同朋友去左牛品食台式邊爐放題, 分左四級,我地就揀左$359既牛御品~店員有介紹除左普通雪條雪糕外,佢地多左個刨冰機, 食完熱辣辣邊爐仲可以整番台式刨冰食添🤭仲有多款配料可以加添🤭牛御品Set有基本豬牛雞, 而我同朋友主攻✅M9和牛(只限牛御品同牛殿品Set)✅美國頂級牛肩胛✅加拿大頂級牛板腱店內中間間位置有好多配料選擇,蔬菜菇菌類,丸類等~ 仲有幾款熱食~除左有基本汽水同冷泡茶外, 每叫一個Set都會送番一杯細杯裝春陽茶事既廢水🤭

牛御品Set有基本豬牛雞, 而我同朋友主攻
✅M9和牛(只限牛御品同牛殿品Set)
✅美國頂級牛肩胛
✅加拿大頂級牛板腱

香港人出名一年四季都鍾意打邊爐 前排有幾日氣溫急降 我即刻約friend烚下烚下🥳 搵到呢間台式火鍋係台灣廚師主理 湯底肉類都唔錯 仲有我最愛嘅自助綿綿冰🫡-🥘 牛御品套餐 $359 (7點-8點半入座價錢)湯底我哋揀咗紅燒一品鍋 一嚟到即刻飲一啖 好似牛肉麵嘅味道 好啱淥牛肉🐮 呢個餐附送每人一隻鮑魚同一杯春陽茶事指定飲品 鮑魚超彈牙好滿足🦪-🥩 澳洲M9和牛肩胛肉 / 美國封門柳 / 西班牙栗飼豬梅肉牛御品套餐開始就有和牛食😎 入口即融加上油香 一食就知係好嘢😋 封門柳肉感強 適合同和牛梅花間竹咁食 或者豬梅肉都好靚呀😙-🥟 阿在伯高麗菜豬肉水餃 / 蛋餃 / 水蓮菜台式火鍋唔少得食餃同水蓮🥬 兩款餃都優質 唔係驚水餃皮會太飽我可能會不停追加🤣-🦑 手工蝦滑 / 花枝漿兩款都夠彈牙唔會削 比起去自助區夾丸好玩🤭-🧆 麻辣鴨血 / 宜蘭蔥餡餅 / 台式滷水豬耳🍤 鹽酥雞 / 台式甜不辣 / 炸地瓜丸等緊水滾就係食熟食嘅時間 唔好俾佢停😠 麻辣鴨血個湯汁不得了 我特登留起咗點其他嘢食🤯 另外都幾推薦豬耳 入味得嚟脆卜卜😌 熱氣之選我就最鍾意地瓜丸 甜甜哋又煙韌😳-🍧 記住要留肚食甜品呀
🥘 牛御品套餐 $359 (7點-8點半入座價錢)

🥟 阿在伯高麗菜豬肉水餃 / 蛋餃 / 水蓮菜
🦑 手工蝦滑 / 花枝漿
兩款都夠彈牙唔會削 比起去自助區夾丸好玩🤭
🧆 麻辣鴨血 / 宜蘭蔥餡餅 / 台式滷水豬耳
🍤 鹽酥雞 / 台式甜不辣 / 炸地瓜丸
🍧 記住要留肚食甜品呀 呢度有得DIY綿綿冰自由加toppings 三色芋圓任裝😇 仲有重本任食Häagen-dazs🍦

📍牛品台式火鍋
2024-04-09 21 瀏覽
牛品,牛品,就忘掉人生責任~牛品,牛品,就留下你的足印~牛品,牛品,就食完碟牛先再諗~牛品,牛品,就忘掉世間黑暗~一邊打邊爐,間唔中就會聽到呢首歌😆 啲歌詞幾盞鬼~✨柴魚昆布鍋比較輕盈,清淡嘅湯,輕輕吊味,唔會遮蓋食材本來嘅味道。✨台式火鍋食材大甲芋頭、香芋包心貢丸、鱈魚豆腐、七彩蝦片,大量台式火鍋食材款式任食。✨DIY飄雪綿綿冰1️⃣ 將糖漿倒入漏斗2️⃣ 用碗接住綿綿冰3️⃣ 加入配料(推薦芋圓,口感QQ軟軟😋)✨春陽茶事惠顧牛品晚市牛御品套餐會送春陽茶事嘢飲✨
牛品,牛品,就忘掉人生責任~
牛品,牛品,就留下你的足印~
牛品,牛品,就食完碟牛先再諗~
牛品,牛品,就忘掉世間黑暗~

一邊打邊爐,間唔中就會聽到呢首歌😆 啲歌詞幾盞鬼~

✨柴魚昆布鍋
比較輕盈,清淡嘅湯,輕輕吊味,唔會遮蓋食材本來嘅味道。

✨台式火鍋食材

✨DIY飄雪綿綿冰
1️⃣ 將糖漿倒入漏斗
2️⃣ 用碗接住綿綿冰
3️⃣ 加入配料(推薦芋圓,口感QQ軟軟😋)

✨春陽茶事
惠顧牛品晚市牛御品套餐
會送春陽茶事嘢飲✨
2024-04-08 38 瀏覽
美味台式火鍋🍲多款小食/配菜 任君選擇😋鹵肉飯/涼拌青瓜🥒/爽魚皮…正👍🏻醬油 飲品自助 甜品有HD雪糕任食🍨😃仲有得DIY飄雪綿綿冰🍧可以喺芋圓吧自由加topping同雪糕🍦晚市牛御品套餐(120分鐘吃到飽套餐)仲送鮮活鮑魚一隻同埋春陽茶事嘢飲🧋😙我哋揀咗元氣養生鍋湯底唔錯👍🏻好足料! 仲愈煲愈濃味 啱晒我肉類/海鮮/小食用QR code落單 好方便推介:澳洲A5和牛肩胛肉👍🏻加拿大頂級牛板腱👍🏻西班牙栗飼豬五花👍🏻非常滿足嘅火鍋放題😬絕對值得encore✅✅✅😋
美味台式火鍋🍲

2024-03-25
  • 澳洲M9和牛肩胛肉
  • 元氣養生鍋
  • 安格斯牛板腱
.‼️❤️ 記得CLICK我PROFILE關注我呀 ❤️‼️.🥘 U̾l̾t̾r̾a̾ ̾A̾l̾l̾-̾Y̾o̾u̾-̾C̾a̾n̾-̾E̾a̾t̾ ̾D̾i̾n̾n̾e̾r̾ ̾H̾o̾t̾p̾o̾t̾ ̾S̾e̾t̾ @ 🌟 牛品台式火鍋《👽食神大媽打邊爐》.👽 大媽超鐘意約朋友仔黎呢間火鍋店,佢有幾款任食套餐選擇,今次就選擇左「牛御品吃到飽」套餐,因為呢個等級或以上就會送一隻「鮮活鮑魚」,同一杯「春陽茶事」嘅嘢飲,只需要 HKD 359,超級抵呢!.🥘 湯底有多款選擇,我地揀左推介嘅「元氣養生鍋」,藥材味好濃烈,食嘅時候唔覺口渴,好適合配靚肉肉!.🐂 全部牛牛都完全鮮嫩無筋,尤其「澳洲M9和牛肩胛肉」真係好高質!「美國特級牛小排」、「美國頂級肩胛肉」同「加拿大頂級牛板腱」都非常出色,牛味濃唔會係殭屍肉。除左牛牛仲有豬同雞,完全無雪藏味!.🍡 肉類以外配料都好多選擇架,有多款丸類,仲有好多自選台式配料、蔬菜等等。例如:鹽酥雞、炸地瓜丸、台式甜不辣、炸花枝丸、炸黃金魚蛋、麻辣鴨血、台式甜不辣、台式滷水豬耳、烤椒皮蛋豆腐、台灣香腸、椒鹽蝦、宜蘭蔥餡餅、牛品牛三寶、宜蘭蔥鹽小卷、蘭陽糕渣等等!呢個價錢,食到咁多種類嘅食物,簡直難以置信!🤤.🌟 最後仲有自助任食嘅Haag
‼️❤️ 記得CLICK我PROFILE關注我呀 ❤️‼️

春陽茶事飲品

牛御品吃到飽套餐

🌟 最後仲有自助任食嘅Haagan Daz雪糕,同埋可以自己整DIY飄雪綿綿冰,仲有台式甜品芋圓吧作為一個完美嘅結尾,大滿足呢 👅 呢間咁抵食,又坐得舒服,大家記得約齊D朋友仔黎呢度吹水打邊爐喇!❤️

📍 尖沙咀樂道32-34號1樓
☎️ +(852)2701-8928
‼️❤️ 記得CLICK我PROFILE關注我呀 ❤️‼️
💯 最真實的美食點評 ❤️ 歡迎報料 ❤️
꧁𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌꧂
春陽茶事飲品
2024-04-06 33 瀏覽
🔸75 分鐘午市定食套餐($88)午市有好多選擇,而我叫呢個Set 就可以揀兩款肉類,再任食火鍋配料,小食,甜品同埋飲品, 呢個價錢真係超值啊!同埋見出面好多都係60 分鐘比較趕,75分鐘對於Lunch嚟講真係啱啱好!鍋底選擇有成10種咁多!今次就試咗花菇昆布鍋,味道非常清甜,花菇鮮味十足!火鍋配料方面最推介係黃金魚蛋,咬落去有流沙效果好滿足!而小食方面就推介地瓜元非常煙靭!整體嚟講真係好抵食時間又充足,超讚!——————評分:7/10.平圴消費:~$100
🔸75 分鐘午市定食套餐($88)

整體嚟講真係好抵食時間又充足,超讚!
——————
評分:7/10
平圴消費:~$100
2024-04-05 30 瀏覽
最近發現咗一間可以食埋刨冰嘅台式火鍋放題店,價錢唔貴任食兩小時,牛御品套餐將會送埋「春陽茶事」指定飲品同新鮮鮑魚👍🏻👍🏻👍🏻湯底揀咗新推出嘅椰子雞湯,味道清甜,唔使怕太油膩鮑魚好冧身❤️海鮮仲有海蝦、蜆同魷魚等,蝦幾新鮮😆😆😆呢度嘅牛肉種類有好多,個人認為一定要試嘅係澳洲M9和牛肩胛、美國頂級肩胛肉、安格斯牛板腱等,切得好薄,淥一淥就食得甜品一定唔可以錯過台式刨冰,仲有護院、紅豆蓉、綠茶愛玉等等嘅配料👍🏻👍🏻👍🏻.📍牛品台式火鍋 (尖沙咀)尖沙咀樂道32-34號1樓
湯底揀咗新推出嘅椰子雞湯,味道清甜,唔使怕太油膩
鮑魚好冧身❤️海鮮仲有海蝦、蜆同魷魚等,蝦幾新鮮😆😆😆
📍牛品台式火鍋 (尖沙咀)
尖沙咀樂道32-34號1樓
120分鐘午市任食之《牛品台式火鍋》120分鐘午市任食火鍋套餐抵食既,餐廳位置係地鐵站上蓋好方便,QR code落單好方便,落單後上菜都好快,湯底好多選擇,有10款多,美國頂級肩胛肉:肉質鮮嫩,咬落多汁,口感豐富, 特上牛小排:色澤紅潤有油香,雪花紋平均,入口肉質軟淋嫩口,牛味香濃,海鮮 (蝦、青口、蜆):整體海鮮都新鮮鮮嫩,蝦算大隻,肉質爽口,青口厚身肉質嫩滑,蜆結實爽脆有彈性,除咗肉類,menu仲有好多其他選擇,如醉雞件、台式小食、各款蔬菜同菇菌,當中飲品既薄荷綠茶同桂花烏龍茶十分出色,茶味濃,食物同飲品都好多樣化,好岩唔同需要既客人。
120分鐘午市任食之《牛品台式火鍋

美國頂級肩胛肉:肉質鮮嫩,咬落多汁,口感豐富,

2024-04-01
2024-04-05 25 瀏覽
雖然這吃到飽午餐不用$100 卻挺有誠意的首先湯底有10款選擇 肉側有牛豬雞供客人選兩款另外自助吧有不同蔬菜粉麵和台式滷水食 滷水雞翼尖和蘿蔔都很入味飲品選擇多 汽水冷泡茶等等可以任揀一枝令人驚喜的是甜品吧可以自製芋圓糖水🛎️ 元氣養生鍋鍋底豬骨湯底煲至奶白色 紅棗味濃 感覺很養生🛎️ A5日本和牛竟然有A5日本和牛 牛脂分布平均薄薄的牛肉軟有和牛味道...環境🏡 木系裝修 座位舒適 有梳化卡位 服務👨🏻‍🍳 員工態度友善衛生🛁 感覺乾淨 沒發現明顯污糟
雖然這吃到飽午餐不用$100 卻挺有誠意的

薄薄的牛肉軟有和牛味道

環境🏡 木系裝修 座位舒適 有梳化卡位

服務👨🏻‍🍳 員工態度友善

衛生🛁 感覺乾淨 沒發現明顯污糟
又發現一間性價比高的吃到飽,任食牛肉火鍋🥘🥘-有多達10款的湯底,可以滿足不同的喜好🤤這次選了,容易入口,濃郁香甜的元氣養生鍋, 以雞湯,紅棗等炖出精華在加入各種自選食材前,記得先品嚐湯底❗️🥘-午市有3款套餐可選,無限量供應!牛肉、豬肉、海鮮等 牛肉肉質軟熟,薄切,可以多點不同款式性價比高-而且除了加入火鍋的食材亦配有熟食小食,如滷水蘿蔔和滷水雞翼尖 滷水入味,滲入食材🤤-環境舒適,空間比較寬闊和朋友聚餐的好地方
又發現一間性價比高的吃到飽,任食牛肉火鍋🥘🥘
有多達10款的湯底,可以滿足不同的喜好🤤
在加入各種自選食材前,記得先品嚐湯底❗️🥘

午市有3款套餐可選,無限量供應!
牛肉、豬肉、海鮮等
牛肉肉質軟熟,薄切,可以多點不同款式
性價比高

而且除了加入火鍋的食材

環境舒適,空間比較寬闊
和朋友聚餐的好地方
【性價比高的自助台式火鍋】 約了友人到尖沙咀牛品台式火鍋午餐,選了75分鐘午市定食套餐$88/位,有多款台式小食、飲品、芋圓甜品吃到飽!醬料也有很多,基本的都有,連烏醋也有👍🏻特別一提,罕見有甜不辣醬喔,配小吃一流! 元氣養生湯,看圖!真材實料!先飲頭啖湯,淡淡藥材味,補一補,不錯。 自選兩款肉類,西班牙粟飼豬梅肉和花雕醉雞件,豬梅肉的紋很美!薄切但大片,咬落很有嚼感,肉質絕對中上。花雕醉雞也是很大件,而且份量不少!聞落少少酒香,翻滾過後,肉質很嫩,滿口雞肉,真是滿足! 還有多款新鮮蔬菜、丸類,維力麵也有!而且每款食物的份量都很多,性價比極高! 牛品台式火鍋 (尖沙咀)尖沙咀樂道32-34號1樓
【性價比高的自助台式火鍋

牛品台式火鍋 (尖沙咀)

2024-04-03 18 瀏覽
👻今次去試左一間台式火鍋,🐮120分鐘晚市吃到飽套餐 - 牛御品 ,8點半後入座$339,每人送一隻新鮮鮑魚,有唔同肉類同台式小食,仲有自助區,任食芋圓甜品同häagen-dazs!🔥湯底選了牛品麻辣鍋(小辣)🌶️X人蔘雞湯兩款都各有千秋,湯底都濃郁足料,大家可以放心試!👍🏻肉類整體都很高質,澳洲M9肩胛肉/美國封門柳/一口和牛,呢三款Encore得最多,非常軟嫩好食!🥬自助區蔬菜丸類都很多,有比較少見既蔬菜種類如紫羽衣及心內美; 包心貢丸包住芋頭超正,櫻花蝦餅口感一絕!🥢台式小食非常有驚喜,甜不辣、鹽酥雞、炸地瓜丸、椒鹽蝦、酸甜墨魚仔、麻辣魚皮等等,每款都好好食!🍹飲品區有多款冷泡茶、氣水酒精飲料,最後食埋自制台式甜品、雪糕,呢個價錢食咁多嘢,真係超級滿足!

👻

🔥
湯底選了牛品麻辣鍋(小辣)🌶️X人蔘雞湯
兩款都各有千秋,湯底都濃郁足料,大家可以放心試!

👍🏻

🥬

🥢

🍹

2024-04-03 21 瀏覽
呢日同大少響九龍公園玩完,決定去附近搵食。一向大食嘅佢,又話要去打邊爐。見到依間台式打邊爐,一於同佢去食。呢間舖頭位於樓上一樓,樓下係一間台式飲品店。呢度裝修簡潔,乾淨企理,地方寬敞,有好多卡位,你會坐得好舒服。出邊可以拎嘢飲、一啲丸子蔬菜,仲有我最愛既飄雪綿綿冰,芋圓同雪糕可以任加😍好豐富。我哋揀咗👇🏻黑蒜黃金鍋:湯底黑蒜同白蒜都有,蒜香味很濃,還有鮮味的蜆肉,帶來獨特的味道,湯底濃郁。個餐每人送一隻新鮮活鮑魚:肉質鮮嫩且有彈性,增添海鮮的風味。蛋餃:口感柔軟,味道鮮美。在火鍋中加入蛋餃可以增添一種豐富的口感。澳洲M9牛胛肉:M9牛胛肉具有卓越的嫩度和口感。這個部位的肉理非常細嫩,且帶有豐富的肉香。一口和牛:肉質細嫩,帶有濃郁的脂肪。將一口和牛加入火鍋中,讓每一口都充滿豐富的肉香。紐西蘭羊卷肉:肉質鮮嫩,風味獨特。羊肉的加入可以為火鍋帶來一種濃郁的肉香和口感。熟食就點左👇🏻鹽酥雞:外皮酥脆,內部肉質嫩滑,配上特製的鹽酥調味,帶來了豐富的口感和鹹香的風味。宜蘭蔥餡餅:烤餅的外層酥脆,內部則包裹著香氣四溢的蔥餡,滋味十足。炸黃金魚蛋:小巧的魚蛋外層酥脆,內部鮮嫩。炸午餐肉:炸午餐肉薄薄的

我哋揀咗👇🏻

黑蒜黃金鍋:

個餐每人送一隻新鮮活鮑魚:
肉質鮮嫩且有彈性,增添海鮮的風味。

蛋餃:

澳洲M9牛胛肉:

一口和牛:

紐西蘭羊卷肉:

熟食就點左👇🏻

鹽酥雞:

宜蘭蔥餡餅:
烤餅的外層酥脆,內部則包裹著香氣四溢的蔥餡,滋味十足。

炸黃金魚蛋:
小巧的魚蛋外層酥脆,內部鮮嫩。

炸午餐肉:
炸午餐肉薄薄的,外皮香脆,內部具有濃郁的肉香和香脆的口感。

椒鹽蝦:
外層酥脆,內部彈嫩,椒鹽的香氣和微辣的味道給蝦子帶來了豐富的風味。

我哋食得好滿足,食呢個晚市牛御品套餐,重送樓下春陽茶事嘅嘢飲,正到爆炸😁
2024-04-02 30 瀏覽
連午餐都食火鍋,其實一點也不誇張,因為牛品午市套餐都係十分高質素,而食材完全又岩我食$88元選2款肉:美國牛胸腹、加拿大頂級牛板腱、西班牙栗飼豬梅肉、西班牙栗飼豬五花腩、花雕醉雞卷仲要連幾款湯底,甘想食鴛鴦鍋都只係加50蚊,我地叫左蕃茄濃湯鍋同柴魚昆布鍋,蕃茄湯應够濃而柴魚昆布鍋又真係未試過,呢個湯底幾特別,又多昆布❤️完全無花假,肉質鮮嫩,份量都多再加上有75分鐘仼食火鍋配料,有我最愛既海膽包❤️❤️

自問係一個邊爐控,不過平時多數都係夜晚先會打邊爐。今日晏晝已經有鋪邊爐癮🫢所以就黎食過邊爐午市套餐。有兩個時限可以選擇,75分鐘或者120分鐘。打工仔食晏時間短,所以我揀咗前者,但都好夠食。呢度嘅食材基本上都係台灣直送。$128 任選三款肉類,包括牛小排/牛胸腹/牛肩胛/牛板腱/封門柳/花雕醉雞/海鮮拼盤等。飲品任飲,仲有自助台灣夜市小食,鹽酥雞、甜不辣、炸地瓜球、七彩蝦片⋯😍仲可以任整芋圓甜品。

2024-03-13