2024-09-02
男朋友聽朋友講天后個邊好多好食既燒肉店我好聽佢話 一於去天后試下͛♡̷̷̷・͛午市 商務二人前$399So nice 可以無限加前菜 同 味噌湯八爪魚柚子醬醋沙律八爪魚無冷藏味無腥味 ᜊ꒰๑˃͈꒵˂͈๑꒱ᜊ 沙律除左有柚子醬仲有芝士粉 多重口感流心熔岩蛋三文魚飯香氣十足 男朋友鍾意食紫菜 飯上滿滿既紫菜 加上蛋同三文魚既份量都多 ๑>ᴗO๑ 超豐富果汁雞扒第一次自己燒菠蘿 每次都覺得燒菠蘿好好食但可能我唔係煮飯既料子 所以我整得無錦好食 ( ・᷄д・᷅ )紫菜碎日式珍珠米飯紫菜增加食飯既趣味同慾望໒꒰ྀི•ू⁼̴̶̤̀༥⁼̴̶̤́•ू ꒱ྀི১꙳•₊˚四味五花肉(黑椒鹽,韓式醬汁,葱蒜,果汁醬汁)個擺設勁正 ⁰̷̴͈꒨⁰̷̴͈ 好似街市啲豬肉錦掛係架上 有四種味可以慢慢嘆 每塊五花肉份量唔惹少 不過我地真係唔係煮飯既料子 燒得唔好 ˃̵ ֊ ˂̵ 入面啲肉成日煮唔熟 要剪到細細舊再剪先可以確保所有肉熟見到店家好有心做佈置 ど⁰̷̴͈꒨⁰̷̴͈う♡ 每枱都有個日本特色既小袋子掛住啲紙巾比客人用 (*`ω´*)飲品杯除左係櫻花圖案外 內𥚃仲有個好靚既日本富士山 雪糕用天鵝裝住 美觀又有心思 好鍾意呢啲小細緻⸝⸝⸝ ╸▵╺⸝⸝⸝ 地址:
男朋友聽朋友講天后個邊好多好食既燒肉店
流心熔岩蛋三文魚飯
果汁雞扒
第一次自己燒菠蘿 每次都覺得燒菠蘿好好食
紫菜碎日式珍珠米飯
四味五花肉(黑椒鹽,韓式醬汁,葱蒜,果汁醬汁)
地址:燒肉屋 (清風街) (天后)
天后清風街10號清風大廈地舖
#香港美食 #天后美食 #燒肉