2022-10-31 721 瀏覽
銅鑼灣任飲任食日式火鍋放題 平日晚市去到希慎14樓高層 幾多人排隊 今次呢間最平$208/位 90分鐘任飲任食 如果食豪華啲海鮮和牛餐openrice book位會變120分鐘 同埋有優惠$500減$60 會抵d (價錢餐牌睇圖).呢次試試佢地 ⭐️和牛海鮮套餐入座時 佢地會先上海鮮拼盤 雞豬 刺身黎得食和牛任食火鍋 目標梗係狂食和牛用QR code落單 叫咗兩碟試試先‼️點知直接出左2大盤和牛 出餐份量超級足(‼️平時鐘意先點10份既朋友要小心啦)👍🏻牛肉油花 肉質都高分 新鮮.海鮮有 青口 👍🏻花膠 👍🏻日本帆立貝👍🏻大海蝦 🔥鮑魚 墨魚滑 水魷魚.外面有自助區 熱盤 火鍋料 飲品 甜品熱盤區有 XO醬和牛炒飯 (😅會飽肚 冇試)👌🏻柚子蜜汁豬肋骨 雪耳糖水 味增湯👍🏻汁燒牛肉 👍🏻日式豬軟骨 👍🏻葡撻 燒三文魚.火鍋料區 都係基本 蔬菜 丸類 麵類當中必食⭐️麻吉燒花生湯圓 跟指示煮4分鐘🔥咬開流感滿分 超好食嘅湯圓.飲品區有基本嘅 汽水 紙包飲品 茶啡甜品佢哋有雪糕機 like fb 送movepick.湯底方面 佢地主要湯底都比較日式呢次試咗兩個湯 2個都比較重口味⭐️日式牛骨濃湯
呢次試試佢地 ⭐️和牛海鮮套餐
入座時 佢地會先上海鮮拼盤 雞豬 刺身
黎得食和牛任食火鍋 目標梗係狂食和牛
用QR code落單 叫咗兩碟試試先
‼️點知直接出左2大盤和牛 出餐份量超級足
(‼️平時鐘意先點10份既朋友要小心啦)
👍🏻牛肉油花 肉質都高分 新鮮
海鮮有 青口 👍🏻花膠 👍🏻日本帆立貝
👍🏻大海蝦 🔥鮑魚 墨魚滑 水魷魚
外面有自助區 熱盤 火鍋料 飲品 甜品
熱盤區有 XO醬和牛炒飯 (😅會飽肚 冇試)
👌🏻柚子蜜汁豬肋骨 雪耳糖水 味增湯
整體食物種類唔算多 但貴精不貴多
狂食和牛都容易回本 大食牛魔王朋友值得留意
#hkfunfoodrecord窮遊香港
#hkfunfoodrecord_銅鑼灣
#牛気(希慎廣場) (銅鑼灣)
地址:銅鑼灣軒尼詩道500號希慎廣場14樓L1404-1405號舖
⭐️評分:
味道:4/5
環境:4/5 有空間感舒服
服務:3.5/5
抵食:3.5/5
鐘意睇野食既朋友仔 記住幫手like分享 同撳埋右上鐘仔
超感謝 你既支持🙏🏻一齊見證 我脂肪既成長

#飲食 #美食 #優惠 #抵食 #hk #hkfood #hkfoodie #foodiehk #hkfoodblogger #hkblogger #hkfoodies #hongkongfood #吃貨 #食評 #增肥 #搵食 #食好西 #相機食先 #香港美食 #銅鑼灣美食 #放題 #任飲任食 #火鍋
📍 銅鑼灣 牛氣上個假日,心血來潮想打個邊爐就去左位於希慎嘅牛氣食午餐 🐂基本上環境相當舒服 - 當日係假期但都唔使排隊,我地三個人坐嘅卡位亦尚算闊落。食物選擇方面,除左鐵膽肉類之外,仲有好多款蔬菜同丸類 – 例如係自家製嘅麻糬燒。飲品亦無馬虎,有可口可樂同埋另外十幾款嘢飲 🧃最後仲包埋可以自己唧嘅雪糕🍦埋單連加一每人唔使$200,仲要係希慎廣場呢啲咁方便嘅位置,性價比都值得一讚。如果下次想約朋友打邊爐又無咩 idea 嘅話都可以考慮一下 🤔 #性價比唔錯嘅邊爐午餐放題 #銅鑼灣 #牛氣 #øhhejfoodie #20221004
📍 銅鑼灣 牛氣
上個假日,心血來潮想打個邊爐就去左位於希慎嘅牛氣食午餐 🐂

最近開始feel到秋天既氣息,當然要去打邊爐啦🫕成日都周圍見到牛気既分店,今次去銅鑼灣果間試下,質素又唔錯喎晚市價錢(午市價錢減$40💡)嚴選和牛+海鮮放題(90分鐘) $358/位有嚴選和牛、特選牛小排、大海蝦🦐、三文魚刺身🐟等等湯底要左壽喜燒+川椒麻辣湯底🌶️我地一向必叫壽喜燒湯底,和牛雪花好靚❄️,唔會切到好薄,亦唔會愈叫質素愈差,淥一淥,點埋生雞🥚,好甘甜🤤🌶️麻辣湯底亦唔錯,食得多壽喜燒偏甜既味,又可以食下麻辣刺激下味蕾🤘🏻亦唔會話太辣👍🏻至於其他食物都好有質素,牛小排🥩都好味、海蝦🦐(推介!)、八爪魚🐙新鮮大隻彈牙👍🏻仲有三文魚刺身任食😘自助區:有熟食(葡撻、日式豬軟骨、豚肉生薑燒🐷、汁燒牛肉等)、糖水、飲品區、火鍋配料、蔬菜🥬、雪糕機🍦我哋迷失咗同和牛玩遊戲,都唔係話試咗好多,不過選擇都幾多,味道ok👌🏻Overall講真食嘢貴精不貴多,和牛、三文魚🐮🐟任食確係好吸引👻但如果想食平啲,最平個餐$208有牛肩肉/豚肉/雞肉食,但無海鮮同三文魚,都係唔錯的,豐儉由人,可以一試啊

晚市價錢(午市價錢減$40💡)
嚴選和牛+海鮮放題(90分鐘) $358/位
有嚴選和牛、特選牛小排、大海蝦🦐、三文魚刺身🐟等等

自助區:

Overall
2022-09-21
7:22pm入座8:20pm咁早就話冇晒雪糕送,又冇註明送完即止,分店經理及員工態度差!唔叫佢收野就扮睇唔到!平時係將軍澳食都好滿意,就係呢間特別差!唔推介大家黎。
唔叫佢收野就扮睇唔到!
平時係將軍澳食都好滿意,就係呢間特別差!唔推介大家黎。

放題
2022-09-15 688 瀏覽
晚市揀咗SRF餐任食90分鐘放題,我覺得好抵食呀,每一份牛嘅質素都keep到,我個人鍾意SRF牛,我朋友就係鍾意另一款平啲嗰隻啦,所以其實下次可以揀最平嗰餐都好滿足㗎啦,平嗰個餐都係198一位,我呢個餐兩個人加埋都係54X埋單,性價比高啊,菜都幾多款揀,有油麥菜,生菜,羽衣甘藍等,嘢飲任飲都唔錯,有罐裝茶,汽水,紙包飲品,有自己唧嘅軟雪糕,仲有幾款壽司,太多選擇啦,一定會再嚟啦都未試晒🤤仲有啊,呢個餐有水魷。滿足!
2022-08-17 916 瀏覽
午市90分鐘放題!由於平日嘅關係人流並不算多,食物種類都有很多選擇,但今次選擇最平的一款穀飼牛肩肉,肉味一般,但其餘食物都很新鮮不錯,還有自肋棉花糖機可供小朋友食用之餘更可玩樂,👍🏻午市還減$40/每位
午市90分鐘放題
2022-08-16 619 瀏覽
一行7人8:00pm入坐,9:10不停催促你最後order,當時9:10個場有一半冇人,其實食唔切,9:30叫你馬上離開,但未食晒,9:45明顯係經理?好惡咁話,你哋要離開啦⋯⋯明白嘅,以後都唔會再去,平均每人都要$400,火鍋1.5小時,7個人!貴、好趕、侍應 經理態度差!食物一般!
2022-08-13
2022-08-14 535 瀏覽
又係我最愛嘅打邊爐,他中午2百零蚊食2个中,可以任食牛,和自助蔬菜吧。自助區幾多嘢食的,有萵筍,不同的菇,還有咖喱飯,甜品有雪糕和棉花糖,還有小朋友最愛的軟糖。牛肉質素不錯,不會很鞋很乾。
2022-08-07 601 瀏覽
二、三百蚊,半自助,算OK啦環境可以,衛生可以,味道一般啦起碼坐得舒服又唔吵耳傾下計,食下嘢,又一餐,又一日其實好多地方要睇身處何方銅鑼灣希慎廣場14樓人均二、三百接受到喔
2022-07-26
10 分鐘 (堂食)
慶祝紀念
生日
牛牛
  • 火鍋配料
  • 極上美國牛小排
2022-07-02 774 瀏覽
可能因為打風緣故,今日只提供$298或以上的餐,而呢個餐入面仲有兩款牛都未能供應,基本上只有4樣嘢食:牛小排、豚、雞,水魷。熟食麻麻,甜品難食,咬左啖真係唔想再食😣肉類正常,其他配菜都正路,壽司啲飯硬到呢,仲要無三文魚壽司,只有再貴啲嘅餐先有三文魚刺身,不過都唔會再試了。落單可以更加電子化,全部落嘢都要叫店員,連壽司都係,加上人手又唔多,變相有啲麻煩。11pm關門,10:15pm收機,唔知道算唔算早,不過就食唔切雪糕🥲🥲

熟食麻麻,甜品難食,咬左啖真係唔想再食😣

2022-05-31 836 瀏覽
话說前幾日係銅鑼灣行街,臨近飯點於是係附近既希慎廣場搵野食,無意中發現係十四樓既这間牛氣放題,覺得幾抵食。我叫左個SRF美國極黑牛套餐,入面有SRF牛,牛肩,豬肉,雞肉同墨魚滑可以任叫,另外加錢叫咗個壽喜燒湯底,人均大約二百五十蚊左右。我主要食距地 D牛肉,SRF牛肉賣相唔錯,肥瘦相間,頗為平均,吃落唔會太難咬,牛肉味都幾濃,個人認為唔錯。至於牛肩,各方面都稍遜一些,賣相較差同埋有D難咬,不過都算係不過不失,都係推薦番 SRF。而壽喜燒湯底個人認為不錯,味道比其他舖頭濃郁,比較入味。雞,豬等等就屬於正常水平,無嘢特別。自取區方面,款式數目適中,該有既都有,但勝在夠乾淨衛生,令人放心。甜品方面,種類頗多,最令我驚喜既係有綿花糖機俾人 DIY綿花糖(可能我大鄉里,未見識過)。大致上認為做得唔错,二百幾蚊有gum多嘢真係幾抵食。下次食多兩碟牛,應該回到本。
2022-05-28
2022-05-21 687 瀏覽
琴晚臨時無訂位直接去左食,安排坐2人枱。當時6點有頗多空位,見其他2個人嘅都坐緊4人枱,所以有問有冇其他位,但話其他都俾人訂哂。兩個人,朋友鍾意壽喜燒湯所以就揀左,要加$10。一開始食牛同食左舊響鈴,個湯濃(甜)到係食咩都幾乎食唔到食材嘅味,淨係食到壽喜燒嘅味,仲要食完即刻飲野沖番啖個口。朋友有用生蛋汁配黎食,所以佢尚接受到。個湯一黎係好滿下嘅,唯有諗住等佢滾下少啲水再叫人加湯個陣加熱水算。我叫加湯個陣,個侍應都自動問確認係咪加水唔係加湯,話會太濃,姐係其實根本佢哋都知食客一般都覺得壽喜燒個湯太濃,咁點解佢哋唔同廚房溝通下呢?唔通想食客一坐低一食就叫你拎番入去倒走部分湯然後加水拎番出黎?以前間唔中都有去食,可能幾個月一次,都係叫壽喜燒湯,之前一路都正正常常。除開食成400蚊一個人,但因為個湯根本無食到啲乜,好sad。

兩個人,朋友鍾意壽喜燒湯所以就揀左,要加$10。

繼上星期去左牛陣打邊爐,今日又去城中另一間日式火鍋放題試吓,就係位於希慎廣場嘅牛気。今日主攻自助吧,揀左最平嗰個午市精選套餐60分鐘放題,加埋一人均$100都唔洗,平過牛陣最平嘅餐,不過牛陣食牛,呢個食豬。特選豚肉 $88 一位 另加一特選豚肉一客7片左右,好瘦不過唔太韌,冇豬味,老實講唔太好食。肉類:牛陣勝日式牛骨濃湯 呢度唔似牛陣係一人一鍋,而係二人一鍋,只可以揀一款湯底。服務員好心提醒日式牛骨濃湯會有少少辣,牛骨真心冇乜。最慘係個爐等左好耐先滾。湯底:牛陣勝今日主攻自助吧,一入到去居然見到有唔少熟食,正喎,有啲喜出望外。香辣魚蛋:質感粉到爆黑金流沙包:賣相同味道都唔錯茶漬蛋:都可以壽喜燒汁炒牛肉:牛肉非常韌咖哩牛肉:可以白飯隔離有彩色芝麻同紫菜俾你加豆腐花:味道係可以,不過質感好差冬菇蟹肉素翅雪耳糖水熟食:牛気勝自助吧有丸類同肉類,包括:貢丸:勉强可以鱆魚燒:好多鱆魚碎,唔錯魚蛋:正常牛気板燒魚蛋:好粉餃子:塊皮可以,肉餡就麻麻芝士腸海膽丸午餐肉黑芝麻麻吉燒:其實係黑芝麻湯丸,唔錯,不過加埋鹹同辣既湯底就好奇怪丸類:牛陣勝自助吧當然有蔬菜,種類比牛陣略少,包括:油墨菜:有些少菜係

特選豚肉

茶漬蛋:都可以
壽喜燒汁炒牛肉:牛肉非常韌
咖哩牛肉:可以
白飯隔離有彩色芝麻同紫菜俾你加
豆腐花:味道係可以,不過質感好差
冬菇蟹肉素翅
雪耳糖水
豆腐花,茶漬蛋,香辣魚蛋,黑金流沙包

壽喜燒汁炒牛肉

熟食:牛気勝
自助吧丸類

自助吧有丸類同肉類,包括:

貢丸:勉强可以
鱆魚燒:好多鱆魚碎,唔錯
魚蛋:正常
牛気板燒魚蛋:好粉
餃子:塊皮可以,肉餡就麻麻
芝士腸
海膽丸
午餐肉
黑芝麻麻吉燒

丸類:牛陣勝
自助吧

自助吧當然有蔬菜,種類比牛陣略少,包括:

油墨菜:有些少菜係黃既
紅心蘿蔔:吸左湯好味
白蘿蔔
萵笋

蔬菜:牛陣勝

呢度仲有麵類,拉麵,手打烏冬,綠茶麵,白素麵,葛絲,雞蛋等等。
沙律

呢度居然有沙律,包括沙律菜,雜果,菠蘿粒,車厘茄,紫薯,中華沙律同八爪魚。中華沙律太鹹。

沙律:牛気勝

見到有張紙寫住有壽司,話可以叫師傅整,不過完全唔見有人。
飲品櫃

飲品櫃有十幾款左右,包括楊協成飲品,七喜,可樂,我哋都冇時間飲。不過牛陣呢個價錢係唔包飲品。

飲品:牛気勝
冲繩海鹽軟雪糕

甜品主要係冲繩海鹽軟雪糕,雖然得一款口味。質感係滑,味道可以,雖然唔突出。
冲繩海鹽軟雪糕

仲有窩夫筒俾你自己加雪糕,都算脆口。另外仲有朱古力醬,粟米片,朱古力波波同棉花糖俾你加落雪糕。其他甜品有泡芙同紅豆和菓子,後者都幾難食。

甜品:平手
醬料調味吧

醬料調味吧全部都有蓋。

食物非常多樣化,雖然質素普通,不過咁嘅價錢都算係咁。15分鐘前俾單你埋,夠鐘提你離座,服務態度都可以嘅。

比起牛陣,個人覺得各有好同唔好,算打和啦。
2022-02-17
黑芝麻麻吉燒
2022-02-15 932 瀏覽
餐廳的規矩真系好奇怪到左未齊人唔比入 坐,等齊人遲左5分鐘 最終又當no show, 問題系佢入面坐左一半人都未有, 使唔使咁認真?下次真系要念清楚先好訂佢,都唔系系客人方面著想。
2021-12-10 2167 瀏覽
Happy Friday!!!下班後好想出去放鬆一下食好野,天氣涼,最啱啱拾下拾下。最後揀了間在希慎廣場14樓的牛氣,90分鐘放題打邊爐。選好套餐和湯底後就入座,所選套餐的肉類可以無限Encore,其他丸類、蔬菜 、飲品和麵食等都自助,推介手打烏冬,同時還提供數款熟食,甜品,仲有壽司Bar,基本上入到去總可以找到你想吃的。