2023-04-04 183 瀏覽
上星期同個朋友諗緊今日食咩好嘅時候,佢突然send咗Foodie推介給呢間燒蝦蝦🥰,有得自己夾流水蝦好似幾過癮!睇落食物都好豐富好多嘢揀,就決定嚟睇吓係咪真係咁抵食。⋆ • ☁︎ ☾ ⋆ • ⋆ ✦ • ⋆ ☁︎ • ⋆ ⋆ • ☁︎ ☾ ⋆ • ⋆ ✦ • ⋆ ☁︎ • ⋆ 我哋一嚟到,已經見到個大水缸,入面流水蝦成個游泳健將,非常之生猛,少啲耐性都差啲夾唔到佢哋!夾完啲蝦燒完之後食落都幾好味,隻隻蝦算大隻,而且蝦肉好彈牙。跟住佢哋啲生蠔睇落都幾吸引,超級肥美!另外仲有扇貝、鮑魚、勁多種唔同嘅海鮮。⋆ • ☁︎ ☾ ⋆ • ⋆ ✦ • ⋆ ☁︎ • ⋆ ⋆ • ☁︎ ☾ ⋆ • ⋆ ✦ • ⋆ ☁︎ • ⋆ 之後串燒方面有我最鍾意食嘅雞軟骨,煙煙韌韌,再去佢個醬料區到自己加啲椒鹽粉,一流!最後,估唔到竟然仲有得任飲生啤,呢個真心有驚喜!好少見又比較貴價嘅1664生啤都有🍻

2023-04-04 144 瀏覽
😍海鮮😍呢度既海鮮同樣任食,款式好多,一大張長枱放係度任夾黎食,我好中意佢地既生蠔,隻隻都好新鮮,就咁燒完黎食都已經好鮮甜,又唔會縮水縮到好細隻,正呀!仲有呢度仲有啲貝類可以燒黎食,正呀!😍流水蝦😍中意食流水蝦既我今日又試新野,黎到呢間燒蝦蝦,係屯門,都好易搵,好方便就腳。流水蝦🦐好大隻好新鮮,蝦肉好彈牙,好滑,口感好正,啖啖蝦肉🤤🤤🤤🤤😍肉類😍大大塊扒,好多肉好足料❣️❣️抵食!好飽好正好爽❣️😌😍🤤😗餐廳位於港鐵屯門站 C1 出口, 步行約9分鐘,方便易搵。餐廳以自助形式,分左海鮮區,肉食區,蔬菜區,熟食區,飲品區和甜品區。食海鮮都食到飽🤤🤣🤣來之前記得提前book位啦!真係好受歡迎😌
😍海鮮😍
😍流水蝦😍
😍肉類😍

2023-03-30 292 瀏覽
一定要黎食返一次,搵到一間超正海鮮放題,環境中勁有日本既感覺,呢度既環境好大,仲有超多美食,簡直就係屯門居民福利,行過一圈有活既流水蝦,飲品種類更多不勝數,門口有個大蝦招牌,我地每人都影左幾張合照,我地7:30後入座,$368價錢真係抵到爛,員工講解好詳盡,教埋我地點夾蝦一黎就拎返杯梅酒先,跟住成班人已經衝晒出去玩流水蝦,釣流水蝦真係認真好玩,瘋狂影相打卡,當中有個極大既海鮮吧任食,仲要粒粒都咁肥大,另外唔少得係一定要飲1664生啤啦,夠晒冰凍,飲到喉嚨極爽,飲完1664再飲Hoegaarden,出面各種肉類都好齊全,豬牛羊雞都有,當中拎左勁多生蠔,又有蜆等等,新鮮度爆分,有個烤爐自己燒,香味四散!一邊燒一邊飲,爽到爆,臨走仲要拎返張傳單同卡片叫多班朋友來食先得! 抵食👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻新鮮👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻好玩👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻

抵食👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻
新鮮👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻
好玩👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻
2023-03-30 213 瀏覽
之前已經去過佢哋元朗個間,今次試吓佢哋屯門分店嘅水準😜,環境同元朗嗰間一樣都好闊落!主角流水蝦出嚟啦😍😍😍望住佢哋游嚟游去,真係好治癒。吸收左上次嘅經驗之後今次快手好多就夾到好多流水蝦🤪除咗流水蝦之外,仲有好多海鮮🤩佢哋啲海鮮係無間斷不停補給,所以幾時都見到滿滿嘅海鮮俾人選擇!款式選擇仲好多,就連我最愛嘅紅衫魚都有啊🤭除咗海鮮之外,仲有好多串燒小食🤩串燒嘅選擇多到好似串燒店咁,最推介大家食嘅就係雞軟骨同雞肉串燒,味道好唔錯㗎。除咗串燒小食,仲有調味區🤩一直食嘢重口味嘅,我梗係要去調味區到揀下加啲咩醬料,蒜蓉辣椒就Perfect啦😍除咗調味區,仲有甜品呀🤩雪糕、蛋糕、雪條、飲品各式各樣都有,食返幾支雪條做個完美嘅ENDING 🤪

主角流水蝦出嚟啦😍😍😍

除咗流水蝦之外,仲有好多海鮮🤩

除咗海鮮之外,仲有好多串燒小食🤩

除咗串燒小食,仲有調味區🤩

除咗調味區,仲有甜品呀🤩
有得食又有得玩?到底你會諗到咩地方呢?今次就要推介喺屯門嘅「燒蝦蝦」!當日我哋7:30前就走,價錢只係338!到底有咩玩?當然就係有得自己夾佢哋嘅流水蝦啦😎,啲流水蝦勁生猛,真係慢少少都捉唔到佢哋😆,所以食落蝦肉特別彈牙!另外,佢哋仲有唔同嘅海鮮,我哋最鍾意食佢哋嘅扇貝,超大粒有鮮甜,我自己覺得一定要加埋啲蒜蓉!真係一流!之後都仲有好多唔同嘅串燒,雞肉串都好Juicy,肉質夠晒嫩。仲有佢哋嘅啤酒都係任飲!就連1664生啤都有,食住海鮮串燒飲住啤酒真係夠晒嘆。最後唔少得就係甜品,佢都有好多雪條雪糕供應。

當日我哋7:30前就走,價錢只係338!

最後唔少得就係甜品,佢都有好多雪條雪糕供應。
呢度地方非常寛敞, 可以容納近百人。 最啱成班朋友過嚟玩!食物一盤盤,非常乾淨整齊。呢度▶️指示牌非清晰,有釣蝦區,有飲品區,幾個大雪櫃放啤酒和汔,又有冰箱放多款雪糕, 連🥨麵包區都有, 放滿中西麵包。 至於食物方面,我覺得蝦同蠔,冇得輸,超大隻!!無限供應!無限食! 食物種類多到你諗得出,都會有。 🦑海、🥩陸、(清新🥦)空(氣)、應有盡有。 佢仲有一個大賣點就係有四款生啤任飲,仲罕有地提供🍻🍻1664生啤,7:30前離座~每位338;7:30後 $368, 呢個價錢簡直抵玩到爛💰💰!!!
2023-03-24 357 瀏覽
今日約咗成班朋友去屯門踩單車,剛巧見到一個釣蝦場,就好奇行咗過去,誰不知呢個係燒烤場,大家都覺得好神奇,於是就決定喺度食埋晚餐先走。。。 呢度地方非常寛敞,可以容納近百人。 呢度基本上你諗得出嘅,講得出嘅,所有食物佢都有得燒, 而且好貼心,有唔同種類醬料提供以作調味, 我最鍾意就係佢嘅蒜蓉辣椒醬, 配海鮮就一流。 我最鍾意食佢嘅雞肉串同埋雞軟骨串,青口都大大隻鮮甜。 老闆好識做宣傳 ,仲有第二位半價優惠,又有1664生啤🍻🍻🍻來招引客人。 唔怪得知呢度咁多人啦。
聽朋友介紹話就冇開咗一個新式嘅釣蝦場, 自己釣完自己燒,好過癮,好方便。 呢度有戶外同埋室內地方坐位,任君選擇。至於,流水釣蝦區,係任你釣, 調完之後你可以拎返 啲戰利品番埋位燒🖐。 所有食物佢都有得燒, 而且好貼心,有唔同種類醬料提供以作調味, 我最鍾意就係佢嘅蒜蓉辣椒醬, 配蝦,生蠔,扇貝,魚,雞翼一流。 我最鍾意食佢嘅雞肉串同埋雞軟骨串,青口都大大隻鮮甜🤗👏。 呢度有釣蝦區,有飲品區,雪櫃有好多不同種類嘅雪糕雪條, 又有澱粉質區(🧇🥖窩夫,面包。。。等等)。食物一盤盤,非常乾淨整齊👍。

所以我唔熟屯門,但呢度好容易搵到。 加上屯門而家交通方便,配套完善。週邊仲有單車場可以租借, 所以呢度好多人㗎完單車就過嚟食嘢。今日超好彩,不用等很久,就可以入座。。。 呢度最吸引我老公就係有四款生啤任飲,你飲得落就得啦,仲有1664生啤🍻🍻🍻,係佢至愛。。 仲話下次帶埋啲兄弟嚟。。。 而我最鐘意係佢,除咗好多款肉類,仲有唔同種類嘅蔬菜🥦🥒🥬🫑,例如菠蘿。仲有切好咗嘅生果 🥑咁樣配搭,就唔怕熱氣啦! 我直頭切到一個生果盒拎返埋位食, 非常方便, 鍾意就自己燒,唔鍾意嘅亦都有可以即食, 可以多啲時間同老公仔談心。
2023-03-21 215 瀏覽
約好成班朋友專誠來屯門食放題🤞🏻呢度好多款式包羅萬有🫵🏻門口裝修有點魚市場的感覺,門口都有隻大公仔🫶🏻擺晒二拉架出黎價錢鮮明合理,沒有隱藏收費👏🏻任飲任食自助放題,7:30前離座都係$338 性價比非常高😽聽店員講解後就開餐拎野有埋燒烤爐自己燒😻雖然個爐細細地但燒得好香,朋友專誠走來捉流水大蝦,啲蝦隻隻都好大隻又大猛😺呢度所有都為自助任食😸包括有自助熱食區,麵區,各種肉類及蔬菜類🙀大量海鮮和多款冰凍啤酒及飲品等等😽海鮮🫶🏻🫶🏻特別要講一下,呢度既海鮮真係好新鮮,燒出來既肉可以話都鮮味甘甜,我地都食到律律有味🫰🏼有大蜆、扇貝、生蠔、鮑魚,上面加蒜蓉勁好食流水蝦🫶🏻🫶🏻活活既流水蝦大隻又生猛🤘🏻燒出來既肉香味飄飄,蝦肉豐富勁新鮮1664啤酒🫶🏻🫶🏻無限任取啤酒仲要支支都夠冰凍🤲飲到一身涼快,啤酒口味較為清新🫴🏻男人少女都啱飲

海鮮🫶🏻🫶🏻
流水蝦🫶🏻🫶🏻

1664啤酒🫶🏻🫶🏻
2023-03-21 120 瀏覽
放假約朋友聚會,去《燒蝦蝦》,有得玩又有得食!餐廳係屯門仁愛堂街45號興泰大廈地下,好易搵,一入去見到個蝦招牌和霓虹燈蝦和魷魚招牌勁Q呀!餐廳裝修好簡單,不過要燒烤所以都夠了,空間感好大,非常正呀!佢有熟食可以食,未燒好可以食住先,一面食一面等。熟食有菜,小食,鷄肉…都幾好食架!重頭戲當然係燒蝦燒海鮮啦!不愧係新鮮的蝦,大大隻,爽口又鮮甜,正到流口水🤤。生蠔都好正,肥美又濃郁,簡簡單單唔加調味已經好好食。四款生啤任飲,仲有罕有的1664生啤添!

四款生啤任飲,仲有罕有的1664生啤添!
2023-03-20 187 瀏覽
朋友生日黎到屯門興泰大廈的《燒蝦蝦》夾蝦食燒烤放題,店舖出面有放左個宣傳牌"晚市流水蝦任飲任食",出面仲有一個放滿蝦的大缸,D蝦勁新鮮,隻隻都係到跳的。餐廳超大,有幾個區,海鮮吧,調味區,甜品區,飲品區,涼拌菜…海鮮超多種呀!大蝦,扇貝,鮑魚,蜆,青口,全部新鮮,燒黎食超鮮甜。海鮮唔想就咁燒,可以加蒜蓉辣椒,佢仲有好多調味料,真係濃淡由你選擇。我哋仲有燒雞翼,豬扒,牛扒,丸類,超豐富!值得一提係鍾意飲啤酒的人一定好正,四款生啤任飲,其中仲有罕有1664生啤。

2023-03-17 138 瀏覽
聽聞呢間啲海鮮好好食又話好新鮮,🤩咁就試一次啦〰️呢度環都幾舒服,終於比我見到傳說中既新鮮流水蝦〰️全部都大隻好肥美個個放低晒野已經衝出去睇野食啦🔺個個拎勁多野埋位🔺行過見到點心區有好多野擇,餃子、燒賣之類,然後再有勁多燒🔺我都拎左少少既🔺哇!真係超多野食仲未講完,仲有各種肉類同扒類🔹拎黎燒野食真係一流阿最重要一定要拎多啲海鮮🔹慢慢一路等佢燒🔹然後當然要飲生啤啦,生啤都有成四款咁多,但我個人口味比較鐘意1664🔹另外都有似其他生啤既 流水蝦-真係比我地夾到最大隻果條🔆勁生猛阿又有重量,啲火愈燒愈旺,成條蝦變金黃色,鮮味十足!海鮮-種類多,生蠔,多春魚,蜆,都係我必食既,鮑魚上面加牛油同蒜🔆好食到飛起 大家都食得好盡興又開心🔆有足夠既時間比我地食,味道質素都十分好,而且仲要平到笑

2023-03-17 108 瀏覽
燒阿燒🍢BBQ🍢自己黎享受一下啦❣️#屯門美食#串燒#1664#生啤#仼飲#燒蝦蝦#海鮮仼食#自己落手落腳#晚餐食咩好#仼食3小時主題當然係流水蝦,但原來仲可以飲成渣啤酒🍻仼飲🍺可以一大班朋友邊燒烤邊飲酒🍻生啤除左1664之外,仲有Hoegaarden⋯⋯除咗生啤之外,仲有其他罐裝牌子,令我發光既係,竟然有日本天然水既啤酒🍻真心推薦❣️食物方面,唔少得普通燒烤野食🍢配料除咗串燒之外,仲可以仼食新鮮海鮮🦞仼飲不同啤酒🍻仲可以仼食海鮮🦞一個價錢,3種享受😎第三種享受就係可以玩,自己夾蝦蝦🍤啲蝦勁大隻,勁厚肉,仲有勁爽❣️食到口不停😍另外,仲有其他不同既前菜例如,中華沙律🥗海哲•生薑•螺肉等熟食都唔執輸,有冬陰功湯,咖喱魚蛋等等🍡
燒阿燒🍢BBQ🍢自己黎享受一下啦❣️

生啤除左1664之外,仲有Hoegaarden⋯⋯

食物方面,唔少得普通燒烤野食🍢配料
除咗串燒之外,仲可以仼食新鮮海鮮🦞

仼飲不同啤酒🍻仲可以仼食海鮮🦞
一個價錢,3種享受😎
第三種享受就係可以玩,自己夾蝦蝦🍤
啲蝦勁大隻,勁厚肉,仲有勁爽❣️
食到口不停😍

另外,仲有其他不同既前菜
例如,中華沙律🥗海哲•生薑•螺肉等
熟食都唔執輸,有冬陰功湯,咖喱魚蛋等等🍡

2023-03-15 129 瀏覽
今晚收工就去屯門既任食燒蝦蝦度食嘢🧡,對海鮮超級熱愛,超級多嘢食,💜最好玩係自己夾黎燒既流水蝦,💜新鮮大隻好生猛,一埋黎就有得食啦🤎仲拎左勁多青口、蜆,蠔之類等等因為真係太多,💜出面仲有多種唔同口味既調味料,鼓油,辣椒,牛油蒜蓉等等,🖤非常之服侍周到,❤️貼心到儀一位客人阿 除左有大量菜類肉類串燒之類,💜原來仲有珍珠雞,拎左一舊來試,超級香好好食呢度既啤酒都有好多選擇,🧡最愛既asahi都有,另外仲有1664啤,真係飲得暢快 ❤️飲飽食醉好滿足,服務態度也是非常好,選擇多,食咗好多海鮮,💜不停地來回拎,今晚真係食到盡❤️‍🔥