今次極力推介呢間荃灣日式人氣串燒,擁有多間分店,串燒款式超多選擇,自創款式應有盡有,等我同大家極力推介必食邊款先😋✨極力推介:🐃厚切鹽燒牛舌拖羅、日式燒白鱔、蒜蓉燒元貝、蜜糖燒雞翼厚切鹽燒牛舌拖羅厚切牛舌拖羅勁嫩口,入口有散牛油香同埋肉汁,口感好好日式燒白鱔白鱔香脆,面頭加咗蔥花,口感彈牙外脆內軟,肉質非常新鮮,整體完美紅蔥頭蒜蓉粉絲燒元貝🦪比起一舨清蒸美味,元貝超大隻,加埋蒜蓉、青蔥、粉絲好入味蜜糖燒雞翼🍗燒到好入味,滿滿蜜糖好滋味,好食過出面,必食推介鰻魚炒飯🍚盬燒和牛牛小排🐮泰式豬頸肉🐽盬燒A4 宮崎和牛🐮💥飲品💥🥭即打士多啤梨乳酸 $28🍹百香果枯仔梳打全部串燒都整得有心機,仲要勁惹味,主要分為🧂椒鹽&🌶️麻辣兩款,串燒即叫即整,燒烤火候控制得好好,枱面仲有一個燒烤爐仔,真係唔怕食物會凍,保持水準熱辣辣🤤🥳燒烤堂開設好多分店,我的粉絲絕對要支持試下🔥燒烤堂 (荃灣)📍荃灣川龍街118號百悅坊12樓📍筲箕灣新成街8號新成中心C座地下F舖📍旺角通菜街1A-1L號Deli2 3樓 987📍銅鑼灣登龍街28號3樓📍尖沙咀諾士佛台1號1樓📍中環安慶臺1號安慶樓地下上層A舖

厚切鹽燒牛舌拖羅

厚切牛舌拖羅勁嫩口,入口有散牛油香同埋肉汁,口感好好

紅蔥頭蒜蓉粉絲燒元貝🦪
比起一舨清蒸美味,元貝超大隻,加埋蒜蓉、青蔥、粉絲好入味

蜜糖燒雞翼🍗
燒到好入味,滿滿蜜糖好滋味,好食過出面,必食推介

鰻魚炒飯🍚

盬燒和牛牛小排🐮

泰式豬頸肉🐽
盬燒A4 宮崎和牛🐮

💥飲品💥
🥭即打士多啤梨乳酸 $28
🍹百香果枯仔梳打

燒烤堂開設好多分店,我的粉絲絕對要支持試下
🔥燒烤堂 (荃灣)

📍荃灣川龍街118號百悅坊12樓
📍筲箕灣新成街8號新成中心C座地下F舖
📍旺角通菜街1A-1L號Deli2 3樓 987
📍銅鑼灣登龍街28號3樓
📍尖沙咀諾士佛台1號1樓
📍中環安慶臺1號安慶樓地下上層A舖

今次去左一間長期大排長龍,人氣高企嘅燒烤店🥰,見到好多人都推介,今次我就同伶爸黎試下🙌🏻🙌🏻。燒烤堂🍢有好多間分店,今次我哋去左位於荃灣嘅分店,環境超級寬敞舒適,一入到門口就見擺左各式各類既酒,而且仲有獨立房間,私隱度極高🫶🏻。每張枱都有提供一個小暖爐,保持串燒嘅溫度,咁就唔驚佢凍晒👍🏻👍🏻,超級貼心🧡。食物串燒種類眾多,日式、韓式、泰式、川、西、新疆等都有,仲有日式飯團同炒飯。味道方面每個串燒味道都恰到好處,唔會太鹹又或者太辣。我最推薦食鹽燒A4宮崎和牛🐄同鹽燒和牛牛小排,牛味香濃,肉質鮮嫩爽口,超級好味。另外推薦食泰式豬頸肉,豬肉好爽口,酸酸甜甜好好味👍🏻。串燒性價比好高,價錢合理🙌🏻🙌🏻。▪️鰻魚炒飯 $58▪️明太子燒飯團 $38▪️牛油蒜蓉焗金菇 $32▪️鹽燒萵筍 $18▪️牛油蜜糖粟米 $20▪️椒鹽手釣墨魚鬚 $22▪️秘制燒羊架 $48▪️鹽燒豚肉露筍卷$32▪️海苔黑豚肉鵪鶉蛋 $28 必食👍🏻🔥▪️泰式豬頸肉 $28 👍🏻必食🔥▪️韓燒泡菜五花腩 $28▪️中切鹽燒牛舌芯 $28▪️鹽燒和牛牛小排 $48 👍🏻必食 🔥▪️鹽燒A4宮崎和牛 $58 👍🏻必食🔥▪️鹽燒雞中翼(兩隻) $20▪️鹽

▪️鰻魚炒飯 $58
▪️鹽燒雞中翼(兩隻) $20
▪️鹽燒雞軟骨 $18 👍🏻必食🔥
▪️百香果桔仔梳打 $32
▪️青檸菠蘿梳打 $32
燒烤堂分店遍布港九新界,今年5月系荃灣開嘅新分店,地方寬敞又舒適,冷氣充足。 我都系第一次黎燒烤堂食嘢,呢度串燒款式選擇多,有齊港式、日式、韓式、川式、泰式、西式、新疆、自家設計菜式等口味,滿足大家嘅口味需要。串燒價錢亦大眾化,由$12/串起,另有炒飯、鵝肝多士,而日本生啤仲買一送一。🍡糖不甩燒湯圓 $22👍🏻柑桔咸蛋黃卷 $28👍🏻川燒蒜蓉茄子 $36👍🏻鹽燒芥蘭頭 $16🌶️麻辣秋葵 $16🌟豚肉節瓜波棒糖 $38🧀焦糖鰻魚芝士玉子燒 $28👍🏻味淋魚乾 $48👍🏻紅蔥油蒜蓉粉絲燒元貝 $58🧄蒜蓉燒廣島蠔(兩只) $44🐙椒鹽手釣墨魚須 $22🌟雞皮墨魚滑 $38🐖孜然豚肉韭菜花卷 $24🐖咸酸菜燒豬粉腸 $28🐖麻辣豬大腸 $24🌟西班牙豬肋肉(稀有部位) $24🐖韓燒泡菜五花腩 $28🐓鹽燒雞軟骨 $18👍🏻鹽燒原塊雞皮 $22🐓麻辣鮮雞肝 $28🌟鹽燒赤雞頸肉 $22🐓鹽燒阿波尾七里香 $22 ✼ ✼ ✼ ✼ ✼ ✼ ✼ ✼ ✼ ✼ ✼ ✼🍺梅酒梳打 Umeshu Soda $48🍹即打芒果乳酸 $28

🍡糖不甩燒湯圓 $22

🍹即打芒果乳酸 $28

2024-09-16
慶祝紀念
生日
「美味超幸福串燒時間」🔥說好的減肥呢?! 串燒款式勁多元化,自創款式亦都有,全間店裝修走日系風格,清酒都有勁多選擇,食完大滿足!全部串燒都整得勁惹味,主要分🧂椒鹽同🌶️麻辣兩款,呢度串燒即叫即整,枱面有一個🔥燒烤爐仔,咁啲串燒可以保持熱辣辣!!等我講吓今晚最愛:22 🤎厚切鹽燒牛舌拖羅 $48三塊仲有厚切牛舌拖羅,比平時嘅牛舌更加肥美少少,燒烤火候都控制得好,牛舌唔會燒焦,入口散發着牛油香同肉汁,正!68.🍏焦糖青蘋果鵝肝多士 $108鵝肝勁厚切,濃郁口味,本身嘅濃味,以青蘋果和多士中和,蘋果清甜好爽口,中和左油膩感,令到整體味道更加平衡!🐔12.鹽燒原塊雞皮 $22鹽燒完塊雞皮並唔係度度有得食,首先炸到勁薄,咬入去好脆口,好似食薯片咁,爽!🍳🧡08.汁燒免治雞肉軟骨棒(付月見)(串)$38每次食串燒必點!雞肉內含軟骨增加口感,仲配有香濃月見蛋,雞棒配蛋汁一齊食嘅配搭超yummy!其他肉類🥩🦆28.椒鹽燒鴨舌 $28燒鴨舌唔會燒到乾爭爭,保留到肉質口感,簡單椒鹽調味已經幾出色!🐷32.福岡味噌松板豬 $28濃郁嘅味噌味,質地就好似豬頸肉咁肥美又有咬口,幾特別!🐽34.西班牙豬肋肉(稀有
「美味超幸福串燒時間」🔥

說好的減肥呢?!

等我講吓今晚最愛:

🍳🧡08.汁燒免治雞肉軟骨棒(付月見)(串)$38

其他肉類🥩

🦆28.椒鹽燒鴨舌 $28

🐷32.福岡味噌松板豬 $28
濃郁嘅味噌味,質地就好似豬頸肉咁肥美又有咬口,幾特別!

🐽34.西班牙豬肋肉(稀有部位)$24
🐃23.中切鹽燒牛舌芯 $28
🐃20.鹽燒和牛牛小排 $48
🐃19 鹽燒A4宮崎和牛 $58
🐔14麻辣雞軟骨 $18
🐔13.鹽燒雞軟骨 $18
🐔07.鹽燒日本雞胸軟骨$22

✨全部水準以上,所以唔逐一介紹,🌶️麻辣屬於小-中辣程度,如果怕辣就千祈唔好點!

🐟海鮮類
58.椒鹽燒多春魚 $32
🤍60.日式燒白鱔 $48
上面仲加咗蔥花,口感彈牙,肉質都新鮮唔會腥,外脆內軟!

🥬蔬菜類
🍆95.孜然燒蒜蓉茄子 $36
燒茄子超級惹味,充滿蒜香和孜然香氣,質地軟綿綿,都唔錯。

💚83.鹽燒秋葵 $16

🍭甜品
103糖不用燒湯圓 $22
好濃郁嘅黑芝麻餡,出面皮煙煙韌韌,仲有香濃嘅花香碎,呢個芝麻湯圓超推薦!

飲品

🥭即打芒果乳酸 $28
🖤Coke Zero $16

✨水準穩定嘅串燒店,上菜都幾快,全部嘢食質素都唔錯,服務亦都唔錯,員工得閒會過嚟收碟!

🔥燒烤堂 (荃灣)
📍荃灣川龍街118號百悅坊12樓
焦糖青蘋果鵝肝多士
  • 汁燒免治雞肉軟骨棒
  • 鹽燒原塊雞皮
2024-09-22 223 瀏覽
今日去了荃灣同朋友去了食串燒"燒烤堂"日式風格的裝修。串燒上之前店員會幫我們開一個保溫爐。串燒到了可以放在上面保溫。我們點了日本芝士年糕鰻魚炒飯紅蔥油蒜蓉粉絲燒元貝蒜蓉燒 島蠔(兩隻)日式燒白鱔鹽燒白鱔椒鹽燒鴨舌秘制燒羊架厚切鹽燒牛舌拖羅鹽燒A4宮崎和牛欖角蒜蓉粉絲燒蟶子惹味爽口雞腎串燒味道不錯燒得惹味不會乾,材料新鮮,肉質鮮嫩。炒飯好味。👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻🤣😂😘😘😋即打芒果乳酸味道不錯好有芒果香😋😋上菜速度快,店員有禮。👍🏻👍🏻😋
今日去了荃灣同朋友去了食串燒

"燒烤堂"日式風格的裝修。
我們點了
日本芝士年糕
鰻魚炒飯
紅蔥油蒜蓉粉絲燒元貝
蒜蓉燒 島蠔(兩隻)
鹽燒白鱔
惹味爽口雞腎
👍🏻👍🏻🤣😂😘😘😋
即打芒果乳酸
味道不錯好有芒果香😋😋
上菜速度快,店員有禮。👍🏻👍🏻😋
2024-09-22 191 瀏覽
好耐無出街食飯喇🤭梗係要盡情享受下約咗幾個朋友吹水唔抹咀啲食物令大家食到唔停咀😋「燒烤堂」係三五知己相聚好去處💕坐得舒適又有氣氛😚最重要嘅係食物高質👍🏼服務又一流唔怪得長期滿座啦‼️我哋點嘅食物太多喇🤣🤣當中嘅鹽燒原塊雞皮、雞皮墨魚滑、汁燒免治雞肉軟骨棒、鹽燒和牛牛小排同黑糖燒菠蘿係我要再加單嘅菜式🤩✨鹽燒原塊雞皮大過我塊面嘅原塊雞皮香脆可口,送酒必選✨雞皮墨魚滑香口炸雞皮包住軟嫩墨魚滑外脆內軟👍🏻鹹香味十足✨汁燒免治雞肉軟骨棒汁煮好入味👍🏻咬落juicy配合月見汁入口柔滑😚✨鹽燒和牛牛小排豐腴油脂😍肉味香濃肉質細嫩👍🏼口感綿滑✨黑糖燒菠蘿菠蘿🍍上有燒過嘅黑糖脆卜卜外層🫶🏼軟熟菠蘿肉甜而不膩
好耐無出街食飯喇🤭梗係要盡情享受下

✨黑糖燒菠蘿
菠蘿🍍上有燒過嘅黑糖
脆卜卜外層🫶🏼軟熟菠蘿肉
甜而不膩
🎀荃灣。港日泰川式串燒集一身✨超熱門必食店👍🎀🪄店名* #燒烤堂🔮地址* 荃灣川龍街118號百悅坊12樓🔮🗾分店地區🗾 旺角,銅鑼灣,中環,尖沙咀,荃灣,筲箕灣💰價錢$924 已加一 (2人)➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖想睇更多同區推介👉地區搜尋🔍🗾#pickyme_荃灣剩系食呢一類👉食物類型搜尋🔍🍜#pickyme_日本菜➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖🎵餐廳環境🎵一直見到好多人介紹呢間舖頭 見到都相當吸引😍而家越來越多分店 今次黎到荃灣分店試試佢😆之前都未去過荃灣呢個商場 上到黎原來全層都係呢間舖頭 空間超寬敞 大到好似自助餐舖頭甘!門口有福勁靚既油畫~仲擺放各式各類既酒🍻入到去見到仲有得包房 十分有私隱度~全場唔會有濃烈油煙味 冷氣偏大 但貼心地有提供室溫暖爐 唔怕串燒甘快凍曬☺️🍽️食物質素🍽️食物方面有超多唔同種類既串燒可以選擇 仲有分類日,泰,港,川,西式 好貼心😍佢地仲有提供店鋪自家產品 好特別~同埋有寫明系咩類別 夠曬清晰 串燒性價比好高 就算叫好多都唔會肉赤 質素亦都好高質tim!———————————————雞肉類🐔👀評分💖💖💖💖💖🪄汁燒赤雞心必食✨中意內臟既勿錯過 好有咬口 配
🎀荃灣。港日泰川式串燒集一身✨超熱門必食店👍🎀

🪄店名* #燒烤堂
🔮地址* 荃灣川龍街118號百悅坊12樓🔮
🗾分店地區🗾 旺角,銅鑼灣,中環,尖沙咀,荃灣,筲箕灣
💰價錢$924 已加一 (2人)

➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖

🎵餐廳環境🎵

🍽️食物質素🍽️

雞肉類🐔
🪄汁燒赤雞心
必食✨中意內臟既勿錯過 好有咬口 配埋日式醬汁 咬落有爆汁感覺👍

🪄鹽燒原塊雞皮
必食✨見到勁大塊上到黎 脆卜卜好似薯片甘 好香口😍

🪄蜜糖燒雞中翼(兩隻)
必食✨燒到外皮勁香脆 甜甜地好滋味啊!

牛肉類🐮
🪄鹽燒和牛牛小排
必食✨肥瘦均勻 好厚身但一啲都唔硬

🪄厚切鹽燒牛舌拖羅
必食✨平時最愛就係食牛舌 呢款高級牛舌拖羅咬落爆汁又夠厚身 超嫩!

🪄韓式燒惹味牛肋肉
肉質偏有咬口 個人更喜歡牛小排~

豬肉類🐷
🪄福岡味噌松板豬
一片片好似豬頸肉甘 口感偏有咬口

🪄鹽燒豚肉露筍卷
外層包住薄薄一層豚肉 露筍好爽甜 十分消膩~

🪄豚肉日本蘋果卷
可以一試!都係薄薄一層包住 蘋果好爽口清甜 愛了😍

海鮮類🐟
👀評分💖💖💖💖💖
🪄蒜蓉燒廣島蠔(兩隻)
必食✨佢地既蠔超肥美厚肉 唔會有腥味 上面有滿滿既蒜蓉辣椒 香味濃郁👍

🪄紫蘇雞皮蝦
必食✨第一次食呢款 好特別 蝦肉好新鮮彈牙又大隻 脆脆雞皮帶充滿香味紫蘇葉 很不錯~

🪄雞皮墨魚滑
必食✨都係一款好特別既野食 雞皮香脆 墨魚滑熱辣辣 魚味濃郁 口感彈牙 超好食~

🪄鹽燒白鱔

勁大舊栗米 粒粒爆甜爆多汁😍

🪄牛油蒜蓉焗雜菇
份量超多!有齊曬唔同菇類好滿足啊😍

🪄鹽燒日本銀杏
第一次試燒銀杏 食落去煙煙韌韌好特別 帶有少許甘味~

🪄孜然燒蒜蓉茄子
超多蒜蓉既燒茄子 香噴噴超好食~

🪄蜜糖燒芋頭
外層搽左蜜糖甜甜地 味道不錯!

🪄蜜糖燒菠蘿

豆腐可以唔洗炸甘耐會更好食~加上明太子令整體味道更鹹香

🍸🍸
🪄飲品-即打菠蘿乳酸&即打芒果乳酸 $28/1
飲品大大杯好解渴 甜甜酸酸超解膩😙

(5個💖為最高)

✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️
  • 鹽燒原塊雞皮
  • 雞皮墨魚滑
  • 黑糖燒菠蘿
2024-09-19 223 瀏覽
琴日同Gavin媽媽第二次約喺位於荃灣分店燒烤堂聚會,主打高質燒烤串燒,環境舒適,超級適合一家大細聚會啊!一入到門口充斥日本和風嘅裝修~好似入咗去食高級料理嘅感覺啊!🤩菜單種類食品超過50樣~強烈推介必點菜單⭐️鹽燒牛舌拖羅係牛舌中最軟熟嘅部位,超級厚切好滿足,入口即溶🤩 呢個真係要encore⭐️鹽燒A4宮崎和牛A4宮崎和牛就唔使講入口即溶🥹⭐️蒜蓉燒廣島蠔廣島蠔質素非常高,肉質鮮嫩烤啱啱好⭐️蜜糖燒菠蘿大件超級甜,每一啖都充滿菠蘿汁🤤⭐️新鮮手切牛胸爽咬落超級爽脆!成個口充滿牛油香🤤勁有咬口,呢個真係要encore🤪唔係做到都有得食架 ☝🏻⭐️川燒蒜蓉茄子呢個係必點菜式👍🏻超級鍾意茄子蒜香一定食😆茄子絲條條充滿着蒜蓉香🤤環境 🌟🌟🌟🌟🌟味道 🌟🌟🌟🌟性價比🌟🌟🌟🌟(滿分係五粒星)!!強烈推薦!!記得預約啦~燒烤堂

菜單種類食品超過50樣~
強烈推介必點菜單

⭐️鹽燒牛舌拖羅

⭐️鹽燒A4宮崎和牛
A4宮崎和牛就唔使講入口即溶🥹

⭐️蒜蓉燒廣島蠔
廣島蠔質素非常高,肉質鮮嫩烤啱啱好

⭐️蜜糖燒菠蘿
大件超級甜,每一啖都充滿菠蘿汁🤤

⭐️新鮮手切牛胸爽

⭐️川燒蒜蓉茄子

環境 🌟🌟🌟🌟🌟
味道 🌟🌟🌟🌟
性價比🌟🌟🌟🌟
(滿分係五粒星)

!!強烈推薦!!
記得預約啦~
燒烤堂
燒烤堂有提供熱爐用黎將串燒放上去保溫方便我地又要影相又怕凍哂上菜既速度都快 陸陸續續好快食物就上齊💨🔺蜜糖燒雞中翼(兩隻)$18蜜糖🍯好甜 雞翼燒完之後好入味🔺蜜糖燒菠蘿 $18菠蘿燒完之後咬落好多汁 好甜🍍🔺鹽燒A4宮崎和牛 $58和牛牛味好重 質素好高必食大推✨✨✨🔺鹽燒翠玉瓜 $16燒得好香 翠玉瓜好甜食肉獸食完肉都要食返啲瓜解一解膩🔺日式燒白鱔 $48外皮燒得好香脆 鱔肉超滑嫩🔺椒鹽燒鴨舌 $28好少出面有得食 好爽口有軟骨 口感好好👍🏻🔺蒜蓉燒廣島蠔 $44大大隻 食落新鮮🦪 蒜味十足🔺中切鹽燒牛舌芯 $28牛舌芯爽口彈牙 鹽燒調味剛好🔺鹽燒原塊雞皮 $22處理得好乾淨 雞皮勁香口好脆🔺爆打香水檸檬茶 $32解渴解膩解辣 夠大杯 香水檸檬茶果然係大熱🍋🔺青檸梳打 $28青檸比得🍋‍🟩唔孤寒 甜度啱啱好一路飲一路食串燒就夠晒爽(HAPPY仔)
燒烤堂有提供熱爐

香水檸檬茶果然係大熱🍋
🔺青檸梳打 $28
青檸比得🍋‍🟩唔孤寒
甜度啱啱好
一路飲一路食串燒就夠晒爽(HAPPY仔)
原來荃灣開左間嚟到幾大嘅串燒烤店朋友帶我嚟先知極多款燒串選擇(日,泰,港,西,新疆,四川)豐儉由人店員會比個小爐暖烘住啲燒串幾貼心嘅安排我地叫左好多款串燒前菜🐟味淋魚干$48香甜煙靭,點沙律醬食,不錯的佐酒小吃。..🔥雞肉系列🔸️鹽燒日本雞胸軟骨 $22燒得香口又唔會太鹹🔸️汁燒免治雞肉軟骨棒(付月見) $38推介✨️雞肉與軟骨混合,外皮脆內有𡁻頭,加埋蛋汁,另有一番滋味!..🔥燒牛/燒羊🔸️鹽燒A4宮崎和牛 $58🔸️中切鹽燒牛舌芯 $28和牛厚薄適中,肉質軟腍,重牛香味,油脂豐富。牛舌芯煙靭又入味。..🔸️手切牛胸爽 $22平時打邊爐都喜歡吃這個部位,原來串燒都好正,似雞軟骨,但更爽口,加埋黑椒碎更惹味。..🔸️秘製燒羊架 $48🔸️辣辣地羊架 $48羊架大大塊,吃得出醃料豐富,入味非常。辣嗰款到喉嚨位時感覺真係好慶,要食得辣先好點。..🔥手工心機卷物🔸️鹽燒豚肉蘆筍卷 $32🔸️孜然豚肉芫茜卷 $22有10幾款創意之選,我一定係揀我喜歡嘅芫茜,燒得香而不膩嘅豚肉,中間是滿滿的芫茜,啱曬芫茜控。..🔥海鮮🔸️蒜蓉燒廣島蠔(2隻) $44🔸️浜燒活元貝 $58🔸️蒜蓉燒聖子 $52想食得豐盛,要點幾份海鮮燒,

原來荃灣開左間嚟到幾大嘅串燒烤店
朋友帶我嚟先知
極多款燒串選擇(日,泰,港,西,新疆,四川)
豐儉由人

店員會比個小爐暖烘住啲燒串
幾貼心嘅安排

我地叫左好多款串燒

前菜
🐟味淋魚干$48
香甜煙靭,點沙律醬食,不錯的佐酒小吃。
🔥雞肉系列

🔥海鮮
🔸️蒜蓉燒廣島蠔(2隻) $44
🔸️浜燒活元貝 $58
🔸️蒜蓉燒聖子 $52
想食得豐盛,要點幾份海鮮燒,款款新鮮。廣島蠔都幾抵食,鋪上滿滿蒜蓉及香葱,聖子底有粉絲,元貝與香葱同吃好鮮甜。
🔥燒魚
鹽燒紅衫魚 $32
外皮香脆,魚肉鮮嫰。
🔥甜品
🔸️黑糖燒菠蘿 $20
🔸️糖不甩燒芝麻湯圓 $22
推介呢2款必吃甜品,黑糖燒菠蘿類似冰糖葫蘆的脆糖,加上微酸菠蘿,又脆又香甜。原來燒湯圓係咁好食的,又甜又脆又煙靭。
🍋爆打香水檸檬茶 $32
🥥新鮮椰青 $38
食串燒不止有啤酒,Sake,也可配上冰凍特飲!停不了的選擇!
下次一定要約齊三五知己再來這裡邊吃串燒邊談天說地!!
主打特色燒烤 手工串燒食材高品質 每一串都驚喜滿滿🥰 最欣賞店員嘅細心位就係為食客提供保温爐🔥就算同朋友一邊飲兩杯傾下偈都唔驚食物會凍哂🥰👏🏻 大力推薦(限定🍢)✨✨✨🍢汁燒免治雞肉軟骨棒  (付月見🥚)新奇之選🍢雞皮墨魚滑      外形脹卜卜 ,燒到外脆內爽彈🍢鹽燒牛舌拖羅     厚切牛👅相當Juicy, 生熟程度岩      岩好 海鮮🦪🦐🦑🐟蒜蓉燒廣島蠔 兩隻🐟日式燒白鱔🐟手釣墨魚鬚🐟鹽燒牙帶魚🐟麻辣黃花魚春 🌟燒海鮮種類多,而且配唔同調味,令鮮味更出, 特別係燒白鱔、 墨魚鬚! 估唔到係宵夜時間都可以食到 新鮮彈滑嘅口感🤩 小妹食過返尋味之選😋🍡焦糖鰻魚芝士玉子燒🍡鹽燒豚肉荔枝串🍡汁燒煙韌年糕卷🍡燒萵筍伴蟹膏🍡明太子淮山燒 🌟咁多新穎特色串燒真係花都眼亂, 以上幾款小妹全部都好鍾意!由其是焦糖鰻魚芝士玉子燒面層嘅焦糖燒到脆脆,夾住鰻魚玉子燒都唔會散開, 一啖食曬!滿足🤭荔枝串、年糕卷、明太子淮山燒都係小妹鍾意嘅食材,創新嘅配搭食落好有驚喜,真係好欣賞餐廳廚師嘅用心🥰 ✨特色燒烤🔥❤️串燒蒜蓉茄子❤️明太子燒飯團❤️檸蜜牛油包❤️黑糖燒菠蘿(冷)必試!!!❤️❤️蜜糖燒菠蘿(熱) 🍹 百
主打特色燒烤 手工串燒

大力推薦(限定🍢)✨✨✨
🍢汁燒免治雞肉軟骨棒
  (付月見🥚)新奇之選
🍢雞皮墨魚滑
     外形脹卜卜 ,燒到外脆內爽彈
🍢鹽燒牛舌拖羅
     厚切牛👅相當Juicy, 生熟程度岩
     岩好

❤️串燒蒜蓉茄子
❤️明太子燒飯團
❤️檸蜜牛油包
❤️黑糖燒菠蘿(冷)必試!!!❤️
❤️蜜糖燒菠蘿(熱)

🍹 百香果桔仔梳打
汁燒免治雞肉軟骨棒
  • 雞皮墨魚滑
  • 黑糖燒菠蘿
2024-09-13 189 瀏覽
香港既串燒店應有盡有 各式各樣 吾同國家口味既串燒都有🔥 而呢一間「燒烤堂」系有齊「日 泰 港 川 西 新疆 韓 」吾同風格 吾同口味既串燒🍢 一次過滿足曬大家既願望🫶🏻汁燒新鮮雞肝 (日) $28雞肝軟綿綿既口感 獨特既油脂甘香 非常多汁🤤鹽燒日本雞胸軟骨 (日) $22軟骨非常脆口 而雞肉肉質緊緻結實😬明太子雞腿肉 (日) $22雞腿肉鮮嫩多汁 加上明太子醬 更惹味🤪鹽燒A4宮崎和牛 (日) $58和牛肉質細膩 多汁 ; 肉味重 而且油香豐腴不膩😍汁燒橫隔理肌 (韓) $28橫隔理肌肉質男油花配合得岩岩好 入口即化😋豚肉日本蘋果卷 (日) $24薄切既豚肉包住蘋果 清新又解膩😌麻辣黃花魚春 (川) $22極少地方食到😆 魚春味道甘香 加上麻辣鮮香惹味🔥汁燒免治雞肉軟骨棒 付月見 (日) $38雞肉軟骨棒外層微焦香脆 混合金黃色既月見汁 更爽嫩多汁🍳鹽燒原塊雞皮 (堂) $22又系極少地方食到😆 原塊雞皮一啖咬落口脆卜卜 食得好爽😂麻辣豬大腸 (川) $24豬大腸超爽彈滑 加上麻辣味非常上癮🫢紫蘇雞皮蝦 (日) $48雞皮燒到金黃香脆 夾住紫蘇葉 再包住大蝦🦐 口感 味道複雜多變

汁燒新鮮雞肝 (日) $28

鱔肉非常厚肉 外皮燒得好香脆 外脆內軟🐍

鹽燒芥蘭頭 (堂) $16
芥蘭頭非常清甜 而且清脆可口🥦

牛油蜜糖粟米 (港) $20
粟米粒粒飽滿 自帶甜味 口感爽口無渣 加上牛油蜜糖 超邪惡😈

孜然燒蒜芯 (疆) $12
蒜芯既清甜味道 同孜然粉的既香味相輔相成😆

燒萵荀伴蟹膏 (堂) $26
萵筍清脆爽甜 配上蟹膏 味道更豐富😌

川味蒜蓉茄子 (川) $36
茄子口感軟綿綿 蒜香味濃郁 超級惹味啊🍆

蟹膏燒飯糰 (日) $38
飯糰有一層很厚 很脆的外殼 而內部既飯軟Q香甜 加上蟹膏 變化超多元🍙

飲品方面我地嗌左最近好hit既 爆打香水檸檬茶🍋 同埋最近啤酒做緊買一送一🍻

2024-09-02
$448 (宵夜)
  • SapporoBeer
  • 爆打香水檸檬茶
  • 蟹膏燒飯糰(日)
  • 川味蒜蓉茄子(川)
  • 燒萵荀伴蟹膏(堂)
  • 孜然燒蒜芯(疆)
  • 牛油蜜糖粟米(港)
  • 鹽燒芥蘭頭(堂)
  • 鹽燒白鱔(日)
  • 手釣墨魚鬚(港)
  • 蒜蓉燒廣島蠔兩隻(港)
  • 鹽燒紅衫魚(堂)
  • 麻辣豬大腸(川)
  • 鹽燒原塊雞皮(堂)
  • 汁燒免治雞肉軟骨棒付月見(日)
  • 麻辣黃花魚春(川)
  • 豚肉日本蘋果卷(日)
  • 汁燒橫隔理肌(韓)
  • 鹽燒A4宮崎和牛(日)
  • 明太子雞腿肉(日)
  • 鹽燒日本雞胸軟骨(日)
  • 汁燒新鮮雞肝(日)
2024-09-12 204 瀏覽
突然好想食串燒,同朋友去咗荃灣呢間燒烤堂!🍢餐廳裝修以和風米白木系為主, 燒烤種類極多,齊晒日、港、川、西、新彊等連手工串燒都有,真的好容易叫到成檯都係!必食!作為莞茜控,當然要食麻辣豚肉莞茜卷,一入口充滿莞茜香,再慢慢有微微麻中帶辣。而豚肉日本蘋果卷外層豚肉有嚼勁,內層蘋果爽口,口感豐富!麻辣豬大腸麻麻辣辣,好入味!鐘意食海鮮都可以揀燒白鱔,外層香脆內層鮮甜,真係好好食!另外蒜蓉燒廣島蠔,蒜味香濃但又不失蠔嘅鮮味!孜然燒蒜蓉茄子每次嚟都必叫,夠大片同好入味,口感順滑!除串燒、燒烤,主食鰻魚炒飯好出色,每次炒飯都有醬油味,而且唔會好乾,好滋味!必飲即打菠蘿乳酸同士多啤梨乳酸,即叫即整,酸酸甜甜配串燒一流!
突然好想食串燒,同朋友去咗荃灣呢間燒烤堂!🍢

孜然燒蒜蓉茄子每次嚟都必叫,夠大片同好入味,口感順滑!

2024-09-11 158 瀏覽
跟閨蜜想談心既時候點少得啤酒我地好鍾意一邊食串燒襯啤酒簡直係𝚙𝚎𝚛𝚏𝚎𝚌𝚝 𝚖𝚊𝚝𝚌𝚑🤍自從食過一次燒烤堂後已經成為左我地指定地方最近仲要有啤酒買一送一優惠😍📋 𝚖𝚎𝚗𝚞☑ 汁燒赤雞心☑ 汁燒免治雞肉軟骨棒(付月見)☑ 蜜糖燒雞中翼☑ 惹味爽口雞腎☑ 鹽燒A4宮崎和牛☑ 鹽燒和牛牛小排☑ 厚切鹽燒牛舌拖羅☑ 新鮮手切牛胸爽☑ 蒜蓉燒廣島蠔☑ 蒜蓉燒蟶子☑ 日式燒白鱔☑ 焦糖鰻魚芝士玉子燒☑ 牛油蒜蓉焗雜菇☑ 川燒蒜蓉茄子☑ 焦糖青蘋果鵝肝多士海鮮全部都好新鮮A4宮崎和牛好好食,唔會太油膩鍾意食雞翼嘅我, 推介佢哋嘅蜜糖雞翼呢度仲有出面好少有得食嘅雞心都係我嘅最愛每一樣都好想食真係選擇困難症

跟閨蜜想談心既時候點少得啤酒
我地好鍾意一邊食串燒襯啤酒
簡直係𝚙𝚎𝚛𝚏𝚎𝚌𝚝 𝚖𝚊𝚝𝚌𝚑🤍

自從食過一次燒烤堂後
已經成為左我地指定地方

最近仲要有啤酒買一送一優惠😍

📋 𝚖𝚎𝚗𝚞
☑ 汁燒赤雞心
☑ 汁燒免治雞肉軟骨棒(付月見)
☑ 蜜糖燒雞中翼
☑ 川燒蒜蓉茄子
☑ 焦糖青蘋果鵝肝多士

海鮮全部都好新鮮
A4宮崎和牛好好食,唔會太油膩
鍾意食雞翼嘅我, 推介佢哋嘅蜜糖雞翼
呢度仲有出面好少有得食嘅雞心
都係我嘅最愛

每一樣都好想食
真係選擇困難症

2024-08-19
  • 蒜蓉燒廣島蠔
2024-09-07 211 瀏覽
相信好多人都食過燒烤堂,連鎖店有質素保證,仲有好多選擇!🍞焦糖青蘋果鵝肝多士油脂好香,鵝肝一咬就化,配爽口蘋果片🍏可以解膩!多士好脆,重牛油味🧈🍢汁燒免治雞肉軟骨棒(付月見)必點!有雞軟骨爽口嘅口感,又有免治雞肉綿密嘅感覺,配生蛋更好食😋🍢西班牙豬肋肉好爽口,半肥瘦❣️👅厚切鹽燒牛舌拖羅好厚 燒得好爽口,牛味濃!🥒豚肉節瓜波棒糖一層豚肉一層節瓜片,夾埋有油脂香,又有節瓜嘅爽甜👍再加黑松露醬油蛋汁,好濃味❣️🍢黑松露烤雞🍢明太子雞腿肉呢兩款嘅雞好嫩👍黑松露醬好濃,明太子醬少少辣好惹味😍🍙蟹膏燒飯團🍙明太子燒飯團炸到外表香脆,入面嘅飯煙韌😍蟹膏好濃郁❣️📍燒烤堂 (荃灣)荃灣川龍街118號百悅坊12樓

相信好多人都食過燒烤堂,連鎖店有質素保證,仲有好多選擇!

🍞焦糖青蘋果鵝肝多士

🍢汁燒免治雞肉軟骨棒(付月見)

🍢西班牙豬肋肉
好爽口,半肥瘦❣️

👅厚切鹽燒牛舌拖羅
好厚 燒得好爽口,牛味濃!

🥒豚肉節瓜波棒糖

🍢黑松露烤雞
🍢明太子雞腿肉
呢兩款嘅雞好嫩👍黑松露醬好濃,明太子醬少少辣好惹味😍

🍙蟹膏燒飯團
🍙明太子燒飯團
炸到外表香脆,入面嘅飯煙韌😍蟹膏好濃郁❣️

📍燒烤堂 (荃灣)
荃灣川龍街118號百悅坊12樓
  • 明太子雞腿肉