餐廳: 牛涮鍋
資訊:

餐廳: 牛涮鍋
資訊:

2019-12-07 1016 瀏覽
豐富嘅午餐 ShaBu ShaBu天氣涷,有同事提議去打邊爐,我果陣心諗邊到有呀,趕得到番黎咩,夠時間食咩點知“MOKO”有間牛刷鍋,因為平時夜晚就試過打,晏就就真系未試過我地一行十人,叫左啲午餐set(牛/豚/雞)所以可以有4個湯底(我地果枱要左醬油同辛辣果個)之後就出去夾野食啦,選擇還可以啦調味料都有好多(豆腐/豚肉餃子/鮮冬菇/娃娃菜/海鮮菇/芥蘭苗)(魚皮/大量丸/芝士腸/哩隻蜂巢豆腐)最黎梗系拎個雪糕邊行邊食啦有幾個口味(我都系鍾情朱古力)
豐富嘅午餐 ShaBu ShaBu

我地一行十人,叫左啲午餐set(牛/豚/雞)
所以可以有4個湯底(我地果枱要左醬油同辛辣果個)
之後就出去夾野食啦,選擇還可以啦
調味料都有好多

(豆腐/豚肉餃子/鮮冬菇/娃娃菜/海鮮菇/芥蘭苗)

(魚皮/大量丸/芝士腸/哩隻蜂巢豆腐

最黎梗系拎個雪糕邊行邊食啦

有幾個口味(我都系鍾情朱古力)
午餐
2019-12-03 674 瀏覽
我一個人去食,就叫我搭檯,冇問題。但係我果便係冇機加order,想搵侍應幫手又冇人。好不容易搵到人,最後都係冇落order,又要四圍搵人追。跟住仲有成個鐘,又叫我last order. 服務十分混亂!
2019-10-20 1749 瀏覽
今朝晏左起身所以來不及吃早餐, 午餐就好想食得豐富啲。越想越肚餓, 於是拉左朋友去MOKO Mall食涮涮鍋。早有聽聞呢度食lunch超級抵。中午時段60分鐘,包一碟自選肉片,及無極火鍋配料放題。都係百零蚊埋單。當然肉質就唔會話好頂級。但佢勝在自助吧有超多配料, 而且質素都唔錯, 丸類、腸仔、豆腐、大量各式蔬菜。應有盡有。湯底也有幾多選擇。我就選了四川麻辣,其實唔係真係好辣,不過就惹味啲。食落覺得其實60分鐘有點急,不過佢另有90分鐘揀, 價錢就當然貴點啦, 所以我地吃完就另覓地方喝咖啡。

2019-10-09
午餐
2019-10-08 4126 瀏覽
近期工作太忙,今日終於將重要項目完成,大家都鬆一口氣,相约收工食火鍋舒緩一下!這裡經常要排隊等位,今次都唔例外!等左半個鐘就有位,踏入門口已經聞到陣陣火鍋香味!店裡色彩繽紛!好適合一家大細來食,位同位之間十分寬敞,如果人數唔夠未能佔據成張枱,都會有一塊印有可愛牛牛的木屏封分隔,真的不錯!餐牌有牛胸腩/牛胸腹/牛肩脊肉配豚肉和雞肉的放題,如果唔想食肉,都有鮮菌雜錦素丸放題選擇,湯底可以8款選1或2款!仲有超過30款配料,雪糕及飲品無限享用!!真係好吸引!!<鴛鴦鍋– 四川風麻辣湯 & 甜醬油湯> 朋友選擇的麻辣湯底麻中帶辣,辣中帶香,濃厚辣味完全挑戰我食辣的能耐度,一邊食一邊流汗,最後我都係食返甜醬油湯好D, 其實甜醬油湯就係日式壽喜燒,這個湯甜甜又香濃,完全唔洗點醬汁都已經好夠味!<美國牛胸腩> 色澤鮮豔好新鮮,油脂較少,沒有油膩感,食起來肉質軟硬適中,牛味濃郁,非常不錯!<丹麥皇冠豚梅肉> 豚肉呈淡紅色,油花分布均勻,唔會好肥膩,肉質鮮嫰多汁,較普通豚肉更柔軟,十分好味!<美州特選雞腿肉> 雞腿肉大部份皮都去掉,沒有太多

仲有超過30款配料,雪糕及飲品無限享用!!真係好吸引!!

<美州特選雞腿肉> 雞腿肉大部份皮都去掉,沒有太多油份,食起來肉質嫩滑多汁,唔似其他雞肉咁乾身和鞋口!每一口都食到雞的鮮味!

這裡經常都有好多人等位就知環境和食物質素都不錯!可借限時90分鐘就要交枱,好似我呢D食得慢吞吞的人食得好趕,如果可以沒有限時就更加好!
2019-09-25 1416 瀏覽
打邊爐第一時間會諗去邊間😯 而我就會諗起呢一間牛刷鍋 距🈶️好多分店因為佢性價比比較高 最緊要食嘅牛係澳洲牛我今次食呢個呢仲包埋海鮮添 兩個加埋都係$560咋 冇錯啦 呢幾類海鮮係任叫任食架雖然帆立貝好細粒 但咁既價錢可以食到都唔錯啦再來係肥牛 色澤分明 肥瘦適中入口鮮甜 牛味濃郁 紋路清晰 好好食呀...當然啦好多其他嘢可以叫嘅我叫個個level 3 可以叫埋level 1 2 既其他野食不過食到我好飽 冇食其他既野了好抵食呀 有會員卡同八五折添😱😱
打邊爐第一時間會諗去邊間😯

而我就會諗起呢一間牛刷鍋 距🈶️好多分店

因為佢性價比比較高 最緊要食嘅牛係澳洲牛

我今次食呢個呢仲包埋海鮮添

兩個加埋都係$560咋

冇錯啦 呢幾類海鮮係任叫任食架
雖然帆立貝好細粒 但咁既價錢可以食到都唔錯啦

再來係肥牛 色澤分明 肥瘦適中
入口鮮甜 牛味濃郁 紋路清晰 好好食呀...

當然啦好多其他嘢可以叫嘅
不過食到我好飽 冇食其他既野了
好抵食呀 有會員卡同八五折添😱😱
2019-09-22 1353 瀏覽
一早做完運動好肚餓,即想飽肚又想健康,便想到日式任食的shabu shabu。估唔到牛涮鍋週日都有提供抵食的一小時配菜飲品放題另加一碟肉,比較怕肥的我們選擇了雞肉和豚肉(瘦過呢度的肥牛),限時一小時,只要$69+10%,食得肉的朋友其實亦可選擇百幾蚊起的90分鐘放題,肉類便可以任食!配菜方面選擇非常豐富,有各種丸類,腸仔,蔬菜,粉面,正常的火鍋配料應有盡有。另外呢度都提供日式咖哩飯,軟雪糕,沙拉吧,也有一些基本的飲品。環境方面呢間分店是全新裝修,非常闊落明亮。

環境方面呢間分店是全新裝修,非常闊落明亮。
2019-09-22
2019-07-10 2015 瀏覽
今日同朋友黎左呢度食火鍋,已有十多人在等候。今餐最吸引的地方是任吃!我們不是選貴牛,所以是晚消費不算高。肉類及配料的質素是還可以的,之後我地揀選咗美國進口牛肉放提,午市嘅牛豬雞都係得一碟,無得無限食的,不過每碟嘅分量比想像中多。而我哋叫左番茄湯底同埋醬油湯底。飲品除左大路Zero,忌廉, 雪碧, 可樂之外, 隔離個部有唒提議配搭嘅機好似更正, 橙汁, 蘋果汁, 蜜糖菊花, 水蜜桃汁, 點咩都好飲.。都几有特色唔錯,下次繼續來食。
2019-07-04
15 分鐘 (堂食)
用餐優惠
現金券
2019-06-27 1763 瀏覽
今日33度,同老婆阿仔黎左呢度食火鍋..5:45到門外,已有十多人在等候。六點開始叫飛,6:10左右入座,然後門外又再來了大批人在等候中。..今餐最吸引的地方是任吃!我們不是選貴牛,所以是晚消費不算高。肉類及配料的質素是還可以的,總之食完之後會講「嘩好飽呀」,但就唔會話「好正呀...好好味呀...」咁。..豚肉片沒有肉味,而牛肉就好味啲、滑啲。..我地選了昆布湯及阿仔堅持要的重口味黑蒜油豬骨湯。起初以為湯底會好重口味,或者會令人口渴之類,但事實食完之後沒有口乾,不錯呢。..阿仔拎左呢d野,正正係車仔麵的配搭,佢一出街就會揀呢d零營養成分的禁忌食物。另外佢食左好多烏冬,烏冬的確好滑,配上惹味湯底真的很滋味。但拉麵不好吃,鹼味過重到帶點苦。..我見到一旁的櫃臺有水壺,以為係水,倒到差不多滿先見到,係豬骨湯黎... 真係好瘀... 是晚飲品任斟,我飲左好多橙汁。..今晚食菜多過食肉。..明知道甜品只係裝飾,都要食一食佢...
今日33度,同老婆阿仔黎左呢度食火鍋..
5:45到門外,已有十多人在等候。
六點開始叫飛,6:10左右入座,
然後門外又再來了大批人在等候中。
今餐最吸引的地方是任吃!
我們不是選貴牛,所以是晚消費不算高。
肉類及配料的質素是還可以的,
總之食完之後會講「嘩好飽呀」,
但就唔會話「好正呀...好好味呀...」咁。
豚肉片沒有肉味,而牛肉就好味啲、滑啲。

今晚食菜多過食肉。
明知道甜品只係裝飾,都要食一食佢...

2019-06-22
25 分鐘 (堂食)
2019-05-16 1806 瀏覽
#牛涮鍋一年四季都可以打邊爐真係好幸福‼️揀左重口味既黑蒜油同麻辣湯底油左小小可能係晏就時段食,所以選擇比較少肉同丸都普普通通,唔特別不過值得讚既係餐廳好企理、好光孟菜洗得乾淨,擺得好整齊最尾仲可以整番個乳酪食(蘋果/雲呢拿味)雪糕唔岩,都有其他甜品評分: 7 / 10
#牛涮鍋

一年四季都可以打邊爐
真係好幸福‼️
揀左重口味既黑蒜油同麻辣湯底
油左小小
可能係晏就時段食,所以選擇比較少
肉同丸都普普通通,唔特別
不過值得讚既係
餐廳好企理、好光孟
菜洗得乾淨,擺得好整齊
最尾仲可以整番個乳酪食(蘋果/雲呢拿味)
雪糕唔岩,都有其他甜品

評分: 7 / 10
20 分鐘 (堂食)
2019-04-21 2205 瀏覽
晚餐黎過好多次,午餐就第一次。4點幾黎到,佢有個一碟肉套餐,啱晒成日多肉少菜嘅人。要講下服務,似乎晚餐時間的服務態度比較好。午餐時間門口接待員,不等我們坐下,係門口登記會員卡,已經開始計時,雖然佢會遲15分鐘收枱,但都係做得唔夠好。

2019-04-12 1688 瀏覽
黎呢到食牛肉放題火鍋 當然黎到要食肥牛啦 佢d 牛肉都唔錯wor 味道帶甜都幾好食 另外出面都可以拎好多嘢食 有魚蛋菜都幾多選擇行所以都覺得幾抵食 地方都坐得幾舒服值得一試㗎
2019-04-08 1233 瀏覽
本人與家人(2大1嬰兒)前往Moko分店,手持B50號票,但一直未獲編入坐,負責門口接待先生一直只說「要就你地小朋友丫嘛」為由,需要我們多等,本來我們都照等待,直至再叫B51, B52,才發覺他們都是3位,此時我們向他問個明白及表明要投訴,他雖一路嘗試解釋,但態度非常惡劣,與客爭辯,愈說愈大聲拿了電話後打回店舖欲找經理投訴,但有一位負責收銀男性說他要招待其他客人,找來一名自稱CS的女性接聽,態度更不願自評「咩貴姓,我地無貴姓」,這是所謂的服務?希望你們不會遇上這種服務,或許如沒事情發生,應該都能順利享用晚餐,但當有事情發生時,店舖職員處理……

,態度更不願自評

「咩貴姓,我地無貴姓」,這是所謂的服務?

2019-04-07
2019-03-28 1103 瀏覽
單憑賣相根本無法將美國進口牛肉與美國上級進口牛肉區分,對比餐牌上的相片,反而覺得整碟都是前者,幸好入口仍算軟腍,肉味不過不失,亦不會帶有牛臊味,而之後追加的牛肉,總是覺得好像比第一碟好。丹麥皇冠這個品牌的豚肉,水準一向有保證,豚肉片入口香滑味美,與青檸骨膠原鰹魚湯的味道匹配;至於來自美國的雞腿肉亦不錯,個人覺得配黑蒜醬油湯更滋味。以當晚情況而言,追加肉類效率甚高,而且質素亦算穩定,除了第一碟牛肉感覺怪怪之外。環境方面,這是「牛涮鍋」的旗艦店之一,店內充滿童話氣息,為大家帶來一份歡樂、溫馨的感覺,而且座位舒適闊落。
2019-03-19 768 瀏覽
朋友生日即興約咗去食牛涮鍋火鍋放題我哋今次去咗旺角分店嘅牛涮鍋未入座之前會叫我哋揀選湯底 之後我地揀選咗美國進口牛肉放提入到去環境都好大,座位好闊落每張枱上面,每人都有一隻碟畀客人去自助食品區到拎嘢食蔬菜種類豐富,飲品方面亦都好多款式。特別推介係有沙律櫃,有唔同款式嘅沙律提供值得一讚!牛肉質素一般,不過不失,任食黎講都算係咁甜品方便選擇都好多,有泡芙,雪糕,芝士蛋糕等選擇百幾蚊既價錢可以食到咁多野,抵食之選!
朋友生日即興約咗去食牛涮鍋火鍋放題
我哋今次去咗旺角分店嘅牛涮鍋
未入座之前會叫我哋揀選湯底
之後我地揀選咗美國進口牛肉放提
入到去環境都好大,座位好闊落
每張枱上面,每人都有一隻碟畀客人去自助食品區到拎嘢食
蔬菜種類豐富,飲品方面亦都好多款式。
特別推介係有沙律櫃,有唔同款式嘅沙律提供值得一讚!
牛肉質素一般,不過不失,任食黎講都算係咁

甜品方便選擇都好多,有泡芙,雪糕,芝士蛋糕等選擇
百幾蚊既價錢可以食到咁多野,抵食之選!

2019-03-11 950 瀏覽
忙碌完一整個上午,同事突然即慶想吃火鍋, 查OpenRice食肆即 彈出 牛涮鍋。 大家都同意,就去呢間啦。 去到門口,見到有個小小的信用卡10% off 優惠,就拎張飛等入座。 4個人(4人枱)等了約十分鐘,原來午市入面大把位,不過唔明點解佢哋俾個靠牆位我們,四人吃自助火鍋 只有單邊出入感覺很不夾,不過不是大問題,只是入座前冇提過,是坐下來就計時,不是點好東西有個鍋上枱先開始計。(係自己冇注意) 食物選擇多,好多素食者恩物,都算新鮮,不過 用店內的電子落order system, 要求加湯,等到差不多乾水冇人埋,最後 唯有自己去找湯壼自己加,加完一邊,再加另一邊先有店員發現主動幫手加湯。 最後,想講下 ,選擇食肆除了好食材、價位、 環境、服務,良心食肆也是重要的因素。(見題外話)

題外話/補充資料: 題外話,同事請店長傾咗兩句,佢只是説公司有「加時制度」,意下 吃唔唗 客人只可以選擇加時(即加$$),但係如果枱面上仲有未食或未煮食物,在沒有其他客人輪候的非繁忙時段 都要趕客,不要可坐到吃完枱面上的食物。非常可惜,又不肯來個彈性處理,又未能解釋 客人枱上餘下的食物處理方法。而且,他完全沒有提過加入了「咪唗嘢食店」計劃的內容。 不過,佢地有提過 我地 時間 尚餘 30 分鐘⋯⋯ 吃得快的朋友可以 不用煩惱。
2018-11-16
10 分鐘 (堂食)
用餐優惠
信用卡優惠