熊本燒肉地址: 銅鑼灣謝斐道477-481號3樓電話: =====================搵了個小鮮肉去食燒肉,係呀二十歲架乍,我呢個大姨媽帶後輩去食燒肉食好野!出糧就擇個日式和牛燒肉火鍋,最正是一邊是燒肉,另要邊打邊爐,怕熱氣打邊爐,一肉兩食極寫意。而牛肉拼盤放好,有板仔標明肉部位。lunch set b $368 一位,而set b 已經食到多個部位架澳洲和牛。另upgrade 食極尚JUMBO海鮮盛,有燒蠔鮑魚蟹腳.刺身任食,都是名貴野,所以upgrade 比nephew 試下另度仲有冰品,唔好錯過。任食岩曬好胃口架年青人,新陳代謝好又食唔肥!食物質素高,肉類新鮮,海鮮鮮甜。令和生蠔比掌心更大,可燒可生吃,肉厚鮮甜。邊爐就試了人氣柚子雞同壽喜燒同提早book 位落$100 deposit,仲變成無限時任食!而upgrade 都是以2小時價計,生日又有紅酒同免切餅。
熊本燒肉
地址: 銅鑼灣謝斐道477-481號3樓
電話:
=====================

另度仲有冰品,唔好錯過。

邊爐就試了人氣柚子雞同壽喜燒

2024-09-17 665 瀏覽
銅鑼灣有質素嘅燒肉放題,入到去感覺乾淨,座位闊落,唔會好似其他放題咁坐到好逼。B餐:極尚和牛燒肉火鍋放題($398/人起)我哋今次係試食B餐,佢地仲有唔同價錢嘅餐可以揀。我哋覺得今次嘅澳門和牛都好高質,肉質入口軟淋,無筋,有小小肥岩岩好,唔會太硬太乾。今次仲推介小小辣牛腸鍋拼柚子鍋打邊爐,成煲都係牛腸,一啲都唔吝嗇,牛腸略嫌肥膏多咗啲,不過配搭埋辣湯底就啱啱好,都唔會覺得太油膩。至於柚子湯底最適合配海鮮,湯底吸收曬皇帝蟹腳同埋大頭蝦嘅鮮味,最後配個烏冬就係一個完美嘅配搭。出面有自助飲品櫃,有約20種野飲,有罐裝亦有自家製花茶。如果想飲酒仲可以加$78任飲生啤我地自費加左海鮮放題,但每次出嘅份量都唔係跟落單數量,而係跟人頭數,呢方面就略為失色左啲,未夠盡慶。熊本燒肉銅鑼灣謝斐道477-481號3樓26173328

B餐:極尚和牛燒肉火鍋放題($398/人起)

熊本燒肉
2024-09-09
慶祝紀念
生日
用餐優惠
試食活動
  • 清酒煮蜆
  • 燒肉
👩‍❤️‍👨來香港銅鑼灣吃放題啦~任吃‼️海膽😍真的是服了‼️任吃‼️多款🐮肉類🐷刺身🍣任吃‼️M5澳洲和牛🥩好好吃呀‼️👍一邊烤肉🔥一邊吃火鍋🍲任飲‼️生啤、飲品🥤冰棒🍦綿綿冰🍧甜品🍰現點現上👍 新鮮好吃👍任吃‼️任吃‼️任吃‼️
2024-08-11 2055 瀏覽
我哋一行人三大兩小,入門口之前都問清楚佢小朋友收費。咁佢都好清晰咁話超過130cm 就當成人收費。咁OK嘅,大家清晰。咁我哋就一個小朋友過130cm , 一個就唔過,咁即係收費上三個成人一個小朋友。之後因為我哋兩個大人想食+88海膽set,因為兩個小朋友唔食得生野,所以入門口前都問清楚點樣計算。當時服務員就話海膽set只計兩個成人。OK咁就入座啦。點知食食吓,又另一個服務員就行過嚟,話海膽set公司規矩要收埋計咗”成人”各位小朋友喎。咁我都食到一半啦,可以點?呢下唯有算啦硬食啦。點知道收錢嘅時候,就發現嗰總額有問題,即刻拎張單睇睇,發覺佢另外一位計小朋友嘅都收埋海膽價錢。然後仲發覺加一服務費,應該係10%,但佢就收多過10%。咁就問一問啦。佢過嚟解答,話服務費嗰10%係按原價收費喎,原價係$800 喎,但由頭到尾都冇人同我哋講過原價係幾多錢。仲拎個牌過嚟,話個牌有寫,果隻字仲細過芝麻😓。咁算啦我只係心諗好彩原價唔係萬五蚊😂。講真,嘢食就普普通通,不過不失,啲牛冇乜牛味。如果嘢食嚟計,呢個價錢就真係好多更好嘅選擇。性價比唔高。唯一要讚一讚,就係白鱔好好食。不過個海膽set就真係唔建議大家

講真,嘢食就普普通通,不過不失,啲牛冇乜牛味。
如果嘢食嚟計,呢個價錢就真係好多更好嘅選擇。性價比唔高。

唯一要讚一讚,就係白鱔好好食。

不過個海膽set就真係唔建議大家加,除咗佢包嗰一小板海膽,其他所謂嘅海膽食品,舊海膽仲細嗰塊指甲。

不過嘢食好唔好食都係其次,收費唔老實亂咁收費就已經真係令我冇下次。
其實之前都食過感覺良好 當然唔係話好高質但係喺銅鑼灣想食燒肉 預算唔係太高朋友都大食 所以揀咗食呢度三百幾蚊一位其實真係唔算平你比我揀多次,我寧願去隔離食放題大家都係三百零蚊一個人起碼人哋真係幾高質食得飽講返肉質 我覺得係佳寶級數 最神奇係就算係聲稱和牛都好似冇味 究竟點解會咁?啲肉雪到冇乜味無論火鍋 和燒肉的肉 顏色都係比較深色有少少懷疑係組合肉 科技含量比較高而且另外一個問題係 個爐真係 好慢火力好難捉摸 所以好容易燒燶但係有啲位又永遠都唔會燒得熟好啦,我真係知錯啦下次會睇咗其他評價先至嚟
其實之前都食過
感覺良好 當然唔係話好高質
但係喺銅鑼灣想食燒肉
預算唔係太高
朋友都大食 所以揀咗食呢度
三百幾蚊一位
其實真係唔算平

你比我揀多次,我寧願去隔離食放題
大家都係三百零蚊一個人
起碼人哋真係幾高質食得飽

講返肉質 我覺得係佳寶級數
最神奇係就算係聲稱和牛
都好似冇味 究竟點解會咁?
啲肉雪到冇乜味

但係有啲位又永遠都唔會燒得熟
好啦,我真係知錯啦
下次會睇咗其他評價先至嚟

2024-08-04 1325 瀏覽
叫咗C set同upgrade海膽刺身放題,$318+$158再加一,價格唔算便。燒肉嘅和牛同其他牛肉好一般,擺到明凍咗好耐一啲都唔新鮮,少少暗暗黑色,肥瘦會分離。個爐又唔夠力,燒好耐先熟,最後好似樹皮咁。火鍋嘅肉都係一樣,質素好差,完全低級肉質。刺身都一般般,三文魚拖羅都唔太新鮮,生蠔較細,海膽還可以。上菜勁慢又經常走單,落左單自己又睇唔到record,耐啲唔上都唔記得自己點過。想食刺身去隔離大喜屋,想打邊爐去隔離牛站,想燒肉去牛角啦,咪覺得好抵,完全搵笨。

2024-08-04
2024-06-23 1851 瀏覽
大家唔好中伏,啲牛唔新鮮,咬唔到,無牛味仲要禮拜六6百幾➕88刺身生蠔,2人消費17**,呢啲品質真系勸大家唔好浪費錢,120分鐘時間提早離場,真唔好信iG廣告
大家唔好中伏,啲牛唔新鮮,咬唔到,無牛味

2024-06-05 2089 瀏覽
📍銅鑼灣高質日式燒肉及火鍋放題澳洲和牛燒肉火鍋放題都係HK$438/位 👍🏽呢個放題真係好抵食,加錢之後海膽刺身等係任食 🫨大家冇睇錯‼️‼️‼️ 真係任食任食任食‼️‼️‼️‼️無論係刺身定係燒肉都好新鮮好味🤤另外都有多款熟食味道一樣正👍🏽食物⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ /5星滿分環境⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ /5星滿分服務⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ /5星滿分1.惠顧A餐日本澳洲和牛放題只需+$88喳-送一板原板海膽
📍銅鑼灣高質

日式燒肉及火鍋放題
澳洲和牛燒肉火鍋放題都係HK$438/位 👍🏽
呢個放題真係好抵食,加錢之後海膽刺身等係任食 🫨
大家冇睇錯‼️‼️‼️ 真係任食任食任食‼️‼️‼️‼️

服務⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ /5星滿分

1.惠顧A餐日本澳洲和牛放題只需+$88喳
-送一板原板海膽
2024-05-29 1792 瀏覽
今次去咗銅鑼灣性價比高之餘食物選擇超多嘅燒肉火鍋放題餐廳。A set海膽放題 $88有海膽生蠔、海膽和牛他他、海膽三文魚他他同海膽帶子,每位仲送一板海膽,不論海膽同生蠔都非常新鮮,味道鮮甜。B set極上澳洲和牛燒肉火鍋放題 $398火鍋湯底揀咗日式柚子雞同博多牛腸鍋,前者帶有濃濃柚子甜味,後者配菜同牛腸都十分惹味。火鍋料+燒肉食材加埋有幾十款超多種選擇,燒肉最出色就係澳洲牛胸邊同澳洲保樂肩,肉味香濃,脂肪比亦十分均勻食落肉汁豐富。雞翼同五花腩亦係必點。飲品選擇亦都好多,除咗一般罐裝飲品仲有自家沖製飲品,全部任飲。最後就係甜品,種類同樣好多,個人最鍾意就係吉士鯛魚燒同吉士今川燒,放落去燒到有少少焦咁超好味😋。熊本燒肉 (銅鑼灣)銅鑼灣謝斐道477-481號3樓
今次去咗銅鑼灣性價比高之餘食物選擇超多嘅燒肉火鍋放題餐廳。
A set海膽放題 $88

B set極上澳洲和牛燒肉火鍋放題 $398
火鍋料+燒肉食材加埋有幾十款超多種選擇,

熊本燒肉 (銅鑼灣)
銅鑼灣謝斐道477-481號3樓

好的,我會把食評改成更貼近廣東話口語的風格:最近係Instagram睇到熊本燒肉嘅廣告,覺得佢哋嘅燒肉打邊爐放題好吸引,仲可以加海膽盛宴! 不過經初步了解,原來佢哋嘅玩法有啲似牛角自助咁,有唔同級別嘅價錢俾你揀,睇下你想食D乜款同邊d質素嘅肉。 我當日食咗 level C但係我覺得啲Level D肉其實都差唔多 lol 佢哋宣傳單張大大隻寫$88可以任加海膽兩小時,但事實上並非咁簡單。原來加海膽餐要根據你選咗嘅餐級去加錢,唔係固定嘅$88,所以有啲少少誤導咁。大家去嘅時候要問清楚職員,或者睇清楚啲條款細則,唔好最後出得太多錢。因為最後其實海膽嘅份量都同圖片有啲不符.. 呢個位就有少少失望。講返性價比嘅問題,我覺得熊本燒肉嘅價錢略嫌貴,就算揀左level C 嘅餐級,兩個人都要大概$1200埋單。不過睇番佢供應嘅肉類質素,都有啲幾好食,例如護心肉同薄切牛五花 (但呢啲其實level D已經有)不過我哋嗰日食嘅生蠔都好新鮮同好creamy! 總括黎講,熊本燒肉確實俾到食客唔同嘅選擇,但落餐嘅時候要記得睇清楚費用。如果你鍾意食燒肉同時打邊爐,又唔介意價錢多少少,都值得推薦!
好的,我會把食評改成更貼近廣東話口語的風格:

)不過我哋嗰日食嘅生蠔都好新鮮同好creamy!

2024-05-24 1015 瀏覽
叫左個和牛餐D 牛硬過樹皮生蠔又不乾淨 有蟹有虫係入面同個侍應講,佢就話今日返得太多貨,清洗太趕時間,冇細心為意菠蘿又瘀哂又黑炆炆完全冇食慾仲要侍應人品極度差劣千萬不要去
叫左個和牛餐
D 牛硬過樹皮
生蠔又不乾淨 有蟹有虫係入面
同個侍應講,佢就話今日返得太多貨,清洗太趕時間,冇細心為意
菠蘿又瘀哂又黑炆炆
完全冇食慾
仲要侍應人品極度差劣
千萬不要去

2024-05-24 935 瀏覽
店名: 熊本燒肉地址: 銅鑼灣謝斐道477-481號3樓銅鑼灣站C出口,行2分鐘環境: 4/5價錢: 4/5味道: 4/5最近熊本燒肉做緊海膽主題🤩凡惠顧A餐日本澳洲和牛放題只需+$88每位客人會送一板原板海膽及任食海膽主題美食:- 任食海膽生蠔- 任食海膽和牛他他- 任食海膽三文魚他他- 任食海膽帶子惠顧B/C餐可以+$158 任食海膽主題美食:- 任食海膽生蠔- 任食海膽和牛他他- 任食海膽三文魚他他- 任食海膽帶子澳洲和牛燒肉火鍋放題❤️❤️❤️❤️$438海膽主題海膽生蠔🦪十分新鮮,鮮甜唔腥,海膽和牛他他同海膽三文魚他他同樣新鮮,口感有層次😆海膽帶子鮮甜可口😋刺身有三文魚帶子吞拿魚 北寄貝等,款款高質又鮮甜🤩肉類有澳洲保樂肩、澳洲牛胸邊、澳洲牛頸脊、澳洲和牛上腦等,入口牛味濃郁🥰火鍋今次揀左「極邪惡博多牛腸鍋」同「人氣柚子雞湯」、牛腸油香豐富,邪惡之選😈柚子湯底十分清新,落牛肉、蔬菜、雜菇等,帶有淡淡柚子香😝小食/飲品另外仲有多款小食,紫心香芋丸、炸香蕉、brownies等😙飲品方面同樣有多款選擇,有多款自家製飲品、汽水、果汁等😉
店名: 熊本燒肉

- 任食海膽帶子

澳洲和牛燒肉火鍋放題❤️❤️❤️❤️

海膽主題

刺身
有三文魚帶子吞拿魚 北寄貝等,款款高質又鮮甜🤩

肉類

火鍋

小食/飲品
2024-05-09 954 瀏覽
自從去完九州後,對熊本念念不忘👀特別係熊本和牛燒肉🤭依家話你知唔使坐飛機都可以食熊本和牛燒肉,而且仲有和牛火鍋放題🥰就係熊本燒肉啦佢哋主打任食澳洲和牛、日本和牛!聽講平日夜晚都好多人,我同朋友就中午嘆返個燒肉放題一次過滿足兩個為食願望🥰燒肉同時打邊爐~除咗和牛,豚肉雞肉,仲有海鮮大蝦💕燒和牛真係唔可以錯,個人特別鍾意日本和牛三筋肉,入口油香肉嫩!除此之外,刺身任食、UMAI MUGI麥啤任飲!啱晒 #刺身控 同#啤酒控😝「限時半價!120分鐘日本和牛燒气肉火鍋放題(刺身任食、UMAI MUGI麥啤任飲)原價HK$800」熊本燒肉 (銅鑼灣)銅鑼灣謝斐道477-481號3樓#vakinikukumamoto #熊本燒肉 #日本和牛 #澳洲和牛#香港燒肉 #銅鑼灣美食#銅鑼灣放題#銅鑼灣燒肉
自從去完九州後,對熊本念念不忘👀特別係熊本和牛燒肉🤭
聽講平日夜晚都好多人,我同朋友就中午嘆返個燒肉放題

「限時半價!120分鐘日本和牛燒气
火鍋放題刺身任食、UMAI MUGI麥啤任飲)原價HK$800」

熊本燒肉 (銅鑼灣)

2024-04-23 900 瀏覽
我們選擇了B極上澳洲和牛燒肉火鍋放題,真是性價比非常高: 凡提早訂座,均可享有無限時任食優惠!海鮮拼盤有三文魚、帆立貝、墨魚仔和真羽太等,肥美又鮮活,保留了食材本身的鲜味,让人回味无穷!各種頂級的牛肉同豚肉真是數不勝數,鮮肉在高温下逐渐变熟,表面泛起诱人的金黄色,散发着诱人的香气。蘸上自己喜欢的蘸料,真是好好吃!還有好多各類飲品,仲有童年經典雪條綿綿冰任食,真是邊吃燒肉邊吃火鍋邊喝飲料雪糕,今晚過得特別享受!

2024-04-21 628 瀏覽
今晚同朋友約好到這家銅鑼灣性價比高的熊本燒肉店大吃一餐B極上澳洲和牛燒肉火鍋放題!一入餐廳的大門,一陣陣濃郁的烤肉香氣撲鼻而來,令人食指大動。一坐低,店員就快手快腳擺上各種優質肉拼盤,各種新鮮的肉類和海鮮琳琅滿目,在燈光下閃爍著誘人的光澤。有頂級一流的澳洲保樂肩、澳洲牛胸邊、澳洲牛頸脊 澳洲和牛上腦,油脂豐富的北海道勝豚肩 和北海道勝豚柳,還有鮮嫩的牛舌。油揚炸物-鮮炸七味薯塊每一塊都經過精心腌制,散發著淡淡的醬香和肉香。掃上獨特自家製燒肉汁,燒好放入口鲜嫩多汁,油脂在口中化开,每一口都是味蕾的享受!最抵就是一個價錢兩種火鍋及燒肉食法,有燒肉之外仲有博多牛腸火鍋吃,火鍋食材也是任食!甘多野食,好在我們提早預訂無限時!飲品酒水種類繁多,糕點炸物都好多不能盡錄!
飲品酒水種類繁多,糕點炸物都好多不能盡錄!