爆丼屋呢個名我細細個就聽過但礙於店人氣太高,成日排隊,一直未試到。今日趁早放,6點正即去即有位yeah!裝潢一貫日本店既木系和式枱櫈,乾乾淨淨,坐位都算闊落。店既Menu 每款都會有勁吸引既相,同埋列晒飯入面會有咩魚生,由於款款都影得好誘人,我落單前諗到頭都痕埋!🔹四重火山盛丼🔹貪心既人可以揀呢個,有齊晒名貴魚生,當然價錢都成正比。新鮮松葉蟹肉撕成絲,建議先食,因為佢味道比其他清淡。四塊比我姆指仲大既巨型海膽鮮甜,入口即化,三文魚籽亦粒粒鮮甜爆炸。主角拖羅蓉冇令人失望,但明明Menu 仲寫有赤身、甜蝦、劍魚腩、帆立貝同魷魚,原來都切成細粒係拖羅蓉內,有驚喜!🔹鵝肝海鮮盛丼🔹呢個簡直係罪惡,入口爆油既鵝肝令人回味,大件到同朋友share 岩岩好,仲有海膽同多到見唔到飯底既鮮甜帆立貝,加埋三文魚籽同黑魚籽呢啲配角,豐富到爆!帆立貝輕輕炙過,冇咁膩!加埋蛋漿撈飯,邪惡到極!食完後已經即刻約埋再黎試佢既三色海膽丼🤤

爆丼屋呢個名我細細個就聽過

裝潢一貫日本店既木系和式枱櫈,乾乾淨淨,坐位都算闊落。

🔹四重火山盛丼🔹
貪心既人可以揀呢個,有齊晒名貴魚生,當然價錢都成正比。

🔹鵝肝海鮮盛丼🔹

食完後已經即刻約埋再黎試佢既三色海膽丼🤤

2021-06-04 48 瀏覽
出咗糧,梗係要食好啲啦!今晚約咗朋友去到旺角豉油街嘅人龍店爆丼屋食個魚生飯獎勵一下自己。 餐廳丼飯嘅選擇應有盡有,不論係魚生飯,抑或係燒肉飯都任君選擇。而餐廳亦會將每日限定菜式/海鲜,用粉筆寫喺牆壁上。今日限定嘅係春香岩蠔同埋北海道海膽。經過幾番爭扎,最終選擇咗“超份量!三重大極上丼”同埋“海膽親子丼”,隨丼飯會附送麵豉湯湯嘅配料非常豐富,有蘿蔔、海帶、油揚等,鮮味又足料,肯定唔係靠用味粉開水。天氣咁熱,飲品當然少不了。 要咗山梨產桃果汁氣酒同青森產蘋果汁氣酒各一罐,酒精濃度唔高,但果味豐富而且甜甜地容易入口,非常透心涼。“超份量!三重大極上丼”除咗有八塊極上吞拿魚外,面頭有鮮甜海膽,碗邊則有滿滿松葉蟹肉,一次過可以有三重味覺享受。😊“海膽親子丼”綿滑海膽配上鮮嫩肥美三文魚,又係一個絕配;不消二十分鐘,我地已經三爬兩撥將兩個丼飯消滅,再飲埋果汁氣酒,非常滿足,認真暢快。
出咗糧,梗係要食好啲啦!

隨丼飯會附送麵豉湯

天氣咁熱,飲品當然少不了。

“海膽親子丼”綿滑海膽配上鮮嫩肥美三文魚,又係一個絕配;

• 超份量!三重大極上丼
  • 海膽親子丼
2021-06-02 508 瀏覽
每次經開豉油街,都會見到「爆丼屋」排哂大隊次次先到長龍已經放棄左😂今次同埋老媽子經過,竟然吾洗排就入得緊係趁機會嗱嗱聲入左先講到🤣.【餐牌】.【三重大極上丼 $398】拖羅控必不可錯過系列😂成座小山丘嘅丼飯上鋪滿約9件拖羅淺粉紅色配上雪花紋路,堅係吸引呀😍入口油香四溢,好鮮甜仲好似和牛咁入口即化添,再以蟹肉圍繞一圈碎碎嘅蟹肉散發住鹹香增添口感最後再以日本北海道海膽做點䮕橘紅色嘅海膽,味道濃郁,超甘甜🥰.【鵝肝海鮮盛丼 $248】想食得夠豐富又三心兩意既你呢個海鮮丼就最岩啦😈有齊鵝肝,三文魚籽,帆立貝海膽同黑魚籽添🥳鵝肝略厚,口感豐厚油潤,超正!帆立貝鮮嫩彈牙每塊目測有2cm厚呢😍而且有成6塊咁多🙈小編建議,可以先將日本生雞蛋同丼飯拌勻再慢慢一件件食刺身啖啖鮮美,仲有三文魚籽嘅鹹香,完美配合呀😘.【餐湯。波子汽水 $28。粒粒白桃肉白桃汁 $35】每份丼飯都會跟一碗餐湯吾係普通嘅麵豉湯,而係牛肉海帶湯細細一碗已經有好多湯料重點係味道濃厚嘅牛肉係入面架😎餐廳亦供應數款日本飲品菠蘿波子汽水,酸酸甜甜又Fresh~每啖白桃汁都飲到好多粒粒白桃肉架😋
每次經開豉油街,都會見到「爆丼屋」排哂大隊
次次先到長龍已經放棄左😂
今次同埋老媽子經過,竟然吾洗排就入得
緊係趁機會嗱嗱聲入左先講到🤣

【餐牌】

【三重大極上丼 $398】
拖羅控必不可錯過系列😂
成座小山丘嘅丼飯上鋪滿約9件拖羅
淺粉紅色配上雪花紋路,堅係吸引呀😍
入口油香四溢,好鮮甜
仲好似和牛咁入口即化添,再以蟹肉圍繞一圈
碎碎嘅蟹肉散發住鹹香
增添口感
最後再以日本北海道海膽做點䮕
橘紅色嘅海膽,味道濃郁,超甘甜🥰

【鵝肝海鮮盛丼 $248】
想食得夠豐富又三心兩意既你
呢個海鮮丼就最岩啦😈
有齊鵝肝,三文魚籽,帆立貝
海膽同黑魚籽添🥳
鵝肝略厚,口感豐厚油潤,超正!
帆立貝鮮嫩彈牙
每塊目測有2cm厚呢😍
而且有成6塊咁多🙈
小編建議,可以先將日本生雞蛋同丼飯拌勻
再慢慢一件件食刺身
啖啖鮮美,仲有三文魚籽嘅鹹香,完美配合呀😘

【餐湯。波子汽水 $28。粒粒白桃肉白桃汁 $35】
每份丼飯都會跟一碗餐湯
吾係普通嘅麵豉湯,而係牛肉海帶湯
細細一碗已經有好多湯料
重點係味道濃厚嘅牛肉係入面架😎
餐廳亦供應數款日本飲品
菠蘿波子汽水,酸酸甜甜又Fresh~
每啖白桃汁都飲到好多粒粒白桃肉架😋

2021-05-31
與同事收工後食飯逛街 約旺角最方便夏天特別想吃日本菜 找到這間爆丼屋人氣曾火爆一時 打卡一流的刺身丼飯裝修簡潔餐牌款式頗多 賣點用料豪邁都幾吸引 沒甚麼選擇困難就選到心水 -⧫⧫三色海膽盛丼⧫⧫ $288作為一個狂熱海膽控 直接就選了這碗鋪滿北海道/加拿大/韓國 三種海膽賣相頗壯觀 海膽亦鮮甜美味唔腥唔苦北海道海膽細嫩柔滑 溶化感會強一些個人愛馬糞 如舌頭厚身不平滑的口感另外幾欣賞它飯並不多 每一啖都有餸 啖啖海膽的滿滿的幸福感 好味好滿足-⧫⧫超份量!三重大極上丼⧫⧫ $398朋友愛拖羅也愛海膽就選了這款 幾正大拖羅顏色粉嫩足見油脂豐富 頗厚切幾乎入口即化油脂香充斥於口腔 好味拖羅在醋飯上疊起如小山 外圍鋪蟹肉松葉蟹肉份量不少 啖啖肉味道幾鮮甜而頂層則放上了日本海膽 濃郁又鮮味比純海膽丼更有層次口感更豪華 不錯-⧫⧫麵豉湯⧫⧫ Free隨丼飯附送 配料豐富蘿蔔海帶豆卜等濃郁但偏咸 免費的都幾足料仲熱辣辣-⧫⧫粒粒白桃肉白桃汁⧫⧫ $35飲品也來自日本 甜甜的桃肉汁蠻清爽
與同事收工後食飯逛街 約旺角最方便

⧫⧫粒粒白桃肉白桃汁⧫⧫ $35
飲品也來自日本 甜甜的桃肉汁蠻清爽
2021-05-26
2021-06-01 85 瀏覽
爆丼屋位於人來人往嘅旺角中心地帶,主打丼飯,見到餐牌款款都好吸引,淨係睇相已經流晒口水!三重大極上丼有我最愛嘅新鮮滿滿拖羅,脂肪分布細密,顏色粉嫩,甘香厚切拖羅入口即溶,油香味濃,突出拖羅的鮮味。配角仲有肥厚creamy海膽同松葉蟹兩者的鮮味融合,更令層次豐富,食落每一口都係滿足,而且整體份量非常多。丼飯仲包埋麵豉湯。飲品叫左粒粒白桃肉白桃汁,勁多桃粒,味道清新,口感唔錯。雖然丼飯價錢$398,但份量足,味道好,真係物有所值。

麵豉湯

雖然丼飯價錢$398,但份量足,味道好,真係物有所值。

麵豉湯
2021-05-29 32 瀏覽
爆丼屋 (旺角).行過好幾次都爆場嘅爆丼屋,今日難得係平日嘅夜晚又收得比較早,夏日炎炎真係食日本嘢係特別吸引.🔹超份量三重大極上丼🔹.呢個丼飯係我地有史以來最震撼嘅丼飯,滿滿嘅日本海膽山再加肥美到爆嘅拖羅(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)仲要有勁甜嘅蟹肉。拖羅入口半化,同埋個海膽寫明係日本膽,識食之人都知道日本海膽係比較罕有同埋貴,佢的而且確係比較甜!.🔹四重火山盛丼🔹.四重分別係海膽,拖羅蓉,三文魚籽同埋蟹肉,同樣係有海膽但呢個一睇就知色水唔同😂佢食落口係會有少少苦味,同埋今日咁啱三文魚籽好似唔太新鮮,但係佢性價比仍然好高,因為食左好多飯都都剩返好多魚生,真係好正😂.飲品方面佢係得罐裝/支裝,但係好開心有童年回憶波子汽水飲😆—————————————————-環境:⭐️⭐️⭐️⭐️味道:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️服務:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️價錢:⭐️⭐️⭐️⭐️.📌 爆丼屋 (旺角)旺角豉油街50號地下8號舖
爆丼屋 (旺角)

🔹超份量三重大極上丼🔹

🔹四重火山盛丼🔹

飲品方面佢係得罐裝/支裝,但係好開心有童年回憶波子汽水飲😆
—————————————————-
環境:⭐️⭐️⭐️⭐️
味道:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
服務:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
價錢:⭐️⭐️⭐️⭐️
📌 爆丼屋 (旺角)
旺角豉油街50號地下8號舖
2021-05-29 56 瀏覽
夏日炎炎想食返少少涼浸浸嘅嘢,所以今晚約咗朋友嚟旺角食丼飯。因為早,所以人唔多,坐得都幾舒服。唔記得咗影相,但佢個味噌湯整得好好味,係我飲過以來最足料的,有勁多蘿蔔、海苔,唔會太咸仲熱辣辣,正!我地各自嗌咗兩個飯。第一幅圖呢個係時令嘅款式,再下面係regular menu有。材料十分新鮮,無腥味,無呃人堆得滿滿的,要慢慢食等佢唔會跌落嚟。壽司飯嘅酸度剛剛好,連埋魚蓉、蟹肉、海膽、蝦子一齊食口感十足,加埋少少豉油提鮮係超正!價錢唔算平,但食得好滿足!

價錢唔算平,但食得好滿足!
細佬約咗我好耐話要放假去食刺身🥳🥳佢話上網見到呢間野好似幾正咁好想食~見今日得閒一於滿足下佢嘅願望啦😎Tea time 可以避開繁忙時間🥳🥳 又唔使排隊✌🏻✌🏻 輕鬆入座😎😎 嗌完嘢食即刻上咗味噌湯🤤用料好足! 味噌味極濃🥳🥳 三重大極上丼 $ 398賣相已經非常吸引👀👀拖羅入口即溶,油分適中而且無筋👅👅魚味極濃郁🤤真係滿滿幸福感🥳🥳而橙黃色的海膽味道甜,質感細膩!!邊邊仲有啲蟹肉包圍住😍oh..真係多重口感😎😎夢之丼 $ 278呢個有齊帆立貝、蟹肉、 甜蝦、油甘魚、赤貝等等🤤🤤絕對係可以一次滿足晒我咁多個願望🥰唔使再左諗右諗揀邊個好啦 hahaha 💭💭而且款款都極新鮮~帆立貝味道鮮甜, 口質扎實👅而油甘魚入口甘香,油分豐滿🥰粒粒白桃肉白桃汁🥤+乳酸味有氣果汁🧃白桃肉白桃汁係餐廳推介必飲之選✌🏻而乳酸味有氣果汁酸酸甜甜感覺唔錯😍埋單只需要$800左右~就可以食到咁高質嘅刺身啦👅
細佬約咗我好耐話要放假去食刺身🥳🥳
佢話上網見到呢間野好似幾正咁好想食~
見今日得閒一於滿足下佢嘅願望啦😎

嗌完嘢食即刻上咗味噌湯🤤用料好足!
味噌味極濃🥳🥳

三重大極上丼 $ 398
賣相已經非常吸引👀👀
拖羅入口即溶,油分適中而且無筋👅👅
魚味極濃郁🤤真係滿滿幸福感🥳🥳
而橙黃色的海膽味道甜,質感細膩!!
邊邊仲有啲蟹肉包圍住😍oh..真係多重口感😎😎

夢之丼 $ 278
唔使再左諗右諗揀邊個好啦 hahaha 💭💭
而且款款都極新鮮~
帆立貝味道鮮甜, 口質扎實👅
而油甘魚入口甘香,油分豐滿🥰

粒粒白桃肉白桃汁🥤+乳酸味有氣果汁🧃
白桃肉白桃汁係餐廳推介必飲之選✌🏻
而乳酸味有氣果汁酸酸甜甜感覺唔錯😍

埋單只需要$800左右~
就可以食到咁高質嘅刺身啦👅
2021-05-27 45 瀏覽
/ /超抵食‼️爆料丼飯聽個名「爆丼屋」都覺得好多料咁成日經過都見到好多人排隊見今日唔洗等位,就決定試下先😝😝鵝肝海鮮盛丼🦞呢個丼飯有哂咁多款我鐘意食嘅!鵝肝煎得好juicy,超有油香有我最愛嘅海膽,好新鮮配埋炙燒嘅帆立貝,好好味!仲有三文魚籽同日本雞蛋🥚食食下都忍唔住食哂成碗飯🤣三重大極上丼🐟呢個嘅拖羅又係多到世界級!大概都有十片拖羅,仲配埋蟹肉仲有少量嘅海膽係面,提升咗成個口感拖羅油脂分布平均,食落好有油香✨粒粒白桃肉白桃汁✨無酒精有汽果汁(西柚鹽味)兩款都好濃果汁味🍹個人鐘意西柚鹽味個款多啲飲落有汽好爽🤣可以解油膩
/ /
超抵食‼️爆料丼飯
聽個名「爆丼屋」都覺得好多料咁
成日經過都見到好多人排隊
見今日唔洗等位,就決定試下先😝😝

鵝肝海鮮盛丼🦞

呢個丼飯有哂咁多款我鐘意食嘅!
鵝肝煎得好juicy,超有油香
有我最愛嘅海膽,好新鮮
配埋炙燒嘅帆立貝,好好味!
仲有三文魚籽同日本雞蛋🥚
食食下都忍唔住食哂成碗飯🤣

三重大極上丼🐟

呢個嘅拖羅又係多到世界級!
大概都有十片拖羅,仲配埋蟹肉
仲有少量嘅海膽係面,提升咗成個口感
拖羅油脂分布平均,食落好有油香

✨粒粒白桃肉白桃汁

✨無酒精有汽果汁(西柚鹽味)
兩款都好濃果汁味🍹
個人鐘意西柚鹽味個款多啲
飲落有汽好爽🤣可以解油膩
  • 鵝肝海鮮盛丼
2021-05-24 136 瀏覽
好耐冇食日本菜,想食刺身丼飯一定會諗起爆丼屋!去嘅時候已經喺度諗食咩好?!😎Menu選擇好吸引,樣樣都想食😋最後揀咗三色海膽盛丼,朋友就揀咗三重帶極上丼~丼飯未到,先飲配送嘅麵豉湯,麵豉湯好足料,裡面、有蘿蔔海帶等配料,味濃郁,唔會太淡~見到海膽丼飯已經好興奮!成碗都鋪滿晒海膽,中間仲有蛋黃,好吸引呀!!🤩丼飯選用兩款日本海膽及一款韓國海膽~海膽色澤金黃,睇相都知份量有幾多!口感軟綿綿,味道甘甜,質感幼細,入口即化,仲要加埋蛋汁,好正呀!!海膽味在口腔久久不散,令人回味~除左海膽,我地重揀咗三重大極上丼都好吸睛 👀丼飯鋪滿拖羅,上邊有海膽,旁邊有好多蟹肉圍邊,好靚呀!拖羅色澤紅潤,脂肪網紋理分佈平均。入口嫩滑,有豐富油脂,非常甘香~配埋味道較濃嘅海膽,重有啖啖蟹肉,蟹肉充滿鹹鮮味,口感滿足又豐富!好幸福呀!!一邊食丼飯一邊飲波子汽水🥤感覺真係好爽呀~

三色海膽盛丼

丼飯選用兩款日本海膽及一款韓國海膽~

三重帶極上丼

一邊食丼飯一邊飲波子汽水🥤感覺真係好爽呀~
2021-05-20
5 分鐘 (堂食)
●「 一番海老蟹丼」($258)●有齊晒蝦,蟹,同龍蝦膏😍完全係為我而設掛😛2大條嘅赤牡丹蝦🦐連蝦頭上真係好ig-able👍😛爽口鮮甜多汁又彈牙👍最最最緊要食埋個蝦頭!啲蝦膏多到犯法🤩🤤🤤 送飯一流平時食蟹膏就多 龍蝦膏真係第一次試😂😂~hmm... 同蟹膏差唔多🙈🙈~純粹係creamy啲啲 撈飯比較容易😆.松葉蟹腳🦀有8條咁多!!😳對比龍蝦膏+牡丹蝦, 蟹腳比較普通, 絕對相信係因為其他2樣太好食😂😂食哂8條係好爽皮🤪.●「海膽親子丼」($278)● 顧名思義, 個飯有海膽, 魚子, 同三文魚😍三文魚仲要係魚腩部份!!太重本啦掛! 海膽超鮮甜! 😋魚子份量好慷慨! 勁重海水味! (唔食魚子人士表示食到嘔🤣🤣相信魚子迷會為此瘋狂📍麵豉湯連個麵豉湯到俾足心機!熱辣辣而且非常足料,裏面有豆腐卜及各種蔬菜,同埋比平時飲到嘅湯更濃郁!因為加咗啲豬肉/牛肉!有陣濃濃嘅鹹肉香!💭💭💭好味(9/⑩)抵食 (8.5/⑩)💭💭💭
●「 一番海老蟹丼」($258)●

有齊晒蝦,蟹,同龍蝦膏😍完全係為我而設掛😛
最最最緊要食埋個蝦頭!啲蝦膏多到犯法🤩🤤🤤 送飯一流
平時食蟹膏就多 龍蝦膏真係第一次試😂😂~

●「海膽親子丼」($278)●

顧名思義, 個飯有海膽, 魚子, 同三文魚😍
三文魚仲要係魚腩部份!!太重本啦掛! 海膽超鮮甜! 😋

📍麵豉湯
💭💭💭
好味(9/⑩)
抵食 (8.5/⑩)
💭💭💭
2021-05-20 45 瀏覽
🤭吃貨篇🤭大家都知我係超級壽司魚生狂迷當然要出番個 日本菜 嘅食評喇~夏天想食魚生 但最忌唔新鮮食到肚痾🤪以下呢間 💥爆丼屋 喺旺角 大家實聽過 由開業到宜家都未見過唔駛排隊 超級人氣 丼飯 出名大碗又多料~事隔一年再試一試佢先🌝今次叫咗嘅1️⃣ 三重大極上丼2️⃣ 海膽親子丼估唔到跟餐嘅湯竟然大驚喜 唔會太稀或者太鹹 反而湯味好濃 好香蘿蔔味材料入晒味 超足料 海苔 白紅蘿蔔 豆卜 至於魚生飯 一睇就知啲料多到無從下手😝無論我食先定相機食先都極!吸!引!採用日本珍珠米 飯量超多 包你捧住個肚走~我最驚啲腥嘅海膽架喇⋯但今日好快就食清光🤓新鮮保證✅拖羅脂肪含量滿滿 一咬就溶喺口 魚油自然湧出 好多Omega 3 呀~~刺身量足夠拌飯到最後 完全唔駛就住就住食 正😍仲要刺身塊塊厚切 蟹肉顯然貨真價實 只有真。蟹味 無雪味~唔是蟹柳呢🤭至於三文魚腩 新鮮 爽身 脂肪分布均勻 唔漏 夾埋大大粒脆卜卜嘅三文魚籽令到個飯更多咗種口感 真係大滿足 呢😚仲飲咗好耐無飲過嘅波子汽水原來宜家仲出咗士多啤梨味同菠蘿味🥸
🤭吃貨篇🤭
大家都知我係超級壽司魚生狂迷
當然要出番個 日本菜 嘅食評喇~

夏天想食魚生 但最忌唔新鮮食到肚痾🤪
以下呢間 💥爆丼屋 喺旺角 大家實聽過
由開業到宜家都未見過唔駛排隊
超級人氣 丼飯 出名大碗又多料~
事隔一年再試一試佢先🌝

今次叫咗嘅
1️⃣ 三重大極上丼
2️⃣ 海膽親子丼
材料入晒味 超足料 海苔 白紅蘿蔔 豆卜

拖羅脂肪含量滿滿 一咬就溶喺口
魚油自然湧出 好多Omega 3 呀~~

仲飲咗好耐無飲過嘅波子汽水
原來宜家仲出咗士多啤梨味同菠蘿味🥸
  • 海膽親子丼
  • 三重大極上丼
2021-05-18 50 瀏覽
💥最爆嘅人氣日式海鮮丼店係邊間?一定係爆丼屋😜佢出名份量驚人,魚生堆到滿瀉🤩今次一於試試佢!《超份量!#三重大極上丼》 $398一拎埋黎就衝擊眼球😍嘩鋪到滿滿嘅拖羅🍣個頂仲有日本海膽,用料唔豐富對得住咁貴嘅價錢😤不過碗飯就比想像中細喇🤭大食嘅朋友要再叫小食先夠🤰🏻《#夢之丼》 $278呢個魚生飯抵食,有齊帶子、拖羅、虎蝦🦐、螺肉同蟹肉🦀都算新鮮,但識落唔覺得有驚艷嘅感覺🤔值唔值呢個價錢就見仁見智啦~丼飯有附送麵鼓湯,配料豐富,有齊豆腐、海帶、蘿蔔片等,熱辣辣濃郁又鮮味,好足料👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻📍爆丼屋 旺角豉油街50號地下8號舖(旺角站 E2 出口)味道:😋😋😋性價比:👍🏻👍🏻👍🏻服務:👩🏻‍🍳👩🏻‍🍳👩🏻‍🍳👩🏻‍🍳環境:🌃🌃

《超份量!#三重大極上丼》 $398

《#夢之丼》 $278

📍爆丼屋
旺角豉油街50號地下8號舖(旺角站 E2 出口)

味道:😋😋😋
性價比:👍🏻👍🏻👍🏻
服務:👩🏻‍🍳👩🏻‍🍳👩🏻‍🍳👩🏻‍🍳
環境:🌃🌃
2021-05-18 33 瀏覽
一直想再食爆丼屋喺旺角行經豉油街心血來潮就走過去望吓真係好好彩有位!唔洗排長龍!-見到有時令menu春夏祭開催咁吸引就一於揀兩款丼先😋超份量!#三重大極上丼🥢 $398尼個丼簡直不得了 見到佢馬上心心眼😍肥美嘅大拖羅 唔止外圍鋪滿一層 內裡都仲有拖羅入口即化 油脂充滿住口腔 好正!頂層係日本海膽 超級鮮甜而另一重就係爆滿晒碗邊嘅松葉蟹肉超級足料呀!制霸!#鵝肝海鮮盛丼🥢 $248超級誇張 有12件肥厚嘅帆立貝圍滿💫微微火炙燒過更加好吃另一位主角就係手掌心咁大塊嘅鵝肝~好邪惡呀!頂層超豐富有海膽、墨魚籽、三文魚籽仲有蛋黃撈埋一齊食丼飯 簡直太美味啦
一直想再食爆丼屋
喺旺角行經豉油街心血來潮就走過去望吓
真係好好彩有位!唔洗排長龍!
見到有時令menu春夏祭開催咁吸引
就一於揀兩款丼先😋

超份量!#三重大極上丼🥢 $398
尼個丼簡直不得了 見到佢馬上心心眼😍
肥美嘅大拖羅 唔止外圍鋪滿一層 內裡都仲有
拖羅入口即化 油脂充滿住口腔 好正!
頂層係日本海膽 超級鮮甜
而另一重就係爆滿晒碗邊嘅松葉蟹肉
超級足料呀!

制霸!#鵝肝海鮮盛丼🥢 $248
超級誇張 有12件肥厚嘅帆立貝圍滿💫
微微火炙燒過更加好吃
另一位主角就係手掌心咁大塊嘅鵝肝~好邪惡呀!
頂層超豐富有海膽、墨魚籽、三文魚籽
仲有蛋黃撈埋一齊食丼飯 簡直太美味啦
2021-05-16 59 瀏覽
我係非常之喜歡食刺身丼飯的,所以都 Bookmark 咗呢間 《爆丼屋》有一段時間了,可惜每一次經過嘅時候,條龍長到呢...!不過因為今日早咗去食晚飯,比我哋成功唔洗排隊就可以直接入去食了!Yeah! 😆👏🏻我哋點咗夢之丼同超份量三重大極上丼飯!嘩!上枱時的確好有震撼感,睇見滿到瀉超澎湃嘅刺身,心情份外興奮的!哈哈!呢碗夢之丼飯有吞拿魚、帆立貝、大蝦、油甘魚、赤貝、三文魚籽及蟹肉刺身!而極上丼飯就有超多嘅吞拿魚刺身、蟹肉及海膽!啲刺身都好新鮮同埋鮮甜,色澤都好靚!還有超足料嘅麵豉湯同涼透心嘅波子汽水!正呀!超滿足嘅一餐!🥰🥰🥰