2021-05-25
首先有樣嘢好重要一定要講,就係呢間嘢如果Google map search烤魚工房係會唔啱架‼️一定要入地址或者openrice嘅Google map啦!好入正題👉🏻 一直都知呢間嘢好多人排隊,但真係冇諗過我哋排咗成粒鐘😵 可能因為我哋5個人,佢難安排到啦。由於等得太耐,所以影相都好求其,因為已經好肚餓🤣好多嘢食,今次分散啲講😬鮮青椒烤江團魚中辣:一開始食好香椒味,對我嚟講辣度適中,如果比較食得辣就會覺得唔夠,啲魚都好有魚味同埋好滑,亦都算少骨,食落都好方便。後尾愈煮就冇乜啲配料香味,得返陣咸味。蒜香酸菜江團魚:超級重蒜!但酸菜係一啲都唔酸😟 本身呢個都唔辣,所以變咗成兜嘢味道上比較單調。配料:闊粉必嗌,索晒汁勁好食😍 萵筍又係勁好食😋 金菇、腐竹呢啲大路嘢正常,鴨血就麻麻地,佢薄切冇咁有口感,同埋煮好耐都唔夠入味。小食方面超級推介蒜香茄子‼️好食過串燒鋪嗰啲,我諗都算係我食過嘅燒茄子入面數一數二👍🏻 另外有啲燒羊肉串、雞軟骨、豬頸肉等等都正常。牛仔骨就韌到不得了😅佢杯百香果水果茶都唔錯,酸酸甜甜幾match重口味烤魚,但杯嘢飲到後面係激甜😂整體嚟講其實都算唔錯,係咸咗啲,如果可以配多啲香
好多嘢食,今次分散啲講😬
整體嚟講其實都算唔錯,係咸咗啲,如果可以配多啲香料,多啲層次會更加好。間唔中食吓都幾好~