5天前
今日趁週末又去銅鑼灣行街 shopping,行經 Fashion Walk ,醒起好耐冇幫襯過「牧羊」喇!見佢環境都幾舒服,就同屋企人一齊入去食個悠閒晏晝,回味一下。一坐低就必點我至愛嘅 **是拉差雞翼**!外皮炸得金黃香脆,咬落去熱辣辣,肉質依然嫩滑多汁,個甜辣醬汁調得恰到好處,酸酸甜甜帶微辣,真係百吃不厭,今日水準完全冇跌 Watt,絕對係信心之選!主菜試咗個 **漢堡包**,跟餐嘅 **番薯薯條** 真心出色!薯條切得粗幼適中,炸得外皮超級酥脆,入面嘅番薯蓉軟糯香甜,天然嘅甜味好突出,點少少茄汁或者就咁食都咁惹味,食到停唔到口。漢堡扒厚身多汁,配埋新鮮蔬菜同醬汁,整體好滿足。另一個驚喜係 **鹹蛋黃炒意粉**!上枱已經聞到陣陣鹹香,每條意粉都均勻沾滿金黃色嘅鹹蛋黃醬,炒得夠乾身又夠鑊氣。鹹蛋黃嘅濃郁風味真係「爆滿」,鹹香帶微沙嘅口感好過癮,仲有少少蛋白碎增添口感,食落邪惡但好難抗拒,風味真係好獨特!飲品方面,我杯 **伯爵茶咖啡** 絕對係驚喜!估唔到伯爵茶嘅佛手柑清香同咖啡嘅醇厚可以咁夾,茶香非常突出,入口順滑,咖啡味冇被蓋過,反而多咗份優雅嘅茶韻,好有層次,係我鍾意嘅伯爵茶味
飲品方面,我杯 **伯爵茶咖啡** 絕對係驚喜!估唔到伯爵茶嘅佛手柑清香同咖啡嘅醇厚可以咁夾,茶香非常突出,入口順滑,咖啡味冇被蓋過,反而多咗份優雅嘅茶韻,好有層次,係我鍾意嘅伯爵茶味無誤!屋企人嗰杯 **芒果熱情果凍飲** 都大受好評,芒果香甜混合熱情果嘅微酸,好清新解膩,最正係咬到粒粒爽脆嘅熱情果籽,口感十足,冰涼又醒神。
總結今餐,由小食、主菜到飲品都保持高水準,尤其係佢哋嘅創意配搭同特色風味真係好吸引。食物質素穩定,環境舒適,絕對係銅鑼灣區想食好嘢嘅穩陣之選,我同屋企人都食得好滿意,下次行開一定會再嚟!
是拉差雞翼