2023-07-04 17 瀏覽
石燒牛店你食過未?原來石燒較網燒更容易控制火候更加食到原汁原味架~首先一定要講左➰無激素雞頸肉 豬頸肉就食得多雞頸肉真係第一次食雞頸肉係經常轉動的部位肥瘦融合 肉質比起其他部位更有彈性燒完都依然有肉汁➰安格斯牛小排 預熱左石板再用牛脂開爐放上牛小排 燒到油脂出哂黎加上石燒的方式更加鮮嫩多汁配埋生菜和蒜片完全唔覺得膩鹽蔥燒牛舌盛丼 有牛舌、冬菇絲、豆芽、蘿蔔絲等等配料再有兩隻煮得剛好的溏心蛋撈勻之後味道豐富➰牛匠彩虹水果茶 ➰草莓乳酸 同燒肉非常搭配甜度適中 好清新食石燒最緊要食材要新鮮仲有埋圍裙比你著住黎燒自己鍾意點燒就點燒😉
石燒牛店你食過未?
原來石燒較網燒更容易控制火候
更加食到原汁原味架~

首先一定要講左➰無激素雞頸肉

更加鮮嫩多汁
配埋生菜和蒜片
完全唔覺得膩

鹽蔥燒牛舌盛丼
有牛舌、冬菇絲、豆芽、蘿蔔絲等等配料
再有兩隻煮得剛好的溏心蛋

食石燒最緊要食材要新鮮
仲有埋圍裙比你著住黎燒
自己鍾意點燒就點燒😉
2023-07-04 48 瀏覽
講左咁耐終於去試下好彩有期待無失望澳洲M9和牛肩胛小排 外觀賣相有好均勻脂肪大理石紋,食落唔會好油膩,口感肉質都幾嫩口,牛味都幾出,幾juicy!另外,追加左生菜&蒜片,將肉包埋一齊食,蒜片辣辣地,都唔錯鹽蔥簿切牛舌 個爐火力都幾猛,將蔥花牛舌燒一陣就食得,牛舌都幾爽口,仲有一定要夾埋啲蔥花一齊食,香好多!日式海鮮煎餅 呢款煎餅有少少驚喜,同得預期有少少出入,煎餅外皮沾左簿簿的炸粉,好酥脆,入面有蝦、菜等配料,表面放左木魚,加埋日式醬油&沙律醬,整體都幾好食!芝士奶蓋四季春呢杯奶蓋都幾重芝士味,配搭埋四季春,味道岩岩好,唔會好膩~牛匠彩虹水果茶見咁多人都有嗌呢杯水果茶,就跟住試下,大大杯,都幾足料,甜度剛好,岩哂食左咁多肉,解一解~
講左咁耐終於去試下
好彩有期待無失望

香好多!

日式海鮮煎餅
呢款煎餅有少少驚喜,

芝士奶蓋四季春
呢杯奶蓋都幾重芝士味,配搭埋四季春,味道岩岩好,唔會好膩~

2023-07-04
  • 鹽蔥薄切牛舌
2023-07-04 17 瀏覽
今日行經尖沙咀金馬倫道,見有間以石燒作賣點的燒肉店《牛匠石燒》,跟住上openrice搜尋一下,覺得食物好吸引,所以就決定試下。餐廳服務非常貼心,坐低店員即會奉上一條一次性即棄圍裙, 點餐後會送上石燒爐,芝麻生薑汁及秘製燒汁。🥢牛匠極上盛合,有牛、豬、雞等10款肉類一口牛、封門柳、牛胸腹肉、A4和牛肩肉、A4牛肋骨肉、牛小排、薄切牛舌、M9牛胸肉、西班牙黑豚、鹿兒島無激素雞頸肉牛肉類,每件油脂清晰,尤其是A4和牛肩肉、A4牛肋骨肉、一口牛,油脂非常豐富,有入口即溶感覺。封門柳,味濃肉質腍薄切西班牙黑豚,油脂豐富,口感柔嫩第一次食鹿兒島無激素雞頸肉,雞頸肉多汁肉質嫩滑,口感鮮彈每件肉類加少許醬汁,夾上蒜片,生菜,真係非常惹味好食。追加類有溫泉蛋,味素飯,生菜蒜片,麵豉湯,湯烏冬🥢麵豉湯入口順滑,加上紫菜,軟滑玉子豆腐,好飲🥢櫻花蝦加上大量飯素的飯,米飯入口軟糯,加入溫泉蛋,令整個飯更好味。🥢湯烏冬,質感彈牙🥤牛匠彩虹水果茶多種類水果,有百香果、士多啤梨、菠蘿、橙、 藍莓等,茶味清爽,解渴

🥢牛匠極上盛合,有牛、豬、雞等10款肉類

封門柳,味濃肉質腍

薄切西班牙黑豚,油脂豐富,口感柔嫩

第一次食鹿兒島無激素雞頸肉,雞頸肉多汁肉質嫩滑,口感鮮彈

每件肉類加少許醬汁,夾上蒜片,生菜,真係非常惹味好食。

追加類有溫泉蛋,味素飯,生菜蒜片,麵豉湯,湯烏冬

🥢麵豉湯入口順滑,加上紫菜,軟滑玉子豆腐,好飲

🥢湯烏冬,質感彈牙

🥤牛匠彩虹水果茶

2023-07-02 20 瀏覽
呢間燒肉主要係日本牛肉,有唔同部位嘅牛,最靚去到A四級別,可以按照自己嘅喜好單,唔同嘅牛肉部位,對於選擇有困難嘅朋友仔亦都可以揀套餐,每個部位都有啲可以試吓我哋就叫咗呢個成盒套餐,入邊有一口牛,牛空腹肉,鹿兒島A四黃牛肩肉,風門樓,牛小排,牛舌,牛肋骨肉,黑豚肉, m9牛胸肉,同埋鹿兒島雞頸肉,每款肉類都有兩塊餐廳係用用石燒,每台客人都有自己一個細細的石燒爐另外可以加$38配煮食味素飯同埋烏冬推介呢度嘅水果茶都幾好飲

,每款肉類都有兩塊

餐廳係用用石燒,每台客人都有自己一個細細的石燒爐

另外可以加$38配煮食味素飯同埋烏冬

推介呢度嘅水果茶都幾好飲
2023-07-01 28 瀏覽
尖沙咀真係好多嘢食做完facial整完頭就喺金馬倫道搵嘢食 好鍾意呢一間日式石燒餐廳 真係好少見 有種自己煮嘢食嘅感覺好好玩 呢度裝修好日式 私隱度高 仲係地舖夠曬方便 同朋友嚟食晚餐 套餐非常之豐富頭盤小食有明太子玉子燒好多明太子 一啖一口 好開胃燒原隻日本魷魚超大隻 燒汁同魷魚好夾 好香開始燒肉喇有無激素雞頸肉燒嘅時間比較耐少少 要有啲耐性 雞肉好新鮮 雞味好濃沃安格斯牛小排牛脂肪 分布好靚 肉汁喺口裏爆發 好好味套餐仲包生菜蒜片 包住啲肉食 好健康湯烏冬 煙煙韌韌 好好味溫泉蛋 味素櫻花蝦飯 好好餸飯 好開胃 仲有呢度嘅 特製牛匠彩虹水果有非常之多水果 喺裏面好健康 當係甜品另外草莓乳 酸酸甜甜都好開胃 好降火呢 嘢食好高質 坐得好舒服服務好好 好滿意

頭盤小食有

另外草莓乳 酸酸甜甜都好開胃 好降火呢

嘢食好高質 坐得好舒服服務好好 好滿意
  • 燒原隻日本魷魚
2023-06-30 18 瀏覽
把鹿兒島A4和牛肩肉放在桌上時,😘我立即被它們美麗的油花迷住,肉中的油花分佈均勻,看起來非常誘人。🥩這個Combo非常豐富,牛舌芯厚切時,會更加有口感,肉味也會很濃郁。🐮而薄切的牛舌片特別爽脆。如果您喜歡牛舌,這個Combo絕對值得一試!明太子脆豆腐看起來令人心動,豆腐是擁有豐富的蛋白質,🔥而加上燒烤的外皮和爆漿的內餡,絕對會為您帶來一種獨特的口感體驗。唐揚墨魚咀擁有著彈牙的口感,👍和濃郁的海鮮風味,而經過炸製之後更加香脆可口。

2023-06-30 16 瀏覽
📍 牛匠石燒 (尖沙咀)尖沙咀金馬倫道34-36A號福僑大廈地舖好耐無出尖沙咀食燒肉,今次帶朋友一齊食呢間牛匠☺️☺️以前喺呢頭返工食過幾次,質素唔錯👍不過好耐冇食過😍今次再嚟水準依然👍而且店員都好留意客人需要,及時提供協助💯安格斯牛小排牛小排雪花均勻細緻,火炙後油脂又香肉又嫩,超級推介😍無激素雞頸肉呢個無激素雞頸肉好正💯肉質好爽嫩,而且非常彈牙🤤🤤燒原隻日本魷魚🦑魷魚都幾大隻,燒到岩岩好,唔會好韌,容易食,加埋佢嘅醬汁好惹味😋明太子玉子燒呢個玉子燒賣相好精美,而且入口口感豐富,明太子味好出👍牛匠彩虹水果茶見佢哋今期主推梗係要點啦🤭上到枱嚇親,原來係好大杯,而且入口清新甘甜好解膩💯飲品入面仲有三支菠蘿冰🤤草莓乳酸呢個以前飲過覺得正,所以推介朋友點,又係酸酸甜甜,但係屬於偏甜啲,如果你係甜控係大推☺️溫泉蛋,味素飯,湯溫泉蛋撈飯簡直一流,配埋燒肉食好正💯湯烏冬烏冬出奇地幼滑,而且湯汁又好有鰹魚湯嘅味道,就咁食都好吸引🥣😋生菜蒜片另外重點咗山菜薯片用來包燒肉吃,但係份量都算多,所以最後用唔曬☺️#牛匠石燒 #美食推介 #尖沙咀美食 #尖沙咀燒肉 #燒肉推介 #燒肉控 #美味 #金馬倫道 #香港美食
📍 牛匠石燒 (尖沙咀)
尖沙咀金馬倫道34-36A號福僑大廈地舖

安格斯牛小排
牛小排雪花均勻細緻,火炙後油脂又香肉又嫩,超級推介😍

無激素雞頸肉
呢個無激素雞頸肉好正💯肉質好爽嫩,而且非常彈牙🤤🤤

燒原隻日本魷魚🦑

明太子玉子燒
呢個玉子燒賣相好精美,而且入口口感豐富,明太子味好出👍

草莓乳酸

溫泉蛋,味素飯,湯
溫泉蛋撈飯簡直一流,配埋燒肉食好正💯

湯烏冬

生菜蒜片

#牛匠石燒 #美食推介 #尖沙咀美食 #尖沙咀燒肉 #燒肉推介 #燒肉控 #美味 #金馬倫道 #香港美食 #香港探店 #yummy #foodie #tst #hkfoodie #bbq #grill
2023-06-25
  • 安格斯牛小排
  • 鹿兒島無激素雞頸肉
  • 湯烏冬
2023-06-29 21 瀏覽
通常喺尖沙咀,如果想食石燒牛🐄我都會揀呢間「牛匠石燒」🫢.安格斯牛小排🥩油花呈大理石紋😍肉味重,油香滿溢🤤.鹿兒島無激素雞頸肉(150g)🐓雞頸肉肉質嫩滑微爽口,保留肉汁😋.燒原隻日本魷魚🦑魷魚好大隻,魷魚筒比較軟身,魷魚鬚彈牙😆帶焦香味🔥仲有燒汁同七味粉調味😉.明太子玉子燒🍳玉子燒甜甜地又Juicy😗加上鹹辛明太子🌶️帶少少蔥香,唔錯👍🏻.味素飯+味噌湯+溫泉蛋🍚🥣🥚珍珠米配上飯素同櫻花蝦🦐加埋溫泉蛋,變得可口😝.湯烏冬🍜口感幼滑有彈性😌.生菜、蒜片🥬🧄連同野葛燒汁同芝麻生薑汁🥢最啱包肉食😬.牛匠彩虹水果茶🍹有百香果、藍莓🫐橙🍊西柚、菠蘿🍍檸檬🍋士多啤梨、蘋果等水果🍎加上奇亞籽,味道清新💦口感豐富.草莓乳酸🍓酸甜解膩☺️
通常喺尖沙咀,如果想食石燒牛🐄我都會揀呢間「牛匠石燒」🫢
安格斯牛小排🥩油花呈大理石紋😍肉味重,油香滿溢🤤
湯烏冬🍜口感幼滑有彈性😌
生菜、蒜片🥬🧄連同野葛燒汁同芝麻生薑汁🥢最啱包肉食😬
草莓乳酸🍓酸甜解膩☺️
  • 鹿兒島無激素雞頸肉
  • 醬油湯烏冬
  • 生菜蒜片
2023-06-26 364 瀏覽
跟好友相聚,去吃烤肉是不錯的選擇。之前來過牛匠石燒吃午餐,今次就來吃晚飯。幸好有預先訂位,平日晚上都不少客人。小食、烤肉、主食等想吃就點,不久就上好菜,滿滿一枱好開心!一來當然先烤肉😍日本A4鹿兒島牛肩肉 $278牛肩的肉雪花紋理清晰、分佈平均,肌肉部分的肉色紅潤,望著都知道高質。烤的時候也沒有出很多油,呈淡淡的啡色,肉質仍算軟滑,牛肉及牛油味道甘香濃厚。原汁原味已經好正,沾醬汁加上甜味也好吃。還有一種推薦食法就是點個生菜蒜片盤,用清爽的生菜包著吃讓口感更豐富;生蒜片更帶來辛辣刺激感。厚切特上牛舌combo $158一個set有齊薄片和厚切版本,作為牛舌愛好者的我當然不能錯過!厚切的中後段舌根部分不得了,咬下去先柔嫩後微彈,有著甘香的油花,濃郁的味道充滿整個口腔,一定要慢慢嘆。薄切舌尖的部分大大片,口感較為結實,爽口彈牙很有咬勁,每口都咬出牛肉汁。不想浪費烤肉的肉汁,點個味素飯配溫泉蛋吃就最適合不過了!溫泉蛋還可以作醬汁沾牛肉吃,多重滋味。另外還有滑溜的清湯湯烏冬及濃郁的味噌湯也不錯。明太子脆豆腐 $58除了烤肉,我們也點了一些小食。熱的脆炸豆腐加上較涼的明太子醬,溫差使其更易入口。明

日本A4鹿兒島牛肩肉 $278

厚切特上牛舌combo $158
厚切特上牛舌combo

明太子脆豆腐 $58
除了烤肉,我們也點了一些小食。熱的脆炸豆腐加上較涼的明太子醬,溫差使其更易入口。明太子醬汁份量十足,味道鮮美中帶微辣,跟炸香的豆腐好夾。
明太子脆豆腐

唐揚墨魚咀 $58
大大粒墨魚咀加上調味粉炸得外皮香口酥脆、內側墨魚咀爽口爆汁,加上微酸檸檬汁及蛋黃醬後更惹味。
唐揚墨魚咀

牛匠彩虹水果茶 $68
吃烤肉當然要喝凍飲!大推牛匠彩虹水果茶,一大瓶上,有齊新鮮菠蘿、藍莓、橙、百香果等大量水果,味道微酸甜又清新,喝下去非常舒服又涼快,爽。

桂花果釀四季春 $38
頂層的芝士奶蓋十分濃稠,如厚忌廉般柔滑棉密,帶海鹽鹹香味道。底部的清香桂花果釀四季春,香味在口中回甘,跟奶蓋層形成強烈對比。
桂花果釀四季春

這晚餐非常豐富,有優質和牛、滋味小食、清爽飲品,我倆都好滿足。
2023-06-20
厚切特上牛舌combo
明太子脆豆腐
唐揚墨魚咀
桂花果釀四季春
2023-06-26 24 瀏覽
閨蜜話想食燒肉一於同佢黎呢間石燒燒肉係尖沙咀超方便仲有圍裙提供唔怕整污糟靚衫石燒個爐點火之後先燒3分燒預熱之後可以用提供既牛脂肪起鍋咁就可以開始燒肉牛肉既選擇好多大家可以跟想食既部位/份量/預算去落單我地唔想全餐只燒牛肉所以冇點大份肉點左~安格斯牛小排~每人都食到4塊左右爐溫夠熱的話每邊擺燒2、3秒都好夠了有兩款牆汁可蘸我地再點左~生菜蒜片~可以包住肉黎食🥰推介大家都要點菜黎包可以保持口感清新仲好推薦~無激素雞頸肉~出面真係好少見呢味雞頸肉原來肉質咁嫩就算燒過龍都依然咬落係嫩口帶微爽好推薦試呢道!稀有度滿分!燒原隻日本魷魚🦑魷魚燒過後都好大隻表面塗抹燒汁聞同食都好香口感有嚼勁主食就~味素飯~同埋~湯烏冬~湯烏冬大碗口感幼滑細膩輕輕一吸已滑晒成條🤣大推以下兩款飲品🥤!~牛匠彩虹水果茶~一jar咁飲超足料好清新食燒物必點呀有菠蘿🍍檸檬🍋橙🍊百香果、藍莓🫐西柚表面仲有3枝菠蘿冰仔飯後食好正!~草莓乳酸~草莓🍓味一啲都唔假唔係藥水味係淡淡香甜加埋酸酸的味道兩杯飲品都好出色!
閨蜜話想食燒肉

牛肉既選擇好多
大家可以跟想食既部位/份量/預算去落單
我地唔想全餐只燒牛肉
所以冇點大份肉
點左~安格斯牛小排~
每人都食到4塊左右

爐溫夠熱的話
每邊擺燒2、3秒都好夠了
有兩款牆汁可蘸
我地再點左~生菜蒜片~
可以包住肉黎食🥰
推介大家都要點菜黎包
可以保持口感清新

仲好推薦~無激素雞頸肉~
出面真係好少見呢味雞頸肉

魷魚燒過後都好大隻
表面塗抹燒汁
聞同食都好香
口感有嚼勁

主食就~味素飯~同埋~湯烏冬~
湯烏冬大碗
口感幼滑細膩
輕輕一吸已滑晒成條🤣

大推以下兩款飲品🥤!
~牛匠彩虹水果茶~
一jar咁飲
超足料好清新
食燒物必點呀
有菠蘿🍍檸檬🍋橙🍊百香果、藍莓🫐西柚
表面仲有3枝菠蘿冰仔
飯後食好正!

~草莓乳酸~
草莓🍓味一啲都唔假
唔係藥水味
係淡淡香甜
加埋酸酸的味道

兩杯飲品都好出色!

• 無激素雞頸肉
2023-06-25 41 瀏覽
首先食左佢個二人晚餐⋯嘩,一上齊黎,貓仔都食唔飽,味道仲衰過吉野家,最難忘係個自稱甜品嘅野,原來係4粒維記雪米糍,真心笑左,腦細一定搵好多,成個套餐連加1要625蚊,但就比50蚊嘅野比你食,基本上係不可一不可再睇佢門面以為佢食啲牛有幾好,點知都係比超級市場貨色你,食完成肚氣,唔信我嘅可以試下佢嘅2人餐,真心真心真心一啲都唔飽,我就做左白老鼠了,希望你唔好做下一個啦,環境又坐得迫,又貴,又少,又唔好食,完😞!
2023-06-24
2023-06-24 38 瀏覽
🐰豐富石燒牛牛🐮⭐️呢間牛匠石燒之前疫情嚴重嘅時候,都喺度買過佢嘅抵食外賣飯盒返屋企食,支持一下小店,幫佢哋渡過難關。今晚就同老公黎食燒肉!成個set非常豐富呀!招呼同服務都非常好。仲有送餐機械人送餐添🤖🔸安格斯牛小排+溫泉蛋肉質彈牙,牛小排點埋溫泉蛋真美味!🔸鹿兒島無激素雞頸肉未食過雞頸肉嘅我地就試下啦,原來雞頸都幾厚肉喎!而且啲肉都幾嫩。肉仲可以夾住蒜片生菜食,清新又美味!🔸燒原隻日本魷魚大大隻爽口彈牙嘅魷魚,如果多啲醬仲正🦑🔸明太子玉子燒👌🏻鹹鹹甜甜嘅玉子燒,好惹味呀!🔸牛匠彩虹水果茶我最喜歡係佢嘅水果茶,真係好有茶味同埋好多水果,仲有冰菠蘿添呀!🔸草莓乳酸👌🏻🔸味素飯、湯烏冬👌🏻今餐真係超級豐富呀🤣🤣Overall評分: 7.5/10
🐰豐富石燒牛牛🐮⭐️

🔸安格斯牛小排+溫泉蛋
肉質彈牙,牛小排點埋溫泉蛋真美味!

🔸鹿兒島無激素雞頸肉

肉仲可以夾住蒜片生菜食,清新又美味!

🔸燒原隻日本魷魚
大大隻爽口彈牙嘅魷魚,如果多啲醬仲正🦑
燒原隻日本魷魚

🔸明太子玉子燒👌🏻
鹹鹹甜甜嘅玉子燒,好惹味呀!

🔸牛匠彩虹水果茶

🔸草莓乳酸👌🏻

🔸味素飯、湯烏冬👌🏻

今餐真係超級豐富呀🤣🤣

Overall評分: 7.5/10

• 牛匠彩虹水果茶
特色石燒牛@牛匠石燒 | 講女飯團= = = = = = = = = = = = = = 總括💬:燒牛選擇部位多,質素高,店員服務一流環境:9/10 | 味道:9/10 服務:10/10 | 抵食:9/10 ———————————————— 平日食日式燒肉多數係網燒 今次呢間餐廳轉用加燒後石板爐烤肉,十分有特色 餐廳以木系日式佈置,設有私隱度高卡位 有不同部位石燒牛 & 熟食供應 - 值得一讚,餐廳好多貼心服務,店員服務不錯 上菜時主動講解燒牛方法,石爐加熱後,先加牛油脂肪,再燒肉 石爐已經鋪上牛油紙,雙重防止痴底,店員更主動更換牛油紙 仲有圍裙提供,唔怕油彈到衫 - 🐮〈厚切特上牛舌COMBO 〉 有齊薄切同厚切牛舌 薄切同厚切口感不同,一次過滿足2款 厚切牛舌芯厚度似午餐肉條 偏愛燒得表面焦香,咬落更加有口感,滿口牛香 店員建議厚切牛舌芯放爐邊烤熟,要燒耐少少 - 🐮〈日本A4鹿兒島牛肩肉〉  脂肪分佈均勻,勁多油花 不用燒得太熟,略略輕燒,即時散發肉香 牛味濃郁,感覺入口即溶 店員建議石板上可加入生蒜片爆香 連同牛肉一齊食,又有一番風味 - 〈明
[尖沙咀.燒肉] 特色石燒牛@牛匠石燒 | 講女飯團
= = = = = = = = = = = = = =
總括💬:燒牛選擇部位多,質素高,店員服務一流
環境:9/10 | 味道:9/10
服務:10/10 | 抵食:9/10
平日食日式燒肉多數係網燒
今次呢間餐廳轉用加燒後石板爐烤肉,十分有特色
餐廳以木系日式佈置,設有私隱度高卡位
有不同部位石燒牛 & 熟食供應

值得一讚,餐廳好多貼心服務,店員服務不錯
上菜時主動講解燒牛方法,石爐加熱後,先加牛油脂肪,再燒肉
石爐已經鋪上牛油紙,雙重防止痴底,店員更主動更換牛油紙
仲有圍裙提供,唔怕油彈到衫

🐮〈厚切特上牛舌COMBO 〉
 有齊薄切同厚切牛舌
薄切同厚切口感不同,一次過滿足2款
厚切牛舌芯厚度似午餐肉條
偏愛燒得表面焦香,咬落更加有口感,滿口牛香
店員建議厚切牛舌芯放爐邊烤熟,要燒耐少少
厚切特上牛舌COMBO
 🐮〈日本A4鹿兒島牛肩肉〉
牛味濃郁,感覺入口即溶
〈明太子脆豆腐 〉
 豆腐外表焦香,配上鮮味明太子,入口酥脆
 〈唐揚墨魚咀〉
 外脆內彈牙,食到大大粒原粒墨魚咀
可加檸檬汁酸酸地或者加芥末醬都好好味
〈味素飯〉
 鋪滿味素嘅日本米飯,加入溫泉蛋,啖啖充滿香滑蛋汁和蛋香
〈醬油湯烏冬〉
醬油湯味烏冬,入味又彈牙
〈桂花果釀四季春、牛匠彩虹水果茶〉
左: 厚厚芝士奶蓋,甜味中帶少許咸味 ,好香桂花味
右: 大大杯足料水果茶,仲有生果可以食,解膩一流
─ 𝑀𝑜𝑟𝑒 𝐼𝑛𝑓𝑜𝑟𝑚𝑎𝑡𝑖𝑜𝑛 ─
 📍 牛匠石燒 | Kausumisu
地址: 尖沙咀金馬倫道34-36A號福僑大廈地舖
 ————————————————
#牛匠石燒 #尖沙咀 #尖沙咀美食 #燒肉 #和牛 #日本菜 #日本餐廳 #日式 #居酒屋 #講女C生活 #卡咪黃 #講女飯團
厚切特上牛舌COMBO
牛匠彩虹水果茶
📍《 牛匠石燒 》尖沙咀金馬倫道34-36A號福僑大廈地舖有日係尖沙咀睇完戲諗唔到食咩,有好似無食過燒肉咁,於是係附近搵咗間未食過嘅日式燒肉店試試😆~ 餐廳入面唔算好大,不過有個送餐AI機械人行嚟行去,幾得意!overall啲嘢食十分高質,around $300一個人我哋已經嗌到成枱都係,應有盡有,啲牛肉同牛舌份量好足又好食👍🏻!而我哋嗌嘅set包埋溫泉蛋、味素飯,湯同埋湯烏冬,食完真係超飽🥳!▫️鹿兒島A4和牛肩肉 $278 🐄一上枱睇到👧🏻👦🏻心心眼😍和牛油花好均勻,識落好淋仲有少少入口即溶,份量都呵少架!呢個價錢有呢個質素,性價比幾高💕▫️厚切特上牛舌Combo $158 👅呢個combo有齊薄切牛舌片同埋厚切牛舌芯, 牛舌芯夠哂肉味同好有咬口,份量亦都好足!▫️明太子脆豆腐 $58呢個有驚喜🌟!豆腐外皮燒到好脆,但一咬落去爆汁,完全唔乾仲好濕潤,好好食勁推薦😚💕▫️唐揚墨魚咀 $58 🦑👧🏻不嬲都鍾意食墨魚咀,呢度嘅墨魚咀大大粒,炸得夠脆又夠熱,唔會過韌,唔怪之得係招牌啦😝▫️牛匠彩虹水果茶 $68 🌈呢杯彩虹水果茶真係超級大杯😝 入面仲放咗好多水果粒粒同水果串,酸酸甜甜咁幾好飲,又可以
📍《 牛匠石燒 》
尖沙咀金馬倫道34-36A號福僑大廈地舖

▫️鹿兒島A4和牛肩肉 $278 🐄

▫️厚切特上牛舌Combo $158 👅

▫️明太子脆豆腐 $58

▫️唐揚墨魚咀 $58 🦑

▫️牛匠彩虹水果茶 $68 🌈
呢杯彩虹水果茶真係超級大杯😝 入面仲放咗好多水果粒粒同水果串,酸酸甜甜咁幾好飲,又可以去油膩感,食完燒肉飲就啱哂!

▫️桂花果釀四季春 $38 🫖
隻茶味都幾濃有啲茶澀味,上面竟然有層芝士奶蓋😚 所以飲落去夠哂香滑,balance返都幾fresh~

人均消費 $300-350
推介度🌕🌕🌕🌕🌗
  • 鹿兒島A4和牛肩肉
  • 厚切特上牛舌COMBO
2023-06-22 42 瀏覽
食物唔係特別出色+好趕客。本身book食燒肉係諗住同朋友慢慢坐低傾計。燒緊嘅途中侍應好似覺得我地好慢咁,直接落手幫我地燒。我地仲想嗌其他肉嘅時候,佢地就問個爐收得未,當刻已經想快啲食完早啲走,唔想再比佢催。然後我地仲未食完,佢地就開始執枱。朋友仲食緊,我個位就已經比佢地清乾淨哂。埋單嘅時候又企喺隔離等我地check單,感覺到佢極想我地快d走。一開頭又話冇限時,入到去又逼我地走咁,出到去又唔見有人排隊,唔明佢地點解要咁趕。個dinner食得好唔開心,唔會再食第二次
食物唔係特別出色+好趕客。

個dinner食得好唔開心,唔會再食第二次