2008-12-28 23 瀏覽
今日順便試呢度既串燒,叫左雞翼、牛肉、羊肉同牛舌各一串。牛肉無乜特別,似係普通肥牛。羊肉自稱係麻辣,但一點也不辣。牛舌有牛味,真係幾好。雞翼有點過熟,唔係太好食。仲食埋雞皮,香口但小小油。都唔算太差,但都係貴左小小。
今日順便試呢度既串燒,叫左雞翼、牛肉、羊肉同牛舌各一串。

牛肉無乜特別,似係普通肥牛。
羊肉自稱係麻辣,但一點也不辣。
牛舌有牛味,真係幾好。
雞翼有點過熟,唔係太好食。
仲食埋雞皮,香口但小小油。

都唔算太差,但都係貴左小小。
2008-12-05 17 瀏覽
豬腩肉 不過不失 $9串煙肉年糕 香口野味 $9串鹿兒島和牛 好有肉味, 脂肪適中
豬腩肉 不過不失 $9串

煙肉年糕 香口野味 $9串

鹿兒島和牛 好有肉味, 脂肪適中
豬腩肉, 煙肉年糕, 鹿兒島和牛
2008-12-05 5 瀏覽
上星五....放左學去左搵bf..等佢放工!!!之後我地去左沙田既西田逛左一陣!!!!行行下...見到個food court d野好吸引…所以就唸住係度食野!!我地見到d串燒燒得好香...所以試左e間!!我地2個叫左好多野食...哈哈...岩岩好$100元貝 – 燒得ok啊...加埋d汁幾野咪!!和牛&牛舌 - 燒完之後...都好似樣..都分5到邊個打邊個墨魚嘴 – 第1次食,幾特別….冇得比較鴨舌 – 我覺得麻麻..可能因為凍左!雞條 – 5同普通個d…怪怪地魷魚 – 應該算係最好食既!!...但可能凍左….如果5係會仲正
上星五....放左學去左搵bf..等佢放工!!!
之後我地去左沙田既西田逛左一陣!!!!
我地見到d串燒燒得好香...所以試左e間!!

我地2個叫左好多野食...哈哈...岩岩好$100
元貝 – 燒得ok啊...加埋d汁幾野咪!!
墨魚嘴 – 第1次食,幾特別….冇得比較
鴨舌 – 我覺得麻麻..可能因為凍左!
雞條 – 5同普通個d…怪怪地
最正的燒雞胸軟骨好有雞味燒得好香加上特別的鹽燒汁一流鴨舌一般,燒得不夠香煙肉年糕真係唔好食,因為沒有甚麼味道,年糕又燒得不夠軟燒雞膝軟骨就唔抵食,因為太細串了燒魷魚幾好食,不過要叫職員加多d汁燒墨魚咀最唔好食,因為很鹹又好似唔熟站在那裡看人燒食物特別開心
最正的燒雞胸軟骨好有雞味
燒得好香加上特別的鹽燒汁一流

鴨舌一般,燒得不夠香

煙肉年糕真係唔好食,因為沒有甚麼味道,年糕又燒得不夠軟

燒雞膝軟骨就唔抵食,因為太細串了

燒魷魚幾好食,不過要叫職員加多d汁

燒墨魚咀最唔好食,因為很鹹又好似唔熟

站在那裡看人燒食物特別開心
2008-09-25 6 瀏覽
昨天,小妹和家人在沙田逛街時,突然感到肚餓,於是到一田百貨的美食廣場坐下吃東西美食廣場的選擇也蠻多,包括有:可麗餅、冰淇淋、拉麵和日式漢堡等等,光是想吃甚麼東西都讓人大傷腦筋最後,我們選擇在燒烤屋買了數串日本串燒品嚐~想不到這兒的串燒不但價錢大眾化,而且食物的質素蠻不錯(唯一敗筆的是食物燒得太焦喔)下次有機會的話,我都相約三五知己都一田百貨的美食廣場再品嚐這些美味可口的日本串燒喔~

最後,我們選擇在燒烤屋買了數串日本串燒品嚐~

• 魷魚釀三文魚
  • 豬頸肉
  • 原隻燒魷魚
2008-06-16 7 瀏覽
入開沙田,知道一田﹙西田﹚個food court翻新左,過來搵野食。睇過呢到d食評,一心想試墨魚咀串,但點知今日冇,可惜不過佢選擇的確系幾多既,平既幾蚊串都有,貴既廿幾一串亦有。諗左一輪,終於柯打左兩樣野︰日本空運鹿兒島和牛串﹙$28﹚雞腿軟骨串﹙$10﹚和牛串好普通,冇乜特別,不過值得讚既系燒得都算啱啱好,唔會燒得太耐乾晒。食落都仲系jucy而且肥廋都算適中。但系肉味就一般,唔太特別香,食落冇乜味咁。反而比較欣賞雞腿軟骨。佢有兩種雞軟骨選擇,一種系雞胸,一種系雞腿。睇住佢燒時呢個特別燒得耐一點。好香口﹗﹗﹗外面脆,但食落裏面好爽口。而且每粒軟骨入面都有適量既肥,好好味!!!!!!!

睇過呢到d食評,一心想試墨魚咀串,但點知今日冇,可惜

不過佢選擇的確系幾多既,平既幾蚊串都有,貴既廿幾一串亦有。

諗左一輪,終於柯打左兩樣野︰
日本空運鹿兒島和牛串﹙$28﹚
雞腿軟骨串﹙$10﹚

雞腿軟骨,鹿兒島和牛
  • 雞腿軟骨串
2008-06-10 11 瀏覽
燒墨魚咀串 ~ 普普通通咁啦 , 可能我平時去日本餐廳比較少食呢樣野 , 所以唔知係咪算好食。 燒煙肉年糕 ~ 煙肉唔會太肥 , 配埋年糕煙煙韌韌既口感 , 食落少少甜味加咸味都好夾。 燒魷魚三文魚串 ~ 最好食呢個 , 因為魷魚夠腍唔難o趙 , 三文魚又肥美 , 同個醬汁味道好match。多謝燒烤屋既員工咁落力幫我地燒 , 見到都覺得辛苦呀 , 佢地隻手不停比d油彈到。

好多選擇~
正~
$20 (其他)
好多選擇~
正~
2008-06-10
黑雨後入沙田,發現變晒…究竟我對上一次黎係幾時?西田變左一田,Food court都變埋。一場黎到就叫d濕碎野食下好了。見到依度即燒幾吸引,why not?黑雨後商場特別人多?好難先搵到位,燒烤等左20分鐘。男友唔知邊度找來辣油,點黎食唔錯,哈哈。墨魚咀:鴨舌牛舌個人覺得鴨舌好好食,幾入味,$10抵食!幾蚊串新鮮即燒旺角價,算係咁啦。
黑雨後入沙田,發現變晒…究竟我對上一次黎係幾時?

墨魚咀
:鴨舌
牛舌

個人覺得鴨舌好好食,幾入味,$10抵食!

幾蚊串新鮮即燒旺角價,算係咁啦。

2K
2008-05-28
見呢度有串燒食, 又口痕起來, 買了牛舌及鹽燒墨魚咀各一串 ($9 each) 頂頂癮.因為燒墨魚咀時間比燒牛舌長, 到阿姐終於俾兩串0野我時, 牛舌已經攤凍唔少, 當然亦好極有限, 認真吹脹. 溫溫吞吞的燒牛舌燒得好(火農)0下, 好臊好乾好硬, 味道似「薄片勁硬牛肉乾」多過牛舌, 結果放棄了半串; 墨魚咀就好好多, 雖然「鹽燒」味道淡淡的, 但起碼唔會乾曾曾, 而且夠熱, 食落彈牙又唔會韌, 算係咁.$9 一串, 爐端燒0黎講一 d 都唔算貴, 不過食味非常麻麻, 試過就算了.唉, Marion 係咁, 秀吉係咁, 呢度又係咁, 究竟呢個 food court 仲有乜0野好食0架...

等了好耐
燒牛舌/燒墨魚咀 (各 $9)
2008-05-18 1 瀏覽
呀媽一食就話好勁雪藏味,我就覺得佢唔及街邊檔整嘅好味,因為唔係用火燒,而係用電爐燒。燒鴨舌$10 ~ 夠淋香燒牛肉串$10 ~ 冇咩味,肉好鞋雞胸軟骨$9 ~ 咸咸地,最好味都幾貴~

燒鴨舌$10 ~ 夠淋
香燒牛肉串$10 ~ 冇咩味,肉好鞋
雞胸軟骨$9 ~ 咸咸地,最好味

都幾貴~
$14.5 (下午茶)
2008-03-19
又來了這個美食廣場晚餐, 是此係試這家燒烤店. 食物係堆在櫃臺前, 客人就係度指手劃腳地揀食物, 等十分鐘都就返來取烤好的串燒.是晚揀了五樣食物.香燒牛肉串$10: 3分, 最奇怪的係食物的熱力不足, 吃落口點解係凍的? 而層真係無解. 串燒不夠熱, 又係真的無乜吸引力的. 另外, 又醃得不夠入味.雞肉串$8: 3分, 跟牛串的感覺差不多, 都係凍凍的, 不行.豬腩肉$8: 4分, 相對上係比較好一點, 豬腩肉幾香口的, 但始於係溫溫吞吞的.蜜味燒雞翼$12: 3分, 份量不細的雞翼, 燒焦了, 加上不夠熱, 都係麻麻.明太子雞翼$12: 1分, 這個更加係燒焦得緊要, 個心就仲係凍的.燒烤的水準係相當之差, 又凍又燒焦了, 在一家以燒烤作賣店的地方, 實在有大大的進步空間.

是晚揀了五樣食物.

2008-03-16 4 瀏覽
貪吃地點了兩串串燒。牛舌︰蠻好吃的,牛舌不會太韌。不過加上的醬汁太鹹了,都掩蓋了牛舌的原味。雞胸軟骨︰沒有雞軟骨,次選了這一樣。這個味道比較淡,主要是有咬口。塗上的醬汁與牛舌那醬汁差不多,不過沒那麼鹹。如果是鹽燒就更好了。即點即燒,都等了好幾分鐘。味道一般,試試就算了。
貪吃地點了兩串串燒。

即點即燒,都等了好幾分鐘。味道一般,試試就算了。
上禮拜六食完晚飯後..見未夠飽..我依個口痕友就叫左串鹽燒牛舌..個日式燒汁好好味..原全帶出左牛舌既香味..上半部份口感一流..一d都唔un..但竹籤下半部份既牛舌..就un到非常..完全入唔到口..到底發生咩事???

2007-12-17 3 瀏覽
14/12放左學同朋友仔去試我想試好耐的crepe!!!我本來都唔想買住,,,因為冇人買...等左好耐,,,都係算啦~買啦~咁我要左栗子\./激死我!!!早知唔要栗子!!!!!!!!得勁少料,,,得少少栗子,,,cream都咁少..仲要佢因為d栗子蓉~雪到硬晒~佢放左勁少..$24完全唔抵,,,最離譜係果個人仲要冇帶手套!!!!!!好唔開心,,,我1拎起手已經唔開心,,,唔開心食既野點會好味丫....唉,......好失望!!!!!!下次一定唔會再食栗子!!!!!!!同埋見到係果個女人就唔會去買!!!食完都唔開心,,,唔滿足!!不過我的朋友佢就話好飽~好好味~佢食tiramisu味~~第1個係整我呢個..可能dirty...食完第2日肚痛...
14/12放左學同朋友仔去試我想試好耐的crepe!!!
2007-12-16 5 瀏覽
** 此食肆的第二個OK**尋日(15-12-2007 Sat)同女友人CK 晏晝o黎沙田做完義工,佢話想o係新城市廣場行陣,行行吓行到o黎呢邊,臭到好香o既班(卓戈)味,於是我o地忍唔住口買o黎試, 我要o左$22.00o既鮮雜錦蜜糖忌廉班(卓戈),有士多啤梨,奇異果同香蕉, 士多啤梨肉微酸.蜜糖味好少,食完成件幾漏.CK要o左$20.00o既士多啤梨班(卓戈)睇住人o地整時,士多啤梨肉唔多.食落佢都話覺士多啤梨肉酸,而士多啤梨醬甜,怪怪咁,最尾佢想唔食餡只食班(卓戈)皮,因為真係幾漏.
** 此食肆的第二個OK**

CK要o左$20.00o既士多啤梨班(卓戈)