🏠熊本燒肉 Yakiniku Kumamoto (銅鑼灣)入秋又到邊爐燒肉嘅時候,咁邊爐定燒肉好?小朋友先做選擇,我全都要🤩銅鑼灣呢間燒肉店係地鐵站C出口2分鐘步程,樓上舖嚟嘅~ 一出𨋢見到有好多日本電影海報,明星嘅海報,而且成間餐廳都有好多有日本特色和風嘅擺設同佈置,位置都十分寬敞👍🏻👍🏻C餐 上選燒肉火鍋放題 $348 (120分鐘任食)一坐底店員已經好詳細咁同我地解釋湯底,餐點嘅分別等等。我地最後簡左c,餐呢個餐已經有日本和牛食☺️仲有總共150種食嘢任食!食任食燒肉第一round緊係叫左肉肉先啦~ 所有牛肉上枱都會好清楚咁標示佢地嘅名,好明顯地日本和牛嘅油脂分布係比較明顯,所以食落大部分都係油香滿溢。而澳洲和牛就肉味較濃,尤其係牛板鍵,係油脂同肉味最balance嘅一款。🥔薯蓉沙律🥚玉子燒擺埋落去燒都唔錯喎☺️🍚白飯食燒肉唔可以無嘅野~🔥炸香蕉,香芋丸🍡燒棉花糖好玩又好食😜🍠日本甜薯 粟米芯🦐超大隻嘅虎蝦(係like 社交平台page送嘅~)🥗生菜🥘漬大根🥗中華沙律🐙章魚小丸子限時半價!120分鐘日本和牛燒肉火鍋放題(刺身任食、UMAI MUGI麥啤任飲)原價HK$800」  銅鑼
🏠熊本燒肉 Yakiniku Kumamoto (銅鑼灣)
C餐 上選燒肉火鍋放題 $348 (120分鐘任食)
日本和牛
🥔薯蓉沙律
薯蓉沙律
🥚玉子燒
擺埋落去燒都唔錯喎☺️
玉子燒
🍚白飯
食燒肉唔可以無嘅野~
白飯
🔥炸香蕉,香芋丸
🍡燒棉花糖
好玩又好食😜
燒棉花糖
🍠日本甜薯 粟米芯
日本甜薯 粟米芯
🦐超大隻嘅虎蝦
(係like 社交平台page送嘅~)
超大隻嘅虎蝦
生菜
漬大根
中華沙律
章魚小丸子
-🍴🍽🍴🍽🍴🍽🥩🥩🥩🥩🥩🍴🍽🍴🍽🍴🍽熊本燒肉環境好寬敞同乾淨,有啲日本居酒屋嘅感覺。餐廳牆上佈置咗好多男兒當入樽嘅海報同相片,啱晒一眾粉絲去打卡!我哋就揀咗A餐嘅日本和牛燒肉火鍋牛放題套餐,除咗肉類之外仲有多款海鮮、蔬菜同小食類選擇添😋。🥩🫕日本和牛燒肉火鍋放題 $598 (14:00-16:00)🥩燒肉🥩🥢日本沙巴當 l 日本三筋肉 l日本後腰肉 l 日本和尚頭 l 日本牛三角 l 和牛舌芯🥢澳洲和牛板腱 l 澳洲和牛封門柳 l 澳洲和牛上腦 l 澳洲保樂肩 l 澳洲牛胸邊 l 澳洲牛頸脊日本同澳洲嘅牛肉各有特式,自己就比較鍾意日本牛,肉質嫩滑,油香味較出,而且肉汁豐富。至於澳洲嘅和牛肉味比較濃郁,肉味較甜,肉質鬆軟。第一次食牛上腦,估唔到雖然口感偏瘦但口感依然細嫩多汁👍🏻。🌟其他燒物推介:🥢辣魷魚、日本小甜薯、雞脾菇、翠玉瓜🫕火鍋🫕🥩肉類:🥢薄切和牛和尚頭 l 薄切和牛後腰肉 和尚頭多肉汁,肉質柔嫩同有咬口,相對上冇咁多脂肪但牛肉香濃郁。🥢北海道十勝豚肩 l 鹿兒島五花肉 l 美國薄切豚肩肉🌟其他火鍋配料/料理推介:🥢大蝦、鯖魚、蟹棒、玉子豆腐、地獄香辣稻庭烏冬、娃娃菜🍗油揚炸物🍗

🍴🍽🍴🍽🍴🍽🥩🥩🥩🥩🥩🍴🍽🍴🍽🍴🍽
熊本燒肉環境好寬敞同乾淨,有啲日本居酒屋嘅感覺。餐廳牆上佈置咗好多男兒當入樽嘅海報同相片,啱晒一眾粉絲去打卡!我哋就揀咗A餐嘅日本和牛燒肉火鍋放題套餐,除咗肉類之外仲有多款海鮮、蔬菜同小食類選擇添😋。

🥩燒肉🥩

🌟其他燒物推介:
🥢辣魷魚、日本小甜薯、雞脾菇、翠玉瓜

🫕火鍋🫕
🥩肉類:
🥢薄切和牛和尚頭 l 薄切和牛後腰肉
🥢北海道十勝豚肩 l 鹿兒島五花肉 l 美國薄切豚肩肉
🌟其他火鍋配料/料理推介:
🥢大蝦、鯖魚、蟹棒、玉子豆腐、地獄香辣稻庭烏冬、娃娃菜
🍗油揚炸物🍗
🥢一口炸芝士、日本芝士年糕、脆皮香蕉、吉列帶子 、紫心香芋丸
🍧甜品🍧
服務 𝗦𝗲𝗿𝘃𝗶𝗰𝗲 8.5/10
性價比 𝗩𝗮𝗹𝘂𝗲 𝗳𝗼𝗿 𝗠𝗼𝗻𝗲𝘆 7.5/10
整體 𝗢𝘃𝗲𝗿𝗮𝗹𝗹 7.75/10
🍴🍽🍴🍽🍴🍽🥩🥩🥩🥩🥩🍴🍽🍴🍽🍴🍽
🗺 熊本燒肉 (銅鑼灣)
銅鑼灣謝斐道477-481號3樓
#bakdiu銅鑼灣 #bakdiu灣仔區 #bakdiu燒肉 #bakdiu放題 #yakinikukumamoto #熊本燒肉 #日本和牛 #澳洲和牛 #香港燒肉 #銅鑼灣美食 #銅鑼灣放題 #銅鑼灣燒肉

去唔到熊本,去銅鑼灣日本🇯🇵居酒屋風格嘅熊本燒肉火鍋店一次滿足我兩個願望~除咗有日本和牛、澳洲和牛燒肉之外仲有得燒住和牛打邊爐🍲好滿足啊~最鐘意食日本🇯🇵和牛沙巴當呢個部位嘅和牛脂肪分布比例平均肉質嫩滑,香濃牛肉味,仲有少少入口即化嘅感覺添😍全部燒肉都喺用牛肉嘅脂肪逼出來燒代替生油,原汁原味!澳洲和牛三角都好出色食落較有質感但唔會好韌,帶有濃郁和牛味打邊爐嘅澳洲和牛切片較薄,滾兩滾就食得口感軟腍冇筋,估唔到放題都咁高質啊!除咗主打和牛外,仲有各款豚肉、豬肉、海鮮唔少得要試埋炸物同甜品🍮

除咗有日本和牛、澳洲和牛燒肉之外
仲有得燒住和牛打邊爐🍲好滿足啊~

最鐘意食日本🇯🇵和牛沙巴當

呢個部位嘅和牛脂肪分布比例平均
肉質嫩滑,香濃牛肉味,仲有少少入口即化嘅感覺添😍
全部燒肉都喺用牛肉嘅脂肪逼出來燒代替生油,原汁原味!
澳洲和牛三角都好出色

食落較有質感但唔會好韌,帶有濃郁和牛味

打邊爐嘅澳洲和牛切片較薄,滾兩滾就食得
口感軟腍冇筋,估唔到放題都咁高質啊!

除咗主打和牛外,仲有各款豚肉、豬肉、海鮮
唔少得要試埋炸物同甜品🍮

2023-11-07 87 瀏覽
🇯🇵環境 / 服務用平板落單,上菜速度快地方闊落、乾淨,唔算大味,唔會黐笠笠店員勁好人,會主動換網🍗 精選熊本放題💲298+💲38升級澳洲和牛放題🐮+💲28刺身海鮮放題🦐我地今次試左主打 - 🇦🇺澳洲 + 🇯🇵日本和牛放題,除左超正和牛,仲有🥗前菜🐷豬🐔雞🥦蔬菜🦐海鮮🍄菇🥤飲品係自助放題,自家制烏龍茶🍵好好味👍🏻🇯🇵日本和牛日本和牛沙巴當日本和牛後腰肉日本和牛和尚頭日本和牛三角日本和牛三筋肉🇯🇵日本豚肉鹿兒島豚五花北海道十勝豚柳北海道十勝豚肩🇦🇺澳洲和牛澳洲和牛版建澳洲和牛肩胛澳洲和牛封門柳肉味香濃又有咬口,非常高質!
🇯🇵環境 / 服務
用平板落單,上菜速度快
地方闊落、乾淨,唔算大味,唔會黐笠笠
店員勁好人,會主動換網

🍗 精選熊本放題💲298
+💲38升級澳洲和牛放題🐮
+💲28刺身海鮮放題🦐

🥤飲品係自助放題,自家制烏龍茶🍵好好味👍🏻

🇯🇵日本和牛

🇦🇺澳洲和牛
澳洲和牛版建
澳洲和牛肩胛
澳洲和牛封門柳

肉味香濃又有咬口,非常高質!
2023-11-07 100 瀏覽
良心食店【熊本燒肉】位於銅鑼灣謝斐道,鄰近地鐵站,地點便利。之前與朋友試過其日式燒肉放題覺得性價比不俗,悉知食店最近還加入火鍋元素,一次過可以試勻2種滋味,一於再來挑戰肚皮。燒肉火鍋放題分4個等級,另可選120或180分鐘,由$258起至$848,可按喜好選擇「日本產和牛」、「極上澳洲和牛」或「精選燒肉」。喜歡暢飲的朋友,還可追加麥啤、生啤、清酒或燒酌放題。食物以平版電腦下單,「日本和牛燒肉火鍋放題」,精選日本和牛"三筋肉"、"和尚頭"、"後腰肉"、"牛三角"及"沙巴當"等多個部位。澳洲和牛除了常見的"牛板腱"、"封門柳"、"牛頸脊","牛胸邊",還有口感綿軟的"牛上腦"和肉味甘甜的"保樂肩"等。「日本產和牛」霜降程度較大,肉質軟腍細膩,入口即化,吃下滿口油香。「澳洲和牛」紅肉部分則較多,肉味濃郁,嚼勁亦更佳。燒肉用的和牛較厚切,燒起上來外焦內嫰,肉汁滿滿。火鍋用的和牛則較薄,輕輕一涮就可起鍋。除了和牛,還有豚肉雞肉、海鮮蔬菜、沙律漬物、飯麵小食、炸物甜品可選。炸物小食選擇很多,"章魚小丸子"、"流心芝士年糕"、"紫心香芋"丸全部即叫即炸,香脆熱辣。當中以"椰汁流心球"最特別,香甜酥脆

火鍋用的和牛則較薄,輕輕一涮就可起鍋。
除了和牛,還有豚肉雞肉、海鮮蔬菜、沙律漬物、飯麵小食、炸物甜品可選。炸物小食選擇很多,"章魚小丸子"、"流心芝士年糕"、"紫心香芋"丸全部即叫即炸,香脆熱辣。當中以"椰汁流心球"最特別,香甜酥脆,作為甜點一流。
飲品放於雪櫃內自取,除了一般罐裝汽水,還有香港品牌「有得解」系列清熱飲品,低甜解渴。甜品有"朱可力布朗尼"、"雲呢拿泡芙"和"濃涷芝士卷",結帳後店長還送上晚市才可點的"蜜桃綿綿冰",中和了烤肉的熱氣,為完美一餐畫上句號。

位於銅鑼灣、日本居酒屋風格既熊本燒肉火鍋店,除左燒肉仲有埋打邊爐,一次滿足你2個願望🤩💫 上選燒肉火鍋放題火鍋共有六款湯底選擇,包括香濃美肌豚骨湯、鰹魚昆布湯、鮮茄濃湯🍎、壽喜燒湯、日本柚子雞湯同地獄豚骨湯🌶燒肉唔少得牛牛!醬燒牛排骨牛味重又Juicy;澳洲和牛封門柳肉質軟嫩~用黎打邊爐則有薄切澳洲和牛肩胛、薄切和牛板腱😋其他肉類選擇都多,豚肉、雞肉、海鮮都有,肉香濃郁既鹿兒島五花肉、仲有大蝦🦐、多春魚、朝鮮醬手羽、彈牙雞軟骨、爆汁煙肉車厘茄卷、厚切豚五花肉等!其他火鍋配料則有鳴門卷、黑薯糕、赤板魚蛋、爆漿芝士竹輪🧀除左燒肉同邊爐,仲有唔少香口炸物同日式料理好似唐揚雞塊、流心芝士年糕、脆皮香蕉等;而料理就有清酒煮蜆、日式炒野菜、厚燒玉子🍳、豬骨濃湯稻庭烏冬等...🍲甜品唔少得燒棉花糖😚仲有Brownie🍫!

💫 上選燒肉火鍋放題

甜品唔少得燒棉花糖😚仲有Brownie🍫!

仲掙扎緊今餐打邊爐定食燒肉放題好?小朋友先做選擇,燒肉、打邊爐、sashimi 我而家就要😍所以今餐同朋友二話不說就決定要試下呢間主打日式和牛燒肉火鍋放題既《熊本燒肉》,一次過滿足哂我地3個願望😂嘩,𨋢門-開就好似打開左度隨意門咁😂😂瞬間到咗日本😂😂佢個格局本身已經好有日本🇯🇵居酒屋既感覺,周圍都有好多日本動漫元素嘅掛飾同牆飾(窗邊隻熊本熊實在太可愛喇😍),加上播住輕快既日文歌,個feel 一下就上哂梨🥳氛圍感滿滿🤘🏻今次我地揀左plan B set 👉🏻✨極上澳洲和牛燒肉火鍋放題✨ $398@1 任食120分鐘 ,再加$38@1 任食刺身 極上澳洲和牛上腦肥瘦均勻,肉紋分佈得好靚,鮮紅血色👍🏻睇落好新鮮👍🏻食落肉質軟腍,肉味超濃👍🏻佢仲有其他唔同既牛肉部位比你揀,eg:肉質結實d既牛肩胛、有嚼勁既牛板腱..想要咩口感都有😍燒同放湯都好正👍🏻每款肉類既上面都會放上一個小木牌寫住呢份係咩部位、品種既肉🥩;超貼心的🧡唔使估估下自己覺得最好食嗰舊係咩肉,方便追加👍🏻刺身全部都好新鮮,擺盤夠哂和式👍🏻除咗和牛,個餐仲包埋有日本豚肉同雞肉;另外炸物、配菜、小食既種類重幾多添👍🏻👍🏻其中清洒煮

嘩,𨋢門-開就好似打開左度隨意門咁😂😂瞬間到咗日本😂😂

今次我地揀左plan B set 👉🏻

✨極上澳洲和牛燒肉火鍋放題

$398@1 任食120分鐘 ,再加$38@1 任食刺身

刺身全部都好新鮮,擺盤夠哂和式👍🏻

除咗和牛,個餐仲包埋有日本豚肉同雞肉;另外炸物、配菜、小食既種類重幾多添👍🏻👍🏻其中清洒煮蜆真係大推;蜆肉大粒又冇沙,滑嘟嘟咁,清洒味超重👍🏻

飲品櫃入面仲有d -渣渣既茉莉花茶🍵同烏龍茶,大大壼夠哂爽👍🏻

湯底方面:

有6款湯底可以揀,其中4款要加$38先可以升級,eg:日式柚子雞湯、壽喜燒湯🧐

唔使加錢既有香濃美肌豚骨湯同鰹魚昆布湯🥴(我地揀左唔使加錢呢2個)

豚骨湯好濃郁,就咁飲都覺得正😬

清清哋既昆布湯令到牛肉原本既肉味更加突出👍🏻我比較中意d肉放呢邊😍

埋單個時仲有個乳酸味既大刨冰🍧送😍😍今餐真係非常之完滿👍🏻

除咗澳洲和牛,日本產既和牛🐮都有任食plan架😍

而家日本和牛火鍋燒肉放題做緊限時優惠,只係$628起咋😍

仲贈送埋任食刺身加任飲 umai mugi麥啤,抵到爛

-個價錢兩種享受,最岩約埋朋友一齊打邊爐食燒肉😍四位起訂座仲有意大利汽酒(原價$398)送添👍🏻

除咗晚市,午市亦都做緊90分鐘快閃放題,都只係$168起😍😍真係好吸引😍

除咗抵食之外,最值得一讚嘅就係連店員既服務態度都夠哂日本😂👍🏻👍🏻上菜、執台、換燒烤網既速度全部都好快唔在講👍🏻仲會好細心詳細咁同你講解邊款肉類適合燒烤、邊款肉類適合打邊爐👍🏻👍🏻感覺好好👍🏻

餐廳仲會提供iPad 比你自助下單,真係好方便,下次再搵多幾個朋友過梨開餐先😍

🐻熊本燒肉

📍銅鑼灣謝斐道477-481號3樓

(銅鑼灣站c出口,步行約2分鐘)
刺身任食
乳酸味刨冰
刺身任食
乳酸味刨冰
  • 刺身
  • 飲品
  • 甜品
✨銅鑼灣🇯🇵燒肉x打邊爐任食放題😍✨————————————————————居酒屋Style既燒肉店🔥仲可以一次食齊燒肉同打邊爐!爽!120分鐘都夠時間食 唔會太趕 上菜算快近排有半價優惠 快啲book位☺️優惠link係底套餐仲有刺身任食 同啤酒放題!————————————————————🇯🇵套餐有四款.A.日本和牛燒肉火鍋放題 (限定優惠 半價$400🔥)B.極上澳洲和牛燒肉火鍋放題 $398C.上選燒肉火鍋放題$348D .精選燒肉火鍋放題$308.🥩肉類日本和牛系列好正!輕輕烤下 唔洗點調味就食到牛既鮮味幾嫩滑 推介牛舌 和牛三角同牛頸脊.🍲湯底揀左壽喜燒/柚子雞湯建議肉類可以落壽喜燒果邊😌柚子雞湯幾清新!烚菜類好索味!.🍗熟食飽到食唔到太多 但幾多選擇 清酒煮蜆唔錯👍🏼好似放題咁勁多炸物 天掃羅🍤又有沙律/烏冬任揀 最後仲送刨冰🍧🍧.🍻加$98 任飲啤酒/sake 抵飲————————————————————📍 熊本燒肉 (銅鑼灣) @yakiniku_kumamoto銅鑼灣謝斐道477-481號3樓.「限時半價!120分鐘日本和牛燒肉火鍋放題(刺身仼食、UMAI MUGI麥
✨銅鑼灣🇯🇵燒肉x打邊爐任食放題😍✨
居酒屋Style既燒肉店🔥
仲可以一次食齊燒肉同打邊爐!爽!
120分鐘都夠時間食 唔會太趕 上菜算快
近排有半價優惠 快啲book位☺️優惠link係底
套餐仲有刺身任食 同啤酒放題
🇯🇵套餐有四款
A.日本和牛燒肉火鍋放題 (限定優惠 半價$400🔥)
B.極上澳洲和牛燒肉火鍋放題 $398
C.上選燒肉火鍋放題$348
D .精選燒肉火鍋放題$308
🥩肉類
日本和牛系列好正!
輕輕烤下 唔洗點調味就食到牛既鮮味
幾嫩滑 推介牛舌 和牛三角同牛頸脊
🍲湯底
揀左壽喜燒/柚子雞湯
建議肉類可以落壽喜燒果邊😌
柚子雞湯幾清新!烚菜類好索味!
🍗熟食
飽到食唔到太多 但幾多選擇 清酒煮蜆唔錯👍🏼
好似放題咁勁多炸物 天掃羅🍤
又有沙律/烏冬任揀 最後仲送刨冰🍧🍧
🍻加$98 任飲啤酒/sake 抵飲
「限時半價!120分鐘日本和
牛燒肉火鍋放題刺身仼食、UMAI MUGI麥啤任飲)
🔺#littlefatwest銅鑼灣 🔺#littlefatwest日式
🔺#littlefatwest烤肉 🔺#littlefatwest銅鑼灣黃店
🔺#littlefatwest良心小店 💛
#yakinikukumamoto #熊本燒肉 #日本和牛 #澳洲和牛#香港燒肉 #銅鑼灣美食#銅鑼灣放題 #銅鑼灣燒肉 #燒肉放題
長假期第一天來到位於銅鑼灣的日本居酒屋風格的熊本燒肉火鍋店,我們選擇了午市日式燒肉+火鍋任食放題中的C 套餐「上選燒肉火鍋放題」,包含澳洲和牛、牛肉、豚肉、雞肉、各種油揚炸物、火鍋配料和甜品。餐廳亦有提供飲品櫃任領取飲品,如自家製的凍頂烏龍茶。餐廳也有送「日本和牛五部位」,包括日本和牛三筋肉、和牛和尚頭、和牛三角、和牛沙巴當和和牛後腰肉,整體油脂比澳洲和牛豐富,肉質較嫩。澳洲和牛牛味較濃,肉質相對結實。油揚炸物有常見的芝士年糕、章魚燒、紫心香芋丸、椰汁流心球等,新鮮炸起脆卜卜。怕熱氣也有沙律、田樂燒和清酒煮蜆等食物提供。火鍋湯底有六款選擇,我們點了香濃美肌豚骨湯和鰹魚昆布湯,兩款都無需要額外加錢,清淡的湯底正好可以突出食材的鮮味,不錯。如果大家喜歡濃味的湯底也可以選擇店鋪推介的壽喜燒和日式柚子雞湯呢。

位於銅鑼灣嘅日本居酒屋風格熊本燒肉呢排變身為燒肉火鍋店 新推出左燒肉火鍋放題 滿足曬全部需要 燒肉同時打邊爐仲可以食埋放題 唔洗再選擇困難 而且仲可以揀食三個鐘慢慢傾計 (餐廳喺政府嘅英明政策下都係要努力自求多福🥲)🫕上選燒肉火鍋放題($478)今日食C餐 對上仲有兩級 都係個句 因應自己需要同喜好食 貴有貴食 平啲有平啲食 呢個餐都食到部份種類嘅澳洲和牛嫁💁🏻‍♀️🥩燒肉先講下啲燒肉 用照片說話 都加左碟日本和牛試試 日本和牛係油花吸引好多 肥肥的 如果平時鍾意食肥啲嘅牛 日本和牛就會比澳洲和牛更適合 澳洲和牛係相較瘦啲 不過牛味濃郁啲🙆🏻‍♀️兩者都提供好多稀有部位例如和尚頭同後腰肉等等🧏🏻‍♀️火鍋肉邊爐肉都有水準 冇因為佢本身係做燒肉就亂咁做火鍋 一樣有好多稀有部位 牛保樂牛後腰等等 主要係澳洲和牛 唔會好多肥膏 唔洗怕爆血管🤭🤭特別想讚啲火鍋菜好新鮮夠曬乾淨 生菜娃娃菜都食得好安心🥬🌮放題食品基本沙律炸物小菜都有 薯仔沙律中華沙津螺肉 炸芝士年糕餃子雞軟骨等等 全部外皮都炸得脆 質素唔錯 唔知寫喺邊類寫埋 有三文魚同鱔燒 仲有鰻魚汁塗上去 魚類都好彈牙鮮味 值得試下🤓🤓🥤飲品專登開
滿足曬全部需要 燒肉同時打邊爐仲可以食埋放題

🫕上選燒肉火鍋放題($478)

🥩燒肉
先講下啲燒肉

🧏🏻‍♀️火鍋
邊爐肉都有水準

特別想讚啲火鍋菜好新鮮夠曬乾淨 生菜娃娃菜都食得好安心🥬

🌮放題食品
基本沙律炸物小菜都有
🥤飲品
專登開一欄講飲品就知有好野 首先有一jarjar 無糖茶 茉莉/烏龍慢慢斟黎飲 岩曬養生人士😀

另外仲有個本地牌子嘅罐裝飲品 「有得解」有仙草爽 竹蔗茅根 同荔枝汁等等 本地牌子飲得安心啲😄
@yakiniku_kumamoto

📍 熊本燒肉 Yakiniku Kumamoto, 銅鑼灣謝斐道477-481號3樓

2023-11-02 142 瀏覽
一早已經聽過呢個名,襯佢裝修完就即刻搵日上去💓成間鋪採用左日式嘅裝修風格同埋有好多日本動漫人物嘅ᴘᴏsᴛᴇʀ,仲有部份嘅卡位係好似居酒屋嘅設計咁😆 又變成一個價錢可以同時享受打邊爐同埋燒肉,而且重新裝修之後每張枱都有ᴜsʙ嘅叉電位,即使無電都無有怕啦😎 真係超貼心🥹1️⃣ 刺身🍣除咗有想見嘅三文魚、北寄貝、螺之外,仲有帶子同埋希靈魚😏 出sᴀsʜɪᴍɪ個時都放咗喺大碗上面墊冰🧊 而冰就會用保鮮紙ᴡʀᴀᴘ好,到手即食,掂呀👍🏻2️⃣ 炸物🍤即刻揀咗炸年糕、炸魷魚、一口芝士呢啲… 仲發現咗好日式嘅小丸子同埋好少見嘅炸香蕉🍌 呢方面真係包羅萬有,要乜有乜,滿足晒所有試多幾款唔同嘅你🤣3️⃣ 和牛🥩呢度分為澳洲和牛同日本和牛,兩種都係任食㗎😍澳洲和牛🇦🇺嘅肉質大多較為緊致;而日本和牛🇯🇵嘅油花就較為精緻同軟嫩🤤 嗌第一轉嗰陣時會有牌仔標示住嗰款係咩肉,方便之後可以ᴏʀᴅᴇʀ返自己想食嘅肉😎呢度竟然有罕見嘅牛三角肉,係帶有較多油脂嘅稀有部位,牛肉鮮味十分濃郁,口感都好鮮嫩🙈我就好鍾意牛脷心,因為真係激厚,每咬一啖都好滿足🤤4️⃣ 甜品🍮燒完肉打完邊爐一定要有甜品嚟畫上句號先係最完美💓 佢哋嘅ʙʀᴏᴡɴɪᴇs同棉
一早已經聽過呢個名,襯佢裝修完就即刻搵日上去💓

1️⃣ 刺身🍣
刺身

2️⃣ 炸物🍤
炸物

3️⃣ 和牛🥩
呢度分為澳洲和牛同日本和牛,兩種都係任食㗎😍
澳洲和牛拼盤
澳洲和牛🇦🇺嘅肉質大多較為緊致;
日本和牛拼盤
牛三角
牛脷心
我就好鍾意牛脷心,因為真係激厚,每咬一啖都好滿足🤤

4️⃣ 甜品🍮

燒完肉打完邊爐一定要有甜品嚟畫上句號先係最完美💓 佢哋嘅ʙʀᴏᴡɴɪᴇs同棉花糖仲有芝士蛋糕都好正,將棉花糖同埋布朗尼放喺爐上面燒一燒🔥 熱一熱食效果仲ᴊᴇɴɢ,包保食過返尋味😍

㊙️㊙️㊙️
而家做緊快閃優惠,午市90分鐘放題只係$168起咋😏 日本和牛火鍋燒肉放題限時優惠都係$628起 (原價$800),仲送埋任食刺身同任飲ᴜᴍᴀɪ ᴍᴜɢɪ麥啤🍻 快啲約埋一大班朋友一齊打邊爐同埋燒肉,四位起訂座更加送ᴘʀᴏsᴇᴄᴄᴏ🍾 快啲訂位啦😆
刺身
  • 海鮮拼盤
  • 澳洲和牛
  • 大蝦
2023-11-02 33 瀏覽
今日同朋友去左銅鑼灣一間充滿日系動漫味既燒肉放題✨熊本燒肉✨到食午餐❤️呢度有大量嘅人氣動漫,總有一個係你既童年回憶☺️ 熊本燒肉位於銅鑼灣地鐵站附近,位置真係好方便呀!店內裝修係充滿晒日本居酒屋風格,而且地方寬敞,仲四周圍都貼晒海報,全部都係日本人氣動漫嚟㗎😍好熱血呀🔥.今日同朋友就叫左『澳洲和牛午市放題』有120分鐘可以任食燒肉😍係主打任食M5澳洲和牛架🐮店內係用平板落單既,平板上面有埋名稱同圖片,比你清楚知道自已叫乜野食物,唔會做大嘥鬼啦~.講下D肉類啦🥩呢到既肉類選擇真係好豐富呀!牛既選擇有:牛五花,腹橫肌,肩胛肉,三角肉,牛柳粒,牛舌,牛排骨,牛小排,西冷,牛腸,牛胃等等🐮我同朋友都一致覺得牛三角係最好食既😋另外我仲試埋第一次食既牛腸😆唔食牛既朋友,另外仲有豬,雞同魚選擇:豚護心肉,豬頸肉,五花肉,豚肩,雞扒,雞腎,三文魚,多春魚,仲有其它幾款海鮮🦐呢到既肉都幾新鮮,唔會有雪味!除咗以上咁多款肉類選擇,呢度仲有好多款小食,同埋主食架!有各款嘅沙律,日式小食:章魚小丸子,唐揚雞塊,吉列帶子/蝦等等,仲有D甜品tim!我自己就最欣賞流心芝士年糕🧀,仲有脆皮香蕉🍌,呢個脆皮香蕉好別呀,
講下D肉類啦🥩
呢到既肉類選擇真係好豐富呀!
除咗以上咁多款肉類選擇,呢度仲有好多款小食,同埋主食架!有各款嘅沙律,日式小食:章魚小丸子,唐揚雞塊,吉列帶子/蝦等等,仲有D甜品tim!我自己就最欣賞流心芝士年糕🧀,仲有脆皮香蕉🍌,呢個脆皮香蕉好別呀,好似炸既香蕉糕咁,煙煙韌韌!芝士年糕咬落口仲有濃香既芝士流心,我食完要再落單,真係太好食😍
熊本燒肉 Yakiniku Kumamoto
地址:銅鑼灣謝斐道477-481號3樓
🌸《熊本燒肉· 日式燒肉 · 銅鑼灣》-𝐅𝐨𝐨𝐝 𝐑𝐞𝐯𝐢𝐞𝐰 食評 🍽️見到熊本燒肉做緊限時半價,120 分鐘日本和牛燒肉火鍋放題,原價$800,而家只係需要$400‼️刺身任食同埋UMAI MUGI麥啤任飲‼️好吸引之下就去左試下🤩🍽️套餐內容🍽️🌼日本和牛🌼澳洲和牛🌼日本豚肉🌼新鮮海鮮🌼雞、牛內臟🌼炸物🌼煮物🌼甜品 非常之多選擇,而且仲可以同時燒肉加放題,解決到小編既選擇困難症😂 和牛油脂分布唔錯,餐廳有將牛肉分別厚切同薄切,視乎返用黎燒肉定係邊爐,確保肉質既口感,非常唔錯🙆🏻‍♀️ 朋友聚會真係一個唔錯既選擇👍🏻✨-📍 熊本燒肉 Yakiniku Kumamoto@yakiniku_kumamoto銅鑼灣謝斐道477-481號3樓-環境:🌸🌸🌸🌸🌸味道:🌸🌸🌸🌸🌸服務:🌸🌸🌸🌸🌸衛生:🌸🌸🌸🌸🌸性價比:🌸🌸🌸🌸🌸Revisit: 🤍-#hkfoodie #foodbitxh #foodbitxh_cwb #hkeat #hkig #hkfood #hkgirl #香港美食 #instafood #hkfoodblogger #打卡美食 #instamood #hkrestaurant #e
🌸

服務:🌸🌸🌸🌸🌸
衛生:🌸🌸🌸🌸🌸
性價比:🌸🌸🌸🌸🌸

Revisit: 🤍
#hkfoodie #foodbitxh #foodbitxh_cwb #hkeat #hkig #hkfood #hkgirl #香港美食 #instafood #hkfoodblogger #打卡美食 #instamood #hkrestaurant #englishreview #luxuryfoodstyle #yakinikukumamoto #熊本燒肉 #日本和牛 #澳洲和牛 #香港燒肉 #銅鑼灣美食 #銅鑼灣放題 #銅鑼灣燒肉
2023-11-01 53 瀏覽
今日重陽節同朋友去左行山,見到超多人係山上面燒嘢食搞到我地都心郁郁😆所以就黎左呢間銅鑼灣嘅熊本燒肉食野啦😋💛最鍾意佢個menu除左有唔同餐揀之外仲可以揀埋食幾耐😍可以自己揀返食120分鐘或者180分鐘😋*****🐮🥩日本和牛燒肉火鍋放題 $658/ 120分鐘/ 位我同朋友就揀左A餐食日本和牛😍和牛嘅肉質都比較嫩滑、油脂分布平均,呢個餐仲可以叫埋澳洲和牛,澳洲和牛就係肉味比較濃郁、油脂較少肉質細嫩嘅,我兩款都食左好多🤤🤤火鍋嘅牛肉係比較薄切~仲有好多唔同配料揀添!另外熟食有唔少炸物選擇,仲有呢個超得意嘅冰柚子烏冬😍佢係一個冰碗雪住左柚子醬,倒啲熱烏冬落去等冰碗溶就可以食到凍嘅柚子撈烏冬啦😍💛甜品嘅選擇都有好多,我地燒左個超靚嘅棉花糖😍仲叫左個白桃味綿綿冰添🍧食完燒肉食冰真係一流呀😋🍻麥啤放題 + $38/ 120分鐘 / 位我地另外仲叫左麥啤放題,每人只係$38可以任飲真係好抵呀😍食日式燒肉緊係飲返杯日啤先爽啦😎*****

*****

• 棉花糖
  • 清酒煮蜆
  • 牛肉
  • 蒜香清酒煮蜆
今次黎到位於銅鑼灣既日本居酒屋風格的熊本燒肉火鍋店 可以邊燒邊打邊爐真係好爽咖🤩餐廳設計有貼滿日本🇯🇵海報播埋日本嘅歌曲 好似身在日本咁🥰牛肉🐄我係超級鍾意食牛肉叫左唔同既牛肉部位最重要係牛肉脂肪分佈平均 唔會好肥/好瘦😳除左燒肉外 仲可以打邊爐咖🥳 燒到悶悶地即刻轉爐🤣辣魷魚🦑肉質好爽彈 而且燒到好外邊好脆 好野味🤩清酒煮蜆必食系列😆蜆肉脹卜卜 好鮮甜🥰「限時半價!120分鐘日本和牛燒肉火鍋放題(刺身任食、UMAI MUGI麥啤任飲)原價HK$800」熊本燒肉 Yakiniku Kumamoto, @yakiniku_kumamoto📍銅鑼灣謝斐道477-481號3樓#yakinikukumamoto #熊本燒肉 #日本和牛 #澳洲和牛 #香港燒肉 #銅鑼灣美食 #銅鑼灣放題 #銅鑼灣燒肉
餐廳設計有貼滿日本🇯🇵海報播埋日本嘅歌曲 好似身在日本咁🥰

牛肉🐄
我係超級鍾意食牛肉叫左唔同既牛肉部位
最重要係牛肉脂肪分佈平均 唔會好肥/好瘦😳
除左燒肉外 仲可以打邊爐咖🥳 燒到悶悶地即刻轉爐🤣

辣魷魚🦑
肉質好爽彈 而且燒到好外邊好脆 好野味🤩

必食系列😆蜆肉脹卜卜 好鮮甜🥰

「限時半價!120分鐘日本和牛燒肉火鍋放題刺身任食、UMAI MUGI麥啤任飲)原價HK$800」

📍銅鑼灣謝斐道477-481號3樓