2025-02-07 298 瀏覽
💖 煎餅廚房 (紅磡)✨紅磡蕪湖街83號地下7號舖〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️而家因為BB冇回鄉證嘅關係所以我哋一家都已經好耐冇返過大陸啦,以前返大陸最鍾意就係食煎餅果子🥲但係生完之後一路都未有機會食🥹。機緣巧合行街俾我發現呢一間買煎餅嘅舖頭,所以就一試😆-傳統煎餅🫔 $37加咗多一份薄脆,令到成個餅嘅口感更加豐富,每一啖都食到脆脆😳,入邊仲食到芫荽同埋大蔥粒,相對比大陸平時喺街邊食到嘅用材多啲👍🏻-烤鴨煎餅🦆 $56除咗大蔥同埋薄脆之外仲加入咗烤鴨肉同埋青瓜🤤,鴨肉唔會有臊味,仲要好香!加埋烤鴨醬,估唔到又幾夾🤭-麻辣雞肉煎餅🐤 $51第一次食辣嘅煎餅,出奇地好食喎!麻麻辣辣,雞肉份量又夠多,值得一試🤤-木瓜牛奶🥛 $23本身係好想試吓佢嘅香蕉牛奶嘅,不過佢話買晒就唯有試吓木瓜啦🫠,飲落唔會好甜,仲食到淡淡果肉😏-自製老陳皮山楂梳打🍹 $15好特別, $15又唔算貴🤩-青檸梳打🍋‍🟩 $15青檸梳打入邊真係有青檸,飲落去充滿青檸味‼️

💖 煎餅廚房 (紅磡)
✨紅磡蕪湖街83號地下7號舖

-傳統煎餅🫔 $37

-烤鴨煎餅🦆 $56

-麻辣雞肉煎餅🐤 $51

-木瓜牛奶🥛 $23

-自製老陳皮山楂梳打🍹 $15
好特別, $15又唔算貴🤩

-青檸梳打🍋‍🟩 $15
青檸梳打入邊真係有青檸,飲落去充滿青檸味‼️

2025-02-07
8 分鐘 (堂食)
2025-02-27 0 瀏覽
今日黎到紅磡搵食,呢道有間中國風味既煎餅,全人手煎煮,無添加雜質,所有食材都係天然加工製成,無人造色素或化學成份,食得放心,製作全過程都睇到,無花無假。我地點左三款主打煎餅,分別有麻辣雞肉煎餅,烤鴨煎餅,甜辣肉鬆煎餅。三款製作都唔算複雜,但係手工同食料都好多,肉既份量十足,非常有中國地道風味。跟住叫多兩杯手工飲料,叫左木瓜牛奶同咪老陳皮山楂梳打。第一杯係用新鮮牛奶做,非常有奶香味,非常健康。第二杯就非常多料,酸甜酸甜非常吸引🤩。整體黎講都非常滿足,皮薄餡靚,襯熱食係好好味。

整體黎講都非常滿足,皮薄餡靚,襯熱食係好好味。
2025-02-26 0 瀏覽
今日於紅磡外賣了三款即叫即製煎餅,各具特色。這間煎餅外賣店做出薄軟的餅皮、豐富的內餡和層次分明的口感,而且份量十足。配上一杯自製老陳皮山楂梳打,相當滿足。🏅孜然羊肉煎餅** ($73)羊肉經孜然調味,香氣濃郁,與爽脆的青瓜、芫荽形成鮮明對比,還有薄脆,每一口都充滿北方風味,極具特色。 .🏅烤鴨煎餅** ($56)這款煎餅讓人想起經典的北京烤鴨。鴨肉醬香四溢,搭配青瓜與大蔥,口感清爽又不失濃郁。.🏅傳統煎餅加雞蛋** ($37+5)這款最能展現煎餅的基本風味,雞蛋的香氣與芫荽、大蔥的微辛味完美融合,簡單卻不單調。無肉原來也好好味。🏅自製老陳皮山楂梳打** (+15)五年老陳皮的甘香與山楂的微酸相得益彰,配上梳打水,既解膩又帶來獨特的回甘,是搭配煎餅的理想選擇。

🏅孜然羊肉煎餅** ($73)
🏅烤鴨煎餅** ($56)
🏅傳統煎餅加雞蛋** ($37+5)

🏅自製老陳皮山楂梳打** (+15)
2025-02-21
2025-02-26 0 瀏覽
@jianbingchufang located in Hung Hom, Hong Kong, specializes in Northeastern street snack “Jianbing Guozi” 🌮 freshly made to order ♨️ each jianbing includes egg and beancurd crisp 🍳 soft and slightly chewy 🥞 with crispy toppings for extra crunch 💫 must try popular roast duck flavour jian bing 🦆煎餅廚房 @jianbingchufang 位於紅磡 主打東北街頭小食「煎餅果子」 🌮 即叫即整 ♨️ 每份煎餅 已經包括 雞蛋及薄脆 🍳 餅皮軟糯 蛋香柔軟 🥞 薄脆香脆 口惑豐富 💫 必試「烤鴨煎餅」🦆🦆 烤鴨煎餅 (走香菜) HKD$56roast duck jian bing烤鴨香嫩 帶鴨油香 青瓜大蔥 配上薄脆🐓 麻辣雞肉煎餅 (走香菜) HKD$51spicy chicken jian bing雞肉

🦆 烤鴨煎餅 (走香菜) HKD$56
roast duck jian bing
烤鴨香嫩 帶鴨油香 青瓜大蔥 配上薄脆

🐓 麻辣雞肉煎餅 (走香菜) HKD$51
spicy chicken jian bing
雞肉柔軟 花椒辛辣 麻香惹味 青瓜薄脆

🥞 傳統煎餅 (走香菜) HKD$37
traditional jian bing (vegetarian)
灑上芝麻 滿滿大葱 配上薄脆 清香芳香

🧡 木瓜牛奶 套餐+ HKD$23
homemade papaya milk
牛奶濃郁 柔軟厚滑 天然芳香 清爽甜美

🌰 自製老陳皮山楂梳打 套餐 + HKD$15
homemade hawthron soda with tangerine peel
山楂酸甜 陳皮甘香 有助消化 清爽怡人

🍍 菠蘿梳打 套餐 + HKD$15
pineapple soda
香甜菠蘿 熱帶風情 梳打氣泡 清爽解膩

📍紅磡蕪湖街83號地下7號舖🇭🇰*
2025-02-25 60 瀏覽
「紅磡,其實都有吾少地區小店,而其中更隱藏左一位煎餅達人」適逢小編今次黎紅磡探朋友,無意中發現左一間連住附近既友人都大推既手工煎餅店 一 煎餅廚房 @jianbingchufang據說小店既靈魂餅皮亦系店主自己研發,而為左迎合香港人口味,店主更開發左好幾款特色口味而今次小編就嗌左北京烤鴨煎餅,烤鴨煎餅餡料多到一個點,一拎上手已經感覺到重量,真系非常足料🌟北京烤鴨煎餅 $56煎餅即嗌唧煎,靈魂餅皮口感煙韌,搭配香味十足既烤鴨、甜麵醬、薄脆、爽脆既青瓜同大蔥,食完真系大滿足🤤👍🏻👍🏻🌟木瓜牛奶 $33木瓜香甜搭配牛奶,味道好Creamy好順滑🤤👍🏻 📍煎餅廚房地址:紅磡蕪湖街83號地下7號舖
「紅磡,其實都有吾少地區小店,而其中更隱藏左一位煎餅達人」

🌟北京烤鴨煎餅 $56

🌟木瓜牛奶 $33
木瓜香甜搭配牛奶,味道好Creamy好順滑🤤👍🏻

📍煎餅廚房
地址:紅磡蕪湖街83號地下7號舖

2025-02-25 103 瀏覽
我和好友今日去左紅磡辦點事,路過蕪湖街83號地下7號舖的《煎餅廚房》,見好多人排隊買煎餅,餐廳是外賣型式經營,倒是乾淨企理。我提議食個煎餅,好友都話好👍我地點左:✨烤鴨煎餅✨孜然羊肉煎餅飲品:✨木瓜牛奶 ✨自製老陳皮山楂茶(冷)烤鴨煎餅配料豐富,有烤鴨、青瓜、大葱、薄脆.. 等,熱辣辣,加同醬汁係好味又好食。孜然羊肉煎餅又係一個風味煎餅,孜然羊肉好惹味;木瓜牛奶係新鮮製做,店長吩咐我地盡快飲用,因為係新鮮做好的,自製老陳皮山楂茶好清潤好飲!

我地點左:
✨烤鴨煎餅
✨孜然羊肉煎餅
飲品:
✨木瓜牛奶
✨自製老陳皮山楂茶(冷)

• 孜然羊肉煎餅
  • 自製老陳皮山楂茶
  • 木瓜牛奶
2025-02-20 0 瀏覽
朋友住紅磡.成日話佢屋企附近有間煎餅足料又好食今日經開呢邊 就嚟試下到底有幾好味店舖雖小但隔著玻璃可以清晰見到店員每個製作步驟煎香巨大塊蛋皮再將餡料同醬汁逐一加上玻璃外面睇到垂涎三尺✨孜然羊肉煎餅羊肉鮮嫩軟腍.新出啖啖孜然味道真材實料.唔食羊肉嘅朋友都話好正加上青瓜片.蔥花等配料薄薄嘅餅皮.包成厚厚超多料✨麻辣雞肉煎餅 嫩滑嘅雞肉 帶出啖啖麻辣香非常香口.辣得惹味✨傳統煎餅外皮煎香後.加入鮮雞蛋金黃香軟.添上醬汁.青瓜.薄脆等配料外軟內脆.口感豐富✨木瓜牛奶 加入新鮮木瓜製成.比例恰好奶味香濃.健康之選✨自製老陳皮山楂紅茶自家製加入山楂同老陳皮酸酸甜甜好醒胃.暖笠笠冬季必飲
朋友住紅磡.成日話佢屋企附近有間煎餅足料又好食

酸酸甜甜好醒胃.暖笠笠冬季必飲
2025-02-20
下午茶
2025-02-17 124 瀏覽
煎餅廚房紅磡蕪湖街83號地下7號舖經開紅磡,老友推介特色煎餅,即叫即製,食材新鮮,果然冇介紹錯。😺傳統煎餅新鮮配料有薄脆、香菜和大蔥,蛋香薄餅加了芝麻提升層次,內層的薄脆勁爽口,加了香甜的醬汁,好惹味,素食之選。😋烤鴨煎餅配料有烤鴨、青瓜、大蔥和薄脆,香氣四溢,新鮮爽口。烤鴨口感煙韌,肉汁豐富, 份量十足啖啖肉,加香甜的醬汁,趁熱食好正,推薦!😻自製老陳皮山楂茶酸酸甜甜,濃度適中,天然味道,消脂解膩,飲完好舒暢。😚煎餅廚房 食材新鮮,外賣包裝高質,貼心的包裝,沿著中間的虛線就可以撕開包裝拿著吃,山楂茶好飲,店員服務態度好,還會再來。😎🤘🏻
煎餅廚房

紅磡蕪湖街83號地下7號舖

傳統煎餅

烤鴨煎餅

自製老陳皮山楂茶

酸酸甜甜,濃度適中,天然味道,消脂解膩,飲完好舒暢。😚

2025-02-07
今日lunch time去咗煎餅廚房(好開心可以做foodie😍🙊✨)一路睇住廚師嘅手藝等食都只喺需要5分鐘超快!每份煎餅即叫即製,裡面已經有蛋🥚、薄脆同青瓜🥒配料。如果覺得配料唔夠,仲可以另加雞蛋(+$5)或者加薄脆(+$3),太貼心啦!煎餅好有咬口,熱辣辣份量都大到爆,咬落去餡料滿到溢出真係好滿足😆建議嚟到可以同朋友分享,咁就可以試到更多唔同口味啦💕見佢另外仲有好多款煎餅口味都好吸引,下次都會想再嚟試下先!😋✨ 沙爹豬梅肉煎餅($51)沙爹味道好濃,個人超鍾意莞茜,味道重得很正🥰✨ 麻辣雞肉煎餅($51)朋友叫咗呢個,感覺比我自己嘅仲好食🤤辣度啱啱好食到好開胃🔥✨ 菠蘿沙冰($33)剛整出黎既時候真係超吸睛,打卡一流,顏值爆表🤣✨ 老椰子沙冰($33)沙冰夠凍,味道適中,唔會太濃,清清爽爽🥥✨ 木瓜牛奶($23)甜而不膩,搭配煎餅好完美🥤⭐️ Mi🐽媽推薦指數 ⭐️味道: 5/5環境: 4/5服務: 5/5回頭指數:4.5/5佢地仲有限時活動,快d 參加啦😍🍽️煎餅廚房📍地址: 紅磡蕪湖街83號地下7號舖#煎餅廚房 #紅磡美食 #煎餅 #foodiehk #香港美食 #美食分享 #週末好

✨ 沙爹豬梅肉煎餅($51)
沙爹味道好濃,個人超鍾意莞茜,味道重得很正🥰

✨ 麻辣雞肉煎餅($51)
朋友叫咗呢個,感覺比我自己嘅仲好食🤤辣度啱啱好食到好開胃🔥

✨ 菠蘿沙冰($33)
剛整出黎既時候真係超吸睛,打卡一流,顏值爆表🤣

✨ 老椰子沙冰($33)
沙冰夠凍,味道適中,唔會太濃,清清爽爽🥥

✨ 木瓜牛奶($23)
甜而不膩,搭配煎餅好完美🥤

⭐️ Mi🐽媽推薦指數 ⭐️
味道: 5/5
環境: 4/5
服務: 5/5
回頭指數:4.5/5

佢地仲有限時活動,快d 參加啦😍

🍽️煎餅廚房
📍地址: 紅磡蕪湖街83號地下7號舖
#煎餅廚房 #紅磡美食 #煎餅 #foodiehk #香港美食 #美食分享 #週末好去處
2025-02-13
5 分鐘 (外賣自取)
用餐優惠
試食活動
  • 麻辣雞肉煎餅
2025-02-14 137 瀏覽
今日為咗幫fd去搵chikawa 紙巾…有人話係紅磡搵到,所以走咗去睇,兜咗好多間先搵到…食物北京烤鴨煎餅呢個我覺得係最好食!因為佢個烤鴨真係好香!再加上佢好大塊嘅脆片,勁有口感💕佢中間有青瓜,食落去冇咁膩,同埋其實佢都幾大份,足夠一個女仔當lunch食🥂沙嗲豬梅肉煎餅呢個岩晒小朋友食!勁香沙嗲味~煎餅嘅時候哥哥仔有問食唔食得辣?因為會有啲辣粉,我話ok,其實佢都唔係好辣,佢入面都係有青瓜、同脆片,咬落去會比較易咬開甜辣肉鬆煎餅呢個就真係有啲辣,但酸酸甜甜咁~山楂梳打、青檸梳打極力推薦山楂梳打!佢真係好好味,山楂酸酸甜甜好舒服,加上梳打有汽,即刻清涼!想淨係梳打水就可以試下青檸梳打!其他真係即叫即整!廚房睇到乾淨衛生Payment

食物

沙嗲豬梅肉煎餅

甜辣肉鬆煎餅
呢個就真係有啲辣,但酸酸甜甜咁~

山楂梳打、青檸梳打
想淨係梳打水就可以試下青檸梳打!

其他

真係即叫即整!廚房睇到乾淨衛生

Payment

• 山楂梳打
  • 沙嗲豬梅肉煎餅
紅磡必食街頭小食之一😆每次經過都會食~一份係好巨大,餡料爆滿😍真係食一份都飽飽🙂‍↕️職員每份都是現場立刻製作,每份皮薄餡靚,肉餡放很多很飽滿🤭每份都會放青瓜及最重要的靈魂配料「薄脆」來豐富口感🤤麻辣雞肉煎餅職員放雞肉超多🐔蛋白質一定夠!薄餅是即場煎,所以一口咬下去有外脆內軟,再入面是麻辣雞肉,醃得很入味👍🏻烤鴨煎餅煎掛住片皮鴨時可以揀呢款,鴨肉都係放超多,再加入烤鴨醬增添風味😋之後再點木瓜牛奶味道很香及奶味濃,而老陳皮山楂茶則很潤喉。

麻辣雞肉煎餅

烤鴨煎餅煎

之後再點木瓜牛奶味道很香及奶味濃,而老陳皮山楂茶則很潤喉。

路過呢間煎餅店,店面乾淨企利,仲有得睇住廚師整野食,所以決定試下佢哋既煎餅叫咗北京烤鴨煎餅同埋佢哋自家製既老陳皮山楂水~煎餅份量好大,都好足料,啖啖鴨肉同埋好多青瓜脆脆!我初時以為烤鴨會好油膩,但估唔到係一d油膩感都無,配塔埋青瓜感覺仲有啲fresh,確實有驚喜。至於老陳皮山楂水,都係好足料,一d都唔求其~飲完後覺得自己好養生好健康,推介比想養生既朋友食完個煎餅好滿足,下次會再試下其它款式煎餅同飲品

食完個煎餅好滿足,下次會再試下其它款式煎餅同飲品
2025-02-08
5 分鐘 (堂食)
北京烤鴨煎餅
  • 北京烤鴨煎餅(加薄脆)
  • 北京填鴨煎餅
  • 北京烤鴨煎餅加薄脆
  • 老陳皮山楂水
2025-01-21 231 瀏覽
第一次來到紅磡蕪湖街的煎餅廚房,目標鎖定:京式煎餅!店面不大,但乾淨整潔,看著師傅在你面前即叫即做,餅皮在鐵板上滋滋作響,香氣撲鼻,超令人期待。個人超喜歡北京烤鴨煎餅餅皮帶著蛋香,薄脆增加了口感,烤鴨絲給得很大方,每一口都吃得到肉,配上爽脆青瓜片和醬汁,味道層次豐富,高質享受!甜辣肉鬆煎餅:  甜甜辣辣的肉鬆是我也很愛,肉鬆份量十足,咸香好食餅皮也很有嚼勁,這個組合都好match!愛濃味的推薦沙嗲豬梅肉煎餅沙嗲醬汁很香濃,豬梅肉醃製得十分入味,肉質鮮嫩,配上爽脆的青瓜片,整體味道很協調,有水準之作!另外,他們家的 老陳皮山楂Soda,酸酸甜甜很解膩,十分欣賞這種自家製飲品,很爽口!煎餅廚房地址:紅磡蕪湖街83號地下7號舖#煎餅廚房 #紅磡美食 #京式煎餅 #北京烤鴨 #肉鬆 #沙嗲豬 #自家製飲品 #老陳皮山楂Soda #高質享受
第一次來到紅磡蕪湖街的煎餅廚房,
目標鎖定:京式煎餅!
個人超喜歡北京烤鴨煎餅
餅皮帶著蛋香,薄脆增加了口感,
烤鴨絲給得很大方,
每一口都吃得到肉,配上爽脆青瓜片和醬汁,
味道層次豐富,高質享受!
甜辣肉鬆煎餅:
 甜甜辣辣的肉鬆是我也很愛,
肉鬆份量十足,咸香好食
餅皮也很有嚼勁,這個組合都好match!
愛濃味的推薦沙嗲豬梅肉煎餅
沙嗲醬汁很香濃,豬梅肉醃製得十分入味,
肉質鮮嫩,配上爽脆的青瓜片,
整體味道很協調,有水準之作!
另外,
他們家的 老陳皮山楂Soda,
酸酸甜甜很解膩,十分欣賞這種自家製飲品,
很爽口!

煎餅廚房
地址:紅磡蕪湖街83號地下7號舖
2024-06-07 1294 瀏覽
Remember I tried 煎餅in 長沙in the Mainland and since then I always want to have another one. And finally I could take time to travel to Whampoa to try this provably the only 煎餅shop in Hong Kong. It’s a very small shop for takeouts only. Not many choices in the menu indeed so I followed the recommendation of many OpenRice comments to have Peking Duck plus extra egg and 薄脆 。It took about 15 mins for them to make my order and they reminded me to eat it as soon as possible. Well, i’d say it is not nece

Well, i’d say it is not necessary to add extra 薄脆and egg as now i feel i’m only eating the crisps 😅

The taste is good and very filling. Just Peking duck will be Peking duck …..😆😅🤣 in other words, it is not very special…. Probably it’d be better to have simple stuffings like hams, sausages, veggies, etc. but interestingly, the sausage option is always not available.

2024-05-26
15 分鐘 (堂食)
午餐
2024-02-04 1946 瀏覽
之前經過紅磡,見到呢間煎餅果子,見到有肉鬆餡,都心郁郁想試,但因為太多人所以無食到。今次經openrice外賣自取叫定先,去到唔洗等。叫咗一個肉鬆煎餅同北京填鴨煎餅,入邊有蛋有薄脆,去到拎果陣仲熱辣辣,應該即叫即整。估佢唔到勁大件!仲要啖啖足料,做lunch夠晒有突。應該會再幫襯