2021-10-25
【🦪 牡蠣酒場 かどや Kadoya 🦪】來自日本佐賀嘅KADOYA正式開業🎉! 鍾意食蠔嘅你千祈唔好錯過!主打日本廣島🇯🇵風味嘅居酒屋, 整體食物水準高, 氛圍挺好的 (◍˃ ᵕ ˂◍)枱上有岩鹽、七味粉, 食串燒時可以沾一沾, 能提升整體風味~🇫🇷🦪法國生牡蠣401 Fine de Claire|403 Gillardeau|404 Spécials Tarbouriech 生牡蠣 size都幾大, 蠔肉肥美, 蠔味香濃, 鮮味十足! 串燒類, 我哋叫咗牛舌、鰻魚串燒、熊本縣產雞脛柳牛舌 - 口感爽嫩, 咬下去仲有少少肉汁及油脂流出來, 完全唔韌, 鹹香夠味, 超推薦👍🏻! 鰻魚串燒 - 魚皮魚肉燒烤火候恰到好處, 魚肉軟腍帶焦香, 加上蒲燒醬油, 好食😋! 雞脛柳 - 啖啖肉, 柔軟有肉汁, 肉質好嫩蒜片欖油生蠔 - 橄欖油吸收晒蒜片嘅香氣及生蠔嘅鮮味。廣島蠔柔滑鮮甜, 肥美濃郁海苔塩拉麵 - 湯底清香, 冇鹼水味。卡邦尼意大利麵 - 意粉彈牙, 醬汁富蛋香~餐廳仲有多款日本酒類飲品供應🍾, 可以同朋友喺度嘆返杯酒、食下生蠔~
🇫🇷🦪法國生牡蠣
串燒類, 我哋叫咗牛舌、鰻魚串燒、熊本縣產雞脛柳
海苔塩拉麵 - 湯底清香, 冇鹼水味。
卡邦尼意大利麵 - 意粉彈牙, 醬汁富蛋香~