[#元朗燒烤] || 任食海鮮山燒烤放題@元朗.燒蝦蝦= = = = = = = = = = = = = = =總括💬:食物款式多,大量新鮮海鮮不停供應,有驚喜環境:★★★★★ | 味道:★★★★★ 服務:★★★★☆ | 抵食:★★★★★————————————————落雨濕濕唔想去第二區想食燒烤又唔想熱辣辣 同親愛的去左屋企附近食「燒蝦蝦」 . 主打食燒流水蝦+任食海鮮+任食串燒 一個價錢包埋飲品,仲有生啤任飲 . 每個位附近都有個蝦缸任你夾入座時職員會主動講解燒蝦程序 先取冰桶取水 由水缸夾出生猛大頭蝦 凍暈大頭蝦先燒 燒完蝦肉鮮甜 彈牙爽口仲有勁多蝦膏 食飯過程中服務員會不停加蝦落池 保証一定有新鮮大頭蝦 . 仲有新鮮海鮮供應 有十多款新鮮海鮮任夾任食 多款貝殼、原條魚供應而且活鮑魚、帶子、生蠔任食回本記住食多幾轉.有大大條新鮮蟶子肉質鮮甜彈牙 仲可以自行調配醬汁一齊燒 .燒原條大眼雞甜鮮啖啖肉 . 其他燒烤食材 都有10多款選擇 平時食燒烤必點既雞腎、雞軟骨、燒韭菜都一應倶全 仲有羊架、牛仔骨等 腸類、丸類都穿好一串串 好方便燒 . 最後少不了甜品 有多款現成小件甜品 我最愛
[#元朗燒烤] || 任食海鮮山燒烤放題@元朗.燒蝦蝦
= = = = = = = = = = = = = = =
總括💬:食物款式多,大量新鮮海鮮不停供應,有驚喜
環境:★★★★★ | 味道:★★★★★
服務:★★★★☆ | 抵食:★★★★★
落雨濕濕唔想去第二區
想食燒烤又唔想熱辣辣

同親愛的去左屋企附近食「燒蝦蝦」
主打食燒流水蝦+任食海鮮+任食串燒
 一個價錢包埋飲品,仲有生啤任飲
每個位附近都有個蝦缸任你夾

食飯過程中服務員會不停加蝦落池
保証一定有新鮮大頭蝦
仲有新鮮海鮮供應
有十多款新鮮海鮮任夾任食
多款貝殼、原條魚供應
而且活鮑魚、帶子、生蠔任食
回本記住食多幾轉
有大大條新鮮蟶子
肉質鮮甜彈牙
仲可以自行調配醬汁一齊燒
燒原條大眼雞
甜鮮啖啖肉
 其他燒烤食材
 都有10多款選擇

平時食燒烤必點既雞腎、雞軟骨、燒韭菜都一應倶全
 仲有羊架、牛仔骨等

腸類、丸類都穿好一串串

好方便燒
 最後少不了甜品
 有多款現成小件甜品
我最愛燒窩夫

燒完加上雪糕 / 朱古力醬 正!
 等緊燒海鮮時

有炸物和冷盤等熟食

可以邊食邊等

食盡每分每秒
─ 𝑀𝑜𝑟𝑒 𝐼𝑛𝑓𝑜𝑟𝑚𝑎𝑡𝑖𝑜𝑛 ─
📍  燒蝦蝦 (金福閣)
地址: 元朗西裕街5-11號金福閣地庫
電話: 37020126
2022-07-22 166 瀏覽
燒蝦蝦原來已經進駐左元朗啦一於同屋企人去食流水蝦放題,有海鮮鮑魚任食2.5小時 好滿足🤤每位客人均送半隻龍蝦客人旁邊會有蝦缸,流水蝦夾入冰桶內一陣子就可以燒 超多蝦膏🤤而且超級新鮮肉質好彈牙食啲乜嘢回本呢?當然係要食生蠔、元貝啦❤️建議大家燒嘅時候放埋蒜蓉同埋蔥粒上去食落去特別香口👍🏻👍🏻😋見到仲有大眼魚成條任燒真係好誇張呀😆其他燒烤肉類有雞翼、牛角包,多春魚,鴨腎同丸飲品除咗有汽水果汁檸檬茶之外仲有啤酒tim 😛1664啤酒🍺大家可以過嚟飲番夠本🤣
燒蝦蝦原來已經進駐左元朗啦

每位客人均送半隻龍蝦

2022-07-20 149 瀏覽
好好玩呀!😛自己釣之後再食🤭係特別有滿足感😚👍🏻蝦大大隻🦐超多膏!啲膏唔會甜甜地,同埋好乾淨!唔會話有條腸係啲蝦入邊😍呢樣嘢真係特別加分😆除咗肉質彈牙!仲真係啖啖肉😍唔會細隻!起碼有我手掌咁大其他種類😋鍾意重口味嘅朋友可以用錫紙兜加醬料蒜蓉燒海鮮😛都一樣咁好食!又香又惹味😚我男朋友好鍾意食蒜!佢加咗牛油同超多蒜落去燒蜆😋別有一番風味!啲蠔都可以完美燒或者落蒜頭燒🤭都好鮮甜㗎!全部海鮮都處理得超乾淨!絕對唔會怕食完肚痛,任飲任食真係好爽😍絕對係值得試!😆
好好玩呀!😛自己釣之後再食🤭係特別有滿足感😚👍🏻

蝦大大隻🦐

其他種類😋

2022-07-20 113 瀏覽
嚟呢度食放題真係可以不醉無歸啊!因為呢度除咗有最特色嘅流水蝦可以即釣即燒之外,仲有啤酒、汽水、雪糕、甜品等等任飲任食㗎😎 更加有特色嘅係連清酒都有得飲呀,啱晒唔同口味嘅朋友😉今次係同小朋友一齊嚟,所以都唔敢淨係食肉😮 要教佢哋均衡飲食呀嘛😝 蔬菜類嘅產品都有好多,可以喺自助區度自己揀。🥬 個人最鍾意係翠玉瓜,同埋大蔥。燒完真係好香好好食呀😍 配埋雞肉一齊食好夾另外串燒種類都唔少㗎,有我最鍾意嘅雞軟骨🐥 仲有啲丸同埋台灣腸等等😋 成個放題都好令人滿意😊 兩個半鐘完全唔會覺得太趕唔夠時間食😙 仲可以同朋友啤啤佢🍻

2022-07-20 67 瀏覽
同朋友行行下搵倒呢間燒流水蝦放題🥰未試過玩,就即管入去試下!果然冇令我失望😋🦐🦐🦐嗰喥主打燒蝦,絕對唔係比啲下欄嘅死蝦比我哋燒🥹隻隻蝦都彈牙,鮮甜🦐大家可以放心,我同朋友都燒到冇停手😆其他海鮮都係超級新鮮,都唔會求其😛啲蚌足足有手掌咁大✋🏻又唔會腥👍🏻🐷🐷佢哋仲會有其他肉類比你夾,唔會覺得單調!😏啲肉都好juicy同超級厚身!燒五花肉同羊架都好正💗bbq嘅炭香味十足🫡原汁原味👍🏻仲要2.5小時任食!試過一定唔會失望,同一大班朋友食,又開心又冇得玩😆😆飲酒嘅朋友仲有生啤放題😋

🦐🦐

🐷🐷

2022-07-20 41 瀏覽
最鍾意食海鮮!網上面睇到可以任食海鮮🦞🥹即刻嚟!唔使就住就住食啦👍🏻😋流水蝦好大隻!🦐啲蝦真係好生猛好新鮮😍生嘅時候啲顏色都唔係混濁嘅🫡燒一燒啲蝦多咗炭香味更加鮮甜🤭蝦頭都好多膏😛蔬菜區🥒🍠🍆一兜兜嘅燒薯仔真係超甜超香👍🏻外脆內軟!鍾意食番薯嘅朋友真係一定要食😛個人覺得燒烤同翠玉瓜真係好夾🤭爽脆口感,又清甜解膩!其他海鮮🦪意外驚喜地有生蠔同青口😋仲要係任拎!再食都有海水味完全唔係馬虎😍食落好多好creamy!絕對唔會腥😚嗰度仲有生啤放題㗎!咁平嘅價錢食到新鮮海鮮真係抵晒🫡🥰

流水蝦好大隻!🦐

蔬菜區🥒🍠🍆

其他海鮮🦪

嗰度仲有生啤放題㗎!咁平嘅價錢食到新鮮海鮮真係抵晒🫡🥰
2022-07-20 23 瀏覽
平時同男朋友食海鮮!一係要就住就住,食一係就就住就住買😩今次見到放題即刻要嚟試吓😛😛入到去見到有煙囪🤭包保你燒完唔會成身臭出返去😚燒蝦蝦😛見到佢仲喺個缸度游嚟游去🦐絕對生猛值回票價👍🏻因為都係第一次食!所以我同男朋友見佢咁生猛都有啲不知所措🫡要用冰凍住佢再燒會好啲!真係好彈牙好多膏!仲好食過平時喺街市買嗰啲😍蝦頭啲膏又唔會苦🤭仲有其他海鮮類👍🏻生蠔,蝴蝶蚌,青口,扇貝!應有盡有😍當然係可以不停拎🫡全部都唔會馬虎了事!唔會比啲唔新鮮嘅海鮮😋仲會有多少蔬菜🤭完全幫到你解油膩!可以再食多啲🫡燒菠蘿好甜!好清香!但又唔會那喉嚨😍酸酸甜甜同海鮮都好夾😚呢個價錢真係好抵!但係有機會要book位🥹大家記住啦😋

燒蝦蝦😛

仲有其他海鮮類👍🏻

呢個價錢真係好抵!但係有機會要book位🥹大家記住啦😋
2022-07-20 45 瀏覽
今日難得嚟到大西北 經過見到呢間食流水蝦嘅放題🍴 就入咗去試一試餐廳環境都幾光猛 除咗有卡位嘅位置 仲有一啲長枱 適合一班朋友來聚餐🥰先講海鮮嘅部份 唔少得嘅當然係蝦啦🦐 但係其實仲有扇貝同花甲 海鮮都幾新鮮㗎 蝦肉食落仲係有彈牙嘅感覺😋除咗海鮮 餐廳都有串燒提供 🍢串燒都一樣 係自己放上燒烤爐度燒嘅 燒到熱辣辣香噴噴 就即刻放入口😙 咁就最好食啦 餐廳都有預先醃好咗呢啲串燒😊 但係味道唔會太鹹冇估到呢間放題價錢咁相宜 食物質素都唔錯😉 如果係大食嘅朋友 就更加值回票價啦😂

今日難得放假朋友約咗我嚟呢個元朗新開嘅流水蝦放題🦐 我哋19:30前嚟到 唔係好使等位 店員就安排咗我哋入座啦😉嚟到呢度主打梗係食蝦啦😍 我哋釣到嘅蝦都係好生猛 而且好大隻㗎☺️ 呢張相就係佢準備比我夾起之前影既📷 除此之外其他海鮮例如元貝 蜆 鮑魚 貴妃蚌等等都係任燒架 而且好新鮮😙 仲有串燒種類都好多🍢 好似雞軟骨 雞翼🐥 五花腩🐷 真係應有盡有 想食邊樣就有邊樣😎 仲有啲蔬菜可以喺出面自助區自己夾 有粟米 茄子 甜薯等都可以食🌽 蔬菜新鮮 粟米仲好甜添店員服務態度仲唔錯㗎🤓 有兩個半鐘頭又釣 又燒嚟食 啲時間真係啱啱好啊😝

2022-07-15 139 瀏覽
燒蝦蝦 (元朗)元朗西裕街5-11號金福閣地庫地理位置😍😍😍😍😍食物質素😍😍😍😍😍價錢定位😍😍😍😍整體評分😍😍😍😍呢間餐廳主打食流水蝦 啲蝦當然好新鮮😙 口感好彈牙啦 除咗流水蝦 竟然仲有椒鹽蝦 一樣都好香口☺️ 食物質素絕對唔會令人失望 海鮮方面仲有蜆 燒到佢地開口就食得喇😋 真係可以食到最新鮮既味道😊 重點係冇沙!另外仲有唔同嘅海鮮選擇🤓 絕對係想食咩都有得食㗎 五花腩都好高質素🐷 肥瘦分明 燒熟左絕對唔會太肥膩最開心嘅係雪糕同甜品加埋差唔多有20款可以揀🍦 又有韓國雪條 品種好多元化 真係大人細路都食得好開心🥳 係一餐好令人滿意嘅晚餐🥣 最開心係又有得玩又有得食🥳 仲要食物質素唔差真係100分嘅晚餐💯
燒蝦蝦 (元朗)
元朗西裕街5-11號金福閣地庫
地理位置😍😍😍😍😍
食物質素😍😍😍😍😍
價錢定位😍😍😍😍
整體評分😍😍😍😍

2022-07-14 98 瀏覽
上網搵新界有乜海鮮放題!即刻搵倒呢間燒流水哈😍對於海鮮狂嘅我緊係馬上同朋友去試下!仲要係食物飲品都係放題!絕對唔可以放過😎主角蝦蝦🦐絕對超級生猛!不停遊嚟遊去!可以放心絕對唔會晦同臭咗!😌肉質彈牙又多膏!我同朋友都燒唔停手!又有得玩又有食行!果然抵晒😎主角係蝦之外仲有意想不到嘅青口同蝴蝶蚌!!🥰😍青口十分creamy同鮮甜,處理得好乾淨唔會有污漬🥹而蝴蝶蚌都十分驚喜!完全唔會有沙同好鮮!肉質嫩滑一啲都唔會奀!食落個感覺一啲都唔似係冰鮮嘢🙅🏻‍♀️食到尾聲💪🏻話說女仔有兩個胃🥹食海鮮食到差唔多!梗係要食返啲甜品啦!嗰喥會有窩夫比你任拎🧇🥞隔離總會有啲烘麵包𠻹🍞唔怕滿足唔到女生們🥰

主角蝦蝦🦐

食到尾聲💪🏻

2022-07-14 123 瀏覽
宜家好興流水蝦放題 燒蝦蝦除左主打任食大頭蝦 仲有多款海鮮 肉類 丸類 蔬菜串 熟食 甜品 2.5小時任飲任食 𝐶𝑃值真心高 唔怪得咁多人推介❀🔺流水蝦放題 $3387:30前埋單/8:30後入座8折每個位旁邊都會有獨立流水蝦缸 方便客人可以即夾即 燒流水蝦🦐 大頭蝦真係生蝦咁跳所以要攞冰桶去裝冰再冰住佢 等蝦蝦們凍暈左再剪蝦鬚放上烤爐去燒(記得落海鹽會更入味)🔸海鮮區有鮑魚 扇貝 青囗 魷魚 蠔 魚 螺 蜆等多款海產每款新鮮有驚喜 其中最推介燒鮑魚同扇貝੭ˊᵕˋ੭🔸串燒區有肉類/丸類/蔬菜類 排列得好整齊 有羊架豬仔髀雞翼雞軟骨 蔬菜類有唔同菇 茄子 秋葵等等🔸飲品甜品飲品既種類超多 有紙包同汽水仲有花茶 連啤酒 清酒 梅酒🍶甜品有豆腐花 自家製甜點 連韓式同泰式雪條都有💭店家有錫紙盒提供 可以擺啲食物入去慢慢焗 ᵕ̈ 依度既醬料勁多款 有蜜糖🍯蒜蓉 牛油 泰式辣醬 搭配唔同食材勁𝑀𝑎𝑡𝑐𝘩!!!
🔺流水蝦放題 $338
7:30前埋單/8:30後入座8折

🔸海鮮區
有鮑魚 扇貝 青囗 魷魚 蠔 魚 螺 蜆等多款海產
每款新鮮有驚喜 其中最推介燒鮑魚同扇貝੭ˊᵕˋ੭

🔸串燒區

🔸飲品甜品
💭店家有錫紙盒提供 可以擺啲食物入去慢慢焗 ᵕ̈
*此餐廳收取加一服務費。流水蝦放題(兩人$736),大頭蝦好生猛,肉質爽彈,蝦膏飽滿。鮑魚、帶子、扇貝、生蠔、東風螺、翡翠螺、青口、沙白、大蜆、魷魚、馬友、大眼雞(跟餐$0),12款海鮮都好新鮮,帶子配以牛油、香蔥、辣椒、粉絲燒烤,味道更佳;沙白配以清酒煮製,鮮味更加突出。燒烤配料(跟餐$0),燒茄子配以辣椒粉、燒烤粉、孜然粉燒烤,食落好惹味;雞翼配以蜜糖食用燒菠蘿、燒翠玉瓜、燒大啡菇食落好Juicy。熟食(跟餐$0),乳鴿肉質嫩滑,帶有豉油味道。甜品(跟餐$0)。飲品(跟餐$0),包括有生啤、花茶、啤酒、汽水。

*此餐廳收取加一服務費。

熟食(跟餐$0),乳鴿肉質嫩滑,帶有豉油味道。

甜品(跟餐$0)。

飲品(跟餐$0),包括有生啤、花茶、啤酒、汽水。
  • 流水蝦放題
我同朋友都好鍾意食海鮮,見到有得任食蝦同其他貝殼類,梗係要入去試吓啦!😜🦐入到去環境乾淨!唔會話成地濕粒粒!各位鍾意食海鮮嘅朋友可以衝!生猛燒蝦蝦🦐🦐你會見到真係啲蝦喺個缸度游嚟游去🦐包保新鮮同埋乾淨,其他貝殼類都處理得好乾淨❤️‍🔥🥹流水蝦好大隻好新鮮,肉質鮮甜都唔會晦,當然都會有蔬菜同埋一啲丸類俾你燒,現場都會有啲錫紙兜調好味嘅海鮮,東風螺同蜆都正到爆😋😛各式各樣總會有一款啱你口味🥰朋友們都唔使怕會食到好膩。飲品區🧃🍺好多款式嘅飲品可以揀!絕對有一款係啱你飲啊!當然!都有小編喜歡嘅生啤任飲🍺係任飲啊!燒海鮮加上飲啤酒真係夾到一流🫡重點雖然係流水蝦!但其他海鮮都一樣咁出色!即釣即燒,絕對係品質保證🦐❤️‍🔥

生猛燒蝦蝦🦐🦐

飲品區🧃🍺

2022-07-11 43 瀏覽
雖然呢間餐廳主打燒流水蝦🦐估唔到其他海鮮都係咁高質素🥰海鮮種類豐富 選擇多 都不在話下😋 可以每款試啲真係好滿足🤭🤭有大大粒嘅扇貝仲有好新鮮嘅蜆肉😆全部都係我嘅最愛呀❤️❤️燒完再食 發現每一款海鮮都好鮮甜 最緊要係佢哋一啲都好鮮 其實我真係好怕會食到腥嘅海鮮 但係呢度就唔會有呢個問題 所以真係好放心🤩好推介比鍾意食海鮮嘅朋友仔😋呢度會有好多高質素嘅海鮮重點係佢哋價錢都唔貴 又可以食到咁多嘢 真係超級抵食😳啲海鮮仲會食到有海水嘅味道真係好誇張唔係講笑🤪🤪有海水嘅鹹香架😛令我覺得好似置身於大海中😂😂燒海鮮又好食又好玩🤭真係岩哂我呀🥰

燒海鮮又好食又好玩🤭真係岩哂我呀🥰