2012-05-16
同媽媽預先慶祝母親節, 因為上次同媽媽去盛八食過, 果度冇拉麵同其他小食, 所以為迎合媽媽喜好. 就選擇左呢度.因為呢度除左燒肉之外, 仲有小食沙律拉麵石鍋飯我地4個人叫左一個$388既套餐, 仲另外加左韓式豆腐,冷拉麵,水壺漬牛肋條,羊扒,豬頸肉,海鮮盛合韓式豆腐 - 都頗有豆腐味, 加上韓式辣椒醬, 食完好開胃羊扒 - 香草味超濃, 肉嫩多汁海鮮盛合$98(大蝦2隻, 魷魚, 扇貝2隻) - 魷魚就普通; 扇具好味; 大蝦好爽呀!d蝦膏仲好香!豬頸肉 - 雖然豬頸肉唔係咁健康, 但佢真係好香口, 充滿油份, 食完想再食.牛肉骰子$1xx- 套餐入面有4粒, 媽媽話入口即溶, 我地仲encore叫多一碟, 呢個真係不得不試燒糯米慈 - 套餐入面有2塊, 要好小心咁燒, 燒到外脆內軟; 出面脆卜卜, 有d似米餅咁既感覺, 加點附上既綠茶粉&紅豆. 可以中和返今餐滿口既肉味!Asahi$38 - 0.5l 杯裝, 獨有既啤酒味, 係燒肉既最好配搭!結果, 媽媽同我地都食得好滿足. 有機會會再黎
因為呢度除左燒肉之外, 仲有小食沙律拉麵石鍋飯
韓式豆腐 - 都頗有豆腐味, 加上韓式辣椒醬, 食完好開胃
羊扒 - 香草味超濃, 肉嫩多汁
結果, 媽媽同我地都食得好滿足. 有機會會再黎