2024-04-26 15 瀏覽
友人想吃台式火鍋,我想吃台式甜品,就想起這家🤣 這裡可是有無限的芋圓仙草等等的甜點😈🍴加一服務費:✔ ✿ 牛御品 2小時 $319 (另加一)選了紅燒一品鍋,比較濃味自助區有熟食,等待湯底滾起前可先吃少許友人專心吃牛;水準一如既往,不錯,繼續推薦封門柳,肉味濃,又不韌~這次多試了不同的火鍋配料,還是最喜歡香芋包心!😝紅心蘿蔔比較少見,我們都趁機多吃加些番茄到湯底更甜好吃!然後忍不住吃了大塊芋頭和很多芋圓🤣是芋頭日

🍴加一服務費:✔

✿ 牛御品 2小時 $319 (另加一)
選了紅燒一品鍋,比較濃味
自助區有熟食,等待湯底滾起前可先吃少許

這次多試了不同的火鍋配料,還是最喜歡香芋包心!😝

紅心蘿蔔比較少見,我們都趁機多吃
加些番茄到湯底更甜好吃!
然後忍不住吃了大塊芋頭和很多芋圓🤣是芋頭日

2024-04-26 14 瀏覽
我最近去咗一間叫做「牛品台式火鍋」嘅餐廳,真係食得好爽呀!佢係一間台式火鍋自助餐廳,食物任食到飽,真係食到撐爆肚!最吸引我嘅係佢嘅食材,有日本宮崎A5和牛,真係豪華到冇話講呀!首先,我就嚟到一碗元氣養生鍋底。鍋底湯底鮮甜,濃郁嘅滋味瞬間彌漫開嚟,好似俾我注入新能量咁。加上啲新鮮蔬菜同豐富嘅菇類,令火鍋更加豐富多元化。嚟到最令我期待嘅時候,就係食牛肉啦!佢地嘅日本宮崎A5和牛真係絕對係頂級!肉質鮮嫩多汁,一放入滾水中,即刻煮熟,口感更加鮮美。每一口都帶有濃郁嘅牛肉香氣,令人回味無窮。除咗和牛,呢間餐廳仲有其他嘅食材可供揀選,例如鮮嫩嘅海鮮、彈牙嘅豆腐、香脆嘅蔬菜等等。仲有各式各樣嘅調味料,可以自己調配出最愛嘅醬汁,增添火鍋嘅風味。最後,飯後甜品都非常出色。餐廳提供各式各樣嘅甜點,例如鮮果、冰淇淋等等,真係好解膩,令我完美收尾。

2024-04-26 15 瀏覽
今次同朋友再訪尖沙咀牛品打邊爐。因為之前黎過感覺好好…地點方便…坐得舒服…朋友唔食得辣…所以今次試咗佢地既蕃茄濃湯底。好香濃蕃茄味…未開波已經飲左兩碗湯🤣🤣牛肉保持水準…肉質嫩滑又夠肉味。自助區今次見到有油炸鬼…又唔錯…因為好索湯…配蕃茄湯啱哂。呢度菜既種類好多…最驚喜見到有紫羽衣高纖維菜…呢度最正仲有王子麵…尾聲時整個牛肉加丸丸麵…再去食碗芋圓就完美結局整體嚟講…黎牛品打邊爐印象非常好…食材新鮮…湯底選擇豐富…自助/飲品區好多款式。最正係甜品仲有台式芋圓DIY。加上服務好細心。如果大家想食台式火鍋,呢間店絕對係一個好選擇。

牛肉保持水準…肉質嫩滑又夠肉味。

如果大家想食台式火鍋,呢間店絕對係一個好選擇。
趁天氣仲未算好熱,最近就去左食火鍋,今次就去左尖沙咀既台式火鍋【牛品台式火鍋】食晚餐。任何一個價錢都係食2個鐘,今次就食左中間既牛極品吃到飽套餐。除左肉類之外,大部分前菜、小菜、火鍋配料、甜品等等都係外面自助區攞。佢地既火鍋湯底都有D好特別。火鍋配料推薦香芋包心上貢、海膽丸同魚皮。其他地方未見過香芋包心上貢,貢丸裏面包香芋,外面豬肉貢丸彈牙、而香芋内餡香濃。海膽丸一定係火鍋必點、裏面爆漿好正。魚皮非常新鮮香脆。
2024-04-26 13 瀏覽
🐧🐧 們口痕痕,想打個美味又豐富嘅台式邊爐😋 即刻諗起依間係尖沙咀嘅任食火鍋店🤩 裡面有好多火鍋任食套餐任君選擇👍 有D 套餐仲會奉送春陽茶事嘅台式特飲tim🤩 真係勁抵食😘 不過🐧 最鐘意嘅,都係佢哋提供嘅熟食同小吃😋 首先不得不提嘅,當然係佢哋嘅肉燥🤤 一大開蓋已經聞到勁濃郁嘅肉香,超級邪惡😋 粒粒肉燥大大粒又唔會得肥肉,口感無得嘆👍 送飯好正❤️佢哋嘅拍青瓜都好出色,調味得恰到好處,酸酸辣辣,清爽又開胃,好出色❣️ 仲有必食嘅鹵水雞翼尖😋 煑得好入味之餘,又唔會太鹹太膩,超級高質🌟 最後點少得脆卜卜嘅香口蝦片🥰 七彩繽紛嘅賣相已經勁吸引,食落每一片都好脆好香,蝦味滿滿,真係食唔停口😋

2024-04-26 15 瀏覽
二百零蚊埋單差唔多$300 就可以有120分鐘食到飽 。今次嚟到就揀咗 牛極品呢個套餐,牛嘅質素唔錯,上餸嘅時候亦都好快手 。唔會驚佢話等到勁慢,最後嘥晒啲時間食唔切。除咗牛啦,仲有唔同嘅單點任食嘢,個人推薦就係佢嘅炸魚皮。 炸魚皮食落去感覺好似新鮮炸出嚟咁仲係脆卜卜 。另外一樣要提及嘅就係佢嘅飲品選擇都叫做唔錯 。以呢個價錢嚟講係旺區,叫做好抵食 。個人建議如果嚟嘅時候可以一班朋友一齊嚟,話晒都有120分鐘可以成班人傾吓偈吹吓水,其實計落去都幾抵。因為閒閒哋而家喺出邊食飯都要食好少少要300鬆少少。
二百零蚊埋單差唔多$300 就可以有120分鐘食到飽 。
除咗牛啦,仲有唔同嘅單點任食嘢,個人推薦就係佢嘅炸魚皮。
以呢個價錢嚟講係旺區,叫做好抵食 。
地點方便易搵,約埋朋友唔洗搵唔到路~呢到座位闊落,空間感十足,值得到訪!大推!✨120分鐘吃到飽套餐🔥有唔同價錢套餐可以簡,豐儉由人~湯底有十款,加50蚊就可以有鴛鴦鍋,樣樣都想食,就梗係簡兩個湯底啦!最後簡左蕃茄濃湯同剝皮雞鍋,湯底滋味濃郁,淨飲湯都好正!醬料區係自助,有好多唔同配料任拎,點配搭都得!而且仲好乾淨,食得放心~呢到食肉真係勁抵,肉類選擇豐富,入口即溶,牛味突出。除咗肉仲有好多唔同台灣直送配料同小食,任食真係花多眼亂~鹽酥雞、鴨血、皮蛋豆腐、炸花枝丸咩都有。咁抵食真係一定會再訪~

呢到食肉真係勁抵,肉類選擇豐富,入口即溶,牛味突出。

咁抵食真係一定會再訪~
2024-04-25 12 瀏覽
放假早餐都未食~同朋友去食120分鐘午市$308食到飽套餐食完應該飽到晚餐都食唔落呢個套餐包括澳洲M9和牛~牛味濃~正呀美國特級牛小排~唔肥都唔錯美國頂級牛肩胛肉~好食叫左幾轉西班牙粟飼豬梅肉西班牙粟飼豬五花美國牛胸腹加拿大頂級牛板腱新西蘭羊卷肉花雕醉雞件~酒味麻油味濃超入味一口和牛海鮮(新西蘭青口、海蝦、沙白)台灣墨魚仔深海魚柳首先叫左海鮮墊一墊肚~一嚟食肉好吸收沙白好大隻~鮮甜厚肉無沙海蝦長過我半隻手掌~肉質爽口彈牙除左可以叫套餐款式外,自助區都有好多蔬菜,打邊爐配料響鈴係打邊爐必食~浸兩秒就食得維力蒸煮麵未食過~試左之後發覺唔錯呀~淥2~3分鐘就夠,個人唔鍾意套淋身雖然套餐有好多款肉,不過胃既位置唔係好多,要雨露均沾每樣食d,其他留比大家自去試下。
放假早餐都未食~
同朋友去食120分鐘午市$308食到飽套餐

加拿大頂級牛板腱
新西蘭羊卷肉
花雕醉雞件~酒味麻油味濃超入味
一口和牛
海鮮(新西蘭青口、海蝦、沙白)
台灣墨魚仔
深海魚柳

首先叫左海鮮墊一墊肚~一嚟食肉好吸收
沙白好大隻~鮮甜厚肉無沙

海蝦長過我半隻手掌~肉質爽口彈牙
除左可以叫套餐款式外,自助區都有好多蔬菜,打邊爐配料

響鈴係打邊爐必食~浸兩秒就食得

維力蒸煮麵未食過~試左之後發覺唔錯呀~
淥2~3分鐘就夠,個人唔鍾意套淋身
  • 美國頂級肩胛肉
  • 海鮮
2024-04-24 17 瀏覽
今日嚟咗尖沙咀,就去咗呢間主打台式火鍋嘅牛品!食晚市牛御品套餐會送春陽茶事,所以我哋今次亦都嗌咗呢個套餐~呢間火鍋放題仲有得DIY飄雪綿綿冰,可以喺芋圓吧自由加toppings 或者雪糕,有四款Häagen-Dazs雪糕揀!🍧今日咁啱有咖啡同埋比利時朱古力味,都係我最愛😻另外仲有雲呢拿同埋冧酒提子~-除咗手機自助落單之外,出面亦有蔬菜/火鍋配料區可以選擇,蔬菜有娃娃菜、蓮藕、金菇等有超多台式小食可以揀,例如鹽酥雞、花枝丸、拍青瓜、肉燥等!講返肉類,我哋今次叫呢個套餐都有好多款牛可以揀,以下三種重點推介:🥩澳洲M9和牛肩胛肉肉質鮮嫩,肉味濃,油脂分布平均, 牛肉油花好靚又新鮮🥩美國頂級肩胛肉雪花分布得好均勻,肥瘦比例適中!🥩美國頂級封門柳肉質juicy又嫩細塊厚身嘅封門柳令人食完一舊會想再食一舊!
今日嚟咗尖沙咀,
就去咗呢間主打台式火鍋嘅牛品!
食晚市牛御品套餐會送春陽茶事,
所以我哋今次亦都嗌咗呢個套餐~

呢間火鍋放題仲有得DIY飄雪綿綿冰,
可以喺芋圓吧自由加toppings 或者雪糕,
有四款Häagen-Dazs雪糕揀!🍧
今日咁啱有咖啡同埋比利時朱古力味,
都係我最愛😻
另外仲有雲呢拿同埋冧酒提子~
除咗手機自助落單之外,
出面亦有蔬菜/火鍋配料區可以選擇,
蔬菜有娃娃菜、蓮藕、金菇等
有超多台式小食可以揀,
例如鹽酥雞、花枝丸、拍青瓜、肉燥等!

講返肉類,
我哋今次叫呢個套餐都有好多款牛可以揀,
以下三種重點推介:

🥩澳洲M9和牛肩胛肉
肉質鮮嫩,肉味濃,油脂分布平均,
牛肉油花好靚又新鮮

🥩美國頂級肩胛肉
雪花分布得好均勻,
肥瘦比例適中!

🥩美國頂級封門柳
肉質juicy又嫩
細塊厚身嘅封門柳令人食完一舊會想再食一舊!
2024-04-23 25 瀏覽
📍牛品台式火鍋打邊爐就係永遠唸唔到食咩個陣就會想食既野🤣因為咩都有得食烚下烚下就食得👍🏻正🥳今次行行下尖咀發現有間台式火鍋就入去試下佢🧐今次平平地食牛上品套餐 ($239)🍲元氣養生鍋呢個鍋幾足料👍🏻有雞件🐥紅棗等藥材係入面係養生既感覺😌🐮🐷🐑牛羊豬雖然呢個係最平既套餐但肉類既選擇都有五種有牛胸腹、豬五花、羊肉卷、醉雞件、牛脷肉類既質素一d都唔差牛脷切得好薄好有肉香💯😋小食呢間火鍋店既特色係有好多台式小食可以揀有鹽酥雞🐣滷水豬耳🐷地瓜球🍠皮蛋豆腐🥚麻辣鴨血🪿甜不辣等等每款小食都細細碟可以試多幾碟😆😆😆最有驚喜係鹽酥雞估唔到係即叫即炸所以咬落去真係有肉汁🥳‼️🍴配料除左小食之外仲有好多台式配料比你烚下烚下我就乜丸都試曬🙊櫻花蝦餅🦐芋頭肉丸🍠百頁豆腐🥚等等每樣都好食芋頭丸入面真係有芋頭蓉😍大愛😚🍦甜品出面有芋圓配料比你任食我全部配料都試曬🤭最好食係檸檬愛玉好香檸檬味🍋芋圓就有少少失望浸得太耐無曬芋頭香同太淋可以留肚食其他🤭另外出面有haagen dazs雪糕比你任𢳂又好玩又好食😆😆😆總括黎講人均$250可以食到咁多台式食物🍲食物質素又唔差環境又坐得好舒服🤩呢個價係尖沙咀食飯黎講真係好抵‼️有下
📍牛品台式火鍋

打邊爐就係永遠唸唔到食咩個陣就會想食既野🤣
因為咩都有得食
烚下烚下就食得👍🏻正🥳
今次行行下尖咀發現有間台式火鍋
就入去試下佢🧐

今次平平地食牛上品套餐 ($239)
🍲元氣養生鍋
呢個鍋幾足料👍🏻
有雞件🐥紅棗等藥材係入面
係養生既感覺😌

🐮🐷🐑牛羊豬
雖然呢個係最平既套餐
但肉類既選擇都有五種
有牛胸腹、豬五花、羊肉卷、醉雞件、牛脷
肉類既質素一d都唔差

有下次👍🏻👍🏻👍🏻
2024-04-16
  • 元氣養生鍋
2024-04-22 20 瀏覽
今日朋友之約來位於尖沙咀樂道32-34號1樓的牛品台式火鍋晚餐,地鐵尖沙咀站步行2分鐘交通非常方便。餐廳主打120分鐘任食套餐都幾抵食,按所選肉類來收費。掃碼點送非常之方便,餐廳還提供多款調料和台灣直送的火鍋配料、蔬菜、主食及飮品等,可於自助食品區自取。我致愛的牛肉也有很多選擇,澳洲M9和牛、美國頂級牛胛肉、特上安格斯小牛排等。小牛排牛肉味濃且脂肪比較少;澳洲M9和牛呈雪花狀,口感嫩腍好味。海鮮類有鮑魚、蝦、魷魚等,鮑魚彈牙蝦鮮甜,配上一杯春陽茶事飲品,口感一流。最後一定要留肚食Haagen Dazs雪糕和美味的綿綿冰同芋圓。

2024-04-21 20 瀏覽
尖沙咀任食火鍋🍲,牛品都係我心中名單既頭3位,性價比好高,抵食又高質🩷牛御品套餐,仲有鮑魚送😃火鍋湯底簡左椰子雞火鍋,陣陣既椰子香,清香得黎又鮮甜肉類為主都係以QR Code落單,再encore都仲keep到質素,值得一讚!有部分配料食材都係出面自取,都好新鮮,環境仲好乾淨企理,出面食物既refill速度都好有效率,次次出去都唔會發現有吉左既食物盤小食系列都好有驚喜,真係好有台式味道👅,甜品都好豐富,可以DIY飄雪綿綿冰,仲可以係芋圓吧自由加toppings 同雪糕,由頭食到尾,完全滿載而歸🤩食牛品 晚市牛御品套餐,仲會送⭐️春陽茶事手調飲品,千祈唔好錯過🩷

牛御品套餐,仲有鮑魚送😃

火鍋湯底簡左椰子雞火鍋,陣陣既椰子香,清香得黎又鮮甜

小食系列都好有驚喜,真係好有台式味道👅,

2024-04-20 24 瀏覽
放假出街玩,今日去尖沙咀睇戲,之後到樂道牛品食台式火鍋放題,$359已經可以任食澳洲M9和牛、美國特上牛小排等,湯底揀左新出青花椒和牛鍋,青花椒香氣濃郁,令人胃口大開🤤呢度嘅台式地道夜市小食亦非常豐富,鹽酥雞、麻辣鴨血、皮蛋豆腐、炸花枝丸等好多選擇,火鍋配料除咗牛肉,仲有海鮮,每人有一隻鮑魚,任食海蝦、青口同大蜆,自助區有大量蔬菜、丸類,仲有甜品區可任食芋圓甜品,宜家逢晚市仲每人送一杯樓下春陽茶事嘅茶飲!真系大滿足😌

2024-04-09
2024-04-16 24 瀏覽
尖沙咀台式火鍋 |青花椒湯底喜歡打邊爐的我們這次去了一間位於尖沙咀的台式火鍋店,店家新出了一款青花椒湯底,即刻吸引了我們!我們選了牛御品(19:00-21:00)套餐,包括了許多台灣直送火鍋配料及台灣小食,此套餐會每位送一隻新鮮活鮑魚,而晚市更會送春陽茶事的茶飲。粗糙記錄了一下我們的食後感供大家參考:青花椒和牛鍋:花椒另上,可隨意添加,調配自己合適椒麻味道。湯底比較清淡,食到最後才散發出花椒味及麻的感覺鮑魚:新鮮彈牙。麻辣鴨血:吸滿湯汁變得柔軟牛品牛三寶:牛肚軟熟得來亦都有啲咬口,而且好入味牛筋:十分之腍滑感又有牛味台式滷水豬耳 : 軟硬適中,香嫩多汁的肉質,水潤有彈性花枝漿:好彈牙牛脷心托:薄身爽口頂級美國肩胛肉:薄身肉嫩澳洲M9肩胛肉:牛味較重美國牛小排:中間位有少少牛脂,富牛香味精選美國牛胸腹:牛脂比較多,味道一般,像平時街市買的雪花肥牛加拿大頂級牛板腱:牛肉比較綿身五味墨魚仔:好爽口,醬汁非常濃郁他們還有甜品區,比起一般火鍋店勝在可以自由配搭一碗綿綿冰😋雪糕是Häagen-Dazs的。牛品台式火鍋尖沙咀樂道32-34號1樓
尖沙咀台式火鍋 |青花椒湯底

粗糙記錄了一下我們的食後感供大家參考:

鮑魚:新鮮彈牙。

麻辣鴨血:吸滿湯汁變得柔軟
牛品牛三寶:牛肚軟熟得來亦都有啲咬口,而且好入味
牛筋:十分之腍滑感又有牛味
台式滷水豬耳 : 軟硬適中,香嫩多汁的肉質,水潤有彈性

花枝漿:好彈牙

牛脷心托:薄身爽口

頂級美國肩胛肉:薄身肉嫩

澳洲M9肩胛肉:牛味較重

美國牛小排:中間位有少少牛脂,富牛香味

加拿大頂級牛板腱:牛肉比較綿身

五味墨魚仔:好爽口,醬汁非常濃郁

他們還有甜品區,比起一般火鍋店勝在可以自由配搭一碗綿綿冰😋
雪糕是Häagen-Dazs的。

牛品台式火鍋
尖沙咀樂道32-34號1樓
2024-04-16 20 瀏覽
尖沙咀牛品台式火鍋火主打高質牛肉、台灣直送火鍋配料同特式台式食物。餐廳有幾款套餐選擇,價錢由$200幾到$500幾都有。今日就約埋朋友先試下佢中價位嘅牛御品吃到飽套餐 ($359/位)。揀牛御品套餐,都係貪佢$300幾就食到M9和牛同每海鮮,而且依家仲每位送鮮活鮑魚一隻同送樓下春陽茶事指定飲品一杯 (檸檬蜜烏龍茶/老烏梅汁/珍珠鮮奶茶/古意冬瓜茶, 四選一) 。係尖沙咀A出口行5分鐘就到餐廳,餐廳環境企企理理。自助區有調味料、火鍋配料、飲品、甜品同少量台式食物。湯底有十幾款揀,我地就揀左酸菜白肉,湯底濃郁之餘仲有胡椒同酸菜嘅香味,火鍋配料唔點醬油都夠味。牛御品套餐肉類選擇好多,有和牛、牛小排、封門柳、豬梅肉、五花肉、羊肉同醉雞件。海鮮都有青口、蝦、蜆、墨魚仔同魚柳。火鍋配料有唔同款式台式丸子、蛋餃同新鮮蔬菜。台式食物有鹽酥雞、甜不辣、麻辣鴨血、台式香腸、牛三寶、滷味等等。每款都好好味。飲品都唔少,茶類、汽水同台灣進口飲品。甜品有哈根大師雪糕、綿綿冰同芋圓,綿綿冰同芋圓仲可以自己DIY唔同配料。

火鍋配料有唔同款式台式丸子、蛋餃同新鮮蔬菜。

飲品都唔少,茶類、汽水同台灣進口飲品。

2024-04-11