2024-09-19
原來荃灣開左間嚟到幾大嘅串燒烤店朋友帶我嚟先知極多款燒串選擇(日,泰,港,西,新疆,四川)豐儉由人店員會比個小爐暖烘住啲燒串幾貼心嘅安排我地叫左好多款串燒前菜🐟味淋魚干$48香甜煙靭,點沙律醬食,不錯的佐酒小吃。..🔥雞肉系列🔸️鹽燒日本雞胸軟骨 $22燒得香口又唔會太鹹🔸️汁燒免治雞肉軟骨棒(付月見) $38推介✨️雞肉與軟骨混合,外皮脆內有𡁻頭,加埋蛋汁,另有一番滋味!..🔥燒牛/燒羊🔸️鹽燒A4宮崎和牛 $58🔸️中切鹽燒牛舌芯 $28和牛厚薄適中,肉質軟腍,重牛香味,油脂豐富。牛舌芯煙靭又入味。..🔸️手切牛胸爽 $22平時打邊爐都喜歡吃這個部位,原來串燒都好正,似雞軟骨,但更爽口,加埋黑椒碎更惹味。..🔸️秘製燒羊架 $48🔸️辣辣地羊架 $48羊架大大塊,吃得出醃料豐富,入味非常。辣嗰款到喉嚨位時感覺真係好慶,要食得辣先好點。..🔥手工心機卷物🔸️鹽燒豚肉蘆筍卷 $32🔸️孜然豚肉芫茜卷 $22有10幾款創意之選,我一定係揀我喜歡嘅芫茜,燒得香而不膩嘅豚肉,中間是滿滿的芫茜,啱曬芫茜控。..🔥海鮮🔸️蒜蓉燒廣島蠔(2隻) $44🔸️浜燒活元貝 $58🔸️蒜蓉燒聖子 $52想食得豐盛,要點幾份海鮮燒,
原來荃灣開左間嚟到幾大嘅串燒烤店
朋友帶我嚟先知
極多款燒串選擇(日,泰,港,西,新疆,四川)
豐儉由人
店員會比個小爐暖烘住啲燒串
幾貼心嘅安排
我地叫左好多款串燒
前菜
🐟味淋魚干$48
香甜煙靭,點沙律醬食,不錯的佐酒小吃。
🔥雞肉系列
🔥海鮮
🔸️蒜蓉燒廣島蠔(2隻) $44
🔸️浜燒活元貝 $58
🔸️蒜蓉燒聖子 $52
想食得豐盛,要點幾份海鮮燒,款款新鮮。廣島蠔都幾抵食,鋪上滿滿蒜蓉及香葱,聖子底有粉絲,元貝與香葱同吃好鮮甜。
🔥燒魚
鹽燒紅衫魚 $32
外皮香脆,魚肉鮮嫰。
🔥甜品
🔸️黑糖燒菠蘿 $20
🔸️糖不甩燒芝麻湯圓 $22
推介呢2款必吃甜品,黑糖燒菠蘿類似冰糖葫蘆的脆糖,加上微酸菠蘿,又脆又香甜。原來燒湯圓係咁好食的,又甜又脆又煙靭。
🍋爆打香水檸檬茶 $32
🥥新鮮椰青 $38
食串燒不止有啤酒,Sake,也可配上冰凍特飲!停不了的選擇!
下次一定要約齊三五知己再來這裡邊吃串燒邊談天說地!!