2019-03-04 1844 瀏覽
亞仔今日劍擊比賽攞到獎,咁高興梗喺要出去擦返餐慶祝一吓啦,知佢鍾意食牛就揀呢間試吓見到餐牌推介日式壽喜燒套餐,亞仔話日本傳統會喺喜慶及節日先會食壽喜燒的,我話咁咪啱囉,於是就揀呢個任食日產黑毛和牛套餐配壽喜燒枱上會有介紹製作正宗壽喜燒方法的餐牌點餐後會有店員為我們一邊講解一邊示範如何製作壽喜燒燒熱鍋後放和牛脂肪開鑊再放大蔥和洋蔥炒香,然後再放和牛,最後加埋甘露調味即可食時再蘸埋日本生雞蛋同食咁至正宗店員仲話燒到咁上下可以加入鰹魚湯當火鍋咁食牛舌牛舌薄切質感爽彈有嚼口日本黑豚肉肉味濃無臊味,肉質滑腍日產黑毛和牛和牛是產自餐廳喺鹿兒島自設養場飼養的,肉質滑嫩,油脂甘香,肉味濃郁,食時配上甘露同食更加鮮甜改用鰹魚湯作火鍋湯底又是另一番風味鰹魚湯鮮甜可口,食得出無加味精,配搭海鮮及其他食材更顯鮮味店舖主打食牛,海鮮選擇唔多有蠔,魷魚,元貝,但勝在新鮮自助配料區自助配料區提供不同火鍋配料有丸類,蔬菜類,雞肉同麵食自助醬料/甜品醬料式式俱備,隨個人喜好調製。雪糕喺哈根大師,有四款口味,個人喜歡焦糖脆餅,味道特別

枱上會有介紹製作正宗壽喜燒方法的餐牌

點餐後會有店員為我們一邊講解一邊示範如何製作壽喜燒

食時再蘸埋日本生雞蛋同食咁至正宗
店員仲話燒到咁上下可以加入鰹魚湯當火鍋咁食

牛舌

牛舌薄切質感爽彈有嚼口

日本黑豚肉

肉味濃無臊味,肉質滑腍

日產黑毛和牛

改用鰹魚湯作火鍋湯底又是另一番風味

鰹魚湯鮮甜可口,食得出無加味精,配搭海鮮及其他食材更顯鮮味

店舖主打食牛,海鮮選擇唔多有蠔,魷魚,元貝,但勝在新鮮

自助配料區

自助配料區提供不同火鍋配料有丸類,蔬菜類,雞肉同麵食

自助醬料/甜品

2019-02-24
15 分鐘 (堂食)
2019-02-27 549 瀏覽
Yoho mall牛陣朋友考到車牌叫我請佢食番餐呀😌好啦好啦!見你咁叻就食餐好既🥳見到佢哋新出嘅收起笑湯底就好想食吓啦🎈好多人等位啊,建議要早啲去拎飛!😎一坐低就決定咗食呢一個「限定湯底和牛套餐$298」😌有黑無喎牛,牛舌同埋其他配菜任食90分鐘啊🤤🤤🤤好期待🥳🥳一嚟到就會教你點樣去煮受喜燒嘅湯底🤔 首先就係燒左牛肉嚟食先!係任食啊⭕️😋牛魔王啱晒啦佢哋嘅牛肉好薄!🤤🤤每邊煎2秒再加埋收起燒汁入晒味🥰🥰牛肉好滑入口即溶🤤🤤🤤🤤再點埋生雞蛋食🤤天衣無縫😌☺️之後就會落清湯同埋收起燒汁黎打邊爐✅🥳而且湯底都好清唔會感覺食完好口乾!清甜嘅醬油味🥳 無論係蔬菜類定係海鮮或者係丸嘅選擇都有好多!好驚喜地蔬菜竟然有冰菜同埋羽衣甘藍呢啲新派菜類🤤🤤🤤🤤⭕️ 二佢哋嘅甜品有四款雪糕嘅選擇夏威夷果仁、比利時朱古力、士多啤梨味以及雲呢拿味😌夏威夷果仁嘅果仁係夠晒脆,絕對唔會因為擺得太來而漏晒氣嗰啲🥰包你一定食到飽飽🥰😈食食一定食牛陣放題包飽cp 值高🥰🤤
Yoho mall牛陣

朋友考到車牌叫我請佢食番餐呀😌
好啦好啦!見你咁叻就食餐好既🥳

見到佢哋新出嘅收起笑湯底就好想食吓啦🎈
好多人等位啊,建議要早啲去拎飛!😎

一坐低就決定咗食呢一個「限定湯底和牛套餐$298」😌
有黑無喎牛,牛舌同埋其他配菜任食90分鐘啊🤤🤤🤤好期待🥳🥳

一嚟到就會教你點樣去煮受喜燒嘅湯底🤔

每邊煎2秒再加埋收起燒汁入晒味🥰🥰牛肉好滑入口即溶🤤🤤🤤🤤
再點埋生雞蛋食🤤天衣無縫😌☺️

二佢哋嘅甜品有四款雪糕嘅選擇
夏威夷果仁、比利時朱古力、士多啤梨味以及雲呢拿味😌

包你一定食到飽飽🥰😈食食一定食牛陣放題包飽cp 值高🥰🤤

2019-02-25 351 瀏覽
朋友收到offer可以轉工!學下日本人去食壽喜燒慶祝~~講緊既就係牛陣既限定壽喜燒套餐☺️既然係慶祝,比貴少少食最貴既日產特選黑毛和牛餐😌但其實都只係$329+10%,可以接受。我地特登食早d,6點來到等左一陣就有位。-除左牛肉係日本黎,連食法都係正宗,有一張圖文並茂嘅單張去介紹日本正宗壽喜燒製作方法,而店員姨姨亦都好helpful,見我哋雞手鴨腳會幫手。-套餐包括蔬菜盛合、無味精壽喜燒甘露、鰹魚清湯,仲有日本蛋1隻,一坐低仲上左兩碟特選和牛、一碟豚肉和一碟海鮮,好頂盛嘅陣容!淨係食呢round都用左大半個鐘。先以牛的脂肪起鑊,再炒洋蔥釋放香氣,才快炒和牛,和牛切得非常薄,果然每面煎2秒就夠了,然後倒入壽喜燒甘露,好快就有得食。把和牛沾上蛋汁食,好滑溜誘人!仲可以燒菇燒海鮮,好豐富。再加單和牛都勁快上枱,讚。食完壽喜燒,就可以加鰹魚清湯,開始打邊爐,出面有多款蔬菜,連出面打邊爐少見既羽衣甘藍都有。麵類丸類都一應俱全。仲有炸雞、薯格、咖哩飯Tim!!飲品任飲,有一櫃子的選擇,有第一次見既藍色OJ !而我就鍾意無糖既烏龍茶,想特別一讚,因為我氣管唔太好,想飲無雪入雪櫃既烏龍茶,店員姨姨即使好

好頂盛嘅陣容!淨係食呢round都用左大半個鐘。

把和牛沾上蛋汁食,好滑溜誘人!

仲可以燒菇燒海鮮,好豐富。再加單和牛都勁快上枱,讚。

麵類丸類都一應俱全。仲有炸雞、薯格、咖哩飯Tim!!

飲品任飲,有一櫃子的選擇,有第一次見既藍色OJ !而我就鍾意無糖既烏龍茶,想特別一讚,因為我氣管唔太好,想飲無雪入雪櫃既烏龍茶,店員姨姨即使好忙都好好人,不厭我煩地走入廚房拎比我。

而食到最後,不能錯過的當然是Haagen-Dazs雪糕!!每次去牛陣都要留肚食,可惜我今次要忍口🤦🏻‍♀️。
總結,我最喜歡呢度無味精,又多蔬菜和飲品種類,肉類又唔會漏單,一個半小時實在過得太快,有太多正野食,諗番起都回味無窮!牛陣一向都係我既任食邊爐穩陣之選😋
2019-02-25 164 瀏覽
而家天氣又開始涼涼地,女朋友話想打邊爐,所以我地就揀左牛一黎食。我地揀左澳洲和牛餐,啲牛幾好食喎👍👍牛味重,都幾易咬開,值得再食。佢其他配料係放喺出面任拎嘅,款式都幾多,我覺得可以再黎食過👏👏🤔
2019-02-25 2261 瀏覽
今日細佬學校派成績表結果比預期好決定慶祝下而最近天氣轉涼最啱打邊爐所以去左牛陣點餐嗰時見到牛陣最近新出左個日式壽喜燒套餐而據聞日本傳統都會喺喜慶節日食壽喜燒就決定試日本產黑毛和牛套餐配日式壽喜燒店員會主動過黎幫手同介紹日本正宗壽喜燒嘅製作方法鍋熱之後先用和牛脂肪開鍋再炒香洋蔥同京蔥之後就可以燒肉日本產黑毛和牛黑毛和牛由餐廳所屬集團喺日本鹿兒島縣自設嘅農場飼養;牛肉肉質軟嫩入口溶化而且油花分佈均勻輕灸過後油脂甘香,配搭日本產雞蛋同芳醇濃醇嘅壽喜燒甘露令肉味更鮮濃牛舌牛舌薄切透光而且質感爽彈唔韌所以瘋狂加點日本產黑豚肉個人唔太偏好豬肉但日本產黑豚肉肉質腍滑而且味清唔臊燒到咁上下就可以換種食法倒入鰹魚湯打邊爐鰹魚湯底冇落味精味清鮮而且濃淡恰宜最啱配搭蔬菜同海鮮海鮮款式唔多但蠔肉飽滿仲有墨魚同元貝可以任食自助區自助區供應各種火鍋配料包括唔蔬菜同丸類款式選擇亦都好多例如較少見嘅羽衣甘藍同冰菜醬料區醬汁總共四款加上五款佐料基本都好齊全雪糕四款哈根大師口味任食除左曲奇呍呢嗱同士多啤梨仲有焦糖脆餅同夏威夷果仁

店員會主動過黎幫手同介紹日本正宗壽喜燒嘅製作方法

醬料區

醬汁總共四款加上五款佐料基本都好齊全

雪糕

2019-02-24
30 分鐘 (堂食)
  • 日本產黑毛和牛
  • 牛舌
2019-02-21 188 瀏覽
今日係元宵節,緊係要揾間餐廳同女朋友壽祝下,女朋友又好鍾意食壽喜燒,就決定去牛陣食壽喜燒壽祝中國情人節,因為日本正宗既壽喜燒係喜慶節日先會食,咁鍾意食日本菜既我,當然要感受一下。第一次黎食壽喜燒既,都唔洗驚唔識整,因為依到有日本正宗壽喜燒既製作方法同正宗食法。好多唔同既菜可以任點,連羽衣甘藍同冰菜都有,抵讚和牛仲有幾肥嘅蠔同帶子可以任點豚肉好薄但係又好爽口嘅牛舌仲有好多火鍋配料所以識食一定會黎牛陣食正宗嘅壽喜燒

好多唔同既菜可以任點,連羽衣甘藍同冰菜都有,抵讚

和牛

仲有幾肥嘅蠔同帶子可以任點

豚肉

好薄但係又好爽口嘅牛舌

仲有好多火鍋配料

所以識食一定會黎牛陣食正宗嘅壽喜燒

2019-02-19
3 分鐘 (堂食)
2019-02-20 227 瀏覽
日本🇯🇵產黑毛和牛火鍋放題 $289日本鹿兒島直送 仲可以任食牛舌😋不過只有90分鐘時間 要食多d野就要爽手d🙈餐廳職員好貼心教我哋整日本正宗食法的壽喜燒😆首先將日本鮮雞蛋🥚打喺碗裏攪勻再燒熱和牛脂肪炒香京蔥 洋蔥香噴噴超好食 .⚠️和牛兩面只需燒熱約2秒😍太熟就會無咁嫩滑🤣再加入兩湯匙的 壽喜燒甘露 就可蘸雞蛋享用🤤日本黑毛和牛油脂四濺🤗 牛舌彈牙肉質鮮嫩甜美😋.食夠燒肉仲可以加入湯底變火鍋享用😆湯底不含味精!最鍾意食秋葵 萵筍 仲有羽衣甘藍super food🤪最後當然要食埋任食Häagen-Dazs雪糕🍦🍧🍨
日本🇯🇵產黑毛和牛火鍋放題 $289

湯底不含味精!

最鍾意食秋葵 萵筍 仲有羽衣甘藍super food🤪

最後當然要食埋任食Häagen-Dazs雪糕🍦🍧🍨

2019-02-18 352 瀏覽
之前考左個試,今日終於出左成績,竟然合格,男胖子就帶我黎食牛陣大肆慶祝。晚餐時間超級多人,要等幾個字先有位。店員介紹新出嘅正宗壽喜燒,見咁吸引就試試。黑毛和牛之前有食過,但自己燒就係第一次。平時打邊爐嘅鍋換左做平底鑊,店員用肥膏同洋蔥先起鍋,一落和牛就超香,好多吱吱喳喳聲,旁邊食客都看得目瞪口呆,十足十喺屋企炒餸咁。個牛肉燒2秒就可以倒入壽喜燒醬油,之後再點生雞蛋食,好滿足呀!不過對於兩個不善於下廚嘅人,整呢個壽喜燒會有啲手忙腳亂,唔記得熄火就會整燶隻鑊,意外頻生。燒左陣我地就放棄,加入鏗魚湯食返熟悉嘅火鍋。食完咁多肉,落哂啲菜黎食先,呢度有少見嘅冰菜同羽衣甘藍,食完非常滿足!
晚餐時間超級多人,要等幾個字先有位。
店員介紹新出嘅正宗壽喜燒,見咁吸引就試試。
黑毛和牛之前有食過,但自己燒就係第一次。

燒左陣我地就放棄,加入鏗魚湯食返熟悉嘅火鍋

同朋友慶祝生日,她指明要食壽喜燒,原來係日本正宗既壽喜燒係喜慶節日先會食牛陣最近推出左關西壽喜鍋,係香港比較少見,街外多數是關東做法的特製甜醬汁湯底🥘有教學📄我地揀左$289/位既任食日本產黑毛和牛套餐🐴和牛脂肪較少,切得夠薄,燒既時間只要幾秒就夠除左和牛仲有豚肉🐖牛舌👅海鮮配料,無限追加蔬菜類留反食完燒肉後打邊爐煮來食都得比較少有既冰菜同羽衣甘藍都有,大讚💕開始喇…有店員親身示範,所以一d都唔洗擔心先用和牛脂肪燒熱鍋底,再加入洋葱同京葱直接放入和牛炙熟,加少量壽喜燒甘露調味日本正宗吃法蘸蛋汁🥚食,原本以為用沒加湯的方法來煮肉,肉質必定又實又乾,點知食到肉汁依然有,而且肉味濃郁,一d都唔油膩😋而且日本雞蛋生食係好安全,唔洗擔心衛生問題覺得燒夠之後,就加入鰹魚湯底,放入各種蔬菜類,如果覺得唔夠,岀面仲有多款種類可以岀去羅,個人認為Shabu Shabu既和牛就無Sukiyaki既煮法甘好食仲有häagen-dazs雪糕🍦任食,汽水同埋日本啤酒 Asahi都可以任飲識食一定來牛陣食!又正宗又抵食😊

有教學📄

我地揀左$289/位既任食日本產黑毛和牛套餐🐴
和牛脂肪較少,切得夠薄,燒既時間只要幾秒就夠

除左和牛仲有豚肉🐖

牛舌👅

海鮮配料,無限追加

蔬菜類留反食完燒肉後打邊爐煮來食都得
比較少有既冰菜同羽衣甘藍都有,大讚💕

開始喇…有店員親身示範,所以一d都唔洗擔心
先用和牛脂肪燒熱鍋底,再加入洋葱同京葱

直接放入和牛炙熟,加少量壽喜燒甘露調味

而且日本雞蛋生食係好安全,唔洗擔心衛生問題

識食一定來牛陣食!又正宗又抵食😊

今日都算係父親牛一💕壽星仔🌟,我都做過下功課🔥,得知今次推出期間限定壽喜燒🌠,要知道日本正宗既壽喜燒係喜慶節日🎉先會食🙊,咁就岩哂~朋友介紹我說識食既我就揀會去牛陣陣食呢,話哂夠正宗~選了$289和牛套餐,任食所有牛同火鍋配料,甜品有好吃的Haagen-Dazs雪糕任食,而飲品什至連啤酒Asahi都是任飲,可以飲返很多Round呢🐒.將日本鮮雞蛋碗內打勻,燒熱和牛脂肪,再炒香洋蔥和京蔥,擺和牛落鍋燒幾秒,倒壽喜燒甘露落去,然後沾雞蛋食....(個餐牌教既)食落黑毛和牛油脂豐富、肉質柔軟細膩的口感,含在嘴裡和牛油脂和肉香產生了極佳風味~😎飲落湯底冇味精,清湯在和牛煮下煮下會愈來愈牛的鮮味~😀而依排滿$219蚊又有海鮮盤✨可無限加食,有墨魚,生蠔,帶子,唔錯每食完一碟和牛店員也會親切的問我地要唔要再加多碟,很貼心
朋友介紹我說識食既我就揀會去牛陣陣食呢,話哂夠正宗~
飲落湯底冇味精,清湯在和牛煮下煮下會愈來愈牛的鮮味~😀
每食完一碟和牛店員也會親切的問我地要唔要再加多碟,很貼心
  • 壽喜燒
2019-02-13 147 瀏覽
近新年特別忙,今日同細佬一齊到元朗辨年貨又買下新裝,行到形點買完新裝真係又累又肚餓~細佬話要食牛陣,我未食過~冇意見跟佢行~去到門口也有些少人,但等位唔洗好耐就入坐~等既時候揀定食咩套餐~日本產黑毛和牛套餐~我地亦揀左牛燒煱~上煱要店員細心講解燒牛肉方法~先有用件牛脂前出油分,再放和牛入煱燒~不要燒太耐時加入醬汁~醬汁好快比牛肉吸收~外面有醬料區~自助食物區也有很多款式先有小許熟食丸類,蔬菜類~雪糕也有四種口味~店員有提供湯可加轉火煱!但我地都係燒到尾~蔬菜亦選擇燒!價錢合理,食到好飽~坐得亦舒服~下次要試下其他套餐~
細佬話要食牛陣,我未食過~冇意見跟佢行~
去到門口也有些少人,但等位唔洗好耐就入坐~
等既時候揀定食咩套餐~日本產黑毛和牛套餐~
我地亦揀左牛燒煱~
外面有醬料區~
自助食物區也有很多款式
先有小許熟食
丸類,蔬菜類~
雪糕也有四種口味~
店員有提供湯可加轉火煱!但我地都係燒到尾~蔬菜亦選擇燒!
價錢合理,食到好飽~坐得亦舒服~下次要試下其他套餐~
2019-02-11 190 瀏覽
今日同左朋友去牛陣食壽喜燒,之前都同朋友推薦過食壽喜燒一定係去牛陣,因為佢哋嘅食法係最正宗嘅. 去到之後我哋試咗佢哋嘅和牛套餐,牛,火鍋配料同埋Haagen-Dazs雪糕都係任食,飲品又係任飲,可以盡情食餐飽.坐低之後店員會好詳細咁講解正壽喜燒嘅食法,首先將隻雞蛋打落隻碗度打勻,之後再將佢哋準備嘅和牛脂肪,京䓤同埋洋蔥一齊落鍋煎香,煎到咁上下就可以落主角戶口,和牛放落個鍋度只要煎一陣就OK,之後記得要落佢的特製嘅壽起燒醬汁,再將煎好嘅和口加上啱啱打勻嘅蛋汁一齊食,口感簡直一流. 醬汁既甘香加上香濃嘅肉味簡直係絕配。個人比較鍾意用呢一個食法到咁上下先至開始加湯,同其他配料,加咗佢哋冇味精嘅清湯同其他配料好似冬菇,燒豆腐,同菜之後就可以再加多啲壽喜燒醬汁繼續,加咗堂之後可以品嚐到另一種風味嘅食法,咁樣先至係正宗嘅日本食法,特別推薦一種菜係羽衣甘藍,佢同壽喜燒嘅醬汁十分之夾,最後記得要加埋個烏冬落去,每次我都食兩個先夠,彈牙既烏冬加上佢哋嘅醬汁,一流。最後記得留返少少肚去食埋佢哋嘅Haagen-Dazs雪糕,每次食完牛陣都非常之滿足,正!

,特別推薦一種菜係羽衣甘藍,佢同壽喜燒嘅醬汁十分之夾
,最後記得要加埋個烏冬落去,
每次我都食兩個先夠,彈牙既烏冬加上佢哋嘅醬汁,一流。
2019-01-28
2019-02-11 275 瀏覽
今日行街經過見到 牛陣有正宗日本壽喜燒 即時吸引左我入去 $289 可以食到正宗日本壽喜燒 首先 用和牛脂肪起鍋 真係好香好香 有好多配菜 京蔥 洋蔥 我地加左肥牛落去炒 再倒燒汁 極有風味 😋真係好香好香 其實牛肉只係炒左分幾鍾即食 牛味濃 加上燒汁 甜甜地 食唔停口 我炒完牛肉 再加多點燒汁打埋邊爐 兩種食法 👍🏻乜都加埋落去炒😂自己係廚師 想食咩就炒咩🤭因為牛脂起鍋 所以特別香 有日本雞蛋 同配菜 我地都唔知食左幾多碟 任食 牛味濃 薄薄一片 可以食多一點海鮮盤 我都食左幾盤 今晚食到停唔到口 牛陣可以食到正宗日本壽喜燒 驚喜推介❤️❤️
今日行街經過見到 牛陣有正宗日本壽喜燒 即時吸引左我入去
海鮮盤 我都食左幾盤 今晚食到停唔到口
牛陣可以食到正宗日本壽喜燒 驚喜推介❤️❤️
2019-01-29
2019-02-01 273 瀏覽
第一次同老友晏晝打邊爐🥩🥩🥩🥩🥩,叫左最貴果隻牛,每位$319,全部都係牛,但唔覺特別好食👹👹👹狂風掃落葉同牛𡁻牡丹係媽媽生仔後既寫照☠️ 不過有幾個亞姐好衰,其實60分鐘時已經提時間又收定錢,90分鐘食完都開始收野,但都成日催我地走,因為同行有兩個bb,又要執餐具執行裝耐d就有說話聽,重點係,我地已經無再食,同埋出面無人等位囉,真係唔知催乜野,人頭計任食邊爐黎講呢間算少野揀,熟食甜品都好少,真係試過就算,未試過既可以唔駛試,仲有呢度既位好窄坐得好唔舒服
第一次同老友晏晝打邊爐🥩🥩🥩🥩🥩,
叫左最貴果隻牛,
每位$319,
全部都係牛,
但唔覺特別好食👹👹👹
其實60分鐘時已經提時間又收定錢,
90分鐘食完都開始收野,
但都成日催我地走,
因為同行有兩個bb,
又要執餐具執行裝耐d就有說話聽,
重點係,我地已經無再食,
同埋出面無人等位囉,
真係唔知催乜野,
人頭計任食邊爐黎講呢間算少野揀,
熟食甜品都好少,
真係試過就算,
未試過既可以唔駛試,
仲有呢度既位好窄坐得好唔舒服
2019-01-28 154 瀏覽
第一次來形點,到的時候剛好午飯點,網上看到這家半自助餐廳還不錯就和朋友一起來吃。兩個選了放題60分鐘,起初不知道是什麼意思,放題就是一個小時內任吃,牛肉豬肉吃完可以加,不放題就是只有一份牛肉。選了清湯底,蔬菜佐料自己夾選,飲料是任喝的,但不可以帶走只能在那裡喝,拿了一罐檸檬綠茶,還不錯~牛肉豬肉兩人吃了五盤,加上其他有丸子烏冬面,確實很飽服務員到最後十五分鐘會過來提醒你還剩十五分鐘,所以吃得慢的還是選90分放題的哈根達斯冰淇淋有四個口味,草莓,夏威夷果仁,巧克力,和忘了叫什麼,裡面有餅乾脆,草莓和巧克力太甜了,建議選另外兩種,還可以自己加麥片脆,很好吃,時間不夠就吃了三個球,算是挺划算的最後送了兩張代金券

牛肉豬肉兩人吃了五盤,加上其他有丸子烏冬面,確實很飽
最後送了兩張代金券