切有禮, 還很樂意幫忙代烤肉, 常常主動收碟, 全程用餐很愉快, 可以再ᴇɴᴄᴏʀᴇ💕
  • 特級牛肋骨
2023-07-04 91 瀏覽
一落完單侍應就會送上韓燒嘅前菜,包括泡菜、蘿蔔,爐邊芝士及泡菜蛋,仲提醒可以無限添加!由於友人未到,佢哋會等埋人齊先幫我哋開火👍餐廳以木色簡約系為主調,環境寛敝和舒服👍👉🏻 特級牛肋骨($288)好大條牛肋骨,必食推薦👍醬汁醃得好入味,牛味濃郁😋👉🏻 月見韓牛前胸肉($128)超好食嘅前胸肉,香口入味,燒完後撈埋溫泉蛋食口感更豐富,想食多幾片😍👉🏻 炑八厚切五花腩($138)侍應會好主動咁幫我們轉一個鐵板燒,並幫手燒五花腩👍啲五花腩的確切得好厚,但燒完後皮脆肉嫩,肥瘦適中😋可以用生菜🥬包住完就無咁油膩,就咁齋食都好好味🤤👉🏻 韓國醬油蝦配紫菜飯($138)醃製過程令蝦吸收曬醬油的味道👅,蝦肉亦鮮甜,係韓國🇰🇷菜必叫菜式之一!👉🏻 芝士熔岩飯($128)侍應會將鐵板拎出嚟,係我哋面前加芝士🧀️和粟米🌽,然後熱辣辣哋撈埋飯,見到芝士拉絲好邪惡,份量太多😂👉🏻 夾心棉花糖配朱古力威化餅($68)第一次食棉花糖夾威化餅,幾得別😂棉花糖就咁食又得或燒來食又得,任君選擇!👉🏻 皇牌士多啤梨🍓乳酸梳打($48)酸酸甜甜幾開胃!
餐廳以木色簡約系為主調,環境寛敝和舒服👍

👉🏻 特級牛肋骨($288)

好大條牛肋骨,必食推薦👍醬汁醃得好入味,牛味濃郁😋

👉🏻 月見韓牛前胸肉($128)

👉🏻 炑八厚切五花腩($138)

👉🏻 韓國醬油蝦配紫菜飯($138)

👉🏻 芝士熔岩飯($128)

👉🏻 夾心棉花糖配朱古力威化餅($68)

👉🏻 皇牌士多啤梨🍓乳酸梳打($48)
酸酸甜甜幾開胃!
2023-07-01 306 瀏覽
韓燒黎講 我比較鐘意炑八 主要晤多晤小都係為左免費任食爐邊泡菜蛋同粟米芝士而黎 超級大方 芝士控必食!❤️韓國醬油蝦配紫菜飯 醬油蝦 手掌禁大隻 啖啖肉 爆晒膏 味道啱啱好 晤會過咸 撈埋紫菜飯 必點!❤️特級牛肋骨 好足料呀 勁長又大份 仲有大蝦 同雞脾菇 牛肋骨 用左秘制醬汁醃過 甜甜地 肉質嫩滑 無根 夾埋生菜 蒜片芝士 一齊食 正❤️月見韓牛前胸肉 牛前胸肉 牛味特濃 雪花分明 油脂分布平均 入口即化 值得叫❤️炑八厚切五花腩 超巨厚切 油脂大爆發 包埋生菜蒜片韓式辣醬 雖然係厚切五花腩 但係一啲都晤會漏 ❤️棉花糖配朱古力消化餅好有初戀嘅感覺 哈哈 用枝竹籤吉住粒棉花糖 係爐上烘到漲大半溶 夾埋朱古力消化餅 一齊食 異常地夾 必食!📍 炑八韓烤 (青衣城1) (青衣)青衣青敬路31-33號青衣城1 1樓119B號舖#炑八 #炑八韓烤 #Meokbangbbq #먹방 #韓燒 #燒肉 #韓國菜 #韓國餐廳 #韓國燒烤 #韓國料理 #韓牛 #無限添加爐邊蛋 #韓國直送食材 #koreanfood #韓國美食 #香港美食

❤️韓國醬油蝦配紫菜飯

❤️特級牛肋骨

❤️月見韓牛前胸肉

❤️炑八厚切五花腩

❤️棉花糖配朱古力消化餅

📍 炑八韓烤 (青衣城1) (青衣)
青衣青敬路31-33號青衣城1 1樓119B號舖

2023-06-27 65 瀏覽
光顧過好多間炑八餐廳,唯獨是青衣城呢一間職員同經理都非常殷勤體貼。完全唔使叫會自動睇吓我哋需要啲乜嘢同埋添加小食。有求必應!每一次光顧呢一間都有賓至如歸嘅感覺!係因為佢哋服務非常之好,我先會寫食評。極度讚賞!

2023-06-23