-🍢燒烤堂 📍中環安慶臺1號安慶大廈地下A號舖今次嗌左好多特色又招牌嘅串燒 款款都好正😈岩曬同朋友happy friday嘅首選!可以參考下以下嘅美食推薦🍢🍖🔸糖不甩燒湯圓 hkd 22🔸川燒蒜蓉茄子 hkd 36🔸牛油蒜蓉焗雜菇 hkd 38🔸蒜蓉菜圃燒豆皮(少辣)hkd 16🔸蒜蓉燒蟶子 hkd 52🔸蒜蓉燒廣島蠔(2隻)hkd 44🔸麻辣黃花魚春 (2條)hkd 44🔸日式燒白鱔 (2條)hkd 96🔸椒鹽燒多春魚 (4條) hkd 32🔸豚肉日本蘋果卷 (2串) hkd 48🔸鹽燒和牛牛小排 hkd 48🔸鹽燒A4宮崎和牛 hkd 58🔸鹽燒開邊雞中翼 (2隻)hkd 40🔸鹽燒雞軟骨 (2串) hkd 32🔸汁燒鮮雞肝 (2串) hkd 56🔸汁燒赤雞心 (2串)hkd 44🍋爆打香水檸檬 hkd 32🥥新鮮椰青 hkd 38🕰️營業時間星期一至四 17:30-00:00星期五至六 17:30-02:00星期日 17:30-00:00#中環#燒烤堂#串燒#烤串#香港燒烤堂#日本#日式串燒#居酒屋 #居酒屋えぐざいる #清酒#檸檬 #香港 #美食推薦 #日本料理 #日本菜 #香

🍢燒烤堂
📍中環安慶臺1號安慶大廈地下A號舖

今次嗌左好多特色又招牌嘅串燒 款款都好正😈
岩曬同朋友happy friday嘅首選!
可以參考下以下嘅美食推薦🍢🍖

🕰️營業時間
星期一至四 17:30-00:00
星期五至六 17:30-02:00
星期日 17:30-00:00

#中環#燒烤堂#串燒#烤串#香港燒烤堂#日本#日式串燒#居酒屋 #居酒屋えぐざいる #清酒#檸檬 #香港 #美食推薦 #日本料理 #日本菜 #香港美食
係中環燒烤堂食串燒真係好鬼正,我哋三個人唔同口味都可以一次過滿足晒😎😎一個就鍾意食串味,咁我哋點咗川燒蒜蓉茄子 🍆 ,一個就鍾意食日本嘢,所以點咗燒和牛/ 牛脷等等☝️佗地嘅我就點咗鹽燒/汁燒 內臟 ,蒜蓉焗雜菇🤭🤭 我哋大家都好鍾意食鹽燒雞軟骨同咪和牛,食落去軟腍腍,佢哋嘅汁燒雞肉都好好味,因為個汁好正加上啖啖肉真係好令人滿足🤭🤭咁樣大家都有各自鍾意食嘅嘢非常好!呢度啤酒🍻仲要做買一送一,好鬼抵飲!啲串燒嚟咗唔使驚會凍晒,因為佢哋會有個爐一直Heat住啲串燒,真係好貼心!

2024-10-10 216 瀏覽
呢排好多人都話呢間 #燒烤堂 真係唔錯價錢唔貴 CP值又高❤️我都唔執輸去朝下勝先😂Menu真係勁多野食😍唔同既食材都有唔同做法就算淨係雞軟骨都有幾款咁樣😍超多選擇 確實唔錯🫶🏻👍🏻全部即叫即製 熱辣辣上枱😍其間同朋友真係食唔停 擺到成張枱都係😆啤酒仲要買一送一收工去同朋友飲返2杯就啱晒啦🙌🏻
呢排好多人都話呢間 #燒烤堂 真係唔錯

其間同朋友真係食唔停 擺到成張枱都係😆

啤酒仲要買一送一
收工去同朋友飲返2杯就啱晒啦🙌🏻
2024-10-01 195 瀏覽
每次去《燒烤堂》都大排長龍,逆市中仲可新增多間分店,真犀利! 呢度格局居酒屋咁,燈光暗暗地,嘅有吧台位,又有卡位。提供過百款串燒,當中有 d 真係好味到飛起,要必食:✨️ ($108/件) 甜甜酸酸嘅青蘋果乾中和鵝油膩,食完吾會覺得濟,還有多層口感。鵝肝成 cm 厚,真超滿足!✨️牛肉控嘅我點可吾食 和 。兩者都勁香牛肉味。宮崎和牛肉質軟腍,而牛小排有嚼勁。✨️ ($38/份) 和 ($38/份) 都係附月見,首先,採用蘭王蛋真係冇得輸,蛋味香濃,超好味。我會較喜歡前者,因多左節瓜清爽嘅味道,不過,後者,肉質軟腍,味道也是不錯的。✨️ ($58/隻) 同埋 ($58/隻) 都係辣嘅,注意: 後者係辣好多,有紅辣係面。最初都以為紅蔥油會好辣,原來只係微辣。✨️ ($44/份)一份有2隻,算係幾抵食。蒜蓉味勁重,未食已聞到陣陣蒜香味。廣島蠔軟腍。✨️我好鐘意食燒菠籮,所以呢度兩款 ~ ($20/串) ($18/串) 我都嗌哂, 前者較甜,菠蘿新鮮多汁。這些屬甜品類,要叫店員上枱才會上嘅。✨️ 欖角蒜蓉粉絲燒聖子 ($52/隻)欖角咸香加上濃濃蒜香,味道真猛烈,啱哂重口味人仕。咁重調味,察覺吾到

提供過百款串燒,當中有 d 真係好味到飛起,要必食:

✨️[焦糖青蘋果鵝肝多士] ($108/件) 甜甜酸酸嘅青蘋果乾中和鵝油膩,食完吾會覺得濟,還有多層口感。鵝肝成 cm 厚,真超滿足!

✨️牛肉控嘅我點可吾食 [鹽燒A4宮崎和牛] 和 [鹽燒和牛牛小排]。兩者都勁香牛肉味。宮崎和牛肉質軟腍,而牛小排有嚼勁。

✨️[豬肉節瓜波板糖] ($38/份) 和 [汁燒免治雞肉] ($38/份) 都係附月見,首先,採用蘭王蛋真係冇得輸,蛋味香濃,超好味。我會較喜歡前者,因多左節瓜清爽嘅味道,不過,後者,肉質軟腍,味道也是不錯的。

✨️[紅蔥油蒜蓉粉絲燒元貝] ($58/隻) 同埋 [川燒活元貝] ($58/隻) 都係辣嘅,注意: 後者係辣好多,有紅辣係面。最初都以為紅蔥油會好辣,原來只係微辣。

✨️[蒜蓉燒廣島蠔] ($44/份)

✨️我好鐘意食燒菠籮,所以呢度兩款 ~[黑糖燒菠蘿] ($20/串) [蜜糖燒菠蘿 ] ($18/串) 我都嗌哂, 前者較甜,菠蘿新鮮多汁。這些屬甜品類,要叫店員上枱才會上嘅。

✨️ 欖角蒜蓉粉絲燒聖子 ($52/隻)
欖角咸香加上濃濃蒜香,味道真猛烈,啱哂重口味人仕。咁重調味,察覺吾到聖子有任何腥味。

✨️秘制燒羊架 ($48/隻)
燒到啱啱好,feel 到有d 胡椒味,羊肉鲜嫩,冇 'So' 味。

📍中環 安慶臺1号 安慶大廈 地下
以前喺中環呢邊返工,已經不時周圍搵下美食😋今次呢個性價比好高嘅 【燒烤堂 】,環境設計寬敞明亮,氣氛好好,營造出典型日本居酒屋的氛圍,真係岩晒鐘意食日本野嘅我哋❤️----❣️鹽燒A4宮崎和牛A4和牛入口即溶,咬落去油脂勁香,入口係滿滿幸福感。-❣️焦糖青蘋果鵝肝多士鵝肝鮮美、外脆內軟,加上青蘋果同煎到香脆嘅多士,勁好食😍-❣️蒜蓉燒廣島蠔生蠔肉好飽滿,入口鮮甜肥美,好有滿足感🤤-❣️欖角蒜蓉粉絲燒蟶子燒蟶子爽口彈牙,配上蒜蓉粉絲一齊食,好惹味。-❣️鹽燒豚風露筍燒豚肉同露筍一齊,口感清爽唔油膩,好鐘意食。-❣️鹽燒翠玉瓜新鮮爽脆又多汁,沒有太多嘅調味可以食出原味。-❣️雞皮墨魚滑好薄又好脆嘅雞皮,包住爽口墨魚滑,爸爸食唔停口😋-❣️鹽燒開邊雞中翼雞翼外皮燒到金黃酥脆,但包留到肉質鮮嫩多汁。-❣️鰻魚炒飯滿滿嘅鰻魚,炒菇超香口,飯夠乾身粒粒分明,配甜甜嘅鰻魚汁☺️Hailey食完一碗又一碗。而家諗返起😋又想再去食過啦❤️

❣️鹽燒A4宮崎和牛
A4和牛入口即溶,咬落去油脂勁香,入口係滿滿幸福感。
❣️焦糖青蘋果鵝肝多士
鵝肝鮮美、外脆內軟,加上青蘋果同煎到香脆嘅多士,勁好食😍
❣️蒜蓉燒廣島蠔
生蠔肉好飽滿,入口鮮甜肥美,好有滿足感🤤
❣️欖角蒜蓉粉絲燒蟶子
燒蟶子爽口彈牙,配上蒜蓉粉絲一齊食,好惹味。
❣️鹽燒豚風露筍燒
豚肉同露筍一齊,口感清爽唔油膩,好鐘意食。
❣️鹽燒翠玉瓜
新鮮爽脆又多汁,沒有太多嘅調味可以食出原味。
❣️雞皮墨魚滑
好薄又好脆嘅雞皮,包住爽口墨魚滑,爸爸食唔停口😋
❣️鹽燒開邊雞中翼
雞翼外皮燒到金黃酥脆,但包留到肉質鮮嫩多汁。
❣️鰻魚炒飯

而家諗返起😋又想再去食過啦❤️
因為今次叫了很多不同款小食,所以只介紹印象最深刻的🤗🍀🍽️ 七味燒墨魚紫蘇卷 $28平時唔中意食墨魚嘅我都覺得好食🦑 滑捋捋 超彈牙!🍀🍽️ 麻辣鮮雞肝 $28喜歡吃內臟的朋友看過來😏 燒得一點都不乾,超淳滑雞肝🤩🍀🍽️ 蒜蓉粉絲卷蟶子 $38蟶子算大隻多肉,其實冇乜粉絲墊底,肉質爽甜,不太乾!🍀🍽️ 豚肉節瓜波棒糖 $38今餐最愛的串燒~ 加入節瓜後 令到豚肉更水潤🤩 有點像肥膏的感覺🤣🍀🍽️ 檸蜜牛油包 $20全晚最邪惡😈 麵包很軟熟,牛油多到嚇死你🤣🍀🍽️ 免治雞肉棒 $28發揮正常的雞肉棒,如果多少少軟骨會更好😎🍀想收到更多美食資訊,請追蹤@greatfood_grateful
因為今次叫了很多不同款小食,所以只介紹印象最深刻的🤗
🍽️ 七味燒墨魚紫蘇卷 $28
平時唔中意食墨魚嘅我都覺得好食🦑 滑捋捋 超彈牙!
🍽️ 麻辣鮮雞肝 $28
喜歡吃內臟的朋友看過來😏 燒得一點都不乾,超淳滑雞肝🤩
🍽️ 蒜蓉粉絲卷蟶子 $38
蟶子算大隻多肉,其實冇乜粉絲墊底,肉質爽甜,不太乾!
🍽️ 豚肉節瓜波棒糖 $38
🍽️ 檸蜜牛油包 $20
全晚最邪惡😈 麵包很軟熟,牛油多到嚇死你🤣
🍽️ 免治雞肉棒 $28
發揮正常的雞肉棒,如果多少少軟骨會更好😎
🍀
🍱餐廳:燒烤堂 (中環)🍽️類別:港式/日式/中式/泰式燒烤💯回頭率:8/10二訪這匯聚了港式、日式、泰式、西式、韓式和疆式串燒的人氣串燒店,質素依然能夠保持。.🍑推薦指數: ★★★★★★▪️焦糖青蘋果鵝肝多士 $108 兩度拜訪後,在小編心中獨佔鰲頭的依然是焦糖青蘋果鵝肝多士,這是小編在多間燒烤店中吃過最不油膩,最香甜的▪️日本芝士年糕 $38而日本芝士年糕同樣不容小覷,外層年糕嚼勁十足,內裡的芝士滑順而不膩▪️厚切鹽燒牛舌拖羅 $48 ▪️日式燒白鱔 $48厚切鹽燒牛舌則選取了牛舌最肥美的部分,口感極其柔滑;至於日式燒白鱔,外皮烤得香脆,內裏肉質鮮嫩,散發著濃郁的魚油香氣。▪️生啤 (買一送一) $48🍑推薦指數: ★★★★★☆▪️焦糖鰻魚芝士玉子燒 $28▪️椒鹽燒鴨舌 $28▪️中切鹽燒牛舌芯▪️辣辣地羊架 $48▪️黑松露烤雞 $28▪️蒜蓉廣島蠔 $18▪️蜜糖燒雞中翼 $18焦糖鰻魚芝士玉子燒鹹甜交雜,味道豐富;椒鹽燒鴨舌足夠入味;牛舌芯亦頗肥美。😍整體評分 味道:🌟🌟🌟🌟性價比:🌟🌟🌟🌟環境:🌟🌟🌟🌟服務態度:🌟🌟🌟
🍱餐廳:燒烤堂 (中環)
🍽️類別:港式/日式/中式/泰式燒烤

性價比:🌟🌟🌟🌟
環境:🌟🌟🌟🌟
服務態度:🌟🌟🌟
2024-09-07 324 瀏覽
「燒烤堂」主打日式串燒居酒屋,離中環地鐵站出口不到5分鐘路程。平日晚上七點左右已幾乎滿座,相當熱鬧。餐牌選擇多到讓人眼花撩亂,價格更是讓人忘記自己身在中環鬧區。🍢蒜蓉燒廣島蠔碩大肥美的生蠔,一上桌就散發出鮮甜的海味與濃郁的蒜香。生蠔肉飽滿,味道新鮮,湯汁極鮮甜。🍢秘制燒羊架整隻帶骨羊架上桌,相當有氣勢。肉量豐富且十分厚實,口感很嫩有彈性,帶骨的地方酥脆,油脂適中相當美味。🍢明太子雞腿肉汁多肉嫩的雞腿肉,表面放了巨量明太子。一口咬下肉汁在嘴裡爆開,伴著明太子的鹹辣口感,超對味。🍢鹽燒豚肉荔枝卷餐廳的卷物串燒選擇眾多,味道一流。荔枝果肉清爽甘甜,搭配油脂肥美肉質細緻的豬肉,滋味妙不可言。🍢鹽燒翠玉瓜翠綠的外皮,白皙的瓜肉,厚切一片片,印上誘人的烤痕。沒有太多調味,吃盡翠玉瓜原味,完全鎖住湯汁,口感很多汁甘甜。🍢鰻魚炒飯晶瑩的米飯上鋪著蔥花海苔與小塊狀的鰻魚,調味適中味道清爽,鰻魚給得大方幾乎每口都吃得到。需要來點飯的朋友絕對要試試,份量超豐盛適合多人一齊分享。🍺生啤日本啤酒買一送一,配上串燒最適合。總體而言,餐廳環境很有氣氛,串串燒烤都有不錯表現,價位合理,當日週一晚上前來座無虛席,記得先

🍢蒜蓉燒廣島蠔

🍢鹽燒翠玉瓜
鹽燒翠玉瓜

🍢鰻魚炒飯

🍺生啤
日本啤酒買一送一,配上串燒最適合。

總體而言,餐廳環境很有氣氛,串串燒烤都有不錯表現,價位合理,當日週一晚上前來座無虛席,記得先訂檯再前往。

蒜蓉燒廣島蠔
明太子雞腿肉
2024-09-07 199 瀏覽
中環呢間燒烤堂食物水準超得,燒物甜品款式仲好似多過其他分店㖭,好多嘢都好吸引😍🍏焦糖青蘋果鴨肝多士每次都必食,鴨肝肥美香口,油脂好正,多士夠脆,配上青蘋果中和油膩感,有鵝肝油脂、醬汁,好食到不得了🥢蒜蓉燒蟶子蟶子大隻,加埋蒜蓉粉絲好好食🥢蒜蓉燒元貝元貝一樣大隻,加埋青蔥好好食🐟鹽燒白鱔夠香脆,魚油香滿滿🍢孜然豚肉芫荽卷🍢鹽燒豚肉荔枝卷🍢孜然豚肉韮菜花卷全部包住蔬菜嘅串燒都好鐘意食,係我每次必食🥒鹽燒翠玉瓜香口唔乾,好食🥢雞皮墨魚滑口感好好,幾欣賞用雞皮包住墨魚滑去燒,幾特別🍍黑糖燒菠蘿之前食過覺得黑糖好味過蜜糖,多啲香味,菠蘿多汁好甜😋🚩燒烤堂 (中環) @skewer.kitchen 📍中環安慶臺1號安慶大廈地下A號舖

🍏焦糖青蘋果鴨肝多士

🥢蒜蓉燒蟶子
蟶子大隻,加埋蒜蓉粉絲好好食

🥢蒜蓉燒元貝
元貝一樣大隻,加埋青蔥好好食

🐟鹽燒白鱔
夠香脆,魚油香滿滿

🍢孜然豚肉芫荽卷
🍢鹽燒豚肉荔枝卷
🍢孜然豚肉韮菜花卷
全部包住蔬菜嘅串燒都好鐘意食,係我每次必食

🥒鹽燒翠玉瓜
香口唔乾,好食

🥢雞皮墨魚滑
口感好好,幾欣賞用雞皮包住墨魚滑去燒,幾特別

🍍黑糖燒菠蘿
之前食過覺得黑糖好味過蜜糖,多啲香味,菠蘿多汁好甜😋

🚩燒烤堂 (中環) @skewer.kitchen
📍中環安慶臺1號安慶大廈地下A號舖
  • 焦糖青蘋果鵝肝多士
  • 鹽燒白鱔
2024-09-04 179 瀏覽
中環性價比高串燒🍢雞肉類叫咗鹽燒開邊雞中翼 外脆內嫩 鹽味完全滲透入肉質 搭配一啲檸檬汁 可以增添清新感 非常適合做開胃小食👍🏻 麻辣雞軟骨味道好香 辣味撲面而來 軟骨彈牙 啖啖有驚喜🤩 汁燒免治雞肉軟骨棒(付月見) 免治雞肉串燒得剛好 外焦內嫩 汁液多得來又唔油膩 加埋月見蛋 讓整個口感更加豐富 食完想再黎多串!豬肉同牛肉都多款式 鹽燒豚肉荔枝卷 豬肉卷住荔枝 外面燒得金黃 豬肉嘅香味同荔枝嘅甜味交融 食落好有驚喜☺️海鮮方面都好多選擇 有七味燒墨魚紫蘇卷 墨魚滑嫩 包裹住紫蘇葉 七味香料令到整體味道層次豐富 既有傳統日本風味 又帶有創新感 非常好食😝 川燒活蟶子都要大讚 活蟶子新鮮得黎 川味調料配合得宜 香辣味十足 每一口都好有滋味 令人食唔停口😋 紫蘇雞皮蝦都要試 蝦肉鮮美 紫蘇嘅香氣令整道菜更具特色🍤 白鱔燒得恰到好處 肉質細膩 搭配醬汁後味道豐富😆糖不甩燒湯圓外層香脆 裡面內餡滑滑 甜而不膩😚菜式無論係肉類、海鮮定係甜品 都展示咗各自獨特嘅風味 適合唔同食客嘅口味需求 每一道菜都值得一試 特別係聚會或者慶祝時 絕對會令大家開心滿足😍📍燒烤堂 (中環)中環安慶臺1號安慶大廈地下A
中環性價比高串燒🍢

糖不甩燒湯圓外層香脆 裡面內餡滑滑 甜而不膩😚

📍燒烤堂 (中環)
中環安慶臺1號安慶大廈地下A號舖
2024-08-30 193 瀏覽
有朋友係外國返嚟,佢話想食香港嘅地道嘢,我即刻諗<燒烤堂>😎 雖然感覺串燒係屬於日本嘢,我覺得呢度嘅出品好有香港嘅元素,反而日本食唔到😆 去<燒烤堂>我最鍾意就去中環呢間,因為佢有卡位坐得好舒服😌坐低第一樣叫乜?緊係叫啤酒啦,全日買一送一呀✌️🌟豚肉節瓜波板糖(附月見)必點菜式,簡直係<燒烤堂>嘅招牌串燒😎🌟焦糖饅魚芝士玉子燒上面有薄薄嘅焦糖,配熱辣辣嘅鰻魚玉子真係正到爆🥰🌟蒜蓉燒廣島蠔(兩隻)今次第一次食,一客兩隻性價比都ok,蒜蓉好惹味😙🌟手釣墨魚鬚墨魚鬚好彈牙,鹽燒食得到個鮮味😍🌟雞皮墨魚滑好特別嘅組合,又幾夾,可以試下😆🌟鹽燒白鱔 每次食串燒都要食,屋企點都整唔到,好好味🥰🌟孜然豚肉韭菜花卷 呢個有驚喜喎,尤其是啲韭菜,好香😀🌟海苔黑豚肉鶴鶉蛋 鵪鶉蛋加豬肉配咗少少沙律醬同海苔,味道幾好😬🌟鹽燒豬肋肉(稀有部位)呢個我覺得都必點,肉質非常唔錯,燒完更加香口😃🌟厚切鹽燒牛舌拖羅 呢個牛舌嘅位置好嫩滑爽口,真係一分錢一分貨✌️🌟鹽燒雞中翼(兩隻) 呢度既燒雞翼一定要食,燒得唔錯,一定脆皮✌️🌟蜜糖燒雞中翼(兩隻) 如果好懷念出面塗蜜糖嘅燒嘢食,呢個食完回憶返曬嚟!🌟汁燒免治雞肉軟骨棒(付

坐低第一樣叫乜?緊係叫啤酒啦,全日買一送一呀✌️

🌟豚肉節瓜波板糖(附月見)
必點菜式,簡直係<燒烤堂>嘅招牌串燒😎

🌟焦糖饅魚芝士玉子燒
上面有薄薄嘅焦糖,配熱辣辣嘅鰻魚玉子真係正到爆🥰

🌟蒜蓉燒廣島蠔(兩隻)
今次第一次食,一客兩隻性價比都ok,蒜蓉好惹味😙

🌟手釣墨魚鬚
墨魚鬚好彈牙,鹽燒食得到個鮮味😍

🌟雞皮墨魚滑
好特別嘅組合,又幾夾,可以試下😆

🌟鹽燒白鱔
每次食串燒都要食,屋企點都整唔到,好好味🥰

🌟孜然豚肉韭菜花卷
呢個有驚喜喎,尤其是啲韭菜,好香😀

🌟海苔黑豚肉鶴鶉蛋
鵪鶉蛋加豬肉配咗少少沙律醬同海苔,味道幾好😬

🌟鹽燒豬肋肉(稀有部位)
呢個我覺得都必點,肉質非常唔錯,燒完更加香口😃

🌟厚切鹽燒牛舌拖羅
呢個牛舌嘅位置好嫩滑爽口,真係一分錢一分貨✌️

🌟鹽燒雞中翼(兩隻)
呢度既燒雞翼一定要食,燒得唔錯,一定脆皮✌️

🌟蜜糖燒雞中翼(兩隻)
如果好懷念出面塗蜜糖嘅燒嘢食,呢個食完回憶返曬嚟!

🌟汁燒免治雞肉軟骨棒(付 1 月見)
我去間間串燒店都會食呢個,配埋月見汁食,每次都好滿足😌

🌟鹽燒赤雞頸肉
近排好鍾意食雞頸肉,燒雞肉嘅話,呢個部位其實係最好食😊

🌟川燒蒜蓉茄子
茄子一定揀川燒,因為佢有啲辣菜脯,真係好惹味😍

🌟牛油芝士焗雜菇
非常足料,錫紙包上,又熱又好味😃

我哋仲叫左啲蔬菜食,鹽燒芥蘭頭,鹽燒日本青椒仔,鹽燒翠玉瓜,全部都好得✌️

🌟蟹膏燒飯團
主食我哋叫咗一個燒飯團,呢啲又係屋企整唔到, 個外國朋友好鍾意食🥳

🌟牛油蜜糖日本蕃薯條
我就好鍾意呢個甜甜地嘅番薯條,係邪惡㗎喇,冇計啦😂

🌟黑糖燒菠蘿
最後整個燒菠蘿做甜品。佢係凍㗎,但係好多汁,超好食🥰

好多年前我已經覺得<燒烤堂>一定做得起,因為質素好,選擇多,而且我覺得係香港嘅特色😎但今次食我見都有個明顯嘅進步,佢竟然有一個鐵板俾你放串燒😍 鐵板下面有蠟燭保持串燒嘅溫度,呢個非常細心,值得一讚✌️ 我每一兩個月都會幫襯一次,都算係粉絲嚟㗎,真心推介🫶🏻
2024-08-29
  • 孜然燒蒜蓉茄子
  • 汁燒免治雞肉軟骨棒
  • 蒜蓉燒廣島蠔
  • 鹽燒白鱔
  • 焦糖鰻魚芝士玉子燒
2024-08-27 103 瀏覽
🏮之前朋友推介過「燒烤堂」 好好食,眼見佢地愈黎愈開得多分店👀就等爸爸放假一齊去食下好野啦😋今次同爸爸過開海,所以就去左中環分店💕呢度座位非常闊落,而且店員都好友善👍🏻肉類🥩🔸鹽燒A四宮崎和牛宮崎和牛入口即溶,肉質淋身🧂牛味濃郁🔸蜜糖燒雞中翼(2隻) 蜜糖味偏甜,糯米仔好鐘意食🤣🔸黑松露烤雞🔸中切鹽燒牛舌芯🔸厚切鹽燒牛舌腩🔸韓燒泡菜五花腩🔸鹽燒豬肋肉(稀有部位)🔸豚肉日本蘋果卷我同爸爸都好鍾意食呀,酸酸甜甜好開胃海鮮類🦐川燒活元貝兵燒活元貝川燒活蟶子蒜蓉燒蟶子其他類別💕汁燒煙韌年糕卷🍢孜然燒虎皮尖椒🫑孜然燒蒜蓉茄子🍆牛油蜜糖粟米🌽鹽燒芥蘭頭🥬整體感覺,覺得啲串燒整到好入味.款式種類都多👍🏻而且海鮮都食到鮮味💕推介🧡我哋食完都忍唔住再encore咗一次🙈最貼心係佢哋有一個暖鍋,唔怕d 肉佢哋整完拎出嚟凍晒😍下次要再嚟食其他款式先💕

今次同爸爸過開海,所以就去左中環分店💕
呢度座位非常闊落,而且店員都好友善👍🏻

肉類🥩
🔸鹽燒A四宮崎和牛宮崎和牛
入口即溶,肉質淋身🧂牛味濃郁
🔸蜜糖燒雞中翼(2隻)
蜜糖味偏甜,糯米仔好鐘意食🤣
🔸黑松露烤雞
🔸中切鹽燒牛舌芯
🔸厚切鹽燒牛舌腩
🔸韓燒泡菜五花腩
🔸鹽燒豬肋肉(稀有部位)
🔸豚肉日本蘋果卷
我同爸爸都好鍾意食呀,酸酸甜甜好開胃

海鮮類🦐

孜然燒蒜蓉茄子🍆
牛油蜜糖粟米🌽
鹽燒芥蘭頭🥬

2024-08-26 117 瀏覽
不但餐點款式選擇多,質素不錯之餘,而且價錢合理。中環分店裝修富日本風,環境舒適,好適合同朋友聚會。最近還有啤酒買一送一,好適合鍾意飲酒的朋友。.🔸川燒活元貝 $58 🔹浜燒活元貝 $58原隻元貝新鮮又鮮美,口感彈牙好惹味。.🔸海苔黑豚肉鵪鶉蛋卷 $28🔹牛油果豚肉卷 $28🔸鹽燒豚肉荔枝卷 $22🔹豚肉日本蘋果卷 $24 薄燒豚肉串每次必點,而且有多款配搭,有露荀、牛油果、荔枝、蘋果等。個人偏愛豚肉日本蘋果,蘋果的清爽香甜,剛好中和了豬肉的膩,感覺清新。.🔸鹽燒A4宮崎和牛 $58 🔹鹽燒和牛牛小排 $48牛魔王的我當然要點,兩款和牛串燒肉質都鮮嫩富肉汁,而且肉味香濃郁,牛小排就有咬口。.🔸鹽燒雞軟骨 $16雞軟骨香脆可口,鹽燒後味道更提升。.🔹汁燒免治雞肉軟骨棒(付月見)$38雞肉棒肉質嫩滑,充滿肉汁,加上軟骨、蛋汁,令口感和味道層次更豐富。.🔸蜜糖燒雞中翼(兩隻)$18雞翼燒得剛剛好,外脆內嫩又美味。.🔹孜然燒蒜蓉茄子 $36超美味的茄子每次必點,上面滿佈大量蒜蓉、香蔥等,令人一再回味。.🔸日本芝士年糕 $38年糕煙煙韌韌,加上香濃芝士好惹味。.🔹味淋魚干 $48口感煙韌美味,點上

🔸川燒活元貝 $58
🔹浜燒活元貝 $58
原隻元貝新鮮又鮮美,口感彈牙好惹味。

🔸海苔黑豚肉鵪鶉蛋卷 $28
🔹牛油果豚肉卷 $28
🔸鹽燒豚肉荔枝卷 $22
🔹豚肉日本蘋果卷 $24

🔸鹽燒A4宮崎和牛 $58
🔹鹽燒和牛牛小排 $48

🔸鹽燒雞軟骨 $16
雞軟骨香脆可口,鹽燒後味道更提升。
🔹汁燒免治雞肉軟骨棒(付月見)$38
🔸蜜糖燒雞中翼(兩隻)$18
雞翼燒得剛剛好,外脆內嫩又美味。

🔹孜然燒蒜蓉茄子 $36

🔸日本芝士年糕 $38
年糕煙煙韌韌,加上香濃芝士好惹味。

🔹味淋魚干 $48
口感煙韌美味,點上沙律醬更好吃

🔸牛油蜜糖燒粟米 $20
牛油蜜糖粟米味道清甜,口感清爽。
🔹黑糖燒菠蘿 $20
菠蘿好新鮮,而且香甜多汁。

🔸爆打香水檸檬茶 $32
爆打檸檬的檸檬味好濃郁,清爽解渴。
2024-08-25 122 瀏覽
日本之旅完結~返香港繼續尋覓日本居酒屋既感覺🔎呢間串燒店無論裝修🪭食物質素都好有日本味道🇯🇵串燒種類超多選擇🔥連飲品都好🉐🉐🉐~😋🔥蟹膏燒飯團飯團面層燒得焦香酥脆👍🏻蟹膏多到爆🈵夠香夠濃郁🔥燒雞皮蝦雞皮香脆無油🦐原隻新鮮蝦肉👅肉質鮮甜飽滿~勁熱賣🗣️想叫多轉已經🈚️啦😭❤️‍🔥厚切鹽燒牛舌拖羅❤️‍🔥蒜蓉燒廣島蠔❤️‍🔥日式燒白鱔❤️‍🔥味淋魚干❤️‍🔥鹽燒和牛牛小排❤️‍🔥黑糖燒菠蘿

😋

❤️‍🔥味淋魚干
❤️‍🔥鹽燒和牛牛小排
❤️‍🔥黑糖燒菠蘿

• 燒雞皮蝦
港島遍布住一間餐廳嘅分店,而且好啱閨蜜們談心飲酒!👍🏻肉類肉類包括雞、豚、牛肉,甚至有部份屬於日本無激素以及罕有部位系列。分別叫左:汁燒牛胸爽、秘製羊架、牛舌芯、麻辣豬大腸、汁燒橫隔理肌、麻辣鴨舌、雞胸軟骨、雞腎、雞肝、韓燒泡菜五花腩、雞軟骨釀冬菇⋯真係每一款都各有千秋,而且食落帶有唔同嘅風味:秘製羊架咬落好軟腍;鹽燒牛舌心爽口彈牙;汁燒橫隔肌肉質細緻,牛味香濃;爽口雞肝燒到恰到好處,唔會太硬太老。豬太腸亦都冇腥臭嘅味道,麻辣做得過癮。最推薦嘅一定係雞胸軟骨,爽脆有口感!而蜜糖燒雞中翼一定係老中青嘅最愛~👍🏻小食蟹膏燒飯團勁香,飯團嘅外皮猶如飯焦嘅口感;香草蒜蓉包好有驚喜,包皮香脆;糖不甩燒芝麻湯圓,正好作為一個飯後果;孜然燒蒜蓉茄子完全係惹味嘅選擇,夾得起一絲一絲嘅茄子肉,一份唔夠分!!!!鹹蛋黃燒墨魚滑令人印象深刻,兩者好夾,必定要試一試~焦糖鰻魚芝士玉子燒做得份外出色,玉子嘅蛋味非常香濃。👍🏻海鮮麻辣墨魚鬚、蒜蓉燒廣島蠔嘅火候控制得相當好,而且味道適宜!無論係墨魚鬚定係墨魚肉都好爽彈,蠔肉唔算好大隻,但係都叫做飽滿~椒鹽燒多春魚炸得一啲都唔油膩,非常香口。✨飲品分別叫咗菠蘿乳酸梳
港島遍布住一間餐廳嘅分店,而且好啱閨蜜們談心飲酒!

👍🏻肉類

👍🏻小食

👍🏻海鮮

✨飲品分別叫咗菠蘿乳酸梳打同新鮮百香果梳打,清清爽爽!