餐廳: 焼肉 焰
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
2023-11-23 628 瀏覽
前一陣子朋友帶我到訪這家燒肉店,印象非常良好,所以跟朋友再訪。餐廳走日式木系風格,令人好放鬆。點好食物後便上沙律,蔬菜新鮮健康,不錯。和牛壽司($125)嚟到之後會用火槍灸燒,吸睛所以牛肉入口鮮嫩多汁,而且壽司飯亦會沾咗d牛肉汁,食落比一般壽司特別。至於燒肉,因為我地唔太識控制時間,所以請店員幫手燒。首先食既係和牛牛柳($298),食既時候點咗醬油,口感更豐富。之後係A4和牛三角肩($228) ,油花細緻又分佈平均,肉味香濃之餘油香充足,燒完再加少少黑胡椒鹽嚟食已經好滿足!成餐最期待係龍蝦尾($258),龍蝦一如既往,新鮮又彈牙,將龍蝦燒完再加入以龍蝦膏同蒜蓉牛油製成既醬料,令人回味無窮!最後食埋菠蘿漬和牛胸腹($288),牛肉肉味濃厚,基本上唔需要再加任何醬汁已經夠味,再配以香甜多汁的燒菠蘿,健康又解膩。飲品係白桃梳打($36)同櫻花抹茶鮮奶($58),兩者都好啱配燒肉嚟飲,後者雖然係凍飲,但抹茶味濃郁,啱哂抹茶控~

• 龍蝦尾
好朋友生日❤️就佢返工同居住地點,遠征入屯門食生日飯🥳之前有朋友同我講【焼肉 焰】食材好高質😎咁難得黎到屯門當然要試試😋餐廳環境充滿日式風格,座位非常闊落,坐得好舒服☺️店員服務好友善👤我買左個蛋糕諗住俾驚喜朋友,店員幫忙配合🎂切餅費係$50,相比好多餐廳呢個收費好合理🤣另外,呢間餐廳都好適合懶人😜因為店員會幫手燒埋🥩我同朋友可以專心傾計💬👯‍♀️❥ 名物!菠蘿漬鑽石和牛胸腹肉 $288必點😍😍😍賣相好特別!大大塊和牛胸腹肉鋪喺大半個菠蘿上🥩🍍店員幫手燒,一邊燒一邊將牛肉剪開,火喉控制得岩岩好,燒得好靚💯肉質食落好軟嫩,肉汁豐富😋店員仲會切埋菠蘿肉燒!燒菠蘿鮮甜多汁🍍食左咁多肉肉之後食菠蘿,可以解解膩🤓❥ 和牛壽司 $125店員會用火槍燒🔥迫出油脂,油花夠晒香🥰配埋壽司醋飯,平衡返油膩感!成個過程夠晒IGable📸❥ 龍蝦尾(兩隻)$258太正喇🤎🤎🤎龍蝦尾鮮甜爽彈,啖啖肉,連埋牛油蒜汁一齊燒,好食🤤❥ 和牛牛柳 $298肉質鮮紅,油脂分佈岩岩好,油花細緻均勻有光澤🥓牛柳食落幼嫩細滑,牛肉味濃🤤簡單調味就已經好好食😋❥ A4和牛三角肩肉 $228脂肪分布平均,勁多油花~輕輕燒幾下,即刻油香四
好朋友生日❤️就佢返工同居住地點,遠征入屯門食生日飯🥳
之前有朋友同我講【焼肉 焰】食材好高質😎
咁難得黎到屯門當然要試試😋

餐廳環境充滿日式風格,座位非常闊落,坐得好舒服☺️
店員服務好友善👤我買左個蛋糕諗住俾驚喜朋友,店員幫忙配合🎂
切餅費係$50,相比好多餐廳呢個收費好合理🤣

❥ 名物!菠蘿漬鑽石和牛胸腹肉 $288
必點😍😍😍
賣相好特別!大大塊和牛胸腹肉鋪喺大半個菠蘿上🥩🍍
肉質食落好軟嫩,肉汁豐富😋
店員仲會切埋菠蘿肉燒!燒菠蘿鮮甜多汁🍍
食左咁多肉肉之後食菠蘿,可以解解膩🤓

❥ 和牛壽司 $125
店員會用火槍燒🔥迫出油脂,油花夠晒香🥰
配埋壽司醋飯,平衡返油膩感!
成個過程夠晒IGable📸

❥ 龍蝦尾(兩隻)$258
太正喇🤎🤎🤎
龍蝦尾鮮甜爽彈,啖啖肉,連埋牛油蒜汁一齊燒,好食🤤

❥ 和牛牛柳 $298
肉質鮮紅,油脂分佈岩岩好,油花細緻均勻有光澤🥓
牛柳食落幼嫩細滑,牛肉味濃🤤
簡單調味就已經好好食😋

❥ A4和牛三角肩肉 $228
脂肪分布平均,勁多油花~
輕輕燒幾下,即刻油香四溢❤️

❥ 沖繩菠蘿梳打 $36
飲品大大杯,梳打氣泡感十足,好清新解膩!

❥ 櫻花抹茶鮮奶 $58
都係超大杯😳💚
抹茶味濃🍵同奶既比例好好👍🏻
飲落好順滑!唔會太甜😆
2023-11-09
今次二次回訪,仍然食得滿意又開心☺️首先一入到餐廳 就有一大碗沙律🥗,沙律菜新鮮爽口 知道即將要食咁多肉,有啲菜墊底心理平衡啲~😝😝🐮A4和牛三角肩肉 💰$228望落已經好吸引😍 油花分佈好靚,食落有啲𡁻口 油脂味好香👍🏻牛肉本身無調味,燒好後只係沾少少鹽+檸檬汁 已經好好食 好juicy💗🐮名物!菠蘿漬和牛胸腹肉 💰$288賣相滿分💯 和牛胸腹肉肉質軟腍 好軟滑,有菠蘿配搭 酸酸甜甜解膩又清新🍍 燒到咁上下 員工好好過嚟幫手剪開一舊舊,過多幾秒就食🉐 (烤菠蘿真係燒烤界嘅頭三名😆)🐮和牛壽司(4件)💰$125脂肪分佈平均,用火槍噴幾下 和牛嘅油分已經慢慢滲出嚟😍 襯熱食 食出油香味 好不錯~ !! 🐮和牛牛柳 💰$298燒嘅時候,用小小鹽調味。食嘅時候,沾小小燒肉汁。完美~👍🏻 對比三角肩肉 肉質無咁腍口,但都食得出好香牛味 🦞龍蝦尾(2隻)💰$258肉質厚身,但燒一陣就已經熟🥳 淋上熱溶嘅蒜茸牛油🧈,啲香味即刻湧上嚟!!! 視覺上已滿分 再放落口真係無得彈😆 🍇巨峰提子乳酸梳打💰$42🥭芒果益力多綠茶💰$42凍飲+梳打汽水真係食燒肉必配!🫰🏼解膩之餘 可以gur一gur 好爽的!!!
今次二次回訪,仍然食得滿意又開心☺️

🐮A4和牛三角肩肉 💰$228

🐮名物!菠蘿漬和牛胸腹肉 💰$288

🐮和牛壽司(4件)💰$125

🐮和牛牛柳 💰$298

🦞龍蝦尾(2隻)💰$258

🍇巨峰提子乳酸梳打💰$42
🥭芒果益力多綠茶💰$42
凍飲+梳打汽水真係食燒肉必配!🫰🏼解膩之餘 可以gur一gur 好爽的!!! 為成餐飯畫上完美句號🥰
2023-11-15 130 瀏覽
想要好elegant咁食靚肉✨,黎呢間燒肉鋪就岩曬喇。價錢係貴少少,但食物既質素真係高,而且服務好好👍🏻。前菜沙律🥗係送架,唔夠可以叫店員添加。👉🏼A4和牛三角肩肉 $228呢份可以食到牛既油脂香味,一咬入口牛既油份會充滿住成個口腔🤪。值得一讚既係呢度既店員會主動幫手燒肉肉🤩,同埋每燒完一碟就會換盤,避免有焦味影響下碟肉質感,燒完亦會細心咁剪好細細舊方便食用。👉🏼和牛牛柳 $298牛柳重牛味,肉肉都好淋好易入口🤩。👉🏼龍蝦尾(2隻)$258呢個真心好食😍即燒既龍蝦🦞好彈牙,加上龍蝦肉浸滿左蒜蓉同牛油,超級惹味。👉🏼和牛壽司(四件)$125店員即時用火槍燒和牛,一燒已經好香牛味,會食到溶為一體既壽司。👉🏼菠蘿漬鑽石和牛胸腹肉 $288用左菠蘿🍍作為擺盤,擺到靚一靚好適合打卡,胸腹肉較厚身🥩,最後仲可以燒埋菠蘿黎食。👉🏼巨峰提子乳酸梳打 $42靚靚紫色飲品,打卡一流📸👉🏼櫻花抹茶鮮奶(凍)$58唔會太甜既飲品,啖啖抹茶🍵香,食完牛肉再飲一啖可以平衡油膩感。

前菜沙律🥗係送架,唔夠可以叫店員添加。

👉🏼A4和牛三角肩肉 $228

👉🏼和牛牛柳 $298
牛柳重牛味,肉肉都好淋好易入口🤩。

👉🏼龍蝦尾(2隻)$258

👉🏼和牛壽司(四件)$125

👉🏼菠蘿漬鑽石和牛胸腹肉 $288

👉🏼巨峰提子乳酸梳打 $42
靚靚紫色飲品,打卡一流📸

👉🏼櫻花抹茶鮮奶(凍)$58
2023-11-09 51 瀏覽
絕對係我近期食過最高質嘅一餐飯無論係食物質素定係服務態度都係超五星推薦👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👉🏻菠蘿漬鑽石和牛胸腹肉 $288擺盤精緻,一上枱就煙霧四散~打卡一流~~而且味道都冇得頂加上菠蘿清新味道嘅點綴~好開胃👉🏻A4和牛三角肩肉 $228雖然睇落好似好肥好多油脂!但係燒完入口即溶嘅感覺真係好正~個口感隔咗幾日都回味緊!👉🏻和牛牛柳 $298相比於三角肩肉就肉質煙人啲~但係牛味濃郁~👉🏻和牛壽司(四件)$125燒過啲和牛再包裹住啲飯粒我只可以表示..我可以食一打🤣🤣🤣👉🏻龍蝦尾(2隻)$258爽口!!彈牙!!加埋蒜蓉汁簡直一流!白桃梳打 $36巨峰提子乳酸梳打 $42好耐冇咁認真寫過食評啦~~呢間燒肉焰食完之後真係好驚喜!超十分推薦大家去食!!
絕對係我近期食過最高質嘅一餐飯
無論係食物質素定係服務態度
都係超五星推薦
👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻

👉🏻菠蘿漬鑽石和牛胸腹肉 $288
擺盤精緻,一上枱就煙霧四散~
打卡一流~~而且味道都冇得頂
加上菠蘿清新味道嘅點綴~好開胃

👉🏻A4和牛三角肩肉 $228
雖然睇落好似好肥好多油脂!
但係燒完入口即溶嘅感覺真係好正~
個口感隔咗幾日都回味緊!

👉🏻和牛牛柳 $298
相比於三角肩肉就肉質煙人啲~
但係牛味濃郁~

👉🏻和牛壽司(四件)$125
燒過啲和牛再包裹住啲飯粒
我只可以表示..
我可以食一打🤣🤣🤣

👉🏻龍蝦尾(2隻)$258
爽口!!彈牙!!
加埋蒜蓉汁簡直一流!

白桃梳打 $36
巨峰提子乳酸梳打 $42

好耐冇咁認真寫過食評啦~~
呢間燒肉焰食完之後真係好驚喜!
超十分推薦大家去食!!
  • 和牛牛柳
2023-11-03 61 瀏覽
朋友問我,屯門有咩好野食介紹! 我會推薦(☞ ͡° ͜ʖ ͡°)☞ 燒肉焰前菜:野菜沙律🥗,可以refill和牛壽司(4件)和牛壽司賣相精緻,店員即場炙燒和牛油脂豐富,軟嫩多汁,味道絕佳鹽燒特上三角牛小排鹽燒特上三角牛小排,肉質鮮嫩多汁,入口即化,推薦燒日本雞肉北海道豚肉飯燒日本雞肉北海道豚肉飯,雞肉嫩滑多汁,豚肉香濃入味,溫泉蛋撈入米飯中,無得頂龍蝦尾🦞(2隻)龍蝦味擺盤精緻,店員服務好好,會幫手燒!蝦龍啖啖肉,爽口彈牙!菠蘿漬鑽石和牛胸腹肉牛胸腹,牛肉味重,入口沒有肥膩感,口感淋身!燒完既菠蘿,佢既果糖會更加濃縮 ,味道更香甜!食燒肉不能少的特飲叫左櫻花抹茶鮮奶凍和抹茶鮮奶兩杯抹茶味香濃,味道不太甜仲有陣陣清新感,抹茶控必試
朋友問我,屯門有咩好野食介紹!
我會推薦(☞ ͡° ͜ʖ ͡°)☞ 燒肉焰
前菜:野菜沙律🥗,可以refill

和牛壽司(4件)
和牛壽司賣相精緻,店員即場炙燒
和牛油脂豐富,軟嫩多汁,味道絕佳

鹽燒特上三角牛小排
鹽燒特上三角牛小排,肉質鮮嫩多汁,入口即化,推薦

燒日本雞肉北海道豚肉飯

龍蝦尾🦞(2隻)
龍蝦味擺盤精緻,店員服務好好,會幫手燒!
蝦龍啖啖肉,爽口彈牙!

菠蘿漬鑽石和牛胸腹肉

食燒肉不能少的特飲
叫左櫻花抹茶鮮奶凍和抹茶鮮奶
兩杯抹茶味香濃,味道不太甜

仲有陣陣清新感,抹茶控必試

2023-10-30 60 瀏覽
用餐前會先上一盤沙律🥗可以免費追加✨名物!菠蘿漬鑽石和牛胸腹肉餐廳推介嘅招牌菜擺盤用成個菠蘿🍍打卡一流專人燒完再切件,一口一件👍🏼牛胸腹肉味香濃juicy菠蘿香味多汁,有消滯潤喉感✨鹽燒特上三角牛小排滿佈油花嘅三角牛小排😍口感細緻💕軟糯即化味道豐腴,肉汁鮮嫩✨龍蝦尾肉質結實飽滿👏🏼口感彈牙燒至龍蝦尾🦞熟透再淋上自家製嘅蒜蓉汁😚帶出龍蝦嘅鮮甜味,非常惹味✨和牛壽司專人即席用火槍燒和牛片🔥油脂含量高😆油香即時散發出嚟仲可以鎖住肉汁🤩咬落超柔滑細緻✨燒日本雞肉北海道豚肉飯雞肉同豚肉都燒得好香外有微焦,兩款肉都肉質嫩滑每粒飯包都有蛋汁包住蛋味香濃好開胃✨抹茶鮮奶淡淡嘅抹茶香味鮮奶口感順滑✨巨峰提子乳酸梳打提子味香濃🍇配上乳酸梳打酸酸甜甜💕感覺清新輕盈
用餐前會先上一盤沙律🥗可以免費追加

✨名物!菠蘿漬鑽石和牛胸腹肉
餐廳推介嘅招牌菜
擺盤用成個菠蘿🍍打卡一流
專人燒完再切件,一口一件👍🏼
牛胸腹肉味香濃juicy
菠蘿香味多汁,有消滯潤喉感

✨鹽燒特上三角牛小排
滿佈油花嘅三角牛小排😍
口感細緻💕軟糯即化
味道豐腴,肉汁鮮嫩

✨龍蝦尾
肉質結實飽滿👏🏼口感彈牙
燒至龍蝦尾🦞熟透
再淋上自家製嘅蒜蓉汁😚
帶出龍蝦嘅鮮甜味,非常惹味

✨和牛壽司
專人即席用火槍燒和牛片🔥
油脂含量高😆油香即時散發出嚟
仲可以鎖住肉汁🤩咬落超柔滑細緻

✨燒日本雞肉北海道豚肉飯
雞肉同豚肉都燒得好香
外有微焦,兩款肉都肉質嫩滑
每粒飯包都有蛋汁包住

✨巨峰提子乳酸梳打
提子味香濃🍇配上乳酸梳打
酸酸甜甜💕感覺清新輕盈
2023-10-28 48 瀏覽
呢間屯門燒肉係超出名,見都好多人推薦簡係要去試下,個餐牌真係有好多菜式可以揀,有離地鐵站近食完仲可以行下街👭試完又真係唔錯,真係要推薦下👍🏻🌟鹽燒特上三角牛小排 $198呢個牛小排既雪花分配好岩比例🥓完全唔會話好肥,又好薄身,只要每面燒佢30秒就可以,食既時候只要點少少海鹽就得🧂一食口係成口都係牛既味道,牛肉既油脂係個口入面爆開,係好滑好juicy🌟名物!菠蘿漬鑽石和牛胸腹肉 $288份牛胸腹肉係好有重量,又完全唔會肥,師傅會幫我地燒到岩岩好既熟度🥩又會幫我剪咪,完全唔需要點任何既醬汁,我地大概食7成熟咁,原汁原味,食落去係入口即溶,好嫩。之後可以食番個好Juicy既菠蘿🍍一拎上手已經見到佢好多汁,燒完好鮮甜🌟龍蝦尾 $258燒龍蝦尾係我第一次食🦞燒完要撈咪個牛油蒜蓉一齊食,食落去係好彈岩,又有蒜蓉既香味同牛油既奶香味🧈令到個龍蝦尾食落去係好滑好有嚼勁,黎到真係必試🌟燒日本雞肉北海道豚肉飯 $118呢個飯入面有兩種唔同既肉,又雞肉同豚肉🍖個豚肉食落去係比較爽口而且油脂多,比較香。而個雞肉係比較滑同嫩,送飯真係一流,仲加左粒流心蛋可以撈咪個珍珠飯一起食🥚有香又有嚼勁。個配菜有茄子,凍豆腐

🌟鹽燒特上三角牛小排 $198

🌟名物!菠蘿漬鑽石和牛胸腹肉 $288

🌟龍蝦尾 $258

🌟燒日本雞肉北海道豚肉飯 $118
呢個飯入面有兩種唔同既肉,又雞肉同豚肉🍖個豚肉食落去係比較爽口而且油脂多,比較香。而個雞肉係比較滑同嫩,送飯真係一流,仲加左粒流心蛋可以撈咪個珍珠飯一起食🥚有香又有嚼勁。個配菜有茄子,凍豆腐同海帶湯,食完再來上碗熱辣辣既湯真係好舒服😋

🌟和牛壽司 $125
D和牛係超新鮮,一送上來就見到佢地既紋理分明,師傅會即刻拎火槍燒個和牛🥓燒完即刻食係好入口即溶,完全唔洗去嚼個和牛,即燒既和牛壽司係可以係佢最好食既時間進食,真係超滿足

🌟櫻花抹茶鮮奶 $58
我係第一次飲呢杯特飲,下面係加左粉紅色既櫻花汁🌸上面有超濃厚既抹茶鮮奶,要撈咪一齊飲,飲落去個櫻花味好濃,又唔會好甜再加上淡淡既抹茶清香味🍵感覺好唔錯

🌟抹茶鮮奶 $48
我係一個抹茶愛好者,呢杯飲落去既抹茶味好濃,無加任何既糖水,只係的鮮奶原本既甜度,又有淡淡既奶香味🥛好滑好好飲
2023-10-24 65 瀏覽
屯門既朋友仔好有口福💓💓💓係屯門市一定要試下呢一間日本🇯🇵和牛燒肉店 😍😍每一樣食物,職員都會幫你燒岩曬地獄廚房既我😂😂😂佢地提供既食材,每一樣質素都好高真係要配合埋烹調技巧吾好浪費食材~~經openrice訂位仲有折✨✨✨🔸鹽燒特上三角牛小排🐮超高水準牛小排🤤🤤🤤超肥美!!滿滿雪花紋❄️好似去左日本食和牛甘🇯🇵有牛味!好香油脂味!🔸名物!菠蘿漬鑽石和牛胸腹肉🐄🐄原塊厚厚牛扒🥩再加埋大大既菠蘿🍍職員將牛扒真係燒得好好👍🏻吾會過火牛味超香濃,肉質好嫩滑之和加埋爆汁既燒菠蘿做飯後甜品~~\(^o^)/🔸龍蝦尾(2隻)🦞超級爆香蒜味龍蝦😍😍😍係勁入味,好岩重口味人士職員係你面前燒到爆曬火🔥外面好香口,入面又好夠味龍蝦好新鮮,大滿足💯🔸和牛壽司(四件)🍣呢個係人人必點,壽司會直接係你面前燒真係熱辣辣係你面前送上和牛既油份爆多加埋飯團中和油膩感,完美配搭🔸燒日本雞肉北海道豚肉飯🍱雞肉同豚肉燒燒到好香口~~肉質鮮嫩,容易咬開上面配有一個溫泉蛋🥚與醬汁,飯一齊伴好進食好滑,好濃味(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)🔸抹茶鮮奶 🍵日本抹茶味道濃厚吾會太甜,帶著陣陣牛奶🥛香味

屯門既朋友仔好有口福💓💓💓
係屯門市一定要試下呢一間日本🇯🇵和牛燒肉店 😍😍
每一樣食物,職員都會幫你燒
岩曬地獄廚房既我😂😂😂
佢地提供既食材,每一樣質素都好高
真係要配合埋烹調技巧
吾好浪費食材~~
經openrice訂位仲有折✨✨✨

🔸鹽燒特上三角牛小排🐮
超高水準牛小排🤤🤤🤤
超肥美!!滿滿雪花紋❄️
好似去左日本食和牛甘🇯🇵
有牛味!好香油脂味!

🔸名物!菠蘿漬鑽石和牛胸腹肉🐄🐄
原塊厚厚牛扒🥩
再加埋大大既菠蘿🍍
職員將牛扒真係燒得好好👍🏻吾會過火
牛味超香濃,肉質好嫩滑
之和加埋爆汁既燒菠蘿
做飯後甜品~~\(^o^)/

🔸龍蝦尾(2隻)🦞
超級爆香蒜味龍蝦😍😍😍
係勁入味,好岩重口味人士
職員係你面前燒到爆曬火🔥
外面好香口,入面又好夠味
龍蝦好新鮮,大滿足💯

🔸和牛壽司(四件)🍣
呢個係人人必點,壽司會直接係你面前燒
真係熱辣辣係你面前送上
和牛既油份爆多
加埋飯團中和油膩感,完美配搭

🔸燒日本雞肉北海道豚肉飯🍱
雞肉同豚肉燒燒到好香口~~
肉質鮮嫩,容易咬開
上面配有一個溫泉蛋🥚
與醬汁,飯一齊伴好進食
好滑,好濃味(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)

🔸抹茶鮮奶 🍵
日本抹茶味道濃厚
吾會太甜,帶著陣陣牛奶🥛香味
2023-10-20
2023-10-22 551 瀏覽
朋友上個禮拜食完大讚今日就捉左男朋友 (去比錢)🫢🫣🦞龍蝦尾(2隻)龍蝦尾係已經拆肉上🥰 可以食到啖啖肉蝦肉上鋪左層 餐廳特調嘅蒜茸醬🧄仲有專業嘅職員 親自幫我地燒🤩簡直係👑皇帝級享受👑🍍名物!菠蘿漬鑽石和牛胸腹肉超厚切和牛胸腹肉🤤廚師細心地 𠝹好一格格 好似鑽石咁💎 熱力可以更易穿透更貼心嘅係 又有職員幫手燒☺️☺️我地兩個 剩係負責食🤭職員技巧純熟 熟成度岩岩好👍🏻連菠蘿都勁細心 幫我地燒埋 個菠蘿仲要超甜 超多汁平時唔好燒菠蘿嘅男朋友都👍🏻👍🏻🥩鹽燒特上三角牛小排唔知係專登定咁岩🤔呢一碟係最遲上檯油脂超級豐富 放最尾燒就岩岩好將個陣油脂嘅香味 繼續停留係口腔內😋😋🍱燒日本雞肉北海道豚肉飯個飯出色 睇相就知兩款肉都入哂味 個飯撈埋隻蛋 簡直無得頂😋點知 個湯係超有驚喜😍😍第一次飲有埋牛肉嘅昆布湯舊牛食落口 仲要軟身 有牛味超好味😋如果可以單叫一大碗 我應該點左🤭🤣🍣和牛壽司(四件)打卡一流📸📸職員會係你面前燒 望住啲油滴出嚟個口都跟住流口水🤤🤤🧋抹茶鮮奶(凍)抹茶味都幾濃 加埋啲奶泡👍🏻最緊要係夠大杯 食完成餐飯都仲有得飲食完我就明白 點解朋友會讚到 天上有 地下無呢間真係世界級嘅二百
朋友上個禮拜食完大讚
今日就捉左男朋友 (去比錢)🫢🫣

🦞龍蝦尾(2隻)
龍蝦尾係已經拆肉上🥰 可以食到啖啖肉

第一次飲有埋牛肉嘅昆布湯
舊牛食落口 仲要軟身 有牛味
超好味😋
如果可以單叫一大碗 我應該點左🤭🤣

🍣和牛壽司(四件)
打卡一流📸📸
職員會係你面前燒 望住啲油滴出嚟
個口都跟住流口水🤤🤤

🧋抹茶鮮奶(凍)
抹茶味都幾濃 加埋啲奶泡👍🏻

職員勁細心 大讚👍🏻👍🏻
食物水準高👍🏻

2023-10-18
2023-10-19 64 瀏覽
·屯門 | 燒肉 焰出左糧無耐更係搵間高級野試下之前行開屯門市廣場都見到依間燒肉想試好耐今日終於有機會食到田園沙律未落單已經遞上左大大盆沙律菜店員仲提我地 如果食曬唔夠可以再加 好貼心既服務一般餐廳食沙律菜都幾貴鹽燒特上三角牛小排一上台已經比D牛既雪花紋驚喜到好似向日本食既和牛咁店員仲同即場燒 方便我地拍片打卡肉質牛味好重 入口即溶 配搭小小岩鹽一齊食 味道一流和牛壽司和牛壽司同樣都係店員即場用火槍燒燒到7-8成熟 食落同樣都係入口即溶 味道唔會話好漏龍蝦尾 ( 2隻 )依個係必點 店員會先燒熟 龍蝦尾再有一盤蒜蓉配牛油 燒熔佢最後將熟既龍蝦尾 點點蒜蓉牛油 再燒一燒現場變左火舞間 好似睇緊表演咁龍蝦最濃原本既蝦味 亦食到好香既蒜蓉牛油味依個會為左佢再次幫襯佢地名物! 菠蘿漬鑽石和牛胸腹肉同樣都係店員幫手燒用左半個菠蘿擺放左和牛胸腹肉未燒之前 用黎影相打卡一流半個菠蘿仲好細心已經整好哂一舊一舊 方便之後燒和牛胸腹肉 雖然無和牛入口即溶 但係都係好重牛味燒菠蘿味道鮮甜可口燒北海道豚肉拼日本雞肉飯北海道豚肉 有小小似日本既和牛 小小既肥膏 都算入口即溶雞肉食落好有雞本身既味道 配上溫泉蛋撈
屯門 | 燒肉 焰

肉質牛味好重 入口即溶 配搭小小岩鹽一齊食 味道一流

和牛壽司
和牛壽司同樣都係店員即場用火槍燒
燒到7-8成熟 食落同樣都係入口即溶 味道唔會話好漏

龍蝦尾 ( 2隻 )
依個係必點 店員會先燒熟 龍蝦尾

燒菠蘿味道鮮甜可口

燒北海道豚肉拼日本雞肉飯
北海道豚肉 有小小似日本既和牛 小小既肥膏 都算入口即溶
雞肉食落好有雞本身既味道 配上溫泉蛋撈飯一齊食

抹茶鮮奶 ( 凍 )
好重抹茶味既鮮奶
都飲得出佢地係用日本既鮮奶

櫻花抹茶鮮奶 (凍 )
同樣都系好重既抹茶味道
但會飲到小小花味
不過個人偏向抹茶鮮奶

2023-10-16
5 分鐘 (堂食)
2023-10-17 32 瀏覽
.🔺焼肉 焰再次到訪燒肉 焰😌屯門高質和牛燒肉😉懶得出市區嘅好選擇😆.菠蘿漬鑽石和牛牛胸腹肉🥩原隻菠蘿上枱 仲有乾冰噴晒煙😂牛胸腹肉比較重牛味 唔洗點醬料已經好夠味!燒完牛腹肉仲可以燒埋菠蘿😆.龍蝦尾🦞龍蝦新鮮超級彈牙!店員幫我哋燒得啱啱好👍🏻配上香濃嘅蒜蓉牛油汁,讚!.鹽燒特上三角牛小排🐮比較重油脂嘅部位 喜歡入口即溶嘅朋友仔要一試😋.和牛壽司🍣店員即時用火槍將和牛燒至半熟👍🏻食材新鮮嘅話唔洗加任何調味已經好食.燒日本雞肉北海道豚肉飯🍱雞肉同豚肉帶有少少焦香半熟蛋增加日本米嘅濕潤感👍🏻.巨峰提子乳酸梳打🍹清新解膩之選櫻花抹茶鮮奶🍵添加櫻花好特別😆
🔺焼肉 焰
再次到訪燒肉 焰😌
屯門高質和牛燒肉😉懶得出市區嘅好選擇😆
菠蘿漬鑽石和牛牛胸腹肉🥩
原隻菠蘿上枱 仲有乾冰噴晒煙😂
牛胸腹肉比較重牛味 唔洗點醬料已經好夠味!
燒完牛腹肉仲可以燒埋菠蘿😆
半熟蛋增加日本米嘅濕潤感👍🏻
巨峰提子乳酸梳打🍹清新解膩之選
櫻花抹茶鮮奶🍵添加櫻花好特別😆
2023-10-13 389 瀏覽
好耐無同千姑出街👧🏻🍄約咗佢去屯門 搞到佢男朋友仔問佢做咩要山長水遠入屯門😹因為食呀!食呀!食呀!我地約12:00由朝食到黑💓我哋完全係行到邊食到邊!食完壽司 之後路過見到指定set有65折😍之後就衝左入去啦🤣!🐮盬燒特上三角牛小排🌟🌟🌟🌟必食no.1!!!好好食🤤油脂超豐富 黑椒鹽提升牛肉鮮味!🦞龍蝦尾(2隻)🌟🌟🌟🌟龍蝦先加熱 蒜蓉牛油🧈再另外加熱 將所有蒜精華濃縮埋一齊!就沾一沾 讚一讚火去收尾🔥又唔會完全覆蓋左龍蝦應有既鮮味 可以互相輝映🤤男店員話呢個係改良版煮法💯上次自己一落牛油就好易焦🥲🐮和牛壽司(四件)🌟🌟🌟🌟油脂既腹香好正🤤!因為和牛油脂非常豐富 如果就咁落口會有小小偏油膩 但加左飯團🍙就可以中和返!🍍菠蘿漬鑽石和牛胸腹肉🌟🌟🌟呢個好正!胸腹肉比較厚身 食落比較有口感 油脂均勻!經過幾次實驗之後🧪發現菠蘿同胸腹肉同時擺落口一併食用 果酸甜可解油膩 嚿肉肉食落更juicy 💦🐥燒日本雞肉北海道豚肉飯兩個女仔眼闊肚窄 以為自己一定食得曬!竟然叫左個便當 🍱溫泉蛋撈飯食 肉肉滿佈便當🍵抹茶鮮奶🍵櫻花抹茶鮮奶兩杯都好重牛乳同抹茶味🍵唔會太甜 櫻花個杯 仲帶有淡淡花香🌸🐿🍃上次我

🐮盬燒特上三角牛小排
🌟🌟🌟🌟
必食no.1!!!好好食🤤油脂超豐富 黑椒鹽提升牛肉鮮味!

🦞龍蝦尾(2隻)
🌟🌟🌟🌟

🐮和牛壽司(四件)

🍍菠蘿漬鑽石和牛胸腹肉
🌟🌟🌟

🐥燒日本雞肉北海道豚肉飯

🍵抹茶鮮奶
🍵櫻花抹茶鮮奶

🐿🍃上次我已經食過一次 今次再同朋友仔去👧🏻一開始佢無咩期望 但到後面朋友仔大讚同埋超出佢期望!男店員真係超級超級professional 💯一開始我哋純粹問吓和牛點樣燒🔥之後佢教咗我哋一次都呆咗 實在太複雜啦🐨🍃佢真係勁好人幫我哋燒埋!真係超級超級好食!如果係我哋自己處理 應該帶唔到食材嘅最後一面出嚟😹

• 特上牛小排
2023-10-12 403 瀏覽
呢間係屯門牛牛🐮都有啲難搵嘅餐廳🍴和牛質素高,日式漬完再燒帶有甜味🫶🏻誠意推薦😋 鹽燒特上三角牛小扒 $198喺熱鑊度燒1分鐘,大概30秒翻轉一次,就可以將半熟嘅牛小扒燒到完美嘅狀態🫶🏻 當放入口嘅時候鹽燒將牛嘅香味提升,牛嘅脂肪會爆開,再點埋佢有少少酸甜味道嘅醬汁,真正將牛小排嘅魅力發揮出嚟。燒日本雞肉北海道豚肉飯$118成個套餐美美的,豚肉有驚喜,中間嘅半熟流心蛋好正,拌飯一絕!個海帶湯要一讚,有啲層次!龍蝦尾 $259波士頓龍蝦肉感比較彈牙結實,未燒之前已經係帶有少少紅色,蟹肉早已經喺蟹殼度挑咗出嚟,省卻左要整出嚟嘅功夫,龍蝦🦞尾上面鋪滿蒜蓉,蒜蓉撥出嚟同牛油一齊溶化,成為醬汁,然後將龍蝦肉燒好之後就可以點蒜蓉牛油🧈滋味無窮,邪惡之選!和牛壽司(四件)$125之前食過已經一試難忘,因為佢嘅米粒粒飽滿,再配搭火炙和油,嫩滑多汁,作為前菜係好暖胃同窩心嘅選擇。名物!菠蘿🍍漬鑽石💎和牛胸腹肉 $288呢個係主菜呀!師傅燒得太好,牛胸本身係硬身啲都燒到適中,一啲渣都冇,配燒菠蘿係好夾,成為飯後水果之選♥️抹茶鮮奶$48櫻花抹茶鮮奶$58開頭諗緊會唔會係粉紅色嘅,但係原來係櫻花糖漿!沉咗喺抹
呢間係屯門牛牛🐮都有啲難搵嘅餐廳🍴
和牛質素高,日式漬完再燒帶有甜味🫶🏻
誠意推薦😋

鹽燒特上三角牛小扒 $198

燒日本雞肉北海道豚肉飯$118

龍蝦尾 $259

和牛壽司(四件)$125

名物!菠蘿🍍漬鑽石💎和牛胸腹肉 $288

抹茶鮮奶$48
櫻花抹茶鮮奶$58
開頭諗緊會唔會係粉紅色嘅,但係原來係櫻花糖漿!沉咗喺抹茶鮮奶嘅底部,我覺得呢一杯比較上係清新少少,適合呢一餐嘅飯。

2023-10-12
  • 牛小排
2023-10-11 52 瀏覽
估唔到係屯市會食到呢啲外面食唔到嘅餐廳🌝 係屯門獨有🌝 我中意佢選擇種類多同廣,好多做燒肉生意都無得嗌定食😳 呢度有丼飯,都真係幾驚喜‼️另外就係有龍蝦尾🦞,你可以叫店員幫你燒亦可以自己燒,不過食龍蝦啖啖肉又真係幾開心😆菠蘿漬鑽石和牛胸腹肉🍍 $288 - 半嗰菠蘿上面有一大嚿和牛🤤 記得夾埋啲菠蘿燒,已經切好哂,好甜好juicy🤤鹽燒特上三角牛小排🧂 $198 - 5塊,入口即溶,油香好重,好食🤤龍蝦尾(兩隻) $258 - 主要係食龍蝦嘅鮮味,啖啖肉真係幾正😳和牛壽司 $125 - 4件和牛壽司,係你面前用火槍燒到半熟,可以食到即時暖暖地嘅效果❤️燒日本雞肉北海道豚肉飯 $118 - 温泉蛋飯♨️ 加雞肉同豚肉,拎佢嚟送上面啲嘢食一流🤤整體嚟講,估唔到係香港未係集團式經營嘅餐廳有呢個質素同價錢,性價比都okay,嗰龍蝦無論係打卡定食都值得試下👏🏻仲有每枱都有沙律🥗送,任加🌝