超想食日式刺身丼🐟🐟,感謝朋友帶左我出嚟爆丼屋 💃🏻💃🏻, 餐廳食物質素很高,配料超爆多!環境算寬敞,🪵木系裝修感覺日式🎌!📍四重火山盛丼🌋🐟🐠($298)很推薦這個丼🍚,材料超多,有:鮮松葉蟹肉🦀、三文魚籽🐟、海膽和拖羅蓉😋💕!鮮美無窮🌈🌈拖羅蓉由多款海鮮做成,有赤身、甜蝦、劍魚腩、帆立貝、紋甲魷魚和三文魚籽🌈🌈📍松葉蟹丼🦀🦀🦀🦀🍚($275)同樣是好豐富,八隻蟹腳🦀,兩隻蟹鉗🦀,拖羅蓉山⛰️,蟹腳軟糯,相當鮮甜,蟹鉗爽滑肉多😋😋😋📍無糖可樂($18)📍罐裝日本綠茶🍵($28)

📍四重火山盛丼🌋🐟🐠($298)

📍松葉蟹丼🦀🦀🦀🦀🍚($275)

📍無糖可樂($18)
📍罐裝日本綠茶🍵($28)
2021-04-19 98 瀏覽
我只不過食普通丼飯其他小食,我又唔明點解落單都好似唔想落咁?我又唔知你落左單未咁你都可以同我講聲仲有無其他,完全無反應倒轉我同你講番無其他喇!唔該!都係無反應既。有啲比較後生女仔行入黎就勁好態度,有位比較老啲小姐入黎態度就完全360度西聲西氣,大佬佢都係客姐唔需要咁既態度。我都明白你地唔係什麼高級餐廳但係都唔好帶啲有色眼鏡去對客人啦~仲有廚房大哥唔好帶住手套R頭跟住又去整嘢食啦~點都好都換番對手套先啦。
2021-04-19
2021-04-19 92 瀏覽
好耐冇食日本野,今日決定去食傳聞中好澎湃嘅海膽丼,要食海膽食飽😂😂一去到餐廳,馬上點個「三式海膽盛丼」另外點「鵝肝海鮮盛丼」,跟住職員再推介$88 2隻日本生蠔+蟹籽沙律,當然要試埋啦!食物未到職員先送上2碗麵豉湯,都好足料下,豆腐卜、紅蘿蔔、蘿蔔、芋頭、牛肉粒三式海膽丼- 真係好澎湃,3款不同海膽,有我最愛的加拿大海膽😍😍鬥間仲有粒鵪鶉蛋,巧正鵝肝海鮮盛-夠鵝肝好大塊,好香,好多塊帶子生蠔🦪鮮甜

鵝肝海鮮盛-夠鵝肝好大塊,好香,好多塊帶子

生蠔🦪鮮甜
開左幾年一直係bookmark list未去(,,•́.•̀,,)平日夜晚唔駛排隊可以試下!丼嘅選擇好多,淨係睇相已經覺得超吸引👀個碗望落唔大,食完一碗真係幾飽下推介 🥢六重相撲爆盛丼🥢四重火山盛丼————————————————————1️⃣◆六重相撲爆盛丼◇ 𝐇𝐊𝐃𝟐𝟐𝟓黑魚籽x 鮮蟹肉x海膽x牛油果x左口魚裙邊x三文魚籽層層疊好高一碗丼,三文魚籽同左口魚俾得尤為慷慨左口魚炙燒過後油脂滿溢,蟹肉同海膽係點睛之筆✏️3/52️⃣◆四重火山盛丼◇ 𝐇𝐊𝐃𝟐𝟗𝟖海膽x拖羅蓉x鮮松葉蟹肉x三文魚籽四種元素鋪滿飯面,蟹肉多到就嚟滿瀉,拖羅蓉質素都唔錯,海膽就偏苦左一點✏️3/5

推介 🥢六重相撲爆盛丼🥢四重火山盛丼
————————————————————
1️⃣◆六重相撲爆盛丼◇ 𝐇𝐊𝐃𝟐𝟐𝟓
黑魚籽x 鮮蟹肉x海膽x牛油果x左口魚裙邊x三文魚籽
層層疊好高一碗丼,三文魚籽同左口魚俾得尤為慷慨
左口魚炙燒過後油脂滿溢,蟹肉同海膽係點睛之筆
✏️3/5

2️⃣◆四重火山盛丼◇ 𝐇𝐊𝐃𝟐𝟗𝟖
海膽x拖羅蓉x鮮松葉蟹肉x三文魚籽
✏️3/5
  • 四重火山盛丼
  • 六重相撲爆盛丼
2021-04-17 51 瀏覽
係旺角行行下街好想食日本野,上openrice搵到呢間,好似好正咁,即刻去左試。我order左火炙三六魚同左口魚邊,我個friend order左火炙三文魚,帶子同埋蟹柳。自從有一次食omakase食左個火炙左口魚邊之後我就愛上左佢,成日都掛住個味,好想再食。雖然今次個質素緊係同omakase無得比啦,不過都已經夠解我對佢既相思之苦🤣其實睇相好似好爆don咁,但其實只係表面一層,底下全部都係飯,不過百幾蚊算係咁啦,都抵食既!
2021-04-17 236 瀏覽
呢間日本丼飯專門店都已經開咗好一段日子,每次經過旺角都見到排滿人龍等位,今日同朋友早到旺角就嚟呢度食一個early dinner啦!丼飯非常多選擇,除咗各式各樣嘅丼飯仲有揚物、壽司與及燒物以供選擇,我就覺得一碗碗食材堆到一座小山嘅丼飯較為吸引,於是我就叫咗三色海膽盛丼,而朋友就叫咗極上拖羅盛丼!而且丼飯係跟一碗麵豉湯,非常吸引!📍三色海膽盛丼 $288身為海膽控嘅我嚟到當然俾佢嘅三色海膽盛丼吸引啦!結果確實無令我失望,實物與Menu上面嘅圖片一樣震撼!飯上面佈滿金黃色的海膽!嘩!見到都兩眼發光🤩聽說三款海膽包括韓國、加拿大以及北海道的海膽,食落去真係分得出有唔同嘅特色,一款比較清甜,而另一種比較creamy 與及厚身,其中一款火炙了比較香口,三款海膽各有各好處但係都係入口即溶非常甜美,非常新鮮,加上上面有一隻小小的雞蛋為整碗飯畫龍點睛!海膽分量多到滿瀉,真是食到我舔舔脷十分滿足!📍極上拖羅盛丼 $248飯上面有好多塊拖羅鋪成小小山形,顏色非常鮮嫩而且新鮮,拖羅入口立即溶化,充滿了油脂,拖羅非常鮮甜而且有回甘,超級正!📍麵豉湯值得一題就是這個丼飯配送的麵豉湯,送上的麵豉湯熱辣辣而且非常足

📍三色海膽盛丼 $288
極上拖羅盛丼

📍極上拖羅盛丼 $248
麵豉湯

📍麵豉湯
值得一題就是這個丼飯配送的麵豉湯,送上的麵豉湯熱辣辣而且非常足料,裏面有豆腐卜、芋頭與及各種蔬菜,味道濃郁可口真是不錯!
綠茶

呢間日本丼飯專門店水準確係不錯,用大眾化嘅價錢食到高級日本食材,真係值得一試,我肯定下次會再來呢!
極上拖羅盛丼
麵豉湯
2021-04-13 136 瀏覽
食物味道及新鮮度尚可,但服務就差勁,一踏入門,收銀開單男員工(戴眼鏡)勁無禮貌,雖然自己是行入日本餐廳,粗聲粗氣,仲以為自己入咗街市,甚至連基本禮貌也欠奉,不知所謂!!!無下次。
食物味道及新鮮度尚可,
但服務就差勁,
一踏入門,收銀開單男員工(戴眼鏡)勁無禮貌,
雖然自己是行入日本餐廳,
粗聲粗氣,
仲以為自己入咗街市,
甚至連基本禮貌也欠奉,
不知所謂!!!
無下次。

2021-04-13 71 瀏覽
呢度既丼飯有好多選擇,有極上拖羅、慢煮牛肉、海老、三文魚籽等等。不過作為海膽控,當然揀左「三色海膽盛丼」,除左視覺上好震撼,好「爆」之外,食落去飯量都真係幾多,而且好鮮甜😋三款海膽入面我就特別鍾意淺色既日本海膽,啖啖都係海膽真係好滿足。另外一個揀左「制霸!鵝肝海鮮盛丼」,呢個丼飯好豐富,有好大塊鵝肝,入口即溶。仲有魚籽、海膽,同埋鋪滿左帆立貝刺身,食落好新鮮。我好鍾意睇篤穿隻蛋爆漿既畫面。d飯加左蛋漿都特別好味。跟餐有麵豉湯,我個碗有塊三文魚,比一般既麵豉湯好飲。仲嗌左兩枝波子汽水,菠蘿同草莓味,好耐冇飲過波子汽水喇,勾起返我d童年回憶☺️好滿足既一餐💕

仲有魚籽、海膽,同埋鋪滿左帆立貝刺身,食落好新鮮。

我好鍾意睇篤穿隻蛋爆漿既畫面。d飯加左蛋漿都特別好味。

跟餐有麵豉湯,我個碗有塊三文魚,比一般既麵豉湯好飲。

2021-04-08
  • 三色海膽丼
  • 鵝肝海鮮盛丼
2021-04-10 74 瀏覽
刺身係我最鐘意既日本野講到高CP既餐廳又點可以唔提爆丼屋 佢地既刺身鋪到成座山咁見到都咪話唔興奮呀😍🍲味噌湯爆多餸既味噌湯有豬肉,蘿蔔,昆布等係飲過最足料既味噌湯🍱四重火山盛丼刺堆到山咁高夠吸睛又有水準有棉滑既吞拿魚蓉仲有精緻得黎又粒粒企身既三文魚籽蟹肉就鮮甜口感爽海膽味又濃又甜,而且夠大隻,100分!!🐟極上拖羅盛丼極上拖羅既係點?既係油花滿滿又分佈均勻呀😍大吞拿魚腩入口即溶香軟細滑帶微酸完全係幸福既味道呢種質素就算係超市買幾片都要二百幾三百蚊所以呢碗絕對係高CP之選呀🥤波子汽水(原味,草莓)超夠氣既汽水飲完仲可以扭開樽蓋拎粒波子出黎玩係回憶呀😍
刺身係我最鐘意既日本野
講到高CP既餐廳
又點可以唔提爆丼屋
佢地既刺身鋪到成座山咁
見到都咪話唔興奮呀😍

🍲味噌湯
爆多餸既味噌湯
有豬肉,蘿蔔,昆布等
係飲過最足料既味噌湯

🍱四重火山盛丼
刺堆到山咁高夠吸睛
又有水準
有棉滑既吞拿魚蓉
仲有精緻得黎又粒粒企身既三文魚籽
蟹肉就鮮甜口感爽
海膽味又濃又甜,而且夠大隻,100分!!

🐟極上拖羅盛丼
極上拖羅既係點?
既係油花滿滿又分佈均勻呀😍
大吞拿魚腩入口即溶
香軟細滑帶微酸
完全係幸福既味道
呢種質素就算係超市買幾片都要二百幾三百蚊
所以呢碗絕對係高CP之選呀

🥤波子汽水(原味,草莓)
超夠氣既汽水
飲完仲可以扭開樽蓋
拎粒波子出黎玩
係回憶呀😍
好耐冇食日本嘢, 今晚肥brown同女朋友決定食好啲, 去爆丼屋食丼飯<制霸! 鵝肝海鮮盛丼>淨食海鮮好似有啲dry, 肥brown就嗌左份制霸! 鵝肝海鮮盛丼出到黎真係好鬼靚呢個丼飯有超多鮮甜嘅火炙帶子上面仲有隻生蛋黃, 吉爆後流係帶子同丼飯度超好食上頭仲有少許海膽同魚籽添最重要嘅係一間丼飯店鵝肝竟然咁肥美甘甜, 認真意外之喜<四重火山盛丼>女朋友就嗌左份四重火山盛丼四重原來係海膽、三文魚籽、蟹肉同吞拿魚蓉海膽入口即溶, 好鮮甜三文魚籽味道少咸, 而蟹肉都幾鮮甜中間嘅吞拿魚蓉綿得黎同時食得出吞拿魚粒粒, 口感都唔錯附送嘅麵豉湯都好足料呢

<制霸! 鵝肝海鮮盛丼>
出到黎真係好鬼靚
呢個丼飯有超多鮮甜嘅火炙帶子
上面仲有隻生蛋黃, 吉爆後流係帶子同丼飯度超好食
上頭仲有少許海膽同魚籽添
最重要嘅係一間丼飯店鵝肝竟然咁肥美甘甜, 認真意外之喜
<四重火山盛丼>
女朋友就嗌左份四重火山盛丼
四重原來係海膽、三文魚籽、蟹肉同吞拿魚蓉
海膽入口即溶, 好鮮甜
三文魚籽味道少咸, 而蟹肉都幾鮮甜
中間嘅吞拿魚蓉綿得黎同時食得出吞拿魚粒粒, 口感都唔錯
附送嘅麵豉湯都好足料呢

• 制霸! 鵝肝海鮮盛丼
  • 四重火山盛丼
2021-04-07 52 瀏覽
之前因為有咗嘅關係,好耐冇食日本嘢,難得解禁,即刻去食個豐富嘅丼做午餐,好彩唔洗等好耐就有位喇,我同老公被安排到面向牆既高凳坐,對腳短人士來講就坐得唔算好舒服喇。《三文魚火山丼》$148招牌三文魚火山丼嚟到就好似座山咁好吸晴,主要既魚生係角切三文魚同埋碎蔥吞拿魚腩,仲有少量三文魚籽同山葵粒吊味,三文魚肥美新鮮,切得大細剛好有口感,油脂豐富有香味,碎蔥吞拿魚撈埋落飯到,淡淡肉正。《北海豐盛丼》$198同行老公叫左北海豐盛丼,有帶子刺身,兩隻甜蝦,火炙左口魚同海膽,一樣都係少量三文魚籽增加飯既口感,食材比三文魚火山丼昂貴,老公都讚用料新鮮除左海膽麻麻之外。總括$200唔洗有咁多刺身食,除咗坐得唔太舒服都可以一試既。

《三文魚火山丼》$148

《北海豐盛丼》$198

2021-04-07 73 瀏覽
趁住外賣有7折試下份量感覺比menu圖片少一半 唔夠爆丼只少海膽同魚籽份量都與圖片不符唔知係咪因為外賣有折就將貨就價比小啲啦我覺得$142都有其他店可以選擇但尼款味道唔錯 勝在乜都有少少
趁住外賣有7折試下
份量感覺比menu圖片少一半 唔夠爆丼
只少海膽同魚籽份量都與圖片不符
唔知係咪因為外賣有折
就將貨就價比小啲啦
我覺得$142都有其他店可以選擇
但尼款味道唔錯 勝在乜都有少少
外賣自取
每當工作完感到疲憊的我,只要食吃上一口爆丼屋,就會即刻有返精神🈵️😎因為佢哋嘅丼飯真係好爆好足料😍-四重火山盛丼 $298呢個丼飯視覺效果好一流👍🏻❤️配料有大大舊嘅拖羅蓉、鮮甜松葉蟹肉、三文魚籽同海膽🤩海膽一d苦味都冇,超鮮甜🥳🐟個拖羅蓉多到食極都仲有lol-極上拖羅盛丼 $245成個丼飯有成十幾片嘅中拖羅,鋪滿晒個飯,粉紅色嘅拖羅色澤好靚而且好肥美,油脂充足,口感正🔥-波子汽水(菠蘿/士多啤梨味)$28食日本野一定要有波子汽水🥤重拾童年回憶🤪
因為佢哋嘅丼飯真係好爆好足料😍
四重火山盛丼 $298
呢個丼飯視覺效果好一流👍🏻❤️
配料有大大舊嘅拖羅蓉、鮮甜松葉蟹肉、三文魚籽同海膽🤩
海膽一d苦味都冇,超鮮甜🥳
🐟個拖羅蓉多到食極都仲有lol

極上拖羅盛丼 $245

波子汽水(菠蘿/士多啤梨味)$28
食日本野一定要有波子汽水🥤
重拾童年回憶🤪
今日收工喺旺角分店買咗三色海膽丼,滿心歡喜返屋企品嚐,點知一見賣相已經同MegaBox相差甚遠,海膽份量少之餘仲要腥味好重,完全唔值二百幾蚊,極之失望,唔會再有下次
2021-04-05
外賣自取
2021-04-04 182 瀏覽
今日自己嚟到旺角行街❤️❤️見行到攰攰地 於是搵間餐廳坐下呢間餐廳都係位於一個是中心位置都幾容易搵到同埋好就腳而且我都幾鍾意食日本嘢🐟🐟於是就入去食個下午茶 順便夜少少同朋友食晚飯我就嗌左個魚生飯食🐟🐟🐟等嘅過程亦都唔係好耐我諗大概15分鐘就已經到👍🏻魚生飯個賣相都OK 望落去都好多三文魚同埋刺身等等 由於我唔識芥辣 但係我又冇留意到將啲芥辣撈埋左啲飯都食🥲🥲🥲搞到我好多飯都冇食到🥲🥲刺身來講我又唔覺得特別新鮮同埋咁嘅價錢我覺得唔值 雖然唔使排隊大下次應該都唔會嚟
今日自己嚟到旺角行街❤️❤️
見行到攰攰地 於是搵間餐廳坐下