2024-06-05 493 瀏覽
我地食過呢間好多次,鐘意佢價錢合理野食又高質,而且空間位置幾寬敞,多人嘅話仲可以坐卡廂,私隱度高今次叫咗新出嘅龍蝦頭湯底,超大個龍蝦頭,湯底有好多蘑菇,充滿濃濃嘅龍蝦味,配海鮮一流😍SRF美國極黑和牛肩胛肉眼套餐($298)主要有美國極黑和牛SRF、美國安格斯牛板腱、手切封門柳,呢度既牛水準不嬲都唔錯,唔會太肥或太薄,就算幾左幾轉都無走樣!上菜速度都快😆,牛肉質感仲好嫩滑,同埋有好多肉汁,牛味濃郁海鮮有蝦、沙白、帆立貝、花膠、甚至連海參都有,推介大家食蝦!夠大隻又新鮮,食到仲夠彈牙同爽滑,肉質甜美😋任食區有不同丸類,包括流沙鹹蛋丸、好少見既企鵝丸,其實係黑白墨魚丸,好得意,仲有麻糬福袋,比一般嘅丸類多蔬菜都有好多種,我哋揀咗少見既豆苗同冰菜😆小食必點乳鴿,上枱嘅時候仲係熱嘅,個皮薄香脆,肉質爽口彈牙,高質,仲要任點🤤甜品有Häagen-Dazs雪糕,竟然任食,今次有榛子同士多啤梨兩隻味飲品櫃都有好多選擇,必是自家製嘅各種茶,個人最鍾意呢款茉莉花茶,好清香,打邊爐可以解膩

SRF美國極黑和牛肩胛肉眼套餐($298)

夠大隻又新鮮,食到仲夠彈牙同爽滑,肉質甜美😋

任食區有不同丸類,

蔬菜都有好多種,我哋揀咗少見既豆苗同冰菜😆

小食必點乳鴿,

2024-06-01 371 瀏覽
Amidst the bustling streets of Tsim Sha Tsui, a culinary oasis awaits – "The Sizzling Pot" ☯️, an all-you-can-eat hot pot restaurant that tantalizes the taste buds with its mouthwatering selection of ingredients and expertly crafted broths.As you step through the doors, the aroma of simmering spices and sizzling meats immediately captivates the senses, setting the stage for a truly immersive dining experience. The Spicy Mini Lobsters 🦞 are an undisputed highlight, with their succulent flesh bathe

As you step through the doors, the aroma of simmering spices and sizzling meats immediately captivates the senses, setting the stage for a truly immersive dining experience. The Spicy Mini Lobsters 🦞 are an undisputed highlight, with their succulent flesh bathed in a bold, Sichuan-inspired broth that packs a flavorful punch.
The delicate crustaceans practically melt in your mouth, leaving a delightful tingling sensation that keeps you coming back for more.

But the culinary adventure doesn't stop there. The selection of premium-quality Beef 🥩 is equally impressive, with thinly sliced cuts that quickly cook to perfection in the hot pot, infusing each bite with an irresistible beefy essence. For a touch of comfort, the Meatballs 🍢 are another must-try, their juicy interiors and springy texture perfectly complemented by the simmering broth.

As you work your way through the impressive array of ingredients, the restaurant's attentive staff ensure that your experience is nothing short of exceptional. They are on hand to guide you through the menu, offering recommendations and ensuring that your hot pot is continually replenished with the freshest, highest-quality ingredients.

The Sizzling Pot's ambiance is equally captivating, with a sleek, modern design that seamlessly blends traditional hot pot elements with a touch of contemporary flair. The communal seating arrangement encourages lively conversation and shared experiences, making it the perfect destination for a group gathering or a memorable date night.

Whether you're a seasoned hot pot enthusiast or a newcomer to the culinary delight, The Sizzling Pot promises an unforgettable dining experience that will leave you craving more. With its unparalleled selection of ingredients, expert preparation, and inviting atmosphere, it's no wonder this hot pot haven has become a beloved fixture in the Tsim Sha Tsui dining scene. 🌃
2024-05-30 657 瀏覽
尖沙咀任飲任食台式火鍋 午市最平$168 任食四個鐘 任食多款肉類 海鮮 小食 甜品 飲品 簡單記錄一下.呢次12點去到見到 店前已經排緊隊店內環境幾舒適闊落 冷氣都夠凍.今次叫左佢哋4號餐 可以試晒所有嘢食$308/位最高級牛肉有 ⭐️特上牛小排 ⭐️澳洲M5和牛 亦都包括咗佢哋所有海鮮花膠 海參 鮑魚 瀨尿蝦 帆立貝 海蝦都有比較特別 佢哋用咗新鮮生蠔 而唔係雪藏貨.幾鍾意佢哋⭐️燒乳鴿皇 ⭐️爆漿糍粑 外面自助區 有小食 水果 熱盤仲有麻辣小龍蝦火鍋料自助區配料應有盡有仲有多款甜品櫃 雪糕機 任食Häagen-Dazs雪糕.飲品款式都好多 除咗一般汽水紙包飲品佢哋仲有冷泡茶 珍珠奶茶 港式奶茶 低糖乳酸任飲清酒 梅酒 啤酒.整體呢個食物價錢服務都高分難怪網上都比較少負評.#hkfunfoodrecord窮遊香港#hkfunfoodrecord_尖沙咀.#牛站(駅)麻辣火鍋放題 (尖沙咀)地址:尖沙咀加連威老道2-6號愛賓商業大廈1樓102號舖.⭐評分:味道:4.2/5環境:4.2/5服務:4.2/5 抵食:4.5/5..#飲食 #美食 #hk #香港 #food #hkfood #hkf
呢次12點去到見到 店前已經排緊隊
整體呢個食物價錢服務都高分
難怪網上都比較少負評
#hkfunfoodrecord窮遊香港
#hkfunfoodrecord_尖沙咀
#牛站(駅)麻辣火鍋放題 (尖沙咀)
地址:尖沙咀加連威老道2-6號愛賓商業大廈1樓102號舖
⭐評分:
味道:4.2/5
環境:4.2/5
服務:4.2/5
抵食:4.5/5

#飲食 #美食 #hk #香港 #food #hkfood #hkfoodie #hkfoodies #hkfoodblogger #hkblogger #香港美食 #旺角美食 #旺角必食 #太子美食 #太子必食 #油麻地美食 #油麻地必食 #尖沙咀美食 #佐敦美食 #佐敦必食 #柯士甸美食 #任飲任食 #火鍋 #任食火鍋 #麻辣火鍋
2024-05-28 346 瀏覽
約了舊同事吃飯,她想吃火鍋,所以選了吃牛站~ 這次來到尖沙咀分店。牛站食物種類繁多,每次到訪都幾乎全埸爆滿👥💝收費我們選了SRF美國極黑和牛片套餐,星期一至四:$298星期五至日、公眾假期及前夕:$308限時120分鐘。💝 湯底多款湯底可選,我們選擇了冬瓜瑤柱豬骨鍋,湯底清甜消暑~💝火鍋配料有超過30款火鍋配料可供選擇,包括:肉類、海鮮、炸物、丸類和蔬菜等。用QR code可以下單肉類、海鮮和炸物等,而其他配料和醬料可於自助區自行選擇~還有麻辣小龍蝦~牛肉方面質素不錯,牛味濃郁,口感嫩滑。喜歡吃乳鴿的朋友一定要吃燒乳鴿皇,非常香脆👅💝飲品飲品選擇繁多,除了汽水、紙包飲料和冷泡茶外,比較特別的有珍珠奶茶🧋、港式奶茶、低糖乳酸❤️💝甜品完美的一餐當然少不了甜品,我吃了Häagen-Dazs雪糕和楊枝甘露👍🏻👍🏻🔱 另收加一服務費
牛站食物種類繁多,每次到訪都幾乎全埸爆滿👥

💝收費
我們選了SRF美國極黑和牛片套餐,
星期一至四:$298
星期五至日、公眾假期及前夕:$308
限時120分鐘。

💝 湯底
多款湯底可選,
我們選擇了冬瓜瑤柱豬骨鍋,
湯底清甜消暑~

💝火鍋配料
有超過30款火鍋配料可供選擇,
包括:肉類、海鮮、炸物、丸類和蔬菜等。
用QR code可以下單肉類、海鮮和炸物等,
而其他配料和醬料可於自助區自行選擇~
還有麻辣小龍蝦~

牛肉方面質素不錯,
牛味濃郁,口感嫩滑。
喜歡吃乳鴿的朋友一定要吃燒乳鴿皇,
非常香脆👅

💝飲品
飲品選擇繁多,
除了汽水、紙包飲料和冷泡茶外,
比較特別的有珍珠奶茶🧋、港式奶茶、低糖乳酸❤️

💝甜品
完美的一餐當然少不了甜品
我吃了Häagen-Dazs雪糕和楊枝甘露👍🏻👍🏻

🔱 另收加一服務費
2024-05-25 218 瀏覽
相約三五知己吹水飯局、打邊爐就是最擇,可以一路食住傾,又可以各自選擇喜歡吃的食物先到自助區看看,熟食區有小龍蝦,最啱喜歡食海鮮的人、鹵肉飯依舊美味、午餐肉,響鈴、炸魚皮必食之品蔬菜、丸類多不勝數、尤其是魚蛋大大粒好好味點個鴛鴦湯底,喜愛辣的就點了麻辣湯底,這個大辣真不是說笑,又麻又辣非常足料、將豆腐浸入湯,立即吸引湯精華、入口非常麻辣但又十分惹味、另一邊就點了清清地的冬瓜瑤柱豬骨湯底美國肩胛肉和美國特級肩胛肉眼,兩者都很好吃、前者咬落有口感、後者肉質比較軟熟美國豬梅肉片、肥瘦適中最後一定食埋甜品和生果、雪糕雪條、各式各樣甜品,任君選擇,蓮霧、西瓜、哈密瓜、紅毛單,清甜多汁、想食熱辣辣的甜品可以揀椰汁芋頭露、芋頭香滑

蔬菜、丸類多不勝數、尤其是魚蛋大大粒好好味

美國豬梅肉片、肥瘦適中

2024-05-22 181 瀏覽
天氣回冷,肯定想吃火鍋啦,同幾個朋友約埋去火鍋店吃翻餐勁噶。今次選左一間放題火鍋店,系尖沙咀噶,我地去到都好多人排隊,真系人氣旺啊。我地選左個豬肚湯底,湯底鮮美,豬肚都幾多,有小小胡椒真系好養胃驅寒。我地叫好多牛肉類,牛肉肉質好好啊,厚實新鮮,嗦曬個湯,更加鮮甜可口,真系美味。距個度噶海鮮都唔錯噶,不過我地無點咩海鮮,都系主要吃牛肉為主。
2023-12-25
2024-05-20 251 瀏覽
適逢朋友生日又諗唔到食乜,放題總會納入考慮範圍。每次經過牛站總會排長龍,吸引了一班愛打邊爐的朋友。牛站以qrcode落單,部份火鍋配料需到自助區取的。自助區有沙律吧、冷熱飲品、清酒。熱食有小龍蝦、中湯、豆腐花。甜品櫃有雪糕、雪條、啫喱等。火鍋湯底多達數十款,有番茄豬骨湯、藥膳牛骨湯、椰子雞鍋、冬瓜瑤柱豬骨鍋等。小編點了花膠雞鍋,湯鍋有數件雞件、蘿蔔、粟米、花膠等。湯底清甜,很不錯。海鮮有鮮甜沙白、爽脆墨魚、帆立貝、脆鯇魚片、海蝦、花膠和海參。小編比較喜歡吃沙白,清洗乾淨沒有沙和厚切適中的脆鯇魚片。另外,小編比較喜歡吃美國牛肩胛片、美國安格斯牛板腱和SRF美國極黑和牛片,肥瘦適中,不肥也不瘦。

朋友聚會一年四季總係打邊爐?😳 最人氣點少得牛站(駅)麻辣火鍋放題🐮 晚上去了尖沙咀分店,餐廳寛敞舒適,有梳化卡位,明亮清潔,通風系統足,仲有自家圍裙夠貼心牛肉放題套餐平日成人每位$258up(需加一服務費),任食120分鐘。 入座後以QR code下單快捷方便,所有食物一目了然。多款湯底選擇,香辣刺激、滋補之選都有。食物飲品多達百款,尖沙咀店更提供小龍蝦、台式肉燥飯放題! 自助區有 蔬菜類、丸仔、海鮮、水果( 西瓜、蜜瓜、紅毛丹)、粉麵、熱盤、炸物、甜品、雪糕(有Häagen-Dazs)、糖水、酒精、飲料等放題,更可客製醬料~ 食物新鮮多元化,每款都各有特色,估不到連甜品都有水準呢!📍牛站(駅)麻辣火鍋放題尖沙咀加連威老道2-6號愛賓商業大廈1樓102號舖 (港鐵尖沙咀/尖東站 B1 出口, 步行約2分鐘)

📍牛站(駅)麻辣火鍋放題
2024-05-13 362 瀏覽
我和一班好朋友都係牛魔王,我哋約埋齊齊放假,聚首一堂,齊齊去打邊爐。有質素嘅火鍋放題,我第一時間諗起牛駛。 中午時間光顧,人頭200蚊唔使,餐廳提供幾個唔同價錢嘅套餐選擇,我哋覺得夠食就可以喇,如果鍾意食海鮮嘅,亦都可以選擇有海鮮嘅套餐,但當然價錢都會貴少少啦。鴛鴦湯底可以滿足唔同人嘅需要,一邊辣一邊唔辣任君選擇,麻辣湯底出名夠香夠辣,冬瓜豬骨瑤柱湯夠鮮味。牛肉切到好薄,肥瘦均勻,肉眼看見已經知道非常新鮮。豬肉片好薄,一啲都唔嚡口,冇騷味。主要火鍋食材都放咗喺公眾範圍,食幾多攞幾多自由選擇,有大量蔬菜/丸類/粉麵,仲有炸物: 響鈴/魚皮,熟食有小龍蝦/滷肉飯...多嘢食到不能盡錄。飲品都放滿咗幾個大雪櫃,我最喜歡他自家製的凍茶,清新解渴,有助消滯。最後一定要食雪糕,雪糕雪條款式多羅羅,店內仲提供自助雪糕機,仲有軟糖自由配搭。食物質素與種類,覺得俾呢個價錢係值嘅。

有質素嘅火鍋放題,我第一時間諗起牛駛。

牛肉切到好薄,肥瘦均勻,肉眼看見已經知道非常新鮮。

豬肉片好薄,一啲都唔嚡口,冇騷味。

食物質素與種類,覺得俾呢個價錢係值嘅。
牛肉真係好吸引!唔同部份嘅牛肉隨心所欲任食,真係好滿足啊!我最鍾意食牛肩胛,特別係美國黑和牛SRF同埋牛舌,味道超級美味!唔止係牛肉,海鮮亦都新鮮到爆!鯇魚片好滑口,加埋海參花膠同竹笙蝦滑,真係一級棒!仲有啲魚皮餃、芝士丸同墨魚丸等等丸小食,絕對令人垂涎欲滴!菜類方面,選擇多到令人眼花繚亂!有豆苗、生菜、皇帝菜等十幾款菜,無論你鍾意乜樣菜,都可以滿足你嘅味蕾!前菜超多款沙律可以揀,仲有一啲好好味嘅爽魚皮!飲品方面亦都唔會少,有珍珠奶茶、樽仔港式奶茶同低糖乳酸,可以解渴又好味!最後就係我最愛嘅部分啦,甜品!居然仲有Häagen-Dazs雪糕任你食!真係太誘人啦!

2024-05-09 143 瀏覽
相信大家對呢一間台式火鍋店 一啲都唔陌生因為小編真係經常會同朋友去呢間舖頭🐷打邊爐佢哋嘅火鍋配料全部都幾出色🤓不過今次係小編第一次嚟尖沙咀分店 尖沙咀分店嘅面積冇其他舖頭咁大但係佢哋嘅嘢食依然有咁多款😝.最需要大力推介嘅當然就係佢哋嘅蟲草花膠雞湯底🐷🐷小編經常都會揀呢一個湯底因為本身就好入味 仲可以自己出去攞多啲蟲草花加落去😇仲有佢哋嘅牛肉都唔錯 唔會比又柴又老嘅肉你🤓全部都幾新鮮同埋色水唔錯😝醬料方面小編都有少少心得😂😂因為唔係間間 打邊爐嘅舖頭有咁多醬料可以選擇😂小編通常都會落咗豉油先 跟住就會落啲芫荽、蔥、蒜蓉、炸蒜🥰有時都可以落少少辣椒 不過小編唔係好食得辣 所以唔係成日攞(睇心情 笑死)🤣🤣不過小編覺得靈魂就係蔥油酥😍😍😍真係會令到成個醬料香勁多🥰蔬菜、丸類、麵條選擇一如既往咁多😌而且仲可以食小龍蝦🦞如果想食飯仲可以要返個滷肉飯🥰大家想食兩啖滷肉飯又驚太飽嘅話 絕對唔使擔心因為可以 要幾多就攞幾多🥰另外想讚賞一下嘅就係呢間火鍋店嘅雪糕雪條一向都好高質🤣佢哋會入一啲靚牌子嘅雪糕雪條🥰而且選擇都幾多除咗冰櫃裏面嘅雪糕雪條仲可以自己去唧雪糕🤣唧完雪糕仲可以自己加啲配料😗😗除咗櫃裏面
相信大家對呢一間台式火鍋店 一啲都唔陌生

仲有佢哋嘅牛肉都唔錯 唔會比又柴又老嘅肉你🤓
全部都幾新鮮同埋色水唔錯😝

醬料方面小編都有少少心得😂😂
因為唔係間間 打邊爐嘅舖頭有咁多醬料可以選擇😂
小編通常都會落咗豉油先 跟住就會落啲芫荽、蔥、蒜蓉、炸蒜🥰
不過小編覺得靈魂就係蔥油酥😍😍😍
真係會令到成個醬料香勁多🥰

蔬菜、丸類、麵條選擇一如既往咁多😌
而且仲可以食小龍蝦🦞

除咗櫃裏面整好咗嘅甜品 仲有熱辣辣嘅中式糖水可以選擇
都係要幾多筆幾多 😋
牛站(駅)麻辣火鍋放題
📍尖沙咀加連威老道2-6號愛賓商業大廈1樓102號舖
#吃貨日常#香港#茶餐廳#Cafe#麵包#西餐#中餐#日本菜#韓國菜#泰國菜#堂食#好西#食#香港美食 #hkfoodie #foodiehk #尖沙咀 #尖沙咀好去處 #尖沙咀美食
📍 牛站(駅)麻辣火鍋放題 尖沙咀加連威老道2-6號愛賓商業大廈1樓102號舖🍒點評時間香港人最中意打邊爐,我都唔例外🤣呢間火鍋店私心推介💕 成日長期爆滿,諗左好耐介唔介紹比大家好🤭今次試左SRF美國極黑和牛套餐$298一位 任飲任食120分鐘晚市放題😋有多款湯底選擇,+$48可以轉鴛鴦鍋最新仲有花膠湯雞鍋底,夠哂滋潤啊SRF和牛肉味濃厚,大大片絕不手軟👍🏻除了主打的SRF和牛外,亦有牛板腱、牛肩胛、封門柳、豬五花、羊肉片,啱哂食肉獸🫢自助區有各種各類嘅蔬菜和丸類,還有熟食小龍蝦🦞最驚喜係有放題店必嗌嘅芝麻雞翼💗飲品區除左一般汽水、冷泡茶等仲有自家製台式珍珠奶茶🧋❗️同埋任飲啤酒、清酒、梅酒🍻甜品區有乳酪、泡芙、布甸、自助軟雪糕仲有Haagen-Dazs雪糕杯真係多到食唔哂🤣下次要再encore🤓#foodie #foodiehk #hkfoodie #hkfood #foodbloggers #hkfoodbloggers #hkgirl #instagood #foodlovers #globaleats #eathk #sisterhood #foodhunter #foodhun

📍 牛站(駅)麻辣火鍋放題
尖沙咀加連威老道2-6號愛賓商業大廈1樓102號舖

🍒點評時間
香港人最中意打邊爐,我都唔例外🤣
呢間火鍋店私心推介💕
成日長期爆滿,諗左好耐介唔介紹比大家好🤭

今次試左SRF美國極黑和牛套餐
$298一位 任飲任食120分鐘晚市放題😋
有多款湯底選擇,+$48可以轉鴛鴦鍋
最新仲有花膠湯雞鍋底,夠哂滋潤啊

SRF和牛肉味濃厚,大大片絕不手軟👍🏻

自助區有各種各類嘅蔬菜和丸類,還有熟食小龍蝦🦞
最驚喜係有放題店必嗌嘅芝麻雞翼💗

飲品區除左一般汽水、冷泡茶等
仲有自家製台式珍珠奶茶🧋
❗️同埋任飲啤酒、清酒、梅酒🍻

甜品區有乳酪、泡芙、布甸、自助軟雪糕
仲有Haagen-Dazs雪糕杯
真係多到食唔哂🤣下次要再encore🤓

#foodie #foodiehk #hkfoodie #hkfood #foodbloggers #hkfoodbloggers #hkgirl #instagood #foodlovers #globaleats #eathk #sisterhood #foodhunter #foodhunterhk #cafe #cafehk #打卡cafe #eatwithmaruko

2024-05-06 160 瀏覽
要同朋友吹水唔使諗,通常我地都會揀打邊爐,因為去到大家可以揀自己鍾意食咩,唔使煩。我本身以為任食都係普普通通,但今次有俾到啲驚喜我。首先熟食方面有乳鴿、小龍蝦,食多幾隻已經回本。餐廳亦推出咗最新花膠雞鍋湯底,所以我哋都叫咗一個試。湯底有雞件、紅棗等等養生材料,我覺得幾啱女士食用,因為夠養顏。海鮮又有花甲,仲要大大隻好新鮮,我見到隻隻都仲識旭,食落好鮮甜而飲品、蔬菜類同甜品生果都有數之不盡嘅選擇,有Häagen-Dazs雪糕、泡芙、豆腐花、乳酪等,食物種類非常之多元化,會係一個好開心嘅一餐

首先熟食方面有乳鴿、小龍蝦,食多幾隻已經回本。

朋友來自遠方梗係要食火鍋放題啦尖沙咀呢間分店座位寬敞空間夠大.坐得好舒適一坐低即刻揀湯底款款都吸引大鍋又足料火鍋配料自助區好多款式食材好新鮮.味道▫️美國特級肩胛肉眼薄薄一片口感軟腍,帶出香濃牛味甜品很多選擇有杯裝Haggen Dazs雪糕仲有小時候最鍾意食嘅旺寶雪條.懷念又回味飲品櫃除了多款罐裝和紙包飲品還有牛站自家茶.樽仔奶茶 香醇幼滑珍珠奶茶都超正.一定要飲食物有質數.性價比高難得多年來都深受歡迎
朋友來自遠方

大鍋又足料

火鍋配料自助區好多款式

食材好新鮮.味道

▫️美國特級肩胛肉眼
薄薄一片口感軟腍,帶出香濃牛味

甜品很多選擇

食物有質數.性價比高

難得多年來都深受歡迎
2024-04-30
2K
好耐冇打邊爐見到尖沙咀呢間火鍋放題好吸引一行四人 午市任食 有四種價格選擇揀咗「美國特級肩胛肉眼」 $188/位2:00pm後入座埋單仲有88折優惠可以食到飽飽先去行街雖然啲店名係麻辣火鍋但湯底都有好多選擇,當然有辣有唔辣擺放火鍋配料嘅專區,乾淨衛生仲有飲品.甜品 無限量供應仲有多款甜品.飲品櫃裏面嘅款式都好多最正係有麻辣小龍蝦朋友鍾意食辣,食咗好多隻.仲話好好味我哋揀咗個✨胡椒豬肚湯底香噴噴嘅胡椒味 . 味道香濃又足料
好耐冇打邊爐

2:00pm後入座
埋單仲有88折優惠

可以食到飽飽先去行街
雖然啲店名係麻辣火鍋
但湯底都有好多選擇,當然有辣有唔辣

擺放火鍋配料嘅專區,乾淨衛生
仲有飲品.甜品 無限量供應

仲有多款甜品.飲品櫃裏面嘅款式都好多

最正係有麻辣小龍蝦
朋友鍾意食辣,食咗好多隻.仲話好好味

我哋揀咗個✨胡椒豬肚湯底

香噴噴嘅胡椒味 . 味道香濃又足料