餐廳: 焼肉 焰
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
2023-12-26 52 瀏覽
🚩焼肉 焰 臨近新年梗係要食好啲,今日約咗同事過嚟食燒肉~餐廳嘅服務好好,照顧周到😌😌 〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️ 🌈🌈龍蝦尾 $258Total有兩隻唔使爭龍蝦好新鮮食落好實肉彈牙佢個汁都好出色‼️佢會將嗰啲牛油蒜蓉蟹籽喺鐵板加熱,同龍蝦超夾🌈菠羅漬鑽石和牛胸腹肉 $288 菠蘿漬和牛好有驚喜啲牛肉有菠蘿汁加持下肉質鬆軟,酸酸地好開胃 到最後佢仲切埋個菠蘿一齊燒埋🤤🌈超名物和牛牛舌盛合 $288 呢個和牛牛舌盛合完全照顧到我牛舌嘅發燒友😎佢有分簿切長切厚切,每一款嘅口感都唔同個外邊好脆裏面好有汁 ,加少少海鹽真係絕配🌈 鹽燒特上牛小排 $198牛小排超級嫩滑🤤🤤牛香味十分🌈和牛壽司 $125大家唔好睇佢咁生住先店員會係你面前用火槍灸燒一下,不過如果牛牛再厚d就好啦🌈櫻花抹茶鮮奶 $58估唔到櫻花可以同抹茶鮮奶咁配 櫻花完全可以中和到抹茶裏邊澀澀的感覺令到味道變得好清新🌈巨峰提子乳酸梳打 $42裏面有果肉而且甜度啱啱好
🚩焼肉 焰
Total有兩隻唔使爭
龍蝦好新鮮食落好實肉彈牙

🌈菠羅漬鑽石和牛胸腹肉 $288
菠蘿漬和牛好有驚喜
啲牛肉有菠蘿汁加持下肉質鬆軟,酸酸地好開胃
到最後佢仲切埋個菠蘿一齊燒埋🤤

🌈超名物和牛牛舌盛合 $288
呢個和牛牛舌盛合完全照顧到我牛舌嘅發燒友😎
佢有分簿切長切厚切,每一款嘅口感都唔同
個外邊好脆裏面好有汁 ,加少少海鹽真係絕配

🌈 鹽燒特上牛小排 $198
牛小排超級嫩滑🤤🤤牛香味十分

🌈和牛壽司 $125
大家唔好睇佢咁生住先
店員會係你面前用火槍灸燒一下,
不過如果牛牛再厚d就好啦

🌈櫻花抹茶鮮奶 $58
估唔到櫻花可以同抹茶鮮奶咁配
櫻花完全可以中和到抹茶裏邊澀澀的感覺
令到味道變得好清新

🌈巨峰提子乳酸梳打 $42
裏面有果肉而且甜度啱啱好
2023-12-23 26 瀏覽
屯市新開左間高級日式燒肉,裝修都幾有feel,果日做完嘢就約左朋友去試下先💎鹽燒特上三角牛小排 $198.0牛肉切得比較薄,所以係燒烤過程中能夠迅速熟透,焦香但有肉汁。牛小排質地非常嫩滑,每一口都充滿了濃郁的牛肉味道。鹽燒的調味簡單,但卻能夠突顯出牛肉的原始風味💎菠蘿漬鑽石和牛胸腹肉$288.0鑽石和牛胸腹肉切片均勻且稍厚,使得在燒烤時能夠保持肉汁的豐富度,質感比較有咬口但完全唔會韌!加上燒菠蘿可以消除肥膩感,增添了一絲清新的風味💎和牛牛舌盛合$288.0盛合提供了三種牛舌,包括角切牛舌、上等牛舌和厚切牛舌。每一種都有其獨特的風味和口感。角切牛舌較為細膩,上等牛舌則帶有一定的嚼勁,而厚切牛舌則更加豐滿多汁,每款都好好食好濃牛味!💎龍蝦尾$258一set有兩大條龍蝦尾,龍蝦好新鮮口感好好,加上炸蒜牛油汁,勁惹味💎和牛壽司$125師傅會係面前炙燒和牛壽司,感覺更加有互動,和牛好柔軟,五成熟啱啱好呢度仲有任添既新鮮沙律,都幾好食!另外呢度都幾多特色飲品,叫左白桃梳打同櫻花抹茶鮮奶,同燒肉都幾夾

💎鹽燒特上三角牛小排 $198.0

💎菠蘿漬鑽石和牛胸腹肉$288.0

💎和牛牛舌盛合$288.0

💎龍蝦尾$258

💎和牛壽司$125

呢度仲有任添既新鮮沙律,都幾好食!

-焼肉焰 🔥每次黎屯市就會心思思好想食呢間燒肉店佢係以日本鹿兒島及北海道和牛作為品牌主要牛類品種今次已經唔知第幾次黎食 質素絕對有保證~一如以往 食燒肉前會先奉上大碗沙律(可以任食的)🦞 龍蝦尾 ($258/2pcs)次次黎食都淨係食牛肉 今次就想試埋啲海鮮~想講呢個龍蝦尾真心不得了! 係大大隻龍蝦尾上面鋪滿龍蝦膏 伴有牛油煮蒜頭 呢個會有專人幫忙燒好當龍蝦燒到咁上下果陣 就會用沾有牛油既蒜頭茶龍蝦尾上碟真係勁香! 食落都肉質鮮甜爽彈 啖啖肉 好好味🥩 超名物和牛牛舌盛合 ($288)+ 角切牛舌 / 上等牛舌 / 厚切牛舌3款牛舌都係好爽嫰彈牙 個人中意燒到半邊燶少少另外半邊生少少 再滴啲檸檬汁 + 少少鹽就已經好好味 🥩 名物 菠蘿漬和牛胸腹肉 ($288)自從第一次食過呢個之後就好念念不忘因為菠蘿漬既牛肉會令佢係燒既時候起到焦糖化既作用除左好入味之外 食落都會帶有一絲絲清甜味 又鎖到肉汁而且肉質軟腍 最後仲可以連帶配成個菠蘿一齊燒 超正🔥🥩 鹽燒特上三角牛小排 ($198)牛小排擁有均勻的油花 含有較多的筋膜 食落有Q彈口感配搭鹽燒既做法 簡單既調味已經可以提升牛小排鮮味~🥩
焼肉焰 🔥

每次黎屯市就會心思思好想食呢間燒肉店
佢係以日本鹿兒島及北海道和牛作為品牌主要牛類品種
今次已經唔知第幾次黎食 質素絕對有保證~
一如以往 食燒肉前會先奉上大碗沙律(可以任食的)

🦞 龍蝦尾 ($258/2pcs)
次次黎食都淨係食牛肉 今次就想試埋啲海鮮~
想講呢個龍蝦尾真心不得了! 係大大隻龍蝦尾上面
鋪滿龍蝦膏 伴有牛油煮蒜頭 呢個會有專人幫忙燒好
當龍蝦燒到咁上下果陣 就會用沾有牛油既蒜頭茶龍蝦尾
上碟真係勁香! 食落都肉質鮮甜爽彈 啖啖肉 好好味

🥩 超名物和牛牛舌盛合 ($288)
+ 角切牛舌 / 上等牛舌 / 厚切牛舌
3款牛舌都係好爽嫰彈牙 個人中意燒到半邊燶少少
另外半邊生少少 再滴啲檸檬汁 + 少少鹽就已經好好味

🥩 名物 菠蘿漬和牛胸腹肉 ($288)
自從第一次食過呢個之後就好念念不忘
因為菠蘿漬既牛肉會令佢係燒既時候起到焦糖化既作用
除左好入味之外 食落都會帶有一絲絲清甜味 又鎖到肉汁
而且肉質軟腍 最後仲可以連帶配成個菠蘿一齊燒 超正🔥

🥩 鹽燒特上三角牛小排 ($198)
牛小排擁有均勻的油花 含有較多的筋膜 食落有Q彈口感
配搭鹽燒既做法 簡單既調味已經可以提升牛小排鮮味~

🥩 和牛壽司 ($125/4pcs)
鋪係壽司飯上面既和牛雪花花紋平均
上枱之後店員會用火槍即席炙燒 將和牛油份迫出
香氣四溢 連帶壽司飯入口即溶 不過要趁熱食 好快凍

🍹芒果益力多綠茶 ($42)
芒果味香 配埋益力多綠茶 開胃得黎都好解膩

🍹熱 - 水果綠茶 ($42)
飲落酸酸甜甜 同樣好解膩 岩晒燒完野食飲~
2023-12-11
2023-12-19 25 瀏覽
今日去屯門市廣場1期嘅焼肉 焰食燒肉 ,環境寬敞舒適,又有專人幫我哋燒肉同講解,服務好,食物質素又高,預算高一啲必選呢間🫰🏻名物菠蘿漬鑽石和牛胸腹肉 $288色彩鮮艷,油花靚,肉汁豐富,質感軟腍,食完肉後再自己慢慢燒菠蘿,味道酸甜又解膩,正! 鹽燒特上三角牛小排 $198賣相好靚仔,油花分佈均勻,油份豐富,牛肉的味道濃郁。咬下去肉汁在口中散開,正! 和牛壽司 $125新鮮的和牛肉切成薄片,即席火炙,入口即化。 超名物和牛牛舌盛合 $288其中包括角切牛舌、上等牛舌和厚切牛舌。這三種不同口感的牛舌各具特色,每一種都帶來了不同的風味和咀嚼感,正! 龍蝦尾 $258龍蝦尾肉質鮮嫩,口感爽口彈牙,搭配上牛油同濃郁的蒜蓉,一人一條都唔係幾夠喉😬 櫻花抹茶鮮奶 $58 巨峰提子乳酸梳打 $42櫻花抹茶鮮奶凍爽口宜人,巨峰提子乳酸梳打帶有微酸,好開胃。

名物菠蘿漬鑽石和牛胸腹肉 $288

鹽燒特上三角牛小排 $198

和牛壽司 $125
新鮮的和牛肉切成薄片,即席火炙,入口即化。

超名物和牛牛舌盛合 $288

龍蝦尾 $258

櫻花抹茶鮮奶 $58 巨峰提子乳酸梳打 $42
櫻花抹茶鮮奶凍爽口宜人,巨峰提子乳酸梳打帶有微酸,好開胃。

2023-12-18 806 瀏覽
餐廳主打日式燒肉,菜式多元化又質量高,而且抽風系統良好,身上衣物不帶油煙味,全程更有店員幫忙烤肉,值得推介👍🏻.🔥和風沙律沙律好新鮮,又可減輕燒肉膩感,而且可無限refill,nice👍🏻🔥名物!菠蘿漬鑽石和牛胸腹肉($288)牛肉軟嫩juicy,菠蘿燒過後更加香甜,兩者配搭同食又可減低膩感,perfect match😌🔥鹽燒特上三角牛小排($198)牛小排烤得啱啱好,油脂較重,有入口即化口感,加少少鹽已好好食😌🔥超名物和牛牛舌盛盒($288)盛盒有角切牛舌、上等牛舌及厚切牛舌,每一款口感都唔同,各有特色,令人回味😌🔥龍蝦尾($258/ 2隻)龍蝦尾厚肉彈牙,配特製蒜蓉牛油調味,令味道更出色,令人無法抗拒😌🔥和牛壽司($125/ 4件)以火槍輕燒和牛片,入口呈半熟口感,更有焦香味😌🔥櫻花抹茶鮮奶($58)🔥巨峰提子乳酸梳打($42)抹茶鮮奶比較重奶味,抹茶及鮮奶味道完美結合;巨峰提子乳酸梳打有微微酸甜口感,好清新😌
🔥和風沙律

🔥名物!菠蘿漬鑽石和牛胸腹肉($288)

🔥鹽燒特上三角牛小排($198)

🔥超名物和牛牛舌盛盒($288)

🔥龍蝦尾($258/ 2隻)

🔥和牛壽司($125/ 4件)
以火槍輕燒和牛片,入口呈半熟口感,更有焦香味😌

🔥櫻花抹茶鮮奶($58)
🔥巨峰提子乳酸梳打($42)
2023-12-16 51 瀏覽
去完大陸經過屯門巿中心就去食個燒肉晚餐吧🐹食燒肉前先送上沙律😉最仲意佢個燒龍蝦🤤仲有專人幫客人燒肉食添,燒得好專業熟手,啱啱好,自己可能燒好耐都燒唔到出黎😂龍蝦尾(兩隻) $258好爽好彈牙,每舊龍蝦肉都沾上佢哋獨有既醬汁,好入味,好正!超名物和牛牛舌盛合 $288牛舌仲細分左几個部位,好爽好好味啊!名物!菠蘿漬鑽石和牛胸腹肉 $288牛肉味香濃,肉質好好!鹽燒特上三角牛小排 $198和牛壽司(4件) $125即時用火槍燒和牛壽司,和牛好嫩口!櫻花抹茶鮮奶 $58奶味加上香甜櫻花味,I like!

去完大陸經過屯門巿中心就去食個燒肉晚餐吧🐹

食燒肉前先送上沙律😉

龍蝦尾(兩隻) $258
好爽好彈牙,每舊龍蝦肉都沾上佢哋獨有既醬汁,好入味,好正!

超名物和牛牛舌盛合 $288
牛舌仲細分左几個部位,好爽好好味啊!

名物!菠蘿漬鑽石和牛胸腹肉 $288
牛肉味香濃,肉質好好!

鹽燒特上三角牛小排 $198

和牛壽司(4件) $125
即時用火槍燒和牛壽司,和牛好嫩口!

櫻花抹茶鮮奶 $58
奶味加上香甜櫻花味,I like!
2023-12-13
2023-12-15 55 瀏覽
媽咪生日就帶佢去到位於屯門廣場「燒肉焰」食返餐豪華嘅燒肉,鍾意這裏環境寬敞,而且服務一流,大部份食物都有職員幫我哋去燒。菠蘿漬鑽石和牛胸腹肉這道菜結合了新鮮菠蘿和和牛胸腹肉,帶來豐富的口味和質感。牛肉肉質很嫩很美味,而菠蘿入口鮮甜多汁增添一點酸甜風味。和牛牛舌盛合(厚切牛舌、厚切牛舌)以和牛牛舌為主要食材,並提供了不同切片厚度的牛舌。牛舌有豐富的油脂和濃郁的口感,加入少量海鹽做點綴一齊食,味道更加突出。鹽燒特上三角牛小排特上三角牛小排是一種高品質的牛肉部位,具有優雅的紋理和出色的口感。鹽燒的烹調方法可以突顯牛肉本身的風味。 龍蝦尾(2隻)龍蝦尾預先起肉方便燒,加入蒜蓉牛油入口啖啖肉,非常鮮甜爽口,值得推介!和牛壽司(四件)使用和牛製成的壽司。和牛是世界上最優質的牛肉之一,擁有極高的脂肪霜降和出色的口感。將和牛作為壽司的食材,可以享受到豐富的牛肉風味和壽司的獨特口感。巨峰提子乳酸梳打這是一款使用巨峰提子製成的乳酸梳打飲料。巨峰提子通常具有甜味和多汁的特點,搭配乳酸梳打可以帶來一種清新的口感。沖繩菠蘿梳打用了沖繩菠蘿製成的梳打飲料。沖繩菠蘿通常具有濃郁的香甜味道,沖繩特產的菠蘿梳打非常清爽
菠蘿漬鑽石和牛胸腹肉

和牛牛舌盛合(厚切牛舌、厚切牛舌)

鹽燒特上三角牛小排

龍蝦尾(2隻)

和牛壽司(四件)

巨峰提子乳酸梳打

沖繩菠蘿梳打
用了沖繩菠蘿製成的梳打飲料。沖繩菠蘿通常具有濃郁的香甜味道,沖繩特產的菠蘿梳打非常清爽,帶有菠蘿獨特的風味。

2023-12-04 44 瀏覽
適逢weekend要搵間好餐廳同朋友食餐飯gathering,呢間燒肉各方面都不錯🤙🏻進店就係日式風格嘅環境,二人坐大枱相當闊落舒服,朋友仲笑說隔得有啲遠,講野要大聲少少😂沙律前菜一大兜,食完仲可以示意再添,食到後面有膩感,就可以肉菜夾住一齊食。今次試左$788嘅二人前,一男一女嘅胃係啱啱好,夠晒飽,比起$588的確多幾款肉係扺食,但大家睇住自己個胃叫啦🥸唔好浪費食物~見其他comment話可以請店員幫手燒,下次可以再黎試下😎

見其他comment話可以請店員幫手燒,下次可以再黎試下😎
2023-12-04 65 瀏覽
一坐低男侍應用佢嘅長長黑色指甲奉上水杯已經大打折扣了,身為飲食行業檥容最忌係留長指甲,仲要黑色!感覺很污糟!鐵板爐成個坑渠咁黑鼆鼆,明顯保養不善!試問點敢放肉上去燒?侍應回答每塊板都係咁,我就真係末見過銅鑼灣有邊間會係咁!?一路燒一路出炭屎!成餐飯食得好辛苦,不停喺度掃炭屎!屯門即係屯門,質素差價錢平係有原因的!生材工具都唔好好保養睇怕好快執笠!OpenRice出席左又唔確認!下次免費請都唔會再去!

套餐
2023-12-01 43 瀏覽
住喺屯門嘅朋友特登介紹我去試呢間餐廳,呢度嘅新鮮沙律除咗可以任添之外,全程仲有職員幫客人燒嘢食,服務幾好菠蘿漬和牛胸腹肉:和牛軟腍好味,而且多汁,間唔中食吓菠蘿又覺得好清新,菠蘿油牛肉嘅香味和牛牛柳:呢款想點嘅時候都已經見到油花相當豐富,所以呢款完全係食佢嘅油脂香味,但係唔太啱接受唔到太油嘅人A4和牛三角肩肉:呢個部位嘅肉就比較實,不過仍然有好香嘅牛肉味龍蝦尾:用牛油同埋蒜燒過嘅龍蝦肉特別好食,啖啖肉,而且非常爽彈和牛壽司:經過火槍燒炙既和牛片,牛肉味同時滲入壽司飯入面巨峰提子乳酸梳打:乳酸味唔算話非常突出,但係提子味清新,食燒肉必點櫻花抹茶鮮奶:有淡淡既抹茶味,奶味比較突出,較溫和嘅選擇

和牛壽司:經過火槍燒炙既和牛片,牛肉味同時滲入壽司飯入面
櫻花抹茶鮮奶:有淡淡既抹茶味,奶味比較突出,較溫和嘅選擇
2023-11-29 768 瀏覽
又係要獎勵下自己😚嘅時候啦,今次呢家餐廳環境舒適而且服務好好。有店員幫手燒肉,燒完仲擺得靚靚,又可以做懶人又可以打卡📸️好開心! 有一刻係覺得去咗日本咁。和牛壽司(四件)估唔到係即場用🔫火槍燒😍 燒得好香,和牛入口即融,燒出嚟嘅油脂仲俾壽司飯索哂❤️❤️🍍菠蘿漬鑽石和牛胸腹肉必點item❗️🐮胸腹肉牛味重而且食落幾嫩☺️ 🍍菠蘿鮮甜多汁,仲要係即場切出嚟燒,好有誠意❤️ A4和牛三角肩肉💪三角肩肉牛味重同啖啖肉,幾有口感,配合埋rosemary一齊燒幾香。和牛牛柳🥩見到佢d油脂分佈就知係靚嘢😋 食落口中係滿滿脂香,但仍然感覺到牛香,感覺好治癒🔥 如果覺得太膩可以擠D檸檬🍋不過個人覺得擠唔擠感覺真係好唔同,建議大家兩樣都試下!龍蝦尾(2隻)🦞龍蝦尾食落啖啖肉而且爽口,感覺幾鮮,配合埋即場煮嘅蒜香牛油汁🧈食,滿足。另外仲有兜🥬沙律菜,沙律菜都幾多仲可以refill,用嚟解燒肉嘅膩啱哂👍飲品方面叫咗🍑白桃梳打同🍍沖繩菠蘿梳打,兩款都唔係糖漿味,飲落好清新而且少甜, 配燒肉真心解膩😌

和牛壽司(四件)

🍍菠蘿漬鑽石和牛胸腹肉

• 和牛壽司
  • 名物!菠蘿漬鑽石和牛胸腹肉
  • 龍蝦尾
2023-11-27 31 瀏覽
吃完忍不住要馬上分享的燒肉店肉品都很高質很好吃 服務也好好 全程都有職員幫忙燒肉 坐著等吃就好了沙律菜是任吃的 加了胡麻醬清爽開胃也可以中和油膩感和牛壽司用火槍炙燒完油份都滲進壽司飯裡 好香好吃和牛牛柳油花比較少 吃起來肉味好濃 肉質比較柔軟A4和牛三角肩肉油花爆棚的部位 真的好香有入口即化的感覺龍蝦尾龍蝦尾好大隻 肉質結實彈牙 烤得差不多再加上蒜茸牛油繼續烤入味 好香呀名物!菠蘿漬鑽石和牛胸腹肉好打卡的擺盤 裡面的菠蘿烤完更香甜胸腹肉很厚吃起來比較有口感 軟嫩多汁
吃完忍不住要馬上分享的燒肉店

名物!菠蘿漬鑽石和牛胸腹肉
好打卡的擺盤 裡面的菠蘿烤完更香甜
胸腹肉很厚吃起來比較有口感 軟嫩多汁

2023-11-26 45 瀏覽
屯門都有高質素嘅燒肉店,仲有專人幫你燒埋,環境、服務、食材都好滿意。屯門任食嘅燒肉店有幾間,但係單點又好食嘅燒肉店並不多。以呢個價錢有專人幫你燒埋非常唔錯,好適合大時大節、紀念日食番餐好。和牛壽司店員用火槍即席火炙,表面燒熟,油脂再滲落壽司飯,油脂香味濃郁。和牛牛柳店員燒每種牛嘅手法都唔同,少油脂嘅部位會不停反動。牛柳肉味重,入口淋身。三角肩肉係必點!鍾意油脂感的話呢個部位就最適合。一路燒一路爆油脂,燒嘅方式同牛柳又完全唔同,燒到金黃色後才反轉一次,盡量唔郁佢,燒好後會再剪好晒再放上碟,由於油脂多,做到入口即化。龍蝦尾加入埋蒜香香油慢慢燒,入口好有驚喜,肉質爽彈,仲帶啲焦香。最後燒埋餐廳名物!菠蘿漬鑽石和牛胸腹肉,份量十足,胸腹肉肉味較重,燒好後入口夠淋身,仲有菠蘿漬嘅酸甜味。tag location 及tag #燒肉焰 #焰 #和牛 #燒肉 #日本菜 #日本餐廳 #燒烤 #日式

和牛壽司

和牛牛柳

三角肩肉係必點!

2023-11-25 44 瀏覽
再訪位於屯門市廣場的「焼肉 焰」,餐廳裝修以木系為主,坐位相當寬敞,坐得很舒適。🔎 前菜 ($0)一坐下,店員會送上一盤沙律🥗沙律配上大量胡麻醬,非常開胃🤤🔎 名物!菠蘿漬鑽石和牛胸腹肉 ($288)和牛胸腹肉放在原個菠蘿上,非常適合打卡💕胸腹肉口感軟腍,肉汁豐富~還有我喜歡的燒菠蘿,酸甜多汁❤️🔎 A4和牛三角肩肉($228)A4和牛三角肩肉油脂分佈平均,肉味香濃,一點都不覺得油膩~🔎 和牛牛柳 ($298)和牛牛柳色澤漂亮,肉質鮮嫩~店員推薦蘸上少少鹽來吃,果然能吃到濃郁的牛味🐂🔎 龍蝦尾(2隻)($258)龍蝦肉肉質緊實而有彈性,配上特製的蒜蓉牛油汁,鮮味更加突出~🔎 和牛壽司 ($125)店員即場用火槍炙燒🔥將和牛的油花逼出,入口即溶🤤🔎 白桃梳打 ($36)濃郁白桃味,清爽解膩~🔎 巨峰提子乳酸梳打($42)巨峰乳酸梳打喝起來酸酸甜甜,清新開胃💕🔱另收加一服務費

🔎 前菜 ($0)
一坐下,店員會送上一盤沙律🥗
沙律配上大量胡麻醬,
非常開胃🤤

🔎 名物!菠蘿漬鑽石和牛胸腹肉 ($288)
和牛胸腹肉放在原個菠蘿上,
非常適合打卡💕
胸腹肉口感軟腍,肉汁豐富~
還有我喜歡的燒菠蘿,酸甜多汁❤️

🔎 A4和牛三角肩肉($228)
A4和牛三角肩肉油脂分佈平均,
肉味香濃,一點都不覺得油膩~

🔎 和牛牛柳 ($298)
和牛牛柳色澤漂亮,肉質鮮嫩~
店員推薦蘸上少少鹽來吃,
果然能吃到濃郁的牛味🐂

🔎 龍蝦尾(2隻)($258)
龍蝦肉肉質緊實而有彈性,
配上特製的蒜蓉牛油汁,
鮮味更加突出~

🔎 和牛壽司 ($125)
店員即場用火槍炙燒🔥
將和牛的油花逼出,
入口即溶🤤

🔎 白桃梳打 ($36)
濃郁白桃味,
清爽解膩~

🔎 巨峰提子乳酸梳打($42)
巨峰乳酸梳打喝起來酸酸甜甜,
清新開胃💕

🔱另收加一服務費
2023-11-23 89 瀏覽
📍 燒肉焰(屯門)自己住左屯門甘耐都唔知道原來屯門都有甘高質既燒肉🥩呢間餐廳係會令我再回頭食/聚會選擇既餐廳🍴店員會幫每枱客人,1對1獨立燒肉,好貼心既服務😍每件牛都會剪成一塊塊/一粒粒👍牛肉唔在多講新鮮,入口既溶,油脂分布口腔,好豐富既口感😍🔸三角肩肉牛肩肉色澤較深紅,光澤嘅切面加上潔白嘅脂肪,未燒已經被吸引!唔好燒得太熟,保留肉汁,食落更富彈性!記住熱辣辣嘅時候沾上半熟玉子蛋漿及醬油,口感味道再提升!🔸名物 菠蘿漬和牛胸腹肉日本名物一定非菠蘿莫屬🍍燒菠蘿🍍利用菠蘿嘅甜香,緩和和牛嘅油脂食落更清新!🔸龍蝦尾野生捕獲後在龍蝦🦞只係一條尾巴,都長過我隻手🤚🏻鮮味十足之餘仲好有口感,啖啖肉令人滿足😌🔸和牛壽司非常推薦和牛握壽司,即場火灸,因為真的太特殊了,而且和牛握壽司炙燒的怡到好處,搭配一點芥末食用真的非常好吃炎,和牛入口即溶既口感,油脂滿滿,真係讚不絕口👍🔸和牛牛柳新鮮唔在講,肉質鮮嫩又口感細膩,絕對令你回味無窮 !一放入口就已經可以feel佢濃郁嘅牛味,就算食完都依然齒頰留香😍🔸沖繩菠蘿梳打每人點了一杯梳打,既甜美亦爽口!充滿菠蘿🍍果肉,好滿足😌🔸櫻花抹茶鮮奶抹茶味道香濃醇厚 又無咩
📍 燒肉焰(屯門)
自己住左屯門甘耐
都唔知道原來屯門都有甘高質既燒肉🥩
呢間餐廳係會令我再回頭食/聚會選擇既餐廳🍴
牛肉唔在多講新鮮,入口既溶,油脂分布口腔,好豐富既口感😍

🔸三角肩肉

🔸名物 菠蘿漬和牛胸腹肉
日本名物一定非菠蘿莫屬🍍燒菠蘿🍍
利用菠蘿嘅甜香,緩和和牛嘅油脂
食落更清新!

🔸龍蝦尾

🔸和牛壽司

🔸和牛牛柳

🔸沖繩菠蘿梳打
每人點了一杯梳打,既甜美亦爽口!
充滿菠蘿🍍果肉,好滿足😌
🔸櫻花抹茶鮮奶
抹茶味道香濃醇厚 又無咩苦澀味