2016-01-14
未食都已經燥哂明白我係可以選擇食第二間但廚房做野真係太慢柯打做唔切 排左個幾鐘條隊無郁過排我前面至少走左五台客買完又要等個幾鐘
其實我都係買幾條手卷姐 七點排到九點半 仲要唔係順number叫籌大把人遲來有得食先 點安排做野?三個店員 得一個包手卷收錢個阿姐仲同d客吹水另外個姐姐一係企係度一係姐手姐腳係度排d蠔 排左成個鐘睇住個蠔雪櫃開左十幾次咁個雪櫃又點會夠凍 d蠔就咁擺係地下 入面有冰都捱唔到好耐啦排到我落單 佢地又無啦啦兩個店員一齊叫緊同一個籌號叫人攞手卷
忍唔到同阿姐講「不如你一個收左錢先 一個叫飛啦」
個姐姐仔話 「我淨係負責蠔」即係原來除左蠔之外 手卷打哂仗都唔會理....🙄🙄我本身叫左一打生蠔+六件手卷係takeout(其中兩件係海膽)拎上希慎food court食點知去到food court,生蠔細隻冇肉食都算 已經嬲到咩都無心情食打開手卷盒野一睇 少左舊海膽我唔甘心$80食一件海膽手卷 於是落返去同佢理論 得到既答案係:「哎也 小姐 其實你唔應該咁叫 你叫兩個海膽呢 佢將兩格海膽既份量放係同一件手卷入面架啦」我話:「咁你又收我$80既?(兩格價錢$75) 你咁賴返
明白我係可以選擇食第二間
但廚房做野真係太慢
柯打做唔切 排左個幾鐘條隊無郁過
排我前面至少走左五台客
買完又要等個幾鐘 其實我都係買幾條手卷姐
七點排到九點半 仲要唔係順number叫籌
大把人遲來有得食先 點安排做野?
三個店員 得一個包手卷
收錢個阿姐仲同d客吹水
另外個姐姐一係企係度
一係姐手姐腳係度排d蠔
排左成個鐘睇住個蠔雪櫃開左十幾次
咁個雪櫃又點會夠凍
d蠔就咁擺係地下 入面有冰都捱唔到好耐啦
排到我落單 佢地又無啦啦兩個店員一齊叫緊同一個籌號叫人攞手卷 忍唔到同阿姐講「不如你一個收左錢先 一個叫飛啦」 個姐姐仔話 「我淨係負責蠔」
即係原來除左蠔之外 手卷打哂仗都唔會理....🙄🙄
拎上希慎food court食
點知去到food court,生蠔細隻冇肉食
都算 已經嬲到咩都無心情食
打開手卷盒野一睇 少左舊海膽
我話:「咁你又收我$80既?(兩格價錢$75) 你咁賴返我叫錯都得?我憑咩信你入面係兩格?你落張單已經寫到雕刻咁靚..執錯單仲要係度賴」
經過一大輪無謂既解釋,我忍唔住「不如你唔好解釋啦你入廚房做返俾我啦,我未食壽司已經食左一肚氣,人地早過我黎都仲未有得食呀」
真心未試過嬲到要寫食評
呢個絕對真人真事唔係假食評