2024-11-08 189 瀏覽
【中環•燒烤堂】@ππππππππππππππππππππππππππππππ人氣激多串燒物餐廳鹽燒三黃雞腿肉(限量)肉質鮮嫩,鹽燒的風味恰到好處,讓人回味無窮。鹽燒阿波尾七里香獨特的香氣,搭配鹽燒的技術,讓尾部肉質更加鮮美。汁燒赤雞心口感滑嫩,醬汁濃郁,帶出雞心的鮮味。汁燒鮮雞肝鮮香四溢,質地細膩,適合喜愛內臟的人士。鹽燒原塊雞皮外脆內嫩的完美結合,鹽味適中,令人一口接一口。鹽燒雞軟骨富有嚼勁,鹽燒的風味提升了雞軟骨的美味。汁燒免治雞肉軟骨滑順的口感與醬汁的搭配,讓這道菜更加美味。釀冬菇冬菇鮮香,內餡豐富,口感層次分明。滑捋捋韓式牛骨髓濃郁的牛骨髓,搭配特製醬汁,吃得讓人欲罷不能。鹽燒豬肋肉(稀有部位)肉質鮮嫩,肥瘦適中,鹽燒的手法讓味道更加突出。鹽燒豚肉荔枝卷果香與豚肉的完美結合,帶來新鮮的口感體驗。孜然豚肉莞茜卷香料的搭配增添了風味,口感香脆。豚肉日本蘋果卷甜美的蘋果與豚肉相得益彰,帶來獨特的口感。蒜蓉燒蠔(兩隻)新鮮的蠔肉,蒜香濃郁,令人垂涎。 鹽燒白鱔肉質Q彈,鹽燒的處理讓白鱔更加美味。日式燒白鱔日式風味,醬汁搭配恰到好處,增添鮮味。椒鹽燒多春魚(4條)外酥內嫩,椒鹽的風味令
【中環•燒烤堂】@
人氣激多串燒物餐廳

鹽燒三黃雞腿肉(限量)
肉質鮮嫩,鹽燒的風味恰到好處,讓人回味無窮。

鹽燒阿波尾七里香
獨特的香氣,搭配鹽燒的技術,讓尾部肉質更加鮮美。

汁燒赤雞心
口感滑嫩,醬汁濃郁,帶出雞心的鮮味。

汁燒鮮雞肝
鮮香四溢,質地細膩,適合喜愛內臟的人士。

鹽燒原塊雞皮
外脆內嫩的完美結合,鹽味適中,令人一口接一口。

鹽燒雞軟骨
富有嚼勁,鹽燒的風味提升了雞軟骨的美味。

汁燒免治雞肉軟骨
滑順的口感與醬汁的搭配,讓這道菜更加美味。

釀冬菇
冬菇鮮香,內餡豐富,口感層次分明。

滑捋捋韓式牛骨髓
濃郁的牛骨髓,搭配特製醬汁,吃得讓人欲罷不能。

鹽燒豬肋肉(稀有部位)
肉質鮮嫩,肥瘦適中,鹽燒的手法讓味道更加突出。

鹽燒豚肉荔枝卷
果香與豚肉的完美結合,帶來新鮮的口感體驗。

孜然豚肉莞茜卷
香料的搭配增添了風味,口感香脆。

豚肉日本蘋果卷
甜美的蘋果與豚肉相得益彰,帶來獨特的口感。

蒜蓉燒蠔(兩隻)
新鮮的蠔肉,蒜香濃郁,令人垂涎。

鹽燒白鱔
肉質Q彈,鹽燒的處理讓白鱔更加美味。

日式燒白鱔
日式風味,醬汁搭配恰到好處,增添鮮味。

椒鹽燒多春魚(4條)
外酥內嫩,椒鹽的風味令人愉悅。

涼伴藤椒魚皮
清爽可口,藤椒的香氣讓人印象深刻。

蒜蓉菜圃燒豆皮(小辣)
豆皮滑嫩,蒜香撲鼻,微辣的味道增添風味。

豚肉節瓜波板糖(附月見)
新鮮的節瓜與豚肉的搭配,口感獨特,有趣的呈現。

牛油蜜糖日本蕃薯
香甜可口,牛油的香氣提升了蕃薯的味道。

日本芝士年糕
柔軟的年糕,芝士的香氣濃郁,是甜品愛好者的最愛。

鹽燒日本銀杏
口感香脆,鹽燒的手法讓銀杏更加美味,是一道不容錯過的小菜。

餐廳環境:🔥🔥🔥🔥🔥
服務質素:⛄⛄⛄⛄⛄
食物味道:🍾🍾🍾🍾🍾
性價比:🎟️🎟️🎟️🎟️🎟️消費 HKD 800
✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨
#中環美食 #燒烤堂 #web3中環 #燒烤堂 #串燒 #foodie #高質 #香港美食 #抵食 #燒菠蘿 #香港串燒 #人氣 #串燒店
燒烤堂
安慶臺1號安慶大廈地下A號舖
2024-11-07 198 瀏覽
餐廳裝修超有日本當地的居酒屋feel,人客更是從不間斷,超高人氣~鹽燒三黃雞腿肉~雞香味特濃,肉質彈牙~汁燒免治雞肉軟骨釀冬菇~這個超愛,免治的雞肉內有著超多細碎的雞軟骨粒,很有口感~蒜蓉燒蠔~蠔肉大大隻,超厚肉,蒜蓉又多又香,超夾~焦糖青蘋果鵝肝多士~鵝肝是很厚的一片,肥美香嫩,中間夾上了一片青蘋果,底層則是一片脆卜卜的多士~尖椒皮蛋燒豆皮~很特別,豆皮內夾上了尖椒皮蛋,味道不錯~豚肉節瓜波板糖~豚肉片跟節瓜片捲上而成的波板糖,還附上雞蛋黃及醬汁沾上吃,味道特別惹味有蛋香~檸蜜牛油包及甜奶牛油包~小朋友至愛,香甜的脆多士上再夾上牛油,味道可口~川燒蒜蓉茄子~原條大茄子,加上了超多的蒜蓉及香料同燒,軟棉棉,令人滿足~蜜糖燒菠蘿~加上了蜜糖同燒,令菠蘿的甜味更突出,更可口~百香果烏龍茶~茶味跟百香果比例剛剛好,有香濃的茶香味,也能同時嚐到百香果的味道,不太甜,喝起來很舒服~新鮮椰青~椰青清甜新鮮,還能打開吃上椰肉,吃微辣的串燒剛剛好~

鹽燒三黃雞腿肉~雞香味特濃,肉質彈牙~

蒜蓉燒蠔~蠔肉大大隻,超厚肉,蒜蓉又多又香,超夾~

尖椒皮蛋燒豆皮~很特別,豆皮內夾上了尖椒皮蛋,味道不錯~

蜜糖燒菠蘿~加上了蜜糖同燒,令菠蘿的甜味更突出,更可口~

朋友話想食串燒,見好多人都話推介#燒烤堂, 所以我哋就去左中環店潮聖,中環平日夜晚都好旺中環店環境同服務又真係唔錯有選擇困難症嘅我就開始頭痛喇,因為Menu有勁多選擇😍而且價錢又唔貴 CP值極高❤️全部即叫即製 熱辣辣上枱😍樣樣都想食,最後擺到成張枱都係😆以下幾款推介俾大家孜然豚肉芫荽卷 - 真係刺激到我味蕾!超岩我依D芫荽控蜜糖燒雞中翼 - 雞翼夠晒肥美Juicy。鹽燒白鱔 - 燒過嘅魚皮好香脆 白鱔仲有好多魚油川燒蒜蓉茄子 - ​我真係好鍾意食燒茄子,今次加埋孜然蒜蓉燒得真係好惹味啤酒🍻做緊買一送一最衰朋友唔飲得酒,下次一定要去飲返2杯🙌🏻 不過今次都叫左2杯乳酸chill 下

中環店環境同服務又真係唔錯
有選擇困難症嘅我就開始頭痛喇,因為Menu有勁多選擇😍
而且價錢又唔貴 CP值極高❤️

全部即叫即製 熱辣辣上枱😍
樣樣都想食,最後擺到成張枱都係😆

以下幾款推介俾大家
孜然豚肉芫荽卷 - 真係刺激到我味蕾!超岩我依D芫荽控

蜜糖燒雞中翼 - 雞翼夠晒肥美Juicy。

鹽燒白鱔 - 燒過嘅魚皮好香脆 白鱔仲有好多魚油

啤酒🍻做緊買一送一
最衰朋友唔飲得酒,下次一定要去飲返2杯🙌🏻

不過今次都叫左2杯乳酸chill 下

2024-10-22 182 瀏覽
燒烤堂有好幾間分店,公司附近有間,好多嘢食,呢間仲好高質🔸紅蔥油蒜蓉粉絲燒元貝🔸浜焼日本活北寄貝🔸欖角蒜蓉粉絲燒蟶子以上三款都係必食,超正超好味,海鮮又大隻又新鮮,大大粒,燒完都好軟滑,加埋調味配料,好惹味又唔會太鹹🉐🐟鹽燒白鱔燒得香脆,油香十足🍏焦糖青蘋果鵝肝多士每次必食,鵝肝超正,配埋焦糖青蘋果一絕🐷鹽燒豚肉荔枝卷🐷孜然豚肉韭菜花巻🐷麻辣豚肉莞茜卷所有豚肉包蔬菜都好食,唔會太乾又有啲菜夾雜住冇咁油膩🥒鹽燒翠玉瓜燒完仲好水潤,又係每次必食🍆孜然燒蒜蓉茄子先生鐘意嘅茄子,加咗好多調味,好惹味🚩燒烤堂 (中環) @skewer.kitchen 📍中環安慶臺1號安慶大廈地下A號舖
燒烤堂有好幾間分店,公司附近有間,好多嘢食,呢間仲好高質

🔸紅蔥油蒜蓉粉絲燒元貝
🔸浜焼日本活北寄貝
🔸欖角蒜蓉粉絲燒蟶子

🐟鹽燒白鱔
燒得香脆,油香十足

🍏焦糖青蘋果鵝肝多士
每次必食,鵝肝超正,配埋焦糖青蘋果一絕

🐷鹽燒豚肉荔枝卷
🐷孜然豚肉韭菜花巻
🐷麻辣豚肉莞茜卷
所有豚肉包蔬菜都好食,唔會太乾又有啲菜夾雜住冇咁油膩

🥒鹽燒翠玉瓜
燒完仲好水潤,又係每次必食

🍆孜然燒蒜蓉茄子
先生鐘意嘅茄子,加咗好多調味,好惹味

🚩燒烤堂 (中環) @skewer.kitchen
2024-10-18 205 瀏覽
是日同友人喺中環行完街,想坐低飲杯同埋食串燒🔥 喺斜路一上去就見到,呢間串燒店嘅食物選擇好豐富一路嘆住串燒,一路吹水環境同氣氛都好好!我哋order咗:川燒蒜蓉茄子🍆牛油蜜糖粟米🌽蒜蓉粉絲燒蟶子🐚紅蔥油蒜蓉粉絲燒元貝🐚蒜蓉燒生蠔🦪椒鹽燒多春魚🐟日式燒白鱔🐟厚切鹽燒牛舌拖羅🐮鹽燒雞軟骨🍢鹽燒原塊雞皮🥓鹽燒開邊雞中翼(兩隻)🍗鹽燒三黃雞腿肉🍗鰻魚炒飯🍘✨總體燒得好香口,尤其雞皮又薄又脆!食完再追加多一塊調味唔會過鹹!✨鰻魚炒飯非常高質,每一羹都可以用🥄不得到鰻魚肉🐟而且魚肉彈牙又好味,$58超高CP值
一路嘆住串燒,一路吹水
環境同氣氛都好好!

我哋order咗:

鹽燒原塊雞皮🥓
鹽燒開邊雞中翼(兩隻)🍗
鹽燒三黃雞腿肉🍗
鰻魚炒飯🍘

✨總體燒得好香口,尤其雞皮又薄又脆!食完再追加多一塊
調味唔會過鹹!

• 鹽燒原塊雞皮
  • 蒜蓉燒廣島蠔
  • 鰻魚炒飯
2024-10-14 198 瀏覽
。琴日黎到位於中環安慶大廈嘅燒烤堂,餐廳非常熱鬧好有氣氛,岩晒同朋友一齊食嘢傾偈Chill下。-餐廳價錢好扺食,平均30蚊左右一串,就算蠔、元貝、和牛等都係大概50蚊左右,CP值真係好高。而且飲品都好抵飲,$48就有杯威士忌梳打。-食物方面都好色,調味特別好,而且肉質都吾乾。當中特別推薦川燒活元貝同蒜蓉燒廣島蠔,元貝燒得岩岩好,上面仲舖滿左蒜蓉同粉絲,好惹味,而廣島蠔好肥美,食落亦都勁鮮味。-另外焦糖青蘋果鵝肝多士都好出色,鵝肝味濃郁而且入口即溶,配上焦糖青蘋果,中和左之後,一d都吾膩。除此外,厚切鹽燒牛舌拖羅都係必食之一,牛舌好口感,而且牛味濃郁,真係冇得强。-其他食物參考川燒蒜蓉茄子 $36麻辣黃花魚春 $22秘制燒羊架 $48牛油果豚肉卷 $28鹽燒豬肋肉 $24鹽燒和牛牛小排 $48蜜糖燒雞中翼(兩隻) $18鹽燒原塊雞皮 $22汁燒免治雞肉軟骨棒(付月見)(串)$38-

其他食物參考
汁燒免治雞肉軟骨棒(付月見)(串)$38
2024-09-14
  • 焦糖青蘋果鵝肝多士
  • 孜然燒蒜蓉茄子
-🍢燒烤堂 📍中環安慶臺1號安慶大廈地下A號舖今次嗌左好多特色又招牌嘅串燒 款款都好正😈岩曬同朋友happy friday嘅首選!可以參考下以下嘅美食推薦🍢🍖🔸糖不甩燒湯圓 hkd 22🔸川燒蒜蓉茄子 hkd 36🔸牛油蒜蓉焗雜菇 hkd 38🔸蒜蓉菜圃燒豆皮(少辣)hkd 16🔸蒜蓉燒蟶子 hkd 52🔸蒜蓉燒廣島蠔(2隻)hkd 44🔸麻辣黃花魚春 (2條)hkd 44🔸日式燒白鱔 (2條)hkd 96🔸椒鹽燒多春魚 (4條) hkd 32🔸豚肉日本蘋果卷 (2串) hkd 48🔸鹽燒和牛牛小排 hkd 48🔸鹽燒A4宮崎和牛 hkd 58🔸鹽燒開邊雞中翼 (2隻)hkd 40🔸鹽燒雞軟骨 (2串) hkd 32🔸汁燒鮮雞肝 (2串) hkd 56🔸汁燒赤雞心 (2串)hkd 44🍋爆打香水檸檬 hkd 32🥥新鮮椰青 hkd 38🕰️營業時間星期一至四 17:30-00:00星期五至六 17:30-02:00星期日 17:30-00:00#中環#燒烤堂#串燒#烤串#香港燒烤堂#日本#日式串燒#居酒屋 #居酒屋えぐざいる #清酒#檸檬 #香港 #美食推薦 #日本料理 #日本菜 #香

🍢燒烤堂

今次嗌左好多特色又招牌嘅串燒 款款都好正😈
岩曬同朋友happy friday嘅首選!
可以參考下以下嘅美食推薦🍢🍖

🕰️營業時間
星期一至四 17:30-00:00
星期五至六 17:30-02:00
星期日 17:30-00:00

#中環#燒烤堂#串燒#烤串#香港燒烤堂#日本#日式串燒#居酒屋 #居酒屋えぐざいる #清酒#檸檬 #香港 #美食推薦 #日本料理 #日本菜 #香港美食
係中環燒烤堂食串燒真係好鬼正,我哋三個人唔同口味都可以一次過滿足晒😎😎一個就鍾意食串味,咁我哋點咗川燒蒜蓉茄子 🍆 ,一個就鍾意食日本嘢,所以點咗燒和牛/ 牛脷等等☝️佗地嘅我就點咗鹽燒/汁燒 內臟 ,蒜蓉焗雜菇🤭🤭 我哋大家都好鍾意食鹽燒雞軟骨同咪和牛,食落去軟腍腍,佢哋嘅汁燒雞肉都好好味,因為個汁好正加上啖啖肉真係好令人滿足🤭🤭咁樣大家都有各自鍾意食嘅嘢非常好!呢度啤酒🍻仲要做買一送一,好鬼抵飲!啲串燒嚟咗唔使驚會凍晒,因為佢哋會有個爐一直Heat住啲串燒,真係好貼心!

2024-10-10 220 瀏覽
呢排好多人都話呢間 #燒烤堂 真係唔錯價錢唔貴 CP值又高❤️我都唔執輸去朝下勝先😂Menu真係勁多野食😍唔同既食材都有唔同做法就算淨係雞軟骨都有幾款咁樣😍超多選擇 確實唔錯🫶🏻👍🏻全部即叫即製 熱辣辣上枱😍其間同朋友真係食唔停 擺到成張枱都係😆啤酒仲要買一送一收工去同朋友飲返2杯就啱晒啦🙌🏻
呢排好多人都話呢間 #燒烤堂 真係唔錯

其間同朋友真係食唔停 擺到成張枱都係😆

啤酒仲要買一送一
收工去同朋友飲返2杯就啱晒啦🙌🏻
2024-10-01 204 瀏覽
每次去《燒烤堂》都大排長龍,逆市中仲可新增多間分店,真犀利! 呢度格局居酒屋咁,燈光暗暗地,嘅有吧台位,又有卡位。提供過百款串燒,當中有 d 真係好味到飛起,要必食:✨️ ($108/件) 甜甜酸酸嘅青蘋果乾中和鵝油膩,食完吾會覺得濟,還有多層口感。鵝肝成 cm 厚,真超滿足!✨️牛肉控嘅我點可吾食 和 。兩者都勁香牛肉味。宮崎和牛肉質軟腍,而牛小排有嚼勁。✨️ ($38/份) 和 ($38/份) 都係附月見,首先,採用蘭王蛋真係冇得輸,蛋味香濃,超好味。我會較喜歡前者,因多左節瓜清爽嘅味道,不過,後者,肉質軟腍,味道也是不錯的。✨️ ($58/隻) 同埋 ($58/隻) 都係辣嘅,注意: 後者係辣好多,有紅辣係面。最初都以為紅蔥油會好辣,原來只係微辣。✨️ ($44/份)一份有2隻,算係幾抵食。蒜蓉味勁重,未食已聞到陣陣蒜香味。廣島蠔軟腍。✨️我好鐘意食燒菠籮,所以呢度兩款 ~ ($20/串) ($18/串) 我都嗌哂, 前者較甜,菠蘿新鮮多汁。這些屬甜品類,要叫店員上枱才會上嘅。✨️ 欖角蒜蓉粉絲燒聖子 ($52/隻)欖角咸香加上濃濃蒜香,味道真猛烈,啱哂重口味人仕。咁重調味,察覺吾到

提供過百款串燒,當中有 d 真係好味到飛起,要必食:

✨️[焦糖青蘋果鵝肝多士] ($108/件) 甜甜酸酸嘅青蘋果乾中和鵝油膩,食完吾會覺得濟,還有多層口感。鵝肝成 cm 厚,真超滿足!

✨️牛肉控嘅我點可吾食 [鹽燒A4宮崎和牛] 和 [鹽燒和牛牛小排]。兩者都勁香牛肉味。宮崎和牛肉質軟腍,而牛小排有嚼勁。

✨️[豬肉節瓜波板糖] ($38/份) 和 [汁燒免治雞肉] ($38/份) 都係附月見,首先,採用蘭王蛋真係冇得輸,蛋味香濃,超好味。我會較喜歡前者,因多左節瓜清爽嘅味道,不過,後者,肉質軟腍,味道也是不錯的。

✨️[紅蔥油蒜蓉粉絲燒元貝] ($58/隻) 同埋 [川燒活元貝] ($58/隻) 都係辣嘅,注意: 後者係辣好多,有紅辣係面。最初都以為紅蔥油會好辣,原來只係微辣。

✨️[蒜蓉燒廣島蠔] ($44/份)

✨️我好鐘意食燒菠籮,所以呢度兩款 ~[黑糖燒菠蘿] ($20/串) [蜜糖燒菠蘿 ] ($18/串) 我都嗌哂, 前者較甜,菠蘿新鮮多汁。這些屬甜品類,要叫店員上枱才會上嘅。

✨️ 欖角蒜蓉粉絲燒聖子 ($52/隻)
欖角咸香加上濃濃蒜香,味道真猛烈,啱哂重口味人仕。咁重調味,察覺吾到聖子有任何腥味。

✨️秘制燒羊架 ($48/隻)
燒到啱啱好,feel 到有d 胡椒味,羊肉鲜嫩,冇 'So' 味。

📍中環 安慶臺1号 安慶大廈 地下
以前喺中環呢邊返工,已經不時周圍搵下美食😋今次呢個性價比好高嘅 【燒烤堂 】,環境設計寬敞明亮,氣氛好好,營造出典型日本居酒屋的氛圍,真係岩晒鐘意食日本野嘅我哋❤️----❣️鹽燒A4宮崎和牛A4和牛入口即溶,咬落去油脂勁香,入口係滿滿幸福感。-❣️焦糖青蘋果鵝肝多士鵝肝鮮美、外脆內軟,加上青蘋果同煎到香脆嘅多士,勁好食😍-❣️蒜蓉燒廣島蠔生蠔肉好飽滿,入口鮮甜肥美,好有滿足感🤤-❣️欖角蒜蓉粉絲燒蟶子燒蟶子爽口彈牙,配上蒜蓉粉絲一齊食,好惹味。-❣️鹽燒豚風露筍燒豚肉同露筍一齊,口感清爽唔油膩,好鐘意食。-❣️鹽燒翠玉瓜新鮮爽脆又多汁,沒有太多嘅調味可以食出原味。-❣️雞皮墨魚滑好薄又好脆嘅雞皮,包住爽口墨魚滑,爸爸食唔停口😋-❣️鹽燒開邊雞中翼雞翼外皮燒到金黃酥脆,但包留到肉質鮮嫩多汁。-❣️鰻魚炒飯滿滿嘅鰻魚,炒菇超香口,飯夠乾身粒粒分明,配甜甜嘅鰻魚汁☺️Hailey食完一碗又一碗。而家諗返起😋又想再去食過啦❤️

❣️鹽燒A4宮崎和牛
A4和牛入口即溶,咬落去油脂勁香,入口係滿滿幸福感。
❣️焦糖青蘋果鵝肝多士
鵝肝鮮美、外脆內軟,加上青蘋果同煎到香脆嘅多士,勁好食😍
❣️蒜蓉燒廣島蠔
生蠔肉好飽滿,入口鮮甜肥美,好有滿足感🤤
❣️欖角蒜蓉粉絲燒蟶子
燒蟶子爽口彈牙,配上蒜蓉粉絲一齊食,好惹味。
❣️鹽燒豚風露筍燒
豚肉同露筍一齊,口感清爽唔油膩,好鐘意食。
❣️鹽燒翠玉瓜
新鮮爽脆又多汁,沒有太多嘅調味可以食出原味。
❣️雞皮墨魚滑
好薄又好脆嘅雞皮,包住爽口墨魚滑,爸爸食唔停口😋
❣️鹽燒開邊雞中翼
雞翼外皮燒到金黃酥脆,但包留到肉質鮮嫩多汁。
❣️鰻魚炒飯

而家諗返起😋又想再去食過啦❤️
因為今次叫了很多不同款小食,所以只介紹印象最深刻的🤗🍀🍽️ 七味燒墨魚紫蘇卷 $28平時唔中意食墨魚嘅我都覺得好食🦑 滑捋捋 超彈牙!🍀🍽️ 麻辣鮮雞肝 $28喜歡吃內臟的朋友看過來😏 燒得一點都不乾,超淳滑雞肝🤩🍀🍽️ 蒜蓉粉絲卷蟶子 $38蟶子算大隻多肉,其實冇乜粉絲墊底,肉質爽甜,不太乾!🍀🍽️ 豚肉節瓜波棒糖 $38今餐最愛的串燒~ 加入節瓜後 令到豚肉更水潤🤩 有點像肥膏的感覺🤣🍀🍽️ 檸蜜牛油包 $20全晚最邪惡😈 麵包很軟熟,牛油多到嚇死你🤣🍀🍽️ 免治雞肉棒 $28發揮正常的雞肉棒,如果多少少軟骨會更好😎🍀想收到更多美食資訊,請追蹤@greatfood_grateful
因為今次叫了很多不同款小食,所以只介紹印象最深刻的🤗
🍽️ 七味燒墨魚紫蘇卷 $28
平時唔中意食墨魚嘅我都覺得好食🦑 滑捋捋 超彈牙!
🍽️ 麻辣鮮雞肝 $28
喜歡吃內臟的朋友看過來😏 燒得一點都不乾,超淳滑雞肝🤩
🍽️ 蒜蓉粉絲卷蟶子 $38
蟶子算大隻多肉,其實冇乜粉絲墊底,肉質爽甜,不太乾!
🍽️ 豚肉節瓜波棒糖 $38
🍽️ 檸蜜牛油包 $20
全晚最邪惡😈 麵包很軟熟,牛油多到嚇死你🤣
🍽️ 免治雞肉棒 $28
發揮正常的雞肉棒,如果多少少軟骨會更好😎
🍀
🍱餐廳:燒烤堂 (中環)🍽️類別:港式/日式/中式/泰式燒烤💯回頭率:8/10二訪這匯聚了港式、日式、泰式、西式、韓式和疆式串燒的人氣串燒店,質素依然能夠保持。.🍑推薦指數: ★★★★★★▪️焦糖青蘋果鵝肝多士 $108 兩度拜訪後,在小編心中獨佔鰲頭的依然是焦糖青蘋果鵝肝多士,這是小編在多間燒烤店中吃過最不油膩,最香甜的▪️日本芝士年糕 $38而日本芝士年糕同樣不容小覷,外層年糕嚼勁十足,內裡的芝士滑順而不膩▪️厚切鹽燒牛舌拖羅 $48 ▪️日式燒白鱔 $48厚切鹽燒牛舌則選取了牛舌最肥美的部分,口感極其柔滑;至於日式燒白鱔,外皮烤得香脆,內裏肉質鮮嫩,散發著濃郁的魚油香氣。▪️生啤 (買一送一) $48🍑推薦指數: ★★★★★☆▪️焦糖鰻魚芝士玉子燒 $28▪️椒鹽燒鴨舌 $28▪️中切鹽燒牛舌芯▪️辣辣地羊架 $48▪️黑松露烤雞 $28▪️蒜蓉廣島蠔 $18▪️蜜糖燒雞中翼 $18焦糖鰻魚芝士玉子燒鹹甜交雜,味道豐富;椒鹽燒鴨舌足夠入味;牛舌芯亦頗肥美。😍整體評分 味道:🌟🌟🌟🌟性價比:🌟🌟🌟🌟環境:🌟🌟🌟🌟服務態度:🌟🌟🌟
🍱餐廳:燒烤堂 (中環)
🍽️類別:港式/日式/中式/泰式燒烤

性價比:🌟🌟🌟🌟
環境:🌟🌟🌟🌟
服務態度:🌟🌟🌟
2024-09-07 346 瀏覽
「燒烤堂」主打日式串燒居酒屋,離中環地鐵站出口不到5分鐘路程。平日晚上七點左右已幾乎滿座,相當熱鬧。餐牌選擇多到讓人眼花撩亂,價格更是讓人忘記自己身在中環鬧區。🍢蒜蓉燒廣島蠔碩大肥美的生蠔,一上桌就散發出鮮甜的海味與濃郁的蒜香。生蠔肉飽滿,味道新鮮,湯汁極鮮甜。🍢秘制燒羊架整隻帶骨羊架上桌,相當有氣勢。肉量豐富且十分厚實,口感很嫩有彈性,帶骨的地方酥脆,油脂適中相當美味。🍢明太子雞腿肉汁多肉嫩的雞腿肉,表面放了巨量明太子。一口咬下肉汁在嘴裡爆開,伴著明太子的鹹辣口感,超對味。🍢鹽燒豚肉荔枝卷餐廳的卷物串燒選擇眾多,味道一流。荔枝果肉清爽甘甜,搭配油脂肥美肉質細緻的豬肉,滋味妙不可言。🍢鹽燒翠玉瓜翠綠的外皮,白皙的瓜肉,厚切一片片,印上誘人的烤痕。沒有太多調味,吃盡翠玉瓜原味,完全鎖住湯汁,口感很多汁甘甜。🍢鰻魚炒飯晶瑩的米飯上鋪著蔥花海苔與小塊狀的鰻魚,調味適中味道清爽,鰻魚給得大方幾乎每口都吃得到。需要來點飯的朋友絕對要試試,份量超豐盛適合多人一齊分享。🍺生啤日本啤酒買一送一,配上串燒最適合。總體而言,餐廳環境很有氣氛,串串燒烤都有不錯表現,價位合理,當日週一晚上前來座無虛席,記得先
1938 瀏覽

🍢鹽燒翠玉瓜
鹽燒翠玉瓜

🍢鰻魚炒飯

🍺生啤
日本啤酒買一送一,配上串燒最適合。

總體而言,餐廳環境很有氣氛,串串燒烤都有不錯表現,價位合理,當日週一晚上前來座無虛席,記得先訂檯再前往。

蒜蓉燒廣島蠔
明太子雞腿肉
2024-09-07 207 瀏覽
中環呢間燒烤堂食物水準超得,燒物甜品款式仲好似多過其他分店㖭,好多嘢都好吸引😍🍏焦糖青蘋果鴨肝多士每次都必食,鴨肝肥美香口,油脂好正,多士夠脆,配上青蘋果中和油膩感,有鵝肝油脂、醬汁,好食到不得了🥢蒜蓉燒蟶子蟶子大隻,加埋蒜蓉粉絲好好食🥢蒜蓉燒元貝元貝一樣大隻,加埋青蔥好好食🐟鹽燒白鱔夠香脆,魚油香滿滿🍢孜然豚肉芫荽卷🍢鹽燒豚肉荔枝卷🍢孜然豚肉韮菜花卷全部包住蔬菜嘅串燒都好鐘意食,係我每次必食🥒鹽燒翠玉瓜香口唔乾,好食🥢雞皮墨魚滑口感好好,幾欣賞用雞皮包住墨魚滑去燒,幾特別🍍黑糖燒菠蘿之前食過覺得黑糖好味過蜜糖,多啲香味,菠蘿多汁好甜😋🚩燒烤堂 (中環) @skewer.kitchen 📍中環安慶臺1號安慶大廈地下A號舖

🍏焦糖青蘋果鴨肝多士

🥢蒜蓉燒蟶子
蟶子大隻,加埋蒜蓉粉絲好好食

🥢蒜蓉燒元貝
元貝一樣大隻,加埋青蔥好好食

🐟鹽燒白鱔
夠香脆,魚油香滿滿

🍢孜然豚肉芫荽卷
🍢鹽燒豚肉荔枝卷
🍢孜然豚肉韮菜花卷
全部包住蔬菜嘅串燒都好鐘意食,係我每次必食

🥒鹽燒翠玉瓜
香口唔乾,好食

🥢雞皮墨魚滑
口感好好,幾欣賞用雞皮包住墨魚滑去燒,幾特別

🍍黑糖燒菠蘿
之前食過覺得黑糖好味過蜜糖,多啲香味,菠蘿多汁好甜😋

🚩燒烤堂 (中環) @skewer.kitchen
  • 焦糖青蘋果鵝肝多士