成日見人推介食依間印度餐廳🍴情人節就同男朋友試試😎Taco time(crabmeat)$138/2pcs👉🏻比預期中好食😋有陣咖喱味Chicken makhanwala $168👉🏻比較重香料味,配薄餅食一流,不過雞肉有啲嚡Prawn in hot garlic sauce $188👉🏻比預期中出色😆份量比較少,兩個人嘅話每人食到三隻蝦🦐味道都偏辣同惹味👍🏻Cheese truffle naan $68Garlic naan $46👉🏻2款naan偏軟熟,我同男朋友都鍾意食脆口多啲Lassi $65👉🏻唔夠凍,不過味道幾好✨總括而言無論氣氛定環境,抑或服務態度都值得讚賞,價錢都唔算太貴,不過收錢方面大家就需要小心,檢查清楚賬單,避免餐廳收多咗錢,而食物質素都不錯,雖然食到好口乾😂 十分適合情侶黎既餐廳💚

成日見人推介食依間印度餐廳🍴情人節就同男朋友試試😎
Taco time(crabmeat)$138/2pcs
👉🏻比預期中好食😋有陣咖喱味
Chicken makhanwala $168
👉🏻比較重香料味,配薄餅食一流,不過雞肉有啲嚡
Cheese truffle naan $68
Garlic naan $46
👉🏻2款naan偏軟熟,我同男朋友都鍾意食脆口多啲
Lassi $65
👉🏻唔夠凍,不過味道幾好
2024-02-14 55 瀏覽
香港人對印度菜並不陌生, 今日喺尖沙咀食咗一個印度料理午膳。爵樂印度餐廳歷史悠久, 位於北京道太子集團中心, 餐廳裝修很優雅, 環境舒適, 充滿濃厚嘅印度色彩。店員態度友善, 待客有禮。1.Welcome dish是綠色醬料加上脆餅, 鹹鹹地香脆可口。2.羊肉卷2件餡料是免治羊肉, 麻辣膻香3.草莓配脆米餅甜甜脆米粒, 乾果和草莓, 相當開胃。4.印度夾餅配蟹肉饀料印度夾餅夾著已咖哩混和嘅蟹肉餡料, 鮮甜美味。5. 炭燒三文魚2件三文魚充滿炭燒香味, 調味較清淡, 突顯魚肉嘅鮮味。6. 蒜蓉大蝦印度式混合中國式嘅烹調方法, 茄汁酸甜有辣度, 蝦肉爽脆, 鮮甜惹味。7. 孟買式薯蓉牛油餐包 178紅色薯蓉醬, 有蕃茄香料, 口感清新, 塗在軟滑嘅牛油餐包上, 口感順滑。8. 香草烤羊柳 178羊柳夠腍有嚼口, 醬汁香濃, 焦香美味。9. 鑊仔香草時蔬 128雜菜絲有青椒絲, 青豆, 混合香草, 充滿印度風味。10. 亞拉伯沙律 98沙律食材好清新, 有青瓜粒, 甘筍粒, 紫洋蔥, 紅椒, 黑欖和芝士粒, 正好中和濃厚嘅肉類美食。飲品是耳橙汁為主嘅雜果賓治和厚身芒果味嘅Lassi, 口感清

2.羊肉卷2件
餡料是免治羊肉, 麻辣膻香

3.草莓配脆米餅
甜甜脆米粒, 乾果和草莓, 相當開胃。

4.印度夾餅配蟹肉饀料
印度夾餅夾著已咖哩混和嘅蟹肉餡料, 鮮甜美味。

5. 炭燒三文魚2件
三文魚充滿炭燒香味, 調味較清淡, 突顯魚肉嘅鮮味。

6. 蒜蓉大蝦

7. 孟買式薯蓉牛油餐包 178

8. 香草烤羊柳 178
羊柳夠腍有嚼口, 醬汁香濃, 焦香美味。

9. 鑊仔香草時蔬 128
雜菜絲有青椒絲, 青豆, 混合香草, 充滿印度風味。
10. 亞拉伯沙律 98

飲品是耳橙汁為主嘅雜果賓治和厚身芒果味嘅Lassi, 口感清新。
開業已經半個世紀,曾經兩度獲米芝蓮推介,質素絕對有保證。室內裝修會有印度特色,而且仲有室外位置。所有菜式整體顏色好鮮艷,而且味道比較濃烈。✨印度夾餅蟹肉餡料餡料可以選擇芝士或者蟹肉,我哋選擇咗後者。夾餅配上鮮甜蟹肉,加上洋蔥粒糖醬汁,味道好突出。✨串燒羊肉卷賣相幾特別,羊肉味濃郁,而且仲有濃郁香茜味。✨南印度烤帶子配茄子菠蘿果醬外層香口,食落有少少入口即溶嘅感覺,配上甜甜地嘅茄子菠蘿果醬,好熟囉,見到啲餃子幾得意。✨香草馬鈴薯燴椰菜花香草同馬鈴薯配合令到椰菜花更香口。✨炭燒鮫魚鮫魚外層香脆焦香,內裡肉質仍然鮮嫩。✨巴辣馬鈴薯羊肉最喜歡嘅一道菜,羊肉好香口,配上馬鈴薯,而且醬汁都幾辣,非常惹味香口。✨草莓配脆米餅初初以為係甜品,草莓脆脆米之外,原來仲有洋蔥粒,再加埋特製醬汁,鹹鹹甜甜幾特別。如果脆米可以更脆身就更好。✨Caffe Shakerato以Espresso、糖漿、冰塊調配,咖啡香帶有回甘,醒神之選。✨Virgin Mojito檸檬汁配上就可以,酸酸地,而且有強烈清新感。

所有菜式整體顏色好鮮艷,而且味道比較濃烈。

✨印度夾餅蟹肉餡料

✨串燒羊肉卷
賣相幾特別,羊肉味濃郁,而且仲有濃郁香茜味。

✨南印度烤帶子配茄子菠蘿果醬

✨香草馬鈴薯燴椰菜花
香草同馬鈴薯配合令到椰菜花更香口。

✨炭燒鮫魚
鮫魚外層香脆焦香,內裡肉質仍然鮮嫩。

✨巴辣馬鈴薯羊肉

✨草莓配脆米餅

✨Caffe Shakerato

✨Virgin Mojito
檸檬汁配上就可以,酸酸地,而且有強烈清新感。
2024-02-01
2024-02-12 39 瀏覽
印度餐廳1972年喺香港開業,已經超過50年歷史,證明餐廳質素有保證,當日上到餐廳都唔少外國人,香港人用膳餐廳裝修相當華麗,用左紅色燈飾做主色調,好啱女仔過嚟影相打卡✨酥炸芝士$68外皮炸得好香脆,屬於硬身芝士🧀,芝士味濃✨南印度烤帶子伴茄子菠蘿果醬$148帶子兩邊燒煎到金黃色,帶子好新鮮好大粒,口感爽口,果醬酸酸地好開胃✨松露奶油咖喱雞柳$228松露迷一定要order,奶油咖喱好Creamy,完全唔辣,雞柳都好嫩滑✨松露芝士烤餅$68烤餅牛油味超濃郁,烤餅松露味第一次見,點埋松露奶油咖喱,雙重享受✨蟹肉Taco $138墨西哥卷🌮裡面包住滿滿的蟹肉,係用新鮮蟹肉整成,非常鮮味,面頭加上少少千島醬更加惹味✨串燒羊肉卷 $98羊肉卷一啲都唔羶,卷裡面加上大量印度香料,非常香口好惹味✨洋蔥紅辣椒燴羊肉 $188顏色感覺好似好辣,食落口比較重蕃茄味,好啱香港人口味,羊肉啖啖肉,唔羶,炆得好入味,好淋✨果亞咖喱蝦 $188屬於少少辣,辣味好溫和,蝦肉爽口彈牙✨蒜蓉烤餅$46烤餅外脆內軟,蒜蓉香氣十足,用黎點咖喱汁一流✨Fruit punch $65✨Rose Royal $98✨Mojito$

✨酥炸芝士$68
外皮炸得好香脆,屬於硬身芝士🧀,芝士味濃

✨南印度烤帶子伴茄子菠蘿果醬$148

✨松露奶油咖喱雞柳$228

✨松露芝士烤餅$68

✨蟹肉Taco $138

✨串燒羊肉卷 $98
羊肉卷一啲都唔羶,卷裡面加上大量印度香料,非常香口好惹味

✨洋蔥紅辣椒燴羊肉 $188

✨果亞咖喱蝦 $188
屬於少少辣,辣味好溫和,蝦肉爽口彈牙

✨蒜蓉烤餅$46
烤餅外脆內軟,蒜蓉香氣十足,用黎點咖喱汁一流

✨Fruit punch $65
✨Rose Royal $98
✨Mojito$108
餐廳除咗食物選擇豐富,紅酒,白酒,Cocktail,Mocktail ,都有好多選擇,Mojito最適合夏日,酸酸甜甜的口感,加上rum 酒,也是女生們都絕對會喜歡的

2024-02-08 665 瀏覽
約咗朋友食飯想食啲特別啲嘅嘢,俾我搵到呢間已經有50年歷史嘅正宗印度菜餐廳,我哋食得好有新鮮感好滿意,原來餐廳仲有米之蓮添㗎喎👍🏻Avocado Mango Dahi Poori $68/4 pcs呢個小食幾清新,有少少香甜嘅芒果醬加上牛油果同埋一啲乳酪用一個脆脆幫我裝住一口食。Tacos Time (kerala spiced crabmeat) $168/4 pcs呢個taco勁多蟹肉,用香軟嘅薄餅皮夾住一索索肉蟹肉,啖啖肉,伴入咗一啲香料醬汁都幾好食。Southern Scallops $148帶子好軟滑,調味好特別有少少黃薑味加咖喱混合體,底下仲有一啲類似豆蓉添。Lamb Seekh Kebab $178/ 4pcs羊肉卷好香孜然味,調味好濃郁,食之前再加啲檸檬汁,味道會再多一啲清新果香。Truffle Butter Chicken $228餐廳嘅招牌菜果然係好正,牛油雞再加上黑松露,醬汁好香好香又Creamy,雞件嫩滑,啲汁最啱用嚟點薄餅食。Kadai Jheenga $188有啲蕃茄、洋蔥、青紅椒整嘅醬汁好惹味,辣辣地醬汁配爽口鮮蝦球,蝦已經剝晒殼,大大隻啖啖肉。Benga

Southern Scallops $148

Lamb Seekh Kebab $178/ 4pcs

Truffle Butter Chicken $228

Kadai Jheenga $188

Bengali Fish Curry $178
魚肉好嫩滑,一啲都唔腥,完全唔會有骨嘅,啖啖肉,加上黃咖喱汁,少少辣好惹味。

Cheese Truffle Naan $68
呢個薄餅一上枱已經超級香,松露嘅香味加上芝士嘅奶香,熱辣辣食薄餅烤得好香,而且煙煙韌韌咁樣。

Mango Lassi $68
呢嗰飲品解辣係一流,雖然啲嘢食都唔係好辣😆

Hot Masala Tea $42
呢個瑪莎拉茶好香玉桂味,肉桂控一定鍾意。
午餐
๛𝐓𝐚𝐧𝐝𝐨𝐨𝐫𝐢 𝐒𝐚𝐥𝐦𝐨𝐧 𝐓𝐢𝐤𝐤𝐚 (𝟐 𝐩𝐜𝐬) $𝟏𝟏𝟖這份三文魚應該本身是以串燒的方法煮出再放上碟,所以味道很惹味份量不多有兩塊三文魚,味道會比較切合香港人口味๛𝐁𝐞𝐧𝐠𝐚𝐥𝐢 𝐅𝐢𝐬𝐡 𝐂𝐮𝐫𝐫𝐲 $𝟏𝟕𝟖大推,這道咖哩雖然賣相平平無奇,但內裡的魚塊卻鮮嫩無比😍完全無骨,每一口都是濃濃咖哩味的鮮魚塊,必試๛𝐅𝐢𝐬𝐡 𝐀𝐦𝐫𝐢𝐭𝐬𝐚𝐫𝐢 $𝟏𝟒𝟖看名字你未必會知道是什麼,其實就是炸魚,用了香料特製的炸魚吃起來不會油膩,外層香脆,內裡的魚肉也很嫩滑,不用配醬料已經很好吃了๛𝐓𝐫𝐮𝐟𝐟𝐥𝐞 𝐁𝐮𝐭𝐭𝐞𝐫 𝐂𝐡𝐢𝐜𝐤𝐞𝐧 $𝟐𝟐𝟖這裡的名物,黑松露味香濃,因為多了奶油所以質地會比較creamy也不會辣,所以會比較適合香港人口味,雞肉件份量都多,如果魚跟雞相比,個人會認為魚會比較嫩一點๛𝐓𝐚𝐧𝐝𝐨𝐨𝐫𝐢 𝐉𝐮𝐦𝐛𝐨 𝐏𝐫𝐚𝐰𝐧𝐬 (𝟐 𝐩𝐜𝐬) $𝟐𝟒𝟖看到有jumbo size的蝦很有gimmick就叫了一份,蝦肉已經去腸處理好,蝦肉肉質十分爽脆彈牙,加上檸汁更可以調出鮮味๛𝐓𝐚𝐧𝐝𝐨𝐨𝐫𝐢 𝐂𝐡𝐢𝐜𝐤𝐞𝐧 (𝐡𝐚𝐥𝐟) $𝟏𝟒𝟖半隻烤雞份量都很多,調味香濃,肉質會較為實一點

份量不多有兩塊三文魚,味道會比較切合香港人口味

๛𝐁𝐞𝐧𝐠𝐚𝐥𝐢 𝐅𝐢𝐬𝐡 𝐂𝐮𝐫𝐫𝐲 $𝟏𝟕𝟖

๛𝐅𝐢𝐬𝐡 𝐀𝐦𝐫𝐢𝐭𝐬𝐚𝐫𝐢 $𝟏𝟒𝟖

๛𝐓𝐫𝐮𝐟𝐟𝐥𝐞 𝐁𝐮𝐭𝐭𝐞𝐫 𝐂𝐡𝐢𝐜𝐤𝐞𝐧 $𝟐𝟐𝟖

๛𝐓𝐚𝐧𝐝𝐨𝐨𝐫𝐢 𝐂𝐡𝐢𝐜𝐤𝐞𝐧 (𝐡𝐚𝐥𝐟) $𝟏𝟒𝟖
半隻烤雞份量都很多,調味香濃,肉質會較為實一點

๛𝐌𝐚𝐧𝐠𝐨 𝐋𝐚𝐬𝐬𝐢 $𝟒𝟖 (𝐇𝐇)
一定要點一杯,每次到印度餐廳都會喝,香甜的芒果汁超解膩
๛𝐂𝐚𝐩𝐩𝐮𝐜𝐜𝐢𝐧𝐨 $𝟒𝟓

💰人均: $𝟏𝟎𝟏-𝟐𝟎𝟎
🌟推薦: 𝐁𝐞𝐧𝐠𝐚𝐥𝐢 𝐅𝐢𝐬𝐡 𝐂𝐮𝐫𝐫𝐲
𝐓𝐚𝐧𝐝𝐨𝐨𝐫𝐢 𝐒𝐚𝐥𝐦𝐨𝐧 𝐓𝐢𝐤𝐤𝐚
𝐅𝐢𝐬𝐡 𝐀𝐦𝐫𝐢𝐭𝐬𝐚𝐫𝐢
𝐌𝐚𝐧𝐠𝐨 𝐋𝐚𝐬𝐬𝐢

🧚🏻‍♂️祝各位食極唔肥 nevergetfat ~
𝐓𝐚𝐧𝐝𝐨𝐨𝐫𝐢 𝐂𝐡𝐢𝐜𝐤𝐞𝐧
𝐁𝐞𝐧𝐠𝐚𝐥𝐢 𝐅𝐢𝐬𝐡 𝐂𝐮𝐫𝐫𝐲
𝐓𝐫𝐮𝐟𝐟𝐥𝐞 𝐁𝐮𝐭𝐭𝐞𝐫 𝐂𝐡𝐢𝐜𝐤𝐞𝐧
𝐓𝐚𝐧𝐝𝐨𝐨𝐫𝐢 𝐒𝐚𝐥𝐦𝐨𝐧 𝐓𝐢𝐤𝐤𝐚
𝐅𝐢𝐬𝐡 𝐀𝐦𝐫𝐢𝐭𝐬𝐚𝐫𝐢
𝐓𝐚𝐧𝐝𝐨𝐨𝐫𝐢 𝐉𝐮𝐦𝐛𝐨 𝐏𝐫𝐚𝐰𝐧𝐬
呢間係一間我覺得香港數一數二好食嘅印度菜😋 佢嘅環境好靚,裝修好似印度皇宮咁堂皇🕌👑烤珍寶大蝦$248/2pcs,大蝦經過炭燒,肉質爽口大隻,配上獨特嘅印度香料,味道濃郁。炭燒雞柳$88/3pcs,雞柳肉嫩,帶有炭火香味。腰果奶油紅花忌廉雞$178,雞肉煮得嫩滑,配上香濃嘅奶油紅花忌廉醬汁同腰果,味道豐富。配蒜蓉烤餅一齊食$46。烤餅軟綿綿,加上蒜蓉味道香濃,好好味😋孟買式薯蓉配牛油餐包$178一份。呢一個超推介。薯蓉煮得軟滑,配上蕃茄醬同香料,再放入香濃嘅牛油餐包一齊食,好滿足😍最後叫了香草馬鈴薯燴椰菜花$138。馬鈴薯同椰菜花燴煮得入味,香草香氣令味道更加豐富。呢間印度菜真係高質好味,一定會再去

炭燒雞柳$88/3pcs,雞柳肉嫩,帶有炭火香味。

呢間印度菜真係高質好味,一定會再去
2024-02-07 60 瀏覽
Gaylord Indian Restaurant Tasting menu-Chicken Tikka超級好味😋好想口入面雞肉又唔會太乾身👍🏼烤得岩岩好-Malabar Crab Taco 蟹肉好足料加上佢地特別醬料真係太好味啦😋-Lamb Galouti Kabab羊肉餅好足料加左特配香料好濃郁😋太好味-Pani Poori好特色既一道開胃菜,好似泡芙咁,將特配薄荷味汁倒入泡芙內再放落口,比較fresh既口感🌿-Kadai Prawns 蝦肉超級嫩滑彈牙又鮮甜👍🏼醬汁小小辣好香口再配Naan 岩曬啦😋-Truffle Butter Chicken 甜甜既香濃牛油和黑松露口味咖喱醬😍雞肉又香又嫩滑
2024-02-06 62 瀏覽
放假帶媽咪食印度菜,去咗尖沙咀有50年歷史的米芝連餐廳,餐廳裝潢好有氣派,有調酒師製作雞尾酒,更有戶外位置,除咗食飯亦好適合happy hour 飲返杯chill下🍸🍹點左兩款餐前小食,牛油果芒果拌脆麵餅,係印度非常出名的街頭小食,以香脆外殼盛載新鮮牛油果、芒果,再加上紅石榴,口感豐富又清甜印度夾餅伴蟹肉,以餅皮包住滿瀉的蟹肉,超級鮮甜美味😍精選什錦燒烤好豐富,有鮫魚、羊肉卷、大蝦、雞,帶有炭燒風味,而且用上不同的印度香料醃製,好有特色。腰果奶油紅花忌廉雞,將無骨雞肉連同番紅花、腰果、忌廉、乳酪等一齊煮,雞肉嫩滑入味,堅果香同奶香相配,亦帶有番紅花獨有香氣。可以同蒜蓉烤餅一齊食,每一口都係豐富味道😍火焰炸鮮奶球,酒味濃郁,視覺效果一流,帶少許印度香料,味道獨特。

印度夾餅伴蟹肉,以餅皮包住滿瀉的蟹肉,超級鮮甜美味😍

2024-01-29
爵樂印度餐廳暫時係我食過印度菜之中,排三甲位置💯地點位於尖沙咀,已經開業超過50年,仲兩度獲米芝蓮推介,當晚去到除左有不少印度客人之外,香港人同埋旅客都有唔少,平時食印度菜可能叫幾樣已經好飽,試唔到多D款式,但呢到最近就出左TASTING MENU🤤有傳統或耆素食菜單,一次過試到8道菜TASTING MENU $448/人🌟前菜Pani PooriMalabar Crab TacoChicken TikkaLamb Galouti Kabab蟹肉taco真係好好味,調味好正,好juicy,重點唔洗自己拆殼,啖啖肉😍另外店員教我地一定要加哂醬汁落Pani Poori,一啖食勁爽🌟主食Kadai PrawnsTruffle Butter ChickenDal Makhani蝦既份量好多,好似食極都有咁🤣爽彈,而松露牛油雞都唔錯,松露汁好惹味,雞肉嫩滑,不過兩者有少少分離🙈🌟碳水Garlic NaanSaffron Basmati Pulao RicePineapple Raita有naan有飯,其實都好飽🙈可以配乳酪一齊食解解膩🌟甜品Warn Carrot Cream PuddingKes

TASTING MENU $448/人

🌟碳水
Garlic Naan
Saffron Basmati Pulao Rice
Pineapple Raita
有naan有飯,其實都好飽🙈可以配乳酪一齊食解解膩

🌟甜品
Warn Carrot Cream Pudding
Kesar Kulfi
紅花印度雪糕🍦新奇味道,容易接受同易入口

🌟飲品
Masala Tea
2024-01-06
好耐冇食印度菜啦!上星期同朋友嚟到「爵樂印度餐廳」食lunch😍😍餐廳主打地道印度菜,已經開業50年!環境優美舒適,充滿現代印度風情~而且食物質素唔錯,值得回訪🙌🏻🙌🏻🍘南印度烤帶子伴茄子菠蘿果醬 $148✨帶子粒粒鮮甜肉厚,煎得啱啱好!配搭茄子同菠蘿果醬食好開胃😋😋🧀印式烤芝士 $78✨將印度芝士用香料醃製,再加洋蔥、蕃茄、青椒一齊燒烤~口感好似豆腐咁,幾特別👍🏻👍🏻🌶️香辣雞件 $158✨雞肉嫩滑入味、無骨,咬落啖啖肉~每件外層都沾滿香辣醬汁,辣得好過癮!!🦐烤珍寶大蝦 $248✨珍寶大蝦結實爽彈,入口帶點炭燒香!食落有好濃的印度香料味,整體唔錯❤️❤️🥘椰香芥末咖喱魚 $178✨魚肉肉質軟嫰🐟,加上用椰子芥辣醬同薑黃製成的咖喱,味道香濃!!另外仲叫咗份松露芝士烤餅($68),外脆內軟、啖啖黑松露香!配咖喱一流🤤🤤🍗雞柳香料炒飯 $168✨印度香米粒粒分明,炒得好香口!裡面有大量雞柳,份量夠2人share~~推介大家配乳酪醬食,可以中和返油膩感!!🍹Virgin Colada $65✨賣相幾靚,成份有椰漿、菠蘿汁同檸檬汁~味道香甜,椰子味好重🥥!飲完好解渴👍🏻👍🏻

🍘南印度烤帶子伴茄子菠蘿果醬 $148✨

🧀印式烤芝士 $78✨

🌶️香辣雞件 $158✨

🦐烤珍寶大蝦 $248✨

🥘椰香芥末咖喱魚 $178✨

🍗雞柳香料炒飯 $168✨
推介大家配乳酪醬食,可以中和返油膩感!!

🍹Virgin Colada $65✨
2024-02-02 54 瀏覽
米芝蓮推介及開業半世紀印度菜,店家非常親切,懂廣東話之店長。店子得到米芝蓮推介,滿足精緻的印度餐廳,開業半世紀,有地道的印度菜!作為人氣地道印度餐廳,看到很多外國人吃喔,食物新鮮, 香料惹味,棒!大推烤餅,獨一無二,熱辣辣烤餅,中間滿滿面粉,香,口味創新,味道非常好吃。mix grilled有炭燒鮫魚,濃味之菜式,有火辣的味道,肉質不會很乾。棒一份集合了不同味道的料理,細味印度不同的菜式,有意思𝐓𝐫𝐮𝐟𝐟𝐥𝐞 𝐁𝐮𝐭𝐭𝐞𝐫 𝐂𝐡𝐢𝐜𝐤𝐞𝐧滿滿黑松露,是招牌黑松露菜式!松露奶油咖喱雞柳肉質很好,奶油咖喱非常滑。甜甜味,沒有辣,用多作為主吃不錯。𝐓𝐫𝐮𝐟𝐟𝐥𝐞 𝐂𝐡𝐞𝐞𝐬𝐞 𝐍𝐚𝐚𝐧印度餐廳必吃烤餅,這店烤餅非常鬆軟,上面是滿滿黑松露芝士香,點上奶油咖喱雞肉吃眼棒,一起吃,有這個以芝士和松露製成的烤餅。Garlic Naan強烈推薦給朋友吃~份量有4大塊,每一份即點即烤,所以熱騰騰,香氣四溢讓人回憶印度之旅喔。印度咖哩魚柳印式餡料充滿椰香,份量堆到滿滿, 有西式fusion感覺,每次印度菜都會吃,嫩滑魚肉,啱配nann吃羊肉配面包印式香料,羊肉沒有羶,比其他印度餐廳食更濕潤,配鬆軟牛油包,

mix grilled

有炭燒鮫魚,濃味之菜式,有火辣的味道,肉質不會很乾。棒

一份集合了不同味道的料理,細味印度不同的菜式,有意思

𝐓𝐫𝐮𝐟𝐟𝐥𝐞 𝐁𝐮𝐭𝐭𝐞𝐫 𝐂𝐡𝐢𝐜𝐤𝐞𝐧

𝐓𝐫𝐮𝐟𝐟𝐥𝐞 𝐂𝐡𝐞𝐞𝐬𝐞 𝐍𝐚𝐚𝐧

Garlic Naan

印度咖哩魚柳

羊肉配面包

印式香料,羊肉沒有羶,比其他印度餐廳食更濕潤,配鬆軟牛油包,滿滿口感。

環境不錯,食物用料和裝飾用心,用餐時間充足,經常滿座,新鮮又惹味

咖哩芝士

咖喱滿滿椰香,分量很多,咖喱的味道很香,豐富,多款香料而作。

充滿新鮮感,新潮印菜配搭鮮味。味道滿滿印度感滿滿風味

2024-02-01 53 瀏覽
今日去咗間歷史悠久嘅印度餐廳,環境有宮殿風格⚪️南印度烤帶子拌茄子菠菜果醬 $148-帶子表面呈黃色 帶咖喱香味 質感幼嫩 底部有茄子加果醬 微甜清新🦐烤珍寶大蝦 $248-巨蝦足兩隻手指粗 肉質彈牙鮮甜帶燒烤粉味道 蝦已碌殼方便用刀叉進食🐠椰香芥末咖喱魚 $178-個人認為個咖喱汁幾啱港人口味 唔太辣夠椰香 魚塊口感同平時粟米斑塊差不多🐓松露奶油咖喱雞柳 $228-松露香氣整得十分出色 好重奶油及椰子味 雞柳大大件 碗烤餅一流🍕松露芝士烤餅 $68-黑松露香味未入口已經先入鼻 烤餅應該係手工 厚薄不一帶煙韌口感 松露香係口腔爆發🍍炭燒菠蘿 $148-菠蘿經炭燒後再加味粉炒過 入口相當夠甜蜜味 多汁 加咗少少類似梅子炒嘅調味增加味道層次🍹Virgin Mojito $65-檸檬汁加上薄荷葉帶出清新味感 梳打主要甜味來自於糖漿 酸味較強總括嚟講,味道真係唔錯,值得一試
今日去咗間歷史悠久嘅印度餐廳,環境有宮殿風格

⚪️南印度烤帶子拌茄子菠菜果醬 $148

🦐烤珍寶大蝦 $248

🐠椰香芥末咖喱魚 $178

🐓松露奶油咖喱雞柳 $228

🍕松露芝士烤餅 $68

🍍炭燒菠蘿 $148

🍹Virgin Mojito $65

總括嚟講,味道真係唔錯,值得一試
好久沒吃印度菜啦!找了這家評分比較好的,環境漂亮乾淨,服務態度也好的。餐牌真的眼花撩亂!太多東西吃了吧! 每一個都想嘗嘗,但肚子又吃不了多少,如果想都嘗嘗可以點他們的course menu 就不用選了。前菜🌮印度夾餅 (蟹肉餡料)這個真的是滿滿的蟹肉,配上他們的調料,不會蓋過蟹肉的味還能嘗到鮮味🥘松露奶油咖喱雞柳 (廚師推薦)很少印度餐廳會加一點創意在裡面,如果是喜歡黑松露的人會真的很喜歡,黑松露味很突出。雞肉很嫩!但多了會有點膩🥘香草烤羊柳一點也不咸!羊肉一點也不腥,也很嫩。香料和平衡,不會說很濃。🥘洋蔥紅茄香汁燴雞球這個印度餐廳必吃的食物,濃郁的醬汁包裹著雞肉,配上烤餅真的太美味。🫓 松露芝士烤餅太絕!芝士和黑松露都是我愛的食物,加在一起也很balance,但這個要和其他咖喱一起吃 不然吃那個黑松露咖喱就吃不出來了。🫓 蒜蓉烤餅很不錯,餅皮真的超軟!🍹mango Lassi必點,解膩很有水準的一家印度餐廳,創意又美味!過蟹肉的味還能嘗到鮮味
好久沒吃印度菜啦!找了這家評分比較好的,環境漂亮乾淨,服務態度也好的。餐牌真的眼花撩亂!太多東西吃了吧![贊R] 每一個都想嘗嘗,但肚子又吃不了多少,如果想都嘗嘗可以點他們的course menu 就不用選了。

前菜
🌮印度夾餅 (蟹肉餡料)

🥘松露奶油咖喱雞柳 (廚師推薦)

🥘香草烤羊柳

🥘洋蔥紅茄香汁燴雞球

🫓 松露芝士烤餅

🫓 蒜蓉烤餅
很不錯,餅皮真的超軟!

🍹mango Lassi
必點,解膩

很有水準的一家印度餐廳,創意又美味!過蟹肉的味還能嘗到鮮味
Truffle    Butter  chicken
  • Garlic Naan
  • Mango Lassi
  • Balti Bhuna Gosht
  • Chicken Tikka
聽說身邊有許多本港的友人都很認識話在尖沙咀區的印度菜餐店,因為這裡價錢商宜,而且餐廳環境舒適又有種優雅異國的氣質,所以這裡真的很適合我同友人邊傾計邊晚飯的放工好去處了。當中的牛油果芒果乳絡波波有很可愛的三色椒粒粒讓這菜式看起來很色彩繽紛,而且$68 港元有4塊對兩位女客人來說:我們可以繼續點其他有興趣的美食。所以還有第二大愛:烤菠蘿:烤得香脆而不失原有的菠蘿香甜。飲品:店員推介了Masala Tea當中的香料有玉桂而帶出了我在聖誕最愛聞的熱紅酒那種的香氣,所以係我既大愛之一, 呢排天氣又凍返,唔洗年年等Christmas 先有得聞有得飲都覺得好warm!

Mango Avacado Dahi Poori
  • MasalaTea