餐廳: 燒肉臻
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
2024-05-07 173 瀏覽
今日結婚週年,老公專誠帶我到尖沙咀的燒肉臻食晚餐。高質素食材,加上職員熱情細心,過了一個愉快的晚上酒盜薯仔沙律 $68新鮮沙律菜,既開胃又健康 前菜必選鹿兒島A4和牛盛盒 $488(三角胸小排、肉眼蓋、背峰)三款A4和牛油脂分布平均,入口即化,牛味濃郁,真心推薦月見雞軟骨肉棒2串 $68雞肉骨肉棒沾上特製月見汁蛋黃醬 鮮味爽口甲羅燒 $108職員細心地協助我們燒甲羅燒,蟹肉蟹膏混合燒,再塗餅乾上品嚐,味道鮮甜活帆立貝 $196珍寶size的帆立貝,燒得剛剛好,鮮味彈牙燒鱈魚乾 $58燒鱈魚乾好脆口,食到唔停得口日本雞頸 $68第一次叫燒雞頸,估唔到都幾爽滑一夜干雞全翼 $78雞全翼炸得非常香脆,好惹味炭燒雞 $98炭燒雞肉質幼嫩 味道都不錯鹽燒油甘魚鮫 $159魚鮫皮脆肉滑嫩,鹽燒提升味道層次感赤魷魚筒 $168全條赤魷魚筒,鮮味彈牙必勝梳打 $38信州蘋果梳打 $48兩款梳打都清新解渴,燒肉恩物

酒盜薯仔沙律 $68
新鮮沙律菜,既開胃又健康 前菜必選

鹿兒島A4和牛盛盒 $488
(三角胸小排、肉眼蓋、背峰)
三款A4和牛油脂分布平均,入口即化,牛味濃郁,真心推薦

月見雞軟骨肉棒2串 $68
雞肉骨肉棒沾上特製月見汁蛋黃醬 鮮味爽口

甲羅燒 $108

活帆立貝 $196
珍寶size的帆立貝,燒得剛剛好,鮮味彈牙

燒鱈魚乾 $58
燒鱈魚乾好脆口,食到唔停得口

日本雞頸 $68
第一次叫燒雞頸,估唔到都幾爽滑

一夜干雞全翼 $78
雞全翼炸得非常香脆,好惹味

炭燒雞 $98
炭燒雞肉質幼嫩 味道都不錯

鹽燒油甘魚鮫 $159
魚鮫皮脆肉滑嫩,鹽燒提升味道層次感

赤魷魚筒 $168
全條赤魷魚筒,鮮味彈牙

必勝梳打 $38
信州蘋果梳打 $48
兩款梳打都清新解渴,燒肉恩物

2024-04-29
📍燒肉臻 @yakinikushintst尖沙咀寶勒巷3-7A號萬事昌廣場1樓102號舖食肉獸又出動喇🤟🏻近近地去左尖沙咀嘅燒肉臻〰️餐廳好有日本風格,座位乾淨舒服 🫶🏻🥗 燒鱈魚乾 $58 & 酒盜薯仔沙律 $68 燒鱈魚乾脆薄有驚喜 用嚟送酒一流 🍺酒盜薯仔沙律 味道唔錯 一啖食落有不同口感的食材 很滿足 🥢🥩 牛肉盛合(廚師發板)$388 牛既部位都非常之多且色澤好靚 💦肉質嫩滑 肉汁豐富 牛肉味也很濃郁😍 🐣 炭火雞 $98 由師博係炭爐上面燒 醃製火雞肉突出左雞既香味 💨肉質好嫩滑 爆 juicy 呀 👅👅🐥 日本雞心 $58 第一次食雞心 竟然覺得口感不錯喔!!!雞心更柔嫩多汁 食完十分回味 🍴🥓 山形縣產煙燻豬腩 $98肥瘦相間, 燒完勁香肉味更濃 🩵爽嫩有嚼勁 沾上醬汁味道豐富有層次❗❗🦀 甲羅燒 $108 甲羅燒加上蛋黄賣相極為吸引 😍蟹蓋內放滿了蟹膏 把所有食材攪勻後再燒 ✨再配上海苔梳打餅進食 蟹膏味香濃鮮甜 好有驚喜 ~🔝 活蟶子(2隻)$168 唔駛自己郁手 店員會替食客燒蟶子〰️蟶子鮮味十足 肉質爽口彈牙 🙌🏻🐽 伊比利亞夾心肉 $128夾心肉份量很多
📍燒肉臻 @yakinikushintst
尖沙咀寶勒巷3-7A號萬事昌廣場1樓102號舖

食肉獸又出動喇🤟🏻近近地去左尖沙咀嘅燒肉臻〰️
餐廳好有日本風格,座位乾淨舒服 🫶🏻

🥗 燒鱈魚乾 $58 & 酒盜薯仔沙律 $68

🐣 炭火雞 $98
由師博係炭爐上面燒 醃製火雞肉突出左雞既香味 💨
肉質好嫩滑 爆 juicy 呀 👅👅

🐥 日本雞心 $58
第一次食雞心 竟然覺得口感不錯喔!!!
雞心更柔嫩多汁 食完十分回味 🍴

🥓 山形縣產煙燻豬腩 $98
肥瘦相間, 燒完勁香肉味更濃 🩵
爽嫩有嚼勁 沾上醬汁味道豐富有層次❗❗

🦀 甲羅燒 $108
甲羅燒加上蛋黄賣相極為吸引 😍
蟹蓋內放滿了蟹膏 把所有食材攪勻後再燒 ✨
再配上海苔梳打餅進食 蟹膏味香濃鮮甜 好有驚喜 ~

🔝 活蟶子(2隻)$168
唔駛自己郁手 店員會替食客燒蟶子〰️
蟶子鮮味十足 肉質爽口彈牙 🙌🏻

🐽 伊比利亞夾心肉 $128
夾心肉份量很多 入口肉汁豐富爽口好味👍🏻

🥤 蜂蜜檸檬菊花蜜 $38 & 富士山柚子梳打$48
配上燒肉食沖淡油膩感🤭 好推薦比大家🙆🏻‍♀️
2024-04-11 424 瀏覽
偶爾都想食啲邪惡菜式增加一下膽固醇攝取量😈😈當然要搵埋朋友做partner in crime一齊分享卡路里🤪呢日去到尖沙嘴嘅燒肉臻,行日式居酒屋風格,可以食到不同特色肉類、海鮮、日式料理等。部分廚師推介嘅燒肉會由店員幫忙燒製🔥可以舒舒服服食殘廢餐又唔驚燒loong(燶)🐲🤣吸睛嘅唔單止燒肉,仲有店內大大部清酒販賣機,每位俾$148就可以體驗90分鐘任飲清酒,可以瘋狂喪斟19款清酒,好抵玩🤑🤑🧀酒盜芝士鹹香醬汁加上軟滑芝士,送酒一流😙🍅番茄蒜子沙律用石頭造嘅手掌形器皿盛載好搞笑😂😂番茄好清爽,蒜蓉唔會太重口味,比較開胃嘅前菜😛🦀甲羅燒唔少居酒屋都會有呢道邪惡下酒菜,呢度都唔例外。將滿滿蟹膏撈勻蛋漿,放上爐燒熱,蟹膏鮮味爆發😙🥩牛肉盛合廚師發辦呢個七級豬,吖唔係,係七級牛肉omakase好吸睛😍😍唔單止可以打卡,仲可以一次過品嚐日本和牛、美國prime級等不同部位嘅牛肉,好似經典嘅封門柳、肉眼,仲有特別啲嘅牛背峰等。店員會幫忙燒,見佢全程幫我哋好用心咁燒到每一塊都外焦內juicy💦真係辛苦晒佢🫶🏻第一款嘅三角胸小排最好食,口感軟滑富油脂香。牛舌好爽彈唔會太肥膩😋😋🥩日本和牛大腸論邪惡,和牛

🧀酒盜芝士
鹹香醬汁加上軟滑芝士,送酒一流😙

🍅番茄蒜子沙律

🦀甲羅燒

🥩牛肉盛合廚師發辦

🥩日本和牛大腸
論邪惡,和牛排都未係最邪惡,呢個和牛大腸直頭係膽固醇之選😏😏比起牛腸鍋會食到啲脂肪位比較油膩,呢個就會由店員燒到逼晒油份出嚟,所以食落唔會成口油,口感相對彈牙一啲,面頭嘅焦香感更提升層次😋😋

🍗一夜干雞全翼
燒雞翼,我鍾意食~😆雞全翼大大隻,經醃製後直接係爐上燒熟,皮脆香口。

🍗炭火雞
好香炭火味,雞肉好滑嫰,特別地配以wasabi增添刺激😝

🍖波板糖豚肉串
將豚肉串成波板糖形,啱晒打卡📸店員會燒到豚肉帶點焦脆,好香口。

🍖伊比利亞夾心肉
呢款就啖啖肉,伊比利亞肉特點係中心位保持粉嫩,不過肉質就瘦咗少少。

⚫️南非鮑魚
毋須太多調味,用少少鹽吊起鮑魚鮮味。口感非常爽彈👍🏻

🐟白鱔
口感好爽脆,比起坊間其他燒白鱔帶有更多油脂感好邪惡。可以點鰻魚汁或酸汁同吃😛

🍶清酒
每人$148就可以係90分鐘內任飲清酒👏🏻👏🏻清酒機有18款唔同品種清酒,好似比較矜貴嘅純米大吟釀、越後櫻酒等,每次揀啱心水款式就可以掃code,將清酒杯放入機內,撳掣斟出清酒。一邊食下酒菜同燒肉一邊飲清酒好夾😎😎

人均消費:$920
推介指數(10分為滿分):8分
2024-04-10
2024-03-25 38 瀏覽
🥗 酒盜薯仔沙律醬汁係利用魚腸整作,非常特別。拌勻薯仔沙律一齊食,別有風味!🎣 燒鱈魚乾呢個係去日本居酒屋必叫的佐酒小食,既然呢度sake 放題,當然要叫啦!鱈魚乾燒香脆,點一點沙律醬,送酒一流。🐚 南非鮑魚平時唔太鐘意食南非鮑魚,因為好多時個質地唔太好☹️但今次用燒的,廚師控制得時間很好,再將特製的醬料放在鮑魚上增添鮮味,是美味之選。🐮 鹿兒島A4和牛盛盒廚師非常了解食物的味道同油脂分布,所以廚師幫我地準備從1️⃣三角胸小排 2️⃣背峰3️⃣肉眼蓋,由最多油脂分泌的和牛食起,到最後是肉味最濃的肉眼蓋。而廚師安排了最佳的方法來食用,每件燒得剛好,五成熟係最好味😋 👅 美國牛舌(厚切)燒厚切牛舌講求控制火候,廚師燒到剛好爽口彈牙,美味可口!🐓 炭火雞外面黑炭色的,以為會唔好味,但原來係一個很特別的烹調方法,廚師仲建議我哋加入Wasabi一齊食,令到雞味更加有層次,再一次證明做人做事都都唔可以淨係睇個樣🤣🐔 雞軟骨串(2串)香脆可口,佐酒一流👍🏻🐷山形縣產煙燻豬腩 山形縣產煙燻豬腩有好香嘅煙燻味,肉質軟滑又入味,廚師燒得令腩肉油脂嘅香味昇華到另一層次。🍶任飲清酒有18款不同的清酒任選,而11,14,18
🥗 酒盜薯仔沙律

🎣 燒鱈魚乾

🐚 南非鮑魚

🐮 鹿兒島A4和牛盛盒

👅 美國牛舌(厚切)
燒厚切牛舌講求控制火候,廚師燒到剛好爽口彈牙,美味可口!

🐓 炭火雞

🐔 雞軟骨串(2串)
香脆可口,佐酒一流👍🏻

🐷山形縣產煙燻豬腩

🍶任飲清酒
有18款不同的清酒任選,而11,14,18 的大吟釀很易入口,襯燒肉一流!
收到風尖沙咀竟然有$148的任飲清酒🤩唔使諗即刻拉埋酒友一齊去先得🤟🏻去到餐廳氣氛勁好🔥日式居酒屋風格,每台客人都十分盡興,我都事不宜遲即刻order咗個任飲清酒先😛🍶🍶🍶90分鐘任飲清酒$148十幾款清酒任飲🍶有齊不同種類實有一款啱你❤️每一次30ml,呢個份量啱啱好可以試到多幾款清酒,除咗任飲清酒仲有水果茶同菊花蜜🍹 其實除咗任飲仲有得買代幣,兩個代幣就可以兌換30ml清酒🍶想點樣飲由你話事👍🏻🐂牛肉盛合(二人份量) (廚師發板)💰388有7款不同位置的高質牛肉,口感每一片牛肉口感嫩滑,肉汁豐富👍🏻每人一片啱啱好❤️配搭清酒品嘗更可以減低油膩感🐓炭火雞💰98呢份師傅會幫手燒,外表金黃香脆,肉質滑嫩,內部保持了多汁的口感,十分惹味日本雞尾(2串)💰48好小地方有雞尾,肉質細嫩,師傅烤至外脆內嫩,咬下多汁惹味,這個必點!活蟶子(2隻) 💰168新鮮的活蟶子烤制後清甜鮮美,肉質鮮嫩,搭配上燒烤的香味,一試便愛上活帆立貝💰98這些活帆立貝好大隻!有手掌咁大隻!燒烤後亦都冇縮水,十分新鮮,入口湧出豐富的鮮味,彈性的口感更令人欲罷不能🔥甲羅燒💰108甲羅燒加入鵪鶉蛋、香蔥,攪勻後放落去燒,燒緊已經

🍶90分鐘任飲清酒$148

🐂牛肉盛合(二人份量) (廚師發板)💰388

🐓炭火雞💰98

日本雞尾(2串)💰48

活蟶子(2隻) 💰168

活帆立貝💰98

甲羅燒💰108
甲羅燒加入鵪鶉蛋、香蔥,攪勻後放落去燒,燒緊已經好香蟹膏未~配搭梳打餅入口蟹膏味好重十分惹味🤟🏻梳打餅除了增加脆口感,同時中和了油膩感,配搭很好👍🏻

伊比利亞夾心肉💰128
山形縣產煙燻豬腩💰98
酒盜芝士💰68
酒盜薯仔沙律💰68
  • 甲羅燒
  • 牛肉盛合
  • 活帆立貝
2024-05-20 0 瀏覽
突然好想食燒肉🥩之前上網睇到 知道尖沙咀有間燒肉店有全港首部清酒自助售賣機 🍶而且仲係$148/位90分鐘任飲,就諗住去試吓~.清酒自助售賣機集合18款日本各地清酒,產地分別來自新潟、三重、秋田等。清酒機標示了精米步合、日本酒度、酸度、酒精濃度,讓大家選擇。.一見到個Menu每款都好吸引 樣樣都想食最後店員推介咗我哋以下廚師精選.🥩鹿兒島A4和牛盛盒 $488(三角胸小排,肉眼蓋,背峰)和牛口感柔軟 油脂分佈均勻 入口即溶牛味好濃而帶油香和牛愛好者一定要試😍.🐃美國封門柳 $118口感細嫩,肉味濃郁再加上蒜片 口感更層次豐富 .👅牛舌(厚切) $118厚切牛舌爽脆多汁~.🦀甲羅燒 $108甲羅燒配上蛋黃賣相極吸引店員超細心幫我哋將蟹殼裏嘅蟹膏蟹肉拌勻燒製蟹膏勁creamy再配上梳打餅一齊食 .🐤炭火雞 $98肉質幼滑 再配上Wasabi一齊食用味道特別~.🦑赤魷魚筒 $168原條赤魷魚筒 店員會幫你燒埋非常鮮味彈牙.🐷伊比利亞夾心肉 $128夾心肉係肩胛骨與腰中間嫩滑嘅肉被一層油脂包住廚師啱啱燒到8成熟左右 外面脂肪溶化保持中心位粉嫩食落勁Juicy.🎣白鱔 $188🐽伊比利亞豬肋條

一見到個Menu每款都好吸引 樣樣都想食
最後店員推介咗我哋以下廚師精選
🥩鹿兒島A4和牛盛盒 $488
(三角胸小排,肉眼蓋,背峰)
和牛口感柔軟 油脂分佈均勻 入口即溶
牛味好濃而帶油香
和牛愛好者一定要試😍
🐃美國封門柳 $118
口感細嫩,肉味濃郁
再加上蒜片 口感更層次豐富
👅牛舌(厚切) $118
厚切牛舌爽脆多汁~
🦀甲羅燒 $108
🎣白鱔 $188
🐽伊比利亞豬肋條 $78
🐓日本雞頸 $68
🐟燒鱈魚乾 $58
勁香脆,配埋蛋黃醬加七味粉 送清酒一流👍🏻
🥗酒盜薯仔沙律 $68
🧀洒盜芝士 $68
餐廳氣氛好好,店員超級熱情款待,而且非常有禮🫶🏻
仲會教埋我哋點樣燒先可以達致最好食
係一間超高質嘅燒肉店~
2024-05-17 0 瀏覽
openrice人氣燒肉餐廳~燒肉臻~真係從來無令我失望過💯💯💯餐廳賣點除咗清酒放題🍶🍶, 當然仲有大廚專業炮製各款日式燒肉及助酒小食, 先會令佢咁受歡迎🌟Scan完QR code, 就可以去揀清酒🍶,每次30ml 左右, 今晚試咗大概五六款左右, 有清爽 , 醇厚,幸口嘅都有。。 90分鐘清酒任飲放題都只係$148🤩🤩推「13號京姬酒造大吟釀 &11號澄川酒造場純米吟釀呢兩款都係店員介紹,淡味易入口嘅!喜歡重米味既推介 l5號越銘釀純米吟釀,米種係用上五百萬石,堅正必飲!至於另類0味推介2號今里酒造純米酒,用山田錦米種嚟溝梳打既 cocktail好好飲👍酒盜薯仔沙律🥗大大盤嘅薯仔沙律🥗好鍾意佢哋嘅薯蓉,除咗好柔滑之外,裏面仲有一粒粒嘅薯仔增加咗飽腹感,加上酒盜有微微酒香味,係一道好好嘅開胃菜😍酒盜芝士配餅乾送酒一流👌日式地道送酒小食😎吾洗下下都係雞泡鱼干無嚟新意🌟美國封門柳🥩美國牛嘅肉質通常都比較結實同埋肉味特別重,🥩而封門柳同樣油脂比例低啲,所以追求肉味嘅人就絕對Perfect match🥩燒肉盛盒🐮美國牛小排—🥩擁有牛排嘅質地,而脂肪比例多咗,越燒越香。 牛小扒相對封門柳就會顯得

酒盜薯仔沙律🥗

酒盜芝士配餅乾
送酒一流👌日式地道送酒小食😎吾洗下下都係雞泡鱼干無嚟新意🌟

美國封門柳🥩

燒肉盛盒🐮
美國牛小排—🥩擁有牛排嘅質地,而脂肪比例多咗,越燒越香。 牛小扒相對封門柳就會顯得更加柔嫩。🥩入口即融🙌🤗🙌

日本和牛脊峰— 🥩開始輪到日本和牛嘅環節,呢一個牛隻部位平時反而少接觸,🥩大約就係牛嘅背脊嗰一部份,係咁多款牛裏面一數二最鮮嫩嘅部位,而油脂當然就係源源不絕咁樣散開,直頭融化左我個心❤️❤️❤️

燒鰻🐟
鰻魚愛好者必點~未燒已見到材料新鮮,靚嘅鳗鱼首選厚身兼肉貿够白,
店員邊燒邊滲出香氣,火喉控制得剛好,燒至金黃色,味道鮮甜,肉質彈牙🉐

活蟶子
又大隻又鮮甜,師傅燒到剛剛熟、口感多汁兼彈牙🤗

炭火雞
由於師傅使用醬油將其進行醃製,所以外型色澤灰黑,把雞肉用炭火網燒製作,肉質口感煙韌鮮美,雞味濃郁,味道帶股炭香味,搭配山葵一齊食,非常之夾👍

甲羅燒
鮮味甲羅燒,質素可以媲美日
本,蟹膏非常鮮甜回味,推介以甲羅燒濃濃嘅蟹膏配上脆口餅乾,非常好食而且有口感💯
一句講曬質素高環境好,有肉食有酒飲,人生夫復何求🙌🙌

2024-05-14 2 瀏覽
第一次黎食,估唔到都幾好味。個牛肉拼盤幾正,由上面食落嚟,每款口感都不同。之後,叫咗個甲羅燒,啖啖濃烈嘅蟹膏味,好滿足。之後,叫咗串燒、燒魚、湯飯等等,都唔算太特別,最好食都係燒雞皮。職員非常好,好多時會幫手燒埋,性價比高。
2024-05-06 12 瀏覽
星期五嘅夜晚最愛同Fd 搵個好地方飲飲食食,呢間係尖沙咀寶勒行嘅樓燒肉用店又幾有驚喜喎!餐廳內部裝櫃都幾有Style 好啱朋友相聚摸杯底而咁啱佢又有個$148 SAKE日本清酒放題,梗係唔放過佢啦!清酒加燒肉,就係好爽!我哋兩個人,係食到捧住肚走佢個前菜有樣野叫酒盜,帶有少少酒味,咸咸香香咁,我幾鍾意!而且海鮮都新鮮好唔錯前菜小食:🥗酒盜薯仔沙律🧀酒盜芝士燒物:牛肉盛合(二人份)肉款由廚師發辦好有驚喜伊比利亞豬肋條山形縣產煙薰豬腩炭火雞一夜干雞全翼日本雞心甲羅燒活蟶子魷魚筒

餐廳內部裝櫃都幾有Style 好啱朋友相聚摸杯底

清酒加燒肉,就係好爽!我哋兩個人,係食到捧住肚走

前菜小食:

活蟶子
魷魚筒
  • 伊比利亞豬肋條
  • 活蟶子
  • 牛肉盛合(二人份量)
最近食左好幾間既日本餐廳都同清酒有關🍶 無論系居酒屋 燒鳥 定系呢一間位於尖沙咀叫「燒肉臻」既日式燒肉🇯🇵🥩 清酒都系走吾甩😆酒盜薯仔沙律 $68勁中意食酒盜既我必食 鹹腥味很重好正🤤 配埋溫醇質感既薯仔沙律 胃口大開😂塵兒島A4和牛盛盒 $488有三款吾同部位既牛肉🥩 三角胸小排 肉面布滿清晰既網狀油花 肉質軟嫩 ; 肉眼蓋 數量稀少 大理石油脂花紋分佈均勻 肉質鮮美多汁 ; 背峰 和牛油花分佈最平均既部位 肉質較爽口😋美國封門柳 $118中間的纖維很幼細 沒有脂肪 入口很滑溜 牛味濃郁☺️甲羅燒 $108以蟹膏 蟹籽 蟹肉同鵪鶉蛋為主調 鹹鮮味濃郁😍 經過拌勻燒製 令人回味😌赤魷魚筒 $168肉質爽口 口感Q彈 而且味道焦香🦑 活蟶子 (2隻) $168味道清甜 肉質爽口 用上牛油磯燒後 惹味度更突出🦪白鱔 $188用上新鮮既白鱔 燒到魚皮脆卜卜 鱔肉金黃色 肉嫩汁多🪱伊比利亞夾心肉 $128油潤甘香 肉顯粉嫩色 而且肉質較鬆化 肉味也較濃🐖炭火雞 $98肉質鮮嫩 雞肉經過炭燒後 炭香味道長久 更加突出🐥一夜干雞全翼 (2隻) $78用一夜干特別方法處理雞翼 雞翼食落皮更脆身 而雞

酒盜薯仔沙律 $68

油潤甘香 肉顯粉嫩色 而且肉質較鬆化 肉味也較濃🐖

炭火雞 $98
肉質鮮嫩 雞肉經過炭燒後 炭香味道長久 更加突出🐥

一夜干雞全翼 (2隻) $78
用一夜干特別方法處理雞翼 雞翼食落皮更脆身 而雞肉又有濃濃雞油香🤤

所有食物均可由自己燒 或者禮貌地要求店員幫手架!! 🫶🏻🥰

餐廳最特別之處 仲有清酒放題 就可以任飲多款吾同既Sake🍶 可以根據自己口味選擇 我地當晚就試左四款比較甜既Sake 😆
90分鐘清酒放題 $148

• 越後櫻酒造大吟釀
  • 澄川酒造場純米吟釀
  • 京姫酒造純米
  • 今里酒造純米大吟釀
  • 一夜干雞全翼(2隻)
  • 活蟶子(2隻)
  • 赤魷魚筒
  • 美國封門柳
  • 塵兒島A4和牛盛盒
  • 甲羅燒
  • 伊比利亞夾心肉
  • 白鱔
前排朋友話帶我去尖沙咀寶勒巷一間頗為有名氣嘅日本餐廳帶我食燒肉, 一向鍾意食嘅我當然要去試下睇下有咩來頭啦!餐廳地方寬闊, 侍應一嚟就帶咗我哋去吧檯坐, 拎咗個menu畀我哋點餐, 同埋介紹我哋享用$148蚊有90分鐘嘅燒酒放題, 圖示仲講解每一隻燒酒嘅原產地、度數同埋水嘅來源, 有肉當然要有酒啦!我朋友唔多飲酒, 所以我自己享用有18款不同度數自助式嘅日本燒酒.我哋叫咗個鹿兒島A4和牛盛盒: 內有三角胸小排、肉眼蓋及背峰, 而店員就介紹我哋食日本雞頸, 一夜干雞全翼, 伊比利亞豬肋條, 白鱔一條, 同我最鍾意食嘅活蟶子, 仲有蕃茄蒜子沙律, 北海道唐揚長芋件, 叫燒酒之如仲送咗 菊花蜜畀我哋飲, 臨尾仲叫咗個肉燥飯同埋 一個伊比利亞夾心肉食, 今次真係飽到上心口 , 正所謂酒池肉林絕對係人生一大快事!啲嘢食好新鮮好好味尤其是係嗰個豬肋條同夾心肉同埋不可不提嘅鹿兒島牛盛盒, 啲雪花同紋理都係頂級!無論擺設同埋觀感都無限可擊, 唔怪得知咁客似雲來啦, 咁多人幫襯真係有佢嘅原因. 連埋加一兩位合共$1,894港元, 咁嘅價錢享用到咁嘅美食都算性價比高.

2024-04-29 13 瀏覽
尖沙咀最有名的是喝酒的地方,想任飲酒又想食燒肉,剛剛好看到這個特別的餐廳,主打90分鐘任飲清水而且只要$148,可以飲到不同款式和口味的清酒。90分鐘任飲$148首先,店員會教你要scan一個QR code登記後便會開始倒數90分鐘,然後到任飲機中選擇想飲的清酒,就可以了!酒盜薯仔沙律$68薯仔沙律上有三文魚子,所以必定要拌均勻才吃哦!沙律很新鮮。蕃茄蒜子沙律$48蕃茄配上新鮮蒜蓉,吃下去別有一番風味,酸酸甜甜辣辣的!鹿兒島A4和牛盛盒 $488(三角胸小排・肉眼蓋,背峰)總括而言,A4和牛盛盒能夠吃得出和牛的油脂分布很平均,三角胸小排的牛肉味比較重!美國封門柳$118封門柳再加上蒜片,口感層次豐富!日本和牛大腸$88和牛大腸本身是醃製咗的,所以各位燒完後不用點任何醬汁,否則會比較濃味。日本旋風豚肉腸$108在香港豚肉腸,不是每一間日本舖頭都有的,居然可以在這裏吃到真的很幸運!豚肉腸肉質柔軟,且帶有濃濃香甜,而且不油膩。如果叫左師傅料理既餐牌,師傅就會幫你燒,燒完就會上菜!一夜干雞全翼(2件)$78雞全翼外皮很脆,而且內裏是熟透的,燒雞全翼真的很考師傅的功夫!炭火雞$98炭火雞是餐廳的

90分鐘任飲$148

酒盜薯仔沙律$68
薯仔沙律上有三文魚子,所以必定要拌均勻才吃哦!沙律很新鮮。

蕃茄蒜子沙律$48
蕃茄配上新鮮蒜蓉,吃下去別有一番風味,酸酸甜甜辣辣的!

鹿兒島A4和牛盛盒 $488
(三角胸小排・肉眼蓋,背峰)

美國封門柳$118
封門柳再加上蒜片,口感層次豐富!

日本和牛大腸$88

日本旋風豚肉腸$108

如果叫左師傅料理既餐牌,師傅就會幫你燒,燒完就會上菜!

一夜干雞全翼(2件)$78

炭火雞$98
炭火雞是餐廳的必叫品,這個是餐廳主打的雞肉,吃下去有一浸浸的炭火味道,自家醃製的所以必定要叫!

伊比利亞夾心肉$128
這是號稱豬肉界最強的豬肉,

白膳$188
師傅燒得皮很脆,而且一定要趁熱食,熱食魚骨才不會太明顯!

赤魷魚筒$168
魷魚筒吃下去非常之煙靭,而且帶有鮮甜的味道。

活蟶子(2隻)$168
活聖子配上蔥,師傅控制火候很好,不會太熟,真的很新鮮!

📍地址:

燒肉臻
尖沙咀寶勒巷3-7A號萬事昌廣場1樓102號舖

#日本餐廳 #日餐 #燒肉 #燒肉放題店 #清酒放題 #抵食之選 #尖沙咀 #尖沙咀日本餐廳 #任飲清酒 #香港 #香港必吃 #香港必食 #地道美食 #香港地道美食 #香港日本菜 #香港任飲清酒
2024-04-26 20 瀏覽
我今日又MeTime啦,仲唔出去放肆下,落雨無影響行街食好野,同個friend尖沙咀等去食Lunch ,book mark左一間好耐嘅烤肉界廚師發板《燒肉臻》餐廳氣氛好好,播放住耳熟能詳嘅日文歌日式居酒屋風格,店內裝潢簡約雅緻坐底後店員會好細心講解醬汁係用嚟點咩類型食物🥢日本雞頸好少食雞頸呢個位置,估唔到原來咁肥美,肉質爽彈🥢一夜干雞全翼雞全翼先醃制再風乾,皮脆肉嫩,雞味濃,質感軟滑🥢炭火雞外表燒得香脆,肉質嫩滑,juicy的口感🥢伊比利亞豬肋條豬肋條肉味濃,好有咬口🥢白鱔白鱔肉質肥美,外層焦香脆口,肉質嫩滑,可配上鰻魚汁或酸汁食🥢活蟶子清甜鮮味十足的活蟶子烤完之後,肉質鮮嫩,融合燒烤的香味,別有一番風味🥢南非鮑魚鮑魚鮮味,口感非常彈牙🥢鹿兒島A4和牛盛合《三角胸小排,肉眼蓋,背峯》三角胸小排-口感多汁嫩滑肉眼蓋-豐富油脂,juicy口感背峯-肉味濃,油脂均勻🥢酒盗薯仔沙律沙律上面嘅酒盗是醃製魚腸鹹香嘅酒盗加上幼滑薯蓉,配上新鮮沙律🥗菜及沙律汁,好特別的一款沙律🥢燒日式魚乾烤得好香,用嚟送酒一流🥢美國封門柳脂肪不多但肉味濃,入口滑溜香甜🥢山形縣產煙燻豬腩厚切豬腩肉好多油脂,食落似厚切既

餐廳氣氛好好,播放住耳熟能詳嘅日文歌
日式居酒屋風格,店內裝潢簡約雅緻
坐底後店員會好細心講解醬汁係用嚟點咩類型食物

🥢日本雞頸
好少食雞頸呢個位置,估唔到原來咁肥美,肉質爽彈

🥢一夜干雞全翼
雞全翼先醃制再風乾,皮脆肉嫩,雞味濃,質感軟滑

🥢炭火雞
外表燒得香脆,肉質嫩滑,juicy的口感

🥢伊比利亞豬肋條
豬肋條肉味濃,好有咬口

🥢白鱔
白鱔肉質肥美,外層焦香脆口,肉質嫩滑,可配上鰻魚汁或酸汁食

🥢活蟶子

🥢南非鮑魚
鮑魚鮮味,口感非常彈牙

🥢鹿兒島A4和牛盛合
《三角胸小排,肉眼蓋,背峯》
三角胸小排-口感多汁嫩滑
肉眼蓋-豐富油脂,juicy口感
背峯-肉味濃,油脂均勻

🥢酒盗薯仔沙律

🥢燒日式魚乾
烤得好香,用嚟送酒一流

🥢美國封門柳
脂肪不多但肉味濃,入口滑溜香甜

🥢山形縣產煙燻豬腩
厚切豬腩肉好多油脂,食落似厚切既煙肉 油脂感豐富

🥢伊比利亞梅頭
厚切口感,肉質juicy

🍶90分鐘任飲清酒
10幾款清酒任飲 有齊不同種類
除咗任飲清酒仲有水果茶或無酒精飲品可選擇

好滿足嘅一餐,店員細心,某d類型食物係有店員幫手燒,食物水準高質嘅一間燒肉店

燒肉臻
  • 活蟶子
  • 牛肉盛盒
  • 南非鮑魚
2024-04-23 24 瀏覽
呢間食過好幾次,燒肉嘅質素都依然keep到水準,三格醬料費$36/位,侍應服務態度非常友善💕 飲品叫咗富士山柚子梳打➕信州蘋果梳打,兩款都好清新好飲蕃茄蒜子沙律原個蕃茄上,蒜子同醬汁令蕃茄更清香白鱔🈶兩款醬汁,一款係鰻魚汁,另一款係日本燒汁,個鱔燒到外皮香脆,肉質鮮甜,不過有點兒魚骨赤魷魚简好大條魷魚🦑燒到剛剛好,入口唔會太乾或軟,非常美味可口甲羅燒蟹蓋內放滿咗蟹膏,將蛋黄及所有食材拌勻後再燒,然後放上梳打餅一齊食,啖啖蟹膏香氣洋溢住口腔,香濃得黎又鮮甜😍鹿兒島A4和牛盛盒有三角胸小排、肉眼蓋➕背峰,每一件都充滿牛香,入口好嫩滑😋美國封門柳封門柳肉嘅位置係比較近內臟,顏色會較為深色,食落帶有嚼勁一夜干雞全翼呢間嘅燒雞全翼外皮好香脆,肉質嫩滑惹味👍🏻炭火雞賣相雖然其貌不揚,但食落香嫩多汁,十分美味伊比利亞夾心肉呢個可以燒到9成熟左右,口感似豬頸肉,食落又juicy又香口蒜芯豚肉卷第一啖咬落去就食到蒜芯嘅爽甜,配上薄切豚肉卷,真係滋味滿滿

蕃茄蒜子沙律
原個蕃茄上,蒜子同醬汁令蕃茄更清香

白鱔

赤魷魚简
好大條魷魚🦑燒到剛剛好,入口唔會太乾或軟,非常美味可口

鹿兒島A4和牛盛盒
有三角胸小排、肉眼蓋➕背峰,每一件都充滿牛香,入口好嫩滑😋

美國封門柳
封門柳肉嘅位置係比較近內臟,顏色會較為深色,食落帶有嚼勁

一夜干雞全翼
呢間嘅燒雞全翼外皮好香脆,肉質嫩滑惹味👍🏻

炭火雞
賣相雖然其貌不揚,但食落香嫩多汁,十分美味

伊比利亞夾心肉

蒜芯豚肉卷
第一啖咬落去就食到蒜芯嘅爽甜,配上薄切豚肉卷,真係滋味滿滿
今次揀咗另一間好評如潮,位於尖沙咀寶勒巷的《燒肉臻》🔹牛肉盛合(二人份量)廚師發辦三款日本🇯🇵和牛,三款美國🇬🇧靚牛及一款厚切牛舌。店員建議由頂層的日本和牛三角胸小排開始品嘗,因為油脂最豐富,入口即溶,和牛愛好者必試😋🔹甲羅燒甲羅燒將蟹膏、蟹肉、鵪鶉蛋、蔥花等共冶一爐,將以上嘅材料撈好再燒,燒烤後塗在餅乾上。全靠店員幫我哋燒烤,相信海鮮愛好者一試會愛上🩷🔹南非鮑魚師傅精心用炭燒烹調新鮮鮑魚,可配柚子胡椒醬,食落爽口彈牙🔹山形縣產煙燻豬腩濃郁的煙燻香氣融入豬腩肉,風味十足🔹柚子雞腿用柚子醬醃嫩滑雞腿,燒烤後,外脆內滑🔹飲品🍸- 蜂蜜檸檬菊花蜜特飲潤喉清熱- 蘋果汁是來自日本信州嘅樽裝蘋果梳打值得一提,餐廳提供每位$148清酒🍶放題,清酒愛好者絕對不能錯過❗️叫埋燒鱈魚乾送酒一流😜
今次揀咗另一間好評如潮,位於尖沙咀寶勒巷的《燒肉臻》

🔹牛肉盛合(二人份量)

🔹甲羅燒
全靠店員幫我哋燒烤,相信海鮮愛好者一試會愛上🩷

🔹南非鮑魚
師傅精心用炭燒烹調新鮮鮑魚,可配柚子胡椒醬,食落爽口彈牙

🔹山形縣產煙燻豬腩
濃郁的煙燻香氣融入豬腩肉,風味十足

🔹柚子雞腿
用柚子醬醃嫩滑雞腿,燒烤後,外脆內滑

🔹飲品🍸
- 蜂蜜檸檬菊花蜜特飲潤喉清熱
- 蘋果汁是來自日本信州嘅樽裝蘋果梳打

叫埋燒鱈魚乾送酒一流😜
牛肉盛合(二人份量)
2024-04-14
牛肉盛合(二人份量)
  • 牛肉盛合