2010-08-15 24 瀏覽
因為近期想試印度菜 所以係開飯搵下有咩好地方去結果俾我搵到呢間 又近地鐵 算係幾方便當日比較悶熱 去到見到冇冷氣係真係想走不過到過到黎 就坐低食左先算結果都幾涼爽!今次叫左 咖哩牛同羊都好好味最好味係個 cheese nan!再加埋個samosa 真係冇得頂老闆又非常親切 感覺很舒服下次絕對會再去食過!
因為近期想試印度菜 所以係開飯搵下有咩好地方去
結果俾我搵到呢間 又近地鐵 算係幾方便

當日比較悶熱 去到見到冇冷氣係真係想走
不過到過到黎 就坐低食左先算
結果都幾涼爽!

今次叫左 咖哩牛同羊
都好好味
最好味係個 cheese nan!
再加埋個samosa 真係冇得頂
老闆又非常親切 感覺很舒服
下次絕對會再去食過!
2010-08-08
  • samosa
  • cheese nan
2010-07-28 22 瀏覽
我是下午食飯時間去我是比較晚先可以食到北角經已是二點三店主仲可以比我叫菜好好人之後仲問我好不好食下午食串燒雞set五十元都不用有甘多野食不過d 野食有d 辣不太like可能是外地的菜吧~~~
我是下午食飯時間去
五十元都不用
有甘多野食
不過d 野食有d 辣
不太like
可能是外地的菜吧~~~
  • 串燒雞
2010-07-26 38 瀏覽
看見此店的食評皆盛讚其食品,於是與家人來這裡一試。星期六沒有set lunch,唯有散叫。兩個人,點了一份咖喱和烤餅:胡椒薄脆(Poppadom) (免費):原來有免費的餐前小食,真令我們驚喜。薄餅還算脆,但再脆一點會更好。有很重的胡椒味,點微辣的青色乳酪醬同吃,好味。咖喱雞(Chicken Masala) ($56):配上番茄、洋葱和薑汁的咖喱,要了小辣。醬汁非常香濃,吃得出有不少香料,十分好味。雞肉是很細件但份量不少,而且肉質嫩滑也入味。只是小辣原來是不辣的,所以下次應該要中辣或大辣,應會更加野味。蒜蓉烤餅(Garlic Nann) ($16):切開了四件。餅身薄,但烤得剛剛好,不會過燶,而且非常軟熟。蒜蓉味適中,用來點咖喱汁同吃,非常正!埋單$72,不算平,但食物真的非常好味。平日是有set lunch,似乎很抵食,有機會要試試。雖然在街市,環境不漂亮,但店的桌椅及餐具乾淨整齊,而且老闆和老闆娘(跟據報章的圖片,應該沒認錯吧?)很友善又有笑容。當我們吃到大半時,他們還送上兩杯清水。整體來說,是值得推介的食肆。
看見此店的食評皆盛讚其食品,於是與家人來這裡一試。

胡椒薄脆Poppadom
蒜蓉烤餅Garlic Nann
咖喱雞Chicken Masala
2010-07-10
胡椒薄脆Poppadom
蒜蓉烤餅Garlic Nann
咖喱雞Chicken Masala
  • 胡椒薄脆,咖喱雞,蒜蓉烤餅
2010-07-10 104 瀏覽
估唔到街市樓上有咁好食既印度餐廳.....個老闆又好好人....枱枱都係自己親力親為....我地叫錯左牛舌....問老闆可唔可以換牛腩俾我地....佢話冇問題....d野食味道一流....價錢又唔貴....d態度又好好.....一定會再唻....胡椒簿脆 ---- 一唻到就送俾你食.....又凍又唔脆.....之後換過d熱既都ok....不過都幾辣....咖哩羊 ---- d咖哩汁好正唔辣.....d羊肉好"林"又唔蘇.....d汁用唻撈飯 / 配烤餅食簡直一流....什菜咖哩角 ---- d皮又簿又脆....正.....有好多餐廳既咖哩角d皮好厚唔好食.....牛舌 ---- 我地落錯柯打叫左牛舌.....原來我地個個都唔食.....好彩老闆俾我地換返牛腩.....牛腩 ---- 同羊肉一樣好"林"好好食.....但唔記得左係咩汁.....串燒雞 ---- 用鐵板上....有一舊檸檬放左係d雞旁邊.....榨d汁落d雞度味道更好....芝士烤餅 ---- 食咖哩一定要叫....好好食....下次要試埋其他味.....芒果乳酪 ---- 甜多小小會好d....但老闆話好多客人都唔中意咁
芒果乳酪 ---- 甜多小小會好d....但老闆話好多客人都唔中意咁甜....想甜d可以幫你加....
下次一定要再去食過呀!!!!今次得3個人所以叫得唔係好多....下次叫多d人叫多d菜試下....

送既簿脆
串燒雞
2份既芝士烤餅
芒果乳酪
2010-07-07 24 瀏覽
原味烤餅 – ok芝士烤餅 – 好香芝士味, 食落就唔覺有芝士味咖哩羊肉 – 因為我唔食得辣, 所以叫左唔辣。有意外驚喜, 果種咖哩味好正呀~~~~~好味過重慶! 平時我都唔鍾意用烤餅點咖哩汁, 今次勁點, 直情想飲埋d汁! 羊肉睇落去好似好”鞋”, 食落去好軟喎, 羊既少系穌味再加上咖哩味真係好正! 有驚喜!鐵板雞 – 平時重慶食果d就係又乾又”鞋”既, 呢度食就一d都唔乾又滑, 不過可能太大舊, 入面d肉醃得唔夠味罐裝忌廉汽水 – 好貴$10罐已食過重慶最出名果幾間, 全部都不及呢度,雖然價錢比重慶貴$20-30左右, 不過份量比重慶大。看得出老闆好期待每個客既來臨, 我也希望佢多點生意 (當晚只得兩枱客)。老闆好細心地將每一碟放小心地, 放得靚靚在客人面前, 服務極之細心, 感覺上他好似在高級餐廳做過。 見到鋪裹貼滿雜誌的介紹, 臨走前去睇下 - 老闆是兩兄弟, 尼泊爾人, 年少時去過印度學廚, 在香港恆河咖哩做過學徒, 後在香港的太平山頂餐廳及峰景餐廳任印度菜廚師, 原來大有來頭, 唔怪得咁好食啦! 不過有一度唔好既係,裝汽水的杯入面”裙”晒啡色的污積呢度有冷氣, 地方尚算清潔
原味烤餅 – ok
芝士烤餅 – 好香芝士味, 食落就唔覺有芝士味

罐裝忌廉汽水 – 好貴$10罐

不過有一度唔好既係,裝汽水的杯入面”裙”晒啡色的污積

呢度有冷氣, 地方尚算清潔
2010-06-26
  • 咖哩羊肉
2010-06-27 25 瀏覽
香港不少市政大樓(街市)入面既食肆都好強,好似跑馬地既昌道泰記銖記,渣華道既東寶……而電氣道呢度入面既印度咖哩都實在不賴。搬來這區不久後,跟屋企人在街市另一大排檔晚飯,見到隔離呢檔野,當時覺得好奇怪,因為成晚佢地幾乎一個客都冇,但隱隱覺得行行企企既那位印巴叔叔有種“敬業樂業”既感覺,啊…也許用詞不當,但我直覺他是用心經營而唔係得過且過既那種店主,於是就決定俾個機會佢。用餐已是一個月前既事。一個人食呢D野好似有少少奇怪,不過叔叔態度好殷勤,令我感覺好良好。一坐低是送既胡椒餅,好好食不過唔記得影相,大家可睇樓下食家既照片。薄薄的脆脆的配上酸酸辣辣的汁,的確好讚。BUTTER CHICKEN份量好大呀,其實我呢餐叫既東西,2個人吃係綽綽有餘,奈何我得1個人,我又冇理由問叔叔可唔可以全部只要半份(嗯……)講返個雞,肉質好嫩滑,而且幾入味,好香。我其實唔知呢個菜色係應該咩味道 所以唔係好識評。佢唔辣,椰奶味濃,食得多會“漏”(但我一個人食,咩都漏啦),配烤餅食一流。CHEESE NAAN新鮮熱辣端來枱上,好香的烤餅麵份味! 第一口冇沾咖哩,但烤餅之香毫不單調,就咁食都覺得好GOOD~佢既芝士味反

BUTTER CHICKEN

CHEESE NAAN
新鮮熱辣端來枱上,好香的烤餅麵份味! 第一口冇沾咖哩,但烤餅之香毫不單調,就咁食都覺得好GOOD~佢既芝士味反而其實不算突出,但正因如此,不會喧賓奪主搶左咖哩既風頭。

MANGO LASSI
這個就略嫌太甜啦,也有點稀稀的,茫果味不強,不試也罷。

這晚上好滿足,尤其喜歡親切的店主叔叔,佢唔會阻住你用餐,但佢會留意住,在適當的時就會行過來問你有咩需要。其實百幾蚊有咁既服務同食物質素真係超值,而且呢個份量本身可以2個人食既,即係除開都唔駛$100,咁既晚餐,真係抵到爛啦。

cheese naan, butter chicken, mango lassi
2010-05-20
2010-05-06 143 瀏覽
午餐食其他野食得多,想試下d新野,有些同事說炮台山市政大樓有些正宗印度咖哩食,抱住試下新野的心情就去了。到達時大約是十二時九多一些,人不是太多,就坐了就近鋪頭的位置了。三個人叫了四個餐,加了一個什菜咖哩角、一個芝士烤餅和一個香辣鬆化胡椒餅。咖哩雞、咖哩羊肉、青豆薯仔咖哩($36)和薄荷串燒雞($45) - 我們叫的咖哩雞是叫了加辣的,來的時間顏色變了一些紅紅的,想是加了辣椒粉。味道沒有想像中這樣辣,不過同行說辣了少少,但味道就豐富一些,送飯真是一流。咖哩羊肉我們就沒有叫辣的,但味道不會因為沒有辣而減少,可能是因為羊肉比較濃的關係,羊肉煮得軟硬適中,喜歡食羊肉的一定要試下。青豆薯仔咖哩就比較清淡一些,可能之前食了濃味的羊和辣雞,令這一味菜失色不少。薄荷串燒雞是令人家有驚喜的食物,來之前還驚會唔會煮到好乾,但一試就發現完成沒有問題,外皮香肉質香滑,肉是用是雞脾的肉一定唔會差,加上一些椰菜和洋蔥調味,十分配合,附上的薄荷汁點一點,味道變得清新。什菜咖哩角($26)咖哩角炸得外表香脆,裡面的薯蓉、青豆各洋蔥都好好味。香辣鬆化胡椒餅($12)這一個就比較普通一些,這是一個炸餅加上一些胡椒和肉碎,

香辣鬆化胡椒餅($12)這一個就比較普通一些,這是一個炸餅加上一些胡椒和肉碎,可能料不是太多,不是太令人留下印象。

芝士烤餅($20)芝士加烤餅真是十分配合的食物,熱辣辣的外表加一些軟軟的芝士在內,要再叫的東西。

今次叫了一些啤酒來配這一次的印度餐,想唔到都可以配合,老闆成日都笑笑口,又有禮貌,成日留意我們叫的東西來齊味,他的妻子都有幫手,又是笑笑口的,食完令我們覺得印度人真是有禮和有誠意,還有一點:免收加一
門面
門面
薄荷串燒雞
芝士烤餅
2010-05-06 34 瀏覽
民以食為天﹐美食當然很重要﹐但不一定是山珍菜餚或貴價餐廳才算是好的一頓。其實好的一餐最重要是與誰一起吃﹐享受跟他們一起的點滴﹐比山珍海味還特別快樂滿足。是日不是到酒店或餐廳用膳﹐而是來到電器道街市美食廣場。雖然在此區來往了很久﹐但到此美食廣場還是第一次。雖然位置處於街市內﹐但這裡環境衛生﹐燈光光猛﹐沒有多數人想像街市普偏地下濕濕還帶異味的情境。搭上自動電梯﹐發覺雖然這美食廣場不大﹐但已特顯香港美食天堂的稱號﹐有著廣東大排檔﹐泰國及印度小檔餐廳﹐而這印度小檔餐廳亦是是晚用膳的地方。這店是印度人所打理﹐因是晚不是很餓﹐所以食物點了吃印度餐不可缺少的芝士烤餅﹐蒜蓉烤餅及咖喱羊肉。 餐前小食是胡椒烤餅配以青色乳酪醬﹐烤餅很脆﹐味道帶很重的胡椒的辣味。 芝士烤餅 - $20 – 上臺時已在其烈縫內見到此烤餅有大量的芝士﹐咬落時因大量芝士在內﹐所以餅質較軟熟。 芝士味道不太重﹐所以這烤餅味道較淡﹐用來點上咖喱一起吃質素不錯。蒜蓉烤餅 - $16 – 這烤餅餅面有少許蔥及蒜蓉﹐味道帶有很香的蒜蓉味。 餅身沒有芝士下的因素所以較芝士烤餅薄身﹐但香脆度較芝士烤餅香脆。用這款烤餅與咖喱一起吃﹐其蒜蓉的味道
蒜蓉烤餅 - $16 – 這烤餅餅面有少許蔥及蒜蓉﹐味道帶有很香的蒜蓉味。 餅身沒有芝士下的因素所以較芝士烤餅薄身﹐但香脆度較芝士烤餅香脆。用這款烤餅與咖喱一起吃﹐其蒜蓉的味道能更加提升咖喱的味道。
咖喱羊肉 – 56 – 這道菜用上鐵兜盛載﹐面頭上放了少許薑絲及蔥。 咖喱味道香而不辣﹐汁醬內吃到有大量已混和在內的洋蔥味道。羊肉大概有四五塊﹐肉質燜得很淋﹐沒有半點羶味。因這咖喱不辣﹐所以用烤餅與這羊肉大量的咖哩汁一起吃能吃到其重重咖喱香料的味道。

雖然地點不是什麼高貴地點﹐但這店的服務很不錯﹐各店員及老闆如與顧客有眼神接觸﹐他們亦會向顧客報以微笑。各食物質素亦不錯﹐烤餅烘烤火喉剛好﹐內裡軟熟﹐外層剛好﹐與咖喱一起吃很配合。 這處的咖喱亦有不同辣度給顧客選擇﹐能滿足各顧客對不同辣度的雖要。這美食廣場內的餐廳亦有一不錯的方便﹐就是不論顧客坐在那一家店前都可與鄰店下單﹐鄰店店員亦樂意把食物送到顧客前。總括來說﹐這店及這美食廣場各方面都做得不錯。
夜晚係北角行完街,唔想食黎食去都係東寶,於是上OPENRICE睇下有嘜好嘢食,見到電氣道街市有間食印度菜,決定一試叫左燒雞,咖喱羊肉,芝士烤餅(CHEESE NAN),青檸梳打先黎餐前小食,老細送既,胡椒烤餅,配青色既乳酪醬,好香口好脆,不過都幾辣1. 跟住上芝士烤餅,熱辣辣, 餅軟熟,入面包住溶左既芝士,好味但偏淡,配咖喱汁就剛剛好2. 咖喱羊肉就正喇,咖喱汁好香但唔辣,不過可能我地要小辣啦,而羊肉就好淋3.燒雞係跟鐵板上, 熱氣騰騰, 好香,上面橙紅色的醃料,睇介紹話係乳酪加秘製調味料,所以好惹味,幾特別服務質素好, 老闆殷勤招呼結果2人埋單價$148

服務質素好, 老闆殷勤招呼
結果2人埋單價$148
CHEESE NAN
烤雞
2010-04-19
CHEESE NAN
烤雞
  • 芝士烤餅,咖喱羊肉,燒雞
2010-04-23 43 瀏覽
第一次寫食評,多多指教!這晚放工後打算去太古城看古天樂的模型展,本來是打算在太古城吃晚飯的,不過看來看去都沒有心水,於是就選了北角看看,雖然這間店沒有太多食評,不過留意到它沒有喊臉,而且評語都很好。我跟女友一向愛吃咖喱,所以就決定試一試。這間店就只有3個人,老闆、老闆的哥哥和一位女士(我猜是兄弟其中一人的太太吧)。老闆很友善,樣子有點像Mr. Bean! 我們看了看餐牌,又特地看了店裡張貼了的雜誌專訪,看到燒雞和咖喱蟹很有名,其實我一向不太喜歡吃印度燒雞,因為肉質總是又乾又"鞋",不過既然出名,就試試吧! 至於咖喱蟹就因為賣光的關係,只好改要咖喱蝦,另外再加一碟蒜蓉炒椰菜、芝士Naan和Lassi。看餐牌的時候我留意到可以自選辣的程度,可是落單的時候我卻忘記了,反而老闆很細心提我,他說廣東話很有趣! 然後上菜的時候,他看到我在拍照,特別幫我將菜放好角度,真的很nice!說回食物...坐下不久老闆就送上胡椒餅,這個我雖然沒有太大興趣,但還是吃光了。蒜蓉炒椰菜...很香,好味道!芝士Naan...芝士都夾在Naan內,有很多芝士,趁熱點咖喱汁來吃,真的不得了!咖喱蝦...應該是雪藏蝦,不
第一次寫食評,多多指教!

蒜蓉炒椰菜...很香,好味道!

咖喱蝦...應該是雪藏蝦,不過很爽口。咖喱汁味道很好,香料不算太多。

燒雞...非常驚喜! 看來很乾,但吃下去雞肉很滑也很多汁,推薦!

Lassi...應有的水準,很像內地的酸奶。

總括來說,食物真的很好,價錢也合理,再加上老闆的殷勤招待,一定會再來! 跟老闆說好了下次要試咖喱蟹!

最右邊的就是老闆! 他負責樓面的
Cheese Naan
咖哩蝦
燒雞
2010-03-25 15 瀏覽
繼續嘗試未食過既店,朋友今次選左黎呢到。呢到係電氣道街市,唔係渣華道街市,果邊人氣十足,唔多唔少會忽略左呢到。餐前奉上免費既胡椒薄脆,胡椒味重,亦夠脆,配埋個醬黎食,好impressive。當然印度餐少不了咖喱,要左咖喱牛腩,要左中辣,食起上黎不算太辣,嘗辣者可試大辣。是夜以這個咖喱味最香,配烤餅食一流,牛腩水準很一般,不過牛腩冇俾d咖喱味蓋過算是功得圓滿的一味。燴羊膝係餐牌上是較吸引的一味,羊膝煮得夠冧,羊肉味亦唔錯,羶味不過火,不過個汁味就普通左d,咖喱牛腩個咖喱好好多。亦點左咖喱魷魚佐酒,咖喱味較甜,香料味濃郁。燒雞燒得紅紅的,鐵板上,有脾有胸,雞肉夠滑,水準不錯既燒雞。烤餅要左有芝士同蒜蓉,一客有四件,做得夠軟,皮亦夠乾身,上既時候熱辣辣,點咖喱佳品不作他選。另點左d西蘭花同埋青瓜乳酪,青瓜乳酪一試亦無妨丫。服務不錯,笑容親切,又換碟,sir前sir後,不收加一,還說自己no service,其實做得不錯呢。每人$150,計埋啤酒,在街市上,以這水準,算是這樣吧。

另點左d西蘭花同埋青瓜乳酪,青瓜乳酪一試亦無妨丫。

餐前簿脆
咖喱味最好既牛腩
夠冧既燴羊膝
有水準既烤餅
較甜既咖喱魷魚
燒雞不俗
服務非常非常好, 又細心, 不怕麻煩, 又樂意解答客人的問題, 叫小小東西, 食別餐廳多多東西都沒有怨言, 又努力為我地服務, 所以真的非常非常好!食物: 以我意料之外的味道, 因為自己好喜歡吃印度菜架, 所以次次食不同的餐廳時, 可能自己要求高啦, 可能都會有些失望, 今但次呢間餐廳令我覺得好好, 又平, 又抵, 是我想像中要的咖哩味道, 尤其是羊肉, 又軟又香又林, 而且咖哩角比我想像中好, 好好味!, 燒雞又好味又滑, 今次令我意料之外呢! 仲有芝士薄餅, 濃厚的芝士味, 是我的最愛呢!兵

2010-02-28
2010-02-27 95 瀏覽
D人常常去渣華道市政大廈﹐往往就忽略左兩個街口之隔的電氣道市政大廈~開飯前﹐看過open rice食評﹐此印度餐廳只得笑笑~沒有喊臉~~那麼更加要去試下了~~兩個人一去到﹐就見到好好笑容的侍應 (唔知係唔係老闆)~ 好慇懃地serve我地~order 左之後~一籃薄脆(沒有拍到)就上臺了~~此乃印度菜的飯前小吃﹐配上薄荷sauce﹐好夾的味道。主菜有﹕咖哩角 (samosa)﹕新鮮炸起~一咬落口﹐脆都有聲~洋蔥味道好香~仲有薯蓉同青豆。咖哩羊(Lamb Curry)﹕可以選擇大﹐中﹐少辣~要左少辣~係黃咖哩羊~香料好香~每一舊羊都好淋 ( 但無yip過的)~好juicy~ 配上naan一流﹗鐵板羊(Lamb Tikka)﹕平時多數叫chicken tikka﹐見食得多chicken﹐今次試下羊~ 上臺沙沙聲﹐疑似老闆更加好好服務幫我地節埋檸檬汁~~沒有太"蘇"的味~夾著檸檬汁﹐無甘漏。 鐵板上可以keep住熱力﹐食到尾都係熱的~但肉就無咖哩羊甘淋﹐少少硬硬地~蒜蓉薄麵包 (garlic naan)﹕香味四溢﹗﹗﹗﹗好香﹗﹗﹗點咖哩汁好好食~~~食晒呢份naan﹐追加左﹕芝士烤餅 (ch

order 左之後~

主菜有﹕

食晒呢份naan﹐追加左﹕
芝士烤餅 (cheese naan)﹕哇~~呢個不得之了啊﹗外脆內芝士~又熱辣辣~ 一樣用黎點咖哩~~食到唔停到口﹗

配埋兩杯
lime soda﹕唔同出面soda加半舊青檸就算~店主做得好有心~已經有晒青檸果肉﹐酸味甜味適中~~ 同D咖哩好match

其實﹐電氣道呢間市政大廈~仲有其他正野~下次試下~~~
samosa
lamb curry
lamb tikka
cheese naan
2009-12-25 100 瀏覽
呢晚同食家來左呢個街市試咖哩,睇好多雜誌都話呢間野不錯,見OPENRICE食評仲係全讚添﹗成九點先來到無咩人,環境在街市中算幾企理,印度人打理,侍應至大廚都係印度人,有0的信心保證咁喎﹗未叫野食先叫啤酒,侍應待客有禮,笑容滿面,介紹我地飲KINGFISHER﹗15蚊支細支裝不便宜,味道亦偏淡無咩啤酒味,好在先叫一支試飲,之後都係飲番青島便算﹗叫了咖哩雞及牛腩,再來多兩份餅,就是我們今晚的晚餐﹗侍應先送我們一客脆餅,烤得微燶脆口,蘸少少佢0的綠色既醬同吃,是微微既薄荷清香,得意好食﹗咖哩雞件比較碎,斬得細細粒的易入口,咖哩帶椰香,味甜,用來送飯不錯﹗再來的牛腩咖哩味比雞濃,吃得出當中是下了大量蕃茄,帶出了鮮甜的口味,我自己覺得幾清新,在出面的咖哩店吃不到這種甜美﹔牛腩煮得腍軟,肉味相當濃,甚至可以用羶來形容,嗜牛者應喜愛。NAAN十分香軟,蒜蓉NAAN上鋪頭蒜粒,夠哂惹味﹔芝士NAAN仲正,中間0的芝士係軟熟到可以拉出來的,唔洗用來蘸咖哩,就咁食我已覺得很好吃﹗當然咖哩最好既配搭都係白飯,兩者的化學作用相等於如魚得水一樣。沒有重慶那種原始的辣度,卻有著新鮮甜美的味覺,有特色的咖哩店,等我

叫了咖哩雞及牛腩,再來多兩份餅,就是我們今晚的晚餐﹗

沒有重慶那種原始的辣度,卻有著新鮮甜美的味覺,有特色的咖哩店,等我加多個好評俾佢啦﹗
雜誌訪問
咖哩牛腩
GARLIC NAAN
芝士NAAN好吃
2009-11-25 10 瀏覽
第一次去依間印度餐廳食野,之前隔離兩間都有試過。泰國果間都好食,另外果間就好大路。自細就鍾意食咖哩之類既野,加上本人食得辣,所以印度菜係我最愛。(無咩影到相,唔好意思^^")由於我個fd唔食得辣,d野食都係叫中辣,個人覺得中辣唔多辣^^食得辣既記得要叫大辣啦~由於員工係外籍人士,溝通會有少少問題,不過其實都聽得明佢講咩既~而佢都識聽少少廣東話。叫左個咖哩角,咖哩羊,牛油烤餅同咖哩炒飯(雞肉)基於自己覺得唔夠辣,全部我都覺得中規中矩。但食得出咖哩有好多香料混合。第一次飲印度奶茶,佢既茶味好特別,同平時飲到既完全唔同!佢d野飲都幾有特色雖然冇得跟餐,但都要叫~野食係要等得耐些少,不過員工好nice~所以唔介意~~
第一次去依間印度餐廳食野,
之前隔離兩間都有試過。
泰國果間都好食,另外果間就好大路。

自細就鍾意食咖哩之類既野,
加上本人食得辣,所以印度菜係我最愛。

(無咩影到相,唔好意思^^")
由於我個fd唔食得辣,
d野食都係叫中辣,個人覺得中辣唔多辣^^
食得辣既記得要叫大辣啦~

由於員工係外籍人士,
溝通會有少少問題,
不過其實都聽得明佢講咩既~
而佢都識聽少少廣東話。

叫左個咖哩角,咖哩羊,牛油烤餅同咖哩炒飯(雞肉)
基於自己覺得唔夠辣,
全部我都覺得中規中矩。
但食得出咖哩有好多香料混合。

第一次飲印度奶茶,
佢既茶味好特別,同平時飲到既完全唔同!
佢d野飲都幾有特色
雖然冇得跟餐,但都要叫~

野食係要等得耐些少,
不過員工好nice~所以唔介意~~
印度奶茶
2009-11-13