2024-07-23 201 瀏覽
今天要介紹呢間餐廳位於瓊華中心,是一家係香港有多間分店既台式任食火鍋餐廳。餐廳用qr code 落單叩指定既肉類同其他特色食物外,仲有自助吧比大家去拎如台式丸類、滷牛肉飯、蔬菜和同飲品等。飲品就唔少得牛大人最出名既自家製冷泡茶。而家用杯代替用樽係盛載著,更加環保。而牛大人最近推出一些期間限定比客人多個選擇,今次就有少爺啤酒會由即日起至7月14日有限時買一送一優惠。少爺啤酒100%香港釀造,飲落麥味香濃同埋有果香及花香,層次分明。澳洲極上和牛set $328紅燒牛骨鍋湯底用牛骨加紅棗,杞子,龍眼及多種藥材等配料製成。牛骨湯偏濃味同帶少少辣,滾牛肉非常夾。牛肉呢個餐主打牛肉係安格斯牛小排,和牛M5牛同SRF 美國黑牛後腿肉。我地認為可以食多幾碟係SRF 美國黑牛後腿肉因為牛味重同肉質彈牙。呢個餐同時包左每人兩粒澳洲M9和牛牛丸,平時叫呢隻丸係要加錢,呢隻重牛肉味而且有肉汁。自助吧除左大路既丸類外,有特別丸可以試下,如頂級花枝丸同芋頭牛丸等仲有好多疏菜可以選擇而且望落新鮮,例如蕃茄,蘿蔔,唐生菜,粟米等同可以另叫台灣特產水蓮。小食小食類係用qr code 落單,確保食物溫度係熱,可以一試既係

澳洲極上和牛set $328

紅燒牛骨鍋

牛肉

自助吧

小食
小食類係用qr code 落單,確保食物溫度係熱,可以一試既係鬼馬松露油條, 香脆可口。同埋可以試一個火鍋料叫麻吉燒,食落似湯丸。

甜品
之前係每人一份甜品,可以揀雪糕或仙草。而家牛大人同Dreyer's 合作,晚市入座均可任食雪糕,感覺更加抵食,今次黎食可以試到新口味開心果雪糕。

牛大人
旺角彌敦道628號瓊華中心8樓
港鐵旺角站 E2 出口, 港鐵旺角東站 B 出口
每次想食台灣火鍋,一定揀牛大人,放開食到飽!今日去咗旺角瓊華中心新開嘅分店,食物品質依然優秀,晚市仲有 Dryer’s 雪糕可以任食!✨ 澳洲極上和牛套餐選擇超豐富,牛羊豬雞各種魚類同海蝦任你揀,單牛肉都有七種選擇,可以滿足你對肥瘦嘅各種偏好🥰以下幾樣我食過嚟超級推薦:🐂 澳洲和牛M5牛肩捲澳洲和牛M5牛肩捲具有豐富嘅脂肪紋理同嫩滑嘅口感,肉質鮮嫩多汁,融化喺口中,牛肉味超香~🦐 海蝦個頭大,肉質飽滿,口感彈牙,而且富含蛋白質好健康,可以食出海嘅鮮甜味,我食咗十幾個!✨ 配菜台選擇豐富基本上你想到嘅都有,而且非常新鮮,好鍾意綠油油嘅茼蒿,同火鍋太搭啦!仲有滷牛肉飯食,感覺真係到咗台灣~✨ 任食 Dryer‘s 雪糕有開心果味,草莓味同朱古力味~盒裝同雪條都有,超級推薦開心果味,雪糕外面包住厚厚嘅朱古力脆皮,裡面雪糕嘅開心果味好濃郁,我超愛!

✨ 澳洲極上和牛套餐

🐂 澳洲和牛M5牛肩捲

🦐 海蝦

✨ 配菜台選擇豐富

✨ 任食 Dryer‘s 雪糕
2024-07-23 118 瀏覽
作為牛大人fans,一放假就會拉埋老公去打邊爐,依家牛大人分店愈來愈多,好方便,今次就去咗旺角瓊華啦🙆🏻‍♀️我哋揀咗極上和牛吃到飽套餐,120分鐘慢慢食,而且湯底選擇都好多,有阿嫲養生濃湯鍋,台中蒜頭雞鍋、台灣濃香番茄鍋、牛大人紅燒牛骨鍋、牛大人秘方麻辣鍋等等,淨係揀湯底都諗咗陣,最後決定要台中蒜頭雞鍋❤️套餐有美國黑牛後腿肉,澳洲和牛M5 牛肩卷,安格斯牛小排,封門柳等等,🩷澳洲M5和牛脂肪較多,油花分佈均勻,入口即溶,推介推介🩷特選美國安格斯,肉質Juicy,牛味濃郁,又係必食,而套餐送嘅🩷和牛牛丸,牛味好重又多汁,勁好食🙆🏻‍♀️🙆🏻‍♀️少不了就係必點墨魚滑啦🙆🏻‍♀️最後每人可以揀1️⃣杯雪糕或芋圓仙草,我就揀咗Häagen-Dazs士多啤梨味同cookie and cream味啦,每次食完都覺得好滿足啊😌

2024-07-20 161 瀏覽
旺角瓊華牛大人由9 樓搬到8樓,一樣都係地方闊落👍 最愛都係佢嘅澳洲極上和牛吃到飽套餐🥰星期日夜晚嚟真係好旺,不過一樣永冇漏單,嘢食好快到👍 鍾意食辣嘅我,每次必揀佢嘅牛大人秘方麻辣鍋,叫咗中辣,滾滾下越嚟越入味,好爽😄每人會先送兩粒M9牛丸,呢隻和牛牛丸真係好好食🥰🌟澳洲和牛M5牛肩卷油花分佈平均,入口即溶,回本必食😎🌟安格斯牛肉質好好,牛味濃郁🥰🌟手切封門柳肉味最重嘅牛肉,建議唔好住得太熟,真係太正🤩🌟食麻辣火鍋一定要叫鴨血,呢度啲鴨血質素好靚,唔會散曬👍🌟海鮮方面有蝦,沙白,鯇魚片、脆鯇魚腩同埋台式嘅魚類等等, 推介大家一定要食鯇魚🥰🌟台式漿都有好多種味道,每款都唔錯🫶🏻🌟蔬菜好多選擇,好新鮮😍🌟甜品方面,全線牛大人會同dreyer's 合作,晚市入座可任食雪糕😍😍😍🌟飲品方面種類勁多,茶飲我最like 😎 少爺啤酒每晚限定時間有買一送一優惠🤩🤩 詳情可問下staff啊😆好大人台式火鍋湯底選擇多 ,食物質素又好,分店網絡仲越來越多😎 未食過,一定要試吓🫶🏻

星期日夜晚嚟真係好旺,不過一樣永冇漏單,嘢食好快到👍

每人會先送兩粒M9牛丸,呢隻和牛牛丸真係好好食🥰

🌟澳洲和牛M5牛肩卷
油花分佈平均,入口即溶,回本必食😎

🌟安格斯牛
肉質好好,牛味濃郁🥰

🌟手切封門柳
肉味最重嘅牛肉,建議唔好住得太熟,真係太正🤩

🌟食麻辣火鍋一定要叫鴨血,呢度啲鴨血質素好靚,唔會散曬👍

🌟台式漿都有好多種味道,每款都唔錯🫶🏻

🌟蔬菜好多選擇,好新鮮😍

2024-07-14
2024-07-19 200 瀏覽
今次到訪新裝修嘅旺角瓊華牛大人😘 新設計環境更寬闊更開揚,空間感滿滿出入坐位好舒服🥰 裝修新淨企理,貫徹一向嘅台式簡約風格,感覺很好❤️ 㨂咗性價比極高嘅極上和牛吃到飽套餐😚 有多款高質、唔同部位嘅牛肉提供✅ 全部鮮美無比,色澤明豔紅潤,食落肉質軟嫩充滿香濃嘅牛味,超級高質🥰 另有多款海鮮、漿類、台式小食等,可透過QR code 任食任下單🤩🌟 選擇好豐富,全部食品都好新鮮👍 真係好正😍❤️ 自助區同樣有多款火鍋配料任攞唔嬲😋 經典必備嘅丸類、腸仔們、蔬菜、台式特色食品都應有盡有🤤 仲有多款麵食、醬料、飲品提供,首推冷泡茶❤️ 清新又解膩😘 🐧❣️ 牛大人現正同dreyer's 合作推廣😍 宜家晚市入座,均可無限任食多款Dreyers’ 雪糕雪條😘❤️ 真係超值又抵食✅ 🐧❣️只要follow and like 牛大人嘅社交平台, 即送金鑽鳳梨椰奶西一杯😍😍😍 切勿錯過喲🥴
呢到嘅早鳥打邊爐非常抵食,就算係星期六/日,只要19:30前離座,$298@就可任食澳洲極上和牛同埋美國特級安格斯120分鐘,比起正價時段平足$40。佢哋嘅湯底款款都好有特色,我哋就揀咗款好有台灣風味嘅台灣鳳梨雞鍋。湯底非常足料,有兩大隻雞脾同大量鳳梨,湯頭好清好鮮甜。我哋食嘅呢款澳洲極上和牛吃到飽,可以食到好似澳洲和牛M5牛肉卷、安格斯特選牛板腱、安格斯牛小排、手切封門柳、安格斯一口牛肉粒、美國PRIME極級肩里肌等嘅靚牛肉。除此之外,西班牙豬肉片、紐西蘭羊卷肉、鱸魚片等都係任食,仲有各式海鮮好似沙白同海蝦、丸類餃類、蔬菜吧嘅新鮮蔬菜同台灣小食,款式應有盡有。而且每位會送澳洲M9和牛牛丸2粒。火鍋料嘅質素整體黎講唔錯,選擇夠多。牛肉色澤唔錯,而且肥瘦適中。覺得最正嘅係澳洲和牛M5牛肉卷同安格斯牛小排,肉質非常腍身,肉味又夠濃。飲品方面,除咗一般包裝飲品,都有冷泡茶同手調飲品。我哋去嘅時候仲做緊like & follow活動,送一杯鴨屎香檸檬茶。鴨屎檸檬夠清香,都唔錯。至於甜品就可以揀movenpick雪糕或者仙草凍,仙草凍有花生、紅豆、珍珠、椰果等配料,食落口感豐富。。。牛大人台灣火

牛大人台灣火鍋吃到飽 (瓊華中心) (旺角)
旺角彌敦道628號瓊華中心9樓

2024-07-18 112 瀏覽
極上和牛吃到飽套餐牛大人秘方麻辣湯今次湯底揀咗牛大人秘方麻辣湯,次次打邊爐都好難抗拒到麻辣鍋,味帶辛辣又惹味,聽聞用咗牛骨煲成,令湯底更濃郁!澳洲和牛M5牛肩卷油花分布均勻得嚟肉味夠濃,喺湯底拖幾吓就食得,麻辣湯加埋軟嫩嘅牛肩肉真係令人食唔停口!安格斯特選牛板腱打邊爐特別鍾意叫牛板腱,有濃郁嘅牛味又脂肪較少,所以唔會太油。花雕酒雞件跟住就到男朋友打邊爐最愛雞件,花雕酒香清香醇厚,雞件嫩滑,加埋麻辣湯令味道更豐富。台式蛋餃蛋皮包上豬肉餡,蛋餃粒粒飽滿,點一點麻辣湯當醬汁好好味!澎湖花枝漿/蟹籽墨汁漿花枝漿同墨汁漿肉質好彈牙,吸足湯底香味,加埋海鮮鮮味,味道很可以!新鮮海蝦/沙白打邊爐點少得海鮮,海蝦同沙白都係新鮮得嚟又多肉,估唔到任食都可以食到高質海鮮!酉鬼啤酒好少會喺餐廳見到嘅酉鬼啤酒係台灣啤來,帶點果香之餘酒體輕盈,苦度適中。
極上和牛吃到飽套餐

牛大人秘方麻辣湯

澳洲和牛M5牛肩卷

安格斯特選牛板腱

花雕酒雞件

台式蛋餃
蛋皮包上豬肉餡,蛋餃粒粒飽滿,點一點麻辣湯當醬汁好好味!

澎湖花枝漿/蟹籽墨汁漿

新鮮海蝦/沙白

酉鬼啤酒
2024-07-18 95 瀏覽
牛大人一向係我至愛的台式打邊爐店之一, 今日去到拎位時見到新加左增設Dryer's 雪糕任食, 只係晚市入座先可以任食雪糕,超開心。另外, 仲有7月14日開始少爺啤酒有限時買一送一優惠。今次點了極上和牛吃到飽套餐 $328牛大人的牛肉出名質素高,我最推薦的就是澳洲和牛M5牛肩卷,食入口肉質嫩滑,脂肪分佈均勻,而且肉味香濃,打邊爐食非常合適。而期間限定推出的SRF美國黑牛後腿肉真的很不錯,食入口有咬口之餘,肉質又不算肥膩。其實牛大人的配菜亦有很多不同款式,而且仲有唔同既台式小食可以食,真的性價比超高。來到今次的甜品,當然要食Dryer's雪糕啦,打開雪櫃竟然仲見到有新出的開心果口味,真係即刻心心眼,食不停口牛大人台灣火鍋吃到飽 (瓊華中心) 旺角彌敦道628號瓊華中心8樓

今次點了極上和牛吃到飽套餐 $328

牛大人台灣火鍋吃到飽 (瓊華中心)
旺角彌敦道628號瓊華中心8樓
Encore無限次嘅任食火鍋🥳每次約親朋友一諗唔到食咩就提議去牛大人打邊爐😂一嚟可以坐得耐,慢慢傾偈,都唔使驚俾人趕走,二黎任食邊爐嚟講,食材真係算高質😝.🥩澳洲極上和牛食到飽 $328之前會貪平嗌最抵嗰個set,後來先發現最貴嗰個先係最抵食😂因為啲牛好好食,真係好重要🤩其他食材就唔太多講,反而值得一提嘅係個麻吉燒🤣小編每次都嗌勁多黎食,口感比湯圓好食,又好似食緊飯後甜品咁,好好味🥺不過缺點係真係好飽肚🙂‍↕️食得太多嘅話,其他嘢都食唔落了😭.💰人均消費:~$400.🍽味道: 4/5🏙環境: 4/5‍👨🏼‍🍳服務: 4/5💧衛生: 4/5💰價錢: 4/5
🥩澳洲極上和牛食到飽 $328
💰人均消費:~$400
🍽味道: 4/5
🏙環境: 4/5
‍👨🏼‍🍳服務: 4/5
💧衛生: 4/5
💰價錢: 4/5
2024-07-16 93 瀏覽
牛大人極上和牛吃到飽,好味火鍋放題,我地叫左呢度招牌既紅燒牛骨鍋,個湯好濃牛骨味好好飲。之後我地就開用QR code 嗌野食,我地叫左每樣牛一份食下先,澳洲M5和牛牛肩卷,薄薄的好易就熟,牛味濃又軟腍。安格斯牛板鍵,口感強D,我地翻兜左幾次,美國prime極級肩里肌,黑牛後腿肉,款款都好好味。肉類仲有豬、雞、羊。之後限定同必食我私心有幾款。外面拎既牛栢葉,大大條好爽口,我地食左好多轉。鮮甜海蝦真係啖啖肉彈牙,好多款式既限定滑,蟹籽墨汁漿同章魚珍珠漿都好正。鱸魚鯛魚片,超嫩滑,花膠爽又養顏。滷牛筋牛肚亦係必食。鴨屎香檸檬茶,飲落特別清新真係好香,檸檬亦真係係杯內,好推薦大家一定要試下,平時要加25蚊飲的。呢度好多卡位亦坐得舒服,所有材料都好高質,特別係牛類既食材,真係款款都想試。

鱸魚鯛魚片,超嫩滑,花膠爽又養顏。滷牛筋牛肚亦係必食。

2024-07-15 63 瀏覽
牛大人台灣火鍋吃到紅左好耐,但我自己就一路都未有機會食。今日就約齊朋友去食到飽~呢啲台式火鍋真係好抵食,唔只係價錢低,湯底同火鍋配料選擇都好多!今次我就簡左佢既招牌麻辣湯底,淡淡牛香辣味,用黎打邊爐就一流!用料方面伙記一黎就送上M6牛丸,呢個真係冇得輸,令到印象分好好。一咬就有勁多肉汁爆出黎超正,另外肉類選擇多又高質,仲有好多特式野食!最欣賞佢連面食選擇都好多,包括王子面,原來佢比較淋身但都好好味!最尾仲有甜品,可以簡雪糕食~整體黎間CP價真係幾高,唔怪得知咁受大家歡迎

每隔一排又會想再食牛大人,實在癮已上🫢今次想試阿嬤養生濃湯鍋,湯底內有海量蔬菜,蔬菜吸收曬湯底嘅精華,清甜得嚟又好食。大骨原湯配上多種養生藥膳湯料,仲有桃膠,夠曬滋潤👍牛大人主打唔同部位嘅靚牛肉,當然要點番幾碟靚牛食吓!! 包括澳洲和牛M5牛肩卷、安格斯牛小排、手切封門柳,每碟都真材實料,唔會切到得紙咁薄😆 食落口感實在,充滿牛脂香,食過番尋味😋 特別係澳洲和牛M5牛肩卷,絕對係必點‼️牛大人必點靚肉/火鍋配料❤️ 花雕酒雞件❤️ 蟹籽墨汁漿❤️ 干貝鮮魚漿❤️ 高麗菜水菜仲有我最愛嘅台式小食❤️真豬小香腸❤️ 士林鹽酥雞❤️ 梅甘酥脆薯❤️ 豐原排骨酥甜品方面可以揀Mövenpick或Häagen-Dazs 雪糕,一人一杯唔使爭!仲可以揀台中仙草凍,夏天食滑滑豆腐花同仙草真係透心涼🥹 今餐真係超級滿足,期待下次再嚟牛大人🐂
每隔一排又會想再食牛大人,實在癮已上🫢

牛大人必點靚肉/火鍋配料

❤️ 士林鹽酥雞
❤️ 梅甘酥脆薯
❤️ 豐原排骨酥

2024-07-05
5 分鐘 (堂食)
慶祝紀念
紀念日
2024-07-14 101 瀏覽
旺角牛大人嘅分店依然係瓊華中心,但轉咗唔同樓層~座位設計旺角好好,多人既大枱卡位都好多👍🏻至於套餐方面,都係120分鐘任食套餐~有三種唔同級別嘅肉類選擇,包括有:精選嫩牛($208-248)美國S R F極黑牛($248-288)澳洲極上和牛($288-328)^大家記住唔同時段有唔同嘅價錢 而假期同假期前既日子都會較貴🐄今次就揀咗澳洲極上和牛級別,會比另外兩個套餐既肉類種類選擇多,而且特有既豬同牛既肉質都會比較高級架!例如手切封門柳、澳洲和牛M5牛肩卷、安格斯牛小排、西班牙豬豬肉片等等…🔥湯底方面有九款湯底選擇,我哋今次簡左牛大人秘方麻辣鍋…. 以牛骨同埋中藥材熬成,超香口,仲有大、中、小三種辣度選擇,啱晒鍾意食辣嘅人!!🐄送~美國M9和牛牛丸睇上去其實就同普通牛丸冇分別,但係淥完入口真係好香牛嘅味道,而且冇牛騷味…仲好彈牙,喺出面冇食過咁好食!必叫!🐮澳門M5和牛牛肩卷呢個餐咁貴就緊係有得食和牛啦!所以必食和牛牛肩卷~和牛食落口有好清新既香氣,平時食係普通肥牛食唔到架!另外和牛肩卷既脂肪分布均勻,令到肉味更加醇厚!🥟仲有台灣一啲特別嘅嘢食,必食係:屏東水蓮菜、手工川丸子、真味牛肉醬

精選嫩牛($208-248)
美國S R F極黑牛($248-288)
澳洲極上和牛($288-328)

🐄送~美國M9和牛牛丸

🐮澳門M5和牛牛肩卷

🥟仲有台灣一啲特別嘅嘢食,必食係:屏東水蓮菜、手工川丸子、真味牛肉醬等等,當然仲有其他打邊爐必食嘅嘢啦,例如手工餃子、燕餃、丸類、午餐肉等….

☕️至於嚟到牛大人一定要飲嘅佢地既冷泡茶!可以試吓洛神花茶同白桃烏龍,唔會甜但係又好夠味好香!當然亦都有汽水、石榴汁等嘅選擇!如果要飲熱飲牛大人都有提供薑茶、熱水!

🍦而甜品方面除咗有台式嘅芋圓糖水之外,而家仲有同dreyer's 雪糕(晚市就可以任食雪糕!)我自己就忍唔住係咁食😆

🍺而少爺啤酒會至7月14日有限時買一送一優惠(限時為每晚的限定時間)!
2024-07-14 91 瀏覽
📍牛大人台灣火鍋吃到飽 @masterbeef.hk味道:🌟🌟🌟🌟🌟牛大人瓊華中心店由9樓搬左去8樓 食8樓8樓8樓 之後唔好撳錯lift啦♨️今次又食咗佢最貴嘅套餐 水準依然keep住😳〽️120分鐘澳洲極上和牛吃到飽正價時段 $328/位小童/長者任何時後 $288〰️湯底:牛大人秘方麻辣鍋麻辣湯就充滿了辣椒同香料既香辣味 辣中帶麻👍🏻<隨餐附送> 澳州和牛牛丸(每位2粒) 每一次都覺得呢兩粒牛丸真係超好味!🥰肉味香濃 咬下去彈牙有勁 肉香四溢🫶🏻❶澳洲和牛M5牛肩卷牛肩脂肪比例均勻 肉質柔嫩🇦🇺紋理細膩 食落入口即融 牛味滿溢🐨❷SRF美國黑牛後腿肉後腿肉脂肪比例較少 口感柔軟多汁🌟同牛肩卷比就相對瘦少少 牛味更濃郁🇺🇸❸澳洲和牛牛胸爽牛胸爽食落好似係一層彈牙有口感嘅油脂🐮❹豬雪花肉片花肉片食落似豬頸肉 幾彈牙同事幾鮮嫩🐽❺手切封門柳每塊肉片都擁有獨特既筋膜紋理脂肪比例唔多🐄 肉質鬆軟 食落一啲都唔韌🦷❻黑松露海鮮漿黑松露嘅香味爆棚 墨魚味又保留到 好味好味🌟❼脆肉鯇魚腩脆肉鯇肉質結同時爽口又脆身🐟❽新鮮沙白沙白好肥美好厚肉 味道鮮甜🐚❾真台灣鯛魚片魚片質地非常細緻柔軟
📍牛大人台灣火鍋吃到飽 @masterbeef.hk
味道:🌟🌟🌟🌟🌟

今次又食咗佢最貴嘅套餐 水準依然keep住😳

〽️120分鐘澳洲極上和牛吃到飽
正價時段 $328/位
小童/長者任何時後 $288

〰️湯底:牛大人秘方麻辣鍋
麻辣湯就充滿了辣椒同香料既香辣味 辣中帶麻👍🏻

<隨餐附送> 澳州和牛牛丸(每位2粒)
每一次都覺得呢兩粒牛丸真係超好味!🥰

👨🏻‍🍳旺角彌敦道628號瓊華中心8樓
👨🏻‍🍳旺角彌敦道610號荷李活商業中心地庫
👨🏻‍🍳尖沙咀加拿分道20號加拿芬廣場2樓
👨🏻‍🍳觀塘開源道79號鱷魚恤中心5樓

#荃灣 #沙田 #元朗 #觀塘 #尖沙咀 #旺角 #銅鑼灣 #荃灣美食 #沙田美食 #元朗美食 #觀塘美食 #尖沙咀美食 #旺角美食 #銅鑼灣美食 #火鍋 #火鍋放題 #火鍋 #放題 #香港美食 #香港 #美食 #hkfoodie #foodiehk #hkblogger #bloggerhk #香港好去處 #香港食咩好 #牛大人台灣火鍋吃到飽 #牛大人
2024-07-14 51 瀏覽
牛大人推出牛大人夢王祭!推出多款以夢王蛋製作既美食🥚 ,包括夢王布丁珍珠奶茶🧋、醬油溏心夢王蛋、夢王生雞蛋、三色鮮蔬夢王脆蛋同甜品夢王布丁🍮💫 極上和牛吃到飽 $328🥘火鍋湯底共有十款,揀左台灣濃香蕃茄鍋🍅味道濃香不膩!🐮牛魔王必點期間限定SRF美國黑牛後腿肉!肉味重~澳洲和牛M5牛肩卷肉質細緻、而且好柔軟👍同樣好味~仲有手切封門柳、安格斯一口牛肉粒等亦可選擇。其餘肉類配料包括花雕雞件、羊肉卷等✔🦐海鮮類有大大隻海蝦、仲有較特別、由台灣直送既台灣鯛魚片🤗🐙漿類配料選擇幾多,有寫明必食既真味牛肉漿、澎湖花枝漿,仲有期間限定既黑松露海鮮漿等🥟餃類同樣由台灣直送✈瓜仔雞水餃、台式蝦餃、花蓮扁食、福建燕餃等🔥炸物類有招牌豐原排骨酥、鬼馬老油條、爽脆炸魚皮等;其他配料私心推介花生麻吉燒,咸甜煙韌好味~仲有滋潤既美人花膠!外面自助區既配料都好新鮮,有牛柏葉、水魷魚、仲有好得意既紫芋卷、魚豆腐、芋頭貢丸等🧆等個爐滾既時候可以食住小食先,今次夢王祭有醬油溏心夢王蛋😋溏心蛋柔軟入味~仲有即炸既士林鹽酥雞、真豬小香腸、梅甘酥脆薯,同埋新推既三色鮮蔬夢王脆蛋,全部即炸熱辣辣🔥🍮飲品可以加錢試夢王布丁珍珠奶

💫 極上和牛吃到飽 $328
🥘火鍋湯底共有十款,揀左台灣濃香蕃茄鍋🍅味道濃香不膩!

🦐海鮮類有大大隻海蝦、仲有較特別、由台灣直送既台灣鯛魚片🤗

🍮飲品可以加錢試夢王布丁珍珠奶茶🧋,滑溜布丁×彈牙珍珠,有兩重口感✔ 最後可以揀埋甜品~以夢王蛋製作既夢王布丁滑溜有蛋香;仲有必食既仙草凍,大滿足!

📍牛大人台灣火鍋吃到飽 (瓊華中心)
旺角彌敦道628號瓊華中心9樓