1K
2025-01-09 0 瀏覽
假期時去了一間台式火鍋放題🍲任食高質和牛好吸引!其中我們選了M9和牛「牛御品」食到飽套餐, 上網訂優惠更多!❤️👍朋友屬「牛魔王」所以任食牛,他表示興奮😆美國頂級封門牛、牛小排同牛板腱等高質靚牛真是食到飽!牛味濃又夠新鮮!另仲有豬羊、鮮蝦及台灣特色食物: 有鴨血、炸雞等台灣特色小吃, 連甜品吧都屬台式料理中的芋圓冰,自己整屬於自己的甜品杯!最後品嚐埋台灣特飲呢!牛品台式火鍋 地址:尖沙咀樂道32-34號1樓
假期時去了一間台式火鍋放題🍲任食高質和牛好吸引!

朋友屬「牛魔王」所以任食牛,他表示興奮😆

牛品台式火鍋
地址:尖沙咀樂道32-34號1樓
2024-12-31 720 瀏覽
偷得浮生半日閒今日難得唔使照顧兩個小朋友即刻約咗媽媽拍拖先 帶佢去尖沙咀shopping,買到咁上下件肚餓梗係醫肚啦!話晒臨近聖誕節,不如就食啲好嘢啦,媽媽話想去打邊爐,我即刻搵吓附近有乜嘢地方好食先。俾我搵到一間牛品台式火鍋,我同媽媽都好鍾意食台灣嘢二話不說就走上去啦。餐廳有定量或者任食我哋見肚餓就揀咗任食原來好多款式㗎,無論係:肉嘅款式自助區域嘅款式飲品嘅款式醬料嘅款式就連甜品嘅款式都有好多真係花多眼亂啦~一路食,一路睇介紹先知原來好多材料都係台灣直送㗎,所以有啲材料香港都未見過。下次經過尖沙咀一定要嚟試吓。❇️牛品吃到飽台式火鍋❇️九龍尖沙咀樂道32-34號1樓#尖沙咀 #尖沙咀美食#食好西#美食#Chill嘆#聚會#foodie #高質 #香港美食 #任食 #抵食 #KOL#親子#親子玩樂#博客#親子博客#媽媽博客#pollywings_foods#Iamsolucky#阿媽都有METIME的#感動阿媽系列 #做左阿媽先知阿媽辛苦
偷得浮生半日閒
今日難得唔使照顧兩個小朋友
即刻約咗媽媽拍拖先
帶佢去尖沙咀shopping,買到咁上下件肚餓梗係醫肚啦!
俾我搵到一間牛品台式火鍋,我同媽媽都好鍾意食台灣嘢
二話不說就走上去啦。
餐廳有定量或者任食我哋見肚餓就揀咗任食
原來好多款式㗎,無論係:
肉嘅款式
自助區域嘅款式
飲品嘅款式
醬料嘅款式
就連甜品嘅款式都有好多
真係花多眼亂啦~

下次經過尖沙咀一定要嚟試吓。

❇️牛品吃到飽台式火鍋
#感動阿媽系列
#做左阿媽先知阿媽辛苦
2024-12-21
  • 澳洲M9和牛肩胛肉
🫧天氣漸變寒冷,最啱食乜嘢?梗係打邊爐最好不過啦!難得放星期日,熊妹今日中午就拉埋樹熊去到尖沙咀《牛品》圍爐取暖下先!📌位於尖沙咀樂道中間,就係A出口向海港城方向行一個街口就係。中午12:00開門,就可以食午巿。原來係樓上雅座,上一層樓梯就係餐廳,面積好大,好多梳化卡位🛋️,好多四人座位,中間就係擺放任飲任食區嘅食物同飲品。📌喺門口就先揀選想食嘅套餐同埋湯底🍲,樹熊鍾意食沙嗲又鍾意食海鮮🦑,沙茶海鮮湯底就啱晒佢。入到去就係等店員拿來火鍋湯煲,與此同時就可以出去攞食物同飲品,爭分奪秒呀嘛😆。📌任食自選區有多款蔬菜🥬同丸類🍢,娃娃菜、白菜仔同埋油麥菜都係熊妹最愛❤️,另外仲有冬菇🍄‍🟫、雞髀菇同埋金菇,丸類方面:台灣花枝丸同香芋包心貢丸都好吸引🤩!📌話明過嚟打邊爐取暖,梗係食長啲時間啦,揀咗120分鐘午巿吃到飽套餐,有牛上品,牛極品同埋牛御品,價錢貴啲就包多啲野食。揀個最貴嘅套餐 - 牛御品$308一位,食盡佢啦,星期五、六、日、假期及前夕加$20。120分鐘午巿吃到飽套餐 - 牛御品,$308🐮澳洲M9和牛和牛雪花❄️分怖均勻,肥肉位唔多,恰兩恰就溶化掉,夠瘦岩哂熊妹。🥩美國特級牛小排牛小排肉
醬料區
甜品區
蔬菜,菇類
120分鐘午巿吃到飽套餐 - 牛御品,$308
澳洲M9和牛
🐮澳洲M9和牛
美國特級牛小排
🥩美國特級牛小排
牛小排肉質較實在,有咬口。
🔪手切頂級封門柳
封門柳牛味勁濃!厚切有厚度好豐滿,食落無渣好有嚼勁,真心推介。
🧆一口和牛
好驚喜火鍋配料竟然有一口和牛,的的骰骰成粒肉,一粒放入口,大🈵足。
🐂加拿大頂級牛板腱

🐄美國頂級牛肩胛肉
🐃美國牛胸腹

🐷西班牙栗飼豬梅肉
🐖西班牙栗飼豬五花
花雕醉雞件
🐥花雕醉雞件
值得推介嘅花雕醉雞件,就算浸左係火鍋湯底入面煮,花雕味都仲係好出🍶,特別係滲左入骨入面,好少食到咁入酒味的雞件。

🐏新西蘭羊卷肉
羊卷肉都帶有點肥肉位,羊騷味連火鍋濃味湯底好夾。
蝦滑
🦪新西蘭青口
🐟深海魚柳
台灣墨魚仔
🦐海蝦
🐙台灣墨魚仔
白雪雪黑魚仔好新鮮彈牙,打邊爐食夠鮮味。
台式小食
🥡台式小食
包括鹽酥雞、炸地瓜丸、甜不辣、炸午餐肉、麻辣鴨血、炸魚皮、炸花枝丸、炸黃金魚蛋。
麵食
🍜麵類
有王子麵、新竹米粉、烏龍麵。
🥤飲品
一排飲品凍櫃放滿罐裝飲品、汽水同埋牛品台式沖調茶:桂花烏龍茶、鳳梨烏龍茶、藍莓水果茶、洛神花茶、薄荷綠茶等等。
牛御品
📌冬天凍冰冰❄️打邊爐真係最合適,食到個人暖笠笠都唔願走。中午食到咁飽,夜晚個餐都唔洗食嚕
2024-12-22
台灣墨魚仔
台式小食
麵食
牛御品
喺ISQUARE隔離就有一間超抵食嘅台式火鍋🍲滿足到啱晒天寒地凍想打邊爐嘅你😁🌼75分鐘午巿定食套餐 ($98)湯底五選一,包飲品區免費任飲,有多款冷泡茶選擇🥤每款定量肉套餐可以任選兩款肉類,有齊豬、牛、雞揀;包括美國牛胸腹/加拿大頂級牛板腱/西班牙栗飼豬五花/西班牙栗飼豬梅肉/花雕醉雞件雖然肉肉食晒無得refill,但自助區可以任食40多款火鍋配料、仲有台灣夜市熟食區,超級豐富;最驚喜嘅係佢仲有老火靚湯,湯料十分多🫢甜品除咗有雪糕糯米糍,仲有DIY區俾你自制綿綿冰🍧同芋圓,食得又玩得(沒有用餐優惠)
🌼75分鐘午巿定食套餐 ($98)
湯底五選一,包飲品區免費任飲,有多款冷泡茶選擇🥤

(沒有用餐優惠)
題外話/補充資料: (沒有用餐優惠)
同男朋友週末一齊嚟牛品食佢哋嘅牛極品食到飽套餐,食完之後非常滿意。食物種類繁多,肉類,蔬菜,台灣小食任食,食到飽為止,性價比超高嘅套餐。我哋揀嘅係番茄濃湯鍋,成鍋湯滿滿嘅番茄味,味道非常開胃,好適合做火鍋放題嘅湯底。完成落單後,我哋嘅枱上就擺滿咗好多台灣小食同火鍋食材。🔘美國牛胸腹🔘美國頂級肩胛肉🔘西班牙栗飼豬五花🔘西班牙栗飼豬梅肉🔘新西蘭羊卷肉肉色鮮豔,容易煮熟,食落更加鮮嫩多汁,肉喺吸收完番茄湯嘅精華之後,味道更加豐富,絕對係頂級嘅食材。🟡雕酒雞件🟡鹽酥雞肉質軟嫩嘅雞肉經過精心炮製變得非常好吃,花雕酒雞散發住濃郁嘅花雕酒味,非常香,而鹽酥雞口感酥脆美味,氣味濃郁。烤椒皮蛋豆腐口感柔軟好夠味,整體嘅感覺非常清爽解油膩。食飽之後嚟啲haagen dazs做結尾,紅絲絨芝士蛋糕味嘅haagen daz充滿咗芝士香味,完美嘅飯後甜品。

🔘美國牛胸腹
🔘美國頂級肩胛肉
🔘西班牙栗飼豬五花
🔘西班牙栗飼豬梅肉
🔘新西蘭羊卷肉

🟡雕酒雞件
🟡鹽酥雞
烤椒皮蛋豆腐口感柔軟好夠味,整體嘅感覺非常清爽解油膩。

2024-12-23 989 瀏覽
好耐冇嚟牛品打邊爐喇!我最鍾意佢乜都有得食,特別係小食,因為夠多選擇。放題形式,食幾多件自己QR code 落單,唔怕嗌完返嚟食唔晒。一入座店員就推介嗨嗨蟹湯底,可惜我對海鮮敏感無緣一試,但眼見周圍嘅客人枱面都點,入面嘅蟹而且大大隻仲好新鮮。我哋今次食[牛極品套餐],湯底揀咗元氣養生鍋,清清地又下火。藥材味唔算太重,啱返大眾嘅口味。▪️等湯底滾起之前食個鹽酥雞過下口癮,炸得好Juicy,一口咬開仲有肉汁㗎。▪️美國頂級肩胛肉encore左兩轉,口感爽口,牛肉肉質鮮嫩多汁,超讚👍🏻。▪️一定要食美國牛胸腹,雪花均勻,肥瘦比例二八,入口滑靭又不失咬口。▪️好少火鍋放題會有羊食,呢邊仲提供新西蘭羊卷肉,仲要大片又唔會過重羊羶味。▪️兩種豬肉,五花和梅肉,薄薄一片,肥瘦均勻,充滿住豬香味,肉質相當嫩滑和順口,輕輕涮幾秒已經食得,配上湯底,好好味喔。▪️花雕酒雞件,雞味非常濃郁,花雕酒味都好香,雞肉特別嫩滑。▪️宜蘭蔥餡餅外皮仲脆,食嘅時候仲係熱辣辣,入口完全唔膩。▪️每次嚟我都會嚟點呢度嘅招牌DIY芋圓,甜甜香香,冇得彈,正!

▪️宜蘭蔥餡餅外皮仲脆,食嘅時候仲係熱辣辣,入口完全唔膩。

2024-12-22 623 瀏覽
前幾日同朋友去尖沙咀食台式火鍋,揀咗牛品嘅晚餐套餐,真係食到滿滿嘅飽足感!🫕成個餐都好多選擇,每樣都好有特色,唔會食到悶~主菜部分:美國頂級肩胛肉 ▶️ 切得薄薄,煮一陣啲油脂就溶咗出嚟,入口唔會太膩西班牙栗飼豬五花 ▶️ 一樣肥瘦啱啱好,煮完都係嫩滑嘅口感美國牛胸腹 ▶️ 肉質結實啲,有牛味,配合火鍋真係夠味新西蘭羊卷肉 ▶️ 冇乜羶味,係幾好嘅選擇西班牙栗飼豬梅肉 ▶️ 肉質特別香嫩,落落口唔錯~花雕酒雞件 ▶️ 夠香口,酒味剛剛好,唔會搶走火鍋嘅味道嗨嗨蟹鍋用咗鮮甜嘅蟹煮底,湯頭好濃郁,有海鮮味,特別開胃🤤小食同點心:台灣香腸 ▶️ 香口又甜甜地,好適合做配角鹽酥雞炸得酥脆,鹹香滿口,搵啲朋友話係小食嘅亮點之一✨麻辣鴨血 ▶️ 好入味又夠辣,鍾意重口味嘅一定鍾意!

主菜部分:
西班牙栗飼豬五花 ▶️ 一樣肥瘦啱啱好,煮完都係嫩滑嘅口感
美國牛胸腹 ▶️ 肉質結實啲,有牛味,配合火鍋真係夠味
新西蘭羊卷肉 ▶️ 冇乜羶味,係幾好嘅選擇
西班牙栗飼豬梅肉 ▶️ 肉質特別香嫩,落落口唔錯~
花雕酒雞件 ▶️ 夠香口,酒味剛剛好,唔會搶走火鍋嘅味道
嗨嗨蟹鍋用咗鮮甜嘅蟹煮底,湯頭好濃郁,有海鮮味,特別開胃🤤

小食同點心:
台灣香腸 ▶️ 香口又甜甜地,好適合做配角
鹽酥雞炸得酥脆,鹹香滿口,搵啲朋友話係小食嘅亮點之一✨
麻辣鴨血 ▶️ 好入味又夠辣,鍾意重口味嘅一定鍾意!

2024-12-22 821 瀏覽
好耐冇食得咁滿足😌 叫咗牛極品任食套餐,有好多新鮮肉任食,仲有台式小食甜品飲品,乜都有,睇落好吸引😍湯底方面我哋揀咗櫻花蝦濃湯鍋,豬骨湯好濃郁,仲有櫻花蝦嘅香味,好鮮味!餐廳嘅肉質好新鮮,睇落好有質素,老闆一點都冇hea啲客👍🏼美國頂級肩胛肉🥩肉質好嫩,而且牛味好濃!烚幾秒就可以食,入口即溶🤤西班牙栗飼豬五花🥓肥瘦適中嘅豬五花,烚耐咗都唔會鞋,嫩滑嘅口感真係encore咗好多碟!美國牛胸腹🥩牛肉有筋,啖啖油脂香!夠鮮嫩,仲有陣淡淡嘅奶香味🤤新西蘭羊卷肉🐑呢碟羊卷肉係我至愛!冇羊羶味,食落仲有脆卜卜彈牙嘅口感💯西班牙栗飼豬梅肉🐖呢碟豬梅肉都好嫩口,油脂適中,一點腥味都冇!花雕酒雞件🐓估唔到呢碟都好好食!雞肉鮮嫩多汁,雞皮嘅油香味完美融入雞肉入面,配埋花雕酒香味,好正👍🏼等緊食材熟嘅時候,仲可以去拎各式各樣嘅台式小食,件件睇落都好吸引,所以我每樣都拎咗啲試味😂
餐廳嘅肉質好新鮮,睇落好有質素,老闆一點都冇hea啲客👍🏼
美國頂級肩胛肉🥩
肉質好嫩,而且牛味好濃!烚幾秒就可以食,入口即溶🤤
西班牙栗飼豬五花🥓
美國牛胸腹🥩
牛肉有筋,啖啖油脂香!夠鮮嫩,仲有陣淡淡嘅奶香味🤤
新西蘭羊卷肉🐑
呢碟羊卷肉係我至愛!冇羊羶味,食落仲有脆卜卜彈牙嘅口感💯
西班牙栗飼豬梅肉🐖
呢碟豬梅肉都好嫩口,油脂適中,一點腥味都冇!
花雕酒雞件🐓
2024-12-20 877 瀏覽
如果想食好多款嘅台灣小食,實要嚟牛品食。好似牛殿品套餐,除咗火鍋食材之外,仲有好多台灣小食提供俾我哋任食。🐔鹽酥雞 - 一開始入口係椒鹽嘅味道同酥嘅口感,咬啖慢慢咀嚼係甜甜嘅味道同嫩嘅口感。🐟深海魚柳 - 豐富嘅優質蛋白質,脂肪含量較低,肉質鮮美,口感特別彈牙。🦐手工蝦滑 - 口感鮮美爽脆,營養又好食,仲保留原汁原味。🧋春陽茶事(冬瓜茶)- 冬瓜嘅清甜可以中和茶葉嘅苦澀,令成杯茶水更加平衡,仲可以解膩。🥘櫻花蝦濃湯鍋湯底以由櫻花蝦熬製,濃而不膩,甘甜味道更加突出,口感同味道都超級正!🥓日本宮崎縣A5和牛有和牛嘅特殊香氣、肉質軟嫩入口即化,風味濃郁,具有瘦肉嘅扎實感同嚼勁。🥩澳洲M9和牛肩胛肉一次可以品嚐和牛肉質多層次口感,肉質細嫩,肥瘦交錯,比例均勻,係牛肉中比較上等嘅部位。🦪鮮活鮑魚鮮美鮑魚嘅本味,保持原有嘅彈性,無論口感、味道都一流。

🦐手工蝦滑 - 口感鮮美爽脆,營養又好食,仲保留原汁原味。
🥘櫻花蝦濃湯鍋
🥓日本宮崎縣A5和牛
🥩澳洲M9和牛肩胛肉
🦪鮮活鮑魚
鮮美鮑魚嘅本味,保持原有嘅彈性,無論口感、味道都一流。
2024-12-19
2024-12-18 847 瀏覽
呢間牛品火鍋我經常食😍今日天氣開始凍,係時候打邊爐啦,今次就我次晏晝去食,原來自助區都可以自己任攞野食75分鐘午市定食套餐👍🏼$130 (選擇兩款肉)柴魚昆布湯鍋昆布湯味道清清地,加咗少少柴魚岩哂打邊爐🥘加拿大頂級牛板腱雖然係定量,但每份都有幾片,油脂分布啱啱好,牛味都十分出🥩西班牙栗飼豬梅肉唔算好肥,岩岩好👍🏼碌幾下就可以食得自助食物方面有好多選擇,有熟食亦都有打邊爐材料,任君選擇。新鮮蔬菜都有幾款,丸類,菇類全部都有,特別推薦金沙魚丸,入邊包住鹹蛋黃醬,非常濃郁😍甜品方面有兩款口味嘅糯米糍、自製綿綿冰、仲可以選擇不同嘅台式配料,包括芋圓、紅豆、桃膠等,自製一款屬於自己嘅甜品,非常之滿足🤩飲品方面估唔到連台灣汽水都有,仲有好多唔同既茶類飲品🥤🥤牛品台式火鍋 (尖沙咀)尖沙咀樂道32-34號1樓

75分鐘午市定食套餐👍🏼$130 (選擇兩款肉)

柴魚昆布湯鍋
昆布湯味道清清地,加咗少少柴魚岩哂打邊爐🥘

加拿大頂級牛板腱
雖然係定量,但每份都有幾片,油脂分布啱啱好,牛味都十分出🥩

西班牙栗飼豬梅肉
唔算好肥,岩岩好👍🏼碌幾下就可以食得

自助食物方面

甜品方面

飲品方面
估唔到連台灣汽水都有,仲有好多唔同既茶類飲品🥤🥤

牛品台式火鍋 (尖沙咀)
午餐
2024-12-17 815 瀏覽
天氣咁凍 又有借口打邊爐試正牛殿品(A5和牛 食到飽套餐,)🥩日本宮崎縣A5和牛、澳洲M9和牛肩胛肉、牛刷心托、一口种牛(小妹私心推介✨)仲有新西蘭羊卷肉、西班牙栗飼豬梅肉/五花、花雕醉雞 🦐海鮮(鮑魚、海蝦、蜆、蠔、黑魚片等) 🍗台灣小食/夜市熟食區(麻辣鴨血、宜蘭蔥餡餅、牛品牛三寶、椒鹽蝦、藤椒魚皮等) 🍧甜品 必食DIY黑糖綿綿冰(可以自選芋圓仙草珍珠配料)Häagendazs 雪糕 🌟第一次食試咗新推出青花椒麻火鍋湯底,麻而不太辣出色!平時食烤魚都好鍾意揀呢個味道,今次個火鍋湯底好細心,鍋邊有個小格把花椒隔開,好貼心👍🏻 不過因為和牛同小食質素太高,掛住食得返好少時間食甜品,所以小妹建議大家一定要留多啲時間食自己整嘅黑糖綿綿冰,真係熟悉嘅台灣味道🥹淨係食咗一碗唔夠喉...唯有下次再encore
天氣咁凍 又有借口打邊爐
試正牛殿品(A5和牛 食到飽套餐,)
仲有新西蘭羊卷肉、西班牙栗飼豬梅肉/五花、花雕醉雞

🦐海鮮(鮑魚、海蝦、蜆、蠔、黑魚片等)

🍧甜品 必食DIY黑糖綿綿冰(可以自選芋圓仙草珍珠配料)
Häagendazs 雪糕

夜晚天氣涼咗咁多,真係想食番個暖笠笠嘅火鍋阿🍲!琴晚同老公去牛品食「牛御品晚市吃到飽」120分鐘火鍋放題🐮,有澳洲M9和牛任食,肉味濃厚仲啖啖油香😍!依架每位會送1隻新鮮鮑魚,爽彈鮮甜正阿!仲會送春陽茶事一杯🥤,有4款選擇(桂花烏龍、冬瓜茶、烏梅汁同金桔檸檬),桂花烏龍淡淡清香好清新,冬瓜茶甜度適中幫助降火。出面有自助醬料、蔬菜、小食同雪糕區,牛肉、其他肉類、海鮮、台式小食同台灣直送火鍋配料就用QR code落單。甜品控嘅我對雪櫃嘅Häagen-Dazs雪糕心心眼🍨,有4款口味,其中兩款仲要係特別口味,係紅絲絨芝士蛋糕同柚子馬卡龍味!大愛紅絲絨芝士蛋糕雪糕,口感細滑輕盈,有紅絲絨軟心醬同朱古力脆粒好好味❤️!✈️台灣直送水蓮菜、燕餃、蛋餃、阿在伯高麗菜豬肉水餃、手工蝦滑等等🐮牛肉 共8款澳洲M9肩胛肉、頂級美國肩胛肉、加拿大頂級牛板腱、精選美國牛胸腹、美國封門柳、牛脷心托、一口和牛同美國牛小排🥓其他肉類 共4款西班牙栗飼豬梅肉、西班牙栗飼豬五花、紐西蘭羊卷肉同花雕酒雞件🍗台式小食 共18款皮蛋豆腐、鹽酥雞、牛品牛三寶、椒鹽蝦、五味墨魚仔、麻辣鴨血、原味香賜、宜蘭蔥餡餅、巷仔蚵仔酥等等🦐海鮮

✈️台灣直送
水蓮菜、燕餃、蛋餃、阿在伯高麗菜豬肉水餃、手工蝦滑等等

🐮牛肉 共8款

🥓其他肉類 共4款

🍗台式小食 共18款

🦐海鮮 共5款
我地食咗幾轉蝦同蜆,兩款都好新鮮。蝦頭嘅膏鮮甜美味,肉爽彈牙!蜆肉洗得乾淨,而且飽滿無沙。仲有青口、台灣墨魚仔同鮮滑黑魚片可以無限encore。

📍 牛品台式火鍋
2024-12-09
1K
**牛御品** $359.0位一份限定- 新鮮活鮑魚/每位一隻 - 也太誇張放題有爽彈的鮑魚送!- 頭盤 M9/每檯一碟 - 大大碟的澳洲M9和牛油花適中而均勻,那陣肉香反而沒那麼膩- 元氣養生雞鍋 - 奶白色的清湯雞鍋底,口味濃而滋潤任食♾️小食皮蛋豆腐麻辣鴨血都是入口即化的小食,尤其豆腐即化意外地好吃!肉類🐮🐮精瘦類,補充蛋白質必選!加拿大頂級牛板腱美國封門柳適中類油花適中,平衡油脂與蛋白質!口味軟稔嫩滑精選美國牛胸腹美國牛小排肥美類油花超美!入口脂香溢出,幾乎無需咀嚼呢!🐮澳洲M9肩胛肉頂級美國肩胛肉其他一口和牛 是煮很久也好嚼的款式,很適合無腦煮食牛脷心托 爽彈的牛舌煮一會就好🐑紐西蘭羊卷肉不重羊羶味,易入口🐷西班牙栗飼豬梅肉西班牙栗飼豬五花真心高質!梅肉爽彈不羶豬五花層次分明,入口稔軟!🐔花雕酒雞件酒香濃而久煮不會鞋!其他阿在伯高麗菜豬肉水餃🥟自助區必食!哈根大師雪糕🍦太好吃!推介柚子檸檬🍋馬卡龍 - 酸爽中帶點脆脆口感紅絲絨芝士🧀蛋糕 - 甜美中帶丁點鹹香層次傳統口味也不俗草莓🍓咖啡☕️綿綿冰芋圓算是古早口味吧,喜愛的也可以一試牛品台式火鍋 (尖沙咀)尖沙咀樂道32-34

**牛御品** $359.0位
一份限定
- 新鮮活鮑魚/每位一隻 - 也太誇張放題有爽彈的鮑魚送!

- 元氣養生雞鍋 - 奶白色的清湯雞鍋底,口味濃而滋潤

任食♾️
小食
皮蛋豆腐
麻辣鴨血

都是入口即化的小食,尤其豆腐即化意外地好吃!

肉類
🐮🐮
精瘦類,補充蛋白質必選!

美國封門柳

適中類
油花適中,平衡油脂與蛋白質!
口味軟稔嫩滑

精選美國牛胸腹
美國牛小排

肥美類
油花超美!入口脂香溢出,幾乎無需咀嚼呢!

🐮
澳洲M9肩胛肉
頂級美國肩胛肉

其他
一口和牛 是煮很久也好嚼的款式,很適合無腦煮食
牛脷心托 爽彈的牛舌煮一會就好

🐑
紐西蘭羊卷肉

不重羊羶味,易入口

🐷
西班牙栗飼豬梅肉
西班牙栗飼豬五花

真心高質!梅肉爽彈不羶
豬五花層次分明,入口稔軟!

🐔
花雕酒雞件

酒香濃而久煮不會鞋!

其他

草莓🍓
咖啡☕️

綿綿冰
芋圓

算是古早口味吧,喜愛的也可以一試

牛品台式火鍋 (尖沙咀)

#牛品台式火鍋
#尖沙咀
#M9和牛
#任食
#放題

牛品台式火鍋有成10款湯底,今期仲有期間限定大閘蟹優惠,惠顧指定套餐每枱即可參加抽大閘蟹優惠活動。晚市仲送埋春陽茶事飲品~🧋🔸食物牛品台式火鍋提供多款新鮮嘅食材同湯底選擇。特別推薦他們的牛極品吃到飽套餐低至💰339,價格合理且選擇豐富,包括美國封門柳、澳洲M9肩胛肉等高品質牛肉。海鮮種類都頗多,鮮蝦🦐、蜆、生蠔、鯇魚🐟等都係任食!此外,各式台式小食鴨血、滷水雞翼、同香腸等也相當受歡迎。甜品方面,自助區提供多款DIY選擇,如三色芋圓同Häagen-Dazs雪糕,仲可以自己自製DIY綿綿冰🍧讓人滿足。整體食物評價為9/10。🔸環境餐廳嘅環境整體舒適,座位寬闊讓人感到放鬆!自助區域整理得井井有條,顧客可以輕鬆取用各式食材和飲品。整體評價為9/10,讓人能愉快地享受用餐時光。🔸服務顧客可以通過掃碼下單,點餐流程相當方便。上菜速度也很快,侍應效率高,讓人感受到良好的用餐體驗!服務評價為9/10。

🔸食物

🔸環境

🔸服務
  • 澳洲M9和牛肩胛肉
  • 美國頂級肩胛肉
  • 台式小食
2024-12-13 871 瀏覽
睇完戲喺I Square 隔離既牛品食lunch ! $98 (假期+$20)就可以食到75分鐘定量肉食台式火煱,又可以任食任飲自助配菜、甜品櫃、飲料區,抵食!入座前先揀個湯底,點了剝皮椒雞湯,味道輕盈辛香風濃雞,湯頭不油腻。邊食邊聽著台星蔡依琳、楊丞林國語歌,再煮下炸甜不辣、食個鹵水汁豬肚、雞翼尖、大根、肉燥飯,濃厚台式地道feel !鍋底煮滾就涮涮肉,一人自選肉食兩款,揀了兩份美國牛胸腹肉,仲有加拿大頂級牛板腱、 西班牙粟飼豬梅肉。牛胸腹每人有兩盤夠大片,脂香油滑。牛板腱薄切爽嫩可口,紅肉較多,紋理清晰,牛味特濃厚!豬梅肉油花平均,入口有原生豬肉清香特質,夠juicy,掛上湯汁食好夾。肉食之外,最鍾意係自助區既章魚丸,足料多章魚碎餡彈牙,蜂巢豆腐軟綿綿入口爆湯,金沙魚丸爆開裡面咸蛋漿好流沙!大甲芋頭、白蘿蔔煮透好入味。A菜配呢款湯頭特別鮮甜菜味濃!飲料區選擇多,維大力台灣製造汽水,我最愛茉香柚茶紙包飲,荼香少甜。食到七分飽,留肚自製芋圓甜品。多款配料隨意加,由綠茶愛玉做base,續一加入紫米、紅豆、養顏桃膠、Q彈鳳梨椰果、西米、寒天、甘香燒仙草,放幾粒三色芋圓,最後加入黑糖漿調味,
睇完戲喺I Square 隔離既牛品食lunch !

鍋底煮滾就涮涮肉,一人自選肉食兩款,
揀了兩份美國牛胸腹肉,
仲有加拿大頂級牛板腱、
西班牙粟飼豬梅肉。
牛胸腹每人有兩盤夠大片,脂香油滑。

大甲芋頭、白蘿蔔煮透好入味。
A菜配呢款湯頭特別鮮甜菜味濃!

飲料區選擇多,
維大力台灣製造汽水,
我最愛茉香柚茶紙包飲,荼香少甜。
食到七分飽,留肚自製芋圓甜品
多款配料隨意加,由綠茶愛玉做base,
續一加入紫米、紅豆、養顏桃膠、Q彈鳳梨椰果、西米、寒天、甘香燒仙草,放幾粒三色芋圓,最後加入黑糖漿調味,一碗滿滿好甜蜜。