2019-03-04
亞仔今日劍擊比賽攞到獎,咁高興梗喺要出去擦返餐慶祝一吓啦,知佢鍾意食牛就揀呢間試吓見到餐牌推介日式壽喜燒套餐,亞仔話日本傳統會喺喜慶及節日先會食壽喜燒的,我話咁咪啱囉,於是就揀呢個任食日產黑毛和牛套餐配壽喜燒枱上會有介紹製作正宗壽喜燒方法的餐牌點餐後會有店員為我們一邊講解一邊示範如何製作壽喜燒燒熱鍋後放和牛脂肪開鑊再放大蔥和洋蔥炒香,然後再放和牛,最後加埋甘露調味即可食時再蘸埋日本生雞蛋同食咁至正宗店員仲話燒到咁上下可以加入鰹魚湯當火鍋咁食牛舌牛舌薄切質感爽彈有嚼口日本黑豚肉肉味濃無臊味,肉質滑腍日產黑毛和牛和牛是產自餐廳喺鹿兒島自設養場飼養的,肉質滑嫩,油脂甘香,肉味濃郁,食時配上甘露同食更加鮮甜改用鰹魚湯作火鍋湯底又是另一番風味鰹魚湯鮮甜可口,食得出無加味精,配搭海鮮及其他食材更顯鮮味店舖主打食牛,海鮮選擇唔多有蠔,魷魚,元貝,但勝在新鮮自助配料區自助配料區提供不同火鍋配料有丸類,蔬菜類,雞肉同麵食自助醬料/甜品醬料式式俱備,隨個人喜好調製。雪糕喺哈根大師,有四款口味,個人喜歡焦糖脆餅,味道特別
枱上會有介紹製作正宗壽喜燒方法的餐牌
點餐後會有店員為我們一邊講解一邊示範如何製作壽喜燒
食時再蘸埋日本生雞蛋同食咁至正宗
店員仲話燒到咁上下可以加入鰹魚湯當火鍋咁食
牛舌
牛舌薄切質感爽彈有嚼口
日本黑豚肉
肉味濃無臊味,肉質滑腍
日產黑毛和牛
改用鰹魚湯作火鍋湯底又是另一番風味
鰹魚湯鮮甜可口,食得出無加味精,配搭海鮮及其他食材更顯鮮味
店舖主打食牛,海鮮選擇唔多有蠔,魷魚,元貝,但勝在新鮮
自助配料區
自助配料區提供不同火鍋配料有丸類,蔬菜類,雞肉同麵食
自助醬料/甜品