2016-05-31 443 瀏覽
家人習慣夜晚十點才開飯。六半放工的我下班後通常會找點小食醫一醫個肚先返屋企,今天天氣很熱,想吃light一點,便去了熊築地買手卷。今晚時間還早,不用排太耐隊。之前這裡是要排長龍的啊~這裡手卷選擇很多,風儉由人。最後點了一客油甘魚,和一客八爪魚手卷。廚房出貨很快,等五分鐘左右便起貨。將價就貨,當然不能夠跟高級料理的刺身相比☝🏻️。但倒是比得上迴轉壽司連鎖店的質素,我夠膽講一句,甚至比迴轉壽司店還要好食~😛值得一讚是,手卷端上時,紫菜還是脆的。這間小店充滿誠意,值得推介。但如果妳是很介意站在街上進食的淑女,這個地方不適合閣下了。
今晚時間還早,不用排太耐隊。之前這裡是要排長龍的啊~

這裡手卷選擇很多,風儉由人。
最後點了一客油甘魚,和一客八爪魚手卷。
廚房出貨很快,等五分鐘左右便起貨。
值得一讚是,手卷端上時,紫菜還是
的。

2016-05-29 273 瀏覽
個個人來都係食海膽手卷,無理由吾試~叫左一個馬糞海膽手卷($45)一個蟹膏蟹籽蟹柳($25)海膽味道ok,新鮮既但吾算太驚喜,不過以45蚊有半板海膽cp值算幾高。最驚喜係蟹膏,好新鮮同蟹味好濃,下次來會叫蟹膏手卷

馬糞海膽手卷
2016-05-28
5 分鐘 (堂食)
  • 蟹膏手卷
2016-05-15 313 瀏覽
行經這小店,見有人龍,睇下有乜好嘢食。原來是海膽手卷!立刻買嚟試試,嘩,海膽都算多,紫菜是脆的,交足功課!海膽係北海道馬冀海膽,味道算甜,無腥味,無乜海水味,而米飯則是金象混櫻城米,唔係曰本米。以街邊小店的價錢來說,這品質比連鎖壽司店好少少,平民值錢算是超值,可以一試!
2016-05-14
2016-05-06 362 瀏覽
本想試佢啲生蠔, 但一定要至買少5隻以上. 因想試生蝦及其他手卷, 自己一個怕食吾晒, 所以打算和後面的客人夾份買(佢本身已經買超過5隻), 而且是外賣店.點知個店員出來話話吾好甘啦, 有cctv 睇住, 我就話人地本身已經超過5隻, 而且我有買其他野. 佢就解釋如果要夾份, 又要俾多份餐具, 啲0蒙同醬料share又吾衛生, 我就同佢講我不需要那些野...但佢仍然堅持. 我心想現在居然還有人用cctv這超,真是...難道間舖裝左偷聽器?我同別的客人講什麼都知?我亦觀察過部cctv只是拍到收銀嗰邊.本想就咁算, 就見週圍冇咩好食, 就照食, 點知...就領野手卷見圖描述沒有芥末? 只有芥末豉油...領野...原來是港式築地生蝦見圖有圖有真相?真相在實物中$100食左啲咩? 咪就是垃圾食物, 同不知所謂的店員態度Lo
我亦觀察過部cctv只是拍到收銀嗰邊.
手卷見圖描述
沒有芥末? 只有芥末豉油...領野...原來是港式築地

生蝦見圖
有圖有真相?真相在實物中

海膽手卷&toro手卷
泰式膠蝦

題外話/補充資料: 食前冇睇食評, 立刻就後悔了
2016-05-05
5 分鐘 (堂食)
$100 (宵夜)
2016-05-02 293 瀏覽
每次經過告士打道都看到這間熊築地大排長龍,之前三點三下午茶時間我決定試一試他們的手卷。下午時分人龍不算太長,排隊時可以一邊看餐牌一邊等,等了大約5-10分鐘才到我下單,下單後又等了快10分鐘才等到一個手卷。雖然說非常支持小店食肆,但我覺得熊築地的人手明顯不足,大部分客人跟我一樣起碼等了10-15 分鐘,的確令人有點失望。另外一個特色就是他們衹有外賣,小店外面有兩張高臺,可供客人立食,但我覺得位置有點供不應求啊。還是講一下他們壽司的質素吧...我點了一個海膽三文魚手卷($25),相宜的價錢不難猜到爲什麽長期都大排長龍,三文魚及海膽分量其實頗多,而且算新鮮,不過海膽味道普通($25的價位的話這質素不爲過),但紫菜可能放久了有點變軟,飯的分量不多,但三文魚及海膽算是足料,整體還好,但聽友人說這陣子經過已經沒有三文魚海膽了,長期暫停供應...其實食物質素算尚可,但人手安排及出菜速度真的有待改進...

其實食物質素算尚可,但人手安排及出菜速度真的有待改進...
外賣自取
2016-04-28 308 瀏覽
係附近食完車仔面, 其中一個朋友心思思...想去呢間食手卷, 所以一行人就行過去...4個人食完飯再叫多4個手卷!!!!海膽三文魚手卷海膽分量真係好多, 鍾意食海膽既人見到應該會好開心...但唔知我地係咪太夜, 海膽就唔係非常新鮮,但呢個價錢有咁多海膽都算係咁!龍蝦沙律手卷貝柱手卷龍蝦沙律既味道就幾好, 但冇乜特別...貝柱手卷就真係麻麻地, 佢應該係撈左沙律醬, 可惜味道同貝柱唔係好夾, 而且仲搶晒貝柱本身既味道, 食唔佢本身個味...龍蝦膏手卷價錢幾OK, 味道不過不失...
4個人食完飯再叫多4個手卷!!!!

海膽三文魚手卷
,但呢個價錢有咁多海膽都算係咁!
龍蝦沙律手卷
貝柱手卷
龍蝦沙律既味道就幾好, 但冇乜特別...
龍蝦膏手卷
價錢幾OK, 味道不過不失...
2016-04-26
$25 (宵夜)
2016-04-25 1380 瀏覽
平時經過都見好多人排隊... POST出嚟啲宣傳相又好吸引咁...今晚見無人排隊... 所以就試吓...自己好鍾意食海膽... 所以就試吓個馬糞海膽手卷...實物同相片比對... 足唔足半板呢?!?! 都應該足掛...海膽唔可以話超級鮮甜... 同連鎖嗰啲壽司店差唔多喇...海膽舖滿咗手卷既面... 如果可以做到飯入面有海膽就更好...跟住又叫咗個蟹籽蟹膏手卷...UM... 比較失望既係啲蟹膏比相像中少...實物都無圖片咁澎湃...至於味道方面... 蟹籽新鮮既... 卜卜脆...蟹膏唔鯹... 好濃好有蟹味...最後仲嚟多個泰式生蝦...理個明顯哋就比較削喇...啲蝦好一般... 食起嚟無起膠既感覺.. 又唔係好爽口...配得個泰式醬.. 都無蒜頭辣椒...除咗手卷之外, 都有生蠔同飲品賣...生蠔既價錢都唔係特別便宜... 突然之間好想食既話試吓都無妨既...不過試過今次之後... 我諗短期內都唔會有再幫襯既機會LU...
今晚見無人排隊... 所以就試吓...
自己好鍾意食海膽... 所以就試吓個馬糞海膽手卷...
海膽唔可以話超級鮮甜... 同連鎖嗰啲壽司店差唔多喇...
跟住又叫咗個蟹籽蟹膏手卷...
UM... 比較失望既係啲蟹膏比相像中少...
實物都無圖片咁澎湃...
至於味道方面... 蟹籽新鮮既... 卜卜脆...
蟹膏唔鯹... 好濃好有蟹味...
最後仲嚟多個泰式生蝦...
理個明顯哋就比較削喇...
配得個泰式醬.. 都無蒜頭辣椒...
除咗手卷之外, 都有生蠔同飲品賣...

2016-04-24
宵夜
2016-04-22 293 瀏覽
幾次經過都見有人龍,心諗立食仲要細舖仔,質素一定麻麻所以一直無試;直頭前幾日夜晚晚經過又肚餓,所以決定give a try啦一行到入去就見到我最愛既海膽!唔知咩事豪叫左個加拿大海膽+三文魚子手卷。海膽非常厚身同新鮮,加埋脆卜卜的紫菜,老實說以一家企街小店,質素已令我喜出望外!加埋梅酒企住食,真係一餐豐富既宵夜!同場見佢仲有賣生蠔,都有唔少人order, 下次會再黎試試其他手卷。質素未算天花龍鳳,但以心急肚餓想食好d,呢度黎講質素已經out of my expectation! 下次經過會再黎!

加拿大海膽及三文魚子手卷
2016-04-20
$75 (宵夜)
加拿大海膽及三文魚子手卷
2016-03-25 303 瀏覽
夠啦!香港廣大傳媒,求下你地對自己既專業有返少少要求得唔得?之前個個爭相報導,仲大排長龍,我心諗,係真唔係。今日一試,知道係終極扯貓尾,真係好差吖。 呢件野要43蚊,賣相咁樣我以為自己食緊旺角日本放題比起九龍那位出名的競爭對手根本無得比,說好的海膽山呢?紫菜脆既,我視基本,飯呢,暖既,海膽不是特別鮮甜,芥末豉油也很咸。唉,為咩呢⋯⋯

之前個個爭相報導,仲大排長龍,我心諗,係真唔係。

今日一試,知道係終極扯貓尾,真係好差吖。
加拿大海膽三文魚子手卷

呢件野要43蚊,賣相咁樣我以為自己食緊旺角日本放題

比起九龍那位出名的競爭對手根本無得比,說好的海膽山呢?

唉,為咩呢⋯⋯
2016-03-25
5 分鐘 (外賣自取)
$50 (其他)
2016-03-17 357 瀏覽
Hokkaido Uni ($45)The uni was very generous in size for only $45. The creamy and soft uni was fresh with a natural sea water flavour, sitting on top of some fragrant Japanese pearl rice and wrapped around with a sheet of crispy seaweed. I have unfolded it and you may see how uni they have put in! The amount of rice and uni was perfect for me. The sourness and sweetness from the rice was perfectly balaced. And of course wasabi and Japanese soya sauce were also provided for you. Thai Prawn Sashimi
Hokkaido Uni ($45)

Thai Prawn Sashimi

The prawn were fresh and bounchy in texture. The jelly like feeling proves how fresh the prawns were and they all went well with the Thai spicy sauce on the side.
2016-03-16
2016-03-15 336 瀏覽
Uni and Salmon Roll🍣🇨🇦$48; 6.5/10🍴This does not taste as good as it looks😟終於試左呢間之前要排成粒鐘先食到嘅手卷🤗好彩之前無排姐🙈整體質素普普通通,而且價錢都頗貴,唔多抵食🍙三文魚份量少,得一片🐟海膽三文魚都唔算特別新鮮鮮甜,不過海膽比三文魚好食🍥🍣失望嘅係即使個手卷係即叫即製,都係淋嘅🙈
Uni and Salmon Roll🍣🇨🇦
$48; 6.5/10
終於試左呢間之前要排成粒鐘先食到嘅手卷🤗好彩之前無排姐🙈
整體質素普普通通,而且價錢都頗貴,唔多抵食🍙
三文魚份量少,得一片🐟
海膽三文魚都唔算特別新鮮鮮甜,不過海膽比三文魚好食🍥🍣
失望嘅係即使個手卷係即叫即製,都係淋嘅🙈
2016-02-25 2017 瀏覽
千呼萬喚始出文,寫負評比寫正評有時會更有意義。身邊有不少朋友毅然寫下第一篇食評,都是始於一次不愉快的用餐體驗(而我看到樓下的劣評有一半都是如此,是湊巧吧?)。有人會質疑那些是不是競爭者聘來的打手,不過有時負評是真實的。這家賣刺身、手卷、生蠔、生蝦的小店,早於十二月登場,經飲食媒體報導後,風頭一時無兩,媒體報導帶來長長的人龍,功不可沒。繼葵芳那家新手卷店後,我又中了箭,做了一隻被好奇心殺死的貓。當時是一月中,依稀記得只有一至兩篇負評,不以為然;事至我有空執筆之日,已是七負評,看得我傻了眼。只是湊巧在一個週六的接近下午一時經過,想起這正是網絡上瘋傳的海膽手卷店。就在博多別天神旁邊,如果不是在世貿做完瑜伽再選擇走向近海的一邊,正常是不會覓食到此。低頭查看Openrice 資料,營業時間為「星期一至日: 12:30-02:00」,過了十二時半,應該開店了吧,但閘門只是半拉上,一副未預備好的樣子。我探頭一問在內打點的人,對方說「開13:45呀你一陣再返過黎啦」。返回世貿再逛一會兒,邊逛邊留意時間,大概13:45動身回去。才開店8分鐘,已有十多人在排隊了。看到傳媒報導要排上兩小時,選一開門或未開門

返回世貿再逛一會兒,邊逛邊留意時間,大概13:45動身回去。才開店8分鐘,已有十多人在排隊了。看到傳媒報導要排上兩小時,選一開門或未開門前來排隊,可以保證貨源充足、吃到頭啖湯之餘,又不用排那麼久,難道這班客人和我一樣,great minds think alike?
我在標題概括這店為「海鮮店」,因為除了瘋傳的手卷外,還有生蠔、生蝦、刺身壽司。如以抵食價位招徠,還位於銅鑼灣這中心地帶,以外賣和立食為主是合乎經濟效益的做法。店面很小,大部分面積都是客人不能涉足的,凍櫃後的位置就是職員處理食物的地方。人龍很容易便會伸延至店外,因為在凍櫃前最多只可排二至三人。若果你看見店外的人龍只有十人以下,相信是算短的了,而你又有耐性和膽色去挑戰一下,不妨排一下。
所有食品都是圖文並茂般展示出來,簡單易明,風格和尖沙咀的勁回味和葵涌廣場的手卷店無異。手卷餐牌尤其清晰,各式$12-27的一般手卷款式由上至下左至右咁整齊排列好,清楚過六合彩號碼球。最便宜的是$12的蟹棒和三文魚手卷,位於銅鑼灣但價格能和葵涌廣場看齊;以價錢來說,不難成為焦點。這個世界是現實的,講到天上有、地下無都沒用,最緊要幾錢;不過,客人的眼睛是雪亮的,這個世界還有 non-monetary cost,就是你排隊所花的時間成本。相信我,連時間成本都計算在內的話,再加上質素,就不怎麼值得了。

手卷的一般餡料不外乎各式魚生呀三文魚籽呀蟹籽呀八爪魚呀魷魚呀甜蝦呀等等,不過就連泰式生蝦都有,有趣有趣。如果要排隊,我相信這些一般款式都不會滿足排隊苦等的人們,焦點當然放在較矜貴和傳聞抵食的海膽和蟹膏手卷上。
海膽有兩款,一為馬糞,二為加拿大,定價亦不同;前者$45,寫著足半板,後者按格數計,一格$40,兩格$75,三格$100。只是剛開店,前者馬糞海膽的海報上貼著「售完」,應該是沒貨的原因吧。後者還有貨,但已貼著 "last 95",好像在倒數貨量。如果是真實的,豈不是兩小時內可以沽清?…
有手卷不會無刺身/壽司刺身拼盤$338-638,都包括一板馬糞海膽,但如果馬糞海膽沒貨的話,應該會換上其他貨色,但價錢會微調嗎?壽司拼盤相對抵食,$188-358不等,$288的有56件,沒有玉子、中華沙律那些行貨,算是抵食。
凍櫃中只放有幾盒三文魚,連目測的機會都沒有,不能評論刺身/壽司的質素了。
至於生蠔,報導說$12便可以吃到加拿大生蠔,是真的,且看是什麼品種吧。一向是 Ocean Three 的忠實fans,買開的多數是法國、澳洲和愛爾蘭的,翻查一下原來沒有進口加拿大蠔。這裡售$12的是名為"Mouton Baie"的加拿大蠔和"La Roux"的法國蠔,其他品種售$15-23不等。「加拿大養殖法國皇帝蠔」,說到尾都是加拿大蠔,水質很影響生蠔的鮮甜度的。
在店外等候時看到,原來買生蠔是不用排隊,直接入內便可。可是,$12/蠔不是事實的全部 - 至少買5-6隻(印刷品寫5隻,手寫和報導寫6隻),而且收取20%開蠔費。要堂食,但又不想付開蠔費,都可以選擇買一把$12的蠔刀。看到只有立食、不甚穩固的枱,雖然識自己開,堂食的應該會乖乖的付開蠔費。
另有售多款飲品,罐裝茶、汽水及啤酒、瓶裝梅酒、sangria、清酒都有,種類頗多。
店內相信只得兩名職員,全是在凍櫃後,所以沒有職員在店面或人龍間打點或幫忙。感覺神秘,凍櫃後的位置只有一個小窗,其餘空間都被燈箱和手卷餐牌屏敝,落單的職員只是從一個大約是A3 size 的窗口探出頭來和你四目交投,態度亦非常一般。
在人龍中等了約20分鐘,終於到我。相比起坊間說的兩小時,20分鐘是小意思。我想正是大部分排隊後的心態,「排咁耐無理由唔叫多D野呀嘛?」,點的都相對多和貴價貨,好讓自己感覺良好一點。付了二百多,點了泰式生蝦、5隻生蠔和3件手卷。
店裡有兩張立食用的高桌,放有兩枝豉油,其中一枝已混入芥末。
泰式生蝦刺身 (8隻) ($29) 罐裝煎茶 ($7)
泰式生蝦刺身 (8隻)
生蠔和手卷都需時製作,只是連醬汁的泰式生蝦(和罐裝煎茶)能立即奉上。整客生蝦以保鮮紙裹著,從凍櫃中取出。一般在泰國餐廳點生蝦刺身,最便宜都要$60-80/8隻,而這客是$29/8隻,價錢是接近一半。很簡單的包裝,發泡膠兜很薄,感覺有點迤;不是冰鎮,不過立刻食還是夠冷的。
用上急凍虎蝦才會夠厚肉彈牙,這客扁扁的蝦應該不是虎蝦了。薄如蟬翼,沒有粘粘的口感,不腥但不算清甜,不蘸醬汁的話是味如嚼蠟。醬汁味道還可以,酸辣惹味,可是當蝦肉不夠厚的時候,這醬汁也只是失之交臂,幫到味道,卻幫不了整體的口感。$3-4/隻生蝦的貨色,領教了,不用等候的話我不會再點,我寧願去爭鮮買甜蝦刺身(泰式醬汁是後話啦)。
5隻生蠔 (共$72,包括加20%開蠔費)
生蠔
吃完生蝦,再等了大約5分鐘,手執號碼票到櫃枱取生蠔。亦是用發泡膠兜盛著,佐以兩角檸檬和雞尾酒汁。沒有對$12/隻生蠔抱太大期望,所以只點了限最低消費的5隻,20%開蠔費其實等於一把蠔刀價錢,當然假手於人吧。目測不覺有蠔碎,開蠔手勢還好。加拿大生蠔的特色為乳白至灰色的肉和黑色的套膜邊緣,加拿大和美國的生蠔多是生於鹹淡水交界,較法國的海水味淡。
大小和形狀甚為參差,有一個放在掌心連殼都覺得細小,莫說裡面的蠔肉了。
肉不算厚,果然是甜味輕淡,帶少許海水鹹味,和生蝦一樣又是勝在不腥而已。不是自己開生蠔,看不到蠔殼是否緊蔽來定奪新鮮程度。只見蠔邊有收縮,蠔肉有光澤,還算新鮮。連開蠔費是$13.x/隻,吃得過,還看手神好不好,因為大小太參差了。其後在網上搜尋過,只見有團購賣過這款生蠔,價錢相若,但不是有名的生蠔吧。
吃完生蠔,在等餘下的手卷,由落單起計,已有15分鐘了。看見其他客人當作外賣的手卷,是用膠紙裹著的,令我想起小時候在小食部和現在的便利店買到的手卷,總是雞手鴨腳的把飯團由一邊滾向另一邊。
雖是外賣,有些客人還是在立食枱享用。
落單起計20分鐘左右,兩件加拿大海膽三文魚籽手卷和一件蟹膏蟹籽手卷到手了。由於是堂食,沒有以膠紙裹裹著。左邊兩件是同一款,只是海膽的擺位不同,份量還是相若的。三客手卷都沒有多餘的配料,青瓜片/絲欠奉;味道上不會有太大分別,只是觀感失分而已。
加拿大海膽三文魚籽手卷 ($53/件)
加拿大海膽三文魚籽手卷
拿上手時已發現紫菜開始變得濕腍。兩大瓣海膽鋪在手卷上,差點把三文魚籽遮蓋,賣相上是挺澎湃的。海膽呈淡橙黃色,有光澤,但卵子顆粒不算很飽滿。
始終一分錢一分貨,韓國海膽較日本的清淡,是無可厚非的。淡淡的清甜中沒有腥味和防腐劑造成的澀味,味道還可以,口感滑溜。三文魚籽大概是十粒以下,晶瑩透亮,沒有被海膽的味道掩蓋,能帶出獨有的鹹香。
從相中可見到邊緣腍得卷著的紫菜,可想而知紫菜沒可能仍是脆。至於飯,一來暖,二來太爛,跟濕腍的紫菜一起吃,不太是味兒…
蟹膏蟹籽手卷 ($32)
由於飯量頗多,一人吃一件手卷都頗飽肚,剩下的手卷二人分吃。蟹籽佔了2/3的位置,鮮艷耀目,旁邊的北海道蟹膏都給比下去;雖然顏色不討好,卻是我點這手卷的重點。
蟹膏蟹籽手卷
日式料理上,灰綠色的蟹膏入饌,多用上松葉蟹和毛蟹的膏。不知此蟹膏屬誰,但味道還是不錯的。蟹膏味道夠芳醇,飽滿豐潤,口感夠細滑。由於蟹籽顆粒很小,沒什麼口感和提味作用,蟹膏成功地搶鏡。出奇地,對此手卷的印象比海膽好;但同樣地,紫菜腍透了,飯是暖和爛,這件手卷本來可以給4分的,只剩下3分。
腍透的紫菜除了有違手卷基本要求外,亦因為不能垂直連飯一起咬下,只能先吃表面的蟹膏蟹籽,留下一堆沒有餡料可佐食的白飯,最後是淋上豉油解決…
在等候期間,見到連加拿大海膽都貼上「售完」,正是2:24pm(真是有圖有真相),是開店後的39分鐘。後面的人表現平靜,沒有鼓燥,但是否直至晚上都是沒海膽,就不得而知了。
沒錯,其實看食評和看媒體的飲食情報一樣,都是「二手人生」,是好是壞都應該由自己體會,任何人的主觀感受都不能盡信。奈何網絡上看到的圖片太吸引,驅使我一試;比起排了兩小時隊的人,我應該比較幸運。不是說網絡上看到的圖片是假的,只是質素不穩定,我買到的兩款手卷質素尚可,如果不用排那麼久的話,我會給OK,但劣評才能反映我的失望,某程度上是媒體把它拋得太高了,吃後的好感下墮,落差畢竟太大了。

總括而言,不推介泰式生蝦,如果真的很想吃生蠔又懶得開,可以過一下口癮,但都不怎麼推介的;至於手卷,不嫌紫菜軟和飯爛,為著餡料而又不怕等得久的話,可以一試。既然價錢相若,我會選尖沙咀的那家手卷店了。

這是百多篇食評以來第二篇劣評,始發現劣評比好/中評難寫,因為要把怒火/主觀感受收起,希望這三千多字還是值得,至少能令店方多加改進吧。
2016-01-16
20 分鐘 (堂食)
2016-02-25 470 瀏覽
向來對外賣壽司店冇大興趣,可能總覺得質素麻麻。呢間熊築地自開張以來,以勁量兼抵食海膽手卷作招徠,日日排長龍(有人話排3個鐘),搞到我都心癢癢想試。見到咁多人話要等一個鐘以上,都有少少驚,點知當日星期六下午七點去到,只得小貓三幾隻,lucky~因為仲飽,所以雖然有好多種手卷,我都係重點出擊食海膽好喇。海膽手卷主要有兩種,一種係北海道馬冀海膽,另一種係加拿大海膽,大部分人(包括我)都會食前者架喇($45)。佢話用足半板海膽整,目測所見,手卷size並唔大(細過元氣),上面的海膽雖然鋪得滿滿,但唔覺得有半板咁多。不過咁,海膽片片分明,唔係一pat pat,由顏色睇黎都幾新鮮。海膽係幾鮮甜,可惜兩啖已經食晒,唔多夠喉,紫菜唔夠脆,食起黎要扯唔方便,飯就一般啦。以元氣食兩件都要三十幾蚊黎講,呢度的已經合格喇。心多多的話,仲可以同其他食材來個雙拼架,包括三文魚籽、帶子、吞拿魚等等,大約貴十幾蚊。值得去指數:
值得去指數:
2016-02-24 453 瀏覽
今晩經過見到冇人排隊。仲以為好好彩。點知原來係中伏之選。想落order,收銀果個完全零反應。我重覆咗幾次佢先至有反應。我order咗一件海膽手卷。可能冇乜人幫襯。我錢都未放好,佢就塞咗件手卷俾我。無錯,係塞,我完全冇諗過佢會咁樣塞俾我,因為我見人地有發泡膠碟裝住。佢見我驚訝個樣,當然又係零反應啦。件手卷亦冇乜驚喜。冇乜味。唯一可以讚嘅,只係得塊紫菜,仲係脆嘅。但係唔值。性價比極低。應該唔會再幫襯。
今晩經過見到冇人排隊。仲以為好好彩。點知原來係中伏之選。
2016-01-18 868 瀏覽
本身我唔打開食評,但呢間野激到我係度打第一篇初時見到間舖好多人,以為OK啦,原來啲人係等佢整果個手卷,員工做野速度奇慢我買完等成半粒鐘先至有得食果一件三文魚腩手卷,唔係特別好味,啲壽司飯好似啱啱煲咁暖ge,魚腩普普通通,叫做入得口,但完全唔值,千奇咪去上伏
本身我唔打開食評,但呢間野激到我係度打第一篇

2016-01-15
30 分鐘 (堂食)
$19 (宵夜)